-
@spiros-0 said in TOYOTA FORUM:
100% εννοω στο ταμπλο. Ναι οντως ειναι 85% αυτο. Δεν ειχε φορτισει απο κατηφορες πριν, καμια σχεση.
Ε, τότε λογικά θα είχε φορτισει πλήρως είτε από εντονα φρεναρισματα ή απο την κύλιση με φρενο του κινητήρα (αν ήσουν με Sport)
Με Sport γυρίζει πολύ εύκολα στον θερμικο και όλη την ενέργεια από το φρεναρισμα ή την κύλιση τη διοχετεύει στην μπαταρία.
Πάντως γενικά στη full επιτάχυνση δεν φορτίζεται η μπαταρία, αντιθέτως ή μπαταρία συνεργει με τον θερμικό, ώστε να δώσει τη καλύτερη δυνατή επιτάχυνση, με αποτέλεσμα σταδιακά να πέφτει η απόδοση της σε παρατεταμένη επιτάχυνση κλπ. χωρίς όμως αισθητή πτώση της συνολικής απόδοσης του αυτοκινήτου. -
@ataim said in TOYOTA FORUM:
@bill_hsd said in TOYOTA FORUM:
.
Το sport το χρησιμοποιώ σε ζωηρή οδήγηση (δεν γράφω sport, γιατί θα μας την πέσουν οι haters) σε στροφές κλπ., γιατί δουλεύει πολύ καλά το φρενο από τον κινητήρα (σαν το B mode, αλλά το κάνει μόνο του σε D mode).Φρενάρει αρκετά με την μετάδοση στις εισόδους των στροφών, ειναι πολύ καλά ρυθμισμένο, για οδήγηση στο 90% είναι μια χαρά.
Συμφωνώ.
Αν είχε και paddles στα 1.5 και 1.8 υβριδικά, για εικονικές αλλαγές σχέσεων (που ουσιαστικά θα αλλαζε τον βαθμό ανάκτησης ενέργειας-regen), θα ήταν τέλειο. -
-
Ο ηχος που κανουν τα υβριδικα τογιοτα, ωστε να προειδοποιουν τους πεζους, μπορει να απενεργοποιηθει με καποιον τροπο;
Ειδα ενα chr (το προηγουμενο μοντελο) το οποιο δεν εβγαζε ηχο. Το αυτοκινητο δεν φαινοταν τρακαρισμενο ή ταλαιπωρημενο, οποτε δεν πιστευω οτι υπηρχε θεμα βλαβης. Μου εκανε φοβερη εντυπωση διοτι εχω συνηθισει οταν περναει υβριδικο/ηλεκτρικο να το ακουω. Το συγκεκριμενο οχημα μαλιστα το οδηγουσε μια πιτσιρικα η οποια σταματησε (σε στενα δρομακια) γιατι περπατουσε στο δρομο μια γιαγια η οποια δεν την ειχε παρει ειδηση. Δεν ειχε αδικο η γιαγια στην προκειμενη περιπτωση, διοτι το μονο που ακουγες ηταν ο ηχος κυλισης, ο οποιος σε ταχυτητες 5-10km/h ειναι ανεπαισθητος.Παιζει να ειχε απενεργοποιησει η οδηγος τον ηχο; εστω και κατα λαθος;
-
Το ερώτημα που προκύπτει....πως αγόρασε η πιτσιρικά Chr και εμείς δεν μπορούμε;;; Αμαξάρα!
Νομιζω δεν απενεργοποιείται ο ηχος αλλά είναι πρακτικός, καταλαβαίνεις ότι έρχεται αυτοκινητο,
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Το ερώτημα που προκύπτει....πως αγόρασε η πιτσιρικά Chr και εμείς δεν μπορούμε;;; Αμαξάρα!
ρε λαπ ελεος πια!
Νομιζω δεν απενεργοποιείται ο ηχος αλλά είναι πρακτικός, καταλαβαίνεις ότι έρχεται αυτοκινητο,
θεωρητικα ανηκει στα συστηματα ασφαλειας και δεν θα επρεπε να απενεργοποιειται, για αυτο και μου κανει εντυπωση που δεν ειχε ηχο.
