-
Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να τεσταριστεί η υπομονή του με θέματος όπως:
- Σουζουκοχρέπια, όλα είναι για τα μπάζα, άσε που δεν φρενάρουν ...
- Αγόρασα βιτάρα και ξήλωσα το καζανάκι της εξάτμισης στο πρώτο καβάλημα πεζοδρομίου. Επίσης σπινιάρει στην ανηφόρα και σε υποψία σαθρού εδάφους, απαράδεκτη τετρακίνηση.
- Ξεκόλλησα άερα, βιτάρα 20ετίας από 5 πόντους λάσπη , χωρίς να καταλάβω τίποτα, με το duster μου. Το βιτάρα στράβωσε και σασί μετά από αυτό , δεν έκλεινε το καπό με τίποτα.
- 3008 phev , αυτός ο ακούραστος εργάτης, έγραψα 300Κ χιλιόμετρα , με μόνο μία αλλαγή λαμπτήρα πλαφονιέρας.
- Πήρα μάζδα και μου έκαψε 5 λίτρα λάδι ( συμπλήρωνα κιόλας ) στην πρώτη αλλαγή, άσε που τρίζει μέσα σαν κουδουνίστρα.
- Τσάγιασα από στάση, βιτάρα Σ , οδηγώντας το 1,8 μου Chr , στην ανηφόρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας , ρίχνοντας του 5 κολώνες μέχρι τα 185 που έκοψα.
Αν μετά από τα παραπάνω , δεν .... τότε ήρθε επίσημα το τέλος.
-
@civil357 said in criuser vs Lap:
- 3008 phev , αυτός ο ακούραστος εργάτης, έγραψα 300Κ χιλιόμετρα , με μόνο μία αλλαγή λαμπτήρα πλαφονιέρας.
- Τσάγιασα από στάση, βιτάρα Σ , οδηγώντας το 1,8 μου Chr , στην ανηφόρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας , ρίχνοντας του 5 κολώνες μέχρι τα 185 που έκοψα.
Αν μετά από τα παραπάνω , δεν .... τότε ήρθε επίσημα το τέλος.
Εγώ ξέρω τι θέλει. Δώστε του νήμα για τον Ολυμπιακό. Έχει δίκιο ο άνθρωπος.
-
@civil357 said in criuser vs Lap:
- Τσάγιασα από στάση, βιτάρα Σ , οδηγώντας το 1,8 μου Chr ,
Καρφωνόμαστε έτσι!!! αυτό δεν μπορεί να το πιστέψει ουτε φανατικός toyotαίος
-
@eltonjohn said in criuser vs Lap:
@otso said in criuser vs Lap:
@iceman7 said in criuser vs Lap:
Το γατο επρεπε να τον εχουμε ηδη φέρει πισω σαν το Καραμανλή το 1974!
Ειναι και σχετικές οι μερες!
Αν οι admins που τον στεναχώρησαν τον εβρισκαν και του ζητουσαν συγνώμη, θα ερχόταν να μας σώσει....
Στη χειρότερη μια υποδοχή σαν ΑΝΤΡΕΑΣ από το Herfield κανοντας νοημα σε καμια αλανιάρα γατα θα ηταν αρκετό!
Αλλα του αρμόζει υποδοχη Εθνάρχη... εστω Γατάρχη!Δεν ξερω αν θα ηταν πρεπον να διναμε το τηλ του σε καμμια κυρια εκπλαγου καλλονης ωστε να τον πεισει να γινει διπλος κατασκοπος , ε ε ε λαθος να επιστρεψει εννοω
στυλ CARRE JOHN. LE
Διαφορετικα με μια μικρη (η μεγαλη) χορηγια στον nickthetrib να αναλαβει να τον πεισει.Ε Κ Π Λ Α Γ Ο Υ
(αυτό πρέπει να διασωθεί)Ελπίζω όχι, διότι το ορθόν ορθόν είναι το <<εκπάγλου>>...
