-
Οι μέτοχοι συμμετέχουν σε διάφορα όργανα και έχουν μισθό για την συμμετοχή τους ανάλογη των εσόδων του κάθε έτος ρε Φάνη.
Απλά το λένε αλλιώς.
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Οι μέτοχοι συμμετέχουν σε διάφορα όργανα και έχουν μισθό για την συμμετοχή τους ανάλογη των εσόδων του κάθε έτος ρε Φάνη.
Απλά το λένε αλλιώς.
Ναι μωρε, μετροπολιταν, νιου γιορκ και το κακο συναπάντημα που εχουμε τοσα χρονια και θα γινουνε λεει μπανεπηστημια δεν ειναι για να βγαζουν γιουρα στους ιδιοκτηται, ειναι για να παραδωσουν καλή ψυχη οταν ερθει η ωρα
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Συνεχίζω να μην έχω λάβει ούτε ένα επιχείρημα υπέρ της μη ίδρυσης τους, πέρα απο εικασίες τις οποίες ο καθένας ερμηνεύει κατα το δοκουν
Σου είπαμε. Καταργείται η αρχή της κοινωνικής κινητικότητας και των ίσων ευκαιριών.
Ακόμα και με 13 να μπεις σε ένα ΑΤΕΙ, έτυχε από συγκυρίες (είναι απάνθρωπες οιπανελλαδικές πόσο μάλλον σε εμάς ως γενιά που δώσαμε 10-11 μαθήματα και στην Β λυκείου και στη Γ Λυκείου, δηλαδή 20-22 πανελλήνιες εξετάσεις) είτε από ικανότητα να ανταγωνιστείς και με την αξία σου να υπερκεράσεις άλλους συνυποψηφίους, είτε πλουσιοτέρους είτε φτωχοτέρους, που έγραψαν 12,9, η πολιτεία σου δίνει τις ίδιες ευκαιρίες να πετύχεις στην ζωή σου με όλους.
Σκέψου ένας που δεν δίνει κανένα μάθημα από όλα αυτά και απλά πληρώνει και μπαίνει σε μια σχολή από την οποία ενδεχομένως να έχει ισάξιο αν όχι ανώτερο πτυχίο.
-
Συνεχίζω να μην έχω λάβει ούτε ένα επιχείρημα υπέρ της μη ίδρυσης τους, πέρα απο εικασίες τις οποίες ο καθένας ερμηνεύει κατα το δοκουν
Σου είπαμε. Καταργείται η αρχή της κοινωνικής κινητικότητας και των ίσων ευκαιριών.
Ακόμα και με 13 να μπεις σε ένα ΑΤΕΙ, έτυχε από συγκυρίες (είναι απάνθρωπες οιπανελλαδικές πόσο μάλλον σε εμάς ως γενιά που δώσαμε 10-11 μαθήματα και στην Β λυκείου και στη Γ Λυκείου, δηλαδή 20-22 πανελλήνιες εξετάσεις) είτε από ικανότητα να ανταγωνιστείς και με την αξία σου να υπερκεράσεις άλλους συνυποψηφίους, είτε πλουσιοτέρους είτε φτωχοτέρους, που έγραψαν 12,9, η πολιτεία σου δίνει τις ίδιες ευκαιρίες να πετύχεις στην ζωή σου με όλους.
Σκέψου ένας που δεν δίνει κανένα μάθημα από όλα αυτά και απλά πληρώνει και μπαίνει σε μια σχολή από την οποία ενδεχομένως να έχει ισάξιο αν όχι ανώτερο πτυχίο.
Η εν λόγω αρχή δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς από την στιγμή που δεχόμαστε και αναγνωρίζουμε πτυχία άλλων χωρών. Θα υπήρχε αν αναγνωριζαμε μόνο τα δικά μας. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που όλοι κρυβουν κάτω απ το χαλί σαν να μην υπάρχει.
Συνεπώς το να σπουδάζουν μόνο όσοι έχουν λεφτά να αντέξουν το κοστος διαβίωσης σε αλλη χωρα (οπως κανουμε τωρα) χειροτερεύει τη "κινητικοτητα", δεν την βοηθάει. -
Η κοινωνική κινητικότητα επιτρέπει σε ανθρώπους κατώτερων στρωμάτων να ανέλθουν δια της μόρφωσης. Αυτό που λες θα είχε νόημα αν με την ίδρυση των ιδιωτικών βάζαν λουκέτο ισόποσα δημόσια.
