-
@criuser said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@wantone said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@stefan147 said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Μικτά φαντάζομαι είναι τα ποσά που αναφέρονται και πάντα αυτός είναι ο σωστός τρόπος αναφοράς. Πάντα σε μικτά πρέπει να μιλάμε όταν πρόκειται για αποδοχές μισθωτών.
Αν θυμάμαι καλά από κάτι τελευταία επίσημα στατιστικά, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές άνω των 3.000€ αφορούν περίπου το 5% των μισθωτών. Δεδομένης και της μαύρης εργασίας θα εκτιμούσα πως αυτό το ποσοστό είναι στην πραγματικότητα και λίγο μεγαλύτερο. Αυτό σε αριθμό ατόμων μεταφράζεται σε περίπου 90.000-100.000 μισθωτών.
Στους μισθωτους βαζεις και αυτους του δημοσιου;
Κλασσικα οσοι δουλευουν στις ναυτιλιακες εχουν μεγαλο μερος των αποδοχων τους σε μαυρα. Αναλογα και την εταιρεια.
Δεν νομίζω. Βασικά περιπτώσεις που ξέρω, είναι ΟΛΑ μα όλα άσπρα και τα μπόνους το ίδιο.
Σιγά μην κάτσει ο εφοπλιστής να μπει σε διαδικασίες με την εφορία για ψίχουλα.
Τώρα αν μιλάς για μικρές εταιρείες και ίσως για επιβατικά εσωτερικού, εκεί μπορεί να παίζουν. Σε ποντοπόρο όχι.
Κι όμως ισχύει cruiser στην ναυτιλία..
-
Ο συμπαθης criuser ο οποιος δεν εχει επιτεθει σε κανεναν οπως αλλοι σε αυτον το φορουμ δυστυχως αγνοει αρκετα πραγματα. Αλλα δεν μπορεις να τα ξερεις ολα. Ειδικα για τις ναυτιλιακες αν δεν ξερεις πως δουλευουν ειναι δυσκολο να καταλαβεις πως βγαζουν χρηματα.
-
@babisstinson said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Μικτά φαντάζομαι είναι τα ποσά που αναφέρονται και πάντα αυτός είναι ο σωστός τρόπος αναφοράς. Πάντα σε μικτά πρέπει να μιλάμε όταν πρόκειται για αποδοχές μισθωτών.
Αν θυμάμαι καλά από κάτι τελευταία επίσημα στατιστικά, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές άνω των 3.000€ αφορούν περίπου το 5% των μισθωτών. Δεδομένης και της μαύρης εργασίας θα εκτιμούσα πως αυτό το ποσοστό είναι στην πραγματικότητα και λίγο μεγαλύτερο. Αυτό σε αριθμό ατόμων μεταφράζεται σε περίπου 90.000-100.000 μισθωτών.
Κλασσικα οσοι δουλευουν στις ναυτιλιακες εχουν μεγαλο μερος των αποδοχων τους σε μαυρα. Αναλογα και την εταιρεια.
Δεν νομίζω. Βασικά περιπτώσεις που ξέρω, είναι ΟΛΑ μα όλα άσπρα και τα μπόνους το ίδιο.
Τώρα αν μιλάς για μικρές εταιρείες και ίσως για επιβατικά εσωτερικού, εκεί μπορεί να παίζουν. Σε ποντοπόρο όχι.
Ότι πείτε και ότι ακούσματα έχει ο καθένας.
Και είπα ότι μιλάω για την ποντοπόρο.
-
Ο συμπαθης criuser ο οποιος δεν εχει επιτεθει σε κανεναν οπως αλλοι σε αυτον το φορουμ δυστυχως αγνοει αρκετα πραγματα. Αλλα δεν μπορεις να τα ξερεις ολα. Ειδικα για τις ναυτιλιακες αν δεν ξερεις πως δουλευουν ειναι δυσκολο να καταλαβεις πως βγαζουν χρηματα.
Αν δεν ξέρεις τι ξέρω και ποιους ξέρω μην έχεις άποψη.
Όσο για τις τράπεζες μιλάγαμε για τωρινούς μισθούς και με πηγες πίσω στο 1995 και στο ναυτιλιακό κομμάτι που είχε μπει ένας μηχανικός.
Ναι τότε πλήρωναν πολλά γιατί κανείς δεν πήγαινε αφού η οικοδομή είχε δουλειά και οι μηχανικοί ήταν οι μισοί σαν αριθμός.
-
Μωρε ξερουμε ποιους ξερεις και με ποιους κανεις παρεα
ολη την πλεμπα και τους αδικημενους της ζωης , ολα τους πηγαν ασχημα , και το κακο ειναι πως αυτη η κατασταση διαιωνίζεται , πως το λενε να δεις , κοινωνικη κινητικοτητα. -
@fanis75 said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Τι πήγε να κάνει με πολυτεχνείο στην Τράπεζα ?
