-
@criuser said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
@dettol said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
@dimsabas said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Για τους χεητερς η παρουσία του κόσμου στο περίπτερο ήταν η απάντηση.
Έρχεται ο πατέρας μου Κυριακή μεσημέρι και μου λέει:
"Έδειξαν την έκθεση και στην τηλεόραση (λογικά εννοεί το Traction). Καμία αναφορά στους Κινέζους που μου έλεγες, μόνο τη Citroen είχαν και μάλιστα για πολλή ώρα".Όταν πέφτει χρήμα, υπάρχει προβολή. Αλλά όταν φτάσουν στο ταμείο και δουν τη χαοτική διαφορά, θα πρέπει να είναι πολύ κορόιδα για να αγοράσουν Stellantis. Δηλαδή αν βάλεις τον Tavares να συγκρίνει το Aircross με το Dolphin, τι νομίζεις ότι θα διαλέξει;
Ακόμα και το πλεονέκτημα των χώρων που ισχύει στα θερμικά μοντέλα, στα ηλεκτρικά εξασθενεί γιατί οι ηλεκτρικές πλατφόρμες προσφέρουν πολλή ευρυχωρία για τις διαστάσεις τους.
Επειδή έχει μάτια και βλέπει και επειδή ντρέπεται να οδηγάει κιτς, θα πάει να κάνει την ανάγκη του πάνω στο ντόλφιν και μόνο.
Μου αρέσει που λένε ότι μοιάζει με δελφίνι...
Μάλλον στα κινέζικα οι φώκιες και οι θαλάσσιοι ελέφαντες θα λέγονται δελφίνια...
Και επειδή σκέφτεστε δημοσιογραφικά και όχι σαν πωλητές που σημαίνει να σκέφτεσαι σαν ψυχρός αγοραστής, τα αυτοκίνητα των 20000 που θεωρούνται φτηνά σήμερα, τα αγοράζει κόσμος που δύσκολα τα βγάζει αυτά τα λεφτά... Δεν θα τα πετάξει σε καθρεπτάκια και τενεκέδες αμφιβόλου παραμονής και μηδενικής μεταπώλησης.
Οπως εγώ δεν βάζω κινέζικες αντλίες θερμότητας στα σπίτια που φτιάχνω, γιατί θέλω να έχω ανταλλακτικά μετά 5 - 10 χρόνια και να μην με βρίζουν οι πελάτες, γιατί κέρδισα 40 % στην κάθε μία, βάζοντας την κινεζιά αντί για την LG.
Για αυτό είναι άλλος ο τρόπος σκέψης μας.
πας πολυ ωραια να ντριμπλαρεις, αλλα δεν σε αφηνω
α. εισαι σιγουρος οτι οι αντλιες θερμοτητας της LG κατασκευαζονται εκτος κινας; και αν οντως κατασκευαζονται εκτος κινας, μηπως εχουν μεσα κομματια απο κινα;
β. αλλο η byd και αλλο καποια τυχαρπαστη κινεζικη μαρκα που δεν ξερει ουτε η μανα τηςΔεν με νοιάζει που κατασκευάζονται οι LG.
Με νοιάζει που το εργοστάσιο υπάρχει και θα υπάρχει μετά 5-10 χρόνια όπως και τα ανταλλακτικά του θα υπάρχουν και δεν θα με βρίζουν οι πελάτες ότι πήγα να κονομήσω σε βάρος της αξιοπιστίας μου.
Γιατί αυτή είναι η διαφορά. Επειδή δεν τα φτιάχνω εγώ τα πράγματα, κοιτάω να έχω σοβαρούς προμηθευτές και να παίρνω σοβαρές εγγυήσεις από αυτούς τις οποίες δίνω στους πελάτες.