Νομοτελειακά, τα καλά ιδιωτικά θα βάζουν όλο και πιο δύσκολες εξετάσεις για την εισαγωγή τους (με δεδομένο ότι το υπουργείο έχει θεσμοθετήσει σύστημα εισαγωγής), αν δεν χρειαστεί να αυξήσουν το βαθμό δυσκολίας, δεν θα είναι εξίσου καλά και δεν θα έχουν πελατεία. Υπάρχουν και άλλου πορτοκαλιές. Ξέρεις πολλές ιδιωτικές εταιρείες που αδιαφορούν για τη φήμη τους;
Οι πανελλήνιες είναι ο μόνος αδιάβλητος θεσμός στη χώρα. Ούτε απάνθρωπες ούτε ανθρωποφάγες. Το σύστημα σε κρίνει τυφλά και αποκλειστικά για τα γραφόμενα σου (όπως θα έπρεπε να γίνετε και στα φορά αν οι λαπ αυτού του κόσμου δεν έκαναν προσωπικές ερωτήσεις ). Οποίος θεωρεί ότι οι πανελλήνιες του δημιουργούν στρες καλύτερα να μη δώσει για πολυτεχνεία/ιατρικη, συγκριτικά το στρες θα του φανεί αστείο
-
Δεν ξέρω τι επιχείρημα άλλο χρειάζεται για να μην ισχύσει ένας μουλωχτός (aka ΝΔ) αντισυνταγματικός νόμος πέρα από το ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ.
ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΡΗΤΑ, ΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ, τόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό;Αν αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο, δεν το απαγορεύει τίποτα άλλο νομικά, εφόσον έχει την μουλωχτη πλειοψηφία το μουλωχτό κόμμα της ΝΔ στη Βουλή.
Πέρα από κάποιους φοιτητές στο δρόμο, που θα πρέπει να τους πείσει με το καλό ή τη βία, όποιος θέλει να φτιάξει ιδιωτικό μαγαζί να πουλάει πτυχία.
Όσο για τα υπόλοιπα, χωρίς προσωπική παρεξήγηση ελπίζω γιατί εκφράζω θεση κι εγώ, ότι ο κάθε άνθρωπος, ο κόσμος και το σύμπαν είναι σαν φυσική τάξη "ο καθένας για την πάρτη του και δεν έχει νόημα η έννοια Δικαιοσύνη" δεν ξέρω τι νόημα έχει να το λέει, πόσο μάλλον να το υπερασπίζεται, κάποιος που δεν είναι ας πούμε παντοδύναμος πειρατής στη θάλασσα ή αγρίμι της κλεφτουριας στα βουνά, αλλά υπαλληλάκος που υπάρχει ο ίδιος και μεγαλώνει παιδιά βασισμένος στις κοινωνικές συμβάσεις που αποστρέφεται, που του επιτρέπουν να μη μπει κάποιος απόψε στο σπίτι του να του στερήσει οτιδήποτε έχει κι αγαπά και να μη βρεθεί ο ίδιος ένα κομμάτι κρέας άλλα και το επόμενο πρωί να ξυπνήσει ειρηνικά να πιει το καφεδάκι του και να πάει στη δουλίτσα του.
Επαναλαμβάνω, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε ένα άτομο, αλλά σε όλους όσους υιοθετούν αυτή την άποψη περί μη ύπαρξης Δικαιοσύνης, ισοτιμίας κλπ ως βασικό κανόνα και συλλογικό στόχο ύπαρξης. -
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν ξέρω τι επιχείρημα άλλο χρειάζεται για να μην ισχύσει ένας μουλωχτός (aka ΝΔ) αντισυνταγματικός νόμος πέρα από το ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ.
ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΡΗΤΑ, ΜΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ, τόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό;Αν αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο, δεν το απαγορεύει τίποτα άλλο νομικά, εφόσον έχει την μουλωχτη πλειοψηφία το μουλωχτό κόμμα της ΝΔ στη Βουλή.
