-
Καλησπερα σε ολους.
Εχω αποφασισει να παρω το Corolla Hybrid για ταξι.
Μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη αντιπροσωπεια να το πηγαινω για service οσο ειναι στην εγγυηση; Εννοω μια αντιπροσωπεια που ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ δεν θα με κοροιδεψει στα θεματα εγγυησης, δεν θα προσπαθησει να μου "πουλησει" πραγματα που δεν χρειαζομαι και θα βρει οποιο προβλημα εχω χωρις να με βασανισει;
Μονο Αττικη
Επισης επειδη εχω σκοπο να αλλαζω λαδια καθε 10κ (μπορει και λιγοτερο) και οχι καθε 15 που προτεινει η Toyota, μπορει καποιος να μου πει περιπου το κοστος;
Ευχαριστω.
-
@ambition said in TOYOTA FORUM:
Επισης επειδη εχω σκοπο να αλλαζω λαδια καθε 10κ (μπορει και λιγοτερο) και οχι καθε 15 που προτεινει η Toyota, μπορει καποιος να μου πει περιπου το κοστος;
Κατά την προσωπική μου άποψη δεν έχεις λόγο να το κάνεις αυτό, γιατί πολύ απλά, κυκλοφορώντας μέσα στην Αθήνα, ο θερμικός κινητήρας θα έχει δουλέψει μόνο για 10Κ χιλιόμετρα, όταν θα έχεις διανύσει 15Κ χιλιόμετρα.
-
Εγώ που κυκλοφορώ επαρχία με το Corolla hybrid...έχω 45 % ηλεκτρική λειτουργία...στην πόλη της Αθήνας σίγουρα θα είσαι από 55 % έως 70 % άνετα.
Βεβαια και το οτι ο κινητήρας αναβοσβήνει διαρκώς δεν παύει να είναι μια εξτρά καταπόνηση...οπότε ίσως να έχει μια βάση αυτό που σκέφτεσαι.
Εγώ ακολουθώ το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας μευθαύριο έχω κλείσει αλλαγή στα 15000χλμ. μετά από 7 μήνες.
-
Καλησπερα σε ολους.
Μπορειτε να μου προτεινετε μια καλη αντιπροσωπεια να το πηγαινω για service οσο ειναι στην εγγυηση; Εννοω μια αντιπροσωπεια που ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ δεν θα με κοροιδεψει στα θεματα εγγυησης, δεν θα προσπαθησει να μου "πουλησει" πραγματα που δεν χρειαζομαι και θα βρει οποιο προβλημα εχω χωρις να με βασανισει;
Μονο Αττικη
Ευχαριστω.
Όταν μάθεις ότι τα σωστά λάδια (0-16) η ΤΟΥΟΤΑ τα χρεώνει κοντά στα 200€, μάλλον θα αναθεωρήσεις, εκτός κι αν σαν ταξί δίνεις ένα διακοσάρι κάθε 1-1μισι μήνα (αφού σκέφτεσαι αλλαγή και πριν τα 10.000χλμ) για τις αλλαγές εντός εγγύησης. Αν το κάνεις αυτό, θα σου βγαίνει το χιλιόμετρο ακριβότερα από παλιό ντίζελ...
-
@piliourits said in TOYOTA FORUM:
Όταν μάθεις ότι τα σωστά λάδια (0-16) η ΤΟΥΟΤΑ τα χρεώνει κοντά στα 200€,
Αρκετά πιο κάτω και σε ταξί υπάρχει η λύση Μοτουλ που ειναι σε καλύτερη τιμή και τα αλλάζεις όπου θές.
-
Καλησπερα σε ολους.
Μονο Αττικη
Ευχαριστω.
Όταν μάθεις ότι τα σωστά λάδια (0-16) η ΤΟΥΟΤΑ τα χρεώνει κοντά στα 200€, μάλλον θα αναθεωρήσεις, εκτός κι αν σαν ταξί δίνεις ένα διακοσάρι κάθε 1-1μισι μήνα (αφού σκέφτεσαι αλλαγή και πριν τα 10.000χλμ) για τις αλλαγές εντός εγγύησης. Αν το κάνεις αυτό, θα σου βγαίνει το χιλιόμετρο ακριβότερα από παλιό ντίζελ...
50 ευρο το λίτρο έχει το λάδι; Νομιζω υπάρχει μια υπερβολη...Εγω βλέπω 0-16 απο 15-18 ευρο το λίτρο.
