-
Χαίρετε.
Γνωριζει καποιος πως καθαριζεται με ασφαλεια η μεμβράνη; Δηλαδη μεσα στο αμαξι. -
@gol said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Χαίρετε.
Γνωριζει καποιος πως καθαριζεται με ασφαλεια η μεμβράνη; Δηλαδη μεσα στο αμαξι.Κανονικά λένε μόνο με νερό και πανάκι μικροϊνών. Εγώ έχω βάλει πολλές φορές καθαριστικό για τζάμια, χωρίς πρόβλημα - αλλά μην σε πάρω στον λαιμό μου!
-
Εμένα μου έδωσαν οδηγία για τις κεραμικές μεμβρανες της xpel να μην χρησιμοποιώ χημικά τύπου αζαξ αλλά μόνο νερό.
-
Κι εμένα μου είχαν πει μόνο νερό.
-
Καθαριστικο τζαμιών χωρίς αμμωνία μου είχαν πει εμενα , αλλα κ με αυτά που χρησιμοποιούν στα πλυντήρια (που αμφιβάλλω οτι είναι χωρίς αμμωνία) δεν εχουν πάθει κατι.οι δικές μου
-
Οι μεμβράνες παραθύρων τοποθετούνται χωρίς να ανοίξουν ταπετσαρίες/πλαίσια πόρτας;;
-
@jamesd said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Οι μεμβράνες παραθύρων τοποθετούνται χωρίς να ανοίξουν ταπετσαρίες/πλαίσια πόρτας;;
Νομίζω ανάλογα το μοντέλο.
-
Υπάρχει και μια παλιομοδίτικη λύση που είναι φθηνή και έχει το πλεονέκτημα να έχεις σκίαση και με ανοιχτό παράθυρο
https://www.carshades.de/Car-Shades-for-VW-T-Roc-5-door-17-Full-Rear-Set
-
@a-d-p said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Υπάρχει και μια παλιομοδίτικη λύση που είναι φθηνή και έχει το πλεονέκτημα να έχεις σκίαση και με ανοιχτό παράθυρο
Έχω την εντύπωση ότι αυτές προσφέρουν μόνο σκιά και όχι uv προστασία.
-
@antonakis said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
@a-d-p said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Έχω την εντύπωση ότι αυτές προσφέρουν μόνο σκιά και όχι uv προστασία.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το προϊόν προστατεύει από uv ακτινοβολία, αν και προσωπικά νομίζω ότι και τα διάφανα εργοστασιακά τζάμια παρέχουν καλή προστασία uv, τις μεμβράνες και τα κουρτινακια τα βάζουμε κυρίως για ιδιωτικότητα (privacy glass or factory tinted ). Οι after market μεμβράνες ίσως προσφέρουν μια επιπλέον uv protection and heat rejection.