Πέρα από κάποιους φοιτητές στο δρόμο, που θα πρέπει να τους πείσει με το καλό ή τη βία, όποιος θέλει να φτιάξει ιδιωτικό μαγαζί να πουλάει πτυχία.
Όσο για τα υπόλοιπα, χωρίς προσωπική παρεξήγηση ελπίζω γιατί εκφράζω θεση κι εγώ, ότι ο κάθε άνθρωπος, ο κόσμος και το σύμπαν είναι σαν φυσική τάξη "ο καθένας για την πάρτη του και δεν έχει νόημα η έννοια Δικαιοσύνη" δεν ξέρω τι νόημα έχει να το λέει, πόσο μάλλον να το υπερασπίζεται, κάποιος που δεν είναι ας πούμε παντοδύναμος πειρατής στη θάλασσα ή αγρίμι της κλεφτουριας στα βουνά, αλλά υπαλληλάκος που υπάρχει ο ίδιος και μεγαλώνει παιδιά βασισμένος στις κοινωνικές συμβάσεις που αποστρέφεται, που του επιτρέπουν να μη μπει κάποιος απόψε στο σπίτι του να του στερήσει οτιδήποτε έχει κι αγαπά και να μη βρεθεί ο ίδιος ένα κομμάτι κρέας άλλα και το επόμενο πρωί να ξυπνήσει ειρηνικά να πιει το καφεδάκι του και να πάει στη δουλίτσα του.
Επαναλαμβάνω, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε ένα άτομο, αλλά σε όλους όσους υιοθετούν αυτή την άποψη περί μη ύπαρξης Δικαιοσύνης, ισοτιμίας κλπ ως βασικό κανόνα και συλλογικό στόχο ύπαρξης.Η συνταγματικότητα ή μη θα κριθεί οσονούπω.
Ένα γενικό σχόλιο περί Συντάγματος. Το σύνταγμα οφείλει να είναι δυναμικό και να ακολουθεί τις εξελίξεις και την κοινωνία, για τις αναθεωρήσεις του όμως οφείλουμε prendre avec des pincettes.
Τις υπόλοιπες παρομοιώσεις δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω
-
Δεν υπάρχουν μέτοχοι, αυτό σου λέω. Δεν υπάρχουν μετοχές και μερισμα, το ίδιο στο πανεπιστήμιο ειναι ο μέτοχος.
-
Από το e-sos:
Στις 18/01/2024 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία, η επιχείρηση HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED του ομίλου Hellenic Healthcare Group και ο Οργανισμός ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Π. Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, του ομίλου EDEX - Educational Excellence Corporation Limited (επιλέγεται κατά περίπτωση ένα εκ των παρακάτω):
- Ιδρύουν επιχείρηση, στην οποία θα έχουν κοινό έλεγχο, με την επωνυμία University of Nicosia Greece Branch Medical Limited ή UNGBM Limited.
- Αποκτούν από κοινού τον έλεγχο της επιχείρησης με την επωνυμία VANES LIMITED.
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των κοινών επιχειρήσεων είναι:
- Η UNGBM Limited θα έχει ως καταστατικό σκοπό την παροχή ειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
- Η δραστηριότητα της VANES Limited θα συνίσταται στη διάθεση της ακίνητης περιουσίας της για την κάλυψη των αναγκών σε υποδομές της UNGBM.
Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που δεν έχει μετόχους;
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Eπιχείρημα σοβαρό δεν υπάρχει, γιατί κάθε σοβαρή χώρα έχει ιδιωτικά (μη κερδοσκοπικά το τονίζω) πανεπιστήμια. Απλά η ταμπέλα "ιδιωτικό" χτυπάει τα αριστερά και σοσιαλιστικά ιδεώδη που τα θέλουμε όλα από το κράτος. Από την άλλη στην Ελλάδα το πιθανότερο (με την μέχρι στιμγής εμπειρία) ειναι ότι και αυτό θα είναι άλλη μια υλοποίηση του πρωκτού, όπως τα περισσότερα πράγματα που γίνονται σε αυτή τη χώρα. Αλλά επι της αρχής, μια χαρά ειναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αρκεί να ειναι πανεπιστήμια και όχι να πουλάνε πτυχία.
