-
@antonmone said in BMW 1 Series F70 (2024):
Σίγουρα πας πιο ξεκούραστα και ειδικά το απλό cc δεν εμποδίζει σε τίποτα απολύτως από το να κινηθείς νορμαλ έως να κάνεις ότι καφρίλα μπορεί να σκεφτεί κανείς.Προσωπικα δεν μπορώ να βρω καμμία συμμετοχικότητα και ευχαρίστηση στο να κουλαθεί το δεξί πόδι ταξιδεύοντας πχ μέχρι την Καβάλα.
Σε επαρχιακούς ή σε οδήγηση σε βουνά αλλάζει το πράγμα αλλά η ύπαρξη του cc δεν είναι για αυτή την οδήγηση.Βασικά ο μόνος λόγος να βάλω cc για λίγο είναι για να ξεμουδιάσω το δεξί.
Σε αμάξια που έχουν coasting αυτό γίνεται σε μια κατωφέρεια με άνεση.
Το να βάλω ειδικά acc να πηγαίνω παθητικός δεν μου λέει κάτι.
Οπως επίσης θα διαμαρτυρηθώ και με τα τεσλα που ελεω one pedal δεν μπορείς να βγάλεις το πόδι από το πεντάλ γιατί αλλιώς φρενάρει. Δεν έχει coasting όπως αλλά υβριδικά/ ηλεκτρικά.
Αναγκαστικά εκεί βάζεις autopilot.
Σημαδι των καιρών.
Για εφέ να γελάσεις λίγο να το βάλεις το acc.
Αλλά για να δεις την ημιαυτόνομη, όχι να βασιστείς σε αυτήν για να ταξιδέψεις. -
@iceman7 said in BMW 1 Series F70 (2024):
@chrisk6 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Πολύ ξεκούραστο το ACC στα ταξίδια. Καμιά σχέση με το απλό CC.
Θα έπρεπε να είναι στάνταρ εξοπλισμός.Αν κάνεις ταξίδια ίσως.
Αλλά διαφορετικά και λιγότερο οικονομικό είναι και επικίνδυνο να σε οδηγεί ένα computerΔεν σε οδηγεί κανένας υπολογιστής. Το τιμόνι το έχεις κανονικά. Απλά όταν δει αυτοκίνητο σε μια Α απόσταση που του έχεις ορίσει θα κόψει και μόλις κάνει δεξιά ο μπροστά σου θα ξαναεπιταχυνει στο όριο που έχεις θέσει.
Εγώ πάντως μια χαρά ξεκούραστος γύρισα από Ιωάννινα και όπου χρειαζόταν έπαιρνα τον έλεγχο.
Και το emergency brake το σύστημα το χειρίζεται. Αυτό δεν χρειάζεται ή εκεί είναι καλό να υπάρχει; Όλα πλέον μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων λειτουργούν για ένα μεγαλώνει το ποσοστό της ασφάλειας. Προς όφελος μας είναι και όχι το ανάποδο. -
Αλλά διαφορετικά και λιγότερο οικονομικό είναι και επικίνδυνο να σε οδηγεί ένα computerΔεν σε οδηγεί κανένας υπολογιστής. Το τιμόνι το έχεις κανονικά. Απλά όταν δει αυτοκίνητο σε μια Α απόσταση που του έχεις ορίσει θα κόψει και μόλις κάνει δεξιά ο μπροστά σου θα ξαναεπιταχυνει στο όριο που έχεις θέσει.
Εγώ πάντως μια χαρά ξεκούραστος γύρισα από Ιωάννινα και όπου χρειαζόταν έπαιρνα τον έλεγχο.
Και το emergency brake το σύστημα το χειρίζεται. Αυτό δεν χρειάζεται ή εκεί είναι καλό να υπάρχει; Όλα πλέον μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων λειτουργούν για ένα μεγαλώνει το ποσοστό της ασφάλειας. Προς όφελος μας είναι και όχι το ανάποδο.Ξέρω πως λειτουργούν! Απλά ούτε τα εμπιστεύομαι ούτε τα θέλω. Οτι απενεργοποιείται το απενεργοποιω. Οτι χρησιμοποείται κατ επιλογήν δεν το επιλέγω ποτε.
Και το brake assist για τους απρόσεκτους είναι. Και ειδικά εντός πόλης μπερδεύεται εύκολα.
Προτιμώ να έχω εγώ τον έλεγχο.
Ξέρω καλύτερα από τις μαλακιες που μας βάζουν και κόβουν σε απτή ποιότητα.
