-
@realzeus said in Alfa Romeo:
@andya3 said in Alfa Romeo:
@andya3 said in Alfa Romeo:
Μπορεί ο καθένας ελεύθερα να θεωρεί ότι η γνώμη του και τα γούστα του είναι και η αλήθεια. Ότι η AR είναι καλύτερη ή συγκρίσιμη με τη BMW ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία νομίζει.
Αλλά για στηρίξει τη γνώμη του αρνείται την πραγματικότητα? Τι ισχύει στην αγορά? Τι ισχύει γύρω του στον πραγματικό κόσμο?
Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ σε φαντασιώσεις βρε παιδιά, λυπάμαι... Ας είναι ο καθένας στο κόσμο του αν νοιώθει άνετα έτσι και του αρέσει...Κι εγώ είμαι η μετενσάρκωση του Μέγα Ναπολέων. Και δεν θέλω αστεισμούς έτσι? Εγώ το πιστεύω, δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι...
Για τα αυτοκίνητα μιλάμε, τα προϊόντα δηλαδή. Όχι για τις πωλήσεις και τα οικονομικά μεγέθη.
Και πως κρίνονται τα προιόντα-αυτοκίνητα. Από σένα και το gatoz? Από τον duster? Από το Σ.Χ.?
Εγώ λέω από την αγορά. Και η αγορά μιλάει και βγαίνουν συμπεράσματα. Γιατί η αγορά είναι ο κόσμος και οι άνθρωποι.
Από κει και πέρα ο καθένας δικαιούται να έχει την προσωπική του άποψη, αλλά όχι να βγάζει όλους τους υπόλοιπους τρελούς...Καμία επαφή με το σπορ... Αν ήταν έτσι θα παίρναμε τους ισολογισμούς και θα κρίναμε ποιος βγάζει καλύτερα προϊόντα. Υπάρχει λόγος που υπάρχουν οι δοκιμές. Αυτές οι Ferrari δεν θα βγήκαν καλές, δεν βλέπουμε πολλές να κυκλοφορούν.
Οκ. Να καληνυχτίσω λοιπόν αλληγορικά με μια παλιά Ελληνική ταινία που μου έρχεται στο μυαλό.Νομίζω με τον Κων/νου? Του έλεγαν ότι είναι τρελός και τι είναι αυτά που λέει και βλέπει. Και φυσικά απαντούσε σε όλους τους υπόλοιπους, ότι αυτοί είναι τρελοί, που δεν βλέπουν ότι κι αυτός...
-
Είναι προφανές ότι κάποιοι μπερδεύουν τον ουρολόγο με τον οδοντίατρο.
Αφού περισσότεροι επιλέγουν να παρακολουθήσουν ένα reality από μια ταινία, εμφανώς τα reality είναι ...ποιοτικότερα!
Πάρτε κόσμε. Τι θες τώρα να ψάχνεσαι...
Πάρε κάτι εγγυημένο από το γερμανικό εικονοστάσι.
Ασφαλώς υπάρχουν και κακές ταινίες. -
Η γκάμα της Α είναι μικρή, σχετικώς παλιά, και εστιασμένη σε ,τι άλλο, στο ζμπορ. Είναι δε υλοποιημένη με εξωτερική τεχνογνωσία, το μαγαζί εδώ και πολλά χρόνια έχει μόνο ένα centro stile, όλα, ακόμη και οι μεντεσέδες των πορτών σχεδιάζονται αλλού. Όταν τα έγραφα αυτά έπεσαν οι τυφλόζι να με φάνε, μετά από χρόνια τα'γραψε ο αλμπα και τότε τα 'πίστεψαν'.
Η πεμβέ, όπως και ένα σωρό άλλες εταιρείες, έχουν μεγάλη γκάμα, η οποία διαρκώς ανανεώνεται, με τεράστια διαφοροποίηση στους στόχους της (μια 116δ ΔΕΝ είναι ζμπορ όσο χοντρά λάστιχα και να της βάλουν κάποιοι). Έχει δε κάνει κάποια βήματα για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, το ζητούμενο πλέον για το άμεσο μέλλον. Και όλα αυτά με δικά της μέσα και διοίκηση, με μοναδικά προιόντα και όχι κλώνους, και με ένα σκασμό κέρδη κάθε χρόνο.
