-
Λοιπόν για πες τώρα.... Το νιώθεις το βάρος στην άλφα; Δηλαδή οκ είναι άλφα αλλά είναι και suv. Νιώθεις να έχει μεγάλες διαδρομές η ανάρτηση;
-
@manast said in Alfa Romeo:
facebook το κάναμε το νήμα.
οντως αλλα κλαιν.
Εσυ έχεις ΑΜΑΞΑΡΑ τα υπόλοιπα είναι απλά συζήτηση καφενιακή ή facebookικη όπως τα γραφεις να έχουμε να λέγαμε
-
@lap said in Alfa Romeo:
Λοιπόν για πες τώρα.... Το νιώθεις το βάρος στην άλφα; Δηλαδή οκ είναι άλφα αλλά είναι και suv. Νιώθεις να έχει μεγάλες διαδρομές η ανάρτηση;
Δύσκολη ερώτηση. Δεν έχω εμπειρία από άλλες υλοποιήσεις ιδίου βάρους περίπου. Από λίγο ελαφρύτερα μπορώ να μιλήσω μόνο για την προηγούμενη Χ1, αυτή με το "αρχοντικότερο" κατά τους δημοσιογράφους πάτημα, την πίσω-τετρακίνητη, την οποία και αντικατέστησα με αυτό. Δεν είχα λοιπόν κανένα πρόβλημα και δεν φανταζόμουνα πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει. Το "μπροστινό" του αυτοκινήτου, το σύστημα διεύθυνσης δηλαδή είναι απίστευτα καλύτερο-μη συγκρίσιμο. Ο πίσω άξονας συμπεριφέρεται εξίσου και στα δύο, όπως δηλαδή θα ήθελες να γίνει. Υποθέτω επεμβαίνουν και ηλεκτρονικά, αλλά δεν είχα εκπλήξεις ως τώρα, φτου-φτου. Κάποιες φορές με απροσδιόριστες από μένα ακόμα συνθήκες, νομίζω κάποιες κλίσεις στην stelvio είναι μεγαλύτερες από ότι θα ήθελα. Δεν τρομάζουν αλλά τις αντιλαμβάνομαι ως ανεπιθύμητες. Υποθέτω εκεί το βάρος έχει το ρόλο του. Μιλάω για πολύ συγκεκριμένα σημεία διαδρομών που γνωρίζω το πριν και το μετά και υπό συνθήκες ίσως το παρακάνω. Πραγματικά σπάνια. Συνήθως πάω αργά ή συνηθέστερα "ζωντανά" και τότε δεν συμβαίνει τίποτα ενοχλητικό. Περιγράφω μια συνθήκη στα δικά μου άκρα, σπανιότατη, ασφαλή στην εξέλιξή της που όμως με το παλιότερο δεν την είχα. Αρα το βάρος είναι εκεί αφού ρωτάς.
Μια αυθαίρετη δική μου υπόθεση είναι αν μπορούσα να ελέγξω καλύτερα την παρεχόμενη ισχύ χωρίς άκαιρες αλλαγές από το κιβώτιο θα ήταν πιο γλυκό. Τα "αυτάκια" δεν τα έχω ακόμα όσο θέλω. Μαθαίνω ακόμα! -
Ωραία ανάλυση.
Έχεις ηλεκτρομαγνητικά αμορτισέρ;
Γενικά, αυτο είναι το ελάττωμα των suv. Η μεταφορά βάρους σε υψηλότερο σημείο από τα χαμηλά αλλά και την μεγαλύτερη διαδρομή των αναρτήσεων που πολλαπλασιάζουν την αίσθηση αυτή. Και εγώ αυτό νιώθω σε όσα suv έχω οδηγήσει. Βέβαια δεν οδήγησα ποτέ μια alfa suv οπότε δεν έχω άποψη
Εντυπωσιακό όμως το πόσο καλύτερη είναι από τη BMW. Γενικά η άλφα δίνει μεγάλη σημασία στην γεωμετρία του μπροστινού τμήματος και η stelvio φαίνεται να μην είναι εξαίρεση.
-
Εξαιρετικη η επιλογη σου! Ευχομαι πολλα καλα ασφαλη χλμ με υγεια.
-
“Με την Tonale, εισβάλουμε στην κατηγορία των C-SUV που είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη”, ανέφερε. “Στη συνέχεια πρέπει να ολοκληρώσουμε την γκάμα των SUV μας με ένα καινούριο μοντέλο στην best-seller κατηγορία της Ευρώπης. Και αυτό θα συμβεί το 2024”.
