-
@bassstarlet said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Ω ρε π@στη μου, στο κέντρο που αποφεύγω σαν τον διάολο.
Άντε να βρεις να παρκάρειςΝα απαντήσω... στον εαυτό μου για πιτσαρία, Portofino Χαλάνδρι.
Τυρί που δεν σε αηδιάζει/λιγώνει, ζύμη που δεν κρέμεται και δεν θυμίζει ζυμάρι.
Προτιμώ λιτή με πεπερόνι μόνο.Alpino cuccina και lollo’s έχω φάει και ήταν επίσης πολύ καλές
-
Ω ρε π@στη μου, στο κέντρο που αποφεύγω σαν τον διάολο.
Άντε να βρεις να παρκάρειςΝα απαντήσω... στον εαυτό μου για πιτσαρία, Portofino Χαλάνδρι.
Τυρί που δεν σε αηδιάζει/λιγώνει, ζύμη που δεν κρέμεται και δεν θυμίζει ζυμάρι.
Προτιμώ λιτή με πεπερόνι μόνο.H πρώτη πιτσαρία στα ΒΠ, ήταν το πορτοφίνο 1 στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και 1-2 χρόνια μετά το Νο 2 στο Χαλάνδρι εκεί που είναι τώρα στην Μεσολογγίου.
Μιλάμε για τέλη 60 αρχές του 70...
-
Στα έιτις είχε καμιά 10αριά μαγαζιά, τώρα έχουν μείνει μόνο 2. Αξιοπρεπέστατη πίτσα, και σταθερή ποιότητα.
-
@criuser said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
H πρώτη πιτσαρία στα ΒΠ, ήταν το πορτοφίνο 1 στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και 1-2 χρόνια μετά το Νο 2 στο Χαλάνδρι εκεί που είναι τώρα στην Μεσολογγίου.
Πιτσιρίκος, έτρωγα εκεί την ημέρα των εκλογών του '81 παρακολουθώντας τα αποτελέσματα!
-
Είναι τραγικό πως σε σχετικά απλά (club sandwich) τα περισσότερα μαγαζιά, αποτυγχάνουν με πάταγο.
Πήρα ένα στη δουλειά, και οι πατάτες ήταν μαλακές σαν μακαρόνι και το υπόλοιπο με έπιανε λιγούρα με τα τυριά και τα αλλαντικά όπως τα έβλεπα.
Ψωμί σχεδόν άψητο, μαλακό.
Και θέλουμε και F35, τρομάρα μας. -
Το σημερινό μενού έχει:
Φάβα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη
Πανσέτα μαύρου χοίρου σιγανομαγειρεμενη με πουρέ πατάτας
Και και μπυρα Νύμφη.
Επιμελείται ο Σεφ κύριος Κονταρατος Δημητρης
Μαγειρικό τεχνουργειο ΛΑΚΑΝΗ
-
Ανασυρω αυτο το νημα διοτι θελω να παω την φαμιλια για φαγακι σαββατο βραδυ.
1 χρονο (ισως και παραπανω) μετα την προταση του @gatoz , πηγαμε στο "παλια ιστορια" στην ευβοια, εξω απο την χαλκιδα. Επισης εχουμε παει στο "17 χωρια" στη Νεμεα (φανταστικο! να πατε), στον "Φαρο" στο λεχαιο, στο "εβιβα" στο βοχαϊκο και τη "πλατεια" στον αγιο ιωαννη κορινθιας.
Ο @iceman7 προτεινε και πηγαμε και στη "Στοα" εξω απο τη λιβαδεια.Αναφερω αυτα τα μερη, για να δωσω μια εικονα του τι ψαχνω, ωραιο φαγητο σε αποσταση 60-75' απο την αθηνα και κατα προτιμηση "χωμενο", δηλ οχι πχ ταβερνακι στη χαλκιδα. Μπορει να ειναι χαλαρη ταβερνα ή μπορει να ειναι και πιο κυριλε, δεν εχω θεμα. Αυτο που θελω ειναι να παμε καπου να φαμε οπου το φαγητο θα αξιζει και δεν θα νιωθω οτι μου πιανουν τον κωλο. Αν ειναι "ακριβο", κανενα προβλημα, αλλα να το αξιζει.
