-
@chris__7 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Ολοι θα σου πουν οτι εχουν το τελειο αμαξι.Το θεμα ειναι να δεις ποσα απο αυτα ισχυουν και απο αυτα που δεν ισχυουν ποσα εισαι διατεθειμενος να φτιαξεις.Μας ανεφερες τοσα αμαξια.Δεν ειναι και στην κατηγορια των πιο αξιοπιστων.Ούτε και τα Audi.Σιγουρα θα πρεπει να διαθεσεις 1-2 χιλιαρικα να φτιαξεις οτι εχει αφησει ο προηγουμενος.Τελειο αμαξι δεν υπαρχει.Τουλαχιστον ενα χιλιαρικο θα το πληρωσεις ειτε ειναι αναλωσιμα ή καποιο τρακαρισμα ή οτιδηποτε.Εγω σου λεω οτι σε αυτα που εψαχνες σιγουρα θα υπηρχαν και καποια που οντως δεν ηθελαν τιποτα.Απλα θα ταν παραπανω απο το μπατζετ σου
Το δικό δεν ήθελε ούτε ευρώ, τουλάχιστον για τους επόμενους 10 μήνες που ήταν το ετήσιο σερβίς.
Δεν έκαιγε λάδια.
Ήταν ατρακαριστο - αβαφο.
Το σαλόνι σαν καινούργιο.
Το είχα αγοράσει πριν 7 έτη καινούριο και είχα κάνει 55.000 χλμ.
Το πήγαινα κάθε χρόνο για συντήρηση στην αντιπροσωπεία δλδ κάθε 7500χλμ Μ.ο.
Είχα βιβλίο συντήρησης με σφραγίδες και αυτοκόλλητα
Είχα όλες τις αποδείξεις .Πήγα σε 2 μεγάλες εταιρείες (Αθηναϊκές) και που έδωσαν ίδια ακριβώς τιμή ανταλλαγής, χωρίς να ελέγξουν το αυτοκίνητο, η μία μάλιστα ούτε φωτογραφίες έστειλε στην Αθήνα, μόνο την άδεια ζήτησαν. Έπειτα από 2-3 μέρες έστειλαν την τιμή ανταλλαγής στον πωλητή και με ενημέρωσε.
Κάποια στιγμή τηλεφώνησα σε 2 τοπικούς αντιπροσώπους (τις ίδιας μάρκας) και μου έδιναν 1500 και 2000€ παραπάνω, έχοντας δει μόνο την αγγελία . Αφού το πήγα και το έβαλαν μέσα στο συνεργείο για έλεγχο, μετά από μισή ώρα οι μηχανικοί είπαν ότι το αυτοκίνητο είναι καθαρό. Δεν μου έκαναν παζάρια και το πήρε τελικά ο ένας στην τιμή που μου είχε πει τηλεφωνικά.
Αυτός τελικά το πούλησε 2000€ παραπάνω
Δλδ η μεγάλες εταιρίες ήθελαν να βγάλουν 3-4000€ από ένα μικρό αυτοκίνητο αξίας 10Κ χωρίς να βάλλουν 1€.
Χώρια το κέρδος από το καινούριο που θα έπαιρνα. -
@618rr said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Καλησπέρα,
μετά από άκαρπες προσπάθειες να βρω ποιοτικό μεταχειρισμένο κάτω από 10k, σκέφτομαι την αγορά καινούριου αυτοκινήτου για τετραμελή οικογένεια με ταβάνι τα 28.000, τα οποία δεν πρόκειται να ξεπεράσω με τίποτα (σχεδόν).
Θα ήθελα τη βοήθεια σας λοιπόν!
