-
https://cartalk.gr/giati-aftomato-mazda-2-einai-kalytero-odigika-apo-manual/
Σε αυτήν την παρουσίαση, αναφέρεται ότι μπορεί να γίνει αναβάθμιση από 90 σε 130 ίππους...
-
@realzeus said in MAZDA FORUM:
Δεν μου ακούγονται εφικτά αυτά τα κέρδη σε έναν ατμοσφαιρικό, μόνο με ένα πρόγραμμα Άλεξ.
Ο 130άρης του ΜΧ5 πάντως σίγουρα είναι διαφορετικό, καθώς είναι διαμήκους τοποθέτησης. Μπορεί να μοιράζονται πολλά στοιχεία με αυτόν του 2, αλλά έχουν επίσης και τεράστιες διαφορές.
https://www.quantumtuning.co.uk/car-remap-tuning-remapping.aspx?Make=Mazda&Range=2
-
@antoniokon said in MAZDA FORUM:
Σε αυτήν την παρουσίαση, αναφέρεται ότι μπορεί να γίνει αναβάθμιση από 90 σε 130 ίππους...
Αν ισχύει αυτό, θα είναι ο μοναδικός ατμοσφαιρικός κινητήρας με αύξηση ιπποδύναμης περί το 45% ΜΟΝΟ με πρόγραμμα.
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, βασιζόμενος μόνο στην αναφορά ενός ενδιαφερόμενου χρήστη, που δεν το έχει καν δοκιμάσει. Θα ήθελα τουλάχιστον να δω τα στοιχεία από το site της βελτιωτικής εταιρίας.
Υ.Γ.: Καλύφθηκα από την παραπάνω παραπομπή. Την εταιρεία την ξέρει κανείς;
-
@harisma23 said in MAZDA FORUM:
@antoniokon said in MAZDA FORUM:
Αν ισχύει αυτό, θα είναι ο μοναδικός ατμοσφαιρικός κινητήρας με αύξηση ιπποδύναμης περί το 45% ΜΟΝΟ με πρόγραμμα.
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω, βασιζόμενος μόνο στην αναφορά ενός ενδιαφερόμενου χρήστη, που δεν το έχει καν δοκιμάσει. Θα ήθελα τουλάχιστον να δω τα στοιχεία από το site της βελτιωτικής εταιρίας.
Από τα 115 στα 130 λέει η εταιρία πάντως.
α άκυρο, λέει και από τα 90 στα 130 και από τα 75 στα 130. -
Υ.Γ.: Καλύφθηκα από την παραπάνω παραπομπή. Την εταιρεία την ξέρει κανείς;
Βγαζουν κι αλλες εκτος απο αυτη κι ολες λενε για 130 αλογα
Και ο 75αρης μπορει να παει στα 130 αλογα
Αλλά οσο εχω εγγυηση δε νομιζω να βαλω προγραμμα, οποτε θεωρητικη ειναι η συζητηση -
Τους πας λέει το skyactive x και στο κάνουν 130 άλογα. Πάντως πέρα από την πλάκα το 115αρι πολύ εύκολα γίνεται 130 με προγραμματισμό και ανέβασμα του κόφτη
-
Σοβαρά ρε Ματσούντα; Με άδειο αυτοκίνητο (μόνος μου, χωρίς επιβάτες και αποσκευές) να πρέπει να είμαι στην εθνική με τετάρτη;
Μην το βλέπεις σαν νούμερο "4" απλά. Αν η 4η είναι σαν την 5η ενός άλλους αυτοκινήτου, είναι λογικό. Πόσες στροφές είχε με 4η και 130; Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι είναι ατμοσφαιρικό, άρα θα δουλεύει πιο ψηλά από τα τούρμπο για να βγάλει παρόμοια ισχύ.