-
@realzeus said in criuser vs Lap:
εκπάγλου
Aλεξ ευχαριστω , απιστευτο , μου ειχε μεινει απο πιτσιρικας που διαβαζα την εφημεριδα ακροπολις ενος γειτονα παππου (τα απογευματα που πηγαινε καφενειο , οι εφημεριδες εχοντουσαν στις 12 το μεσημερι με το λεωφορειο) .
Ολα αυτα τα χρονια λοιπον η το θυμομουνα λαθος η δεν ειχα μαθει να διαβαζω σωστα η δεν μπορουσα να την προφερω . Παντως ηταν απο τις λεξεις που μου ειχαν κανει εντυπωση , η ισως τα θεματα ηταν πιπερατα. -
"Η γενιά που τα φαγε" vs "Η γενιά που τον έφαγε"...
-
Πως λέμε σε αστική διάλεκτο πως κουράστηκα και πονάει όλο το σώμα μου;
-
Σχόλασε ο κυρ - Παντελής...
-
@johnny-0 said in criuser vs Lap:
Να ξαναρχίσουμε τα ίδια ?
Η γενιά που τα φαγε, είναι σήμερα 70 - 80 και είναι ήδη 20-30 χρόνια συνταξιούχοι.
Η δική μου η γενιά είναι αυτή που πλήρωνε εισφορές για 2300 σύνταξη και θα πάρει 1100. Και βέβαια μετά τα 62 με 40 χρόνια, ή μετά τα 67 με λιγότερα. Α και με την κρίση έχασε και τα καλύτερα επαγγελματικά της χρόνια, από τα 45 έως τα 60.
Η γενιά που τον έφαγε, είναι οι 35-45 που τα έτρωγε ως νέοι μια χαρά, αλλά μετά ήρθε η κρίση και τον έφαγε.
-
Τι έτρωγαν βρε συ. Ως ανήλικοι;;;; Πας καλά;;;;
-
@lap said in criuser vs Lap:
Οι 35-45 ήταν ανήλικοι πριν 14-20 χρόνια ? Ισως ελάχιστοι για λίγο.
Αλλά εξωτερικά για σπουδές και ταξίδια, χαρτζηλίκια, μπουζούκια, μεταπτυχιακά, για ρώτα αυτούς που είναι σήμερα 25 - 35 πως τα περνάνε, περάσανε, τα φοιτητικά τους χρόνια ?
-
@criuser said in criuser vs Lap:
Οι 35-45 ήταν ανήλικοι πριν 14-20 χρόνια ? Ισως ελάχιστοι για λίγο.
Αλλά εξωτερικά για σπουδές και ταξίδια, χαρτζηλίκια, μπουζούκια, μεταπτυχιακά, για ρώτα αυτούς που είναι σήμερα 25 - 35 πως τα περνάνε, περάσανε, τα φοιτητικά τους χρόνια ?
Όπως εμείς;;; Με εργασία και πολύ διάβασμα;;; Μη κρίνεις από τον κύκλο σου. Δεν έχεις ιδέα πως περνούσαν τα παιδιά εκείνη την εποχή.
Όσο για την φοβερή γενια σου.
Τέλη 90 αρχες 2000 το ρεκόρ φοροδιαφυγής με ποσοστό 37% επι του ΑΕΠ. (Συνήθως η χωρα κυμαινόταν από 22-27% ανα δεκαετίες) Το υψηλότερο στην ιστορια του τόπου από τότε που συλλέγονται στοιχεία με εξαίρεση το 1973 όπου είχε ένα τέτοιο παρόμοιο ποσοστό. ΚΛΕΦΤΕΣ η γενια σου. Έχετε και μούτρα να κλαίτε για τις συντάξεις που δεν σας τις πληρώνουν οι 1 εκ νέοι που μετανάστευσαν διοτι τους διαλύσατε τη χώρα με την κλεφτομανια και νεοπλουτισμό σας.
Να ζήσετε με τα κλοπιμαία σας. Θέλετε και συντάξεις 3.000 ευρώ με 1 εκ νέους εκτοπισμένους στο εξωτερικό. Γελάνε και οι πέτρες.
Όταν θα γίνει πόθεν εσχες σε βάθος 30 ετιας και από τα έσοδα των εκποιήσεων των κλοπιμαίων επιδοτηθεί με κάποιον τρόπο η επιστροφή των νέων στη χωρα, τότε θα μιλάτε.