-
Στα περισσότερα αυτοκίνητα, όταν γίνεται χρήση ταξί, περιπολικού κλπ τα διαστήματα αλλαγής λαδιού εμπίπτουν στην κατηγορία "αντίξοες συνθήκες" που μεταφράζεται συνήθως στα μισά χιλιόμετρα των κανονικών συνθηκών. Αν μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης να ενημερώσει από το βιβλίο συντήρησης.
https://www.skroutz.gr/s/28649755/Toyota-Ladi-Aytokinitou-Advanced-Fuel-Economy-0W-16-5lt.html
-
Αν κάποιος αγοράσει αμάξι με εγγύηση για 160.000χλμ και αλλάξει λάδια 16 φορές εκτός (ή εντός) αντιπροσωπείας, με δικά του λάδια, ΟΚ
-
@alexandros-a-92 said in TOYOTA FORUM:
Καλησπερα σε ολους.
Μονο Αττικη
Ευχαριστω.
50 ευρο το λίτρο έχει το λάδι; Νομιζω υπάρχει μια υπερβολη...Εγω βλέπω 0-16 απο 15-18 ευρο το λίτρο.
Το 5λιτρο γνήσιο Toyota 0W-16 λάδι το πλήρωσα 110 ευρώ με έκπτωση 15% τον Φεβρουάριο '24 στο καθιερωμένο service.
Λόγω της πλήρως ηλεκτρικής λειτουργίας του αυτοκινητου σε ποσοστό άνω του 50% σε αστικές συνθήκες, δεν νομίζω ότι χρειάζεται αλλαγές νωρίτερα από τα 15.000 km που προτείνει ο κατασκευαστής. Όπως θα διαπιστώσεις στις αλλαγες λαδιών, το λάδι βγαίνει ξανθό-ξανθό και σχεδόν αδούλευτο.
Πέραν της οικονομίας, στα υβριδικά Toyota χρειάζεται το λεπτό λαδι και για τον λόγο ότι ο βενζινοκινητήρας αναβοσβήνει συνεχώς.
Με το καλό το εργαλείο!
Αντε να εκπολιτιζόμαστε σιγά-σιγά και να απαλλαγούμε απο τα diesel taxi. Στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η συντριπτική πλειοψηφία των ταξί/ΙΧ είναι υβριδικά Toyota/Lexus. -
Ρε παιδια για εξηγηστε μου το γεγονος οτι η Τογιοτα που δεν εχει κανει ποτε καποια προσφορα σε καποιο νεο μοντελο ή καποια δωρεαν παροχη ειναι παντα πρωτη;
Ενω και στα σερβις της χρεωνει και το παραμικρο.Πχ εμας στο Αιγκο μας χρεωναν την ροδελα της βιδας του καρτερ.Μια ροδελα που εχει 5 λεπτα;Συν οτι το ψυκτικο που συμπληρωναν ποτε δεν μας εδωσαν το υπολοιπομενο απ το δοχειο.
Εγω με αυτα που ειδα αλλαξα συνεργειο πλεον. -
@ad276 said in TOYOTA FORUM:
Ρε παιδια για εξηγηστε μου το γεγονος οτι η Τογιοτα που δεν εχει κανει ποτε καποια προσφορα σε καποιο νεο μοντελο ή καποια δωρεαν παροχη ειναι παντα πρωτη;
Ενω και στα σερβις της χρεωνει και το παραμικρο.Πχ εμας στο Αιγκο μας χρεωναν την ροδελα της βιδας του καρτερ.Μια ροδελα που εχει 5 λεπτα;Συν οτι το ψυκτικο που συμπληρωναν ποτε δεν μας εδωσαν το υπολοιπομενο απ το δοχειο.
Εγω με αυτα που ειδα αλλαξα συνεργειο πλεον.Μη φοβάσαι όταν σου χρεώνουν οτι βάζουν
Να φοβάσαι οταν σε χρεώνουν χωρίς να το βάζουν -
Εγω με αυτα που ειδα αλλαξα συνεργειο πλεον.Ποιότητα, τεχνολογία, αξιοπιστία, aftersales, λογική τιμολογηση και μεταπώληση ήταν πάντοτε δυνατά σημεία των Toyota.
Αν συγκρίνετε τιμές σε αντίστοιχα αναλώσιμα/ανταλλακτικά με ευρωπαϊκές εταιρείες, τα service τους παραμένουν ακόμη σε λογικά επίπεδα, ιδίως σε συνάρτηση με τις δωρεάν εκτεταμένες εγγυήσεις που δίνει η εισαγωγική, εφόσον τηρείται το πρόγραμμα συντήρησης.
Η μοναδική υβριδική τεχνολογία τους, σε συνδυασμό με τα άλματα βελτίωσης την τελευταία δεκαετία σε οδική συμπεριφορά/σχεδιασμό, νομίζω οτι καθιστούν τα Toyota μονόδρομο για όποιον σέβεται τα λεφτά του, όπως έγραψε πρόσφατα κάποιο άλλο μέλος του forum.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Toyota έχει ξεφύγει με διαφορά στις ιδιωτικές πωλήσεις στην Ελλαδα.
