-
Με την απλή Avin δηλαδη δουλεύει καλύτερα;;;;
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Μετα απο ενα εξάμηνο με shell v power στο 1000άρι iQ άλλαξα σε avin απλή , οι κραδασμοί στις χαμηλές στροφές μειώθηκαν (τρικύλινδρο) και η κατανάλωση μειώθηκε ελαφριά , το ίδιο παρατήρησε και γιός που το οδηγεί πιο συχνά .Κι εγώ πάντα όταν βάζω απλή βενζίνη βλέπω μικρότερη κατανάλωση σε δεδομένες διαδρομές σε σχέση με την v power που βάζω συνήθως.
-
-
Μετά από κάποια χρόνια,ξεθάβω το τόπικ...
Όσοι έχουν μια κάποια εμπειρία σίγουρα θα ξέρουν καλύτερα από εμένα...
Ποιά εταιρία θεωρείται καλύτερη σε γενικές γραμμές?
Ανάμεσα στις:Shell,Avin,Eko,Bp,Revoil,Aegean,Ελιν,ΕΤΕΚΑ,Silk oil...
Μια γνώμη για κάθε εταιρία θα ήταν καλοδεχούμενη...
Επίσης,από καύσιμα που κυκλοφορούν κυρίως επαρχία όπως Cyclon,Jetoil,Kaoil,Kmoil,Medoil,Valin,Αργώ κλπ ποια θεωρούνται καλά και ποιά όχι?
Τέλος,σε αμάξι που η τάπα και το βιβλίο γράφει Super 95 Roz/Regular 91 roz(Δηλαδή 95/Απλή 91,η τελευταία BTW δεν υπάρχει Ελλάδα)τι είναι καλύτερο?Απλή 95 όπως πχ η Avin Best,Ενισχυμένη 95 όπως η Ελιν Crystal Next ή η Aegean D-Force,98 όπως η Shell V-Power ή 100 όπως η BP Ultimate 100?
Η 98 και η 100 είναι πεταμένα λεφτά?
Η ίδια ερώτηση ισχύει και για αμάξι που η τάπα γράφει 95,98...σε αυτή την περίπτωση αν η 100 είναι πεταμένα λεφτά... -
@nolimit14 said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Ποιά εταιρία θεωρείται καλύτερη σε γενικές γραμμές?
Όλες από τα ίδια διυλιστήρια αγοράζουν.
Δεν υπάρχει καλή και κακή εταιρεία, μόνο πρατήρια που κλέβουν ή δεν κλέβουν.Τέλος,σε αμάξι που η τάπα και το βιβλίο γράφει Super 95 Roz/Regular 91 roz(Δηλαδή 95/Απλή 91,η τελευταία BTW δεν υπάρχει Ελλάδα)τι είναι καλύτερο?Απλή 95 όπως πχ η Avin Best,Ενισχυμένη 95 όπως η Ελιν Crystal Next ή η Aegean D-Force,98 όπως η Shell V-Power ή 100 όπως η BP Ultimate 100?
Καμία πρακτική διαφορά
Η 98 και η 100 είναι πεταμένα λεφτά?
Ναι είναι (για αμάξια που γράφουν 95)
για αμάξι που η τάπα γράφει 95,98...σε αυτή την περίπτωση αν η 100 είναι πεταμένα λεφτά...
Ναι
-
Το οτι γραφει 95 η ταπα,δεν σημαινει οτι πετας τα λεφτα σου βαζοντας 100.
Εμενα το Nissan με 10.5:1 συμπιεση ειναι κυριολεκτικα αλλο αμαξι με την 98 αρα που του βαζω,το 1400αρι ατμοσφαιρικο μου Seat απο την αλλη δεν εχει καμμια διαφορα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι και οι tuners οταν φτιαχνουν ενα προγραμμα,ρωτανε τι βενζινη βαζεις,προκειμενενου να ρυθμισουν αναλογα το αβανς... -
Εχω παρατηρησει οτι νοθείες συνηθως δεν γινονται σε Shell , EKO , BP, ΑVIN.