Α, και μην με στειλετε σε τιποτα κατσαβραχα! πχ το "17 χωρια" ηταν ιδανικο, διοτι ειναι 10' απο την εξοδο της εθνικης οδου. Υπερβολικα βολικο ειναι η αληθεια και ισως δυσκολο να βρουμε κατι αντιστοιχο, απλα το αναφερω ως κατι πολυ βολικο.Προτασεις παρακαλω;
-
@dettol said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Προτασεις παρακαλω;
Eσείς με τα ηλεκτρικά όλο χιλιόμετρα κάνετε!! Δεν ξέρω να σου πω τόσο μακριά, Αθήνα εαν θες. Δεν πάω ποτέ εκδρομή για φαγητό, βαριέμαι απίστευτα - τελευταία φορά το έκανα κάπου το 2008 που πήγα στο Χρυσοβίτσι.
-
@fanis75 said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Προτασεις παρακαλω;
Eσείς με τα ηλεκτρικά όλο χιλιόμετρα κάνετε!! Δεν ξέρω να σου πω τόσο μακριά, Αθήνα εαν θες. Δεν πάω ποτέ εκδρομή για φαγητό, βαριέμαι απίστευτα - τελευταία φορά το έκανα κάπου το 2008 που πήγα στο Χρυσοβίτσι.
Μια ωριτσα δεν είναι εκδρομή! Αν σκεφτείς ότι για να πας πχ γλυφάδα θες 45’ με κίνηση, ε ας πάω λίγο παραέξω και να μην μου πιάσουν τον κωλο και να μην ταλαιπωρηθώ να παρκάρω.
-
Μια ωριτσα δεν είναι εκδρομή! Αν σκεφτείς ότι για να πας πχ γλυφάδα θες 45’ με κίνηση, ε ας πάω λίγο παραέξω και να μην μου πιάσουν τον κωλο και να μην ταλαιπωρηθώ να παρκάρω.
Ετσι όπως το λές, έχεις ένα δίκιο. Αλλά βαριέμαι να ψάχνω κλπ. Καμια Χαλκίδα πάω (που έχω καταγωγή κατά το ήμισυ) και μέχρι εκεί. Αλλιώς ένα γύρω εδώ που τα ξέρω. Ίσως εαν πάρω ηλεκτρικό να αρχίσω τις εκδρομές!!
-
@fanis75 said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Ετσι όπως το λές, έχεις ένα δίκιο. Αλλά βαριέμαι να ψάχνω κλπ. Καμια Χαλκίδα πάω (που έχω καταγωγή κατά το ήμισυ) και μέχρι εκεί. Αλλιώς ένα γύρω εδώ που τα ξέρω. Ίσως εαν πάρω ηλεκτρικό να αρχίσω τις εκδρομές!!
Καμμιά ιδέα για Χαλκίδα; Αλλά όχι κέντρο ιδανικά γιατί γίνεται χαμός. Στον Τσακ πηγαίναμε παλιά αλλά έχει αλλάξει εδώ και χρόνια ο ιδιοκτήτης. Κάπου αλλού; Απόμερα;
-
Σάββατο μεσημέρι ή βράδυ να πάτε στο Απόμερο στο Θυμάρι. Δεν ειναι όσο μακριά θες αλλά συνδυάζεται με όμορφη βόλτα προς Σουνιο και μετά επιστροφή από Λαύριο.
Φαγητό εγγύηση !
Λέω για Σάββατο γιατί όσο έχει καλες μερες Κυριακή μαζεύει κόσμο και δεν το προτιμώ έτσι. (αν και πάντα με εξυπηρετεί).
Το μαγαζί έχει και θαλασσινά φρέσκα (αν παίζει κρύο παίζει πάντα σπέσιαλ ψαρόσουπα) και κρεατικά λόγω περιοχής. Περα από της ωρας κάνει και κάτι αρνάκια στη γάστρα μπομπα.
Έχει και αυλή με θέα από ψηλά θάλασσας και ημιυπαιθριο χώρο και εσωτερικά με τζάκι.
Πάρκινγκ άνετο και γενικά πολύ πιο άνετο μέρος από το άλλο γνωστό (Θόδωρος και κάτι άλλο) στα Λεγραινά που δεν έχει θέα.Στην παραλία του Λουτρακιου είχε ωραίες ταβέρνες αλλά έχω χρονια να πάω γιατί σιχαίνομαι το πηξιμο στην επιστροφή και Κυριακή όπως πάντα έχει κόσμο.
Γραφικά είναι στη λίμνη Ηραιου στην Περαχώρα.
Για λίγο πιο μακριά μπορείς να πας στο Πλανητερο και το πλατανοδάσος του έξω από την Κλειτορια.
