-
Καλησπέρα σας!
5 μήνες μετά τη λήξη της εγγυησης καινούργιου αυτοκινητου, παρατηρήθηκε διαρροή ψυκτικού υγρου το οποίο τελικά οφειλόταν σε τριχοειδή ρωγμη στο μπλοκ του κινητήρα. Θεώρησα λογικό ότι εφόσον πρόκειται για βλαβη που οφείλεται σε αστοχία υλικου και όχι κακή χρήση, καθώς και ότι η μικρή διαρροή θα μπορούσε όταν βγει ο κινητηρας να αποδείξει ότι έγινε εντός εγγύησης θα συμφωνουσαμε το λιγότερο με την αντιπροσωπεία σε ένα 50-50 στο κόστος αντικατάστασης του κινητήρα. Η θέση τους όμως είναι ότι σημασία δεν έχει ποτέ προκλήθηκε η ζημιά αλλα ποτέ παρατηρήθηκε... άρα το θεωρούν εκτος εγγυησης.
Έχετε ακούσει κάποιο αντίστοιχο περιστατικό; Κι αν νομικά βρέθηκε λυση;
-
@νοβακ said in Εγγυηση και αστοχία υλικου:
Καλησπέρα σας!
5 μήνες μετά τη λήξη της εγγυησης καινούργιου αυτοκινητου, παρατηρήθηκε διαρροή ψυκτικού υγρου το οποίο τελικά οφειλόταν σε τριχοειδή ρωγμη στο μπλοκ του κινητήρα. Θεώρησα λογικό ότι εφόσον πρόκειται για βλαβη που οφείλεται σε αστοχία υλικου και όχι κακή χρήση, καθώς και ότι η μικρή διαρροή θα μπορούσε όταν βγει ο κινητηρας να αποδείξει ότι έγινε εντός εγγύησης θα συμφωνουσαμε το λιγότερο με την αντιπροσωπεία σε ένα 50-50 στο κόστος αντικατάστασης του κινητήρα. Η θέση τους όμως είναι ότι σημασία δεν έχει ποτέ προκλήθηκε η ζημιά αλλα ποτέ παρατηρήθηκε... άρα το θεωρούν εκτος εγγυησης.
Κορεατικο αμαξι ειναι ?
-
Καλησπέρα σας!
τι αυτοκινητο;
ρωγμη λογικα θα υπηρχε απο την κατασκευη του κινητηρα και μεγαλωσε σταδιακα
οποτε στελνεις γραμμα στα κεντρικα και στην Ευρωπη και βρισκεις και δικηγορο
αδυνατον να μην στο αλλαξουν δωρεαν αν οντως ειναι ρωγμη στο μπλοκ το προβλημα
-
Καλο θα ειναι να ενημερωνετε για μαρκα και μοντελο.
-
@ilias-a said in Εγγυηση και αστοχία υλικου:
Καλο θα ειναι να ενημερωνετε για μαρκα και μοντελο.
Καλημέρα,
Θα γράψω όλη την ιστορία και την ταλαιπωρία με τη συγκεκριμένη εταιρεία για να είστε ενήμεροι και σεις για μελλοντικες αγορες. Στη προκειμένη φάση, η ερώτηση μου αφορά καθαρά το θέμα των εγγυήσεων και νομικά αν έχετε υπόψη σας αντίστοιχες περιπτώσεις.
-
Σε tucson ή SPORTAGE δεν είχε αναφερθεί κάτι αντίστοιχο στο FORUM;
-
ΕΙναι με 6-7 χρονια εγγυηση ή 2?
Μιλαμε για πολλα χλμ πανω (120Κ-150Κ) ή 30Κ?
Εχει διαφορα να εχεις κανει 150Κ και να βγαλει προβλημα εκει παρα στα 20-30Κ.Σε καθε περιπτωση λογω οτι εισαι μολις 5 μηνες μετα την εγγυηση (χωρις να ξερουμε χλμ/χρονια) στελνεις email στα κεντρικα (οχι Ελλαδος) και αναφερεις το προβλημα σου.
@georgemit Σε tuscon ειχε αναφερθει αυτη η βλαβη με θεμα στο μπλοκ.
-
Στο club ford είχε αναφερθεί θέμα με τριχοειδή ρωγμή κι απώλεια ψυκτικού σε λίγα χιλιόμετρα (εκτός εγγύησης όμως) από κάτοχο που ήταν πολύ προσεκτικός, τα κακά του open deck σχεδιασμού. Επισκευάστηκε με έξοδα του ιδιοκτήτη.