Βασικα μέχρι να γίνει αυτό, θα έχουν γεράσει και οι σημερινοί νέοι.
-
Δεν έχω ιδέα πως περνούσαν οι σημερινοί 35 - 45 πριν την κρίση ?
Χλίδα...
Σε ποιον κύκλο μου.
Ο κύκλος μου είναι τεράστιος, για κοινωνικά θέματα, λόγω της φύσης της δουλειάς μου. .
Από μετανάστες, οικοδόμους, τεχνίτες, ναυτικούς, εμπόρους, δυ, ιδιωτικούς υπαλλήλους, τραπεζικούς μέχρι επιχειρηματίες.
Δεν είπα ότι δεν μας τις πληρώνουν οι νέοι, είπα ότι η δική μου η γενιά δεν ήταν αυτή που τα έφαγε. Τουλάχιστον όσοι δεν ήταν στον δημόσιο τομέα, ώστε να προλάβουν να πάρουν σύνταξη πριν την κρίση, αλλά και σε αυτούς την έκοψαν και δεν πήραν αυτά που πήραν οι μεγαλύτεροι.
Τα περί φοροδιαφυγής και άλλων παραμυθίων σου έχω απαντήσει παραπάνω.
Είναι λογικό να παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος 8000 τον μήνα σε κρατική εταιρεία ? Και όταν την έκλεισαν στην κρίση αρνήθηκαν να αναλάβουν εργασία και τους πλήρωναν για 5-6 χρόνια χωρίς να δουλεύουν.
Υπάλληλος εφορίας 4500. Υπάλληλος πολεοδομίας 2800. Στρατιωτικοί από 2500 έως 4000, τραπεζικοί από 1500 έως 8000. Υπάλληλοι ΙΚΑ κάπου στα 2800. Μιλάμε για καθαρά λεφτά επί 14 μήνες και για πτυχιούχους αλλά και για ΔΕ κατηγορίας.
Και βέβαια σύνταξη στα 50. Μην σου πω για Ολυμπιακή, που βγήκαν στα 40 τους. Και μισθάρες. Στον ΟΣΕ, στην ΔΕΗ, στον ΟΤΕ.
Αυτοί τα έφαγαν και αυτοί ήταν η φοροδιαφυγή. Γιατί έκαναν και μαύρες δουλειές το απόγευμα, αλλά πολλοί και το πρωί.
Τώρα αν ήταν πελάτες μου, προφανώς ήταν και τέτοιοι, όπως και στα αυτοκίνητα και στα μπουζούκια και στα ξενοδοχεία και σε όλη την αγορά.
1.100.000 ήταν οι ΔΥ του ευρύτερου τομέα το 2011, σύμφωνα με τα δεδομένα, αφού 950000 είναι στον δημόσιο τομέα και λείπουν τα ΝΠΙΔ και οι ΔΕΚΟ και οι κρατικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες..
https://kede.gr/kata-196-000-ligoteroi-oi-dimosioi-ypalliloi/
https://www.e-dimosio.gr/dimosio/106408/kata-370-000-miothikan-dimosii-ipallili-apo-2011-eos-simera/
Δηλαδή 1 στους 3 εργαζόμενους, ήταν στο δημόσιο.
Και μετά λέμε γιατί πτωχεύσαμε, γιατί δεν έχουμε ανάπτυξη.
Το είπε και ο Πάγκαλος. Μας ψηφίζατε και σας διορίζαμε.