Παράδειγμα πριν 3 χρόνια σε ένα ξενοδοχείο που φτιάξαμε στο κέντρο της Αθήνας, η μία αντλία της LG από τις 8 που βάλαμε παρουσίασε πρόβλημα και η εταιρεία μας την άλλαξε με καινούργια παρ΄ ότι είχε δουλέψει ένα χρόνο και πολύ γρήγορα, ώστε να μην έχει πρόβλημα το ξενοδοχείο.
Τι ίδιο ισχύει και για το 3 και το Αιρκρος. Δεν φτιάχνονται στην Γαλλία, αλλά στην Σλοβακία, αλλά η εταιρεία είναι εδώ να διορθώνει τις όποιες μλκιες γίνονται όπως είδαμε με τους ιμάντες και τα αντ μπλού.
Η μπίντ θα είναι μετά 10 χρόνια ?
Θα πάρεις το ρίσκο για να λες ότι έχεις 200 μουλάρια που θα εμφανίζονται όποτε νομίζουν ?
Ολα είναι θέμα επιλογών.
Παρόμοια άποψη έχω. Θα δούμε μετά από καμιά 10ετία τι ψάρια θα πιάσουν οι Κινέζοι στην Ευρωπαική αγορά. Είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις.
Πέραν του πολιτικού θέματος, αν δηλαδή η ΕΕ αφήσει και υπό ποιές προυποθέσεις τους Κινέζους να πουλάνε στην Ευρώπη. Υπάρχει και το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση, γιατί μόνο εκεί έχουν πλεονέκτημα οι Κινέζοι. Προς το παρόν τουλάχιστον.
-
ο καθενας κανει τις επιλογες του και παιρνει τα ρισκα του. byd θα αγοραζα (αν με καλυπτε το προιον) με κλειστα ματια. Ναι, πιστευω οτι θα υπαρχει μετα απο δεκα χρονια. Δεν λεω το ιδιο για ολες τις κινεζικες μαρκες ή και τις ευρωπαικες.
-
Σήμερα η psa ΔΕΝ υποστηρίζει πια ως Stellantis ανταλλακτικά αυτοκινήτων 15-16 ετών. Σήμερα που μιλαμε ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρία κρεμάει τους πελάτες της
Δεν υπάρχουν εγκέφαλοι για Citroen c4 15 ετών παρα μονάχα ως μεταχειρισμένοι. Δεν υπάρχουν ντουλαπάκια που σπάνε, κλιψακια, οθόνες κτλ δεν υπάρχουν τα επίσημα αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης που είχε παρα κάτι δεύτερης διαλογής κινεζικά που τους βαζει το σήμα της εταιρίας. Δεν υπάρχουν πια συνεμπλοκ αυθεντικά κτλ τι λέτε;;;
-
Δεν υποστηρίζει τα πάνω από 15 χρόνια.
Και το κάνει γιατί με τα εκατομμύρια που έχει πουλήσει ξέρει ότι θα υπάρχουν ανταλλακτικά, όπως βρίσκω για την ΧΑΝΤΙΑ που είναι και πάνω από 30 χρόνων οι πιο παλιές.Δεν είναι παράλογο.
Μιλάμε όμως για πάνω από 5 χρόνια.
-
Παπαρια. Τίποτα δεν υπάρχει. Ότι βρίσκεις δεν ειναι oem αλλά από τρίτους κατασκευαστές. Την psa την ξέρω πολύ καλά. Τίποτα δεν υπάρχει πια από ανταλλακτικά. Ούτε καν κουμπάκια σε ταμπλό πίνακες οργάνων. Ας είναι καλά οι τρίτοι κατασκευαστές που βγάζουν δεύτερης ποιότητας ανταλλακτικά για παλιά αυτοκίνητα. Είναι ολόκληρη βιομηχανία
-
@lap said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Σήμερα η psa ΔΕΝ υποστηρίζει πια ως Stellantis ανταλλακτικά αυτοκινήτων 15-16 ετών. Σήμερα που μιλαμε ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρία κρεμάει τους πελάτες της
Δεν υπάρχουν εγκέφαλοι για Citroen c4 15 ετών παρα μονάχα ως μεταχειρισμένοι. Δεν υπάρχουν ντουλαπάκια που σπάνε, κλιψακια, οθόνες κτλ δεν υπάρχουν τα επίσημα αμορτισέρ πρώτης τοποθέτησης που είχε παρα κάτι δεύτερης διαλογής κινεζικά που τους βαζει το σήμα της εταιρίας. Δεν υπάρχουν πια συνεμπλοκ αυθεντικά κτλ τι λέτε;;;
Δεν είναι έτσι όπως τα λες γύρε. Σύμφωνα με την Ευρωπαική νομοθεσία, ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να υποστηρίζει με ανταλλακτικά ένα προιόν για 10 χρόνια.