Τα leasing είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία... -
Για αυτό έχει τόσες διθυραμβικές κριτικές στο google…
-
Δεν κάνει προσφορές στα ολοκαίνουργια μοντέλα, βασικά δεν κάνει σχεδόν ποτέΣ προσφορές, γιατί έχει καταφέρει να κάνει τον κοζμάκη να συρρέει στις αντιπροσωπείες της και να κλείνει αμάξια με 12 μήνες παράδοση με ανοιχτή τιμή.
Αυτά δεν τα πετυχαίνεις με ένα-δύο χρονάκια διαφήμιση, και πέντε γκλαμ φωτογραφίσεις σε σιτε και περιοδικά, αλλά με σκληρή και προσηλωμένη δουλειά δεκαετιών.
Ειδικά τώρα, έχει και ένα λόγο παραπάνω: υβρίδια.
Στο Βιλαμπάχο ακόμη τρίβουνε με τα πετρέλαια, τα τούρμπο, τα cng, τα υγραέρια, τα πρόωρα ηλεκτρικά που μπαίνουν μπούνια μέσα, αναθεωρούν προς τα πίσω τα χρονοδιαγράμματα παρουσίασης νέων ηλεκτρικών μοντέλων, κλείνουν βάρδιες στα σχετικά εργοστάσια ελλείψει παραγγελιών, ξανασκέφτονται 'μήπως κάναμε μαλακία με το 2035', αλλά δεν έχουν πειστεί (ακόμη!), ονειρεύονται ολική επαναφορά των πεθαμένων (ρόταρυ, Λάντσια), λένε 'τώρα μπαίνουμε φουλ υβρίδια', (το 2024 δηλαδής και αφού έφαγαν ξύλο με τα ηλεκτρικά και μπήκαν μπούνια μέσα που έκοψαν πρόωρα το Φιέστα που ξεπούλαγε), βάζουν συνέταιρους κινέζους, κτλ.
Και η Τουότα έχει κάνει τις μαλακίες της, π.χ. υδρογόνο, αλλά αυτά είναι αρμοδιότητας πταισματοδικείου για το μέγεθός της. -
@kkostask said in TOYOTA FORUM:
Οι περιπου 100 κριτικές συνολικά (εκ των οποίων, οι μισές σχεδόν αφορούν καθυστερημένη παράδοση, λόγω προφανώς αυξημένης ζήτησης), σε ένα εύρος χιλιάδων πωλήσεων κάθε χρόνο, δεν νομίζω ότι δείχνουν κάτι...
-
Δυστυχώς δεν μιλάνε μόνο για αυτό….και για να είμαι ξεκάθαρος μιλάω μόνο για την Toyota Hellas,δεν έχω κάτι να προσάψω στις κατά τόπους αντιπροσωπείες ή τα αυτοκίνητα. Ξέρεις ότι τα συμπαθώ.
-
@kkostask said in TOYOTA FORUM:
Αχ, τι μου θύμισες τώρα...
https://cartalk.gr/giati-toyota-hellas-avee-thavetai-stis-aksiologiseis-tis-google/ -
Με λίγα λόγια η αξιοπιστία πληρώνεται.....
-
Κάποτε έκανε (έτσι πήρα την Κορόλα) προσφορές. Πλέον δεν έχει λόγο να κάνει, αφού πουλάει περισσότερα από όσα μπορεί να παράξει (εξ' ου και οι μήνες αναμονής). Οι λόγοι απλοί: ακόμα και σήμερα έχει τις χαμηλότερες τιμές, έχει μεγάλη εγγύηση, αξιοπιστία και πλέον και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα με ωραίο σχεδιασμό και καλή έως και εξαιρετική ανάρτηση. Και φυσικά μην ξεχνάμε ίσως τον κυριότερο παράγοντα για τις πωλήσει: το καλύτερο υβριδικό σύστημα σε αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής και λογικής τιμής.
Ενω και στα σερβις της χρεωνει και το παραμικρο.Πχ εμας στο Αιγκο μας χρεωναν την ροδελα της βιδας του καρτερ.Μια ροδελα που εχει 5 λεπτα;
Όλοι το κάνουν αυτό, δεν ειναι κάτι νέο ή φοβερό. Και η BMW το κάνει και ειναι το σωστό εφόσον πρέπει να αλλάζεται η ροδέλα. Στην BMW μάλιστα ειναι μέρος του "κιτ" αλλαγής λαδιών.
-
Προς θεού δεν έχω κάτι με τηνΤογιοτα,Αλλωστε το Αιγκο 14 ετών πλέον δεν έχει κανει κιχ.
Απλα επειδή διάβαζα στο ίντερνετ πολλές προσφορές,πέρασε απ το μυαλό μου ότι ποτέ δεν έχω δει κάτι απ την Τογιοτα.
Οσον αφορά τα σέρβις θεωρώ ότι έχει ακριβές τιμες και τις συγκρίνω με τις αντίστοιχες της Ρενο Τουλάχιστον σε τοπικό χαρακτήρα.
TOYOTA FORUM