-
Εξαρταται και τι ακριβως είναι το παλιο αυτοκίνητο.Αμ μιλάς για BMW & Mercedes που οι βλάβες είναι συνεχείς και μπορεί να χαλάσουν σχεδόν τα πάντα οι τιμές γενικά δε μπορουν να πέσουν και πολύ.
Αντιθέτως οι Porsche ας πούμε είναι πολύ πιο αξιόπιστες.Επίσης παλιά Lexus ή Land cruiser καμία σχέση με παλιο Range Rover πχ... -
@kostis20 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εξαρταται και τι ακριβως είναι το παλιο αυτοκίνητο.Αμ μιλάς για BMW & Mercedes που οι βλάβες είναι συνεχείς και μπορεί να χαλάσουν σχεδόν τα πάντα οι τιμές γενικά δε μπορουν να πέσουν και πολύ.
Αντιθέτως οι Porsche ας πούμε είναι πολύ πιο αξιόπιστες.Επίσης παλιά Lexus ή Land cruiser καμία σχέση με παλιο Range Rover πχ...Eγω παντως με bmw 17 ετων με οχι και τον πιο αξιοπιστο κινητηρα (που κατ'εμε ειναι μονο οι ατμοσφαιρικοι 6κυλινδροι της) εχω εντελως διαφορετικη εμπειρια απο αποψη βλαβων.
Ισα ισα ειμαι απιστευτα ευχαριστημενος ενω και το κοστος σερβις-επισκευων και ανταλλακτικων ειναι εντελως λογικο για τα δεδομενα του αυτοκινητου (αλλωστε το αναφερω κι εδω, κανεις δεν ειπε ποτε οτι δινω πολλα) και ειμαι βεβαιος οτι ειναι πολυ φτηνοτερα απ'τον μεσο συγχρονο κουβα των 30 χιλιαδων (γιατι πλεον τοσα θες για ενα μικρο αμαξι της σειρας) και φυσικα πολυ φτηνοτερα απο συγχρονες bmw, merc κλπ. Και βλεποντας παμπολλες bmw ακομα και 30 ετων να κυκλοφορουν ακομα (ισως η μαρκα με τα πιο πολλα αυτοκινητα μεγαλης ηλικιας σε κυκλοφορια, τουλαχιστον στην Ελλαδα), δεν θεωρω τη μαρκα αυτη αναξιοπιστη, τουλαχιστον στα πιο συμβατικα της μοντελα. -
Τι να σου πω εμείς εχουμε πολύ ασχημη εντύπωση απο τη 525i.Και δεν εχει καν ενεργές αντιστρεπτικές ,αεραναρτήσεις κτλ που έχουν τα ακριβότερα μοντέλα .
-
Οι τιμές του τύπου 10.000 για σετ καδένα είναι για ανίδεους. Ψάχνονται γενικά για cls350 m272 με το γνωστό θέμα του balance shaft αντιπροσωπεία μερκ θέλει 3500€ , αναμένω να μάθω από συνεργείο έξω πόσα θέλει.( Ναι θέλει κατέβασμα ο κινητήρας)
Στο εξωτερικό υπάρχουν οι τύποι που απλά πληρώνουν ότι και να τύχει στην αντιπροσωπεία και οι τύποι που στα πλαίσια του diy μπορούν να αφήσουν το αμάξι ακίνητο για 2-3 βδομάδες γιατί έχουν και ένα c class κοκ.
Έχω βαρεθεί να ακούω πως συντηρείς το Μερσεντές,το bmw είναι ακριβά κτλ .
Autodoc 17€ παγούρι νερού επώνυμο,70€ Ελλάδα no name .... -
Τα ίδια λέμε ακόμα και τα 3500 € θα ματώσουν κάποιους που βρήκαν το ML στα 8-9 χιλιάρικα με περασμένο αέριο
-
@w202-amg said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
cls350 m272
Το συγκεκριμένο μοντέλο βγάζει πολλλά ακόμα θέματα επιπλέον...
