-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@andya3 Κούλης και Σημίτης είναι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Και το τραγικό για την χώρα είναι ότι την περίοδο της ηγεμονίας τους ΟΛΕΣ οι διαθέσιμες τότε/τώρα κυβερνητικές εναλλακτικές σε επίπεδο πραγματικών statesmen - που θα μπορούσαν να ηγηθούν - ήταν και είναι είναι κατά πολυ χειρότερες από την εκάστοτε δική τους διακυβέρνηση.
Δε βγήκε τυχαία το ρητό στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
Ούτε στην Αμερική βγήκε τυχαία ο ανεκδιήγητος Τραμπ και στη Γερμανία ανεβαίνει το Afd μετά από τόσα χρόνια ουσιαστικά ακυβερνησίας από Μπάιντεν και Σολτς.
Ούτε η απροσάρμοστη και λαικίστικη αριστερά παραμένει τυχαία στον πάτο.
Ούτε ότι ο κόσμος ξεσηκωνεται εναντίον της μετανάστευσης και της woke ατζέντας είναι τυχαίο.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και ο Σημίτης και ο Κούλης δεν βρέθηκαν τυχαία στη διακυβέρνηση της χώρας. Ξεχώρισαν.
Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου όσοι ψάχνουν εξηγήσεις στην επιρροή των ΜΜΕ ή σε σενάρια διαπλοκής, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν ή να αποκρύψουν τη δική τους ανεπάρκεια. -
Τυχαίο δεν είναι φίλτατε Άντυ, ότι για τη κατάντια που ζεις/ζούμε, σου φταίει ο Αχιλλέας απ το Κάιρο.
-
Κι άντε, ας αναγνωριζουμε και τις έστω συμβολικά σωστές ηθικές κινήσεις
-
Τι γίνεται πάλι στο Λος ΄Αντζελες ρε παιδί μου? Που είναι το κράτος, πού είναι η πυροσβεστική, που είναι οι υποδομές? Παραιτήσου Τράμπ!!! Όλος ο κόσμος ξέρει ότι με τον κομμουνισμό δεν θα υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις...
-
Δεν φαντάζομαι να σε πίκρανα. Είμαι επιθετικός επειδή μπορείς να αντέξεις επιθέσεις. Αν πειράχτηκες ζητώ συγνώμη
-
Το θέμα με τις πυρκαγιές είναι το σκάνδαλο των ασφαλιστικών
-
@megane98hp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τι γίνεται πάλι στο Λος ΄Αντζελες ρε παιδί μου? Που είναι το κράτος, πού είναι η πυροσβεστική, που είναι οι υποδομές? Παραιτήσου Τράμπ!!! Όλος ο κόσμος ξέρει ότι με τον κομμουνισμό δεν θα υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις...
Και Α, και ΟΥ, περιφραστικά, με περισσότερες λέξεις...
-
Στις 20 ορκιζεται ο Τρομπ...Βαιδεν θες να πεις παραιτησου.
Αλλα αφου συνεβη σε ολοκληρο ΟΥΣΑ αυτο το πραγμα ο Κουλης φταιει? Σωστα ετσι? -
-
Η Αμερική είναι συνομοσπονδία. Αρα φταίει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια που είναι Δημοκρατικός παραδοσιακά.
Η Καλιφόρνια στηρίζει Δημοκρατικούς και το Χολλυγουντ ήταν εναντίον του Τράμπ...
Νέμεσις ?
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
https://www.news247.gr/gnomes/to-olethrio-perasma-tou-kosta-simiti-apo-tin-prothipourgia-tis-xoras/
Το έχω βάλει από το πρωι και ως λίνκ και όλο το κείμενο, αλλά πέραν της γραμμής φαίνεται δεν προλαβαίνεις να διαβάζεις...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
https://www.news247.gr/gnomes/to-olethrio-perasma-tou-kosta-simiti-apo-tin-prothipourgia-tis-xoras/
Όπως έγραψα, επικαλούνται ρητορική και επιχειρήματα όσων διαπραγματεύονταν με την Ελλάδα την ώρα που αυτή πίεζε για να αναλάβουν μέρος της ευθύνης. Πολυ θα ήθελα να μας εξηγήσουν τεχνοκρατικά τις οικονομικές παρατυπίες για την ένταξη συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες. Ποιες ήταν; Σε ποιους δείκτες αναφέρεται και ποια στοιχεία;
Υποπτεύομαι πως πολύ απλά δεν έχει ιδέα.
Αν έχει όπως έλεγε ο Σημίτης που όταν του παρεθεταν τις παρατυπίες να πάνε σε εισαγγελέας και να ζητήσει έρευνα;
-
Τα έγραφε από τότε λέει, στην Ελευθεροτυπία.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τα έγραφε από τότε λέει, στην Ελευθεροτυπία.
Στοιχεία έχει από τότε;;;. Δεν υπήρχε ένας οικονομικός εισαγγελέας να τους πει και αυτούς αλλά και τους ηγέτες της Ευρώπης τι είναι αυτά που λέτε;
Ποιοι δείκτες δεν ήταν σωστοί; Να καταθέσετε. Διότι όντως είναι πολύ σοβαρό. Είναι εθνικό θέμα. Εάν υπάρχει τέτοιο σκάνδαλο θα βραβευτούν οι δημοσιογράφοι που το εντόπισαν.