Έχω δει / πάρει προσφορά για / τα παρακάτω:
-
Suzuki Vitara GL+ 4x4 26.780+540= 27.320 τελική
Το φαβορί, το μόνο που με προβληματίζει είναι οι χώροι. Σε 4x2 θεωρώ ότι χάνει το βασικό του πλεονέκτημα. Μια ερημική παραλία και ένας βουνίσιος δρόμος υπάρχουν στον τρόπο ζωής μας. -
Skoda Kamiq Selection 116 PS 23.921,90
Ίσως η χρυσή τομή, αδιάφορο εμφανισιακά, φαινομενικά ποιοτικό, πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων, κακή προσωπική εμπειρία από VW Group-ερωτηματικό ο TSI. -
Citroen C5 Aircross 1.2 130 You! Connect 28.172,34
Το πιο ευρύχωρο μάλλον, θα το δω αύριο, με προβληματίζει ο Puretech.
Αυτή είναι η short list, το πιθανότερο είναι να επιλέξουμε κάποιο από τα 3.
-
MG ZS Luxury 19.350,00
Έκπληξη η απτή ποιότητα για την τιμή του (η φτήνια στα Dacia ήταν εμφανής), ερωτηματικό η παθητική ασφάλεια, κινητήρας οριακά επαρκής (;) και με υψηλή κατανάλωση. -
Hyundai i30 Fastback 100 PS 23.867 (Premium) και 25.245 (Distinctive)
Η σύζυγος προτιμά ψηλά αυτοκίνητα (...) οπότε δεν ασχολήθηκα περισσότερο αν και μου άρεσε. -
Dacia Duster 4x4 26.990 (καταλόγου)
Περίμενα να μου αρέσει περισσότερο, ογκώδες και με αίσθηση φτηνού αυτοκινήτου. Στην τιμή αυτή δεν το θεωρώ vfm. -
Peugeot 2008 1.2 Active 100 PS 24.800 (καταλόγου)
Μας καλύπτουν οι χώροι, ποιοτικό, ερωτηματικό και εδώ ο Puretech. -
Renault Arkana Evolution 140 EDC 26.680 (καταλόγου)
Η σύζυγος το απέρριψε (version 2) επειδή της φάνηκε ιδιαίτερα ογκώδες και μη διαχειρίσιμο. -
Renault Captur Evolution ECO-G 100 21.950 (καταλόγου)
Μας άρεσε αλλά φοβάμαι ότι ο κινητήρας είναι οριακός, αν και εξαιρετικά οικονομικός.
Θα ήθελα να δω το C3 Aircross αλλά δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία άφιξης (το απλό έρχεται 15/9). Για το Yaris Cross η αναμονή είναι 4ος/2025 και δεν υπάρχει δυνατότητα να περιμένουμε, εκτός κι αν κυνηγήσουμε καμιά ακύρωση.
Συγνώμη για το σεντόνι, κάθε βοήθεια δεκτή!
Εγω θα σου προτεινα λιγο να σκεφτεις εκ νεου τις προτεραιοτητες σου αφου το budget σου βρισκεται στα μεχρι 28χιλ.
Το λεω αυτο γιατι αντιλαμβανομαι οτι η πρωτη συνθηκη ειναι το "οικογενειακο αυτοκινητο" για 4. Τι ηλικια εχουν τα παιδια? Υπαρχουν ακομα καροτσια? Γιατι εαν υπαρχει τουλαχιστον ενα καροτσι και 2 παιδικα καθισματα πισω, τοτε φιλε κοιτας αμαξια με 450+ (μην πω 500) λιτρα χωρητικοτητας. Ειναι λιγα τα μη SUV σε αυτα τα λεφτα εχουν τετοιες χωρητικοτητες στο πορτπαγκαζ.
Επειτα, ναι μεν η ποιοτητα ειναι σημαντικη αλλα ρε φιλε αν ειναι ειδικα μικρα τα παιδια θα στο κανουν ουτως η αλλως ρδελομπου το αμαξι! Βαλτο λιγο στο μυαλο σου και αυτο και προτιμησε το εσωτερικο να καθαριζεται ευκολα και να μην "πονεσεις" τοσο τις "καταστροφες".