Είναι τουλάχιστον θλιβερή η όποια σύγκριση σε συνολικό επίπεδο. Σε επίπεδο τον μεν ένα Π.χ. κάνει τη Χ ρεπρίζ σε 5,6", ενώ το άλλο σε 5,65", ναι, μπορεί να γίνουν συγκρίσεις. Αλλά είναι αστείο αυτό πλέον εν έτει 2022, και είναι ζήτημα αν απασχολεί σοβαρά έναν υποψήφιο πελάτη εδώ που έχουν φτάσει η τεχνολογία και οι επιδόσεις. Είναι μάρκετινγκ έιτις αυτό, και παράλληλα δείχνει τον εγκλωβισμό της Α σε ένα γραφικό πλέον ρόλο, η ανάγκη για αλλαγή πλεύσης είναι επιτακτική αν θέλει να ξεκολλήσει από τις 55.000 πωλήσεις. Παρόλο που ο μαρκετικός 'πόλεμος' της ιπποδύναμης και των επιδόσεων δεν έχει σταματήσει, τα άλογα εδώ και καιρό έχουν γίνει στραγάλια, οι επιδόσεις είναι πλέον δεδομένες και για το τελευταίο ΚΙΛ, και τώρα με τα ηλεκτρικά (αλλά όχι για το ΑΜΙ), θα είναι ακόμη πιο στραγάλια . Τι θα μείνει να πουλήσει το μαγαζί, για να διαφοροποιηθεί από τους λοιπούς; ιστορίες από το παρελθόν του στυλ εμένα που με βλέπετε κάποτε κέρδισα το πρωτάθλημα της φόρμουλα ένα; Είναι μάρκετινγκ σίξτις αυτό, κόλλησε, δεν πουλάει πλέον. Η Πεμβέ δεν έχει κερδίσει κανένα πρωτάθλημα και δεν της καίγεται καρφάκι (νταξ, κάποτε έδωσε ένα μοτέρ στη φόρμουλα, το έχει ξεχάσει και η ίδια πλέον). Γιατί το ξέχασε; Γιατί, απλούστατα, έχει πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνει. -
Απλά η νέα Αλφα, θα έχει τον τρόπο, αλλά και το χρήμα, να βγάλει πολύ ωραία αμάξια..
Το χρήμα δεν το είχε.
-
Τι καλύτερο έχει μια 330i από μια Giulia 280?
Έχει πράγματα που μετράνε στους αγοραστές αυτής της κατηγορίας (γιατί το οδηγικό ενδιαφέρει δυστυχώς ελάχιστους, όπως εσένα για παράδειγμα), για αυτό είπα overall:
- Όνομα - πρεστίζ - σήμα
- Προσλαμβάνουσα ποιότητα
- Δυνατότητες εξατομίκευσης
- Μεγάλη γκάμα
- Ποιο ωραίο και ποιοτικό εσωτερικό
- BMW Individual και πολλές δυνατότητες εξοπλισμού
- Μεταπώληση
και διάφορα άλλα τέτοια άσχετα με την οδήγηση, αλλά σημαντικά για τους αγοραστές. Εξάλλου ελάχιστοι αγοραστές επιλέγουν με βάση τα οδηγικά κριτήρια...το βλέπουμε από το τι πουλάει. Για το 95% του κόσμου το αυτοκίνητο είναι μια συσκευή που θέλουν να έχει ωραίες οθόνες και να καίει λίγο.