Ρε συ Αλέξανδρε, γιατί έχεις φαγωθεί να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; Δεν είναι μόνο το "νούμερο" της σχέσης. Είναι και το κακό management, που πρώτα κατεβάζει μια σχέση μόνο και μετά καταλαβαίνει ότι πρέπει να κατεβάσει και δεύτερη. Χάνεις χρόνο και επιβαρύνεσαι με θόρυβο και δυσάρεστη αίσθηση με αυτά.
Ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ 90 ίππων με ένα αργό, επικυκλικό αυτόματο (που ο μετατροπέας ρουφάει δύναμη) είναι, τι περίμενες; Η ερώτησή μου είναι αν το έβαλες στο sport mode (το Drive λέει ότι κάνει διαφορά) και αν πατούσες τέρμα γκάζι, όπως επίσης και πόσες στροφές είχε η 4η με 130.
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
Δεν μου ακούγονται εφικτά αυτά τα κέρδη σε έναν ατμοσφαιρικό, μόνο με ένα πρόγραμμα Άλεξ.
Ο 130άρης του ΜΧ5 πάντως σίγουρα είναι διαφορετικό, καθώς είναι διαμήκους τοποθέτησης. Μπορεί να μοιράζονται πολλά στοιχεία με αυτόν του 2, αλλά έχουν επίσης και τεράστιες διαφορές.
https://www.quantumtuning.co.uk/car-remap-tuning-remapping.aspx?Make=Mazda&Range=2
Το πιστέυεις; Εγώ δυσκολεύομαι πάντως...
-
Σοβαρά ρε Ματσούντα; Με άδειο αυτοκίνητο (μόνος μου, χωρίς επιβάτες και αποσκευές) να πρέπει να είμαι στην εθνική με τετάρτη;
Μην το βλέπεις σαν νούμερο "4" απλά. Αν η 4η είναι σαν την 5η ενός άλλους αυτοκινήτου, είναι λογικό. Πόσες στροφές είχε με 4η και 130; Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι είναι ατμοσφαιρικό, άρα θα δουλεύει πιο ψηλά από τα τούρμπο για να βγάλει παρόμοια ισχύ.
Ρε συ Αλέξανδρε, γιατί έχεις φαγωθεί να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; Δεν είναι μόνο το "νούμερο" της σχέσης. Είναι και το κακό management, που πρώτα κατεβάζει μια σχέση μόνο και μετά καταλαβαίνει ότι πρέπει να κατεβάσει και δεύτερη. Χάνεις χρόνο και επιβαρύνεσαι με θόρυβο και δυσάρεστη αίσθηση με αυτά.
Ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ 90 ίππων με ένα αργό, επικυκλικό αυτόματο (που ο μετατροπέας ρουφάει δύναμη) είναι, τι περίμενες; Η ερώτησή μου είναι αν το έβαλες στο sport mode (το Drive λέει ότι κάνει διαφορά) και αν πατούσες τέρμα γκάζι, όπως επίσης και πόσες στροφές είχε η 4η με 130.
Αυτό που περίμενα (επιτάφιος), είδα. Και ναι, το έβαλα και σε sport mode. Κρατάει παραπάνω τις σχέσεις. Προφανώς και πατούσα το γκάζι, όσο χρειαζόταν για τις δεδομένες συνθήκες. Το ότι το κιβώτιο έκανε δύο κατεβάσματα από τα 140, δεν ήταν αποτέλεσμα σανιδωματος του γκαζιού, αλλά προϊόν ανάγκης για να διατηρηθεί η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Δεν θυμάμαι πλέον με ακρίβεια τις στροφές της τέταρτης στα 130, αλλά νομίζω ότι ήταν 4000+.
-
Το πιστέυεις; Εγώ δυσκολεύομαι πάντως...
Κι εγω , αλλά ετσι λενε, ετσι λεω
-
Πάμε λοιπόν!
Έκανα μέσα σε μια μέρα 450 Km από αεροδρόμιο Μακεδονία σε Φλώρινα και πίσω, με μια μικρή περατζάδα από Θεσσαλονίκη. Το αυτοκίνητο μάλλον κάποια μεσαία έκδοση (με ζάντες, οθόνη κτλ) 1.5 βενζίνη, αυτόματο με 65.000 Km. Νοικιάρικα χιλιόμετρα και αυτό είναι σημαντικό!