Το 4Χ4 δεν ξερω ποσο θα το χρησιμοποιησεις, δηλαδη στο 100% των καθημερινων σου μετακινησεων στον χρονο ποσο ρολο θα παιξει το 4Χ4? 5%? 10%? Στο λεω γιατι το 4Χ4 το πληρωνεις το λιγοτερο 2-3χιλ παραπανω, χρηματα που ισως πανε αλλου. Πχ? Καταναλωση-Κινητηρας. Ποσο θα χρησιμοποιειται το οχημα για ταξιδια και ποσο για κινηση μεσα στην πολη/κινηση? Πχ αν κινεισαι αρκετα μεσα στην πολη το υβριδικο και ειδικα φουλ παιζει ρολο στα ετησια εξοδα σου. Απο την αλλη αν θα ειναι τα περισσοτερα χλμ για ταξιδια στην εθνικη, σκεψου το πετρελαιο ή ακομα και το σκετο βενζινη.
Το οικογενειακο αμαξι δεν θελεις να εχει ουτε τρομερες επιταχυνσεις, ουτε απαραιτητα και παρα πολλα αλογα. Παιδια θα μεταφερεις μεσα, οποτε το να κανεις μια προσπεραση χωρις αγχος ειναι αρκετο. Δεν χρειαζεται να βαζεις φωτια στο δρομο, ουτε θα τεσταρεις το 0-100 σου καθε μερα.
Για μενα, απερριψε προς το παρον και λογω κινητρα το ZS (αν και σε ολα τα αλλα ειναι φοβερο) ή περιμενε το υβριδικο που ερχεται συντομα και λογικα καλυπτει το χαντικαπ αυτο.
Το Yaris Cross δεν σου κανει για 4μελη οικογενεια, προσωπικη αποψη βεβαια αυτο, ενω η Corolla Cross που εχει καλυτερους χωρους παει ψηλοτερα απο το μπατζετ σου.
Peugeot 2008, C3/C5 aircross και Captur πηγαινε δες και οδηγησε τα και μην φοβασαι την δυναμη του κινητηρα τους. Ειναι υπεραρκετος για οικογενειακο οχημα και συνεπως αυτο που χρειαζεσαι.
Το Kamiq οντως δειχνει εκ πρωτης να ειναι αυτο που ψαχνεις. Προσωπικα τα αυτοκινητα του VAG group και λογω service/ανταλλακτικων θα τα απεφευγα παντως.
Μια ακομα λυση του KIA XCEED το οποιο και εχω οδηγησει και ειναι εξαιρετικο αμαξι στα ολα του θα την σκεφτομουν. Βεβαια δεν γνωριζα το θεμα με τα ακριβα ανταλλακτικα που αναφερθηκε παραπισω.
Τελος, το Vitara θεωρω δεν σε καλυπτει σαν χωρους, ενω το να δωσεις 28χιλ για την τετρακινηση και να κανεις συμβιβασμους σε αλλα πραγματα ειναι λαθος.
Παντως αν παρεις το αμαξι με δοσεις, δες και μερικα ετοιμοπαραδοτα Puma που υπαρχουν. Η ford εχει το χαμηλοτερο επιτοκιο της αγορας και σε σχεση με ολα τα αλλα μπορεις να γλιτωσεις 2-3χιλ. σε επιτοκια αναλογα την προκαταβολη+χρονο αποπληρωμης.
-
-
δε μπορώ να χωνέψω τα μούτρα και τα οπίσθια
Μα δεν έχει κάτι περίεργο ή ασυνήθιστο πάνω του. Μήπως το μπερδεύεις με το προηγούμενο μοντέλο. Το τωρινό είναι αυτό:
αλλά δεν άρεσε στη σύζυγο, καθώς της φάνηκε ένα νεότερο, λίγο ψηλότερο και πιο σύγχρονο Α3 οπότε να πάμε σε ένα αμάξωμα διαφορετικό (το ακούω σαν επιχείρημα).
Το ότι άλλος πληρώνει και άλλος αποφασίζει, ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Εκτός αυτού όμως, ο οδηγός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.
-
@realzeus said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Το ότι άλλος πληρώνει και άλλος αποφασίζει, ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Εκτός αυτού όμως, ο οδηγός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο.
Ε ναι πια !