Το είχαν δύο συνάδελφοι καποια εποχή και εφριξαν. -
Πριν μερικα χρονια μιλησα με τον υπευθυνο της BMW για την ποιοτητα των σερβις στα εξιουσιοδοτημενα (Σπανος, Σφακιανακης κλπ) και μου ειπε οτι αυτοκινητα μεγαλυτερα των 7 χρονων σπανια τα βλεπουν στα σερβις αυτα (αυτος εχει τα στατιστικα). Προφανως γιατι οταν βγεις απο την εγγυηση δεν υπαρχει λογος να πας στα πανακριβα σερβις που και η δουλεια που κανουν ειλικρινα ειναι ερωτηματικο. 5 χρονια το πηγαινα στον Σφακιανακη εκτος μιας αλλαγης υγρων φρενων στον Νταγκουνακη. Αρα πανω απο 7 χρονων θεωρειται παλιο το αυτοκινητο για τους αγοραστες της BMW και την εταιρεια παντα. Αν δειτε τα μεταχειρισμενα που πουλανε σπανια να ειναι πανω απο 5 χρονων.
-
Τι να σου πω εμείς εχουμε πολύ ασχημη εντύπωση απο τη 525i.Και δεν εχει καν ενεργές αντιστρεπτικές ,αεραναρτήσεις κτλ που έχουν τα ακριβότερα μοντέλα .
Εχει κινητηρα αμεσου ψεκασμου; Μια εποχη ηταν πολυ αναξιοπιστα ειδικα με το αυτον τον κινητηρα.
-
cls350 m272
Το συγκεκριμένο μοντέλο βγάζει πολλλά ακόμα θέματα επιπλέον...
Το είχαν δύο συνάδελφοι καποια εποχή και εφριξαν.Τι άλλο εκτός balance shaft, αερανάρτηση ( οκ λογικές φθορές) και sbc?
Βασικά από όσα διάβασα το θέμα με τον κινητήρα με φοβίζει ιδιαίτερα όπως και αν τεχνικά το συνεργείο θα καταφέρει να χρονισει χωρίς να μου πει πρέπει να βγάλουμε τη κεφαλή.
Η w220 άραγε να είναι βάρκα? Φαίνεται να διαθέτει αξιοπιστία σαν παλιό μερκ ειδικά σε θέμα κινητήρα . -
Προβλημα στον εγκέφαλο ,στο καλοριφερ και στο κιβώτιο και την αντλία βενζίνης.Την αεραναρτηση όταν χαλάει στα 40.000 km δε τη λες και λογική φθορά...
-
Ναι, τα παλιά είναι ζημιάρικα και απαιτητικά. Αλλά δεν μπορώ να μη σας δείξω την καψούρα μου.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343119160-porsche-cayenne
-
@dimsabas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Ναι, τα παλιά είναι ζημιάρικα και απαιτητικά. Αλλά δεν μπορώ να μη σας δείξω την καψούρα μου.
Τα παλιά μεγάλα αμάξια είναι κλάσεις ανώτερα στα πάντα από καινούργια μικρότερα.
Π.χ. η c class χρειάζεται κατά μέσο όρο δύο γενιές για να πιάσει την παλιά e class κοκ.
Αν εξαιρέσεις τις οθόνες φυσικά.
Δύσκολη εξίσωση τελών κυκλοφορίας -καταναλωσης- κόστους κτήσης και φυσικά αν πραγματικά το αυξημένο κόστος θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες. -
@dimsabas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Τα παλιά μεγάλα αμάξια είναι κλάσεις ανώτερα στα πάντα από καινούργια μικρότερα.
Π.χ. η c class χρειάζεται κατά μέσο όρο δύο γενιές για να πιάσει την παλιά e class κοκ.
Αν εξαιρέσεις τις οθόνες φυσικά.
Δύσκολη εξίσωση τελών κυκλοφορίας -καταναλωσης- κόστους κτήσης και φυσικά αν πραγματικά το αυξημένο κόστος θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες.δεν θα το ελεγα, ειναι αναλογα με την εταιρεια. η Μερσεντες εχει ριξει την ποιοτητα στις ποιο καινουριες γενειες αντιθετα η BMW εχει βελτιωσει τα παντα σχεδον μειον οτι εχει ηλεκτρικο τιμονι και τουρμπο αλλα αυτα ειναι αναγκαια για τους ρυπους.