Κατ'αρχάς το αυτοκίνητο ήταν σε εξαιρετική κατάσταση για τη χρήση του, εξαιρουμένων των πλαστικών που συγκρατούσαν την εταζέρα και ήταν σπασμένα. Προφανώς και αυτό δεν το χρεώνω στο αμάξι αλλά σε κακή χρήση. Κατά τ' άλλα όμως, το αμάξι έδειχνε φρέσκο και η ποιότητα πολύ καλή για την κατηγορία. Τίποτα δεν έτριζε και τίποτα (ούτε το δερμάτινο τιμόνι) δεν έδειχνε ουσιαστικά σημάδια φθοράς. Γενικά, όμορφα σχεδιασμένο, καλά φινιρισμένο και γενικά ένα ευχάριστο περιβάλλον.
Πάμε τώρα στα ακόμη πιο ουσιαστικά, στο δρόμο! Καλή αίσθηση στο τιμόνι και ωραίο πάτημα σου φτιάχνουν τη διάθεση. Το αυτόματο κιβώτιο (6άρι Aisin, αν δεν κάνω λάθος) πολύ ομαλό στις αλλαγές και μετρίως (αποδεκτά όμως) γρήγορο.
Και κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά και αρχίζουν τα (λίγα αλλά σημαντικά) αρνητικά. Ο κινητήρας, ως γνωστόν είναι ατμοσφαιρικός και του λείπει (πολύ) η ροπή που μας έχουν καλομάθει τα μικρά τουρμπάκια του ανταγωνισμού, χωρίς ταυτόχρονα να εντυπωσιάζει με την ευστροφία του και τη δύναμη ψηλά στο φάσμα των στροφών. Το χειρότερο είναι ότι η Mazda τον πάντρεψε με ένα
θεόμακρο αυτόματο κιβώτιο που στην εθνική οδό του στερεί κάθε ζωντάνια. Που πας ρε Ματσούντα με 3000 στροφές στα 140Km/h με έκτη; Ούτε diesel να ήταν...Σε αυτά προστίθεται και το κακό management του κιβωτίου. Ποσό κακό; Πολύ! Πετυχαίνεις ανηφόρα (μέτρια και όχι κανά βουνό) ενώ πηγαίνεις με 140 και έκτη και αρχίζεις και χάνεις ταχύτητα. Το κιβώτιο κατεβάζει πέμπτη. Και το αυτοκίνητο συνεχίζει να ζορίζεται. Δεύτερο κατέβασμα (από το κιβώτιο) και βρίσκεσαι πλέον στα 130+ με τετάρτη. Σοβαρά ρε Ματσούντα; Με άδειο αυτοκίνητο (μόνος μου, χωρίς επιβάτες και αποσκευές) να πρέπει να είμαι στην εθνική με τετάρτη; Όχι για να βγάλω γούστα, αλλά για να διατηρήσω μια λογική ταχύτητα! Είχα πολλά χρόνια να οδηγήσω τόσο "ασθματικό" αυτοκίνητο στην εθνική!
Επανερχόμενος τώρα στα θετικά, οφείλω να αναγνωρίσω ότι η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι η οικονομική λειτουργία του αυτοκινήτου. Μέση κατανάλωση, μετρημένη στην αντλία στα 6 lt/100Km για οδήγηση κυρίως σε εθνική με ταχύτητες 130-140 και κάποια χιλιόμετρα σε επαρχιακή οδό και στους περιφερειακούς της Θεσσαλονίκης. Βεβαίως παρόμοια κατανάλωση είχα και με τον πολύ πιο ζωντανό χιλιάρη του group VAG, επίτευγμα πολύ πιο εντυπωσιακό αν συνυπολογίσουμε τα 20-25 άλογα και τα 5-6 κιλά ροπής παραπάνω.