-
Nομίζω, τα πιο κοντά στην αντικειμενικότητα reviews για 3άρα και Giulia:
https://www.topgear.com/car-reviews/bmw/3-series-0
https://www.topgear.com/car-reviews/alfa-romeo/giulia
Έχει νόημα η σύγκριση Giulia με 3,με τα συν και τα πλην τους εκατέρωθεν κι αναλόγως οι τομείς που ικανοποιούν περισσότερο τον κάθε αγοραστή για την απόφασή του. Σύγκριση αυτοκινήτων AR με ΒΜW πάντα γινόταν και παλαιότερα,αλλά τώρα είναι εμφανές πως η BMW ως γκάμα μοντέλων,είναι πολλά σκαλοπάτια παραπάνω.
-
Για να δεις προς την Alfa αντί BMW, θα πρέπει προφανώς να ενδιαφέρεσαι για 3άρα, Χ3-4 και σύντομα Χ2. Αν θέλεις να πάρεις Χ5 ή σειρά 2 γιατί να δεις Alfa; Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι αγοραστές ελέγχουν όλη την γκάμα μιας εταιρίας πριν αγοράσουν αλλά, εγώ γνωρίζω αρκετούς που ψάχνουν βασικά μόνο τα ομοειδή μοντέλα πριν την απόφαση τους. Το ότι κανείς που θα πάρει BMW δεν θα έχει κάνει ατόπημα είναι βέβαιο. Το να επιμένουν ότι η Alfa δεν ξέρει να φτιάχνει αυτοκίνητα χρήζει φαρμακευτικής αγωγής.
-
Δε βρίσκω και εγώ κανένα νόημα στη γενικότητα της σύγκρισης. Τι νόημα έχει το "η bmw δεν μπορεί να συγκριθεί με την alfa"; Αυτή η σύγκριση , μοιάζει με ανάλυση με οπαδικούς ποδοσφαιρικούς όρους. Στις κατηγορίες που έχει εκπροσώπηση η alfa μια χαρά συγκρίνονται τα οχήματα τους.
Έχετε δίκιο , η bmw σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις μια 116 σε χρήματα μιας X5, αλλά όπως ισχύει το ότι το 95% των οδηγών δεν κρίνουν με αυτοκινητιστικά κριτήρια, παρόμοια μια τέτοια διαμόρφωση μοιάζει εξωπραγματική για το ίδιο ποσοστό αγοραστών.
Πάντως εκτός των Γερμανών κατασκευαστών, που κυρίως αυτοί την προσφέρουν , η έλλειψη μεγάλης διαμόρφωσης (μηχανολογικά ή εξοπλιστικά) ή εκπροσώπησης σε όλες τις κατηγορίες δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας για μάρκες όπως η Volvo ή η jaguar , προκειμένου να γράψουν ικανοποιητικά νούμερα πωλήσεων. Αλλού πρέπει να αναζητηθεί η αιτία, και η καθυστέρηση παρουσίας αντικαταστάτη ή και η πλήρης απουσία από καίριες κατηγορίες είναι πολύ μεγάλο αγκάθι, μέσα σε μία πληθώρα λάθος επιλογών για την εταιρία. Σήμερα η φίρμα θα έπρεπε να παρακολουθήσει που στηρίχθηκαν αυτές οι δύο μάρκες και κατάφεραν να σωθούν από το κλείσιμο στο παρά ένα.
-
Χρειάζονται γενναίες επενδύσεις. Δε γίνεται να περιμένεις να βελτιωθούν τα μεγέθη σου επειδή απλά η αγορά λόγω των ηλεκτρικών θα περάσει από ένα γενικό reset, ενώ ταυτόχρονα δεν έχεις τίποτα το εξηλεκτρισμένο.
Τώρα Υπάρχουν τα φράγκα, δεν πρέπει να χαθεί αυτό το τρένο. -
Η AR πουλάει την ιστορία της και μπόλικη τρέλα. Η ίδια ξεκίνησε την ιστορία σύγκρισής της με τη bmw, από επίσημα χείλη δικά της βγήκαν αυτά τα λόγια. Εδώ γίνεται απλώς σχολιασμός, χωρίς καμία οπαδική χροιά.