-
Άσε τη γυναίκα σου να διαλέξει για να έχεις να της το κοπάνας μετά για το τι διαλεξε
-
Εάν πληρώνεις εσυ και όχι από κοινού. Πάνε πάρε αυτό που σου αρεσει. Ζητα φυσικά και μια δεύτερη γνώμη αλλά αγόρασε αυτό που σου αρεσει και μπορείς να υποστηρίξεις οικονομικά.
Οποιος/α έχει άποψη για κάτι άλλο και δη ακριβότερο να βάλει το χέρι στην τσέπη και να συναποφασίσει
-
Ο άνθρωπος κουράζεται στην δουλειά του οπότε θέλει να κοιμάται ήρεμος τα βράδια
-
Καλησπέρα,
μετά από άκαρπες προσπάθειες να βρω ποιοτικό μεταχειρισμένο κάτω από 10k, σκέφτομαι την αγορά καινούριου αυτοκινήτου για τετραμελή οικογένεια με ταβάνι τα 28.000, τα οποία δεν πρόκειται να ξεπεράσω με τίποτα (σχεδόν).
Θα ήθελα τη βοήθεια σας λοιπόν!
Έχω δει / πάρει προσφορά για / τα παρακάτω:
-
Suzuki Vitara GL+ 4x4 26.780+540= 27.320 τελική
Το φαβορί, το μόνο που με προβληματίζει είναι οι χώροι. Σε 4x2 θεωρώ ότι χάνει το βασικό του πλεονέκτημα. Μια ερημική παραλία και ένας βουνίσιος δρόμος υπάρχουν στον τρόπο ζωής μας. -
Skoda Kamiq Selection 116 PS 23.921,90
Ίσως η χρυσή τομή, αδιάφορο εμφανισιακά, φαινομενικά ποιοτικό, πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων, κακή προσωπική εμπειρία από VW Group-ερωτηματικό ο TSI. -
Citroen C5 Aircross 1.2 130 You! Connect 28.172,34
Το πιο ευρύχωρο μάλλον, θα το δω αύριο, με προβληματίζει ο Puretech.
Αυτή είναι η short list, το πιθανότερο είναι να επιλέξουμε κάποιο από τα 3.
-
MG ZS Luxury 19.350,00
Έκπληξη η απτή ποιότητα για την τιμή του (η φτήνια στα Dacia ήταν εμφανής), ερωτηματικό η παθητική ασφάλεια, κινητήρας οριακά επαρκής (;) και με υψηλή κατανάλωση. -
Hyundai i30 Fastback 100 PS 23.867 (Premium) και 25.245 (Distinctive)
Η σύζυγος προτιμά ψηλά αυτοκίνητα (...) οπότε δεν ασχολήθηκα περισσότερο αν και μου άρεσε. -
Dacia Duster 4x4 26.990 (καταλόγου)
Περίμενα να μου αρέσει περισσότερο, ογκώδες και με αίσθηση φτηνού αυτοκινήτου. Στην τιμή αυτή δεν το θεωρώ vfm. -
Peugeot 2008 1.2 Active 100 PS 24.800 (καταλόγου)
Μας καλύπτουν οι χώροι, ποιοτικό, ερωτηματικό και εδώ ο Puretech. -
Renault Arkana Evolution 140 EDC 26.680 (καταλόγου)
Η σύζυγος το απέρριψε (version 2) επειδή της φάνηκε ιδιαίτερα ογκώδες και μη διαχειρίσιμο. -
Renault Captur Evolution ECO-G 100 21.950 (καταλόγου)
Μας άρεσε αλλά φοβάμαι ότι ο κινητήρας είναι οριακός, αν και εξαιρετικά οικονομικός.
Θα ήθελα να δω το C3 Aircross αλλά δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία άφιξης (το απλό έρχεται 15/9). Για το Yaris Cross η αναμονή είναι 4ος/2025 και δεν υπάρχει δυνατότητα να περιμένουμε, εκτός κι αν κυνηγήσουμε καμιά ακύρωση.
Συγνώμη για το σεντόνι, κάθε βοήθεια δεκτή!