Οσες νοθειες εχω δει ειναι σε ΕΤΕΚΑ, Silk oil, Revoil κτλ -
Για τη βενζίνη ακολουθώ 2 βασικές αρχές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Στην Αθήνα μόνο σε εταιρικά BP, shell, eco. Κατά προτίμηση 98άρα σε μέρες της εβδομάδας που την έχουν προσφορά σε τιμή 95άρας. Ποιος να νοθεύσει στα εταιρικά? Όλοι υπάλληλοι είναι, τη φέρνει απευθείας η εταιρεία. Και είναι και πιο φτηνά.Σε πρατήρια στην επαρχία που δεν τα ξέρω μόνο 100άρα από τις γνωστές μάρκες. Απ' ότι μου έχουν πει δεν φτιάχνεται Ελλάδα, τη φέρνουν απ' έξω με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.
-
Πρατηριο με καλές κριτικές στο fuel.gr και κάποια μάρκα που ξέρω. Πάντα το είδος καυσίμου που προδιαγράφει ο κατασκευαστής.
Νομίζω ότι η εταιρία πρατηρίου δεν λέει απαραίτητα κάτι αφού εκείνοι που πιάνονται για νοθεία κλπ είναι από όλες τι εταιρίες.
-
Πρώτα από όλα θενκ γιου για τις απαντήσεις!
Λοιπόν εγώ συνήθως βάζω 98...κάπου στη μέση δηλαδή...
BP κάθε Δευτέρα,ΕΚΟ κάθε Παρασκευή-Σάββατο και καμιά φορά Shell κάθε Τρίτη...όταν έχει προσφορά δηλαδή...επίσης καμιά φορά βάζω Ελιν Crystal Next 95 με πρόσθετα και Aegean D-Force 95 με πρόσθετα...της Aegean παίζει προσφορά κάθε Δευτέρα...απλή 95 δεν βάζω σχεδόν ποτέ,100 βάζω καμιά φορά για τα καθαριστικά που έχουν...
Το αμάξι που γράφει η τάπα 95 98 έχει σχέση συμπίεσης 10:1,1400άρι ατμοσφαιρικό 16 βάλβιδο,ενώ αυτό που γράφει super unleaded 95 roz/regular unleaded 91 roz έχει σχέση συμπίεσης 10.5:1...και αυτό 1400άρι ατμοσφαιρικό 16βάλβιδο,το γνωστό Polo του 2004 που έχω γράψει σε άλλα τόπικ...μετά το ρεκτιφιέ που έγινε στο καπάκι δεν έλαβα μια ξεκάθαρη απάντηση από το συνεργείο για το τι βενζίνη να συνεχίσω να βάζω(αν έχει αλλάξει η σχέση συμπίεσης μετά το ρεκτιφιέ,αν και δεν νομίζω)για αυτό βάζω 98 και 100.Για ασφάλεια...95άρα ΜΠΟΡΕΙ να βάλω μονό με βελτιωτικά από Ελιν και Aegean...απλή 95αρά διαολίζομαι να βάλω...
Όσον αφορά τα πρατήρια,εδώ που είμαι τα πιο πολλά είναι ιδιωτικά...έχω σταμπάρει όμως 3-4 ιδιωτικά που βάζουν καλό καύσιμο και δεν κλέβουν και γενικώς έχουν καλές εγκαταστάσεις,προσωπικό κλπ και βάζω από εκεί... -
@alexandros-k said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Οσες νοθειες εχω δει ειναι σε ΕΤΕΚΑ, Silk oil, Revoil κτλΤυχαίο είναι. Έχω πέσει σε νοθεία στις 3 πρώτες που ανέφερες ως αξιόπιστες.
Τα Revoil στη γειτονιά μου έχουν σταθερά εξαιρετική ποιότητα και απόδοση. Όχι όμως όλα της ΕΚΟ και της Shell. Για την τελευταία ειδικά υπάρχει κεντρική λεωφόρος σε ιν περιοχή της Αθήνας που θα προτιμούσα να μείνω από καύσιμο παρά να βάλω από εκεί. -
@andya3 said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Σε πρατήρια στην επαρχία που δεν τα ξέρω μόνο 100άρα από τις γνωστές μάρκες. Απ' ότι μου έχουν πει δεν φτιάχνεται Ελλάδα, τη φέρνουν απ' έξω με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.
Δεν ισχύει. Ελλάδα παράγεται.