Στα vag συνήθως βρίσκεις ανταλλακτικά μέχρι και 20χρόνια αλλά αυτό δεν είναι εγγυημένο. Τα μηχανικά μέρη γενικά τα βρίσκεις, αν χρειαστείς κάτι π.χ. κανένα χερούλι πόρτας ούτε στα vag το βρίσκεις.
-
Επίσημο της vag ή τρίτου κατασκευαστή;;;;
Στα 30 ετιας psa όχι δεν υπάρχει τίποτα, αλλά πέφτει γέλιο ποιος θα προλάβει να κλείσει και τα τελευταία από κάτι ξεχασμένες αποθήκες στην Ευρώπη. Οποιος προλαβε πήρε.
-
Όσο και αν σας φαίνεται αστείο, στην παγκόσμια αγορά υπάρχουν ανταλλακτικά γι α περιφερειακά λόγω του ότι πολλά psa πουλήθηκαν στην Κίνα μετά από εμάς. Όπως η c4 σε sedan έκδοση και έτσι υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτά...από Κινέζους κατασκευαστές περιφερειακών. Ευρωπαϊκά.....τέλος, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.
-
Δεν υποστηρίζει τα πάνω από 15 χρόνια.
Σε αντίθεση, Γερμανοί και Ιάπωνες έχουν ανταλλακτικά ακόμα και για 30-40 χρόνια πίσω.
-
Πάντως σε golf 6 όταν κάηκε ο εγκέφαλος esp, τον παρήγγειλα και ήρθε από Γερμανία σε 15 ημέρες στην προνομιακή τιμή φυσικά των 1.200 ευρώ. Ηλεκτρονικά συστήματα από τρίτους προμηθευτές δεν βρίσκεις, μόνο μεταχειρισμένα ανταλλακτικά με χρόνο ζωής πεπερασμένο λόγω της κακής αποθήκευσης τους και λοιπών παραγόντων.
Οπότε εάν δεν δημιουργήσουν δίκτυο υποστήριξης όσοι αγοράζουν κινεζικά αυτοκίνητα στο μέλλον θα αντιμετωπίσουν σίγουρα πρόβλημα με την προμήθεια ανταλλακτικών ιδίως ηλεκτρονικών (πλακέτες, εγκεφάλους κλπ) λόγω της έλλειψης θερμικού κινητήρα. -
Στα πολυτελείας ναι, στα καθημερινά ούτε και αυτοί. Το κόστος του να διατηρείς αποθήκες είναι τεράστιο και τα αυτοκίνητα ήταν φθηνότερα Οποτε κανεις δεν κρατά ανταλλακτικά για καθημερινά αυτοκινητα
-
@nmsm2 said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Πάντως σε golf 6 όταν κάηκε ο εγκέφαλος esp, τον παρήγγειλα και ήρθε από Γερμανία σε 15 ημέρες στην προνομιακή τιμή φυσικά των 1.200 ευρώ. Ηλεκτρονικά συστήματα από τρίτους προμηθευτές δεν βρίσκεις, μόνο μεταχειρισμένα ανταλλακτικά με χρόνο ζωής πεπερασμένο λόγω της κακής αποθήκευσης τους και λοιπών παραγόντων.