«Κουρτινάκια για ηλιοπροστασία από την εταιρία CAR SHADES, βρετανικής κατασκευής και προέλευσης, ειδικά σχεδιασμένα για ταιριάζουν ακριβώς στα πίσω παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ του οχήματος. Κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας διάτρητο υλικό σε μαύρο χρώμα, προσφέρουν 100% ιδιωτικότητα, κάλυψη, αντιηλιακή προστασία από UV ακτινοβολία και κομψή αισθητική. Τα κουρτινάκια CAR SHADES τοποθετούνται και αφαιρούνται από τα παράθυρα μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, εύκολα και γρήγορα. Κάθε σετ είναι εξοπλισμένο με ειδικά κλιπ στερέωσης, θήκη αποθήκευσης με φερμουάρ και αναλυτικές οδηγίες χρήσης. Ένα ιδανικό αξεσουάρ αυτοκινήτου, που μειώνει το φως στην καμπίνα κατά 72%, χαρίζει μοναδικό στυλ χάρις στο μοντέρνο design και ενισχύει την ασφάλεια του οχήματος, αποτρέποντας την ορατότητα στο εσωτερικό. Τα παράθυρα ανοίγουν χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η λειτουργία τους κατά τη χρήση, ενώ παράλληλα τα κουρτινάκια απομονώνουν τη καμπίνα, ώστε να μην εισέρχεται το φως του ήλιου, τα φώτα δρόμων και η αντηλιά. Αποτρέπουν την είσοδο ρίπων, εντόμων και σκόνης, προσφέροντας απόλυτη άνεση στους επιβάτες ή τα μεταφερόμενα κατοικίδια κατά τη διαδρομή. Ιδανική λύση για ταξίδια, αποδράσεις στη πόλη, καθημερινή χρήση, μεταφορές με κατοικίδια, διακοπές για εσάς, τους φίλους και την οικογένεια σας! Κατάλληλα για όλες τις εποχές (ακόμη και για χρήση κατά τους χειμερινούς μήνες).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βραβευμένο προϊόν με Mother & Baby Gold Standard Award. Το προϊόν κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές»
-
Διαβαστε και μια παλιά ερευνα (2016)
"Οι ερευνητές μέτρησαν την υπεριώδη ακτινοβολία UVA σε 29 μοντέλα 15 αυτοκινητοβιομηχανιών κατασκευής 1990-2014. Διαπιστώθηκε ότι τα παρμπρίζ μπλοκάρουν σχεδόν όλη την ακτινοβολία (το 96% κατά μέσο όρο), άσχετα αν πρόκειται για ακριβά ή φθηνά αυτοκίνητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παρμπρίζ κατασκευάζονται από γυαλί με ειδική επικάλυψη για να μην σπάει εύκολα.
Ωστόσο, στα πλαϊνά τζάμια –που δεν έχουν αντίστοιχη ενίσχυση– το αντίστοιχο μέσο ποσοστό προστασίας από την ακτινοβολία είναι 71%. Μόνο σε τέσσερα μοντέλα από τα 29 τα πλαϊνά τζάμια μπλόκαραν πάνω από το 90% της ακτινοβολίας UVA, ενώ μερικά αυτοκίνητα δεν μπλοκάρουν πάνω από 50."Δλδ ακόμα και αυτοκίνητα του 1990 είχαν παρμπρίζ που μπλόκαρε σχεδόν όλη την uv ακτινοβολία.
Στα πλευρικά τζάμια δεν τα πήγαν και τόσο καλά, αλλά απο τότε μπορεί να έχουν βελτιωθεί.
Επισης παίζει ρόλο και ο κατασκευαστής και η τιμή του αυτοκινητου. Πχ έχω παρατηρησει μεγάλη διαφορά απο το baleno στο T-Roc -
Η ζέστη στο αυτοκίνητο έχει σχέση περισσότερο με την υπέρυθρη ακτινοβολία και όχι με την υπεριώδη.
Η υπεριώδης ξεθωριάζει τα χρώματα και τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν νομίζω προστασία. Ακόμη και οι φθηνότερες μεμβράνες διαφημίζουν προστασία uv 99%.
Αυτά τα κουρτινάκια αφού κόβουν όλο το φως θα προσφέρουν προστασία και από τις υπεριώδεις και από τις υπέρυθρες.
Ελπίζω να τα θυμάμαι και να τα γράφω γράφω σωστά.. Ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω.
-
Ναι συμφωνώ πως τα σκιαστρα της carshades κόβουν χοντρικά το ίδιο ποσοστό από όλο το φάσμα, ενώ οι μεμβράνες λειτουργούν σαν ζωνοπερατα φίλτρα, αφου κουβούν πιο πολύ από το υπέρυθρο και υπεριώδες φάσμα.
Έχοντας δοκιμάσει και τις 2 λύσεις μπορώ να πω ότι προτιμώ τις μεμβρανες, (ειδικά οι πίσω επιβάτες). Οπότε αν το οικονομικό δεν είναι θέμα, τις προτείνω καλύτερα.