-
@chrisk6 said in Εγγυηση και αστοχία υλικου:
Εχει διαφορα να εχεις κανει 150Κ και να βγαλει προβλημα εκει παρα στα 20-30Κ.Σε καθε περιπτωση λογω οτι εισαι μολις 5 μηνες μετα την εγγυηση (χωρις να ξερουμε χλμ/χρονια) στελνεις email στα κεντρικα (οχι Ελλαδος) και αναφερεις το προβλημα σου.
Είναι αγορά του 2019 με 5ετη εγγυηση και 95000χλμ... με τη μαμά εταιρεία επικοινώνησα για να καταφέρω να με πάρουν να δούμε μαζί το πρόβλημα από εδώ, μετά από εβδομάδες που δε μου απαντούσαν...
Η προσφορά τους ήταν καλύψουν 1800€ από τα 6700€ που κοστίζει η αντικατάσταση κινητήρα.Γι αυτό ρώτησα αν έχετε αντίστοιχες παραστάσεις με βλαβη αστοχίας υλικου εκτος εγγυησης που να έχει διεκδικηθει νομικά.
Προς το παρόν περιμένω απάντηση από την προστασία του καταναλωτή και μετά θα το δω νομικά αν υπάρχουν πιθανότητες να βγει κάτι. -
Είναι αγορά του 2019 με 5ετη εγγυηση και 95000χλμ... με τη μαμά εταιρεία επικοινώνησα για να καταφέρω να με πάρουν να δούμε μαζί το πρόβλημα από εδώ, μετά από εβδομάδες που δε μου απαντούσαν...
Η προσφορά τους ήταν καλύψουν 1800€ από τα 6700€ που κοστίζει η αντικατάσταση κινητήρα.Γι αυτό ρώτησα αν έχετε αντίστοιχες παραστάσεις με βλαβη αστοχίας υλικου εκτος εγγυησης που να έχει διεκδικηθει νομικά.
Προς το παρόν περιμένω απάντηση από την προστασία του καταναλωτή και μετά θα το δω νομικά αν υπάρχουν πιθανότητες να βγει κάτι.Οκ. Δεν τα λεςουτε πολλα ουτε λιγα τα χλμ.
Βεβαια ποιος να λεει οτι δεν ειχανε δει κατι στο τελευταιο σερβις και το πνιξανε ωστε να βγει εκτος εγγυησης. Το οτι καλυπτουν ενα ποσο λεει πολλα.
Κριμα η ταλαιπωρια τωρα. -
Σιγουρος δεν ειμαι, αλλά δε νομιζω οτι θα καταφερεις και πολλά .
Μονο αν καταφερνες να αποδειξεις οτι αρχισε το προβλημα πριν ληξει η εγγυηση -
@famas said in Εγγυηση και αστοχία υλικου:
Στο club ford είχε αναφερθεί θέμα με τριχοειδή ρωγμή κι απώλεια ψυκτικού σε λίγα χιλιόμετρα (εκτός εγγύησης όμως) από κάτοχο που ήταν πολύ προσεκτικός, τα κακά του open deck σχεδιασμού. Επισκευάστηκε με έξοδα του ιδιοκτήτη.
Δε νομιζω οτι φταιει το open deck για ρωγμη στο μπλοκ σε μαμα κινητηρα . Εκτος αν εχει κατασκευαστικο θεμα
-
@alexandros-k said in Εγγυηση και αστοχία υλικου:
Σιγουρος δεν ειμαι, αλλά δε νομιζω οτι θα καταφερεις και πολλά .
Μονο αν καταφερνες να αποδειξεις οτι αρχισε το προβλημα πριν ληξει η εγγυησηΣυμφωνώ - νομικός δεν είμαι όμως. Αλλά εαν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία για ανάκληση ή ελλατωματικό προϊόν, θα πρέπει να αποδειχθεί οτι είτε ήταν ελλατωμικός ο κινητήρας εξ' αρχής ή ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν λήξει η εγγύηση.
Οπότε δεν ειναι κάτι εύκολο. Βέβαια εαν υπάρξει νομική πίεση, ίσως το δεχθεί η εισαγωγική χωρίς δικαστήριο.
Κάτι άλλο σημαντικό ειναι εαν ο εδώ εισαγωγέας είναι θυγατρική της μητρικής εταιρίας (όπως π.χ. η BMW Hellas) ή ειναι ανεξάρτητος εισαγωγέας.
-
Η προσφορά τους ήταν καλύψουν 1800€ από τα 6700€ που κοστίζει η αντικατάσταση κινητήρα.