Τα πιο περιζήτητα στελέχη ειναι, Πολυτεχνείο με ΜΒΑ = διευθυντικές θέσεις και άνω με τις καλύτερες απολαβές. Συνδυάζει 2 κόσμους, διεθνώς είναι οι πιο περιζήτητοι.
Και υπεύθυνοι για τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις παγκοσμίως. Έλλειψη οικονομικής κουλτούρας και παιδείας. Υπάρχει τάση να αλλάξει αυτή η επιλογή, διεθνώς, αν και δύσκολο.
-
Όσο για τις τράπεζες μιλάγαμε για τωρινούς μισθούς και με πηγες πίσω στο 1995 και στο ναυτιλιακό κομμάτι που είχε μπει ένας μηχανικός.
Ναι τότε πλήρωναν πολλά γιατί κανείς δεν πήγαινε αφού η οικοδομή είχε δουλειά και οι μηχανικοί ήταν οι μισοί σαν αριθμός.
απο αυτα που γραφεις ξερω οτι δεν ξερεις. αν ηξερες θα εγραφες αλλα. κανενας ΕΕ δεν ξερει, πρεπει να εχεις δουλεψει σε αυτους τους οργανισμους σε καλες θεσεις και να μπορεις να καταλαβεις τι γινεται. αλλα σε καθε περιπτωση ειτε καποιος ξερει ειτε δεν ξερει συνηθως δεν εχει διαφορα γιατι ειναι δυσκολο να βγαλεις χρηματα αν δεν εισαι σε ενα στενο κυκλο.
-
@xenos said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Εγώ μιλάω για άτομα με πολυτεχνείο/μεταπτυχιακό που μπήκαν με διαγωνισμούς (την πλειοψηφία του κοσμάκη), όχι τέκνα δ/ντών και λοιπά βύσματα.
Αυτοί λοιπόν ακόμα και στα 40, 3000 καθαρά δεν παίρνουν, ούτε 2000 μη σου πω.
Ας πουν και οι υπόλοιποι. Φάνης;Στις τράπεζες σήμερα (και τα τελευταία χρόνια - καμία σχέση οι εποχές που λέει ο Κρούζερ) υπάρχει τεράστιο εύρως μισθών, ακόμα και εντός της ίδια τράπεζας. Οι παράμετροι πολλές, οι κυριότερες:
- Πότε μπήκες στην τράπεζα - παίζει τεράστιο ρόλο!
- Εαν είσαι μεταγραφή από άλλη τράπεζα - επίσης μετράει πολύ. Μπορεί να πας μεταγραφή με μεγαλύτερο μισθό από τον προϊστάμενό σου!
- Σε ποια διεύθυνση εργάζεσαι.
- Εαν έκανες ατομική ή συλλογική σύμβαση
- Εάν έχεις βύσμα (π.χ. γιος Γεν δντη σε τράπεζα μπήκε ως δντης κατευθείαν και πλέον πήρε την θέση του πατέρα του ως Γεν δντης στα 39 του).
- Εαν συντρέχουν άλλοι λόγοι - π.χ. συγκεκριμένη ειδικότητα που την θέλουν εδώ και τώρα και θα την πληρώσουν.
Πάντως, το 95% των εργαζομένων σε τράπεζες στα 40 τους ειναι περί τα €2.500-3.000 μικτά. Υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως υπάρχει και τεράστια ψαλίδα. 40αρης με €2.000 μικτά και 40άρης με €10.000 μικτά. Επίσης, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά από τράπεζα σε τράπεζα.
Ακριβώς.....μα ακριβώς όμως
Ιδιαιτερα το νούμερο 5 πρέπει να παίζει στον ταξιδευτη και τους φίλους του.
Δεν υπάρχουν τα νούμερα που λες ταξιδευτη, σήμερα. Έχω γνωστούς σε πολλές τράπεζες. Τίποτα από όσα λες δεν ισχύει.
ΟΜΩΣ..... εάν συνεχισουν έτσι οι τράπεζες.....ΙΣΩΣ δούμε και πάλι τέτοιες αποδοχές σε κάποια έτη.
-
Τα πιο περιζήτητα στελέχη ειναι, Πολυτεχνείο με ΜΒΑ = διευθυντικές θέσεις και άνω με τις καλύτερες απολαβές. Συνδυάζει 2 κόσμους, διεθνώς είναι οι πιο περιζήτητοι.
Αυτό ακριβώς!
Πολλές σχολες του Πολυτεχνείου έχουν ανάλογες κατευθύνσεις. Οι μισοί Η/Μ δουλεύουν σε ελεγκτικές κλπ -
@lap said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Και υπεύθυνοι για τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις παγκοσμίως. Έλλειψη οικονομικής κουλτούρας και παιδείας. Υπάρχει τάση να αλλάξει αυτή η επιλογή, διεθνώς, αν και δύσκολο.
Μην ζηλεύεις λαπ, σε μια άλλη ζωή θα πέρναγες και εσυ Πολυτεχνείο !
Ωραίο το αφήγημα σου για να χρυσώσεις το χάπι δεν λέω !