Στην Πολωνία τελικά θα φτιάχνουν τα C μοντέλα των Fiat, Alfa και Lancia (πλατφόρμα CMP).
Αμιγώς ηλεκτρικά και "θα φέρουν ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V και νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DCT"
Για το μικρό Alfa oι ανταγωνιστές έχουν τεθεί ταπεινά στα Q2 και Countryman.
-
Εγώ θα θέσω το απλό ερώτημα και καθολου κακοπροαίρετα. Πηγαίνει για όλες τις εταιρείες το ίδιο, αλλά ιδιαίτερα σε αυτές που μοιράζονται μηχανικά μέρη. Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ακόμα περισσότερο. Τι είναι λοιπόν αυτό που θα κάνει μια Άλφα του μέλλονος πραγματική Άλφα;
Στα ηλεκτρικά έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρχουν διαφορές μεγάλες στην αίσθηση όπως στο θέμα των μηχανών παλαιότερα ανάμεσα σε κατασκευαστές. Θα είναι το λίγο πιο σπορ στήσιμο; Το καλύτερο design; Αρκούν αυτά για να πούμε οτι είναι μια άξια Άλφα; Όσο καλά και αν πάνε οι πωλήσεις.
Προσωπικά δηλαδή δε βλέπω πως γίνεται αναβιώση της εταιρείας, προφανώς και δε θέλω να κλείσει από μίσος ή οτιδήποτε τέτοιο αλλά μάλλον θλιβερό είναι το μέλλον της αυτοκίνησης γενικά και δεν ξέρω αν αξίζει πλέον. Συμπαρασύρει και την Άλφα αυτό. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή η Giulia "πατάει" σε ξεχωριστή πλατφόρμα με ανθρακονηματικό άξονα κτλ οπότε μπορεί κάποιος να καυχιέται οτι είναι ανόθευτη. Στο μέλλον με τις μπαταρίες και τα ίδια μοτέρ τι θα την κάνει να ξεχωρίζει;
Επίσης στο θέμα του ποιά εταιρεία θα επιβιώσει, αν θέλουμε να είμαστε εντελώς αντικειμενικοί, μεγαλύτερο όνομα η Lancia κτλ αλλά δεν αξίζει να "σκοτωθεί" η επιτυχημένη αυτή τη στιγμή DS για τις αναμνήσεις του παρελθόντος! Είναι και λίγο άδικο.
Στην περίπτωση μιας υποθετικής νέας Mito δλδ που αναφέρθηκε, τι θα την ξεχώριζε από το 208; Ναι θα ήταν πιο φινετσάτη ίσως, με πιο κλασικό σαλόνι και ίσως πιο σκληρή ανάρτηση. Μετά;
-
H Taycan πάντως απέδειξε ότι ακόμα και ανάμεσα στα ηλεκτρικά μπορεί να υπάρξει σημαντική διαφορά στην αίσθηση.
-
Να το δεχτώ Δια αλλά μιλάμε για 100 + χιλιάρικα και...Porsche που προσπάθησαν σίγουρα να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν σε αυτή την προσπάθεια για να μας πείσουν οτι δε θα μείνουν πίσω στη νέα εποχή. Σε κάτι πιο γήινο με 1/5 του budget;
-
@diego1960 said in ALFA ROMEO GIULIA:
Εγώ θα θέσω το απλό ερώτημα και καθολου κακοπροαίρετα. Πηγαίνει για όλες τις εταιρείες το ίδιο, αλλά ιδιαίτερα σε αυτές που μοιράζονται μηχανικά μέρη. Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ακόμα περισσότερο. Τι είναι λοιπόν αυτό που θα κάνει μια Άλφα του μέλλονος πραγματική Άλφα;
Στα ηλεκτρικά έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρχουν διαφορές μεγάλες στην αίσθηση όπως στο θέμα των μηχανών παλαιότερα ανάμεσα σε κατασκευαστές. Θα είναι το λίγο πιο σπορ στήσιμο; Το καλύτερο design; Αρκούν αυτά για να πούμε οτι είναι μια άξια Άλφα; Όσο καλά και αν πάνε οι πωλήσεις.