Προτιμώ δέρμα, πολυτέλεια, μασάζ, ηχοσύστημα, φωταρες από αισθητήρες για πράγματα που εγώ κάνω καλύτερα. -
Και το emergency brake το σύστημα το χειρίζεται. Αυτό δεν χρειάζεται ή εκεί είναι καλό να υπάρχει; Όλα πλέον μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων λειτουργούν για ένα μεγαλώνει το ποσοστό της ασφάλειας. Προς όφελος μας είναι και όχι το ανάποδο.Ξέρω πως λειτουργούν! Απλά ούτε τα εμπιστεύομαι ούτε τα θέλω. Οτι απενεργοποιείται το απενεργοποιω. Οτι χρησιμοποείται κατ επιλογήν δεν το επιλέγω ποτε.
Και το brake assist για τους απρόσεκτους είναι. Και ειδικά εντός πόλης μπερδεύεται εύκολα.
Προτιμώ δέρμα, πολυτέλεια, μασάζ, ηχοσύστημα, φωταρες από αισθητήρες για πράγματα που εγώ κάνω καλύτερα.Οκ όπως προτιμάει ο καθένας. Ελπίζω τα τραξια, ΑΒΣ
να μην τα απενεργοποιεις και αυτά γιατί μέσω υπολογιστή ελέγχονται επίσης.
Πολλοί θέλουν συμμετοχικότητα αλλά το αυτόματο το πάνε γόνα. -
Παιδιά το acc και το autopilot* που το λέει η Tesla χρειάζονται κυρίως για να ξεκουράζουν τον οδηγό σε πολύωρα ταξίδια όταν δεν υπάρχει λόγος να κινηθείς γρηγορότερα από την κίνηση και θέλεις να χαλαρώσεις λίγο.
Σημαντικά γίνονται από πλευράς ασφαλείας μαζί με το αυτόματο φρενάρισμα, τις ειδοποιήσεις, και το lane assist λόγω του γεγονότος πως όλοι πλέον ασχολούμαστε με τις οθόνες και τα μπλιμπλικια τους και κυρίως με το κινητό και το texting την ώρα της οδήγησης.
Υπό την έννοια αυτή μπορούν πραγματικά να σώσουν από επικίνδυνες καταστάσεις.Εγώ που δεν έχω τέτοια συστήματα στο δικό μου αυτοκίνητο όταν σπάνια πρέπει να δω το κινητό μου ή να δώσω λίγο παραπάνω προσοχή στην οθόνη για πλοήγηση ή μουσική ακόμη και αν το κάνω με πολύ προσοχή σε σχέση με το τι συμβαίνει μπροστά μου και πίσω μου , πάντα μα πάντα θέλει διόρθωση το τιμόνι μου μόλις σηκώνω τα μάτια μου , φανταστείτε τώρα 1/1000 να υπήρχε ανάγκη για ελιγμό ή φρενάρισμα πανικού σε αυτές τις περιπτώσεις.
Για το autopilot είδα στο διπλανό φόρουμ εχθές ένα λινκ που ανέβηκε για ατυχήματα που έχουν γίνει με ενεργοποιημένο αυτό και πραγματικά τρόμαξα.
Κατά την άποψη μου ο σημαντικότερος παράγοντας των ατυχημάτων αυτών είναι μια ακατανόητη απόλυτη εμπιστοσύνη που δείχνουν στο autopilot οι οδηγοί των Tesla - δεν λέω για τραγικές καταστάσεις που κάθονται στο πίσω κάθισμα ή κάνουν σεξ με την γυναίκα καθισμένη επάνω στον οδηγό - αλλά από έμπειρους οδηγούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα στις ΕΟ.
Εξίσου εγκληματική είναι όμως και η εμμονή του Elon στην απουσία των radar , είναι ξεκάθαρο σκάνδαλο, σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις έχουν αποτύχει παταγωδώς, ειδικά τη νύχτα, τώρα με τον Trump προσπαθεί και επίσημα να το κουκουλωσει - εύχομαι κάποια τζιμανια δικηγόροι να τον οδηγήσουν σε χρεοκοπία -
Δεν ξέρω αν εδώ στην χώρα έχει τέτοιου είδους δυνατότητες το autopilot αλλά αγαπητοί συμφορουμιτες Teslaαιοι μην το εμπιστεύεστε τυφλά.
-
@vagkirk said in BMW 1 Series F70 (2024):
Παιδιά το acc και το autopilot* που το λέει η Tesla χρειάζονται κυρίως για να ξεκουράζουν τον οδηγό σε πολύωρα ταξίδια όταν δεν υπάρχει λόγος να κινηθείς γρηγορότερα από την κίνηση και θέλεις να χαλαρώσεις λίγο.