-
@thodoris91 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Καθαριστικο τζαμιών χωρίς αμμωνία μου είχαν πει εμενα , αλλα κ με αυτά που χρησιμοποιούν στα πλυντήρια (που αμφιβάλλω οτι είναι χωρίς αμμωνία) δεν εχουν πάθει κατι.οι δικές μου
Αρα ανευ αμμωνιας; Αλλα και το νερο εχει πολλα αλατα.
-
Το καλύτερο ίσως είναι νερό με καμιά σταγόνα Johnsons baby shampoo (που επιτέλους θυμήθηκα πώς το λένε..) ή καθαριστικό χωρίς αμμωνία όπως αυτά που πουλάνε για τα αυτοκίνητα.
Λέγοντας καθαρισμό μόνο με νερό οι κατασκευαστές αποφεύγουν τον κίνδυνο κάποιου καθαριστικού που μπορεί να κάνει ζημιά. Πέρυσι η γυναίκα μου καθάρισε κάτι σαγιονάρες που είχα και αυτές μικρύνανε δύο νούμερα.. Μου λέει ότι χρησιμοποίησε μόνο νερό αλλά ακόμη δεν το πιστεύω
..Έτσι κι αλλιώς τη μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να την κάνει κάποιο πετραδάκι που άρπαξε το πανάκι που σκουπίζουμε παρά το ίδιο το καθαριστικό.
-
@fhcc said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Το καλύτερο ίσως είναι νερό με καμιά σταγόνα Johnsons baby shampoo (που επιτέλους θυμήθηκα πώς το λένε..) ή καθαριστικό χωρίς αμμωνία όπως αυτά που πουλάνε για τα αυτοκίνητα.
Λέγοντας καθαρισμό μόνο με νερό οι κατασκευαστές αποφεύγουν τον κίνδυνο κάποιου καθαριστικού που μπορεί να κάνει ζημιά. Πέρυσι η γυναίκα μου καθάρισε κάτι σαγιονάρες που είχα και αυτές μικρύνανε δύο νούμερα.. Μου λέει ότι χρησιμοποίησε μόνο νερό αλλά ακόμη δεν το πιστεύω
..Έτσι κι αλλιώς τη μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να την κάνει κάποιο πετραδάκι που άρπαξε το πανάκι που σκουπίζουμε παρά το ίδιο το καθαριστικό.
Το πετραδακι θα κανει καποια ή καποιες γρατζουνιες, το ακαταλληλο καθαριστικο μπορει να τη θαμπωση ολη.
-
Λογικά ήπια καθαριστικά σαν αυτά που κάνουμε οτιδήποτε lcd τι πρόβλημα θα μπορούσαν να προκαλέσουν; Η υγρά μωρομαντηλα, εδώ είναι φτιαγμένα για το δέρμα θα κάνουν ζημιά σε κάτι πλαστικόειδες;
-
@panos2171 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Λογικά ήπια καθαριστικά σαν αυτά που κάνουμε οτιδήποτε lcd τι πρόβλημα θα μπορούσαν να προκαλέσουν; Η υγρά μωρομαντηλα, εδώ είναι φτιαγμένα για το δέρμα θα κάνουν ζημιά σε κάτι πλαστικόειδες;
Το ζητημα ειναι αν περιέχει πολλά άλατα το νερο και αν αυτα τα μαντηλακια περιεχουν πολυ αφρο.
-
Βλέποντας το τι καθαρίζουν τα μωρομαντηλα, αρχίζω και φοβάμαι που τα χρησιμοποιούσα για τις μικρές!!!
-
@nickthetrib said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Βλέποντας το τι καθαρίζουν τα μωρομαντηλα, αρχίζω και φοβάμαι που τα χρησιμοποιούσα για τις μικρές!!!
Ακριβως αυτο.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