Αυτό που λες ακριβως με κάνει σκεπτικό γενικά κατά των ιδιωτικών στην Ελλάδα
Δεν είναι οτι είμαι αντίθετος, ειναι ότι ξεροντας πως πραγματοποιουμε τα πραγματα στην Ελλαδα φοβαμαι ότι θα είναι υλοποιηση του "πρωκτου" οπως λες
Το θεμα της συνταγματικότητας που άλλοι συνφορουμίτες αναφέρουν επίσης έχει βαση και πρέπει να αναθεωρηθει το σύνταγμα πριν καν μπούμε σε τέτοια συζητηση
Σε αυτό το θέμα δεν έχω σταθερη άποψη, προς το παρόν είμαι στο κατα λόγω των ανωτέρω λόγων αλλα αν είχα πεισθει ότι κάτι τέτοιο θα πραγματοποιούνταν με τον σωστό τρόπο μπορει εύκολα να άλλαζα γνώμη
Εγώ προσωπικά σαν master/μεταπτυχιακο έχω πάρει από Αγγλικο Πανεπιστήμιο σε συμπραξη με ελληνικό (που πήρε και αναγνώριση και τίτλο στα Ελληνικα αφού κατέθεσα όλα τα χαρτια μου) ενω το πρώτο μου πτυχίο ηταν εδώ Ελλαδα σε Ελληνικο πανεπιστήμιο. Ο λόγος που διαλεξα πάντως ξένο πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακο ήταν κυρίως ότι στον τομέα που ήθελα τα αντίστοιχα ελληνικα που πραγματοποιουσαν τα Ελληνικά πανεπιστήμια δεν με επειθαν. (Εστιαζαν μονο στην θεωρία και καθόλου σε πρακτικό κομματι πραγμα που για πρώτο πτυχίο δεν είναι κακό αλλά για μεταπτυχιακο "για μένα πάντα" είναι)
-
@tgd said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που δεν έχει μετόχους;
Εαν ρωτάς εμένα, προφανώς δεν διάβασες τίποτα από όσα έγραψα!!
Δεν μίλησα για Ελλάδα αλλά γενικά και εξήγησα (πολλές φορές) ότι ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν σημαίνει απαραίτητα κακό και ότι τα καλύτερα πανεπτιστήμια του κόσμου είναι ιδιωτικά ΜΗ-κερδοσκοπικά, τα οποία δεν έχουν μετόχους. Αυτό που αναφέρεις εσύ ειναι ξεκάθαρα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το αναφέρει εξάλλου, και είπα επίσης πολλές φορές ότι δεν συμφωνώ. Είπα ότι ειμαι υπερ της ιδιωτικής παιδεία, εφόσον ειναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εξήγησα πολλές φορές τι σημαίνει. Όποιος καταλαβαίνει έχει καλώς, όποιος όχι πάλι έχει καλώς....δεν χρειάζεται να το γράφω 100 φορές.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια μανία με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετά από δεκαετίες με κολλέγια και ΙΕΚ.
-
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια μανία με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετά από δεκαετίες με κολλέγια και ΙΕΚ.
Δεν είναι το ίδιο
Στα Κολλέγια και στα ΙΕΚ οι τελοιόφοιτοι δεν έχουν καθόλου τα ίδια δικαιώματα με τελειόφοιτους πανεπιστήμιων.........
και φυσικά δεν είναι μονο αυτό
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν είναι το ίδιο
Στα Κολλέγια και στα ΙΕΚ οι τελοιόφοιτοι δεν έχουν καθόλου τα ίδια δικαιώματα με τελειόφοιτους πανεπιστήμιων.........
Στην αγορά σήμερα, θες μου μου πείς ότι αμοίβονται όλοι βάσει της σχολής που έβγαλαν? Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Επαναλαμβάνω, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε ένα άτομο, αλλά σε όλους όσους υιοθετούν αυτή την άποψη περί μη ύπαρξης Δικαιοσύνης, ισοτιμίας κλπ ως βασικό κανόνα και συλλογικό στόχο ύπαρξης.Η συνταγματικότητα ή μη θα κριθεί οσονούπω.
Ένα γενικό σχόλιο περί Συντάγματος. Το σύνταγμα οφείλει να είναι δυναμικό και να ακολουθεί τις εξελίξεις και την κοινωνία, για τις αναθεωρήσεις του όμως οφείλουμε prendre avec des pincettes.