Σημαντικά γίνονται από πλευράς ασφαλείας μαζί με το αυτόματο φρενάρισμα, τις ειδοποιήσεις, και το lane assist λόγω του γεγονότος πως όλοι πλέον ασχολούμαστε με τις οθόνες και τα μπλιμπλικια τους και κυρίως με το κινητό και το texting την ώρα της οδήγησης.
Υπό την έννοια αυτή μπορούν πραγματικά να σώσουν από επικίνδυνες καταστάσεις.Εγώ που δεν έχω τέτοια συστήματα στο δικό μου αυτοκίνητο όταν σπάνια πρέπει να δω το κινητό μου ή να δώσω λίγο παραπάνω προσοχή στην οθόνη για πλοήγηση ή μουσική ακόμη και αν το κάνω με πολύ προσοχή σε σχέση με το τι συμβαίνει μπροστά μου και πίσω μου , πάντα μα πάντα θέλει διόρθωση το τιμόνι μου μόλις σηκώνω τα μάτια μου , φανταστείτε τώρα 1/1000 να υπήρχε ανάγκη για ελιγμό ή φρενάρισμα πανικού σε αυτές τις περιπτώσεις.
Για το autopilot είδα στο διπλανό φόρουμ εχθές ένα λινκ που ανέβηκε για ατυχήματα που έχουν γίνει με ενεργοποιημένο αυτό και πραγματικά τρόμαξα.
Κατά την άποψη μου ο σημαντικότερος παράγοντας των ατυχημάτων αυτών είναι μια ακατανόητη απόλυτη εμπιστοσύνη που δείχνουν στο autopilot οι οδηγοί των Tesla - δεν λέω για τραγικές καταστάσεις που κάθονται στο πίσω κάθισμα ή κάνουν σεξ με την γυναίκα καθισμένη επάνω στον οδηγό - αλλά από έμπειρους οδηγούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα στις ΕΟ.
Εξίσου εγκληματική είναι όμως και η εμμονή του Elon στην απουσία των radar , είναι ξεκάθαρο σκάνδαλο, σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις έχουν αποτύχει παταγωδώς, ειδικά τη νύχτα, τώρα με τον Trump προσπαθεί και επίσημα να το κουκουλωσει - εύχομαι κάποια τζιμανια δικηγόροι να τον οδηγήσουν σε χρεοκοπία -
Δεν ξέρω αν εδώ στην χώρα έχει τέτοιου είδους δυνατότητες το autopilot αλλά αγαπητοί συμφορουμιτες Teslaαιοι μην το εμπιστεύεστε τυφλά.
Οχι ευτυχώς στην Ευρώπη δεν έχουμε fsd
-
Μην μπερδεύουμε το autopilot της Τεσλα με το ACC που το έχουν πλέον όλα τα αυτοκινητα τα καινουρια.
Όσοι βάζουν ACC δεν σημαίνει ντε και καλά ότι παίζουν στο κινητό ή τους κάνουν πλοουτσοπς στην ΕΟ. -
Προτιμώ δέρμα, πολυτέλεια, μασάζ, ηχοσύστημα, φωταρες από αισθητήρες για πράγματα που εγώ κάνω καλύτερα.Οκ όπως προτιμάει ο καθένας. Ελπίζω τα τραξια, ΑΒΣ
να μην τα απενεργοποιεις και αυτά γιατί μέσω υπολογιστή ελέγχονται επίσης.
Πολλοί θέλουν συμμετοχικότητα αλλά το αυτόματο το πάνε γόνα.Το τιμόνι δεν θέλω να μου το κουνάει κανείς. Ούτε να επιταχύνει ή επιβραδύνει μόνο του.
Δεν είναι όλα το ίδιο. -
Μην μπερδεύουμε το autopilot της Τεσλα με το ACC που το έχουν πλέον όλα τα αυτοκινητα τα καινουρια.
Όσοι βάζουν ACC δεν σημαίνει ντε και καλά ότι παίζουν στο κινητό ή τους κάνουν πλοουτσοπς στην ΕΟ.Το autopilot της τεσλα ειναι το acc των απλών αυτοκινήτων.
Το προχωρημένο που σε πάει το αμάξι μόνο λέγεται full self driving (fsd) και δεν παίζει στην Ευρώπη. -
Όσοι βάζουν ACC δεν σημαίνει ντε και καλά ότι παίζουν στο κινητό ή τους κάνουν πλοουτσοπς στην ΕΟ.Το autopilot της τεσλα ειναι το acc των απλών αυτοκινήτων.