Εν κατακλείδι, ένα πολύ ευχάριστο σε σχεδίαση και πάτημα αυτοκίνητο, που προδίδεται από το συνδυασμό κινητήρα (κυρίως) και κιβωτίου. Αν θα το αγόραζα; Όχι! Εκτός αν με ενδιέφερε αποκλειστικά και μόνο η χρήση του εντός πόλης. Γιατί πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να φορτώσει κάποιος την οικογένεια του και να βγει στην εθνική και σε επαρχιακές οδούς με τον "επιτάφιο", όταν υπάρχουν τόσα μικρά τουρμπάκια ή/και υβριδικά τα οποία δεν θα τον υποβάλλουν σε αυτή την ταλαιπωρία.
Αν αντιλαμβάνομαι σωστά η ανηφόρα που λες ειναι μετα την Βέροια (δεν την λες απλα ανηφόρα ανεβαίνεις την Καστανιά περιμένεις απο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο; ολα τα Τούρμπο απο τα καινούρια μέχρι colt cat αν δεν κατέβαζαν σχέση στο κιβώτιο απλα δούλευαν την τουρμπινα υπερωρία σε βαθμό που το πυρομετρο της Apex έβγαζε παύλες.
Εχω κανει την διαδρομή απο Atos 1.0 που ανεβαίνει με τα τάμα στην Σουμελά μέχρι Audi TFSi 2.0 που θέλησε 500ml λάδι μετα την ανηφόρα δεν υπαρχει περίπτωση να μην κατεβάσεις σχέση σε αυτήν την διαδρομή.
-
@dimmad said in MAZDA FORUM:
Αν αντιλαμβάνομαι σωστά η ανηφόρα που λες ειναι μετα την Βέροια (δεν την λες απλα ανηφόρα ανεβαίνεις την Καστανιά περιμένεις απο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο; ολα τα Τούρμπο απο τα καινούρια μέχρι colt cat αν δεν κατέβαζαν σχέση στο κιβώτιο απλα δούλευαν την τουρμπινα υπερωρία σε βαθμό που το πυρομετρο της Apex έβγαζε παύλες.
Εχω κανει την διαδρομή απο Atos 1.0 που ανεβαίνει με τα τάμα στην Σουμελά μέχρι Audi TFSi 2.0 που θέλησε 500ml λάδι μετα την ανηφόρα δεν υπαρχει περίπτωση να μην κατεβάσεις σχέση σε αυτήν την διαδρομή.
Όχι, δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά! Η διαδρομή έχει πάμπολλες ανηφόρες και εγώ αναφέρομαι σε ανηφόρες με μέτριες κλίσεις (όπως είχα γράψει "μέτρια και όχι βουνό"). Ανηφόρα τέτοια που σχεδόν όλα τα υπερτροφοδοτούμενα σουπερμίνι θα την ανέβαιναν με έκτη και 140, χωρίς να χρειάζεται ούτε ένα κατέβασμα. Άντε τα πιο αδύναμα να ήθελαν και ένα κατέβασμα. Δύο κατεβάσματα, κανένα!
Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του σε ταχύτητες εθνικής οδού, με αυτό το συνδυασμό κινητήρα - κιβωτίου! -
@dimmad said in MAZDA FORUM:
Όχι, δεν αντιλαμβάνεσαι σωστά! Η διαδρομή έχει πάμπολλες ανηφόρες και εγώ αναφέρομαι σε ανηφόρες με μέτριες κλίσεις (όπως είχα γράψει "μέτρια και όχι βουνό"). Ανηφόρα τέτοια που σχεδόν όλα τα υπερτροφοδοτούμενα σουπερμίνι θα την ανέβαιναν με έκτη και 140, χωρίς να χρειάζεται ούτε ένα κατέβασμα. Άντε τα πιο αδύναμα να ήθελαν και ένα κατέβασμα. Δύο κατεβάσματα, κανένα!
Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του σε ταχύτητες εθνικής οδού, με αυτό το συνδυασμό κινητήρα - κιβωτίου!ομως σου αρεσε και απλα διασπειρεις ασχετα για να στηριξεις τα αστηρικτα
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, γατούλης ματσουντολάβερ!
Θα μου άρεσε, με άλλο κινητήρα και άλλο κιβώτιο. Έτσι όπως είναι δεν θα το αγόραζα, παρά μόνο για τρίτο ή τέταρτο αυτοκίνητο, με χρήση αποκλειστικά εντός πόλης.
-
Πάντως, συνήθως ο κόσμος ως αυτοκίνητο πόλης επιλέγει το πέμπτο και έκτο.
-
@lap said in MAZDA FORUM:
Πάντως, συνήθως ο κόσμος ως αυτοκίνητο πόλης επιλέγει το πέμπτο και έκτο.
Η φτώχεια βλέπεις μας έχει αναγκάσει να κόψουμε το πέμπτο και το έκτο...
-
Βασικά δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις ειδικά τέτοιου τύπου αυτόματο κιβώτιο σε ατμοσφαιρικό κινητήρα κάτω από 2.5 lt.
Όσα έχω οδηγήσει με τέτοιο συνδυασμό δε μου άρεσαν καθόλου.Ακομα και στο cx30 απέρριψα χαλαρά το αυτόματο και δε το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή.Το αντίθετο. -
Πως δεν έχει νόημα. Εγώ θέλω αμάξι πόλης και νάναι και ότο. Αν δεν είναι διπλοσύμπλεκτο, ακόμη καλύτερα.
Νάτο το 2άρι με το κλασσικό αυτόματο. -
Εσύ μπορεί να θες αλλά αυτός που θα δώσει 17000 για supermini μπορεί να θέλει να το χρησιμοποιεί και λίγο πιο έξω ή να είναι το μοναδικό του αυτοκίνητο.Δεν είναι όλες οι ανάγκες ίδιες .
Βασικά μόνο χειροκίνητο αξίζει το 2. -
@gtsartsal said in MAZDA FORUM:
Έτσι κατάλαβα και μάλιστα μου το τόνισαν.
Μου φάνηκε κι εμένα παράξενο.
Μικρή σημασία έχει. Το σημαντικό είναι ότι η Μάζντα μεγάλωσε την εγγύηση, τη στιγμή που άλλες εταιρείες την μειώνουν.Εδώ πάντως το λέει διαφορετικά:
Το πρόγραμμα εργοστασιακής εγγύησης 6 ετών ισχύει για όλα τα νέα αυτοκίνητα Mazda που έχουν ταξινομηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.
https://www.4troxoi.gr/agora/mazda-posa-chronia-eggyisi-echoyn-pleon-ta-montela-tis-stin-ellada/?fbclid=IwAR363Vcl2iYhN4SlSzST7Rhs9tnKi9RCSIuVlqXFGmsXKeaK92ZJ_owmMnY -
@gtsartsal said in MAZDA FORUM:
Έτσι κατάλαβα και μάλιστα μου το τόνισαν.
Μου φάνηκε κι εμένα παράξενο.
Μικρή σημασία έχει. Το σημαντικό είναι ότι η Μάζντα μεγάλωσε την εγγύηση, τη στιγμή που άλλες εταιρείες την μειώνουν.Εδώ πάντως το λέει διαφορετικά:
Το πρόγραμμα εργοστασιακής εγγύησης 6 ετών ισχύει για όλα τα νέα αυτοκίνητα Mazda που έχουν ταξινομηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.
https://www.4troxoi.gr/agora/mazda-posa-chronia-eggyisi-echoyn-pleon-ta-montela-tis-stin-ellada/?fbclid=IwAR363Vcl2iYhN4SlSzST7Rhs9tnKi9RCSIuVlqXFGmsXKeaK92ZJ_owmMnYΣωστός, ακόμα καλύτερα.
MAZDA FORUM