-
@wantone said in BMW 1 Series F70 (2024):
δεν εχει λογικη αυτο που λες. στο προηγουμενο αμαξι ειχα πολυ μικρα φρενα δηλ 280 μπρος, 240 πισω και τα πισω εκαψαν τα τακακια στα 50 χιλ χμ γιατι ανεβαζαν θερμοκρασια λογω μικρου μεγεθους. δηλ αν ισχυει αυτο που λες θα εβαζαν στην 140 τα ιδια φρενα που εχει η 116.
οσο μεγαλυτερα τοσο καλυτερα, πρωτα πολλα εχεις χαμηλοτερες θερμοκρασιες και ψυχονται και ποιο ευκολα.
ολα τα αυτοκινητα που ειχα παλια (εννοω στα 80ς, 90ς) ειχαν μικρα φρενα ολα ειχαν θεμα στο φρεναρισμα. Απο 147 και μετα ανεβηκαν οι διαστασεις. Το VR6 παροτι ειχε μικρα φρενα δεν ειχε θεμα να φρεναρει γιατι κυριως φρεναρε με τα εμπρος. Δεν προκειται ποτε να αγορασω αμαξι χωρις μεγαλα φρενα.
Η μεγαλυτερη διαμετρο των δισκοπλακων ειναι μια παραμετρος απο αυτες που δινουν πλεονεκτημα οταν αυτες του αυτοκινητου δεν επαρκουν, βαλε και διαμετρο φορτηγου διαφορα δε θα δεις. Το εξτρα βαρος στην αναρτωμενη μαζα δημιουργει μεγαλυτερη αδρανεια και τελικα προβλημα στο κρατημα, τα πισω φρενα δε σταματανε το οχημα απλα βοηθανε με ενα ποσοστο που μετα βιας φτανει το 25-30% της συνολικης πεδης.
Βεβαια ο καθενας μας ακουμπαει τα χρηματα του εκει που νιωθει ο ιδιος ψυχολογικα ανετος. -
@fanis75 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Με τα ίδια ελαστικά, δεν έχει καμία διαφορά. Δες τεστ και μετρήσεις, διάβασε άρθρα. Τα είχα γράψει κάποτε και εξαιρετικά αναλυτικα ο Quadra.
Bigger brakes really are better for their ability to resist fade do their larger size they will not heat up as fast for a given stop
ρε Φανη σιγα μην διαβασω τι λεει ο καθενας απλη λογικη ειναι αν εχεις μια ιδεα τι ειναι μεταφορα θερμοτητας.
δοκιμες φρεναρισματος παιζει βασικο ρολο η ασφαλτος, τα λαστιχα κλπ
τεσπα ο καθενας ας κανει οτι θελει. BMW χωρις brembos δεν θα αγοραζα ποτε τα τελευταια χρονια που τα εχουν σε αφθονια διαθεσιμα και σε τιμη χαρισμα.
-
τεσπα ο καθενας ας κανει οτι θελει. BMW χωρις brembos δεν θα αγοραζα ποτε τα τελευταια χρονια που τα εχουν σε αφθονια διαθεσιμα και σε τιμη χαρισμα.
Προφανώς κάνει ο καθένας ότι θέλει με τα λεφτά του και καλά κάνεις εσύ. Εγώ απαντάω στο ερώτημα εαν αξίζει και λέω ότι αντικειμενικά δεν αξίζει γιατί δεν κάνει καμία διαφορά στο φρενάρισμα, σε καθημερινή χρήση. Υποκειμενικά τώρα, ο καθένας έχει γνώμη και εσύ φυσικά βάλε ό,τι θες, δικό σου αμάξι ειναι!
-
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη στο τελευταίο. Ενώ σε συνθήκες πίστας κάνουν τεράστια διαφορά, σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης μάλλον είναι overkill και τσάμπα λεφτά
-
@jamesd said in BMW 1 Series F70 (2024):
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη στο τελευταίο. Ενώ σε συνθήκες πίστας κάνουν τεράστια διαφορά, σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης μάλλον είναι overkill και τσάμπα λεφτά
εαν κανεις 2-3 δυνατα φρεναρισματα μετα μενεις απο φρενα αλλα δεν εχει να κανει τοσο με διαστασεις οσο με τα υγρα.
με σωστα υγρα και μεγαλες διαστασεις για καλυτερη ψυξη θα αντεξεις περισσοτερα.
εγω εμεινα απο φρενα στην βουλιαγμενης οταν γυρνουσα απο βολτα στην παραλιακη, ιδεα δεν εχω που ανεβασαν θερμοκρασια (τα υγρα).
-
Ρώτησα σήμερα έναν πωλητή (αυτόν που πριν 2 χρόνια κάναμε td την active tourer) και μου είπε ότι ακόμη δεν έχει έρθει αμάξι για td και για έκθεμα.Τα πρώτα θα τα δείξουν στην έκθεση (5-13/10) και μετά στις αντιπροσωπείες.