Οπότε εάν δεν δημιουργήσουν δίκτυο υποστήριξης όσοι αγοράζουν κινεζικά αυτοκίνητα στο μέλλον θα αντιμετωπίσουν σίγουρα πρόβλημα με την προμήθεια ανταλλακτικών ιδίως ηλεκτρονικών (πλακέτες, εγκεφάλους κλπ) λόγω της έλλειψης θερμικού κινητήρα.Για προσπάθησε να ξανα παραγγελεις, να δεις εάν έχει. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε. Ίσως έπεσες σε τελευταία κομμάτια για αυτό και τα 1200 ευρώ.
-
@lap said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
@nmsm2 said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
Οπότε εάν δεν δημιουργήσουν δίκτυο υποστήριξης όσοι αγοράζουν κινεζικά αυτοκίνητα στο μέλλον θα αντιμετωπίσουν σίγουρα πρόβλημα με την προμήθεια ανταλλακτικών ιδίως ηλεκτρονικών (πλακέτες, εγκεφάλους κλπ) λόγω της έλλειψης θερμικού κινητήρα.Για προσπάθησε να ξανα παραγγελεις, να δεις εάν έχει. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε. Ίσως έπεσε σε τελευταία κομμάτια για αυτό και τα 1200 ευρώ.
Πριν από 4 μήνες έγινε η επισκευή. Έχουν ακόμη διαθεσιμότητα, για καλή μου τύχη, γιατί στη vw η πιθανότητα αστοχίας είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, οπότε χωρίς ανταλλακτικά θα πήγαινε για ανακύκλωση το όχημα..
Κατόπιν επικοινωνίας με Γερμανία με email και επίκληση οδηγιών Ε.Ε. κατάφερα και ο εισαγωγέας απορρόφησε ένα ποσό και πλήρωσα τελικά 780 ευρώ (τζάμπα...), διότι αφορούσε διαχρονική αστοχία υλικού σε όλα τα vw της εποχής. -
Διαβάζω πως τουλάχιστον η mg θα κάνει δυο μεγάλε αποθήκες στην Ευρώπη. Δεν ξέρω ένα αληθεύει.
-
Καλά εσείς δεν λέτε ότι τα γαλλικά είναι χρεπια;
Τότε πως τα κρατάνε 30+ χρόνια;
Μήπως γιατί τα χρεπια είναι στο ζηλιαρικο μυαλό σας και στην καρδιά σας για τα χρεπια που οδηγείτε; -
Καλά εσείς δεν λέτε ότι τα γαλλικά είναι χρεπια;
Τότε πως τα κρατάνε 30+ χρόνια;
Μήπως γιατί τα χρεπια είναι στο ζηλιαρικο μυαλό σας και στην καρδιά σας για τα χρεπια που οδηγείτε;Διατηρητεα σαν τα οικηματα τα εχουν χαρακτηρησει, που να τολμισει καποιος να τα κουνησει?
-
Οπότε τα πουλάμε πανάκριβα σαν διατηρητέα μεταχειρισμένα.
-
"Έδειξαν την έκθεση και στην τηλεόραση (λογικά εννοεί το Traction). Καμία αναφορά στους Κινέζους που μου έλεγες, μόνο τη Citroen είχαν και μάλιστα για πολλή ώρα".Όταν πέφτει χρήμα, υπάρχει προβολή. Αλλά όταν φτάσουν στο ταμείο και δουν τη χαοτική διαφορά, θα πρέπει να είναι πολύ κορόιδα για να αγοράσουν Stellantis. Δηλαδή αν βάλεις τον Tavares να συγκρίνει το Aircross με το Dolphin, τι νομίζεις ότι θα διαλέξει;
Ακόμα και το πλεονέκτημα των χώρων που ισχύει στα θερμικά μοντέλα, στα ηλεκτρικά εξασθενεί γιατί οι ηλεκτρικές πλατφόρμες προσφέρουν πολλή ευρυχωρία για τις διαστάσεις τους.
