-
Δίνετε σημασία στην βενζίνη που βάζετε ή απλά βάζετε ότι να είναι και απ'οπου να'ναι???
-
Δίνετε σημασία στην βενζίνη που βάζετε ή απλά βάζετε ότι να είναι και απ'οπου να'ναι???
-
-
V-power racing
-
σουπερ αμολυβδη σχεδον παντα ,αναλογα με τη διαθεση μπορει να βαλω και v power
-
Απλή αμόλυβδη. Οι άλλες σίγουρα κάνουν διαφορά, όμως δεν νομίζω ότι (εγώ προσωπικά) στο τέλος θα πω ότι άξιζε...
Και βάζω σχεδόν πάντα από τον ίδιο που (πρέπει να - αφού δεν είχα κανένα πρόβλημα μετά από 3 χρόνια) έχει μη νοθευμένη και έχει σίγουρα καλές τιμές.
-
Μόνο V-POWER.
Που και που βάζω V-POWER RACING αλλά μόνο στο ΤΟΥΟΤΑ.
Το Πάσχα που άνοιξαμε τον κινητήρα του Φιατ ήταν πεντακάθαρος.
Προφανώς από την χρήση V-POWER τα τελευταία 6000 χλμ. -
V-Power απλη. Οταν δεν βρισκω σε νησι η ταξιδι, προτιμω απλη παλι συνηθως BP.
-
Προτιμώ απλή αμόλυβδη για οικονομία.
Επίσης βάζω στις φτηνότερες εταιρίες. Προτιμώ τα ΕΠ όπου υπάρχουν, γιατί έχουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και είναι πιό απίθανο να κάνουν νοθεία.
Το σημαντικότερο είναι να ξέρουμε κάποια πρατήρια που είναι ΟΚ (πιστεύω τα περισσότερα τώρα πια).
-
Σουπερ αμολυβδη απο ΒΡ kαι SHELL V-POWER.
Eδω στο Βελγιο,βαζω απο TOTAL-FINA,λογω κοστους και γιατι δεν υπαρχει V-POWER εδω.
Και απο τιμες σουπερ αμολυβδης,αστα,1,05ε/λτ για την SHELL και 0,95ε/λτ για την TOTAL-FINA -
V-POWER
ìå ôéò äéáöïñÝò íá åßíáé Ýíôïíåò ÷áìçëÜ êáé óôçí ðéï óôñùôÞ ëåéôïõñãßá ôïõ êéíçôÞñá
Äåí êÜíù äéáöÞìéóç áëëÜ ìåôÜ ôï 3ï ãÝìéóìá ïé äéáöïñÝò åßíáé áñêåôÜ ìåãÜëåò óå ó÷Ýóç ìå Üëëåò ðïõ Ý÷ù ÷ñçóéìïðïéÞóåé ôüóï ðïõ áíáñùôéÝìáé êáôá ðüóï íïèåýïíôáé ïé âåíæßíåò ðïõ ðùëïýíôáé? -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
V-POWER
με τις διαφορές να είναι έντονες χαμηλά και στην πιο στρωτή λειτουργία του κινητήρα
Δεν κάνω διαφήμιση αλλά μετά το 3ο γέμισμα οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες σε σχέση με άλλες που έχω χρησιμοποιήσει τόσο που αναρωτιέμαι κατα πόσο νοθεύονται οι βενζίνες που πωλούνται?Από όσο γνωρίζω (αν κάνω λάθος διορθώστε με) όλες οι εταιρίες στη χώρα μας προμηθεύονται καύσιμα από τα ίδια διυλιστήρια. Δεν κάνει καμία εισαγωγή κατευθείαν από το εξωτερικό. Απλός μετά βάζουν βελτιωτικά ή καθαριστικά πρόσθετα, αν τα βάζουν και ποιος μας εξασφαλίζει ότι κάνουν αυτά που υπόσχονται.
Έχετε δει ποτέ συρματασφαλισμένα βυτία μεταφοράς καυσίμου ή δεξαμενές πρατηρίων; Ποιος και με πιο τρόπο εξασφαλίζει τη σωστή ποιότητα των καυσίμων; Οι εταιρίες; Δεν νομίζω και με πιο τρόπο εξάλλου. Το κράτος; Ωραίο αστείο.