Αντίστοιχα έγινε μνεία για τα στατιστικά και η υπόθεση κρίθηκε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Έχασαν οι κατήγοροι και οι εγγραφές ήταν σύννομες.
Υποπτεύομαι τα swaps εννοεί με τις τράπεζες του εξωτερικού. Το "οικονομικα" το βάζει σε παρένθεση (χωρίς να διευκρινίζεται τι εννοεί) ενώ μετά πετάει και ένα "διοικητικά"
Όλοι αυτό έκαναν τότε και δη οι ευρωπαϊκές χώρες πριν από εμάς.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Οι πλουσιοι και οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν πληρωνουν φορους.
Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ειναι μισθωτοί οπότε φυσικά και πληρώνουν φόρους.
Λογιστικά πληρώνουμε άμεσους φόρους, αφού πληρωνόμαστε από τους φόρους των άλλων. Φυσικά πληρώνουμε έμμεσους φόρους, όπως όλοι.
Τώρα για κρατικοδιαιτες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ουσιαστικά ισχύει κάτι ανάλογο -
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Λογιστικά πληρώνουμε άμεσους φόρους, αφού πληρωνόμαστε από τους φόρους των άλλων. Φυσικά πληρώνουμε έμμεσους φόρους, όπως όλοι.
Τώρα για κρατικοδιαιτες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ουσιαστικά ισχύει κάτι ανάλογοθεωρητικο ειναι αυτο βασικα
η πικρα ειναι οταν βαζεις το χερι στη τσεπη και τα δινεις στον εφκα -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Τώρα για κρατικοδιαιτες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ουσιαστικά ισχύει κάτι ανάλογοθεωρητικο ειναι αυτο βασικα
η πικρα ειναι οταν βαζεις το χερι στη τσεπη και τα δινεις στον εφκαΜην αγχώνεσαι, σε λίγο καιρό μπορεί να στα παίρνει αυτόματα από το pos και ο ΕΦΚΑ
-
Εν τω μεταξύ το άρθρο αναφέρει δηλώσεις ενός Ευρωπαίου πολιτικού για το σύμφωνο σταθερότητας.
ΞΕΧΝΑΕΙ πως υπήρχε μνεία στο σύμφωνο για χώρες που επιχειρούσαν σύγκλιση με τις κεντρικές χώρες της Ευρώπης και υπήρχε εξαίρεση με την προϋπόθεση πως από την εποχή ένταξης θα έκαναν προσπάθεια μείωσης του χρέους.
Αλλά αυτό ήταν αδύνατον να το πουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί που θεωρούμε θέσφατες τις δηλώσεις τους διότι ανήκαν στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα με τους επόμενους που δεν έκαναν ότι έπρεπε για τη μείωση του. Οπότε αρκέστηκαν σε ένα θεωρητικό δεν έπρεπε. Για αυτό και τα μαγειρέματα στο χρέος.
Ο δημοσιογράφος, μάλλον αριστερός, στο καβγά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βγάζει λάδι πάλι....ποια παράταξη;
Έτσι βρέθηκε ο δημοσιογράφος που έκανε καλή έρευνα και όχι λίγων λεπτών σε ελεύθερες πηγές στο διαδίκτυο να υιοθετήσει απόψεις που ήταν κατά της Ελλάδας σε περίοδο διαπραγματεύσεων.
Πόσο ήταν το χρέος της Ιταλίας κατά τη ένταξη; Της Γαλλίας ;
Τηρούσαν το σύμφωνο σταθερότητας;
Είχαν περάσει μέρος του στιςιδιες τράπεζες με τα swaps; Έχω απορίες.
-
@chrisk6 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Στις 20 ορκιζεται ο Τρομπ...Βαιδεν θες να πεις παραιτησου.
Αλλα αφου συνεβη σε ολοκληρο ΟΥΣΑ αυτο το πραγμα ο Κουλης φταιει? Σωστα ετσι?Την τελευταια μου πρόταση θα ήθελες να την σχολιάσεις? Συμφωνείς?
-
Και ερωτώ, εάν δεν έμπαινε η χώρα με το παθητικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, τη προσφάτως αυξημένη ανταγωνιστικότητα της με μια κοινή αγορά όπου οι ανταγωνιστές της σε διάφορους κλάδους (Ισπανία, Πορτογαλία Ιταλία, Γαλλία) είχαν πρόσβαση σε πολλαπλάσιες φορές φθηνότερο χρημα, τι θα κατάφερνε άραγε η Ελλάδα; Μήπως όλη η προσπάθεια ανασυγκρότησης θα πήγαινε χαμένη;
Δεν έχω ιδέα. Απορίες έχω.
Μήπως αν δεν μπαίναμε τότε, η μοναδική λύση θα ήταν έξοδος από την κοινη αγορά; Διότι από την δεκαετία του 80 μάθαμε από πρώτο χέρι πως είναι να ανταγωνίζεσαι διάφορες οικονομίες χωρίς προστατευτισμό και δη πλέον με το ισχυρότερο και φθηνότερο χρήμα του πλανήτη;
Θα είχαμε προχωρήσει και σε άλλες υποτιμήσεις με το 60-70% της οικονομίας σε εισαγωγές;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3