-
@kostis20 said in PEUGEOT FORUM:
Για το Lap μπορεί να είναι χρήσιμη πληροφορία μιας και του αρέσουν γενικά η μηχανολογία και η λεπτομέρεια από ότι εχω προσέξει.
-
Δύο ερωτήσεις:
-
πήγα την περασμένη Πέμπτη για το ετήσιο σέρβις του 2ου έτους. Εκτός από τις κλασικές εργασίες είχε και αλλαγή υγρών φρένων, κάτι το οποίο απ' όσο μου είπανε το έχει 2 χρόνια. Αρχικά δεν είναι υπερβολή ανά 2ετη; Περίεργο μου φαίνεται. Επίσης με την δικαιολογία αυτής της αλλαγής υγρών φρένων δικαιολογεί να διαρκέσει το σέρβις 4ωρες;! Γιατί όταν τους ρώτησα γιατί διήρκησε ένα 4ωρο (αγχώθηκα μην έβγαλε κάποιο πρόβλημα πέραν της υπερβολικής αναμονής) εκεί το απέδωσαν. Συγνώμη αλλά η ταπεινή μου άποψη είναι ότι απλά έτσι δικαιολογούν στο κόστος 4 εργατοώρες....
-
Ευτυχώς μετά την αλλαγή το infotainment λειτουργεί μια χαρά. Πάνω σε αυτό να σας πω κάτι που μου έκανε γιατί μάλλον είναι κάποιο glitch. Συνδέω ενσύρματα Android Auto για Navi + μουσική (AIM app, όχι Spotify καθώς δεν έβρισκα τον τρόπο να το τρέξω free) ταυτόχρονα ελλείψει 2ης θύρας usb. Αρχικά έκανε conflict το smartwatch και αναγκαστικά το έκανα disconnect από τις ρυθμίσεις Bluetooth του κινητού καθώς το Navi έπαιζε κανονικά αλλά κλήσεις και μουσική έπαιζαν από το κινητό. Μετά όλα καλά και ενώ τρέχω Navi + μουσική (app όχι ράδιο) δέχομαι κλήση απαντάω μιλάω κανονικά από τα ηχεία του οχήματος και μόλις κλείνω κόβει το AIM (παραμένει το Navi) και παίζει μουσική απ' το κινητό! Επανέρχεται αμέσως μετά από σύνδεση αποσύνδεση του usb. Τι φάση;
-
-
@sabas_thess said in PEUGEOT FORUM:
- πήγα την περασμένη Πέμπτη για το ετήσιο σέρβις του 2ου έτους. Εκτός από τις κλασικές εργασίες είχε και αλλαγή υγρών φρένων, κάτι το οποίο απ' όσο μου είπανε το έχει 2 χρόνια. Αρχικά δεν είναι υπερβολή ανά 2ετη; Περίεργο μου φαίνεται.
Έτσι είναι σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα. Τα υγρά φρένων είναι τρομερά υγροσκοπικά και τραβάνε υγρασία με αποτέλεσμα να μειώνεται το σημείο βρασμού τους και ξαφνικά μένεις χωρίς υδραυλική πίεση. Η οδηγία (τόσο των κατασκευαστών όσο και των εταιρειών πετρελαιοειδών) είναι να αλλάζουν στην 2ετία (το έκανα σε BMW, Ford και τώρα Τογιότα). Οπότε σωστά έπραξαν.
Όσο για τον χρόνο: α) χρεώνουν ό,τι προβλέπεται από το εργοστάσιο σε εργατοώρες (συνήθως περισσότερο από όσο χρειάζεται στην πραγματικότητα, έτσι είναι οι εργοστασιακές οδηγίες) β) όντως θέλει αρκετή ώρα, εφόσον γίνει σωστή εξαέρωση. -
Μπράβο Φάνη, δεν το γνώριζα αυτό
-
Μ αρέσει που ρωτάει ο Σαμπας.
Γαλλικό + ηλεκτρονικά..... -
Ευχαριστώ πολύ Φάνη ήσουν και πάλι πολύ κατατοπιστικός.
-
Στην πραγματικοτητα τα υγρα φρενων μπορουν να παραμεινουν εως και 4 χρονια με ασφαλεια εντος του κυκλωματος. Βασικη προυποθεση η στεγανοτητα του κυκλωματος. Ο μεγαλος κινδυνος ειναι ο πολυμερισμος των μαρκουτσιων που και αυτα θα πρεπει να αλλαζονται στην 6ετια. Τις περισσοτερες φορες που καποιος μενει απο φρενα ειναι καποιο απο δαυτα να τρυπισει. Επισης μπορει να προκληθει μεγαλυτερου κοστους βλαβη οπως πχ καταστροφη πλακετας ABS απο ελλειπη συντηρηση του κυκλωματος.
-
@fanis75 said in PEUGEOT FORUM:
@sabas_thess said in PEUGEOT FORUM:
- πήγα την περασμένη Πέμπτη για το ετήσιο σέρβις του 2ου έτους. Εκτός από τις κλασικές εργασίες είχε και αλλαγή υγρών φρένων, κάτι το οποίο απ' όσο μου είπανε το έχει 2 χρόνια. Αρχικά δεν είναι υπερβολή ανά 2ετη; Περίεργο μου φαίνεται.
Έτσι είναι σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα. Τα υγρά φρένων είναι τρομερά υγροσκοπικά και τραβάνε υγρασία με αποτέλεσμα να μειώνεται το σημείο βρασμού τους και ξαφνικά μένεις χωρίς υδραυλική πίεση. Η οδηγία (τόσο των κατασκευαστών όσο και των εταιρειών πετρελαιοειδών) είναι να αλλάζουν στην 2ετία (το έκανα σε BMW, Ford και τώρα Τογιότα). Οπότε σωστά έπραξαν.