-
Στο Peugeot 107 (2006) της συζύγου με 190.000 χλμ (μτχ 3ο χέρι) αντικαταστάθηκαν τα παρακάτω:
α) Τετράδα αμορτισέρ KAYABA
β) Σετ ακρόμπαρα
γ) Σετ μπαλάκια ψαλιδιών
δ) Σετ σινεμπλόκ ψαλιδιών
ε) Σετ σταμπιλιζατερ
Κόστος ανταλλακτικών 250€ και 100€ εργασία (με την ευθυγράμμιση) , σύνολο 350€.
Ήταν ΟΛΑ (εκτός από το ένα ακρόμπαρο) διαλυμένα και προφανώς μιλάμε για ΑΛΛΟ αυτοκίνητο...Περιττό να πω πως η σύζυγος δεν έχει καταλάβει διαφορά.. -
Αλλαγή μπροστα δισκόπλακες,τακάκια σε Aygo 2020, 55.000χλμ 195€ σε εξουσιοδοτημένο.
Στην αντιπροσωπία ζήτησαν 270€.Επίσης στην αντιπροσωπία είχανε πει ότι ο ιμάντας (προφανώς του AC, αντλία και ότι άλλο έχει) θέλει αλλαγή γιατί ξεράθηκε και δεν καλύπτεται στην εγγύηση γιατί είναι αναλώσιμο.
Στο εξουσιοδοτημένο είπανε ότι δε χρειάζεται αλλαγή. -
@araxnis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Στο Peugeot 107 (2006) της συζύγου με 190.000 χλμ (μτχ 3ο χέρι) αντικαταστάθηκαν τα παρακάτω:
α) Τετράδα αμορτισέρ KAYABA
β) Σετ ακρόμπαρα
γ) Σετ μπαλάκια ψαλιδιών
δ) Σετ σινεμπλόκ ψαλιδιών
ε) Σετ σταμπιλιζατερ
Κόστος ανταλλακτικών 250€ και 100€ εργασία (με την ευθυγράμμιση) , σύνολο 350€.
Ήταν ΟΛΑ (εκτός από το ένα ακρόμπαρο) διαλυμένα και προφανώς μιλάμε για ΑΛΛΟ αυτοκίνητο...Περιττό να πω πως η σύζυγος δεν έχει καταλάβει διαφορά..Προφανώς έδεσε το αμάξι , λογικά και για τα χιλιόμετρα του και ως 3ο χέρι. Κάνε ένα έλεγχο στα ελαστικά μήπως στα έτρωγε ανομοιόμορφα λόγω του συστήματος διεύθυνσης .
-
@panos2171 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Αλλαγή μπροστα δισκόπλακες,τακάκια σε Aygo 2020, 55.000χλμ 195€ σε εξουσιοδοτημένο.
Στην αντιπροσωπία ζήτησαν 270€.Επίσης στην αντιπροσωπία είχανε πει ότι ο ιμάντας (προφανώς του AC, αντλία και ότι άλλο έχει) θέλει αλλαγή γιατί ξεράθηκε και δεν καλύπτεται στην εγγύηση γιατί είναι αναλώσιμο.
Στο εξουσιοδοτημένο είπανε ότι δε χρειάζεται αλλαγή.Πολύ νωρίς δε είναι για δισκοπλακες σε αυτά χιλιόμετρα;
Εξαρτάται και ο τρόπος οδήγησης βέβαια. -
Καλά τι κάνετε;
Συνέχεια ανεβαίνετε πεζοδρόμια και πατάτε φρένο κατεβαίνοντας τα τουρκοβούνια;Σήμερα άλλαξα μόνο υγρά φρένων (50€) γιατί μου είπε πως είχαν πρασινίσει (ή κάτι τέτοιο) λόγο του χιονιά την τελευταία φορά
-
Ρε παιδιά πόσο πάει περίπου η αλλαγή σε αμορτισέρ η εργασία; 95ε μου είπαν στη σουζουκι, σε απλά συνεργεία εκεί γύρω παίζει;
-
@poliviosfp said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Ρε παιδιά πόσο πάει περίπου η αλλαγή σε αμορτισέρ η εργασία; 95ε μου είπαν στη σουζουκι, σε απλά συνεργεία εκεί γύρω παίζει;
Τσάμπα ειναι. Δεν ξέρω εξω πόσο πάει. Στην BMW μου είχαν ζητήσει €400 αρχική τιμή πριν 15 χρόνια, τελικά πλήρωσα €100.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?