Επειδή έχει μάτια και βλέπει και επειδή ντρέπεται να οδηγάει κιτς, θα πάει να κάνει την ανάγκη του πάνω στο ντόλφιν και μόνο.
Μάλλον στα κινέζικα οι φώκιες και οι θαλάσσιοι ελέφαντες θα λέγονται δελφίνια...
Και επειδή σκέφτεστε δημοσιογραφικά και όχι σαν πωλητές που σημαίνει να σκέφτεσαι σαν ψυχρός αγοραστής, τα αυτοκίνητα των 20000 που θεωρούνται φτηνά σήμερα, τα αγοράζει κόσμος που δύσκολα τα βγάζει αυτά τα λεφτά... Δεν θα τα πετάξει σε καθρεπτάκια και τενεκέδες αμφιβόλου παραμονής και μηδενικής μεταπώλησης.
Οπως εγώ δεν βάζω κινέζικες αντλίες θερμότητας στα σπίτια που φτιάχνω, γιατί θέλω να έχω ανταλλακτικά μετά 5 - 10 χρόνια και να μην με βρίζουν οι πελάτες, γιατί κέρδισα 40 % στην κάθε μία, βάζοντας την κινεζιά αντί για την LG.
Ανάλογα ισχύει και για άλλα είδη στην δουλειά μου. Πλακάκια, είδη υγιεινής, μπαταρίες, πολλά ακόμα.
Προτιμώ να ακούω πελάτες όπως πριν λίγα χρόνια έναν που ήρθε για ανακαίνιση για ένα σπίτι παλαιό που αγόρασε στο παιδί του, για να μένει μόνος του ως φοιτητής και είχε πάρει σπίτι από μένα πριν 30 χρόνια και μου είπε ότι 15 χρόνια που έμεινε εκεί και 15 χρόνια που το νοικιάζει δεν έχει χρειαστεί να βάλει ένα ευρώ για επισκευές.
Αλλά αυτά τα πληρώνεις και σε υλικά και σε εργατικά.
Βάλε Daikin....
Πλάκα κάνω...
Αλλά από τους πελάτες μου και συνεργάτες μου ξέρω ότι LG και Daikin έχουν πολύ καλό υλικό και καλό after sales -
@andya3 said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
@dettol said in Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα:
πας πολυ ωραια να ντριμπλαρεις, αλλα δεν σε αφηνω
α. εισαι σιγουρος οτι οι αντλιες θερμοτητας της LG κατασκευαζονται εκτος κινας; και αν οντως κατασκευαζονται εκτος κινας, μηπως εχουν μεσα κομματια απο κινα;
β. αλλο η byd και αλλο καποια τυχαρπαστη κινεζικη μαρκα που δεν ξερει ουτε η μανα τηςΔεν με νοιάζει που κατασκευάζονται οι LG.
Με νοιάζει που το εργοστάσιο υπάρχει και θα υπάρχει μετά 5-10 χρόνια όπως και τα ανταλλακτικά του θα υπάρχουν και δεν θα με βρίζουν οι πελάτες ότι πήγα να κονομήσω σε βάρος της αξιοπιστίας μου.
Γιατί αυτή είναι η διαφορά. Επειδή δεν τα φτιάχνω εγώ τα πράγματα, κοιτάω να έχω σοβαρούς προμηθευτές και να παίρνω σοβαρές εγγυήσεις από αυτούς τις οποίες δίνω στους πελάτες.
Παράδειγμα πριν 3 χρόνια σε ένα ξενοδοχείο που φτιάξαμε στο κέντρο της Αθήνας, η μία αντλία της LG από τις 8 που βάλαμε παρουσίασε πρόβλημα και η εταιρεία μας την άλλαξε με καινούργια παρ΄ ότι είχε δουλέψει ένα χρόνο και πολύ γρήγορα, ώστε να μην έχει πρόβλημα το ξενοδοχείο.