Εκπληκτική πέστροφα καπνιστή και πολλά κρεατικά ! -
@iceman7 said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Σάββατο μεσημέρι ή βράδυ να πάτε στο Απόμερο στο Θυμάρι. Δεν ειναι όσο μακριά θες αλλά συνδυάζεται με όμορφη βόλτα προς Σουνιο και μετά επιστροφή από Λαύριο.
Φαγητό εγγύηση !
Λέω για Σάββατο γιατί όσο έχει καλες μερες Κυριακή μαζεύει κόσμο και δεν το προτιμώ έτσι. (αν και πάντα με εξυπηρετεί).
Το μαγαζί έχει και θαλασσινά φρέσκα (αν παίζει κρύο παίζει πάντα σπέσιαλ ψαρόσουπα) και κρεατικά λόγω περιοχής. Περα από της ωρας κάνει και κάτι αρνάκια στη γάστρα μπομπα.
Έχει και αυλή με θέα από ψηλά θάλασσας και ημιυπαιθριο χώρο και εσωτερικά με τζάκι.
Πάρκινγκ άνετο και γενικά πολύ πιο άνετο μέρος από το άλλο γνωστό (Θόδωρος και κάτι άλλο) στα Λεγραινά που δεν έχει θέα.Στην παραλία του Λουτρακιου είχε ωραίες ταβέρνες αλλά έχω χρονια να πάω γιατί σιχαίνομαι το πηξιμο στην επιστροφή και Κυριακή όπως πάντα έχει κόσμο.
Γραφικά είναι στη λίμνη Ηραιου στην Περαχώρα.
Για λίγο πιο μακριά μπορείς να πας στο Πλανητερο και το πλατανοδάσος του έξω από την Κλειτορια.
Εκπληκτική πέστροφα καπνιστή και πολλά κρεατικά !Κρατάω το απόμερο! Λουτρακι που έχω πάει δεν με ενθουσίασε. Μου θύμισε σοβιετική λουτρόπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος του ηραιου είναι πανέμορφος και είχαμε φάει καλά στον Βασίλη στην Περαχώρα.
Πλανητερο είναι ωραία μονοήμερη αλλά λίγο μακριά για να πεταχτούμε Σάββατο βράδυ για φαγητό.
ΟΛΑ ωραίες προτάσεις πάντως!! -
Εαν εισαι φαν του κρασιου , πηγαινε στο επισκεψιμο οινοποιο του Παπαργυριου. Τα ΣΚ λειτουργει πολυ ψαγμένο εστιατόριο. Ειναι στο Λαλιωτη Κορινθιας , υπολογίζεις κατι παραπανω απο ώρα.
-
@george1977 said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Εαν εισαι φαν του κρασιου , πηγαινε στο επισκεψιμο οινοποιο του Παπαργυριου. Τα ΣΚ λειτουργει πολυ ψαγμένο εστιατόριο. Ειναι στο Λαλιωτη Κορινθιας , υπολογίζεις κατι παραπανω απο ώρα.
Εχω ακούσει καλά λόγια για το osteria greca, που από ότι καταλαβαίνω είναι το εστιατόριο που λειτουργεί στον χώρο του οινοποιείου. Ευχαριστώ που μου το θύμισες, νομίζω ότι αξίζει επίσκεψη και είναι άνετα εντός εμβέλειας!
-
1 χρονο (ισως και παραπανω) μετα την προταση του @gatoz , πηγαμε στο "παλια ιστορια" στην ευβοια, εξω απο την χαλκιδα. Επισης εχουμε παει στο "17 χωρια" στη Νεμεα (φανταστικο! να πατε), στον "Φαρο" στο λεχαιο, στο "εβιβα" στο βοχαϊκο και τη "πλατεια" στον αγιο ιωαννη κορινθιας.
Ο @iceman7 προτεινε και πηγαμε και στη "Στοα" εξω απο τη λιβαδεια.Αναφερω αυτα τα μερη, για να δωσω μια εικονα του τι ψαχνω, ωραιο φαγητο σε αποσταση 60-75' απο την αθηνα και κατα προτιμηση "χωμενο", δηλ οχι πχ ταβερνακι στη χαλκιδα. Μπορει να ειναι χαλαρη ταβερνα ή μπορει να ειναι και πιο κυριλε, δεν εχω θεμα. Αυτο που θελω ειναι να παμε καπου να φαμε οπου το φαγητο θα αξιζει και δεν θα νιωθω οτι μου πιανουν τον κωλο. Αν ειναι "ακριβο", κανενα προβλημα, αλλα να το αξιζει.
