-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πες τα!
Συνάδελφος την τρώει αυτή την φορά!
Του ζητάει αύξηση από 300 σε 330 και την αύξηση την θέλει μαύρα και μπροστά!!!
Είπε, οκ η αύξηση αλλά μαύρα δεν υπάρχει περίπτωση! -
Καλή τιμή πάντως εάν ειναι νορμαλ το σπιτάκι. Ποσα τμ;
-
Παιδί φίλου ξεκίνησε μεταπτυχιακό στο Άμστερνταμ.
Κατάφερε μετά από μια διαδικασία δεν θυμάμαι τώρα αν ήταν κλήρωση ή κάτι άλλο σε σχέση με τα προσόντα που έγινε δεκτό στο μεταπτυχιακό πάντως πήρε δωμάτιο 25 τμ στην εστία με δικό του μπάνιο. Τιμή 700 μηνιαίως μαζί με θέρμανση φωτισμό και WiFi.
Σε εμάς αν κλείσουν κάποια τμήματα θα ξεσηκωθούν οι τοπικές κοινωνίες, οπότε λογικό να γίνεται αυτό με τους φοιτητές.
-
Από την άλλη θα πρέπει και η Αθήνα να ζήσει μονάχα με τους κατοίκους της και να μην πουλά τίποτα στην επαρχια. Η επαρχία να αναπτύξει δική της οικονομία,νόμισμα και παραγωγή. Εν ολίγοις να γίνουμε πόλη κράτη. Να υπάρχουν σύνορα και τελωνεία ανά περιφέρειες.
Δεν γίνεται όλα να γίνονται στην Αθήνα αλλά να μην γίνεται αναδιανομή πλούτου προς την επαρχία. Ευτυχώς που το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε ιδρύματα σε όλη την περιφέρεια και επέφερε έναν επιμερισμό του πλούτου από και σε διάφορες περιφέρειες. Αν περιμέναμε από την ιδιωτική πρωτοβουλία να χτίσει βιοτεχνίες ακόμα θα περιμέναμε.
Όπως δηλαδή σε διαφορετικα μεγέθη ζητάμε και εμείς ως χώρα της περιφέρειας αναδιανομή πλούτου που συγκεντρώνει η κεντρική Ευρώπη.
Γενικά οι δεξιοί όποτε ανακατεύεστε με την μακροοικονομική διαλύεται το σύστημα διότι σκεφτεστε στην βάση του ατομικού συμφέροντος κάτι που οδηγεί μαθηματικά σε συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια ελάχιστων.
Μόλις σας πούνε να μοιραστείτε κάτι μπλοκάρετε τη σκέψη σας.
Για αυτό οι κόκκινοι σας θέλουν στην εξουσία, διότι από μόνοι σας με την νοοτροπία σας και την κοντόφθαλμη κατανοηση της οικονομίας, θα οδηγησετε σε πτώση του συστήματος.
Οι αντίπαλοι τους είναι όσοι προσαρμόζουν το σύστημα με μικρές αναδιανομες και του δινουν παράταση.
Και για να προλάβω....ακόμα και ο μετριότατος Adam Smith πρότεινε αναδιανομή πλούτου όπως και οι σπουδαιότεροι φιλελεύθεροι φιλόσοφοι.
Εκτος από τους Έλληνες δεξιούς που ξέρουν καλύτερα και τα θεωρούν όλα σοβιετια.
Υ.γ Ελπίζω να ενεργοποιήσω αντανακλαστικά με το ποστ αυτό να γίνει τζερτζελές
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Από την άλλη θα πρέπει και η Αθήνα να ζήσει μονάχα με τους κατοίκους της και να μην πουλά τίποτα στην επαρχια. Η επαρχία να αναπτύξει δική της οικονομία,νόμισμα και παραγωγή. Εν ολίγοις να γίνουμε πόλη κράτη. Να υπάρχουν σύνορα και τελωνεία ανά περιφέρειες.