Και φυσικά έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται σαν ανταγωνιστής της bmw, ή της Mercedes ή της Ferrari. Εξίσου όμως έχω κι εγώ και πιθανότατα πολλοί-πολλοί ακόμα το δικαίωμα να γελάμε μ' αυτό, τουλάχιστον μέχρι να το αποδείξει.
Και που να το αποδείξει? Στο πεδίο της μάχης, δηλαδή στην αγορά. Γιατί τα αυτοκίνητα είναι καταναλωτικά προιόντα και τα φτιάχνουν για να τα πουλήσουν, όχι για να τα θαυμάζουν στα καλλιστεία για την ομορφιά τους, ούτε για να τα χαίρονται και να τα τραβάνε φωτογραφίες οι απανταχού Alfisti... -
Για τον καταναλωτή αυτό που μετράει είναι το αυτοκίνητο να είναι καλό (σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα). Το αν κάτι πουλάει πολύ δεν έχει σχέση με το αν είναι καλό. Το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο όλων των εποχών (Beetle), ήταν ένας χάρος με ρόδες...
Διαφωνώ επίσης με dstou. Μπορεί οι επιδόσεις να είναι πλέον σε υψηλό επίπεδο (από μια τιμή και πάνω, υπάρχουν ακόμα φτηνοί επιτάφιοι), αλλά και διαφορά υπάρχει στις επιδόσεις και κυρίως στην οδηγική αίσθηση. Για όποιον αγοράζει οθόνες, που λέει και ο Fanis75, αυτά είναι ψιλά γράμματα, αλλά εδώ μέσα υποτίθεται ότι είμαστε enthusiasts...
-
Για τον καταναλωτή αυτό που μετράει είναι το αυτοκίνητο να είναι καλό (σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα). Το αν κάτι πουλάει πολύ δεν έχει σχέση με το αν είναι καλό. Το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο όλων των εποχών (Beetle), ήταν ένας χάρος με ρόδες...
Διαφωνώ επίσης με dstou. Μπορεί οι επιδόσεις να είναι πλέον σε υψηλό επίπεδο (από μια τιμή και πάνω, υπάρχουν ακόμα φτηνοί επιτάφιοι), αλλά και διαφορά υπάρχει στις επιδόσεις και κυρίως στην οδηγική αίσθηση. Για όποιον αγοράζει οθόνες, που λέει και ο Fanis75, αυτά είναι ψιλά γράμματα, αλλά εδώ μέσα υποτίθεται ότι είμαστε enthusiasts...
μπα.... μη το λες...
taxheaven μας κοβω να διαβαζουμε ισολογισμοι και ιμπινττα για τις μετοχες μας στην αρεια γη. αντε και με λιγο απο κοτσωβολο-προσφορες με 77 δοσεις 131 ιντζες οθονη -
Αντε να δουμε για ποσο θα πουλα τρελα η Φεραρι. Πορσε πωλουνται πολυ περισσοτερες.
Τι διαβαζω εδω μεσα...?
Παω σε αλλο νημα να διαβασω τωρα... για την αναξιοπιστη Τουοτα. Χιχιχι! -
αλλά εδώ μέσα υποτίθεται ότι είμαστε enthusiasts...Δεν γράφω για alfa κτλ γιατί δεν έχω όρεξη να αναλύσω.
spam mode on.....
Αλλα ποιοι enthousiast?
Πάνω από το 80% των συζητήσεων είναι πόσο καταναλώνει ένα κάρο και πως γίνεται να καταναλώνει λιγότερο. ε δεν το λες και enthousiast xaxaxaxaxaxaxaxa
spam off...
sorry για το offtopic , συνεχίστε....
-
Πριν λιγο εφτασα σπιτι. Συναντησα 3 γειτονες ενθουσιασιστ με πολο, γιαρις και κορσα και εναν γραφικο με τζουλιετα. Συμπερασμα. Οι ενθουσιωδεις οδηγοι στη γειτονια μου ειναι περισσοτεροι απο τους γραφικους.