Τι ίδιο ισχύει και για το 3 και το Αιρκρος. Δεν φτιάχνονται στην Γαλλία, αλλά στην Σλοβακία, αλλά η εταιρεία είναι εδώ να διορθώνει τις όποιες μλκιες γίνονται όπως είδαμε με τους ιμάντες και τα αντ μπλού.
Η μπίντ θα είναι μετά 10 χρόνια ?
Θα πάρεις το ρίσκο για να λες ότι έχεις 200 μουλάρια που θα εμφανίζονται όποτε νομίζουν ?
Ολα είναι θέμα επιλογών.
Παρόμοια άποψη έχω. Θα δούμε μετά από καμιά 10ετία τι ψάρια θα πιάσουν οι Κινέζοι στην Ευρωπαική αγορά. Είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις.
Πέραν του πολιτικού θέματος, αν δηλαδή η ΕΕ αφήσει και υπό ποιές προυποθέσεις τους Κινέζους να πουλάνε στην Ευρώπη. Υπάρχει και το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση, γιατί μόνο εκεί έχουν πλεονέκτημα οι Κινέζοι. Προς το παρόν τουλάχιστον.
Στα θερμικά όντως δεν έχουν κανένα πλεονέκτημα οι Κινέζοι.
Μόνο στα ηλεκτρικά και άντε και είναι και καλή επιλογή λόγω κόστους στα full hybrid.
Η Byd θα υπάρχει μετά από 10 χρόνια και θα πουλάει στην Ευρώπη είναι η δική μου πρόβλεψη γιατι με πολύ απλή λογική η Ευρώπη θέλει να εξάγει στην Κίνα.
Η ηλεκτροκίνηση μόνο θα ανεβαίνει σε ποσοστά. Τους ρυθμούς δεν ξέρουμε μόνο. Αυτό πολύ απλά γιατί θα φτηνενουν σαν τεχνολογία, θα αποκτάνε μεγαλύτερες αυτονομίες, καλύτερες μπαταριες και καλύτερο δίκτυο.
Δεν λέω ότι θα γίνουν πραγματικότητα οι υπεραισιοδοξες προβλέψεις κάποιων που λέγανε ότι σύντομα οι θερμικοί κινητήρες δεν θα υπάρχουν και θα καταργηθούν . Αντιθέτως πιστεύω ότι ειδικά μέσω hybrid θα μας συντροφεύουν για πάρα πολλά χρόνια ακομα
-
Κάτι άλλο. Υπάρχουν πάνω από ...100 εταιρείες που φτιάχνουν αυτοκίνητα στην Κίνα. Η πλειοψηφία αυτών για τα πανηγύρια. Αλλά και κάμποσες με προοπτική, ανάμεσά τους και 3-4 που είναι ήδη γίγαντες στον χώρο τους.
Όταν αρχίσουν για τα καλά οι συγχωνεύσεις, και σε καμιά 20αριά χρόνια μείνουν 10-15 όμιλοι, με παραγωγή από 2-15 εκ. τεμ. έκαστος, τότε να δείτε τι έχει να γίνει. Θα έχουμε συγκεντρωμένο R&D και στοχευμένο μάρκετινγκ από όλους, οι οποίοι τότε θα είναι αρκετά ισχυροί για να μπορούν αφενός να σταθούν μόνοι τους στα πόδια τους, αφετέρου να προσφέρουν ανταγωνιστικά αυτοκίνητα.
Εν κατακλείδι, με τους κινέζους εκτιμώ ότι έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμη, Σαφώς και πολλοί θα εξαφανιστούν, αλλά αυτοί που θα μείνουν θα είναι πανίσχυροι και αρκετά πιο ψαγμένοι.
Auto Athina - Έκθεση Αυτοκινήτου, 5-13 Οκτωβρίου, Αθήνα