-
Δεν ξέρω για επιδοτήσεις. Έχουμε έρθει κανονικά.
Είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια.
-
@red_monster Μπλιαχ
-
@nasos said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Εμείς πάντως ήρθαμε χθες στο Ψαροπούλι της βόρειας Εύβοιας,με €35 το τρίκλινο και δική μας ομπρέλα, ενώ σε ομπρέλα και ξαπλώστρα μαγαζιού, έχει €2.50/άτομο ελάχιστη κατανάλωση και τέλος.
Φαγητό σε ταβέρνα €31.50 τα 3 άτομα.
ΤΣΑΜΠΑ όλα!! Τιμές πριν 30 χρόνια...αυτά ειναι!! Γενικά η Εύβοια ειναι πολύ λογική έως και φτηνή, ως τουριστικός προορισμός.
-
Εμείς πάντως ήρθαμε χθες στο Ψαροπούλι της βόρειας Εύβοιας,με €35 το τρίκλινο και δική μας ομπρέλα, ενώ σε ομπρέλα και ξαπλώστρα μαγαζιού, έχει €2.50/άτομο ελάχιστη κατανάλωση και τέλος.
Φαγητό σε ταβέρνα €31.50 τα 3 άτομα.
Που υπάρχουν τέτοιες τιμές;;;;
Δώσε σε παρακαλώ αν επιθυμείς ένα λινκ με το ξενοδοχείο.
-
Υπάρχουν ακόμα καταλύματα που "βγαίνουν" με 35€ τη βραδία, έστω και μαύρα??
Γνωρίζοντας τα κόστη ακόμα και οικογενειακή να είναι η επιχείρηση χωρίς υπαλλήλους, απλά δε βγαίνει.
-
@stefan147 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Υπάρχουν ακόμα καταλύματα που "βγαίνουν" με 35€ τη βραδία, έστω και μαύρα??
Γνωρίζοντας τα κόστη ακόμα και οικογενειακή να είναι η επιχείρηση χωρίς υπαλλήλους, απλά δε βγαίνει.
Δεν ξέρω, αλλά οριακά πιστεύω πως ναι. Από τα λίγα που γνωρίζω, ένα καλό κατάλυμα με αρκετές παροχές (π.χ. nesrpesso, τσάι, μπουκαλάκι νερό καθημερινά, καθημερινό άλλαγμα σε σεντόνια, κλπ.) και καλά προιόντα μπάνιου έχει κόστος περί τα €30/ημέρα. Τώρα εαν εισαι σε λιγότερο τουριστική περιοχή μπορεί να πέφτει και στα €25/ημέρα. Εαν μειώσει και παροχές, άνετα πέφτει στα €10/ημέρα κόστος. Οπότε στα €35 έχει €25 κέρδος. Πολύ πρόχειροι οι υπλολγισμοί, έτσι για έναν μπούσουλα.
-
Οι καθαρίστριες ΟΤΑΝ τις βρεις, ζητάνε από 8€ (Μαρμάρι Ευβοίας) έως και 15€ (Πάρος) την ώρα. Μαύρα φυσικά. Στο Πόρτο Χέλι έχω 3 για να βγει η σεζόν και μου βγάζουν την πίστη να συνεννοηθώ κάθε φορά. 10€ την ώρα και θέλουν και 2 ώρες μίνιμουμ για 70τμ.
Νερά, κωλόχαρτα, προϊοντα μπάνιου είναι αμελητέα τα κόστη. Βάζεις σε δοχεία ότι βρεις σε επαγγελματική συσκευασία από σούπερ μάρκετ.
Ενέργεια είναι σοβαρό κόστος, ασφάλεια ακινήτου, ΕΝΦΙΑ, προμήθεια πλατφόρμας είναι 15% στην καλύτερη και άλλα 15% είναι ο φόρος. Δε συζητάμε εάν πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα καθώς εκεί είναι άλλο το καθεστώς με επιπλέον κόστη πχ λογιστής, κάποιος εργαζόμενος κτλ. Επίσης σημαντικό κόστος είναι η συντήρηση ή/και αποκατάσταση φθορών. Κάθε χρόνο θα χρειαστεί από ένα τοπικό βαψιματάκι μέχρι ένα νέο ερκοντίσιο ή κάτι.
