-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τι ύψος ήταν το δάνειο αν επιτρέπεται;
Αν είναι προσωπικό δεδομένο, το δέχομαι
45000 για 10 χρόνια...
-
Δάνειο για επισκευές είναι;
Και για ποιά προσωπικά δεδομένα μιλάμε, μεταξύ αγνώστων;
-
@bassstarlet said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δάνειο για επισκευές είναι;
Και για ποιά προσωπικά δεδομένα μιλάμε, μεταξύ αγνώστων;
Στεγαστικό...
-
@georgekn said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εμένα πάντως από 3,6% τον Αύγουστο έφτασε στο 6,24% για τη δόση του Φεβρουαρίου...
Άστα!!! Εμένα από 2.12% έχει πάει 5.62%...!!!! Ευτυχώς είναι μικρό ποσό και η δόση είχε μόνο €100 επιβάρυνση. Αλλά δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση...σε λίγο θα φτάσει τα επιτόκια καταναλωτικών. To Εuribor εχει κάνει τρελό ράλυ αυξήσεων τις τελευταίες 12 μέρες.
-
Τα επιτόκια καταθέσεων έχουν ανέβει;
Δεν έχω δει κάτι. -
@vagkirk said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν έχω δει κάτι.Ναι σιγά...
-
Δεν έχω δει κάτι.Απο 0,25% μεχρι 1%. ΤΟν Δεκεμβρη ανεβηκαν.
-
Δεν έχω δει κάτι.Φυσικά και ΟΧΙ...!! Πως θα βγάλουν φράγκα οι κλέφτες (aka τράπεζες)?
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν έχω δει κάτι.Φυσικά και ΟΧΙ...!! Πως θα βγάλουν φράγκα οι κλέφτες (aka τράπεζες)?
Aνεβηκαν. Απο 0% τον Νοεμβρη σε μεχρι 1% στο τελος του περσμενου χρονου αναλογα με το ποσο.
-
Το 2007-8 είχα προλάβει επιτόκιο προθεσμιακης καταθέσης 7% για ποσά άνω των 20000€.
Τώρα δίνουν 1% για ποσά άνω των 200000€... άρα πάλι για το κεφάλαιο δουλεύουν, όχι για τον απλό πολίτη που θέλει να αποταμίευσει μερικά χρήματα. -
Το 2007-8 είχα προλάβει επιτόκιο προθεσμιακης καταθέσης 7% για ποσά άνω των 20000€.
Τώρα δίνουν 1% για ποσά άνω των 200000€... άρα πάλι για το κεφάλαιο δουλεύουν, όχι για τον απλό πολίτη που θέλει να αποταμίευσει μερικά χρήματα.Ναι ειναι κλοπη αυτο το επιτοκιο ειδικα οταν εχεις πληθωρισμο 11% αλλα ειναι καλυτερα απο το 0.02% που εδιναν πριν.
Ισχυει ο απλος πολιτης δουλευει μονο για να πληρωνει εξοδα.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το κόστος από το καλοκαίρι έχει ανέβει 25% άρα πώς να σταθεροποιηθούν οι τιμές. Απλά δεν χτίζονται σε περιοχές που δεν μπορούν να πουλήσουν ακριβά οι άλλες περιοχές περιμένουν
Στις αγγελίες πάντως που βλέπω από περιέργεια, στην Αγία Παρασκευή και στο Χαλάνδρι, οι τιμές είναι λίγο πολύ σταθερές μετά το καλοκαίρι. 3500€ με 4000€/τ.μ. ο πρώτος όροφος αναλόγως την υποπεριοχή και την κατασκευή. Σε άλλες περιοχές δεν έχω ιδέα.
-
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Το κόστος από το καλοκαίρι έχει ανέβει 25% άρα πώς να σταθεροποιηθούν οι τιμές. Απλά δεν χτίζονται σε περιοχές που δεν μπορούν να πουλήσουν ακριβά οι άλλες περιοχές περιμένουν
Στις αγγελίες πάντως που βλέπω από περιέργεια, στην Αγία Παρασκευή και στο Χαλάνδρι, οι τιμές είναι λίγο πολύ σταθερές μετά το καλοκαίρι. 3500€ με 4000€/τ.μ. ο πρώτος όροφος αναλόγως την υποπεριοχή και την κατασκευή. Σε άλλες περιοχές δεν έχω ιδέα.