Δεν γίνεται όλα να γίνονται στην Αθήνα αλλά να μην γίνεται αναδιανομή πλούτου προς την επαρχία. Ευτυχώς που το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε ιδρύματα σε όλη την περιφέρεια και επέφερε έναν επιμερισμό του πλούτου από και σε διάφορες περιφέρειες. Αν περιμέναμε από την ιδιωτική πρωτοβουλία να χτίσει βιοτεχνίες ακόμα θα περιμέναμε.
Όπως δηλαδή σε διαφορετικα μεγέθη ζητάμε και εμείς ως χώρα της περιφέρειας αναδιανομή πλούτου που συγκεντρώνει η κεντρική Ευρώπη.
Γενικά οι δεξιοί όποτε ανακατεύεστε με την μακροοικονομική διαλύεται το σύστημα διότι σκεφτεστε στην βάση του ατομικού συμφέροντος κάτι που οδηγεί μαθηματικά σε συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια ελάχιστων.
Μόλις σας πούνε να μοιραστείτε κάτι μπλοκάρετε τη σκέψη σας.
Για αυτό οι κόκκινοι σας θέλουν στην εξουσία, διότι από μόνοι σας με την νοοτροπία σας και την κοντόφθαλμη κατανοηση της οικονομίας, θα οδηγησετε σε πτώση του συστήματος.
Οι αντίπαλοι τους είναι όσοι προσαρμόζουν το σύστημα με μικρές αναδιανομες και του δινουν παράταση.
Και για να προλάβω....ακόμα και ο μετριότατος Adam Smith πρότεινε αναδιανομή πλούτου όπως και οι σπουδαιότεροι φιλελεύθεροι φιλόσοφοι.
Εκτος από τους Έλληνες δεξιούς που ξέρουν καλύτερα και τα θεωρούν όλα σοβιετια.
Υ.γ Ελπίζω να ενεργοποιήσω αντανακλαστικά με το ποστ αυτό να γίνει τζερτζελές
είναι πασοκο-σοβιετία....
μοναδική παγκοσμίως...
με δεξιούς κατοίκους...
-
Έχετε γράψει τόσες φορές για το ΠΑΣΟΚ, άλλοτε χάριν αστεϊσμού και άλλοτε όχι και τόσο που σας έχει σκύλο βαρεθεί η ψυχούλα μας
-
@panormus772 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@harisma23 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ο ενοικιαστης αφου φευγει δεν μπορει καποιος να του κανει κατι οποτε αν δεν εχει ηθικη ευκολα δεν τα πληρωνει. Να στραφει ο ιδιοκτητης με δικηγορο για 400 ευρω θα του στοιχησει παραπανω και θα τρεχει για χρονια. Ολοι το ξερουν αυτο.
Τα απλήρωτα κοινόχρηστα που άφησε ο ενοικιαστής είναι πλέον χρέος του ιδιοκτήτη έναντι της πολυκατοικίας. Πρέπει λοιπόν να τα πληρώσει ο ιδιοκτήτης και αν θέλει να στραφεί μετά κατά του ενοικιαστή. Όπως σωστά είπες, για 400 Ευρώ δεν τον συμφέρει.
το ξερω αυτο. στο δικο μου οροφο μια οικογενεια οτι ναναι αφησε 2 χρονια κοινοχρηστα απληρωτα (τα πληρωσε ο ιδιοκτητης) και 1 χρονο νοικια. ΤΟυς εκανε εξωση με δικηγορο και δικαστη ο ιδιοκτητης. Πριν φυγουν εκαναν παρτυ με 50 ατομα εσπασαν τα παντα ντουλαπια πορτες ειχαν μεγαλες τρυπες στην μεση, ειχαν μπλοκαρει υδροροη με αποτελεσμα να πλυμηρησει κραβατοκαμαρα και παραλιγο να φουσκωσουν τα ξυλα στο πατωμα. Τον ιδιοκτητη κοντεψαμε να τον χασουμε απο εγκεφαλικο οταν ειδε σε τι κατασταση αφησαν το διαμερισμα.
Και μετά πες σ'αυτό τον άνθρωπο να ξανανοικιάσει το σπίτι του...