Η εμπειρία μου λέει ότι ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε μία μετρίως τουριστική περιοχή (ας πούμε 90 με 100 διανυκτερεύσεις το χρόνο) και με απόλυτη νομιμότητα, αφήνει καθαρό κέρδος 45 με 55% του τζίρου. Ως επιπλέον εισόδημα είναι μια χαρά. Ως αποκλειστική πηγή όμως δε φτάνει.
-
Δεν αντιλέγω με όσα λες Στέφανε. Εγώ έγραψα τα κόστη όπως μου τα μεταφέρανε φίλοι στο νησί. Πολλοί έχουν μόνιμη καθαρίστρια με μισθό που βγαίνει πιο φτηνά από την ωρομίσθια αμοιβή ή καθαρίζουν οι ίδιοι (π.χ. μητέρα, αδερφή κλπ.). Δίνουν έξω τα σεντόνια/πετσέτες.
Προφανώς βγαίνουν με πολλά μαύρα. Π.χ. ένα κατάλυμα με 10 δωμάτια και Μ.Ο. διανυκτέρευσης τα €80, ειναι €800/ημέρα. Για 60 μέρες (αν πάρουμε σεζόν 3.5 μηνών συνολικά) είναι €48.000 έσοδα. Οπότε από εκεί και πέρα παίζει πόσα ειναι μαύρα, πόσα φορολογημένα, πόσα μέσω πλατφόρμας κλπ. Άλλο, για παράδειγμα να πληρώνεις φόρο στα €30.000 (48.000 - 18.000 έξοδα) και άλλο στα €10.000 (48.000 - 18.000 έξοδα, αλλά δηλωμένα τα 28.000).
Μετά έχουμε και διάφορα καταλύματα που φτιάχτηκαν με ΕΣΠΑ, άλλος ένα παράγοντας. Γενικά ειναι πολυπαραγωντικό και κάθε περίπτωση ειναι και διαφορετική.
-
Φετος δεν εχει διακοπες για τους περισσοτερους ελληνες μαζι μ αυτους και γω με την οικογενεια μου..αν μπορεσουμε και παμε 2-3 μερες στο χωριο στο βουνο τελος αυγουστου που χω 5 μερες αδεια να αδειασει λιγο το μυαλο..τουλαχιστον ειναι γλυκια η αναμονη του καινουργιου αυτοκινητου..
-
@vagkirk said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@williamg said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@vagkirk said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ευτυχώς που ακόμη για τους Νότιους υπάρχει η Πελοπόννησος για φθηνές σε σχέση με Κυκλάδες και Ιόνιο μετακινήσεις αλλά και διαμονή , φαγητό.
Για πες μέρη για του χρόνου.
Για φέτος κάπως την κουτσοβγαλαμε με Βορεια Έυβοια που πληρεί τις ίδιες προδιαγραφες ακόμα.Εντάξει Βόρεια Εύβοια είναι φοβερή , αλλά με χαλάει η πρόσβαση πολύ.
Πελοπόννησος έχει δρομαρες και πολλές ευκολίες.
Ειδικά η Καλαματαρα, υπάρχουν τα πάντα εκεί , και καλές παραλίες, και ένα μεγάλο βουνό από πάνω ένα τεταρτακι απόσταση για δροσουλα το βράδυ να απολαύσεις το ποτό σου , και φυσικά φοβερά καταλύματα.
