-
@ken11 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Κάποιο προϊόν τύπου γαλάκτωμα για προστασία ταμπλώ και ταπετσαρίας με διάρκεια,όχι σκέτο γυαλιστικο.
Τα antifog spray για υγρασία παρμπρίζ δουλεύει κανένα η είναι παπατζες?
Πολύ καλό, καθόλου λιπαρό, γυαλίζει ελάχιστα -περισσότερο λόγω ενυδάτωσης- και οικονομικό για 1l
-
@ken11 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@dimitrioskosmas said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
https://www.skroutz.gr/s/11774174/Mothers-Protectant-05305-118ml.html
Δεν βλέπω να είναι το συγκεκριμένο σε πώληση από αρκετούς πωλητές,μόνο σε ένα κατάστημα στη Ζάκυνθο.Τα περισσότερα γαλακτώματα/spray δεν κάνουν δουλειά από ότι διαβάζω σε κριτικές,θα το έχω υπόψιν ωστόσο το Mothers.
Tα καλα γαλακτωματα κανουν σοβαρη δουλεια στην ενυδατωση και την προστασια απο τον ηλιο. Τα θεωρω απ'τα πιο σημαντικα προιοντα περιποιησης.
Πολυ καλα τα poorboys natural shine, carpro perl και autoglym vinyl and rubber care. -
Έπλυνα σήμερα εξωτερικά το QQ στο interwash, στον Περισσό (δίπλα από το ΚΚΕ). Εξυπηρετικό το παλληκάρι που ήταν εκεί,σε βοηθούσε και σου εξηγούσε αν είχες κάποια απορία πριν ξεκινήσεις να το πλύνεις.
Έχει 5 φάσεις πλυσίματος -βασικές είναι οι τρεις πρώτες- οι τελευταίες δύο (αν θέλεις) είναι ελαφρύ κέρωμα και γυάλισμα με απιονισμένο.
Σε 5-6 λεπτά του έχεις κάνει ένα ικανοποιητικό εξ. πλύσιμο με κόστος περίπου 3-3,5€. -
@panormus772 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έπλυνα σήμερα εξωτερικά το QQ στο interwash, στον Περισσό (δίπλα από το ΚΚΕ). Εξυπηρετικό το παλληκάρι που ήταν εκεί,σε βοηθούσε και σου εξηγούσε αν είχες κάποια απορία πριν ξεκινήσεις να το πλύνεις.
Έχει 5 φάσεις πλυσίματος -βασικές είναι οι τρεις πρώτες- οι τελευταίες δύο (αν θέλεις) είναι ελαφρύ κέρωμα και γυάλισμα με απιονισμένο.
Σε 5-6 λεπτά του έχεις κάνει ένα ικανοποιητικό εξ. πλύσιμο με κόστος περίπου 3-3,5€.Ωραίος ! Δεν είναι απαραίτητο να τις πάρεις όλες τις επιλογές γραμμή όπως τις έχει. Αν θές την άλλη φορά βάλε φώτο να τις σχολιάσουμε
-
το έχω επισκεφτεί και εγώ αυτό το Interwash. φαινεται να αξίζει γιατί κάνεις touchless wash με αφρό και έχει και σκούπα βιολογικού. αρκεί να έχεις δικά σου πανιά μετά για το στέγνωμα.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ωραίος ! Δεν είναι απαραίτητο να τις πάρεις όλες τις επιλογές γραμμή όπως τις έχει. Αν θές την άλλη φορά βάλε φώτο να τις σχολιάσουμε
Δεν ειναι το ιδιο αλλα σήμερα πήγα στης γειτονιας μου. Οι επιλογές:
Πάντα στεγνωμα με δικα μου πανιά και σημερα χρησιμοποίησα και αυτο 1η φορά, εξαιρετικό βοήθημα στο στέγνωμα και προσθέτει γυαλάδα (και ισως μια υποτυπώδη προστασία):
-
Ωραίος ο Φάνης. Αν έκανα πλύσιμο ανέπαφο Θα πήγαινα μόνο στο 1 και στο 5 αν το αμάξι είχε προστασία. Αλλιώς θα σκεφτόμουν και το 4 πρίν το 5
Αν τώρα βάλουμε σφουγγάρια/πανιά κτλ αλλάζει η ρουτίνα
Ωραίο και το turtle wax ως drying agent. Γενικά όταν έχεις μια ιδέα και ξέρεις τι κάνεις και γιατί, γίνεται καλή δουλίτσα.
-
Λοιπόν, κλασσικός νόμος Μέρφι, το έπλυνα Κυριακή και χτές έβρεξε στην γειτονιά μου. Όχι πολύ (που είναι χειρότερο), αλλά έριξε. Καλή δοκιμή για το Turtle Wax και μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα. Πολύ καλό αποτέλεσμα και η εφαρμογή είναι πανεύκολη και γρήγορη (για εμένα που δεν έχω περισσότερο χρόνο, ιδανικό θα έλεγα). Αυτή η φωτοραφία ειναι σήμερα το πρωί, μετά την χτεσινή βροχή.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λοιπόν, κλασσικός νόμος Μέρφι, το έπλυνα Κυριακή και χτές έβρεξε στην γειτονιά μου. Όχι πολύ (που είναι χειρότερο), αλλά έριξε. Καλή δοκιμή για το Turtle Wax και μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα. Πολύ καλό αποτέλεσμα και η εφαρμογή είναι πανεύκολη και γρήγορη (για εμένα που δεν έχω περισσότερο χρόνο, ιδανικό θα έλεγα). Αυτή η φωτοραφία ειναι σήμερα το πρωί, μετά την χτεσινή βροχή.
Για κοιτα που εγινε δικος μας .
