-
@tiodor63 said in MAZDA FORUM:
@alexandros-k said in MAZDA FORUM:
@andya3 said in MAZDA FORUM:
Φίλε μου αν έκοψε καδένα στα 60k εσύ και η Mazda κάνατε τεχνικό επίτευγμα.
Μήπως εννοείς κάτι άλλο? Μήπως επιμηκύνθηκε πολύ και κροτάλιζε πολύ το αυτοκίνητο?
Εκτός αν ήταν ελαττωματική και βγήκε κανένας κρίκος, αλλά και πάλι δύσκολο να κοπεί στα καλά καθούμενα.
Δεν είχε προειδοποιήσει πιο νωρίς το αυτοκίνητο με κάποιο τρόπο ότι κάτι πάει στραβά?Το αμαξι ηταν σε ακινησια για δυο χρονια, πριν μια πενταετια.
Για τρια χιλιομετρα εκανε καποιο θορυβο και μετα εμεινε.
Ανταλλακτικα για τον κινητηρα υπαρχουν?
Γιατι ο Μαστρο-μητσος μας λεει απο εξωτερικο και μονο γνησια.
Κοντευει να φτασει 2 χιλ. κοστολογιο επεισκευης.
Ειναι δυνατον?Μετα τα 2 χρονια ακινησιας, πως το βαλατε μπρος ? Κανατε καμια προλιπανση?
Επισης , λαδια αλλαξατε μετα τα 2 χρονια ή τα αφησατε κανα χρονο ακομα?Μη ρωτας φιλε μου γιατι ειναι του γιου μου το μαζντα και δεν εχω ιδεα.
To πιο πιθανο ειναι οτι εσπασε απο κακη λιπανση. Αν θες στο λεω πιο αναλυτικα
Με ενδιαφερει φιλε μου. Μπορεις να εξηγησεις?
Οι καδενες δεν σπανε ετσι ευκολα χωρις λογο. Συνηθως σπανε επειδη δεν λιπαινονται σωστα (ή καθολου)
Τωρα στο δικο σας μπορει:
Να εμεινε χωρις λαδι
Να εβαζε λαθος λαδι, εντελως διαφορετικο απο αυτο που λεει η Μαζντα
Να μην τα αλλαζε ποτε ή πολυ αραια
Οταν εμεινε 2 χρονια ακινητο , τα λαδια του ειχαν οξειδωθεί και ηταν αχρηστα κι αυτος τα αφησε χωρις να τα αλλαξει αμεσως (που κανονικα επρεπε να αλλαχτουν πριν βαλει μπρος)
Και οταν βαζουμε μπρος ενα μοτερ μετα απο 2 χρονια πρωτη φορα, πρεπει να γινει προλιπανση, αλλιως θα γινει μεγαλη φθορα γιατι ειναι στεγνο απο λαδι -
Και μετά θα χουμε τα ''ποια αξιόπιστα γιαπωνέζικα, εδώ mazda έκοψε καδένα΄΄ και αντε να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
-
Πάντως το ότι ήταν τόσα χρόνια χωρίς αντιπροσωπεία η μάζντα και ότι με τα δίλιτρα θα πουλάει λίγο, που σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει πάλι αντιπροσωπεία αν δεν βγάζει λεφτά, έχουν αντίκτυπο και στα ανταλλακτικά και την πιθανή έλλειψη τους.
Να θυμηθούμε και τα σουμπαρού, που κάποτε έκαναν μεγάλες πωλήσεις και τι γίνεται σήμερα.
-
...
Και οταν βαζουμε μπρος ενα μοτερ μετα απο 2 χρονια πρωτη φορα, πρεπει να γινει προλιπανση, αλλιως θα γινει μεγαλη φθορα γιατι ειναι στεγνο απο λαδιΚαι πως θα το κάνεις αυτό;
-
@criuser said in MAZDA FORUM:
Πάντως το ότι ήταν τόσα χρόνια χωρίς αντιπροσωπεία η μάζντα και ότι με τα δίλιτρα θα πουλάει λίγο, που σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει πάλι αντιπροσωπεία αν δεν βγάζει λεφτά, έχουν αντίκτυπο και στα ανταλλακτικά και την πιθανή έλλειψη τους.
Να θυμηθούμε και τα σουμπαρού, που κάποτε έκαναν μεγάλες πωλήσεις και τι γίνεται σήμερα.
Ανταλλακτικά υπήρχαν ακόμα και όταν δεν υπήρχε αντιπροσωπεία. Στην Θεσσαλονίκη εξυπηρετούσε ο Βροχίδης-Χατζής της Ford. Νομίζω και στην Αθήνα ο ίδιος,
@super-t said in MAZDA FORUM:
...