Χίλιες φορές το κλειδώνει και προσπαθεί να το πουλήσει (αφού χάσει και χρήματα για τις επισκευές..)5000 χαλασε για επισκευες συν τα κοινοχρηστα και τα νοικια που εχασε. Γυρω στο 2015 αυτο. Το νοικιασε παλι μεσω μεσιτη σε μια κοπελα με τον αντρα της αλλα αυτη βρηκε δουλεια στην Ισπανια και εφυγε στους 3 μηνες και εχασε την εγγυηση. Μετα το νοικασε 550 ευρω σε μια οικογενεια με 3 παιδια αυτοι ηταν καλοι και εμειναν σχεδον 10 χρονια, Τωρα παλι μεσω μεσιτη το νοικιασε 800 ευρω σε καποιους αλλους. Η κορη του ηρθε σε μια γεν συνελευση γυρω στο 2016/17 και εκλαιγε σχεδον τι ειχαν τραβηξει μεχρι τοτε και ελεγε αν μπορεσω να το δωσω 155 χιλιαδες. ΑΛηθινη ιστορια, για οσους ενδιαφεροντε 115 τμ με μεγαλο γκαραζ/αποθηkη 3 υπνοδωματια 1 μπανιο 1 WC. Μαρουσι.
-
Τις αγγελίες για φοιτητικά σπίτια σε τουριστικές περιοχές τις έχετε δει;
Εκεί να τραβάτε τα μαλλιά σας. -
Σε όλο τον κόσμο ισχύει αυτό. Διώχνουν τους φοιτητές από τις πανεπιστημιακές εστίες τα καλοκαίρια για να τις νοικιάσουν σε τουρίστες.
-
Κάποια πράγματα έχουν λυθεί σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά εδώ είναι όλοι για την κονόμα στους δήμους.
Οι τουριστικές περιοχές εισπράττουν οι λαμογιοδήμαρχοι εκατομμύρια από τους δημοτικούς φόρους σε ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ.
Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να φτιάξουν κατοικίες για δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα ήθελαν να μείνουν εκεί για 10-15 χρόνια τουλάχιστον, να πάψει αυτό το πάω δάσκαλος για 1-2 χρόνια και μετά γυρνάω Αθήνα, αλλά και να υποχρεώσουν τα πανεπιστήμια να φτιάξουν εστίες.
Από την άλλη έχουμε δει τι γίνεται με τις εστίες που μένουν παραβατικοί και διάφορα άλλα, στα οποία πρέπει να πέσει αυστηρή τιμωρία.
Ολα λοιπόν όταν το κράτος είναι σοβαρό, είναι σοβαρά. Οταν το κράτος είναι μπουρδέλο, γίνονται πουτανιές..
-
Αν πάντως μου ετίθετο το ερώτημα "μένεις τσάμπα σε σπίτι αλλά θα μείνεις στην τάδε επαρχία, Κοζάνη ας πούμε, για 10-15 χρόνια" ή "κάθεσαι 1-2 χρόνια και πληρώνεις από την τσέπη του ένα υπερβολικό ενοίκιο", θα διάλεγα ασυζητητί το δεύτερο για να επιστρέψω σπίτι μου.
-
@dimsabas said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν πάντως μου ετίθετο το ερώτημα "μένεις τσάμπα σε σπίτι αλλά θα μείνεις στην τάδε επαρχία, Κοζάνη ας πούμε, για 10-15 χρόνια" ή "κάθεσαι 1-2 χρόνια και πληρώνεις από την τσέπη του ένα υπερβολικό ενοίκιο", θα διάλεγα ασυζητητί το δεύτερο για να επιστρέψω σπίτι μου.
Πως το εννοείς αυτό? Σε δικό σου σπίτι χωρίς ενοίκιο ή στην πόλη αλλά σε ενοίκιο?
-
Αυτο εξαρταται. Μπορει καποιος να παει πχ στην Ροδο ή στην Μυκονο κοκ και να ειναι απο χωριο στα βουνο και να μην γυρισει ποτε πισω. Τωρα εσυ μενεις στην ακριβοτερη περιοχη της χωρας αλλα λογικο να θελεις να γυρισεις πισω.
-
Και γιατί να μην κάνεις το σπίτι σου στην επαρχία? Προσωπικά ο λόγος που μένω Αθήνα είναι η δουλειά. Εαν μπορούσα να έχω την ίδια δουλειά στην επαρχία, είχα φύγει χτές!!