6700€ κοστιζει ολο το μοτερ με εργασια ? Γιατι μπορεις να αλλαξεις μονο το μπλοκ κι οτι αλλο ειναι απαραιτητο αν ειναι να πληρωσεις απο την τσεπη σου . Βεβαια αν η διαφορα δεν ειναι πολυ μεγαλη , κι εγω ετοιμο μοτερ καινουριο θα προτιμουσα
-
Προς το παρόν περιμένω απάντηση από την προστασία του καταναλωτή και μετά θα το δω νομικά αν υπάρχουν πιθανότητες να βγει κάτι.Μακαρι να βγαλεις ακρη αν και πολυ δυσκολο εκτος εγγυησης, θα διαπραγματευομουνα τις εκπτωσεις στη θεση σου.
-
Αν το αμάξι κυκλοφόρησε πολύ,εγώ θα έβαζα ένα holts wonderweld ή κάτι αντίστοιχο που σε τέτοιες διαρροές είναι πολύ αποτελεσματικά και αργοτερα ένα κινητήρα μεταχειρισμένο.
Δεν νομίζω να βρεις δίκιο. -
Περίπου παρόμοια περίπτωση με τη δική σου. Ο κινητήρας είναι με 95.000 χλμ που για βενζίνη θεωρείται ίσως το 1/3 της ζωής του. Εκτός αν είναι πετρέλαιο. Το ότι πληρώνουν είναι θετικό γιατί ίσως φοβούνται μελλοντικές δικαστικές εξελίξεις.
Μέτρα τον δικηγόρο στην πρώτη δίκη, τον εμπειρογνόμωνα τον δικό σου που θα έρθει σαν μάρτυρας. Αν όλα πάνε καλά χωρίς αναβολές, στον χρόνο θα γίνει η δίκη. Αν χάσουν και σε πάνε σε έφεση, περίπου στο 1200άρι είναι τα δικαστικά σου συν την νέα παράσταση του δικηγόρου συν καμιά 2 χρόνια για την εκδίκαση της έφεσης.
Πόσα τα υπολογίζεις τα έξοδα του δικηγόρου και τα δικαστικά που αν κερδίσεις θεωρητικά στα δίνουν αλλιώς τα ξανασκάς για να κάνεις αγωγή για να σου πληρώσουν τα δικαστικά σου έξοδα.
Το δικαστήριο θα επιδικάσεις όλο το ποσό δλδ 6700 ή θα υπολογίσει παλαιότητα και θα στο ρίξει στα π.χ. 4000 ευρώ;
Συν του ότι ή θα πρέπει να φτιάξεις το αμάξι με δικά σου έξοδα ή θα περιμένεις μια 5 ετία μέχρι να δεις τι θα αποφασίσει το δικαστήριο.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Τα 1800 συν από την τσέπη σου. Ή να στο γράψω αλλιώς, κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι. Είναι φίλε μου να μη σου τύχει.
Το πήγα δικαστικά και το μετάνοιωσα με όλη την ταλαιπωρία και με τους δικαστές πρωτόδικα και εφετείο να μη νοιάζονται να βρεις το δίκιο σου αλλά να πάνε στην επόμενη υπόθεση. Έκανα το λάθος να μην πάρω εκρηκτικά και να ζωστώ με αυτά. Σε τέτοιο σημείο σε φτάνουν.
Εμένα το εφετείο ήταν στην Κομοτήνη με εμένα να μένω στην Καβάλα. Η "πλάκα" ποια είναι. Ενώ είχαμε ένα νούμερο στο ξεκάρφωτο σταματούσαν τα νούμερα, ερχόταν η κλούβα με κρατούμενους, μπένανε εκείνοι για να δικαστούν και εμείς στην απ ξω να περιμένουμε να τελειώσουν (μία ώρα αναμονή). Πάει ο χρόνος "ελάτε αύριο". Από Καβάλα; Και κουβαλούσα τον δικηγόρο και τον εμπειρογνώμονα που γκρίνιαζε γιατί έχανε το μεροκάματό του.
Είναι τρέλα το τι επικρατεί και το πόσο γραμμένο στα @@ τους σε έχουν στα δικαστήρια οι.....δικαστές.....Δικαιοσύνη.... -
@sarantism said in Εγγυηση και αστοχία υλικου:
Περίπου παρόμοια περίπτωση με τη δική σου. Ο κινητήρας είναι με 95.000 χλμ που για βενζίνη θεωρείται ίσως το 1/3 της ζωής του. Εκτός αν είναι πετρέλαιο. Το ότι πληρώνουν είναι θετικό γιατί ίσως φοβούνται μελλοντικές δικαστικές εξελίξεις.
Μέτρα τον δικηγόρο στην πρώτη δίκη, τον εμπειρογνόμωνα τον δικό σου που θα έρθει σαν μάρτυρας. Αν όλα πάνε καλά χωρίς αναβολές, στον χρόνο θα γίνει η δίκη. Αν χάσουν και σε πάνε σε έφεση, περίπου στο 1200άρι είναι τα δικαστικά σου συν την νέα παράσταση του δικηγόρου συν καμιά 2 χρόνια για την εκδίκαση της έφεσης.