Το προχωρημένο που σε πάει το αμάξι μόνο λέγεται full self driving (fsd) και δεν παίζει στην Ευρώπη.Προς αποφυγήν παρεξήγησης δεν εννοώ να αφήνεις να στρίβει μόνο του το αυτοκίνητο στην ΕΟ. Θεωρώ αυτό κάνει το autopilot της Τεσλα συνδυαστικά με το ACC που προσαρμόζει την ταχύτητα ανάλογα με τις ρυθμίσεις.
Εγώ μιλάω καθαρά για το θέμα να ορίζεις μία ταχύτητα ταξιδιού (130-140) και απλά να μειώνει/επιταχύνει με βάση τις ρυθμίσεις. Αυτό και τίποτα άλλο.
Το fsd είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. -
Iceman +1000 . Εξαιρετική προσέγγιση και παρατηρήσεις. Στα τελευταία σχόλια είναι σα να περιγράφεις τη δική μου φιλοσοφία. Τολμώ να πω πως διανύω συχνα τόσο μεγαλες αποστασεις (ειτε λογω δουλειας ή για διασκεδαση) , με σταση για ανεφοδιασμό... ομως αυτά τα συστήματα με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Μονο το traction control δεν απενεργοποιω και ηχητικες προοιδοποιησεις. Acc, αυτόματο φρεναρισμα, διορθωση πορείας κλπ απλα απενεργοποιουνται σχολαστικά. Τα σχεδον 1,5 εκ. Χιλιόμετρα που εχω οδηγησει είναι ολα σχεδόν στο χειροκινητο. Ακόμη και στο αυτόματο επεμβαίνω συχνά μη περιμενοντας καποιες φορες να μπει η σωστή ταχύτητα ενα δευτερόλεπτο μετά. Να παρατηρησω βέβαια πως μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει η ελληνική πραγματικότητα σε δρομους, οδηγους και πεζους.
-
Τι σας χαλάει στο acc? Το δεξί πόδι ξεκουράζει να μην πατάει συνέχεια το γκάζι. Ο οδηγός συνεχίζει να χειρίζεται το τιμόνι, δεν πάει μόνο του το αυτοκίνητο.
Και προσφέρει και μια επιπρόσθετη δικλείδα ασφαλείας επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο αν συναντήσει κάποιον μπροστά που πάει πιο αργά, ή αν κάποιος σου κάνει ξαφνικά σφήνα.
Δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι χρήσιμο γκατζετάκι που διευκολύνει την οδήγηση ειδικά στα πολύωρα ταξίδια. Από την εμπειρία μου μαζί του το βρίσκω πολύ χρήσιμο, μόνο θετικά έχω να πω.
-
Στην Ε.Ο μόνο acc χρησιμοποιω απο όταν πήραμε το 500Χ που το είχε πρωτο.Τεραστια ευκολία και ασφάλεια ενω βοηθάει να μη ξεφευγεις με τη ταχύτητα και τα όρια. Επίσης πάντα κρατάς απόσταση ασφαλείας με το μπροστινο όχημα.
-
Το μοτέρ αυτό παιδιά πάσχει κάπου συγκεκριμένα ;
Το όλο φρέσκο 120 και το πακέτο που δίνει
βάση τιμής και εποχής είναι αξιοπρόσεκτοΟι έως τώρα κάτοχοι του νέου F70 στα χλμ που έχουν κάνει πως τους φαίνεται συνολικά
-
@jeronimo-g said in BMW 1 Series F70 (2024):
βάση τιμής και εποχής είναι αξιοπρόσεκτοΟι έως τώρα κάτοχοι του νέου F70 στα χλμ που έχουν κάνει πως τους φαίνεται συνολικά
Σε γενικες γραμμες οχι αλλα το συστημα αυτο ειναι πολυπλοκο δηλ 3κυλινδρος μικρο τουρμπο διαφορα συστηματα στις βαλβιδες, αμεσος ψεκασμος, αντλια υψηλης πιεσης αλυσιδα απο την αλλη πλευρα που εχει τους ιμαντες κλπ Σε αυτα βαζεις και κιβωτιο διπλου συμπλεκτη ξηρο και μεσα ηλεκτροκινητηρα και εξτρα 48β μπαταριες. Και κερασακι στη τουρτα ειναι σχεδον ψοφιο για τοση πολυπλοκοτητα που εχει. Δηλ αν το κρατησεις για πολλα χρονια λογικα θα βγαλει θεματα ακριβα.