-
Εντάξει παιδιά σιγά μην έχουμε οι 40-45 αρηδες τύψεις που στα φοιτητικά μας χρόνια πηγαίναμε τις καθημερινές μπουζούκια με ένα 20αρικο , στα μπαράκια στη Χαριτος , στα καλοκαιρινά στέκια των Εξαρχείων, δουλεύαμε μια - δύο εβδομάδες σε καφέ τα καλοκαίρια και με τα μεροκάματα και τα πουρμπουάρ κατεβαίναμε χύμα Πειραιά και διαλέγαμε το πρώτο πλοίο για Κυκλάδες και κατεβαίναμε Πάρο , Νάξο , Ίο κλπ για την πλάκα μας , βολταραμε παντού με τα δεύτερα αμαξάκια της οικογένειας με τζάμπα βενζινουλα και βρίσκαμε τις πρώτες δουλειές άνετα με 1000-1200 ευρώ , την εποχή που τα Τσερόκι και τα SLK ήταν το κάθε δεύτερο - τρίτο αυτοκίνητο που έβλεπες στο δρόμο και οι πολυτελείς μεζονέτες ,πολυκατοικίες και τα εξοχικά μέχρι και στην Κύθνο ξεφύτρωναν παντού σαν τα μανιτάρια.
Την φουτσα που φάγαμε μετά δεν θα την καταλάβουν ούτε στους πιο φρικτούς εφιάλτες τους οι γενιές του 50 και του 60 , και από την οποία ακόμη δεν έχουμε ανακάμψει και ούτε προβλέπεται για τα επόμενα 40 χρόνια.
-
Οι κάτω των 40 σε διαβεβαιώ δεν ήταν χλιδα. Ήδη από τα 22-24 τους είχανε μπει στην κριση. Σε εμάς ξεκίνησε ο υπό κατώτατος. Πως λέμε υπολοχαγός Νατάσσα; Καμία σχέση
-
Οι κάτω των 40 σε διαβεβαιώ δεν ήταν χλιδα. Ήδη από τα 22-24 τους είχανε στην κριση
Για τους κάτω των 33 να συμφωνήσω. Για τους άνω των 35 με την καμία. Χλίδα. Γιατί είχαν και οι γονείς τους λεφτά και τους έδιναν...
-
Οι κάτω των 40 σε διαβεβαιώ δεν ήταν χλιδα. Ήδη από τα 22-24 τους είχανε στην κριση
Για τους κάτω των 33 να συμφωνήσω. Για τους άνω των 35 με την καμία. Χλίδα.
Άσε ρε δεν ξέρουμε εμείς και ξέρεις εσύ....
-
@johnny-0 said in criuser vs Lap:
Να ξαναρχίσουμε τα ίδια ?
Η γενιά που τα φαγε, είναι σήμερα 70 - 80 και είναι ήδη 20-30 χρόνια συνταξιούχοι.
Η δική μου η γενιά είναι αυτή που πλήρωνε εισφορές για 2300 σύνταξη και θα πάρει 1100. Και βέβαια μετά τα 62 με 40 χρόνια, ή μετά τα 67 με λιγότερα. Α και με την κρίση έχασε και τα καλύτερα επαγγελματικά της χρόνια, από τα 45 έως τα 60.
Η γενιά που τον έφαγε, είναι οι 35-45 που τα έτρωγε ως νέοι μια χαρά, αλλά μετά ήρθε η κρίση και τον έφαγε.
Ποσό ήταν πριν τα μνημόνια η γενιά του Πολυτεχνείου ;
Δεν εξετάζω ποιος είναι πιο ριγμένος, αλλά να λεμε ότι τα παιδιά που βγήκαν στην αγορα εργασίας απο το 2010 μέχρι το 2019 ήταν και ευνοημένα επειδή ίσως να πηγαν 2 φορες μπουζούκια είναι κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. -
Για τους κάτω των 33 να συμφωνήσω. Για τους άνω των 35 με την καμία. Χλίδα.
Άσε ρε δεν ξέρουμε εμείς και ξέρεις εσύ....
Μα σε βλέπω δίπλα μου, να γκρινιάζεις ενώ ξέρεις ότι έχω δίκιο.
Αν είσαι 35 είσαι στο όριο.
-
Απλά επηρεάζεσαι από τον κύκλο άου που κυρίως είναι νεόπλουτοι χωριάτες που στα φουσκώνουν για να αποκτήσουν κοινωνικό προφίλ και υπόσταση.
Στο λέω από τα 24 εμείς βγαζαμε καθαρά θυμάμαι 360 ευρώ και χαιρόμασταν (με 8 ώρες εργασία)
criuser vs Lap