Μετά για εμένα για καθαρά οικογενειακές διακοπές είναι το λαϊκό Τολό Αργολίδας, με 150 την βραδιά πολύ καλό δωμάτιο ακριβώς επάνω στην θάλασσα,
και καλό και οικονομικό φαγητό ΜΟΝΟ στην εστιατόριο του ξενοδοχείου ΣΟΛΩΝ επάνω στην παραλία. Δίπλα σου το Ναύπλιο για βραδυνες βόλτες.Και μετά όλα τα μέρη πέριξ του Αργολικού κόλπου από Κάντια (Candia Castle φοβερό ξενοδοχείο αλλά άθλιο ακόμη service παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας) ,Βιβάρι , Δρέπανο , και συνεχίζοντας μετά το Ναύπλιο Κιβέρι και Ξεροπήγαδο μπαίνοντας Αρκαδία , μαζί με το επίσης λαϊκό Άστρος Κυνουρίας το οποίο είναι χειρότερο από όλα τα προαναφερθέντα αλλά έχει ακόμη χαμηλές τιμές σε καταλύματα.
Και συνεχίζοντας προς Λεωνίδιο, πολύ καλά μέρη για οργανωμένο κάμπινγκ με υπέροχες παραλίες για όποιον του αρέσει το άθλημα.
Πριν το Λεωνίδιο υπάρχει ένα καταπληκτικό χωριό με ένα υπέροχο κολπίσκο και απίστευτη παραλία που λέγεται Σαμπατική, φανταστικό κατάλυμα ένα καινούργιο https://www.sampatikisuites.com/el/ το οποίο αν και αρκετά ακριβό αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ζητά.
Άνετα κατά την άποψη μου ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας που ξεπερνά οποιοδήποτε νησί σε ομορφιά και ποιότητα παραλιών.Το Λεωνίδιο πιο δίπλα αν και μεγάλο με ωραίες υποδομές δεν με τρελαίνει.
Και τέλος για όποιον πραγματικά θέλει τις τέλειες διακοπές με ησυχία και γαλήνη σε ένα πραγματικό επίγειο παράδεισο χωρίς καμία υπερβολή ως προς τον χαρακτηρισμό αυτό τότε υπάρχει το Κυπαρίσσι Λακωνίας, αν πας δεν θα θέλεις να φύγεις ποτέ , αλλά η πρόσβαση είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς πρέπει να κάνεις ένα τεράστιο ταξίδι μέσα από την Λακωνία και μετά τους Μολάους.
Και μιας και είπα Λακωνία, και εκεί τι να πρωτοπεί κάποιος , για την πανέμορφη Μάνη - αλλά άπιαστη πλέον για πολλούς - μέχρι και το Βαθύ κοντά στο Γύθειο για πιο εύκολη πρόσβαση, και από την άλλη πλευρά Ελαία, Αρχάγγελος, κλπ μέχρι την Ελαφόνησο.
Ρε κορώνα όπως τα λες είναι για τη Λακωνια,έλα να σου δώσουμε το χρυσό κλειδί ,να σε κάνουμε επίτιμο δημότη!Αν και από Γυθειο,προτιμώ το πόδι της Νέαπολης,η αδούλωτη είναι για αρχοντους πλέον!
Στο μόνο που έχω ένσταση είναι το Κυπαρίσσι,είναι κουκλάκι,αξίζει όλη την ταλαιπωρία να φθάσεις,πάω κάθε χρόνο εκδρομή μονοήμερη αλλά δεν θα πήγαινα ποτέ διακοπές εκεί εκτός αν ήμουν δοκιμαστής ψυχοφαρμάκων! -
@tolisk20 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Φετος δεν εχει διακοπες για τους περισσοτερους ελληνες μαζι μ αυτους και γω με την οικογενεια μου..αν μπορεσουμε και παμε 2-3 μερες στο χωριο στο βουνο τελος αυγουστου που χω 5 μερες αδεια να αδειασει λιγο το μυαλο..τουλαχιστον ειναι γλυκια η αναμονη του καινουργιου αυτοκινητου..
Και το χωριο διακοπες ειναι.
Εγω τουλαχιστον ετσι το βλεπω!!
Δεν χρειαζεται να μπω μονο σε πλοιο ή να νοικιασω καπου για πω πηγα διακοπες.Συγκρινεται ο υπνος στο χωριο και βολτα στα καφενεια και τα πανηγυρια?
-
@chrisk6 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Δεν χρειαζεται να μπω μονο σε πλοιο ή να νοικιασω καπου για πω πηγα διακοπες.Συγκρινεται ο υπνος στο χωριο και βολτα στα καφενεια και τα πανηγυρια?