Καλημέρα. Πως από τα κάτω από τα 10κ έφτασες 28κ (σχεδόν); είναι 18κ διαφορά στο budget.
Anyway (αν και νομίζω ότι αυτές οι ερωτήσεις που μπαίνουν που και που είναι γκάλοπ πωλήσεων από εταιρίες αλλά τεσπα).
Αν στον τρόπο ζωής σας, υπάρχει ερημική (δύσβατη;) παραλία τότε πιο εύκολα προσβάσιμη θα είναι με ένα ψηλό αυτοκίνητο.
Αλλά αν αυτή η παραλία θα είναι 2 εβδομάδες τον Αύγουστο τότε θα πρέπει να κοιτάξεις άλλες παραμέτρους.
κατανάλωση, χώρους, ασφάλεια. Θα σου πρότεινα επειδή είμαι πλήρως ευχαριστημένος, το S-Cross ( το έχω πάει σε δύσβατη παραλία και δεν προβλημάτισε και είναι 4x2).
Υπάρχουν σε καλή τιμή τα test drive μοντέλα με 23κ (για να μην φτάσεις το υποτιθέμενο ταβάνι σου) και τα έχει όλα μέσα. Όμως όλα. Σύγκρινε με παρόμοια μοντέλα της αγοράς, τα ανάλογα προσόντα που έχουν και επίλεξε το καλύτερο για την οικογένειά σου. Παρε ένα δεν σπάει δεν χαλάει που λέει ο γάτος.
-
-
Δεν σπάει δεν χαλάει λέει ο γάτος κάθε Παρασκευή μεσημέρι που το παίρνει από το συνεργείο.
Την Δευτέρα το πρωί που του το επιστρέφει για φτιαξιμο δεν λέει τίποτα...
-
@groover1972 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Καλησπέρα,
Καλημέρα. Πως από τα κάτω από τα 10κ έφτασες 28κ (σχεδόν); είναι 18κ διαφορά στο budget.
+1
Kι εμένα μου φαίνεται περίεργο,αλλά ο καθένας διαχειρίζεται όπως θέλει τα λεφτά του.
Απλά, -για μένα προσωπικά- είναι ακατόρθωτο εγχείρημα να βρεις όπως το θες καλό,οικογενειακό μεταχειρ. αμάξι με 9.500-10.000,όταν έχεις σκοπό να δώσεις 28.000 για καινούριο. Αν θέλει να γλιτώσει χρήματα,μπορεί να ανέβει το μπάτζετ μεταχ. στα 16-17.000, θα βρει κάτι αξιόλογο και θα γλιτώσει και σημαντικό ποσό από τιμή καινούριου (πάνω από 10.000 ευρώ).
Αν ήθελε να αγοράσει κάτι καινούριο γύρω στα 18-20.000, ναι τότε λογικό να κοιτά μεταχ. του δεκαχίλιαρου κι όχι των 15.000...Τελοσπάντων,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..
Αφού μπορεί να διαθέσει 18.000 ευρώ παραπάνω,ας πάρει καλύτερα καινούριο. -
Επειδή πήγε να γίνει μία παρεξήγηση χτες, ελπίζω να μην έγινε τελικά και παίρνοντας αφορμή από μία διαφήμιση που μου ήρθε στο Φ/Β, μπορούμε να κράξουμε ανάλογα και τους πωλητές.
Η διαφήμιση αφορούσε ένα διαμέρισμα 70 τμ, παλαιό σε περιοχή του κέντρου με προβλήματα, όπου κάποιοι θεωρούν ότι επειδή έκαναν κάποια ανακαίνιση, θεωρούν ότι μπορούν να το πουλήσουν σε τιμή ανώτερη από καινούργιο, στα 3000 ευρώ το τμ.
Αυτό δεν θα είχε αξία να αγοραστεί ως παλαιό πάνω από 1000 άντε 1200 το τμ αν ήταν σε καλό σημείο προσόψεως με κάποια θέα και σε ψηλό όροφο.
Η ανακαίνιση που είδα στην φωτογραφία δεν ήταν μόνο για κατοικία, αλλά και για γραφείο, που σημαίνει ότι για κατοικία ίσως χρειάζονται και παραπάνω πράγματα.