Α, και μην με στειλετε σε τιποτα κατσαβραχα! πχ το "17 χωρια" ηταν ιδανικο, διοτι ειναι 10' απο την εξοδο της εθνικης οδου. Υπερβολικα βολικο ειναι η αληθεια και ισως δυσκολο να βρουμε κατι αντιστοιχο, απλα το αναφερω ως κατι πολυ βολικο.Προτασεις παρακαλω;
Βλέπω τα μέρη μου (Κορινθία) τα έχεις γυρίσει όλα...
Να σου προτείνω κανά δυο ακόμα μιας και τα έχεις δει σχεδόν όλα (τα μουράτα):
- Ω3 Λουτράκι (ψαροταβέρνα)
- Κάβος (λίγο μετά τα Ίσθμια προς Κεχριές - χωμένο σε μια παραλία - από τις top ψαροταβέρνες της περιοχής - φαρμακείο αν και εξαρτάται τι θα πάρεις)
- Κόγιας (Νεράτζα - ποιοτικό φαγητό - πολύ καλές τιμές - αν πετύχεις και καλό καιρό και βρεις τραπέζι στη βεράντα, είναι πανέμορφα)
- Μπάτης (εξαιρετική ψαροταβέρνα στην παραλία Βραχατίου)
- Έχω και άλλα στην περιοχή, εξαρτάται τι θέλεις...
-
@sonath said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
ε αντε, προτεινε κανενα αλλο αφου ειναι περιοχη σου
αντικειμενικα, ειναι πολυ βολικα μερη λογω ευκολης προσβασης απο αττικη οδο + εθνικη οδο. Επισης ειναι στον δρομο του γυρισμου απο αλλες εξορμησεις (ναυπλιο, μυκηνες, καλαματα κτλπ)
-
αντικειμενικα, ειναι πολυ βολικα μερη λογω ευκολης προσβασης απο αττικη οδο + εθνικη οδο. Επισης ειναι στον δρομο του γυρισμου απο αλλες εξορμησεις (ναυπλιο, μυκηνες, καλαματα κτλπ)
Βρε θηρίο, έχεις πάει στον Αγιάννη στο Σταμάτη; Ωραίος...
-
Βρε θηρίο, έχεις πάει στον Αγιάννη στο Σταμάτη; Ωραίος...
ευχαριστω για τον χρονο σου και για τις προτασεις! Τον καβο τον ειχα στα υποψιν, αλλα δεν ειχε τυχει να παμε. Τα υπολοιπα δεν τα ηξερα. Αν και δεν τρελαινομαι για ψαρι, θα παμε σε ολα αυτα, διοτι τα παιδια μου λατρευουν τα ψαρικα και ειναι ο πιο ευκολος τροπος να τους πεισω να ερθουν για βολτα εξω.
Ο σταματης εχει πολυ ωραιο φαγητο και θυμιζει μερος αρκετα μακρινο απο αθηνα, αν και ειναι λιγοτερο απο 90' μακρια! Το κακο ειναι οτι οταν ειχαμε παει (προπερσι;) εκαναν εργα, ειχαν κλεισει τον κυριο δρομο προσβασης, ειχαμε περασει απο κατι χωριουδακια και ειχαμε μπλεξει. Θελω να πιστευω οτι εχει λυθει πλεον αυτο.
Το βρηκα γιατι με εστειλε φιλη που ξερει οτι μου αρεσει το συκωτι Ειχε δικιο, ηταν οντως εξαιρετικο!Να ξερεις οτι θα παμε σε ολα αυτα που προτεινεις!
-
Κοιτατε κριτικες προτου πατε καπου να φατε ;
Εγω εχω το κακο συνηθειο να κοιταω τις αρνητικες κριτικες , και αυτο μου χαλαει την διαθεση .
Επισης δεν προτεινω ποτε , γιατι οτι μου εχουν συστησει δεν ηταν αυτο που φανταζομουν . τα γουστα αναλογα τον ανθρωπο διαφερουν πολυ .
Επισης δεν παω ποτε αργιες που ειναι σιγουρο οτι σερβις και φαγητο θα ειναι αθλιο.
Γκουρμε , δηθενιες , ασιατικα φαγητα , αποκλεισμενα εξ ορισμου , ποτε σαλατες (οι παρασκευαστες δεν πλενουν χερια μετα την τουαλεττα )και ορντεβρ , κατευθειαν πολλα κυρια πιατα .
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)