Αρκει να μην σε ξυπνανε γυφτοι με μεγαφωνα οτι καθαριζουν αποθηκες αυλες απο παλιοσιδερα , πασουμια παντοφλες , πλαστικες καρεκλες , και ολη την νυχτα οι αδεσποτες σκυλοσυμμοριες του χωριου , μηνμενεις κοντα στην πλατεια και ακους κλαρινα ως το πρωι η παραεξω και ακους τα κλαρινα του διπλανου χωριου , τον τρελλο που βριζεται με την μανα του πρωι- πρωι , τους λιγους νεαρους με τα παπια χωρις εξατμηση να βολοδερνουν ολη νυχτα , τον γειτονα με το αλυσοπριονο που κοβει ξυλα για τον χειμωνα , τα τρακτερ που πανε 5 η ωρα το πρωι για δουλεια , κα ουκ ων εστι αριθμος .
Χωρια για διακοπες ειναι αυτα που εχουν εως 10 γερους η εγκαταλελειμενα που πανε μερικοι αστοι με νοσταλγια στα πατρικα τους το καλοκαιρι. -
Ξέχασες τον κόκορα από την διπλανή αυλη. Αχ και να τον πιάσω. ....Αχ.....μόνο αυτό του λέω.
-
Φετος δεν εχει διακοπες για τους περισσοτερους ελληνες μαζι μ αυτους και γω ... τουλαχιστον ειναι γλυκια η αναμονη του καινουργιου αυτοκινητου..
Το δικό μας αυτοκίνητο είναι μικρό γιαπωνέζικο 1.3 17 ετών.
Just saying...
-
Δεν χρειαζεται να μπω μονο σε πλοιο (500) ή να νοικιασω καπου (5*100 ? ) για πω πηγα διακοπες. (=1000 + φαγητό κτλ γιατι δεν θα μαγειρεύεις σπιτι)
-
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Αρκει να μην σε ξυπνανε γυφτοι με μεγαφωνα οτι καθαριζουν αποθηκες αυλες απο παλιοσιδερα , πασουμια παντοφλες , πλαστικες καρεκλες , και ολη την νυχτα οι αδεσποτες σκυλοσυμμοριες του χωριου , μηνμενεις κοντα στην πλατεια και ακους κλαρινα ως το πρωι η παραεξω και ακους τα κλαρινα του διπλανου χωριου , τον τρελλο που βριζεται με την μανα του πρωι- πρωι , τους λιγους νεαρους με τα παπια χωρις εξατμηση να βολοδερνουν ολη νυχτα , τον γειτονα με το αλυσοπριονο που κοβει ξυλα για τον χειμωνα , τα τρακτερ που πανε 5 η ωρα το πρωι για δουλεια , κα ουκ ων εστι αριθμος .
Χωρια για διακοπες ειναι αυτα που εχουν εως 10 γερους η εγκαταλελειμενα που πανε μερικοι αστοι με νοσταλγια στα πατρικα τους το καλοκαιρι.Εγώ ανήκω στη 2η κατηγορία.
-
Το πρόβλημα του να είσαι αστός χωρίς λεφτά είναι πως δεν έχεις ούτε αυτό το χωριό.
-
Φετος δεν εχει διακοπες για τους περισσοτερους ελληνες μαζι μ αυτους και γω ... τουλαχιστον ειναι γλυκια η αναμονη του καινουργιου αυτοκινητου..
Το δικό μας αυτοκίνητο είναι μικρό γιαπωνέζικο 1.3 17 ετών.
Just saying...
Οι άνθρωποι που δημιουργούν έτσι περνούν τις διακοπές τους.
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Το πρόβλημα του να είσαι αστός χωρίς λεφτά είναι πως δεν έχεις ούτε αυτό το χωριό.
αστος χωρις λεφτα, μου ακουστηκε σαν το Αϊτός χωρις φτερα
-
Στα γούστα, στην παιδεια, στην αισθητική αστοί. Μια λεπτομέρεια λείπει μονάχα.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;