-
@dimitris741 said in Chery Forum:
@tkin73 said in Chery Forum:
Καλό είναι και σε ταχύτητες ταξιδιού παίζει στα ίσα τα ευρωπαϊκά και εννοείται καλύτερο από Τογιότα.
Υπάρχει κάποιο Video ή test του αυτοκινήτου σε ταχύτητες 120-140 ΚΜΗ, γιατί από το ψάξιμο που έχω κάνει, το μέγιστο που έχω βρει είναι τα 110 ΚΜΗ. Όσον αφορά στα Toyota, γνωστός μου, πριν 1,5 Χρόνο πούλησε VW Passat του 2006, 2000 FSI 150HP και αγόρασε Toyota YC. Στο πρώτο μεγάλο ταξίδι νόμιζε ότι έχει ξεχάσει παράθυρο ανοιχτό. Επίσης έφαγε ένα δίμηνο στο συνεργείο για διαρροή στο σύστημα ψύξης. Βέβαια η οικονομία καυσίμου σε συνθήκες πόλης είναι εξαιρετική.
Δεν έχω βρει κατι. Μιλάω από προσωπική εμπειρία. Τογιότα και ηχομόνωση είναι μαλωμενοι ...εδώ σε fl και αναφέρουν ότι τοποθετούν ηχομόνωση! Λες και μας κάνουν χάρη...
Δεν έχω εμπειρία από Τογιότα. Το σίγουρο είναι ότι έχουν πολύ δυνατό δίκτυο υποστήριξης τώρα αν είναι ευχαριστημένος ο κόσμος για να αγοράζει και να ξανά αγοράζει μάλλον κάτι κάνουν καλά... -
@dimitris741 said in Chery Forum:
VW Passat του 2006, 2000 FSI 150HP και αγόρασε Toyota YC. Στο πρώτο μεγάλο ταξίδι νόμιζε ότι έχει ξεχάσει παράθυρο ανοιχτό. Επίσης έφαγε ένα δίμηνο στο συνεργείο για διαρροή στο σύστημα ψύξης.
Karma is a bitch πες του!
Άκου από Passat σε Yaris Cross!!!
Ούτε ο θεός δεν ήθελε τέτοιο πράγμα!
-
@sette said in Chery Forum:
Ο Σπανός στην έκθεση σε ταμπέλα του 4 είδα ότι έγραφε επιτόκιο από 3.9%. Δεν βρήκα κάποια άλλη πληροφορία για δόσεις, για το αν έχει μεσα υποχρεωτικά πακέτα ασφάλισης κοκ που ανεβάζουν την τιμή.
Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω;Ελάχιστη 20% προκαταβολή και μέχρι 60 δόσεις.
και ειναι κλασικο χρηματοδοτικό χωρις κρυφες χρεωσεις , ασφαλισεις κλπ? και αφορά όλα τα μοντελα να φανταστω ?
Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω... 'Κρυφές' χρεώσεις έχουν όλοι αν εννοείς το + 0,6%. Η ασφάλιση είναι υποχρεωτική (για το αυτοκίνητο να έχει μεικτή) σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν έψαξα για άλλα μοντέλα. Με ενδιαφέρει να κοιτάζω μέχρι εκεί που μπορώ να υποστηρίξω οικονομικά...
Με το ζόρι μεικτή ασφάλεια, 1η φορα το βλέπω. Μήπως στο προτείνουν για διευκόλυνση και παίρνουν προμήθεια οι πωλητές (πιο λογικό / λαμογια μου ακούγεται)
-
@groover1972 said in Chery Forum:
Ο Σπανός στην έκθεση σε ταμπέλα του 4 είδα ότι έγραφε επιτόκιο από 3.9%. Δεν βρήκα κάποια άλλη πληροφορία για δόσεις, για το αν έχει μεσα υποχρεωτικά πακέτα ασφάλισης κοκ που ανεβάζουν την τιμή.
και ειναι κλασικο χρηματοδοτικό χωρις κρυφες χρεωσεις , ασφαλισεις κλπ? και αφορά όλα τα μοντελα να φανταστω ?
Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω... 'Κρυφές' χρεώσεις έχουν όλοι αν εννοείς το + 0,6%. Η ασφάλιση είναι υποχρεωτική (για το αυτοκίνητο να έχει μεικτή) σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν έψαξα για άλλα μοντέλα. Με ενδιαφέρει να κοιτάζω μέχρι εκεί που μπορώ να υποστηρίξω οικονομικά...
Με το ζόρι μεικτή ασφάλεια, 1η φορα το βλέπω. Μήπως στο προτείνουν για διευκόλυνση και παίρνουν προμήθεια οι πωλητές (πιο λογικό / λαμογια μου ακούγεται)
Η μεικτή σε δάνειο, είχα την αίσθηση ότι είναι ο κανόνας. Τυπικά, μέχρι την εξόφληση του δανείου, το αυτοκίνητο δεν ανήκει στον ιδιώτη άλλωστε, οπότε κάπως πρέπει να διασφαλιστεί η αξία του αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος. Εννοείται πως παίρνουν προμήθεια οι πωλητές!