-
@lap said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Το ανάποδο. Οι θεωρητικοί μπουρδολόγοι ειναι υπέυθυνοι για τις κρίσεις, όχι οι άνθρωποι της πράξης.
-
Για αυτό οι 60αρηδες ΗΜ δεν βρίσκουν διαδόχους να παραδώσουν το γραφείο.
-
@otso said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Μωρε ξερουμε ποιους ξερεις και με ποιους κανεις παρεα
ολη την πλεμπα και τους αδικημενους της ζωης , ολα τους πηγαν ασχημα , και το κακο ειναι πως αυτη η κατασταση διαιωνίζεται , πως το λενε να δεις , κοινωνικη κινητικοτητα.Πάλι δεν ξέρεις τι λες.
Τα άτομα αυτά ήταν σωστοί και έντιμοι στις δουλειές τους και πήγαν ψηλά με την δουλειά τους.
Δεν πήγαν βέβαια στις κορυφαίες θέσεις τις λεγόμενες και πολιτικές γιατί εκεί τα παραπάνω προσόντα τους ήταν αρνητικά για τα ψηλά αντικείμενα.
Επίσης όλοι εκφράζετε βεβαιότητες ενώ εγώ απλώς μεταφέρω γεγονότα χωρίς να εκφράζω βεβαιότητες.
Προφανώς σε μεγάλες εταιρείες τα αφεντικά και ο περίγυρος τους δηλαδή το κορυφαίο 1-3% της εταιρείας θα έχει ειδικό καθεστώς και θα παίζουν και μαύρα.
Αυτό δεν μπορεί να γενικευθεί για το 97-99 %.
-
Προφανώς σε μεγάλες εταιρείες τα αφεντικά και ο περίγυρος τους δηλαδή το κορυφαίο 1-3% της εταιρείας θα έχει ειδικό καθεστώς και θα παίζουν και μαύρα.
Στις ναυτιλιακές τα μάυρα ειναι κανόνας, για όλους εκτός των κλητήρων. Δεν έχω γνωρίσει υπάλληλο σε ναυτιλιακή που δεν είχε και μαύρα. Από μερικά κατοστάρικα τον μήνα μέχρι αρκετές χιλιάδες. Μάλιστα ο κολλητός μου σε μεγάλη ναυτιλιακή, δντης ΙΤ πριν 15 χρόνια ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα των "μαύρων" (ναι ήταν μηχανογραφημένα παρακαλώ!!). Μάλλιστα, το ΙΤ είχε ελάχιστα μαύρα, για αυτό και είχε τον 3ο μεγαλύτερο μισθό στην εταιρία, αλλά στην πράξη ήταν σχεδόν στον πάτο των αμοιβών.
-
@babisstinson said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ότι πείτε και ότι ακούσματα έχει ο καθένας.
Και είπα ότι μιλάω για την ποντοπόρο.
Έχω θείο, αδελφή, κουμπάρα και ένα σωρό φίλους κολλητούς σε ναυτιλιακές, ποντοπόρες και τοπικές. Επίσης εργαζόμουν κι εγώ σε ναυτιλιακή (με bulk) ένα διάστημα στο ΙΤ. Από πρώτο χέρι τα γνωρίζω.
-
Μήπως σας κάνουν μαύρο χιούμορ για να σας πικαρουν;
-
Για αυτό οι 60αρηδες ΗΜ δεν βρίσκουν διαδόχους να παραδώσουν το γραφείο.
Γιατί βρίσκουν οι civil ?
Η γενιά της κρίσης δουλεύει επίσης σε ελεγκτικές, αεροπορικές κλπ συγκοινωνιακές, data analytics κλπ
Είναι μάλιστα περιζήτητοι !
Μετά τους 50-55αριδες υπάρχει τεράστιο χάσμα στην αγορα. Οι επόμενοι είναι 28-33! -
δεν καταλαβαινω γιατι επιμένεις.
-
Στις ναυτιλιακές τα μάυρα ειναι κανόνας, για όλους εκτός των κλητήρων. Δεν έχω γνωρίσει υπάλληλο σε ναυτιλιακή που δεν είχε και μαύρα. Από μερικά κατοστάρικα τον μήνα μέχρι αρκετές χιλιάδες. Μάλιστα ο κολλητός μου σε μεγάλη ναυτιλιακή, δντης ΙΤ πριν 15 χρόνια ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα των "μαύρων" (ναι ήταν μηχανογραφημένα παρακαλώ!!). Μάλλιστα, το ΙΤ είχε ελάχιστα μαύρα, για αυτό και είχε τον 3ο μεγαλύτερο μισθό στην εταιρία, αλλά στην πράξη ήταν σχεδόν στον πάτο των αμοιβών.
Το sap έχει ειδική παραμετροποίηση για τα μαύρα, μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Ναυτιλιακή = μαύρα -
δεν καταλαβαινω γιατι επιμένεις.
Γιατί τρία άτομα που ξέρω δεν παίρνουν μαύρα. Σε ποντοπόρους μεγάλες.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