Οι πρατηριούχοι; Ακόμα καλύτερο αστείο.
Όσων αφορά νοθείες δεν έχω ονόματα να καταγγείλω, αλλά έχω ακούσει πολλά. Από τα πιο ανώδυνα, όπως την αποστράγγιση από το βυτίο, κατά την μεταφορά δυο - τριών βαρελιών καυσίμου και την αντικατάσταση τους με καμένο λάδι, πρόσμιξη βενζίνης με πετρέλαιο κίνησης ή θέρμανσης κλπ. Έως πολύ χειρότερα όπως πρόσμιξη βενζίνης με παραφίνη.
Εγώ αυτό που κάνω είναι να βάζω καύσιμο σχεδόν πάντα από συγκεκριμένο πρατήριο, το οποίο δεν μου έχει δώσει ποτέ αφορμή για υποψίες.
Ένα σταυροκόπημα που και που πάντα βοηθάει. -
παρολο που ειχα εντυπωσιαστει με την V-racing ειναι παρα πολυ ακριβη, επομενως βαζω απλη αμολυβδη 9 στις 10 φορες. Πολυ σπανια βαχω σουπερ αμολυβδη.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
...Από όσο γνωρίζω (αν κάνω λάθος διορθώστε με) όλες οι εταιρίες στη χώρα μας προμηθεύονται καύσιμα από τα ίδια διυλιστήρια. Δεν κάνει καμία εισαγωγή κατευθείαν από το εξωτερικό...Συγκεκριμένα η SHELL V-Power Racing 99+ εισάγεται απο την Γαλλία. Γι' αυτό άλλωστε είναι και τόσο ακριβή. Δεν υπάρχει αντίστοιχη υποδομή απο τα ελληνικά διϋλιστήρια να παράγουν καύσιμο τόσο υψηλής ποιότητας.
Προσωπικά ξεκίνησα με 'σούπερ αμόλυβδη' της BP και της Shell. Μετά την εισαγωγή της V-Power (ή Optimax σε κάποιες άλλες χώρες - αν δεν κάνω λάθος), χρησιμοποιώ Racing 99+.
Αντίθετα με το τί πιστεύουν αρκετοί, ο συγκεκριμένος τύπος καυσίμου ΔΕΝ αυξάνει την απόδοση του κινητήρα (περισσότεροι ίπποι). Η καλύτερη καύση όμως έχει ως αποτέλεσμα την πιο εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα (ειδικά στις χαμηλές στροφές), κάτι που λανθασμένα εκλαμβάνεται σαν 'περισσότερο γκάζι'.
Λόγω των παραπάνω, παρατηρείται επίσης οριακή μείωση της κατανάλωσης, ενώ βασικό πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου είναι οτι το μοτέρ παραμένει πεντακάθαρο (και με την απλή V-Power φυσικά).
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Λόγω των παραπάνω, παρατηρείται επίσης οριακή μείωση της κατανάλωσης.
Μπορει το αυτοκινητο να καιει λιγοτερο αλλα και παλι δεν εχεις οικονομια στη τσεπη...και αυτο ειναι το θεμα
-
εμεις V-power εδω και 20.000κμ τουλάχιστον.. να σας πω την αλήθεια διαφορές εγω προσωπικα στο 8βάλβιδο δεν εχω καταλάβει, αλλα τη βάζοουμε μονο λόγω καθαριστικών.. ετσι λέει , μενουν πιο καθαρά τα μπέκ κτλ κτλ..
V-power racing δεν εχω βάλει, θεωρω το κόστος απαγορευτικό! φανταστείτε να θέλω 1,05/λτ! το ρεζερβουαρ χωραέι 65 λίτρα άρα 68,25 ευρώπουλα στο γέμισμα... και αν βλέπεις διαφορές από το 2ο ή 3ο γέμισμα, κλάφτα χαράλαμπε!!!