Προσωπικά δηλαδή δε βλέπω πως γίνεται αναβιώση της εταιρείας, προφανώς και δε θέλω να κλείσει από μίσος ή οτιδήποτε τέτοιο αλλά μάλλον θλιβερό είναι το μέλλον της αυτοκίνησης γενικά και δεν ξέρω αν αξίζει πλέον. Συμπαρασύρει και την Άλφα αυτό. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή η Giulia "πατάει" σε ξεχωριστή πλατφόρμα με ανθρακονηματικό άξονα κτλ οπότε μπορεί κάποιος να καυχιέται οτι είναι ανόθευτη. Στο μέλλον με τις μπαταρίες και τα ίδια μοτέρ τι θα την κάνει να ξεχωρίζει;
Επίσης στο θέμα του ποιά εταιρεία θα επιβιώσει, αν θέλουμε να είμαστε εντελώς αντικειμενικοί, μεγαλύτερο όνομα η Lancia κτλ αλλά δεν αξίζει να "σκοτωθεί" η επιτυχημένη αυτή τη στιγμή DS για τις αναμνήσεις του παρελθόντος! Είναι και λίγο άδικο.
Στην περίπτωση μιας υποθετικής νέας Mito δλδ που αναφέρθηκε, τι θα την ξεχώριζε από το 208; Ναι θα ήταν πιο φινετσάτη ίσως, με πιο κλασικό σαλόνι και ίσως πιο σκληρή ανάρτηση. Μετά;
Μήπως τα ερωτήματα αυτά θα είχαν νόημα όταν βγει?
Για να θέλω δηλ. να βγει μια mito, πρέπει εγώ να σχεδιάσω τις όποιες διαφορές της από το 208? Μπορεί ο καθένας μας? -
μιλάμε για 100 + χιλιάρικα και...Porsche που προσπάθησαν σίγουρα να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν σε αυτή την προσπάθεια για να μας πείσουν οτι δε θα μείνουν πίσω στη νέα εποχή. Σε κάτι πιο γήινο με 1/5 του budget;
Πάντως κατά την δοκιμή του 208 που μας επριξαν οι δημοσιογράφοι πως ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς του, το καλύτερο σε αίσθηση 208, δηλαδη πιο ομοιογενές και με καλύτερη οδηγική αίσθηση ήταν η ηλεκτρική του έκδοση.
Συμφωνώ όμως πως με τις σημερινές μπαταρίες δεν είναι και πολύ πρακτικό για πολλούς. Αλλά στην υπόθεση ότι θα ήταν πρακτικές οι μπαταρίες, τότε σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, το e 208 ηταν το καλύτερο από όλα τα θερμικά 208.
-
Να το δεχτώ Δια αλλά μιλάμε για 100 + χιλιάρικα και...Porsche που προσπάθησαν σίγουρα να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν σε αυτή την προσπάθεια για να μας πείσουν οτι δε θα μείνουν πίσω στη νέα εποχή. Σε κάτι πιο γήινο με 1/5 του budget;
Αναφερόμουν περισσότερο στην επόμενη Giulia, που άλλωστε είναι και το θέμα του νήματος αυτού. Alfa μικρότερη από την Τonale δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει.
-
Τίποτα, όπως συμβαίνει και τώρα εξάλλου. Η Αλφα έχει πεθάνει εδώ και 30 χρόνια περίπου.
-
@fanis75 said in ALFA ROMEO GIULIA:
Τίποτα, όπως συμβαίνει και τώρα εξάλλου. Η Αλφα έχει πεθάνει εδώ και 30 χρόνια περίπου.
Η Alfa έχει μείνει στις καρδιές πολλών με μοντέλα που βγήκαν πριν μπει στο fiat group.
Από τότε έχει βγάλει μερικά αυτοκίνητα κοσμήματα, αλλά μέχρι εκεί. -
@antonakis said in ALFA ROMEO GIULIA:
@fanis75 said in ALFA ROMEO GIULIA:
Η Alfa έχει μείνει στις καρδιές πολλών με μοντέλα που βγήκαν πριν μπει στο fiat group.
Από τότε έχει βγάλει μερικά αυτοκίνητα κοσμήματα, αλλά μέχρι εκεί.Στα μέτρα των δυνατοτήτων της, και στην ευθύνη που της αναλογεί, προσπαθεί. Οχι πάντα με μεγάλη ίσως επιτυχία. Αλλες είναι οι εταιρείες που προσπαθούν να πείσουν ότι η οδήγηση δεν έχει συμμετοχικότητα αλλά πολλά πολλά γκατζετάκια.