-
Οσες νοθειες εχω δει ειναι σε ΕΤΕΚΑ, Silk oil, Revoil κτλΑλέξανδρε με όλον τον σεβασμό αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει. Μάλιστα τα χειρότερα που γνωρίζω (μέχρι και άνοιγμα μοτέρ δηλαδή..) έχουν γίνει σε Shell και λόγω αυτού έχω μία αρνητική τάση ΚΑΙ προς αυτούς.
Βάζω μόνο Eko/BP αλλά και ένα Shell που γνωρίζω επαρχία (δεν μου φαίνεται και τέλειος, αλλά με σύστησαν κάποιοι ντόπιοι και τώρα βάζω αν τύχει και είμαι Πέμπτη εκεί..μεχρι στιγμής δεν είχα θέμα..)
Γενικά προτιμώ τα εταιρικά και εγώ όπου γνωρίζω, και επαρχία διαλέγω κάποιον ακριβό, και ελπίζω αφού είναι ακριβός να είναι και σχετικά καλός και ακριβό καύσιμο επαρχία, ελπίζεις ότι τουλάχιστον το "ακριβό" του είναι κανονικό φθηνό και "κλέβει" από εκεί!!
Που έχουμε φτάσει..να θεωρούμε νορμάλ ότι κλέβουν και νοθεύουν! Αλλά βέβαια..οι απόγονοι των εκλογών της Βίας και Νοθείας είμαστε..
-
Οσα λουκετα και προστιμα εχουν πεσει την τελευταιο χρονο , δεν ειναι σε Shell , EKO , BP, ΑVIN. Αυτο εχω δει. Μπορει να μου ξεφυγε κανενα ομως. Τι να πω, ψεματα?
-
Γέμισα δύο φορές ντίζελε στην επαρχία πρόσφατα.. Έπαιζε πολύ η ατάκα "μόνο ενισχυμένο έχω" φοίλαι
-
Βάζω πάντα από εταιρικό πρατήριο ΕΚΟ 98 οκτανίων (κινητήρες 1.6 ecoboost και 1.5 tsi).
-
Οσες νοθειες εχω δει ειναι σε ΕΤΕΚΑ, Silk oil, Revoil κτλΈχω φάει χούφτα από όλες.
Και από "εταιρικά" . -
Οσα λουκετα και προστιμα εχουν πεσει την τελευταιο χρονο , δεν ειναι σε Shell , EKO , BP, ΑVIN. Αυτο εχω δει. Μπορει να μου ξεφυγε κανενα ομως. Τι να πω, ψεματα?
Φίλε στη γειτονιά μου πρόστιμα μόνο σε ΕΚΟ εχουν πέσει πρόσφατα. Σε αυτά ακριβώς που υποπτευομουν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Γενικά όμως πρώτα σε ΕΚΟ και έπειτα Avin συνηθίζω να ανεφοδιαζω τα αμάξια μου.
-
Ναι, εντελώς τυχαία.. έχω δει από όλα.. το συνηθέστερο βέβαια είναι τα πολύ φθηνά που συνήθως κάνουν ουρές τα θύματα, δηλαδή εκεί πας γυρεύοντας..δεν ξέρω γιατί αλλά διαπιστωμένες βλάβες και πολύ σοβαρά περιστατικά έχω δει σε ΜΗ εταιρικά Shell, μάλλον είναι τυχαίο, ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες.
Ο πιο κοντινός μου εδώ - δεν θυμάμαι εταιρεία - με υποψίαζε πάντα, αλλά ήταν πολύ βολικος ο κερατάς οπότε έβαζα που και που, η γυναίκα μου ακόμη πάει οπότε πλέον βάζω μόνο εγώ καύσιμα σε όλα μας τα οχήματα για να μην μου κάνει στραβες, και πριν κάνα χρόνο τον έκλεισαν γιατί αρνήθηκε να δώσει δείγματα! Και το είδα στην ανακοίνωση που γίνεται πλέον με τις επωνυμίες..
Τώρα έχω βρει 3 Καλυψώ στην περιοχή ΕΚΟ/BP και βάζω σε αυτά και πάει οκ μέχρι τώρα..και πάλι το χέρι μου στην φωτιά δεν βάζω, πάντως έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή από τα υπόλοιπα της περιοχής (είναι ακριβότερα).
-
Yπαρχει καποια εναλλακτικη επιλογη για αντι-v power,με προσφορα,ποντους κλπ?
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????