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Αντίθετα με το τί πιστεύουν αρκετοί, ο συγκεκριμένος τύπος καυσίμου ΔΕΝ αυξάνει την απόδοση του κινητήρα (περισσότεροι ίπποι). Η καλύτερη καύση όμως έχει ως αποτέλεσμα την πιο εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα (ειδικά στις χαμηλές στροφές), κάτι που λανθασμένα εκλαμβάνεται σαν 'περισσότερο γκάζι'.μην εισαι τοσο σιγουρος !!!
ειδικα σε βελτιωμενα και ακομα περισσοτερο αν εχουν knock sensor υπαρχει πραγματικη διαφορα στην αποδοση
ετσι κιαλλιως και αυτο που εσυ περιγραφεις ως ευρυθμη λειτουργια τι ειναι ??
προφανως αυξημενη αποδοση
απλα υπο προυποθεσεις
δεν ισχυει δηλαδη με τον ιδιο τροπο σε ολα τα αμαξια
σε αρκετα δε, δεν ισχυει καθολου -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
Δίνεται σημασία στην βενζίνη που βάζετε ή απλά βάζεται ότι να είναι και απ'οπου να'ναι???Με το συμπάθειο και χωρίς παρεξήγηση: γιατί το ένα 'βάζετε' το γράφεις σωστά και το άλλο 'βάζεται' το σκοτώνεις; ΗΜΑΡΤΟΝ που λέει και ο Γεωργίου...
Εγώ πάντως βάζω μόνο Shell racing για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
-
Ο χρήστης OctaviaABT έγραψε:
Με το συμπάθειο και χωρίς παρεξήγηση: γιατί το ένα 'βάζετε' το γράφεις σωστά και το άλλο 'βάζεται' το σκοτώνεις; ΗΜΑΡΤΟΝ που λέει και ο Γεωργίου...Από κεκτημένη ταχύτητα, πολλές φορές το συγκεκριμμένο το λάθος γίνεται εντελώς ασυναίσθητα. Το έχω κάνει κι εγώ πληκτρολογώντας γρήγορα. Ευτυχώς πάντα ελέγχω τι έχω γράψει πατώντας 'Προβολή' πριν το στείλω και γίνω ρόμπα.
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
μην εισαι τοσο σιγουρος !!!
ειδικα σε βελτιωμενα και ακομα περισσοτερο αν εχουν knock sensor υπαρχει πραγματικη διαφορα στην αποδοση
ετσι κιαλλιως και αυτο που εσυ περιγραφεις ως ευρυθμη λειτουργια τι ειναι ??
προφανως αυξημενη αποδοση
απλα υπο προυποθεσεις
δεν ισχυει δηλαδη με τον ιδιο τροπο σε ολα τα αμαξια
σε αρκετα δε, δεν ισχυει καθολουΕίμαι αρκετά σίγουρος. Η απόδοση ενός κινητήρα εξαρτάται κυρίως απο τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά, και όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό απο το καύσιμο (μιλάμε πάντα για νορμάλ πράγματα, μην αρχίσεις να μου λες τίποτα για F1 και αεροπορικά καύσιμα).
Η 'πραγματική διαφορά' στην οποία αναφέρεσαι, τί τάξεως υπολογίζεις οτι είναι; Είμαι περίεργος να ακούσω την άποψή σου. Άλλωστε είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις και μόνο σου. Άλλαξε καύσιμο και πήγαινε για δυναμομέτρηση. Κάτι παρόμοιο δοκιμάσαμε με τον τεχνικό του εργαστηρίου κινητήρων εσωτερικής καύσης στο πανεπιστήμιο εδώ, και η διαφορά ήταν μηδενική.
Η 'εύρυθμη λειτουργία' είναι ό,τι ακριβώς λέει η λέξη: Καλύτερη απόκριση στο γκάζι, περισσότερο πρόθυμος ο κινητήρας να ανεβάσει στροφές, ομαλότερη λειτουργία κτλ. Τα παραπάνω δεν σχετίζονται με την μέγιστη απόδοση (KW).
Έχω την εντύπωση οτι υπάρχει σχετικό άρθρο για την ποιότητα των καυσίμων σε τεύχος του περασμένου καλοκαιριού, που αναφέρεται και στο συγκεκριμένο θέμα. Σίγουρα περιέχει την άποψη κάποιου σχετικότερου (χημικού/χημικού μηχανικού).
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????