Όσο για τον χρόνο: α) χρεώνουν ό,τι προβλέπεται από το εργοστάσιο σε εργατοώρες (συνήθως περισσότερο από όσο χρειάζεται στην πραγματικότητα, έτσι είναι οι εργοστασιακές οδηγίες) β) όντως θέλει αρκετή ώρα, εφόσον γίνει σωστή εξαέρωση.Οι κατασκευαστές προτείνουν πάντα αλλαγή υγρών φρένων στη 2ετία. Με βάση την εμπειρία μου τα μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία το υποτιμούν και σου λένε συνήθως "όταν αλλάξεις τακάκια". Δεν είναι κάποια ακριβή εργασία, οπότε δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μην το κάνει και είναι και θέμα ασφαλείας. Πάντως 4 ώρες δεν χρειάζονται με τίποτα, υπερβολή.
-
Αυτό μου έλεγαν και εμένα για αυτό Μ αρεσε η ερμηνεία που έκανε ο Φάνης, άσε που έμαθα μια νέα λέξη.
-
τι έχετε να πείτε για αυτό το προϊόν, να ασχοληθώ;
https://shop.power-service.gr/προιον/καθαριστικό-πετρελαίου-ενισχυτικό-κ/ -
@famas said in PEUGEOT FORUM:
Πως τα πήγε το 308 στη Σαμοθράκη;
Το παρκάραμε Αλεξανδρούπολη σε πάρκιν.
-
Αλλαγή ελαστικών σε Michelin Primacy 4 και το κατώτατο επίπεδο θορύβου έπεσε στα 64db στα 130χλμ/ώρα με cruise control.
Συγγνώμη για την κουνημένη φωτό, απλώς είχε χαμηλό φωτισμό στο τούνελ, ήθελε περισσότερο χρόνο έκθεσης, το ξέχασα την τράβηξα ακαριαία και αποτυπώθηκε θολή.
-
@clockwork82 said in PEUGEOT FORUM:
Αλλαγή ελαστικών σε Michelin Primacy 4 και το κατώτατο επίπεδο θορύβου έπεσε στα 64db στα 130χλμ/ώρα με cruise control.
Συγγνώμη για την κουνημένη φωτό, απλώς είχε χαμηλό φωτισμό στο τούνελ, ήθελε περισσότερο χρόνο έκθεσης, το ξέχασα την τράβηξα ακαριαία και αποτυπώθηκε θολή.
Πολιτισμένα και ταξιδιαρικα ελαστικά. Καλή επιλογή. Αυτοκίνητο και διάσταση; Τιμή;
Έχω ακόμη χρόνια για αλλαγή (σε κάνα 20μηνο υπολογίζω) και σκέφτομαι να μείνω στα ίδια ή για πρώτη φορά να πάω σε 4 season, γιατί έχουν γίνει άλματα τα τελευταία χρόνια σε αυτή την κατηγορία και σκέφτομαι μήπως αυξήσω τους χωματόδρομους μέχρι τότε (2008).
-
@dublin said in PEUGEOT FORUM:
@clockwork82 said in PEUGEOT FORUM:
Πολιτισμένα και ταξιδιαρικα ελαστικά. Καλή επιλογή. Αυτοκίνητο και διάσταση; Τιμή;
Έχω ακόμη χρόνια για αλλαγή (σε κάνα 20μηνο υπολογίζω) και σκέφτομαι να μείνω στα ίδια ή για πρώτη φορά να πάω σε 4 season, γιατί έχουν γίνει άλματα τα τελευταία χρόνια σε αυτή την κατηγορία και σκέφτομαι μήπως αυξήσω τους χωματόδρομους μέχρι τότε (2008).
308 1.5BlueHDi 130ps
Τα Primacy 4 κόστισαν 325 τελική τιμή (205/45/16)
Είχαν 350 και η Michelin σου δίνει έκπτωση 25€ με ένα online κουπόνι -
Το ξέρω ότι έγινε για την φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν κρατάμε έτσι το τιμόνι. Ποτέ!
-
@realzeus said in PEUGEOT FORUM:
Το ξέρω ότι έγινε για την φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν κρατάμε έτσι το τιμόνι. Ποτέ!
Και μέσα σε τούνελ όταν πλησιάζει στροφή...
-
Βασικά εγώ δεν θα έβγαζα φωτογραφίες την ώρα που οδηγάω και ειδικά όταν είμαι σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και με τόσα χιλιόμετρα.
Δεν είναι θέμα αν μπορείς, είναι θέμα ασφάλειας. -
Ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας.
Προφανώς αυτό έγινε για 2δλ γι αυτό και η φωτό φαίνεται κουνημένη, αφού την τράβηξα ακαριαία για να πιάσω σωστά το τιμόνι και ΑΦΟΥ είχα βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο εμπρος, δίπλα ή πισω μου για τουλάχιστον 100 μέτρα.
Προχωράμε
-
Καλησπέρα να κάνω μια ερώτηση... Έχω το Peugeot 208 1.6 75ps έχω ένα θέμα όταν τερματίζω το τιμόνι είτε δεξιά είτε αριστερά στις δύο τελευταίες στροφές μου κάνει έναν θόρυβο " κρακ κρακ" άλλαξα Τοπ Μάουι σταμάτησε μετά από δύο μέρες ξανά έκανε τον ίδιο θόρυβο τα ξανά άλλαξα αλλά και πάλι μου κάνει;;; Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο;;;
-
Κρεμαγιερα λογικά
PEUGEOT FORUM