-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Εμείς οι παλιοί με την Super ψηφίζουμε ΑΛΛΗ?sosta! 'alli' !
dystixos konteyoun na tin bgaloun ektos agoras kai stadiaka tin periorizoun.... -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
dystixos τin super konteyoun na tin bgaloun ektos agorasΗ 'νέα' σούπερ είναι αμόλυβδη με προσθήκη μη μολυβδούχων αντικροτικών. Όλα αυτά που ακούγατε για να μη χρησιμοποιείτε αμόλυβδη χωρίς καταλύτη γιατί είναι καρκινογόνος ξαφνικά ξεχάστηκαν. Οπότε βάλτε και κανονική αμόλυβδη. Αν το αυτοκίνητο είναι αρκετά παλιό έχει τόσο μόλυβδο ήδη στις βαλβίδες που δεν θα πάθει τίποτα αν παίρνει ένα γέμισμα αμόλυβδη ένα 'σούπερ'. Και ελέγξτε την τιμή στα μπουκαλάκια με 'μόλυβδο' για ανάμιξη...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
dystixos τin super konteyoun na tin bgaloun ektos agoras
Η 'νέα' σούπερ είναι αμόλυβδη με προσθήκη μη μολυβδούχων αντικροτικών. Όλα αυτά που ακούγατε για να μη χρησιμοποιείτε αμόλυβδη χωρίς καταλύτη γιατί είναι καρκινογόνος ξαφνικά ξεχάστηκαν. Οπότε βάλτε και κανονική αμόλυβδη. Αν το αυτοκίνητο είναι αρκετά παλιό έχει τόσο μόλυβδο ήδη στις βαλβίδες που δεν θα πάθει τίποτα αν παίρνει ένα γέμισμα αμόλυβδη ένα 'σούπερ'. Και ελέγξτε την τιμή στα μπουκαλάκια με 'μόλυβδο' για ανάμιξη...
Μεγάλο θέμα...
Είναι αλήθεια όμως ότι πρόκειται για μύθο αυτό με τον μόλυβδο κλπ κλπ -
Αποκλειστικα superplus και μαλιστα BP.
H shell ειναι πολυ ακριβη,βασικα τη θεωρω κοροιδια.Τις 2 τελευταιες φορες εβαλα superplus απο Ε.Π με 0.698.
Δε θα το πιστεψετε αλλα τα πειρακια εξαφανιστηκαν εντελως.
Σαν να δουλευει καλυτερα.
Θα ξαναβαλω εκει και εχω την υποψια οτι ο τυπος δεν τη νοθευει.
Οποτε πιστευω θα γινω πελατης του αν συνεχισει να με ικανοποιει. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Αποκλειστικα superplus και μαλιστα BP.
H shell ειναι πολυ ακριβη,βασικα τη θεωρω κοροιδια.Συμφωνώ και εγώ, superplus BP από το πρατήριο της γειτονιάς, είναι πολύ γνωστός ο βενζινάς και δεν θέλω παρεξηγήσεις, άσε που δεν την νοθεύουν με τίποτα.
Εχω βάλει και πέντε - έξι φορές V-Power Racing εντάξει καλή είναι αλλά δεν πεθαίνω κιόλας... ο κινητήρας είναι αυτός που παίζει το σημαντικότερο ρόλο και το 1 ή 2 οκτάνια παραπάνω κάνουν μικρή διαφορά.
Τώρα αυτό που θα πώ αν θέλετε βάλτε το και στα Φίδια.