-
@wantone said in BMW 1 Series F70 (2024):
Σε γενικες γραμμες οχι αλλα το συστημα αυτο ειναι πολυπλοκο δηλ 3κυλινδρος μικρο τουρμπο διαφορα συστηματα στις βαλβιδες, αμεσος ψεκασμος, αντλια υψηλης πιεσης αλυσιδα απο την αλλη πλευρα που εχει τους ιμαντες κλπ Σε αυτα βαζεις και κιβωτιο διπλου συμπλεκτη ξηρο και μεσα ηλεκτροκινητηρα και εξτρα 48β μπαταριες. Και κερασακι στη τουρτα ειναι σχεδον ψοφιο για τοση πολυπλοκοτητα που εχει. Δηλ αν το κρατησεις για πολλα χρονια λογικα θα βγαλει θεματα ακριβα.
Μόλις απέρριψες όλη την τεχνολογία των mild hybrid downsized turbo που έχει αναπτυχθεί την τελευταία 10ετία. Δηλαδή πως θα έπρεπε να είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα?
-
Stop & go ACC σε κίνηση κάνεις δεν χρησιμοποιεί;
-
@andya3 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Μόλις απέρριψες όλη την τεχνολογία των mild hybrid downsized turbo που έχει αναπτυχθεί την τελευταία 10ετία. Δηλαδή πως θα έπρεπε να είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα?
Aυτη η τεχνολογια αναπτυχθηκε για να ξεγελαει τους κανονισμους ρυπων της ΕΕ. Θα επρεπε να ειναι πολυκυλινδρα ατμοσφαιρικα οπως ηταν στην δεκαετια του 90 και αρχες 00..Θυμιζω τουρμπο ειχαν πολλα στην δεκαετια του 80 αλλα τα εγκατελειψαν στα 90ς γιατι εκαιγαν πολυ καυσιμο.
Στα αμαξωματα και τα αυτοματα κιβωτια παντως εχει γινει προοδος αλλα ειναι μεγαλο πισωγυρισμα στους κινητηρες.
-
Οι εποχές άλλαξαν, πλέον ένας 1.0 turbo είναι πιο δυνατός και πιο οικονομικός από έναν 1.6 ατμοσφαιρικό.
Από έναν 1.5Τ παίρνεις άλογα και ροπή που στο παρελθόν έβλεπες από 2.3 ατμόσφαιρα και έχεις και τη μισή κατανάλωση. -
@andya3 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Aυτη η τεχνολογια αναπτυχθηκε για να ξεγελαει τους κανονισμους ρυπων της ΕΕ. Θα επρεπε να ειναι πολυκυλινδρα ατμοσφαιρικα οπως ηταν στην δεκαετια του 90 και αρχες 00..Θυμιζω τουρμπο ειχαν πολλα στην δεκαετια του 80 αλλα τα εγκατελειψαν στα 90ς γιατι εκαιγαν πολυ καυσιμο.
Στα αμαξωματα και τα αυτοματα κιβωτια παντως εχει γινει προοδος αλλα ειναι μεγαλο πισωγυρισμα στους κινητηρες.
Από άποψη αξιοπιστίας και ότι πολλά έγιναν για τους ρύπους συμφωνώ. Αλλά οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες τα είχαν φάει τα ψωμιά τους. Τι άλλο να κάνουν μ' αυτούς? Έπαιζαν μόνο με τον κυβισμό, τους μεγάλωναν, τους μίκραιναν και τέρμα.
Τους έδωσε λίγο ζωή ακόμα η Toyota με τα υβριδικά της, αλλά κι αυτά είναι τεχνολογία με πολλούς περιορισμούς και για μικρά αυτοκίνητα.Η τεχνολογία turbo δίνει μεγάλη ελευθερία, τη ρυθμίζεις όπως θέλεις και παίρνεις εξαιρετικά αποτελέσματα σε απεριόριστο εύρος ισχύος κινητήρων. Και οδηγικά είναι πιο ωραίο το turbo, τραβάει από χαμηλά το αυτοκίνητο και επιταχύνει πιο γρήγορα.
Δυστυχώς πολλοί έχουν συνδέσει το turbo με τα 3κύλινδρα και το βλέπουν με στραβό μάτι, αλλά αυτά είναι απλώς μια από τις εφαρμογές του turbo.
Περισσότερο με ανησυχούν τα πολλά ηλεκτρονικά και οι αυτοματισμοί στα σύγχρονα αυτοκίνητα, που εκ φύσεως έχουν μικρή διάρκεια ζωής και είναι επιρρεπείς σε σφάλματα και βλάβες. Αλλά κι αυτό είναι τίμημα της νέας τεχνολογίας, δεν μπορεί να σταματήσει η πρόοδος. Σ' αυτή την κατηγορία βάζω και τα αυτόματα κιβώτια, τα ηλεκτρονικά τους χαλάνε κυρίως.
BMW 1 Series F70 (2024)