Πόσα τα υπολογίζεις τα έξοδα του δικηγόρου και τα δικαστικά που αν κερδίσεις θεωρητικά στα δίνουν αλλιώς τα ξανασκάς για να κάνεις αγωγή για να σου πληρώσουν τα δικαστικά σου έξοδα.
Το δικαστήριο θα επιδικάσεις όλο το ποσό δλδ 6700 ή θα υπολογίσει παλαιότητα και θα στο ρίξει στα π.χ. 4000 ευρώ;
Συν του ότι ή θα πρέπει να φτιάξεις το αμάξι με δικά σου έξοδα ή θα περιμένεις μια 5 ετία μέχρι να δεις τι θα αποφασίσει το δικαστήριο.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Τα 1800 συν από την τσέπη σου. Ή να στο γράψω αλλιώς, κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι. Είναι φίλε μου να μη σου τύχει.
Το πήγα δικαστικά και το μετάνοιωσα με όλη την ταλαιπωρία και με τους δικαστές πρωτόδικα και εφετείο να μη νοιάζονται να βρεις το δίκιο σου αλλά να πάνε στην επόμενη υπόθεση. Έκανα το λάθος να μην πάρω εκρηκτικά και να ζωστώ με αυτά. Σε τέτοιο σημείο σε φτάνουν.
Εμένα το εφετείο ήταν στην Κομοτήνη με εμένα να μένω στην Καβάλα. Η "πλάκα" ποια είναι. Ενώ είχαμε ένα νούμερο στο ξεκάρφωτο σταματούσαν τα νούμερα, ερχόταν η κλούβα με κρατούμενους, μπένανε εκείνοι για να δικαστούν και εμείς στην απ ξω να περιμένουμε να τελειώσουν (μία ώρα αναμονή). Πάει ο χρόνος "ελάτε αύριο". Από Καβάλα; Και κουβαλούσα τον δικηγόρο και τον εμπειρογνώμονα που γκρίνιαζε γιατί έχανε το μεροκάματό του.
Είναι τρέλα το τι επικρατεί και το πόσο γραμμένο στα @@ τους σε έχουν στα δικαστήρια οι.....δικαστές.....Δικαιοσύνη....Τελικα δικαιωθηκες?
-
Προς το παρόν περιμένω απάντηση από την προστασία του καταναλωτή και μετά θα το δω νομικά αν υπάρχουν πιθανότητες να βγει κάτι.στελαντι?
αν ναι, νομιζω οτι βρισκεις ακρη -
@alexandros-k said in Εγγυηση και αστοχία υλικου:
@sarantism said in Εγγυηση και αστοχία υλικου:
Είναι τρέλα το τι επικρατεί και το πόσο γραμμένο στα @@ τους σε έχουν στα δικαστήρια οι.....δικαστές.....Δικαιοσύνη....Τελικα δικαιωθηκες?
H απόφαση ήταν να επανέλθει στην αρχική κατάσταση ο κινητήρας. Τώρα είμαι στην αγωγή για τα δικαστικά που έχω πληρώσει και αν δε μου τα πληρώσει θα πρέπει να πληρώσω για μερική κατάστασχεση των περιουσιακών του στοιχείων μέχρι του ποσού της οφειλής προς εμένα.
Για την ιστορία, από το 2018 είμαι στα δικαστήρια....
Ενώ η αποφάσεις έλεγαν πως ο άλλος είναι υποχρεωμένος να μου πληρώσει τα δικαστικά έξοδα (το παράβολο που στο εφετείο ήταν κοντά στο 1000άρικο αν θυμάμαι καλά) ο άλλος δε μου πλήρωνε τπτ. Πάρε τα παπάκια μου μου έλεγε. Οπότε τώρα που τελεσιδήκησε και έχασε τα πάντα όλα, θα βάλω ξανά το χέρι στην τσέπη για να κάνω συντηριτική κατάσχεση.
Όμως εγώ τα έχω (που λέει ο λόγος, γιατί κόβω από αλλου για να τα εξασφαλίσω) και τα σκάω. Ο απλός πολίτης που δεν τα έχει;
Θα επεκταθώ λίγο. Οι παλιοί δικαστές, άντρες και γυναίκες έχουν σε μεγάλο βαθμό συνταξιοδοτηθεί. Όπως και οι εισαγγελείς. Αυτά μου τα έλεγε ο δικηγόρος μου. Μπήκαν τώρα κάτι παιδάκια 30 χρονών, ψαρωμένα, φοβισμένα (ειδικά οι εισαγγελείς) και όταν πέφτουν σε γερακοδικηγόρους, γίνονται γατάκια.
Εγγυηση και αστοχία υλικου