-
Ο πολιτισμός επιβάλλει μικτή.
Απορώ πως αγοράζετε νέα αυτοκίνητα και δεν κάνετε μικτές -
@iceman7 said in Chery Forum:
Απορώ πως αγοράζετε νέα αυτοκίνητα και δεν κάνετε μικτέςΕγώ πάλι απορώ πως αγοράζουν νέα αυτοκίνητα με τόσο τραγικά χαμηλή αγοραστική δύναμη... Έχεις εικόνα πόσο πηγαίνει μια μεικτή (μαζί με κλοπή) πχ για αυτοκίνητο 30k (σιγά τα ωά δηλαδή...); Αν ναι, θα αντιληφθείς και γιατί το 80% όσων αναγκαστικά παίρνουν μεικτή (λόγω χρηματοδότησης), στην εξόφληση του αυτοκινήτου ΔΕΝ συνεχίζουν. Δυστυχώς, δεν έχω επίσημα στοιχεία, οπότε γράφω εμπειρικά. Από την άλλη, πάντα είχα την απορία γιατί δεν ασφαλίζουν με μεικτή οι ασφαλιστικές, αυτοκίνητα 15-20 ετών. Θα μπορούσα να υποθέσω φόβο για (αν)επάρκεια ανταλλακτικών...
-
Απορώ πως αγοράζετε νέα αυτοκίνητα και δεν κάνετε μικτέςΕγώ πάλι απορώ πως αγοράζουν νέα αυτοκίνητα με τόσο τραγικά χαμηλή αγοραστική δύναμη... Έχεις εικόνα πόσο πηγαίνει μια μεικτή (μαζί με κλοπή) πχ για αυτοκίνητο 30k (σιγά τα ωά δηλαδή...); Αν ναι, θα αντιληφθείς και γιατί το 80% όσων αναγκαστικά παίρνουν μεικτή (λόγω χρηματοδότησης), στην εξόφληση του αυτοκινήτου ΔΕΝ συνεχίζουν. Δυστυχώς, δεν έχω επίσημα στοιχεία, οπότε γράφω εμπειρικά. Από την άλλη, πάντα είχα την απορία γιατί δεν ασφαλίζουν με μεικτή οι ασφαλιστικές, αυτοκίνητα 15-20 ετών. Θα μπορούσα να υποθέσω φόβο για (αν)επάρκεια ανταλλακτικών...
Περίπου 500-600 ευρώ τον χρόνο πηγαίνει. Αντε 700 σε ακριβή ασφαλιστική που σου κρατάει αξία καινούργιου για όσο βγαίνει το δάνειο.
Αν συνεχίσεις θα σε συμφέρει αφού θα κατέβεις ίσως και κάτω από 500 ευρώ.
Τα 15-20 ετών με τρακάρισμα που αξίζει η χρήση της μικτής, βγαίνουν ολικές λόγω χαμηλής αξίας, οπότε δεν έχει νόημα η μικτή σε αμάξια αξίας κάτω των 7-8000.
-
500-600€ με απαλλαγή πόσο;
-
Κάπου στα 600.
-
Εννοείται σε νέο αμάξι ειδικά από 25-30Κ πας υποχρεωτικά σε μικτή έστω και αν έχεις τις γνωστές απαλλαγές για τις μικροζημιες.
Τα ανταλλακτικά έχουν πάει στον Θεό και χωρίς μικτή σε περίπτωση ζημιάς ή βάζεις το χέρι βαθιά στην τσέπη ή ψαχνεσαι στο eBay ... -
Μιλώντας με τον Αδαμίδη που έχει την αντιπροσωπεία στην Θεσσαλονίκη, μου είπαν ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τρέχει ουσιαστικά 3πλή προσφορά: 1) μείον 1000€ στην τιμή (από 22990 αντί για 23990 για την πρώτη έκδοση και αντίστοιχα για την πιο πλούσια έκδοση από 24990 αντί για 25990) 2) 3,9% επιτόκιο που μετά θα γίνει 7,9% (!) και 3) 12 χρόνια εγγύηση (+5 που δίνει η αντιπροσωπεία επιπλέον από την εργοστασιακή των 7 ετών).
Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε. Εγώ πάντως ένα test drive θα το κάνω εντός της εβδομάδας. -
Πάρτε και τα σχολικά από το τζάμπο όπως θα πηγαίνετε...