Να ρωτήσω κάτι, έστω ένα τυπικό διαμέρισμα 80τμ που θα αγοραστεί εκεί για 320 χιλιάρικα, πόσο θα νοικιάζεται;
-
@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Να ρωτήσω κάτι, έστω ένα τυπικό διαμέρισμα 80τμ που θα αγοραστεί εκεί για 320 χιλιάρικα, πόσο θα νοικιάζεται;
Τόσο, που σίγουρα δεν θα συμφέρει ως επένδυση η αγορά του για ενοικίαση, εκτός αν τα επόμενα χρόνια οι τιμές των ακινήτων κάνουν και άλλο μεγάλο άλμα προς τα πάνω.
-
@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μαξ €1.000. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις εαν θα τα παίρνεις, τι ζημιές θα γίνουν κλπ. Γενικά η αγορά κατοικίας για ενοικίαση είναι η χειρότερη επένδυση! Εκτός εαν μιλάμε για νησί ή airBnB.
-
1000 με 1200 χαλαρά, γιατί έχω παραδείγματα σε αυτές τις τιμές σε λίγο χειρότερες περιοχές και 20-25 ετών σπίτια.
Οπωσδήποτε όμως η αγορά σε ακριβές περιοχές είναι για ιδιοκατοίκηση και όχι για εκμετάλλευση.
-
Τώρα δίνουν 1% για ποσά άνω των 200000€... άρα πάλι για το κεφάλαιο δουλεύουν, όχι για τον απλό πολίτη που θέλει να αποταμίευσει μερικά χρήματα.Είχα πάρει και εγώ με 6%, ήταν πριν τους σώσουμε με τα λεφτά μας με τις ανακεφαλαιοποιησεις.
Γερμανία τα επιτόκια των προθεσμιακων είναι περίπου στο 2%.
Πάντως αν έχεις 100+ χιλιάρικα σου δίνουν τώρα έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου (δεν κουρεύονται) 11μηνο περίπου στο 2%. -
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Μαξ €1.000. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις εαν θα τα παίρνεις, τι ζημιές θα γίνουν κλπ. Γενικά η αγορά κατοικίας για ενοικίαση είναι η χειρότερη επένδυση! Εκτός εαν μιλάμε για νησί ή airBnB.
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη. Κάπου εκεί στο μαξ, αλλά με μεγάλο ρίσκο να τα παίρνεις.
Γνώμη μου, αν ήταν για εκμετάλλευση θα έπαιρνα >1 και μικρά (45-50τμ). Αν τα βρεις δλδ.... -
Και εγώ πιστεύω γύρω στα 1000€, ίσως και κάτι λίγο παραπάνω.
Αν το πάρεις για εκμετάλλευση/ενοικίαση και όχι για ιδιοκατοίκηση και αφαιρέσεις φόρο ενοικίου 15% και ΕΝΦΙΑ πρόκειται για μια "επένδυση" της τάξης του 3%. Βέβαια έχεις πάντα τον αστάθμητο παράγοντα ζημιών και κακοπληρωτών. Ίσως δεν είναι ιδανική επένδυση αλλά είναι 1000 φορές καλύτερη από το να παρκάρεις τα λεφτά στην τράπεζα και "εξασφαλίζεις" τρόπον τινά και τους κληρονόμους... -
Το να είστε άσχετοι σε κάποιο θέμα με το οποίο δεν είστε ειδικοί δεν είναι κακό το να είστε επίμονοι όμως είναι.
Και στην Ελλάδα - όταν πας να νοικιάσεις κάτι βάζεις το δικηγόρο σου και κάνει μία έρευνα αν ο ενοικιαστής έχει εναντίον του καταδίκες για μισθωτικές διαφορές για εξώσεις.
Και εδώ θα έρθει αυτό που ισχύει έξω κάποια στιγμή ότι αν δεν μπορείς να καλύψεις με το 30% του εισοδήματός σου το ενοίκιο τότε δεν μπορείς να το νοικιάσεις.
Ως προς τις αποδόσεις θα σας πω δύο περιπτώσεις που πουλήθηκαν τώρα πέρσι δηλαδή πριν από λίγους μήνες σε οικοδομή δικιά μας του 98 στα Βριλήσσια το ένα 110 τμ είχε αγοραστεί περίπου 135.000. Πουλήθηκε 300000 εύκολα.
Το άλλο 150 τμ είχε αγοραστεί 200000 και πουλήθηκε με πίεση χρόνου γιατί ο πωλητής είχε κλείσει μια επένδυση και ήθελε άμεσα τα λεφτά 470000.Βάλτε και 25 χρόνια ενοίκια και αφαιρέστε φόρους ΕΝΦΙΑ και ότι γουστάρετε και πείτε απόδοση. Το 3 % είναι για γέλια γιατί εδώ έχουμε υπεραξία που στον τόκο δεν υπάρχει.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!