Ο χρήστης predator έγραψε:
μην εισαι τοσο σιγουρος !!!
ειδικα σε βελτιωμενα και ακομα περισσοτερο αν εχουν knock sensor υπαρχει πραγματικη διαφορα στην αποδοση
ετσι κιαλλιως και αυτο που εσυ περιγραφεις ως ευρυθμη λειτουργια τι ειναι ??
προφανως αυξημενη αποδοση
απλα υπο προυποθεσεις
δεν ισχυει δηλαδη με τον ιδιο τροπο σε ολα τα αμαξια
σε αρκετα δε, δεν ισχυει καθολου
Είμαι αρκετά σίγουρος. Η απόδοση ενός κινητήρα εξαρτάται κυρίως απο τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά, και όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό απο το καύσιμο (μιλάμε πάντα για νορμάλ πράγματα, μην αρχίσεις να μου λες τίποτα για F1 και αεροπορικά καύσιμα).
Η 'πραγματική διαφορά' στην οποία αναφέρεσαι, τί τάξεως υπολογίζεις οτι είναι; Είμαι περίεργος να ακούσω την άποψή σου. Άλλωστε είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις και μόνο σου. Άλλαξε καύσιμο και πήγαινε για δυναμομέτρηση. Κάτι παρόμοιο δοκιμάσαμε με τον τεχνικό του εργαστηρίου κινητήρων εσωτερικής καύσης στο πανεπιστήμιο εδώ, και η διαφορά ήταν μηδενική.
Η 'εύρυθμη λειτουργία' είναι ό,τι ακριβώς λέει η λέξη: Καλύτερη απόκριση στο γκάζι, περισσότερο πρόθυμος ο κινητήρας να ανεβάσει στροφές, ομαλότερη λειτουργία κτλ. Τα παραπάνω δεν σχετίζονται με την μέγιστη απόδοση (KW).
Έχω την εντύπωση οτι υπάρχει σχετικό άρθρο για την ποιότητα των καυσίμων σε τεύχος του περασμένου καλοκαιριού, που αναφέρεται και στο συγκεκριμένο θέμα. Σίγουρα περιέχει την άποψη κάποιου σχετικότερου (χημικού/χημικού μηχανικού).