-
@spi_duster said in Alfa Romeo:
Πριν λιγο εφτασα σπιτι. Συναντησα 3 γειτονες ενθουσιασιστ με πολο, γιαρις και κορσα και εναν γραφικο με τζουλιετα. Συμπερασμα. Οι ενθουσιωδεις οδηγοι στη γειτονια μου ειναι περισσοτεροι απο τους γραφικους.
Απλά κλαίω ρε φίλε αχαχαχαχαχαχα , θεουλης είσαι
-
Γενικά, σίγουρα θα πρέπει να αυξήσει τις πωλήσεις της η Alfa, αλλά δεν θα είναι επιτυχία μόνο αν φτάσει (που αποκλείεται άλλωστε) την BMW στις πωλήσεις.
Όσο ανεβαίνεις στην κλίμακα (budget, mainstream, upper mainstream, premium, luxury, supercar) με μικρότερες πωλήσεις καταφέρνεις μεγαλύτερο κέρδος, και η Stellantis με πολλές και ιδιαίτερες μάρκες μπορεί να παίξει σε όλα τα ταμπλώ. Το μόνο που φαίνεται ότι λείπει αυτή τη στιγμή είναι μία budget μάρκα που θα βγάλει πολύ φθηνά αυτοκινητα, αλλά μάλλον θα το καλύψουν αυτό το κενό σε συνδιασμό οι Fiat/Citroem με κάποια συγκεκριμένα μοντέλα.
Αν έχετε όρεξη για διάβασμα ένα ενδιαφέρον άρθρο https://hbr.org/2015/06/a-better-way-to-map-brand-strategy
Όσοι ας πούμε, φωνάζουν για την επιτυχία των Dacia γιατί παίρνουν πρώτες θέσεις σε πωλήσεις, ξεχνάνε ότι είναι μία αμιγώς budget εταιρεία, και έχει από τα μικρότερα περιθώρια κέρδους, κάτι που προσπαθεί ήδη να αλλάξει η Renault (κατά δηλώσεις της).
Τώρα, η Alfa, αν αυξήσει το ποσοστό της στις κατηγορίες που θα συμμετέχει, θα είναι ένα πρώτο βήμα, δεν χρειάζεται να κυριαρχήσει. ακόμη.
Πολύ ψωμί θα έχει η υπέρ -επιτυχημενη B πλατφόρμα (2008/Mokka/C4) για τις νέες Lancia/Alfa/Jeep, είναι μία κατηγορία με περίπου το μισό των πωλήσεων SUV. Φανταστείτε ένα rugged Jeep, ένα σπορτίφ Alfa και ένα υπερπολυτελές Lancia, δεν χρειάζεται με την ίδια πλατφόρμα, κινητήρες, κιβώτια να πουλήσουν παπάδες, άλλωστε το κόστος R&D και παραγωγής θα είναι πολύ μικρό, δεν ξέρω μήπως κοντεύει να αποσβέσει ήδη μετά τα υπερεπιτυχημενα 208/2008/Corsa, ενώ η BMW έχει μόνη της όλα τα κόστη και τις αποσβέσεις στην πλάτη της.
Τώρα, σε design και αίσθηση η Alfa δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, το θέμα ήταν στις γραμμές παραγωγής, την κακοδιαχείριση και θέματα αξιοπιστίας που την είχαν μέσα. Στο κοντινό μέλλον με πλατφόρμες και δοκιμασμένες, στο περίπου, λύσεις δεν θα έχει τέτοια θέματα. Τα υπόλοιπα"γραφειοκρατικά" και τεχνικά θέματα παραγωγής φαίνεται ότι ήδη λύνονται και έχουν γίνει κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση.
Μην ξεχνάτε ότι αφεντικό της Alfa είναι ο Imparato, υπεύθυνος για την εξαιρετική πορεία της Peugeot τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ένα ενδιαφέρον σχήμα με τον Napolitano και ένα εξαιρετικό team σχεδιαστών στην Lancia. Περαστικά δεν ξέρω τι θα γίνει, και ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα πουλήσει, αλλά είναι σίγουρα exciting αυτός ο εσωτερικός ανταγωνισμός μέσα στην Stellantis.