-
Απορώ πως αγοράζετε νέα αυτοκίνητα και δεν κάνετε μικτές
Ποτέ δεν κάνω μικτή, πεταμένα λεφτά. απλά προσέχω λίγο περισότερο. Οδηγώ 32 χρόνια, ούτε 1 φορά δεν έχω χρειαστεί μικτή (είχα για κάποια χρόνια σε διάφορα αμάξια).
-
@fanis75 said in Chery Forum:
Ποτέ δεν κάνω μικτή, πεταμένα λεφτά. απλά προσέχω λίγο περισότερο. Οδηγώ 32 χρόνια, ούτε 1 φορά δεν έχω χρειαστεί μικτή (είχα για κάποια χρόνια σε διάφορα αμάξια).
Δεν φτάνει να προσέχεις μόνο εσύ ...λίγο άτυχος να είσαι και το βρίσκεις εύκολα τσαμπουκαλεμενο χωρίς να φέρεις ευθύνη....
-
Δεν φτάνει να προσέχεις μόνο εσύ ...λίγο άτυχος να είσαι και το βρίσκεις εύκολα τσαμπουκαλεμενο χωρίς να φέρεις ευθύνη....
Μπορεί τι να πω? Δεν μου έχει τύχει ποτέ από το 1993, εκτός από το 2010 που μου έσκισαν την κουκούλα της Ζ4 - καλύφθηκε από τον "βανδαλισμό". Αντίθετα μου έχουν τύχει πολλά μικρά, που η μικτή δεν τα καλύπτει λόγω απαλλαγής, άρα και πάλι θα τα πλήρωνα από την τσέπη μου.
Ααα και μια φορά με το Μινι που νύσταζα (πήγα γραφειο χωρις καφέ) και ενώ έκανε μπιπ μπιπ εγω συνέχιζα να πηγαίνω πίσω και το χτύπησα. €500 ζημιά, η απαλλαγή ήταν €600, φυσικά δεν το έφτιαξα. Μετά από 3-4 εβδομάδες έπεσε ένας πάνω μου στην Μεσογείων....το έφταξα τότε με την αασφάλειά του...χαχα!
-
Την μικτή δεν την έχω για εμένα αλλά για τους άλλους που κυκλοφορούν γύρω μου
-
@nikonino said in Chery Forum:
Εχουν αυτοί ασφάλεια. Η μικτή ειναι εαν κάνεις εσύ την μ@λ@κία ή εαν στο χτυπήσουν και φύγουν.
-
Εχουν αυτοί ασφάλεια. Η μικτή ειναι εαν κάνεις εσύ την μ@λ@κία ή εαν στο χτυπήσουν και φύγουν.
Ναι αυτό εννοώ. Ότι δεν ξέρεις με ποιον μπλέκεις στο ατύχημα. Γιατί αν δεν κάνει φιλική δήλωση και πάει να βγάλει εσένα τρελό; Τι κάνεις εκεί; Επίσης με τις τιμές στα ανταλλακτικά που έχουν πάει στα ύψη, μια απαλλαγή 500 ευρώ είναι πολύ καλά και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Ναι αυτό εννοώ. Ότι δεν ξέρεις με ποιον μπλέκεις στο ατύχημα. Γιατί αν δεν κάνει φιλική δήλωση και πάει να βγάλει εσένα τρελό; Τι κάνεις εκεί;
Καλείς αστυνομία.
Γενικά υπάρχουν πολλά "εαν" - απλά στο δικό μου μυαλό η μικτή δεν αξίζει. Έκανα αρκετά χρόνια αλλα όχι πια. Ίσως ένα μέρος των χρημάτων που έχω γλυτώσει (πάνω από €10.000) να τα δώσω μαζεμένα κάποια στιγμή, δεν το ξέρω!
-
Καλείς αστυνομία.Χαίρω πολύ. Εννοώ στην υπαιτιότητα. Μπορεί να σου πει ότι δεν δέχεται ότι φταίει αυτός και στο τέλος να την πατήσεις εσύ, χωρίς να φταις. Αρα με μια απαλλαγή είσαι κομπλέ εσύ ό,τι και να γίνει.
Γενικά υπάρχουν πολλά "εαν" - απλά στο δικό μου μυαλό η μικτή δεν αξίζει. Έκανα αρκετά χρόνια αλλα όχι πια. Ίσως ένα μέρος των χρημάτων που έχω γλυτώσει (πάνω από €10.000) να τα δώσω μαζεμένα κάποια στιγμή, δεν το ξέρω!
Παλιότερα θα σου έλεγα ότι μικτή συμφέρει να έχεις όσο έχει μεγάλη αξία ένα αμάξι, άρα μέχρι την 5ετια το πολύ… Με τις τιμές των ανταλλακτικών όμως στα καινούργια… (πχ πίσω προφυλακτήρας Yaris ένα ωραίο 1000ρικο, φανάρι led 1500, κλπ ) θα έλεγα ότι μπορεί να χρειαστεί να την κρατήσεις παραπάνω…
Chery Forum