Υπάλληλος της SHELL βάζοντας μου βενζίνη μου λέει
' Μεγάλε μην βάζεις συνέχεια γιατί θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Στην Αμερική την έχουν καταργήσει. Λένε ότι είναι 99+ για να πάρει άδεια εισαγωγής στην ελλάδα ενώ πραγματικά πρέπει να έχει πάνω από 104 οκτάνια και δημιουργεί υπερβολικές τριβές στον κινητήρα (νομίζω μου είπε ότι δημιουργει πρόβλημα στις βαλβίδες)'Απο εκεί και πέρα δεν ξέρω τίποτα (δυστυχώς αλλά είμαι τύπος που απλά βάζω το κλειδί στην μηχανή και φεύγω, βέβαια ξέρω τα βασικά λάδια, νερό στο ψυγείο κλπ) από την άλλη όμως ούτε μέχρι πόσα οκτάνια μπορεί να φθάσει μια βενζίνη ξέρω, ούτε πως γίνεαι η διαδικασία της καύσης ξέρω, ούτε αν η βενζίνη έχει σχέση με τις βαλβίδες του αυτοκινήτου ή τις χαλάει (α... ξέρω ότι το αυτοκίνητο μου έχει 20 βαλβίδες γιατί γράφει το καπάκι 20V)
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Υπάλληλος της SHELL βάζοντας μου βενζίνη μου λέει
' Μεγάλε μην βάζεις συνέχεια γιατί θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Στην Αμερική την έχουν καταργήσει. Λένε ότι είναι 99+ για να πάρει άδεια εισαγωγής στην ελλάδα ενώ πραγματικά πρέπει να έχει πάνω από 104 οκτάνια και δημιουργεί υπερβολικές τριβές στον κινητήρα (νομίζω μου είπε ότι δημιουργει πρόβλημα στις βαλβίδες)'Κάτι ίσως σχετικό που θέλω να αναφέρω είναι ότι όταν έβαλα Racing σε Alfa Romeo Alfasud με κινητήρα Boxer 8V με διπλά Ντελόρτο παρατήρησα ότι 'πνιγόταν' στις χαμηλές στροφές και πολλές φορές έσβηνε όταν πάταγα τον συμπλέκτη στο σταμάτημα. Δεν είμαι σίγουρος που οφείλεται αυτό, ίσως έπρεπε να ρυθμιστούν τα καρμπιρατέρ διαφορετικά για χρήση βενζίνης υψηλών οκτανίων; Με απλή VPower δουλεύει μια χαρά.
Τώρα για τα 104 οκτάνια είμαι ποοοολύ δύσπιστος...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τώρα για τα 104 οκτάνια είμαι ποοοολύ δύσπιστος...
Κουμπάρε, στην Ιαπωνία η super είναι ακόμα πιο ψηλά σε οκτάνια!
Αυτός είναι και ο λόγος που τα (γιαπωνέζικα) μοτέρ για την Ιαπωνική αγορά είναι ρυθμισμένα διαφορετικά και αποδίδουν αρκετά περισσότερο.
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Χρησιμοποιώ V power racing απο τότε που βγήκε!
Στη Laguna έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την απλή.Το μοτέρ 'έβγαλε' 129 ίππους (όπως βλέπετε και στην υπογραφή) μαζί με τη βοήθεια φίλτρου της K&N,πριν 10000 χλμ περίπου.
Θα είχε ενδιαφέρον να ξανακάνω μια δυναμομέτρηση τώρα στα 25000 χλμ,αλλά δεν θα το κάνω γιατί σε λίγες μέρες πουλάω το αυτοκίνητο...
Το νέο αυτοκίνητο θα είναι μια 2,0Τ η οποία θα ανεφοδιάζεται μόνο με racing 99+.Στα 5000 χλμ θα οδεύσει προς το δυναμόμετρο και θα τα ξαναπούμε...
Πάντως η ονομαστική τιμή ισχύος της 1,8 είναι 123 ΗΡ αλλά κανένα περιοδικό δεν έχει βρεί πάνω απο 121ΗΡ στις δυναμομετρήσεις,οπότε σίγουρα κάποιο θετικό ρόλο έπαιξε για τα 129 άλογα η 99+ σε συνδυασμό με τη χρήση του ελεύθερου φίλτρου.Η διαφορά αυτή στην ιπποδύναμη επιβεβαιώνεται και στην αίσθηση επιτάχυνσης όπως και στην απόκριση στο γκάζι η οποίες είναι πολύ βελτιωμένες και σίγουρα δεν ονειρεύομαι...