Πιστεύω ότι Παρ' όλες τις σημαντικότατες ομοιότητες, θα προσφέρουν αρκετή διαφοροποίηση ώστε να ικανοποιήσουν αρκετά διαφορετικά γούστα και επιθυμίες.
Δείτε τα 2008/C4/Mokka, τόσο ίδια, αλλά και τόσο διαφορετικά..
-
Αν το κόστος παραγωγής και r&d ήταν πολύ μικρό, γιατί ντούμπλιν τόσα χρόνια η άλφα, η λάντσια, η άμπαρτ, αλλά και τα πολυτελή της σιτροέν ήταν στη νεκροφάνεια?
Δεν είναι χαζοί οι πεμβέ, μερσεντέ,και τα τοιαύτα οι οποίοι ξοδεύουν ΔΙΣ κάθε χρόνο για να συντηρήσουν την εικόνα , τα κέρδη, το δίκτυο, τη γκάμα και τα μερίδια τους. Το μέχρι στιγμής στραπάτσο της DS μια χαρά το προσπερνάς βλέπω. Τώρα θα έχουν ένα ακόμη πρόβλημα: αυτό της διαφοροποίησης, να πείσουν δηλαδή ότι η κάθε μία από αυτή την πανσπερμία των μαρκών έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης. Κάτ εμέ το δυσκολότερο εγχείρημα.
Για πολλοστή φορά: δεν είναι στραβός ο γιαλός. -
Ένα από τα πολλά λάθη - προβλήματα της μάρκας , λόγω έλλειψης επενδύσεων , ήταν ότι δεν καθόριζε αυτή τις εξελίξεις αλλά έτρεχε να προλάβει το τρένο. Π.χ. η πλατφόρμα guilia , έπρεπε να είχε σχεδιαστεί εξαρχής να πάρει υβριδικότητα και phev. Σε μια κατηγορία που πλέον εδώ και κάτι χρόνια, ο κύριος όγκος εταιρικών πωλήσεων (το μεγαλύτερο μερίδιο) είναι phev , η alfa , δεν είδε το μέλλον; δεν είχε λεφτά; δε ξέρω , αλλά έπρεπε εξαρχής να το προσφέρει ως σημάδι νεωτερικότητας κιόλας. Πολύ γρήγορα η γκάμα της έμοιαζε ξεπερασμένη (στην πράξη δεν ήταν αλλά ....).
Στο σήμερα , σύμφωνοι , έπεσαν λεφτά στην tonale , τα οποία δεν έπρεπε να πάνε χαμένα, αλλά το αυτοκίνητο φοβάμαι ότι θα μοιάζει παρωχημένο σύντομα ακόμα και από τα ομόσταυλά του. Το επερχόμενο 3008 έρχεται μάλλον με νέο πάτωμα , νέες λύσεις και κυρίως πιο σύγχρονο εσωτερικό. Εκεί είναι και το εμφανές αδύνατο σημείο των νέων alfa, το εσωτερικό τους, πρέπει να απεγκλωβιστεί από το παρελθόν , αναφορές στο παρελθόν κ.λπ. και να σχεδιάσει ότι πιο σύγχρονο σε σαλόνι μπορεί (δεν αναφέρομαι σε οθόνες....), το design πρέπει να φύγει από τις περιβόητες αναφορές στο παρελθόν. Να θυμίσω το άλμα της jaguar στο εσωτερικό από την s type στην XE.