Και οταν βαζουμε μπρος ενα μοτερ μετα απο 2 χρονια πρωτη φορα, πρεπει να γινει προλιπανση, αλλιως θα γινει μεγαλη φθορα γιατι ειναι στεγνο απο λαδιΚαι πως θα το κάνεις αυτό;
Θεωρητικά αποσυνδέοντας τα μπουζί και γυρνώντας την μίζα ώστε να γυρίσει ο κινητήρας και να ανεβάσει λάδι από το κάρτερ, αλλά είναι μανούρα. Αν το βάλεις μια φορά μπροστά "στεγνό" δεν θα πάθει τίποτα.
-
@super-t said in MAZDA FORUM:
...
Βγαζεις τις πιπες απο τα μπουζι και καλο ειναι να βγαλεις και τις ασφαλειες απο την αντλια βενζινης για να μην στελνει καυσιμο
Βαζεις καλη μπαταρια ή συνδέεις με καλωδια την υπαρχουσα και γυρνας την μιζα*
Στην αρχη κοφτα γυρισματα των 1-2 sec να παει το πρωτο λαδι και μετα την κρατας και 5-10 sec*Μπρος δεν θα παρει γιατι δεν εχει μπουζι
-
Μήπως εννοείς κάτι άλλο? Μήπως επιμηκύνθηκε πολύ και κροτάλιζε πολύ το αυτοκίνητο?
Εκτός αν ήταν ελαττωματική και βγήκε κανένας κρίκος, αλλά και πάλι δύσκολο να κοπεί στα καλά καθούμενα.
Δεν είχε προειδοποιήσει πιο νωρίς το αυτοκίνητο με κάποιο τρόπο ότι κάτι πάει στραβά?Το αμαξι ηταν σε ακινησια για δυο χρονια, πριν μια πενταετια.
Ειναι δυνατον?Μετα τα 2 χρονια ακινησιας, πως το βαλατε μπρος ? Κανατε καμια προλιπανση?
Επισης , λαδια αλλαξατε μετα τα 2 χρονια ή τα αφησατε κανα χρονο ακομα?Μη ρωτας φιλε μου γιατι ειναι του γιου μου το μαζντα και δεν εχω ιδεα.
Οι καδενες δεν σπανε ετσι ευκολα χωρις λογο. Συνηθως σπανε επειδη δεν λιπαινονται σωστα (ή καθολου)
Να εμεινε χωρις λαδι
Οταν εμεινε 2 χρονια ακινητο , τα λαδια του ειχαν οξειδωθεί και ηταν αχρηστα κι αυτος τα αφησε χωρις να τα αλλαξει αμεσως (που κανονικα επρεπε να αλλαχτουν πριν βαλει μπρος)
Και οταν βαζουμε μπρος ενα μοτερ μετα απο 2 χρονια πρωτη φορα, πρεπει να γινει προλιπανση, αλλιως θα γινει μεγαλη φθορα γιατι ειναι στεγνο απο λαδιΒασικά στα Vag που σπάνε από τις 20.000km ακόμα σε ορισμένους 1.4 tsi ,έφταιγαν οι τεντωτηρες της καδένας που ήταν πλαστικοί.Το ίδιο συνέβαινε και στου 1.8 και στους διλιτρους.
Τώρα σε Mazda δε ξέρω .Πρώτη φορά το ακούω.
Μπορεί να έχει παίξει ρόλο η μακροχρόνια ακινησία ,ή να υπήρχε αστοχία υλικού γιατί δεν είναι γνωστό και γενικευμένο πρόβλημα. -
@kostis20 said in MAZDA FORUM:
Να εμεινε χωρις λαδι
Και οταν βαζουμε μπρος ενα μοτερ μετα απο 2 χρονια πρωτη φορα, πρεπει να γινει προλιπανση, αλλιως θα γινει μεγαλη φθορα γιατι ειναι στεγνο απο λαδιΒασικά στα Vag που σπάνε από τις 20.000km ακόμα σε ορισμένους 1.4 tsi ,έφταιγαν οι τεντωτηρες της καδένας που ήταν πλαστικοί.Το ίδιο συνέβαινε και στου 1.8 και στους διλιτρους.
Τώρα σε Mazda δε ξέρω .Πρώτη φορά το ακούω.
Μπορεί να έχει παίξει ρόλο η μακροχρόνια ακινησία ,ή να υπήρχε αστοχία υλικού γιατί δεν είναι γνωστό και γενικευμένο πρόβλημα.Σπαει ή χαλαρωνει η καδενα και καρφωνει βαλβιδες ?