-
@dettol said in TOYOTA FORUM:
Ο ηχος που κανουν τα υβριδικα τογιοτα, ωστε να προειδοποιουν τους πεζους, μπορει να απενεργοποιηθει με καποιον τροπο;
Ειδα ενα chr (το προηγουμενο μοντελο) το οποιο δεν εβγαζε ηχο. Το αυτοκινητο δεν φαινοταν τρακαρισμενο ή ταλαιπωρημενο, οποτε δεν πιστευω οτι υπηρχε θεμα βλαβης. Μου εκανε φοβερη εντυπωση διοτι εχω συνηθισει οταν περναει υβριδικο/ηλεκτρικο να το ακουω. Το συγκεκριμενο οχημα μαλιστα το οδηγουσε μια πιτσιρικα η οποια σταματησε (σε στενα δρομακια) γιατι περπατουσε στο δρομο μια γιαγια η οποια δεν την ειχε παρει ειδηση. Δεν ειχε αδικο η γιαγια στην προκειμενη περιπτωση, διοτι το μονο που ακουγες ηταν ο ηχος κυλισης, ο οποιος σε ταχυτητες 5-10km/h ειναι ανεπαισθητος.Παιζει να ειχε απενεργοποιησει η οδηγος τον ηχο; εστω και κατα λαθος;
Ο προειδοποιητικος ήχος (AVAS - Acoustic Vehicle Alerting System) προστέθηκε ως εξοπλισμός ασφαλείας στα υβριδικα Toyota κάποια στιγμή το 2021.
Τα δύο πρώτα C-HR μου (MY19 και MY20) δεν το είχαν, το τελευταίο C-HR μου (MY21) το έχει.
Πρόκειται για ένα ηχείο πίσω από τη μπροστινη μάσκα που εκπέμπει τον χαρακτηριστικό προειδοποιητικό ήχο για τους πεζούς μέχρι τα 25km/h και δεν απενεργοποιείται.
Κάποιοι επιχείρησαν να αποσυνδέσουν το ηχείο, αλλά βγάζει σφάλμα.
Πάντως ο ήχος δεν είναι ενοχλητικός και συνηθίζεται. -
@dettol said in TOYOTA FORUM:
Ο προειδοποιητικος ήχος (AVAS - Acoustic Vehicle Alerting System) προστέθηκε ως εξοπλισμός ασφαλείας στα υβριδικα Toyota κάποια στιγμή το 2021.
Τα δύο πρώτα C-HR μου (MY19 και MY20) δεν το είχαν, το τελευταίο C-HR μου (MY21) το έχει.
Πρόκειται για ένα ηχείο πίσω από τη μπροστινη μάσκα που εκπέμπει τον χαρακτηριστικό προειδοποιητικό ήχο για τους πεζούς μέχρι τα 25km/h και δεν απενεργοποιείται.
Κάποιοι επιχείρησαν να αποσυνδέσουν το ηχείο, αλλά βγάζει σφάλμα.
Πάντως ο ήχος δεν είναι ενοχλητικός και συνηθίζεται.οκ ετσι εξηγειται. Προφανως ειδα μοντελο που δεν ειχε.
Ναι, σιγουρα δεν ειναι ενοχλητικος. -
Μεσω του διαγνωστικού κανεις παραμετροποίηση
-
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Εξήγησέ το λίγο, γιατί, τουλάχιστον σύμφωνα με το manual, το AVAS δεν είναι μεταξύ των χαρακτηριστικών που μπορούν να παραμετροποιηθούν ούτε από τον χρήστη, ούτε από την αντιπροσωπεία.
Υπάρχει άλλο διαγνωστικό που δίνει τέτοια δυνατότητα; -
Γιατί κάποιος να το απενεργοποιήσει; Το λιγότερο ανεύθυνο αυτό που θα κάνει.
-
Για το e-power στο QQ:
"Το Σύστημα Ήχου Οχήματος που Πλησιάζει για τους Πεζούς (VSP) είναι μια λειτουργία που χρησιμοποιεί ήχο για να ειδοποιήσει τους πεζούς για την παρουσία του αυτοκινήτου όταν αυτό κινείται σε χαμηλή ταχύτητα.
Το VSP ηχεί όταν το ενδεικτικό φως «έτοιμο για την οδήγηση» (READY) ανάβει κάτω από τις ακόλουθες
συνθήκες:
• ‘Όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι στα πλαίσια των 30 χλμ/ώρα (19 ΜΡΗ) όταν ξεκινάτε.
• Όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι κάτω από τα 25χλμ/ώρα (16 μίλια την ώρα) ενώ επιβραδύνετε.