Παραγγέλνουν ήδη φουλ από το καλοκαίρι,δεν υπάρχει στοκ τίποτα (ούτε αμάξια με τα προωθητικά πακέτα προσφορών).Γενικά και τίποτα να μην προσθέσεις ως extra,τρέχει από τη μέρα της παραγγελίας αναμονή 4-5 μήνες minimum.. Μάλιστα,μου είπε πως γίνεται να βάλεις κι από το τηλ. την παραγγελία για να κερδίσεις χρόνο..Συμπέρασμα (δικό μου): Όσοι προλάβατε,προλάβατε με τις υπάρχουσες προσφορές. Με δεδομένο ότι μέσα στο Νοέμβρη θα έρθει κι η "μικρή" 116, λογικά θα αλλάξουν -μάλλον προς τα πάνω- οι τιμές σε κανένα 2μηνο (νομίζω συνήθως η BMW ανανεώνει τιμοκατάλογο Νοέμβρη-Αρχές Δεκέμβρη)
-
@nx84 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Σε αναμονή κι εγώ για μια 120 σε skyscraper grey. Mε premium, innovation, M sport και ηχοσύστημα βγήκε στα 35.500. Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι, αν ήταν λάθος να μην βάλω και Μ sport φρένα στη διαμόρφωση.
Με το καλό. Αν επιτρέπεις, leasing η ατομικό
-
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Σε αναμονή κι εγώ για μια 120 σε skyscraper grey. Mε premium, innovation, M sport και ηχοσύστημα βγήκε στα 35.500. Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι, αν ήταν λάθος να μην βάλω και Μ sport φρένα στη διαμόρφωση.
Toύμπανο!
Πάντως το innovation εμπεριέχει και τα αξεσουάρ του premium pack -δηλ. δεν χρειάζεται να προσθέσεις και το premium,φαίνεται και στο διαμορφωτή- κι επίσης και αυτό (αν και δε φαίνεται όπως στις 4 επίσημες προσφορές πακέτων) είναι με δώρο το μεταλλικό χρώμα.
-
-
@mcmalam said in BMW 1 Series F70 (2024):
Για να τα βάλεις αυτά, θα έπρεπε πάρεις όλο το πακέτο m sport pro, σωστά; Πάντως μη το σκέφτεσαι έτσι, διάλεξες αυτά που ήταν προτεραίοτητα για σένα, σε πολύ οκ τιμή. Εγώ από την άλλη εβαλα M sport, Premium, Drive Assist. Plus (μεγάλη χαζομάρα που δεν σου δίνει τη δυνατότητα του "Ready" και τρως τη φορολόγηση) και τον τριζωνικό κλιματισμό. Στα ίδια λεφτά μου έβγαινε το A3 allstreet με Basic εξοπλισμό.
Πρέπει να έχεις και το Connected drive εγκατεστημένο, το οποίο δυστυχώς δεν είναι ως εξτρά μόνο του, αλλά μέσω του Innovation pack στο Live cockpit prof.
Όπως έγραψα και παραπάνω, τουλάχιστον ένα καλό είναι πως με το innovation δεν χρειάζεσαι και το premium,αφού συμπεριλαμβάνεται. -
@mike-1 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Εν τω μεταξύ στο βίντεο αυτό επειδή ο καγκουρας οδηγά με το ένα χέρι γιατί με το άλλο κρατάει το κινητό ως κάμερα, φαίνεται ξεκάθαρα η υπέροχη επαναφορά που έχει το σύστημα διεύθυνσης του Άσσου στα μικρά άσε που κάνει σε κάποιους σβελτους ελιγμούς μέχρι να βγεί ΕΟ , αλλά και στην ΕΟ οι αλλαγές λωρίδας που κάνει με ελάχιστη πίεση στα χειριστήρια δείχνουν πόσο ωραία πάει.
Και δεν ξέρω κατά πόσο το μικρόφωνο από το κινητό μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό αλλά φάνηκε και εντελώς αθόρυβο σε κύλιση στα 90-100, τουλάχιστον να έχουν φτιάξει το εργοστάσιο ελάττωμα που ταλανίζει το προηγούμενο μοντέλο.
Φαίνεται και να φεύγει και να επιταχύνει αέρα με τα 170 αλογάκια του.
Μπράβο για άλλη μια φορά στην BMW που έχει μείνει η μοναδική εταιρεία να εξελίσσει πραγματικά την πεθαμένη από το 2016 κατηγορία των C hatch.
Και μπράβο στην εισαγωγική να πω εδώ - δεν ξέρω τι είναι - για την τιμή του , στα 28.000€ η βασική έκδοση είναι η αγορά της 10 ετιας.
-
Από το 9 λεπτό και μετά δεν έχει σχεδόν καθόλου θόρυβο, κάτι έγινε με τον ήχο.
Πριν δεν θα το έλεγα και αθόρυβο αν κρίνω και από τον ήχο που κάνει η βροχή έξω από το αυτοκίνητο.