-
Ναι χαλαρώνει πρώτα αφού δε δουλεύει ο τεντωτηρας .Αν είσαι τυχερός και ακούσεις το θόρυβο το πρωί και το προλάβεις πριν καρφώσει βαλβίδες.
-
Είναι δυνατόν να βάζεις πλαστικό τεντωτηρα;
-
Το έμβολο του τεντωτηρα αν θυμάμαι καλά είναι μεταλλικό αλλά κολαει και αυτό και δεν τεντωνει.Ο υπόλοιπος μηχανισμός που κρατάει τις καδένες τεντωμένες έχει πολλά πλαστικά κομμάτια.Γλυστρες κτλ είναι πλαστικά.
-
@realzeus said in MAZDA FORUM:
Θεωρητικά αποσυνδέοντας τα μπουζί και γυρνώντας την μίζα ώστε να γυρίσει ο κινητήρας και να ανεβάσει λάδι από το κάρτερ, αλλά είναι μανούρα. Αν το βάλεις μια φορά μπροστά "στεγνό" δεν θα πάθει τίποτα.
Σιγα την μανουρα ρε Αλεξ. Πως θα βγαλεις τους πολλαπλασιαστες απο τα μπουζι ?!?!
Δεν θα σου σπασει με την μια , αλλά την φθορα θα την παθει αν δεν το κανεις . -
Το έμβολο του τεντωτηρα αν θυμάμαι καλά είναι μεταλλικό αλλά κολαει και αυτό και δεν τεντωνει.Ο υπόλοιπος μηχανισμός που κρατάει τις καδένες τεντωμένες έχει πολλά πλαστικά κομμάτια.Γλυστρες κτλ είναι πλαστικά.
Όπως έχουμε πει, κάνουν πειράματα στην πλάτη των πελατών τους. Αλλά τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό είναι ωραία, ε @andya3 ;
-
Ναι χαλαρώνει πρώτα αφού δε δουλεύει ο τεντωτηρας .Αν είσαι τυχερός και ακούσεις το θόρυβο το πρωί και το προλάβεις πριν καρφώσει βαλβίδες.
Ε αυτο ειναι χαλαρωμα της καδενας
Οχι σπασιμο καδενας -
Νομίζω ότι δε χρειάζεται να σπάσει για να καρφώσει βαλβίδες.Χαλαρωνει πηδάει δόντι και άντε γεια...
-
Νομίζω ότι δε χρειάζεται να σπάσει για να καρφώσει βαλβίδες.Χαλαρωνει πηδάει δόντι και άντε γεια...
Ναι συμφωνω. Αλλά αλλο σπασιμο καδενας και αλλο χαλαρωμα . Αυτο ειπα
-
Καμιά καδένα δεν έχει σπάσει ποτέ σε tsi. Όχι επειδή το λέω εγώ για να τους υπερασπίσω, επειδή η καδένα δεν σπάει έτσι απλά.
Ή χαλάρωνε ή υπήρχε πρόβλημα στο γρανάζι του μεταβλητού χρονισμού ή τον τεντωτήρα, όχι στην ίδια την καδένα και κροτάλιζε το αμάξι. Όποιος δεν έδινε σημασία και έφτανε στο σημείο να αφήσει την καδένα να πηδήξει δόντι και να καρφώσει βαλβίδες, ήταν και άξιος της μοίρας του.
Και επίσης ήταν και γνωστά αυτά τα προβλήματα σε κάποιες εκδόσεις των fsi και tsi και αν πήγαινες στην αντιπροσωπεία στο φτιάχνανε πριν βγάλει ζημιά, με το αζημίωτο φυσικά.
Αργότερα βέβαια στις επόμενες εκδόσεις των tsi το φτιάξανε, ήταν κυρίως στους πρώτους 1.4 και φυσικά δεν εμφανίστηκε σε όλους, δυστυχώς υπήρχαν και κάποιοι άτυχοι, απρόσεκτοι, αδιάφοροι, άσχετοι, βαφτίστε τους όπως αγαπάτε... -
@tiodor63
Τωρα που το ξανασκεφτομαι.... Μηπως δεν εκοψε καδενα και ο γιος εκανε κανενα κατεβασμα ταχυτητας και αντι να βαλει πχ 4η εβαλε 2α και καρφωσε βαλβιδες?
Και για να μην τα ακουσει , ειπε οτι κοπηκε η καδενα? -
Δεν θα εσπαγε τα γρανάζια;
-
Του σασμαν?
MAZDA FORUM