Τις υπόλοιπες παρομοιώσεις δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω
Το Σύνταγμα έχει τον τρόπο του.
https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-114/Νομοθετησεις αντίθετες προς το Σύνταγμα απαγορεύονται, πρέπει να γίνει αναθεώρηση (με πλειοψηφία 180 ψήφων).
Η τήρηση του Συντάγματος διαχωρίζει τη δημοκρατία από τη μπανανία.
-
Δεν είναι το ίδιο
Στην αγορά σήμερα, θες μου μου πείς ότι αμοίβονται όλοι βάσει της σχολής που έβγαλαν? Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
Οχι αλλα
1ον δεν εχουν τα ίδια δικαιώματα (σκέψου εναν που έχει ΙΕΚ και πρέπει να είναι βοηθος ηλεκτρολόγου και έναν ηλεκτρολόγο από πανεπιστήμιο που αναλαμβάνει πολυκατοικίες και υπογράφει το ίδιο είναι?) Αυτό με τον ηλεκτρολόγο είναι απλά ενα παραδειγμα
2ον Οι γνώσεις που έχουν αυτοί από τα πανεπιστήμια μπορουν να τους ανεβασουν πολύ ψηλότερα στην αγορά εργασίας σε μισθο. Ειναι στο χέρι τους να το εκμεταλευτούν , δεν θα το εκμεταλευτούν όλοι
3ον Σε μια θεση εργασίας με τα ίδια χρήματα που κανουν apply δυο υποψηφιοι με ιδιες ηλικίες και εμπειρια απλά ο ενας από ΙΕΚ και ο άλλος απο πανεπιστήμιο μαντεψε ποιον θα πάρουν κατα 99%
ΓΕΝΙΚΑ μην πας να βαλεις ισα και όμοια ΙΕΚ με πανεπιστήμια. Δεν χρειαζεται καν επηχειρηματολογία ποσο μεγάλη διαφορά εχουν
-
Οχι αλλα
Γενικά έχει πολύ όχι αλλά η υπόθεση.
Αλλά όσο μπορεί κάποιος να πάει σε πανεπιστήμιο ιδιωτικό ευρώπη και να έρθει εδώ και να το αναγνωρίσει, λίγη σημασία έχει το τι θα γίνει εδώ.Για εμένα το μεγάλο παιχνίδι παίζεται στα γραφεία ευρέσεως εργασίας των πανεπιστημίων και την απορρόφηση των αποφοίτων.
-
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Edit: εκτός κι αν δεν κατάλαβα κι αναρωτιέσαι γιατί τέτοια μανία με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η ΝΔ και οι Νεοδημοκράτες, που κι εγώ δεν καταλαβαίνω το γιατί, αλλά το εξηγώ απλά ως απληστία ρηχων εγκεφαλων, που θέλουν κάποιοι κολλητοί του κόμματος να εμπορεύονται πτυχία.
Πως ας πούμε πουλάει εκπαίδευση ο Άδωνης;
Από πλασιέ βιβλίων και νανοβιονικών γιλέκων, έγινε Κος Υπουργός.
Γιατί κι από ιδιοκτήτης φροντιστηριου για ημιαγράμματους αρχαιόπληκτους και διδάκτωρ ρητορικής τέχνης, αύριο μεθαύριο να μην είναι ιδρυτής/πρύτανης ενός ανώτατου ιδρύματος χιουμάνιτιζ;
Να κατεβάζει υγρά κι Ευγενία ξανά σαν δεκαοχτάρα... οπότε αν εννοείτε τη Νεοδημοκρατική μανία για ιδιωτικά, εξηγείται εύκολα. -
Tώρα σώθηκες.
-
Δεν είναι το ίδιο
Από που προκύπτει ότι ο διπλωματούχος μηχανικός του Εθνικου Μετσοβίου Πολυτεχνείου πρέπει να αμείβεται καλύτερα από τον διπλωματούχο μηχανικό του Πανεπιστημίου Πατρών ?
Η σχολή σου δίνει εφόδια αν καταπιαστείς με ένα σχετικό αντικείμενο να έχεις καλές πιθανότητες να το φέρεις εις πέρας. Είναι ένδειξη και όχι απόδειξη
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....