Σχετικά με τον θόρυβο κύλισης, σε ελληνικούς δρόμους είναι μια άλλη, πολυ διαφορετική ιστορία. -
Άλλη άσφαλτος στην Ολλανδία αλλά νομίζω είναι και χαμηλά ο ήχος.
Όλα τα σύγχρονα BMW έχουν θέμα με το θόρυβο κύλισης -
ειναι θεμα λαστιχα που χρησιμοποιουν. ειδε κανενας τι κινητηρα εχει αυτο το αμαξι?
-
@mcmalam said in BMW 1 Series F70 (2024):
Για να τα βάλεις αυτά, θα έπρεπε πάρεις όλο το πακέτο m sport pro, σωστά; Πάντως μη το σκέφτεσαι έτσι, διάλεξες αυτά που ήταν προτεραίοτητα για σένα, σε πολύ οκ τιμή. Εγώ από την άλλη εβαλα M sport, Premium, Drive Assist. Plus (μεγάλη χαζομάρα που δεν σου δίνει τη δυνατότητα του "Ready" και τρως τη φορολόγηση) και τον τριζωνικό κλιματισμό. Στα ίδια λεφτά μου έβγαινε το A3 allstreet με Basic εξοπλισμό.
Σου δίνει την επιλογή να προσθέσεις μόνο φρένα (με μπλε αντί για κόκκινες δαγκάνες που εχει στο Μsport pro. To Α3 ανεξήγητα υπερτιμολογημένο κατά τη γνώμη μου.
Αν μπορεις να τα αλλαξεις, εγω στο δικο μου τα πληρωσα κατι πανω απο 400 ευρω δηλ τιποτα και ειναι εκπληκτικα για αυτη την κατηγορια αυτοκινητου (γιατι περα απο τα 4πιστονα μου εβαλαν τεραστιους δισκους) συν οτι οπτικα φαινεται πολυ ποιο ωραιο.
Το οπτικό κομμάτι δεν με πολυνοιάζει να σου πω την αλήθεια, γι' αυτό και δεν το είχα επιλέξει. 700 ευρώ κοστίζει αν θυμάμαι καλά το να τα επιλέξεις στην αρχική διαμόρφωση.
@groover1972 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Με το καλό. Αν επιτρέπεις, leasing η ατομικό
Ατομικό θα είναι
-
To αυτοκινητο εχει ερθει στον Σπανο στην εκδοση msport plus σε ενα ωραιο μπλε μεταλλικο το οποιο του παει πολυ και οσοι το επελεξαν σε αυτο το χρωμα ειναι πολυ καλη επιλογη κατα την γνωμη μου και τιμη καπου 33 και κατι.Μεσα εχει κρατησει την ποιοτητα τουλαχιστον σε αυτην εκδοση,δεν καταλαβα να τριζει κατι, με πολυ ευχαριστο εσωτερικο,επενδυσεις σε ταμπλω και πορτες με κρυφους φωτισμους και καθισματα που σε αγκαλιαζουν,η ανεση για τους πισω νομιζω ειναι ενα κλικ βελτιωμενη.Το πορτ παγκαζ αν και 300 λιτρα ειναι επιπεδο ομορφα δομημενο και νομιζω δε θα προβληματισει.Αν εχω να προσαψω κατι οι πορτες κλεινουν λιγο ατσαλα με παραπανω θορυβο απο το κανονικο αλλα νομιζω οτι αυτο θα στρωσει με τον καιρο(το ιδιο συμβαινει και στο προηγουμενο μοντελο) και το μαυρο γυαλιστερο πλαστικο στον πισω προφυλακτηρα που θα μπορουσαν να ειχαν αποφυγει ως ενα βαθμο..Συνολικα κατα την γνωμη μου ειναι μια πολυ καλη προταση οσο εχει αυτη την τιμη,π.χ το toyota yaris premier υβριδικο ακουμπαει τα 30 χιλιαρικα νουμερο που ειναι υπερβολικο,οπως π.χ και το golf αν βαλεις παρομοια extras φτανεις τα 40,δεν συζηταω καν για a3 και a class..
-
Το γιαρις όμως καίει 3,5 στην πόλη ενώ ο άσσος τα διπλα στην καλύτερη.
Εξαρτάται τι θέλει κανείς. -
@iceman7 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Εξαρτάται τι θέλει κανείς.Να πας στη δουλειά σου σχετικά οικονομικά και να πουλάς μούρη ότι έχεις μια γρήγορη bmw πληρώνοντας όσο ένα Yaris cross, τι άλλο να θέλει;
-
@iceman7 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Εξαρτάται τι θέλει κανείς.το 120 ειναι για ταξιδια και ανοικτους δρομους, Αττικη οδο κλπ περιστασιακη χρηση στην πολη μονο.
-
Πόσο πάει το αντίστοιχο σε Α-κλάσε?
BMW 1 Series F70 (2024)