• Όταν το αυτοκίνητο είναι στην θέση R (όπισθεν).Ο ήχος σταματάει όταν σταματήσει το αυτοκίνητο. Εάν προκύψει δυσλειτουργία του συστήματος, ανά βει το προειδοποιητικό φως VSP στον μετρητή. Εάν το VSP προειδοποιητικό φως ανάβει, ζητήστε αμέ σως τον έλεγχο του συστήματος VSP από ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN ή εξειδικευμέ νο συνεργείο.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Εάν δεν ακούγεται ο ήχος από το VSP ενώ οδηγείτε, σταματήστε το αυτοκίνητο σε ασφαλές και ήσυχο σημείο. Ανοίξτε ένα παράθυρο , και βάλτε τον επιλογέα ταχυτήτων στην R (όπισθεν), με σταθερά πατημένο το πεντάλ του φρένου. Ελέγξτε ότι ο ήχος λειτουργίας ακούγεται από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Εάν δεν ακούγεται ο ήχος από στο σύστημα VSP, επικοινωνήστε με ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN ή εξειδικευμένο συνεργείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
• Το VSP επίσης ηχεί όταν πληρούνται όλες οι ακόλουθες συνθήκες, προκειμένου να σας υπενθυμίσουν να βάλετε τον διακόπτη παρο χής στην θέση OFF.- ‘Όταν ο επιλογέας ταχυτήτων είναι στην θέση Ρ (παρκάρισμα).
- ‘Όταν ανάβει το ενδεικτικό φως «έτοιμο για την οδήγηση» (READY).
- Όταν δεν είναι δεμένη η ζώνη ασφαλείας του οδηγού.
- Όταν είναι ανοικτή οποιαδήποτε πόρτα (εκτός από την πίσω πόρτα).
• Εάν θέλετε να αυξήσετε την ένταση του ήχου του συστήματος VSP επικοινωνήστε με ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN. (Δεν είναι δυνατό να μειώσετε την ένταση του ήχου.)"
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Απλά κληρονόμος εργολάβου με μαύρα...
-
Ζουν ανάμεσα μας
-
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
Εξήγησέ το λίγο, γιατί, τουλάχιστον σύμφωνα με το manual, το AVAS δεν είναι μεταξύ των χαρακτηριστικών που μπορούν να παραμετροποιηθούν ούτε από τον χρήστη, ούτε από την αντιπροσωπεία.
Υπάρχει άλλο διαγνωστικό που δίνει τέτοια δυνατότητα;Δεν το εχω ψαξει.. απλα με το διαγνωστικό απενεργοποιείς καποια πραγματα οποτε σκέφτηκα οτι και αυτό θα ήταν μια επιλογή! Εμενα μου αρεσει κιολας αυτός ο space θόρυβος....
-
Το ανεβάζω εδώ, γιατί νομίζω αφορά όλους τους κατόχους Toyota hybrid.
Κάτοχος yaris ως γνωστόν, είχα παρατηρήσει επί μια εβδομάδα, αυξημένη κατανάλωση, +1λτ/100km περίπου (απο 4 σε 5). Την απεδιδα στη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά πάλι δε μου έμοιαζε λογική (μιλάμε για πτώση μαξ5°). Το σύμπτωμα που με ανησυχούσε, ήταν ότι ο κινητήρας δούλευε ασταμάτητα, ακόμα και ζεστός, με αποτέλεσμα να γεμίζει τη μπαταρία ασταμάτητα. Εκφορτιζε λιγο, και άντε πάλι φόρτιση.
Ψυλλιασμενος, Βγαίνω λίγο ΑΟ, χτυπάω απανωτές 150αρες. Πηγαίνω και μια βόλτα στα Καλύβια (χτυπάω αντίστοιχα μπιφτεκαρες). Το αποτέλεσμα, η κατανάλωση επανήλθε στα 4αρια, 3.8, 4, 4.1 όσο έχω διαχρονικά, στις στάνταρ διαδρομές που κάνω.
Κάτι είχε μπουκωσει (το gpf ή όπως το λέτε) ; Εκεί το απέδωσα. Αν έχει συμβεί και σε εσάς, δώστε τα φώτα σας. -
Νομίζω τον βασικό ρόλο έπαιξαν οι μπιφτεκαρες..
-
Μια φορά το έτος κάνει regeneration, κρατάει ψηλά τις σαλ με αποτέλεσμα να φορτίζει πλήρως την μπαταρία, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 30 λεπτά και αν κάνεις μικρές διαδρομές δεν θα ολοκληρωθεί με την μια. Το ιδανικό είναι να σε πετύχει σε διαδρομή στην εθνική όπου ο θερμικός έτσι και αλλιώς θα δουλέψει ψηλά.
-
@v_a said in TOYOTA FORUM:
Κάτι είχε μπουκωσει (το gpf ή όπως το λέτε) ; Εκεί το απέδωσα. Αν έχει συμβεί και σε εσάς, δώστε τα φώτα σας.
Το ιδιο εκανε και μενα - 3 φορες εως τωρα λογω κοντινων αποστασεων. Πλεον με τη διαδρομη προς ελευσινα δεν το ξανακανε. GPF θεωρω και εγω και ειδα σε αλλα φορουμ
TOYOTA FORUM