Μπορεί και εμένα να μην με ενδιαφέρει , και να θέλω να αγοράσω , αλλά για να ξεχωρίσεις πρέπει να επενδύσεις και αλλού και κυρίως να προσπαθήσεις να ορίσεις κάτι νέο....Στα άλλα , εγώ πιστεύω ότι η alfa , έπρεπε να μείνε μέχρι την X3-3αρα, άντε X5 - 5αρα, ποτέ δεν είχε μεγαλύτερο όχημα, από εκεί και πάνω να κινηθεί η maserati, αλλά ή δε θέλουν να χαλάσουν την "μοναδικοτητα" της τρίαιανας ή μαζεύτηκαν πολλές εταιρίες πρίμιο στο γκρουπ και δεν ξέρουν κατά που να κάνουν , δε ξέρω.....
-
@dstou said in Alfa Romeo:
Αν το κόστος παραγωγής και r&d ήταν πολύ μικρό, γιατί ντούμπλιν τόσα χρόνια η άλφα, η λάντσια, η άμπαρτ, αλλά και τα πολυτελή της σιτροέν ήταν στη νεκροφάνεια?
Δεν είναι χαζοί οι πεμβέ, μερσεντέ,και τα τοιαύτα οι οποίοι ξοδεύουν ΔΙΣ κάθε χρόνο για να συντηρήσουν την εικόνα , τα κέρδη, το δίκτυο, τη γκάμα και τα μερίδια τους. Το μέχρι στιγμής στραπάτσο της DS μια χαρά το προσπερνάς βλέπω. Τώρα θα έχουν ένα ακόμη πρόβλημα: αυτό της διαφοροποίησης, να πείσουν δηλαδή ότι η κάθε μία από αυτή την πανσπερμία των μαρκών έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης. Κάτ εμέ το δυσκολότερο εγχείρημα.
Για πολλοστή φορά: δεν είναι στραβός ο γιαλός.Ε;;
Αυτό λέω, αν κρίνουμε από τώρα, τα πάνε άριστα στην διαφοροποίηση. Κοίτα 2008/ Μokka/C4. Τόσο κοντά, μα τόσο μακριά.
R&D εξήγησα. Η νέα Β πλατφόρμα/κινητήρες/κιβώτια αφορούν από 208 και Corsa (το νέο C3 που έρχεται και ίσως το νέο Punto) μέχρι 2008, C4 (αγγίζει C κατηγορία) και μέχρι την Delta που αναμένεται το 2026-28 και το μικρό B suv της Alfa, και οτιδήποτε στο μεταξύ. Ήδη τα 208/Corsa/2008 είναι τεράστιες επιτυχίες. Για πες μου ποσα Β (ή B suv) της FCA έφτασαν αυτές τις πωλήσεις;
Η DS με την DS4 μπροσταρα θα κάνει πάταγο από φέτος. Ποια DS λες; Αυτά που βάζανε 3 νικελακια παραπάνω από το απλό C3, έκοβαν και τις 2 πόρτες, και το πούλαγαν 4.000 παραπάνω;! Περίγελος ήταν εκείνα τα DS, κακόγουστα και τελείως περιττά. Τα τελευταία χρόνια με την DS7 και 3 κάτι πήγε να κάνει, αλλά την εταιρική της ταυτότητα, κατά τη γνώμη μου, την βρήκε μόλις φέτος με την DS4, και πάνω εκεί θα κτιστεί.
Το τι θα γίνει δεν ξέρω, καθώς η Lancia με την DS μου μοιάζουν ότι η δεν χωράνε ταυτόχρονα. Συναισθηματικά είμαι με Lancia, αλλά ουσιαστικά είναι νεκροί για μία δεκαετία τώρα, οπότε έχει ένα μικρό headstart η DS, αλλά μεγαλύτερη ιστορία η Lancia. Θα δούμε σε 10 χρόνια. Αlfa και Jeep τις βλέπω άνετα να επιβιώνουν με συγκεκριμένες στοχεύσεις.
H FCA τα πήγε χάλια σχεδόν σε όλους τους τομείς, από Opel μέχρι Alfa, την Lancia την έκλεισε, την Chrysler την βούλιαξε. Η Fiat επέζησε με τα Panda/500 και τα επαγγελματικά..τι συγκρίνουμε τώρα;
Alfa Romeo