-
@manast said in ALFA ROMEO GIULIA:
Αλλες είναι οι εταιρείες που προσπαθούν να πείσουν ότι η οδήγηση δεν έχει συμμετοχικότητα αλλά πολλά πολλά γκατζετάκια.
H οδήγηση έχει συμμετοχικότητα, αλλά η ερώτηση του πόσο "οδηγοκεντρικό" μπορεί να γίνει ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί κοινή πλατφόρμα-κινητήριο σύνολο-αναρτήσεις με άλλα 5-10 μοντέλα, παραμένει.
Δεν συζητάμε εμφάνιση μόνο. -
Αλλες είναι οι εταιρείες που προσπαθούν να πείσουν ότι η οδήγηση δεν έχει συμμετοχικότητα αλλά πολλά πολλά γκατζετάκια.
H οδήγηση έχει συμμετοχικότητα, αλλά η ερώτηση του πόσο "οδηγοκεντρικό" μπορεί να γίνει ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί κοινή πλατφόρμα-κινητήριο σύνολο-αναρτήσεις με άλλα 5-10 μοντέλα, παραμένει.
Δεν συζητάμε εμφάνιση μόνο.Πρώτα απ'όλα δεν διαβάζετε τα λινκ που μπαίνουν, μέχρι και θερμικό θα βγάλει σχεδόν άμεσα η Alfa κόντρα στους καιρούς και τα νουμερακια των χαρτογιακαδων των Βρυξελλών.
Έπειτα όλα τα αυτοκίνητα έχουν μία πλατφόρμα, 4 ροδες και ένα τιμόνι, συνήθως. Τι ενοχλεί από πού θα παρθούν τα βασικά; Η κάθε εταιρεία δίνει το δικό της στίγμα και "περιποίηση".
Να είσαι σίγουρος ότι αφού φαίνεται να σώθηκε, γιατί ήταν για φούντο όπως η πεθαμένη Lancia, θα φτιάξει Alfa Romeo.
Ήταν καλύτερα να είχε γίνει ήδη υποσημείωση στην ιστορία; Ή σε 2 χρονια;
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν..
Δες το βιντεάκι με το Tesla, ασύλληπτα 0-80 το Tesla αλλά κουνιόταν σαν ιπποπόταμος να χορεύει τον Καρυοθραύστη.. ενώ η Alfa σαν Polunin..
Μηδενισμός για να πάρει ο κόσμος καμία Corolla και κάνα Tesla παραπάνω..
No pasaran!
-
@dublin said in ALFA ROMEO GIULIA:
Έπειτα όλα τα αυτοκίνητα έχουν μία πλατφόρμα, 4 ροδες και ένα τιμόνι, συνήθως. Τι ενοχλεί από πού θα παρθούν τα βασικά; Η κάθε εταιρεία δίνει το δικό της στίγμα και "περιποίηση".
Τα έχουμε δει στο group vag... θα τα δούμε και στο stellantis.
Όλοι ελπίζουμε να σωθεί η alfa. -
Δεν συζητάμε εμφάνιση μόνο.Αρχίζω με αξίωμα! Αν γυρεύεις πανεπιστημιακές εργασίες που να το αποδεικνύουν, δεν έχω.
Η εμπειρία δείχνει, ότι μηχανικοί με μεράκι και σχετική ελευθερία κινήσεων κάνουν παπάδες.
Πολλές "σπορτίβικες" εκδόσεις μοντέλων το αποδεικνύουν. Πόσο μάλλον με λίγο περισσότερη ελευθερία τροποποιήσεων.
Δεν είναι ίδια η giullieta με το compass, όσο κι αν τραβάνε τις βυζότριχές τους κάποιοι. -
Πολλές "σπορτίβικες" εκδόσεις μοντέλων το αποδεικνύουν. Πόσο μάλλον με λίγο περισσότερη ελευθερία τροποποιήσεων.
Πολύ σωστά!
Αλλά στην τελική τα group γίνονται για να μειωθεί το κόστος με μαζική παραγωγή κοινών μερών. Όχι για να γίνονται custom λύσεις για το καθένα.Θα βγάλει π.χ. το νέο Mito. Θα είναι ένα 208/corsa/c3 με άλλο design ? Ναι. Πόσο θα το σκαλίσει για να είναι "οδηγοκεντρικό"? Όσο θέλει. Θα της βγει η διαφορά στα λεφτά στις πωλήσεις. Θα δείξει.
Alfa Romeo