-
Εξαρτάται.
Αν εσύ που γνωρίζεις και από την εκπαίδευση, είχες την επιλογή, να περιμένεις να διοριστείς 10 χρόνια, ή να πας για 15 χρόνια τουλάχιστον στην Σάμο, ή στην Κόνιτσα, ή στην Δημητσάνα και να έχεις και δωρεάν σπίτι, 70-100 τμ ανάλογα με την οικογενειακή σου κατάσταση δεν θα το σκεφτόσουν ?
Η αν ήσουν υγειονομικός και πήγαινες σε κάποια περιφέρεια, αρχικά σε κοντινό Κέντρο Υγείας και μετά από λίγο σε περιφερειακό νοσοκομείο, με επιδόματα ανάλογα δεν θα το ήθελες ?
Μιλάμε πάντα για άτομα, που δεν έχουν ένα δικό τους σπίτι, ξεχωριστό από τους γονείς τους να τους περιμένει, ούτε κάποια έτοιμη δουλειά.
-
Οταν παντρευόμουν, τα έβαλα κάτω με την κυρά. Υπήρχε το εξοχικό μου στη λίμνη Πλαστήρα και το δικό της στην Κεφαλονιά. Εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμεναγια το πού θα μείνουμε. Εμείς θεωρήσαμε ότι αν μπορείς να ζεις σε ένα καλό προάστιο κι η απόσταση από την εργασία να είναι γύρω στο 10λεπτο, όπως είναι στην περίπτωσή μας, δεν υπάρχει αντίπαλος στην ποιότητα ζωής. Μαζί με το μεγάλο προτέρημα ότι είσαι κοντά στην προηγούμενη γενιά, η οποία βρίσκεται εντός Αττικής.
Προφανώς ο καθένας θα διάλεγε κάτι διαφορετικό σε αυτό το ερώτημα. -
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εξαρτάται.
Αν εσύ που γνωρίζεις και από την εκπαίδευση, είχες την επιλογή, να περιμένεις να διοριστείς 10 χρόνια, ή να πας για 15 χρόνια τουλάχιστον στην Σάμο, ή στην Κόνιτσα, ή στην Δημητσάνα και να έχεις και δωρεάν σπίτι, 70-100 τμ ανάλογα με την οικογενειακή σου κατάσταση δεν θα το σκεφτόσουν ?
Η αν ήσουν υγειονομικός και πήγαινες σε κάποια περιφέρεια, αρχικά σε κοντινό Κέντρο Υγείας και μετά από λίγο σε περιφερειακό νοσοκομείο, με επιδόματα ανάλογα δεν θα το ήθελες ?
Μιλάμε πάντα για άτομα, που δεν έχουν ένα δικό τους σπίτι, ξεχωριστό από τους γονείς τους να τους περιμένει, ούτε κάποια έτοιμη δουλειά.
Σόρι, δεν κατάλαβα ότι στη μία περίπτωση θα περίμενα 10 χρόνια ενώ στην άλλη θα με διόριζαν αύριο.
-
Οταν παντρευόμουν, τα έβαλα κάτω με την κυρά. Υπήρχε το εξοχικό μου στη λίμνη Πλαστήρα και το δικό της στην Κεφαλονιά. Εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμεναγια το πού θα μείνουμε. Εμείς θεωρήσαμε ότι αν μπορείς να ζεις σε ένα καλό προάστιο κι η απόσταση από την εργασία να είναι γύρω στο 10λεπτο, όπως είναι στην περίπτωσή μας, δεν υπάρχει αντίπαλος στην ποιότητα ζωής. Μαζί με το μεγάλο προτέρημα ότι είσαι κοντά στην προηγούμενη γενιά, η οποία βρίσκεται εντός Αττικής.
Προφανώς ο καθένας θα διάλεγε κάτι διαφορετικό σε αυτό το ερώτημα.Γλίτωσες μητσο. Μακρυά από το τσιμέντο......και το καυσαέριο.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εξαρτάται.