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γατάκια! Όταν εγώ ασχολιόμουν με detailing πριν 20 χρόνια, οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν ήξεραν καν την λέξη!! Έχω πετάξει πάρα πολλά λεφτά σε τέτοια προϊόντα...ο ορισμός της ματαιοδοξίας. Πλέον turtle wax wet coat και πολύ είναι!!
-
Ωραίος ο Φάνης. Αν έκανα πλύσιμο ανέπαφο Θα πήγαινα μόνο στο 1 και στο 5 αν το αμάξι είχε προστασία. Αλλιώς θα σκεφτόμουν και το 4 πρίν το 5
Αν τώρα βάλουμε σφουγγάρια/πανιά κτλ αλλάζει η ρουτίνα
Ωραίο και το turtle wax ως drying agent. Γενικά όταν έχεις μια ιδέα και ξέρεις τι κάνεις και γιατί, γίνεται καλή δουλίτσα.
Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή αυτό που λές!
Δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ.Για αυτοκίνητο που δεν έχει ιδιαίτερη βρώμα και περνάω κάθε 4-5 μέρες απο τέτοια πλυντήρια , με ένα 2ευρο βάζω το 2 (κυριώς πλύση) και 3 (ξέπλυμα με μεγάλη πίεση) και μετά φεύγω σφαίρα να στεγνώσω με τον αέρα με 80-100 km/h
To 5 νόμιζα πως είναι μόνο απιονισμένο νερό και επιβάλεται μόνο μετά το 4 (το κέρωμα δηλαδή)
Θα το δοκιμάσω.
Το πρόβλημα που έχω διαπιστώσει με αυτές τις... καταδρομικές επισκέψεις του πεντάλεπτου για πλύσιμο , είναι πως αν δεν μπεί πανί στις πόρτες εσωτερικά (εσωτερικά πλαίσια εκεί που κλείνουν , μαρσπιέ κλπ) σχηματίζονται με τον καιρό άλατα που δεν βγαίνουν με τίποτα!
-
Γατάκια! Όταν εγώ ασχολιόμουν με detailing πριν 20 χρόνια, οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν ήξεραν καν την λέξη!! Έχω πετάξει πάρα πολλά λεφτά σε τέτοια προϊόντα...ο ορισμός της ματαιοδοξίας. Πλέον turtle wax wet coat και πολύ είναι!!
#prixe_mas_me_zaino, έλα, μπορείς
-
@vagkirk said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το πρόβλημα που έχω διαπιστώσει με αυτές τις... καταδρομικές επισκέψεις του πεντάλεπτου για πλύσιμο , είναι πως αν δεν μπεί πανί στις πόρτες εσωτερικά (εσωτερικά πλαίσια εκεί που κλείνουν , μαρσπιέ κλπ) σχηματίζονται με τον καιρό άλατα που δεν βγαίνουν με τίποτα!
Ανοίγεις τις πόρτες , όλες, τέρμα
ρίχνεις 50λεπτο πάτα το 1
κάνεις γρήγορα μόνο μαρσπιέ πόρτες εσωτερικάσυνεχίζεις με το σύστημα Μάστορα
τον χειμώνα που πέρασε το εφάρμοζα οταν έπλενα το YC μετα απο λασποβροχές, βαριά 4€ μου έβγαινε το πλύσιμο και όπως εχω ξαναπεί την ίδια μέθοδο μου είχαν προτείνει και απο το dazzle.
-
@vagkirk το πλεονέκτημα του απιονισμένου νερού είναι το ότι δεν περιέχει άλατα που θα αφήσουν στάμπες κατά το στέγνωμα. Χαίρομαι που βοήθησα..
Εγώ και με απιονισμενο φεύγω όπως εσύ γκαζοτά πάντως καλού κακού να στεγνώσει καλά
Edit :Μια φορά στο τόσο θα βάζετε χεράκι παντού και όχι μόνο πασαλειματα για να μην έχετε άλατα σε δυσπρόσιτες περιοχές, traffic film κτλ
-
Αυτό λες?
-
@antonakis said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αυτό λες?
Nαι το έβαλα πιο πάνω φωτογραφία!
-
Γέροι άθρωποι να σκρολάρουμε.... Θενκς!
-
@monman2 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ανοίγεις τις πόρτες , όλες, τέρμα
ρίχνεις 50λεπτο πάτα το 1
κάνεις γρήγορα μόνο μαρσπιέ πόρτες εσωτερικάΔεν θα λερώσω το εσωτερικό έτσι;
Θα πεταχτεί αφρός παντού.
Και πως θα το ξεπλύνω;
Πάλι με το απιονισμένο;Καλά δεν σκέφτηκα πως το απιονισμένο δεν αφήνει άλατα , μιλάμε για τέτοια άγνοια!
Μια επιφύλαξη για το 5 είναι πως δεν θυμάμαι αν έχει την ίδια πίεση με το ξέπλυμα.
-
Μικροδιαφορές ασήμαντες θα έχει, αν έχει. Επίσης μάθετε να μη χαλάτε κέρματα τζάμπα. Πχ αφρό κάνεις και με 50 λεπτά αν έχει επιλογή. Στο ξέπλυμα το τελικό το δίευρο είναι στανταράκι
Αφρό δε θα έριχνα μέσα αλλά αν πήγαινε σε σημείο που δεν πρέπει θα τον μάζευα με πανί στεγνά
-
Ρε συ φίλε @mastoras78 μάζεψε τους όλους να τους κάνεις ένα σεμινάριο.
Με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως για να βγουν και τα έξοδα του σεμιναρίου...
Μην το γυρίσετε όμως σε πολιτική γιατί βλέπω να φεύγουν κέρματα, κουβάδες, αφροί και σφουγγάρια εκατέρωθεν...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