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι η ανακαίνιση τους στοίχησε 500-700 ευρώ το τμ σημαίνει ότι το κόστος θα τους πήγε από 1500-1900 το τμ και θα έπρεπε να πουληθεί από 2-2300 το τμ, ποσό που και σαν νούμερο θα ήταν ελκυστικό, αφού θα ήταν περί τα 150000.
Το ότι το βάζουν πάνω από τα 200000 απλά το κάνει γελοίο με αποτέλεσμα να έχουν εισπράξει και αρκετά γελάκια στο Φ/Β.
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, έχει σημασία πωλητής και αγοραστής να αντιμετωπίζει τον άλλο με σεβασμό και όχι νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους.
-
Ναι βρε συ Βασίλη σωστά όσα γραφεις αλλά ένας που απευθύνεται σε ηλίθιους είτε δεν θα πωλήσει ποτε είτε θα βρει κάναν ηλιθιο.
Στην τελική πιθανώς να μην έχει καν ανάγκη να πουλήσει και προτιμά να το έχει κλειστο με ότι πέναλτυ μπορεί αυτό πια να του προκαλέσει.
Αλλά αυτή την κριτική που γραφεις θα έμπαινες στον κόπο να τον καλέσεις και να του τα εξηγήσεις ;
Προσωπικά όχι.Τώρα όσον αγορα ακίνητα να ευχαριστήσω το θεό που δεν έχω τίποτα πέραν αυτου που μένω. Που και αυτό δέσμευση αλλά τουλάχιστον δεν έχεις το άγχος του ενοικίου.
Ως δικηγόρος γνωρίζω ότι η χειρότερη έννομη σχεση ειναι η μίσθωση.
Τα πάντα υπέρ του μισθωτή και η περιουσία σου βορά στον καθένα.
Κάτι ακίνητα που έχουν μεγάλοι σε ηλικία συγγενείς τους παρακαλώ να τα πουλήσουν να ζήσουν τα τελευταία χρονια της ζωής τους με άνεση χωρίς να με ζαλίζουν να τρέχω εγώ να τους φροντίσω μπας και μου αφήσουν την κάθε μαλακια. Να μην μπω και σε διαδικασία αποδοχών, συντηρήσεων, μισθώσεων ή διαδικασιών με μαστορια για ανακαινισεις ή μηχανικούς για πώληση.
Αν μου αφήσουν κάτι ας είναι μετρητά ή και τίποτα. Κλαιν. Δεν γουστάρω να εξαρταμαι από μεγαλύτερους.
Ακίνητα ότι χειρότερο σε επίπεδο περιουσιακού στοιχείου.
Και που να πας σε χωράφια και άλλες μαλακιες σαν μια παπαρια που έχει αφήσει ο πεθερός στη γυναίκα μου που έχουμε και την υποχρέωση να την καθαρίζουμε πλέον (μόνο έξοδα μαζί με ενφια, κτηματολόγια και πίπες) -
Ο περισσοτερος κοσμος που εγινε πλουσιος με ακινητα εγινε. Αν δεν εχεις ακινητα δεν εχεις την παραμικρη δυνατοτητα να ανεβεις οικονομικα. Δεν μιλαμε για Μασκ πχ που εκανε επιτυχια σε εταιρειες αλλα για ολους τους αλλους.
-
@wantone said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Ο περισσοτερος κοσμος που εγινε πλουσιος με ακινητα εγινε. Αν δεν εχεις ακινητα δεν εχεις την παραμικρη δυνατοτητα να ανεβεις οικονομικα. Δεν μιλαμε για Μασκ πχ που εκανε επιτυχια σε εταιρειες αλλα για ολους τους αλλους.
Στην Ελλάδα ανεβαίνεις οικονομικά ως λαμόγιο κρατικοδίαιτος ή κλέφτης του κοινού ή οικονομικού δικαίου.