Σόρι, δεν κατάλαβα ότι στη μία περίπτωση θα περίμενα 10 χρόνια ενώ στην άλλη θα με διόριζαν αύριο.
Νομίζω ότι υπάρχει αυτή η καθυστέρηση διορισμού. Δεν το ξέρω ακριβώς, αλλά έτσι έχω ακούσει.
Προσωπικά λοιπόν, εγώ θα έλυνα το βασικό πρόβλημα με αυτό το μοντέλο.
Αμεσος διορισμός, δωρεάν κατοικία σε περιοχές που υπάρχει ανάγκη με ελάχιστη παραμονή 10-15 χρόνια.
Ετσι θα είχα μόνιμο προσωπικό, σε σχολεία, κέντρα υγείας, όπου αλλού ήταν αναγκαίο, αυτό θα έφερνε και άλλους επαγγελματίες να δουλέψουν στις περιοχές αυτές.
Ακόμα θα στήριζα τον αγροτουρισμό, τα πρότυπα αγροκτήματα και κυρίως θα είχα κάποια επιδότηση σε αυτούς που θα πήγαιναν, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι.
Στα δε τουριστικά μέρη, θα ξέσκιζα τους δημάρχους, από τον δημοτικό φόρο, ή θα έβαζα ένα επιπλέον φόρο για να καλύπτω αυτά τα ποσά. Μιλάμε για μικροποσά της τάξης του 1 έως 5 ευρώ για κάθε πελάτη εστιατορίου, καφέ, ξενοδοχείου, σε συνδυασμό βέβαια με ελέγχους.
Επίσης θα έβαζα όχι τις αντικειμενικές βλακείες του Χατζηδάκη, αλλά στα μη τουριστικά μέρη και στις απομακρυσμένες περιοχές, τα καταστήματα και οι ΕΕ θα είχαν ένα αντικειμενικό φόρο, ανάλογα με την περιοχή και το εμβαδόν των καταστημάτων, ή των καθισμάτων, που πρακτικά θα ήταν εύκολο να πουληθεί.
Δηλαδή σε περιοχές που ο τουρισμός είναι 15-20 μέρες, ένα ποσό 5 -10 ευρώ ανά κάθισμα είναι μια χαρά.
Εχεις ένα μαγαζί με 100 καθίσματα έξω και 40 μέσα, βάζεις μία αναλογία και με 1000 - 1500 φόρο τον χρόνο καθάρισε.
Ούτε στο ΦΠΑ θα υπάγεται.
Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει ελκυστική η ζωή στην επαρχία, θα λύσει και το πρόβλημα των ενοικίων στις μεγάλες πόλεις, θα μπορέσουν να βρουν δουλειά και οι μετανάστες σε οικοδομή και πρωτογενή τομέα, αφού ελάχιστοι έχουν παραπάνω προσόντα.
-
Ανέκαθεν είχα την απορία γιατί κάποιος δημόσιος υπάλληλος ( ή μάλλον ζεύγος δ.υπαλλήλων καλύτερα, γιατί αλλιώς πες μένεις κάπου καθώς ο άλλος έχει τη δουλειά του ) να προτιμήσει την Αθήνα σε σχέση με την επαρχία.
Καταλαβαίνω το " εκεί μεγάλωσα" , "είναι οι γονείς μου , οι φίλοι μου , η υπόλοιπη οικογένειά μου" κ.λπ. , αλλά το έκανε και πολύ εύκολο το ερώτημα ο ταξιδευτής. Πόλεις σα την Κοζάνη είναι παράδεισος για δ. υπαλλήλους. Χαμηλότερα έξοδα, ¨ηρεμία" , κοντά η φύση και όλα τα ¨"καλά" της επαρχίας.
Και ειλικρινά τι προσφέρει η Αθήνα σε ένα χαμηλόμισθο ( πλέον οι περισσότεροι δ.υπάλληλοι τέτοιοι είναι) ; Ο.κ. οι ¨διασκεδάσεις" είναι εκεί αλλά αν δε σου φθάνουν τα λεφτά τι να το κάνεις;;
Το ερώτημα και η παραπάνω περιγραφή ΔΕΝ είναι προσωπικό προς το dim, σε καμία περίπτωση.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