Πάντως το αυτοκίνητο θα το παραδώσω με απλή βενζίνη και με το χάρτινο φίλτρο στον παπά ,οπότε θα δώ αν υπάρχει επηρεασμός ή όχι στην απόκριση και το 'τράβηγμα'...;)Μπορώ να ρωτήσω πόση ιπποδύναμη έδειξε στους τροχούς το δυναμόμετρο;
Γιατί έχω βαρεθεί να ακούω για 'μαγικά' φίλτρα που δίνουν 10 άλογα. Νισάφι πια. Μας βλέπουν.
Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, απλώς απευθύνω μια προειδοποίηση να μην πιστεύουμε εύκολα τους 'ειδήμονες' με τα δυναμόμετρα.
Τώρα η 99+ σίγουρα βοήθησε τις επιδόσεις, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω για πάνω από 1-2 άλογα στην καλύτερη περίπτωση.
-
Μέγιστες απώλειες 24 ΗΡ στη Vamag!
'Σαν πολλές απώλειες δεν έχω;' τους είπα.
'Οχι' μου λένε,'είναι φυσιολογικό','οι απώλειες δεν είναι ίδιες σε όλες τις στροφές και με όλες τις σχέσεις,τα άλλα δυναμόμετρα δεν μετρούν τις απώλειες με τον ίδιο τρόπο'.P.S.
Το αυτοκίνητο πήγε σε αυτο το δυναμόμετρο με δική μου πρωτοβουλία,ενώ η τοποθέτηση του φίλτρου έγινε απο μένα 1 μήνα πρίν... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Μέγιστες απώλειες 24 ΗΡ στη Vamag!
'Σαν πολλές απώλειες δεν έχω;' τους είπα.
'Οχι' μου λένε,'είναι φυσιολογικό','οι απώλειες δεν είναι ίδιες σε όλες τις στροφές και με όλες τις σχέσεις,τα άλλα δυναμόμετρα δεν μετρούν τις απώλειες με τον ίδιο τρόπο'.P.S.
Το αυτοκίνητο πήγε σε αυτο το δυναμόμετρο με δική μου πρωτοβουλία,ενώ η τοποθέτηση του φίλτρου έγινε απο μένα 1 μήνα πρίν...Είσαι μάλλον τυχερός, καθώς η απάτη που λέγεται 'δυναμομετρήσεις' είναι παγκόσμιο φαινόμενο και -τουλάχιστον στην περίπτωσή σου- δεν έπεσες θύμα επιτήδιων.
Για το αυτοκίνητό σου τώρα, αν η απόδοση στους τροχούς βγήκε 105 άλογα (τουλάχιστον στους τροχούς, ένα καλορυθμισμένο δυναμόμετρο μπορεί να δώσει μια προσέγγιση με λιγώτερο από 5% περιθώριο λάθους), αυτό σημαίνει ότι η ιπποδύναμη στο στρόφαλο είναι περίπου 125-127 ίππους. Αν σου έδιναν μια τιμή ας πούμε 135 τότε θα έπρεπε να αρχίσεις να υποψιάζεσαι.
Σε κάθε περίπτωση, η ιπποδύναμη στον τροχό είναι που μετράει. Και βέβαια, όπως έχει πει ο Predator η καλύτερη μέτρηση απόδοσης είναι η μέτρηση επιτάγχυνσης πριν και μετά. Εννοείται με τις ίδιες συνθήκες. Υπάρχουν και οι σχετικοί τύποι, από τους οποίους, αν ξέρεις αεροδυναμικό συντελεστή και τελική σχέση, μπορείς να βγάλεις ροπή και επομένως ιπποδύναμη σε όλο το φάσμα στροφών. Μ'αυτό τον τρόπο λειτουργούν κάποια μαραφέτια που κυκλοφορούν τελευταία, τα οποία είναι εφοδιασμένα και με GPS για ακριβή μέτρηση αποστάσεων.
-
Εγώ δεν ισχυρίστηκα βέβαια οτι το αυτοκίνητο έγινε turbo μετά την τοποθέτηση του φίλτρου (κυρίως).Απλά,επειδή είμαι αρκετά χρόνια οδηγός (20 με δίπλωμα +4 χωρίς...),ξέρω να ξεχωρίζω διαφορές στην απόδοση στο αυτοκίνητό μου,επειδή ακριβώς λόγω της 'αναπόφευκτης' εμπειρίας που έχω,παρατηρώ το κάθε τι που αλλάζει καθημερινά στο αυτοκίνητό μου.Ετσι,τη διαφορά της racing μεν δεν μπορώ να πώ οτι την κατάλαβα στα σίγουρα απο την αρχή,όμως η διαφορά του φίλτρου ήταν παραπάνω απο εμφανής.
Σύμφωνα με τον μηχανικό της Vamag ο εγκέφαλος της Laguna 'τρέχει άλλους χάρτες' με τη racing + το φίλτρο,άλλους με τη racing μόνη της και άλλους με 95RON απλή + το φίλτρο της KN.Tώρα,αν αυτό μεταφράζεται σε κέρδος μερικών ίππων στη μέγιστη ιπποδύναμη,ή και σε κέρδος και στις χαμηλότερες στροφές δεν ξέρω γιατί δεν είχα κάνει δυναμομέτρηση πιό πρίν ώστε να έχω συγκρίσιμες καμπύλες.
Η σύγκριση γίνεται στο μυαλό μου...,αλλά και με τα παρακάτω νούμερα που ισχύουν τώρα:
0-100 10,7'
50-80 με τρίτη 5,5'
80-110 με 4η 8,0' (ESP off)p.s.
To δυναμόμετρο έδειξε 127,3ΗΡ στις συνθήκες της δυναμομέτρησης που ανάγονται σε 129,1 DIN (δηλαδή σε συνθήκες θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης που ορίζει το πρότυπο DIN) -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Μπορώ να ρωτήσω πόση ιπποδύναμη έδειξε στους τροχούς το δυναμόμετρο;Γιατί έχω βαρεθεί να ακούω για 'μαγικά' φίλτρα που δίνουν 10 άλογα. Νισάφι πια. Μας βλέπουν.
Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, απλώς απευθύνω μια προειδοποίηση να μην πιστεύουμε εύκολα τους 'ειδήμονες' με τα δυναμόμετρα.
Τώρα η 99+ σίγουρα βοήθησε τις επιδόσεις, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω για πάνω από 1-2 άλογα στην καλύτερη περίπτωση.
Kατ' αρχήν να πώ ότι βάζω ΒΡ Super Plus (98 RON) ή V-Power Racing (99+ RON) πάντα από Εταιρικά πρατήρεια, και η διαφορά σε σχέση με την απλή V-Power είναι σαφώς αισθητή!!! Σε chip-αρισμένα υπερτροφοδοτούμενα είναι σύνηθες και μπορεί να παρατηρηθεί και ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, ανάλογα με το στάδιο βελτίωσης του κινητήρα.
Πάντως θα συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου , και θα προσθέσω ότι στα δυναμόμετρα τροχού σημασία έχει η ιπποδύναμη που μετριέται στον τροχό, και η εκτίμηση των απωλειών είναι μιά πονεμένη και 'θολή' ιστορία. Στα δυναμόμετρα αδρανείας (Rolling Roads) η εκτίμηση των απωλειών είναι πιό ακριβής (αρκεί να γίνεται σωστή συντήρηση και καλιμπράρισμα του δυναμομέτρου στα διαστήματα που υποδεικνύει ο κατασκευαστής) σε σχέση με τα δυναμόμετρα πέδης. Γι΄αυτό το λόγο και η εκτιμώμενη στο στρόφαλο ισχύς είναι πολλές φορές αναξιόπιστη.
-
94 Octania ego. Parapano den exoume.
-
hhhhmmmm. Telika ekatsa kai diabasa oles ths apantishs.
periergo pantos. To elliniko BUTT DYNO (Dunamos Kolou sto ka8usma) leei pos oloi kerdisate me ta perisotera oktania.
Otan anafereste se apodosh pia einai ta kritiria sas?
H 8eoria omos einai entelos anti8eth me to fenomeno pou paratirite se afto to thread.
Osa ligotera octanio toso kalutera apo 8ema (ALOGON) Nai ligotera octania 8a sou dosoun perisotera aloga.
Uparxh omos kai to orio. Ta nea autokinita exoun Knock sensor opos eipe kai o Predetor. Opote an katebhs pola octania 8a arxish to motor na kanh knock kai to knock sensor 8a kanh Reduce Timing. Preph na dhs monos sou phramatika pou einai h xrish tomh. Genikos oso pio xamila sto orio ginete me octania tosa kalutera apo 8ema apodoshs.
Apo 8ema omos suntirishs den to suzitme. Perisotera octania is good. Kapios eipe gia tous Japonezous me 104 Octania. Autoi trexoun 104 Octania giati exoun trelh sumpiesh se sxesh me ta dika motor. Perisotera octania antistekoun sthn ekkriksh. Opote ligoterh spi8a ligoterh apodosh.
Ligotera octania perisoterh spi8a perisoterh apodosh. Arkh to motor na to anteksh kai na mhn ginh elatosh tou Ignition Timing.
Gia ta palia? Ama balhs ligotero kai edo to idio isxh. Mono pou den exoun knock sensor. Opote ama arxizh to pragma na kanh gkapa gkoupa bale mesa perisotera octania.
Ego pantos se alla Clubs pou eimai melos oloi sumfonisame kai me dokimh se dunamometro troxon pos ta ligotera octania mas edosan kalutera apotelesmata. Merika autokinita parousiasan kai mpoukomata me auksish ton Octanion.
-
Αυτό που ξέρω, κι αν κάνω λάθος περιμένω διευκρινίσεις, είναι ότι ο βαθμός οκτανίων στη βενζίνη, έχει να κάνει με την αντοχή της στη συμπίεση. Δηλαδή όσο μεγαλύτερο αριθμό οκτανίων έχει, τόσο μεγαλύτερη πίεση αντέχει πριν να αυταναφλεγεί. Από τη στιγμή που θα δοθεί όμως ο σπινθήρας είναι ανάλογος ο βαθμός οκτανίων με την θερμική απόδοση της βενζίνης, δηλαδή τα παραπάνω οκτάνια σημαίνουν και μεγαλύτερη έκρηξη και μεγαλύτερη θερμική απόδοση. Επομένως είναι λάθος να λέμε ότι περισσότερα οκτάνια σημαίνουν ασθενέστερη φλόγα και λιγότερα οκτάνια περισσότερα άλογα. Αντίθετα μάλιστα οι υψηλοί βαθμοί συμπίεσης βοηθούν στην παραγωγή μεγαλύτερης ισχύος. Γι αυτό το λόγο οι κατασκευαστές που βγάζουν μεγάλες αποδόσεις από τους κινητήρες τους επιλέγουν βαθμούς συμπίεσης μεγάλους και προτείνουν χρήση βενζίνης με περισσότερα οκτάνια. Μήπως τα έχουμε μπερδέψει με τους βαθμούς κετανίου στα πετρέλαια; Η αλήθεια είναι ότι σε κινητήρα με μικρή σχέση συμπίεσης δεν αυξάνεται η απόδοση με τη χρήση βενζίνης με μεγάλο αριθμό οκτανίων. Το αντίθετο όμως συμβαίνει όταν σε κινητήρα με μεγάλη σχέση συμπίεσης χρησιμοποιούμε βενζίνη με χαμηλά οκτάνια. Τότε έχουμε πτώση της απόδοσης και πιράκια.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αυτό που ξέρω, κι αν κάνω λάθος περιμένω διευκρινίσεις, είναι ότι ο βαθμός οκτανίων στη βενζίνη, έχει να κάνει με την αντοχή της στη συμπίεση. Δηλαδή όσο μεγαλύτερο αριθμό οκτανίων έχει, τόσο μεγαλύτερη πίεση αντέχει πριν να αυταναφλεγεί.Kapos etsi. H pesto antistash se spin8ira pes to kalutera.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αυτό που ξέρω, κι αν κάνω λάθος περιμένω διευκρινίσεις, είναι ότι ο βαθμός οκτανίων στη βενζίνη, έχει να κάνει με την αντοχή της στη συμπίεση. Δηλαδή όσο μεγαλύτερο αριθμό οκτανίων έχει, τόσο μεγαλύτερη πίεση αντέχει πριν να αυταναφλεγεί. Από τη στιγμή που θα δοθεί όμως ο σπινθήρας είναι ανάλογος ο βαθμός οκτανίων με την θερμική απόδοση της βενζίνης, δηλαδή τα παραπάνω οκτάνια σημαίνουν και μεγαλύτερη έκρηξη και μεγαλύτερη θερμική απόδοση. Επομένως είναι λάθος να λέμε ότι περισσότερα οκτάνια σημαίνουν ασθενέστερη φλόγα και λιγότερα οκτάνια περισσότερα άλογα. Αντίθετα μάλιστα οι υψηλοί βαθμοί συμπίεσης βοηθούν στην παραγωγή μεγαλύτερης ισχύος. Γι αυτό το λόγο οι κατασκευαστές που βγάζουν μεγάλες αποδόσεις από τους κινητήρες τους επιλέγουν βαθμούς συμπίεσης μεγάλους και προτείνουν χρήση βενζίνης με περισσότερα οκτάνια. Μήπως τα έχουμε μπερδέψει με τους βαθμούς κετανίου στα πετρέλαια; Η αλήθεια είναι ότι σε κινητήρα με μικρή σχέση συμπίεσης δεν αυξάνεται η απόδοση με τη χρήση βενζίνης με μεγάλο αριθμό οκτανίων. Το αντίθετο όμως συμβαίνει όταν σε κινητήρα με μεγάλη σχέση συμπίεσης χρησιμοποιούμε βενζίνη με χαμηλά οκτάνια. Τότε έχουμε πτώση της απόδοσης και πιράκια.Επίσης, αν βάζουμε βενζίνη με περισσότερα οκτάνια, για να τα εκμεταλλευτούμε πρέπει κανονικά να αλλάξουμε και το αβανς. Γι αυτό σε μερικά ( ; ) αυτοκίνητα υπάρχει αισθητήρας οκτανίων και με βάση αυτόν αλλάζει λίγο η χαρτογράφηση του κινητήρα.
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Αυτό που ξέρω, κι αν κάνω λάθος περιμένω διευκρινίσεις, είναι ότι ο βαθμός οκτανίων στη βενζίνη, έχει να κάνει με την αντοχή της στη συμπίεση. Δηλαδή όσο μεγαλύτερο αριθμό οκτανίων έχει, τόσο μεγαλύτερη πίεση αντέχει πριν να αυταναφλεγεί.
Kapos etsi. H pesto antistash se spin8ira pes to kalutera.
γενικα ο αριθμος οκτανιου δηλωνει την ικανοτητα της βενζινης να μην αναφλεγεται για οποιοδηποτε λογο
αν θυμαμαι ομως καλα η δοκιμη με βαση την οποια γινεται ο χαρακτηρισμος γινεται αποκλειστικα με πιεση (και την θερμοκρασια που προκηπτει) και σε καμια περιπτωση με σπινθηρα
η ιδανικη βενζινη δεν αναφλεγεται ουτε με αναβολικα χωρις σπινθηρα
με σπινθηρα ομως ολες αναφλεγονται αφου η ενεργεια που προσφερει ο σπινθηρας ειναι υπερπολλλαπλασιος του αναγκαιουαπλα οσο πιο νωρις δωσουμε σπινθηρα σε καυσιμο με λιγα οκτανια τοσο μεγαλυτερη πιθανοτητα να δημιουργηθει δευτερο μετωπο φλογας απο αυταναφλεξη
η καλυτερη αποδοση που προκηπτει σε μηχανες με ψηλη απολυτη πιεση στον θαλαμο κατα τη φαση της συμπιεσης οφειλεται ακριβως στο παραπανω
παρολο που δινουμε νωρις σπινθηρα δεν δημιουργειτα δευτερο μετωπογια ταχυτητα διαδοσης της φλογας στη βενζινη δεν τιθεται θεμα διοτι ειναι τοσο μεγαλη που αρκει ανετα για διψηφια νομερα στροφων
και επειδη αναφερθηκαν και τα κετανια του πετρελαιου ειναι ακριβως το αντιθετο πραγμα αφου εκει δεν υπαρχει σπινθηρας και θελουμε ταχυτατη αναφλεξη και διαδωση της φλογας με το που γινεται η εκχυση
απο αυτο το χαρακτηριστικο εξαρταται και το οριο στροφων του πετρελαιοκινητηρα -
δεν εχει μερικες φορες ισως σημασια τι βενζινη επιλεγει να χρησιμοποιει ο καθενας απο εμας αλλα τι ειδους νοθευση εχει επιλεξει ο βενζινας ωστε να εξαπατα τους πελατες του.
ενα χρησιμο λινκ απο το autopress για να δειτε ολοι 30 επαγγελματιες που δεν σεβονται τους πελατες τους καθως και αλλες ενδιαφερουσες λεπτομερειες για τι και με τι το νοθευαν καθως και τα προστιμα που αρπαξαν.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
δεν εχει μερικες φορες ισως σημασια τι βενζινη επιλεγει να χρησιμοποιει ο καθενας απο εμας αλλα τι ειδους νοθευση εχει επιλεξει ο βενζινας ωστε να εξαπατα τους πελατες του.ενα χρησιμο λινκ απο το autopress για να δειτε ολοι 30 επαγγελματιες που δεν σεβονται τους πελατες τους καθως και αλλες ενδιαφερουσες λεπτομερειες για τι και με τι το νοθευαν καθως και τα προστιμα που αρπαξαν.
Απο το τιποτα, καλο ειναι και αυτο που εγινε σαν προσπαθεια.
Σημειωνω τα εξης
- 1 πρατηριο στο Κιλκις
- 4 στη Θεσ/νικη
- ολα τα υπολοιπα στην Αθηνα η τελοσπαντον στο νομο Αττικης.
Αυτο τι σημαινει, οτι στην υπολοιπη Ελλαδα τα πρατηρια, απο τους δηγματοληπτικους ελεγχους που σιγουρα θα εγιναν, ειναι καθαρα, η μηπως δεν εγιναν?
Μου φαινεται πολυ περιεργη μια τετοια αναλογια και νομιζω οτι μαλλον εγιναν καρφωτες για τα 33 αυτα πρατηρια και κανενας ελεγχος δεν εγινε επειδη επρεπε να γινει.
Αλλα δεν πειραζει δεν χρειαζεται να ερθει το Υπουργειο Αναπτυξης να κανει ελεγχους στην επαρχια.
Εμας τα δικα μας αμαξια δεν καταλαβαινουν απο νοθειες, ειναι πολυ γερα (σαρκασμος)
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????