Ακίνητα έχουν κάτι θείτσες για να συμπληρώνουν τη σύνταξη της άγαμης θυγατέρας. -
@iceman7 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
@wantone said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Στην Ελλάδα ανεβαίνεις οικονομικά ως λαμόγιο κρατικοδίαιτος ή κλέφτης του κοινού ή οικονομικού δικαίου.
Ακίνητα έχουν κάτι θείτσες για να συμπληρώνουν τη σύνταξη της άγαμης θυγατέρας.Δεν ισχυει αυτο, το λαμογιο χρημα σε ακινητα επενδυεται. Η Καιλη ειχε κανει εταιρεια ακινητων. Και ο Ακης ακινητα αγοραζε. Οι ζαμπλουτες οικογενειες τυπου Μητσοτακη Μαρτινου κοκ εχουν εκαντονταδες ακινητα.
-
Στην σημερινή εποχή τελικά το καλύτερο είναι το ρευστό.
Παλιότερα με τις υποτιμήσεις και τον πληθωρισμό υπήρχε η νοοτροπία των ακινήτων ως κληρονομιά.
Πλέον με τις επενδύσεις σε διάφορα άυλα προϊόντα, όπως αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές κτλ και με το πιο σταθερό νόμισμα του ευρώ, είναι καλύτερα να έχεις ρευστό ως κληρονομιά. Είναι γρήγορα, άμεσα ρευστοποιησιμα και με ευκολία επιμερισμού του κινδύνου.Τα πολυτελή ακίνητα είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είναι εμφάνιση του μαυρου ρευστού στην μεταπώληση τους, όχι δημιουργία πλούτου
-
Αν εχεις χρημα ,αυτη την στιγμη ειναι προτιμοτερο να το κανεις ακινητο παρα να καθεται στην τραπεζα.
Κατα προτιμηση καταστημα.
Ουτε κινδυνος κουρεματος ουτε απομειωσης λογο πληθωρισμου. -
@teo-mak said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Αν εχεις χρημα ,αυτη την στιγμη ειναι προτιμοτερο να το κανεις ακινητο παρα να καθεται στην τραπεζα.
Κατα προτιμηση καταστημα.
Ουτε κινδυνος κουρεματος ουτε απομειωσης λογο πληθωρισμου.Δεν συμφωνώ, υπάρχουν άπειρα προϊόντα του καπιταλισμού και της αγοράς που έχουν αποδόσεις πάνω από αυτές των ακινήτων χωρίς τον κίνδυνο απαξίωσης της περιουσίας και φούσκας ακινήτων, στην περίπτωση που η αγορά ρυθμιστεί όπως πάει να γίνει με διαφορες παρεμβάσεις (αφορολόγητο για 3 έτη σε όσα σπίτια μπουν στην αγορά μίσθωσης, θυμίζω είναι 700.000 τα κλειστά σπίτια ) Εξαιρώ τα ακίνητα πολυτελείας που όπως είπα εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και το κοινό τους είναι διαφορετικό, όχι και τόσο νόμιμο τις περισσότερες φορές.
Προφανώς το να αφήσεις ένα κεφαλαιο να κάθεται χωρίς προοπτική επένδυσης του είναι χειρότερο από το να το επενδύσεις κάπου. Εγώ όμως δεν αναφέρομαι σε αυτό.
-
Οι περισσότεροι ζούμε με όσα κερδίζουμε από την εργασία μας. Άντε να μπαίνει ένα πολύ ελάχιστο ποσο στην άκρη. Ποια ακίνητα, ποιες επενδύσεις; Χρηματιστήριο ; Μετά την επιδρομή του 99 και με τις κρατικοδίαιτες εταιρεία ζομπι του ΧΑ; Ακόμα και το διεθνές χρηματιστήριο απάτη είναι. Βλέπουμε ποσο εύκολα καταστρέφονται εταιρίες κολοσσοί.
Λοιπά χρηματοοικονομικά προϊόντα δεν υπάρχουν για τον απλο κόσμο.
Αναγκαστικά έσοδα - έξοδα είμαστε.
Γι αυτό και ως συνταξιούχοι θα πεθάνουμε την επόμενη μέρα. -
Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου