-
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Νέα BMW σειρά 1 στα 28000€ , αυτόματο 170 άλογα, mild hybrid, κορυφαία εξοπλισμό.
Κάνε την αγορά της 10ετιας.Μην κάνεις το λάθος σε παρακαλώ και πατήσεις την μπανανοφλουδα της Stellantis που προσπαθεί να αρμεξει και το τελευταίο ευρώ που μπορεί από τους πελάτες της στα πλαίσια του αποθησαυρισμου που εφαρμόζει καθώς σε ορίζοντα 10 ετών θα έχει αποσυρθεί από την βιομηχανία.
Αν όμως θέλεις ντε και καλά B SUV αντί για το καλύτερο C hatch της ιστορίας τότε δες το Ford Puma , στα 28000€ νομίζω παίρνεις ST line αυτόματο, κλάσεις ανώτερο από τα Stellantis που κοιτάς , πιο μικρό από το Suzuki αλλά πολύ πιο όμορφο από αυτό.
Πραγαμτική απορία, γιατί εκθιάζεις τόσο πολύ τον άσσο;
Μπορείς να μου το αναλύσεις λίγο γιατί ειλικρινά με ιντρίγκαρες. -
Γιατί παίρνεις bmw αυτόματη με πολλά άλογα και ωραίο design.Και στα ίδια χρήματα ας πούμε παίρνεις ένα αντίστοιχο golf dsg 116 άλογα ή astra ή 308 με 130 χαχαχαχαχαχαχα.Παντως αν είχε λίγο μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ όντως θα ήταν μονόδρομος.Λογο οικογένειας όμως τα 300 λίτρα είναι λίγα.
-
Αν θές full hybrid με την μικρότερη πιθανότητα να σου βγάλει πρόβλημα (βλέπε αξιοπιστία), πας σε toyota/honda.
Εάν θέλεις να γίνεις βήτα-tester πάνε σε MG.
Εγώ το S-cross/Vitara θα τα είχα ψηλά στην λίστα μου.
-
Όταν είχα κάνει την παραγγελία για Yaris cross και είχα αναμονή ένα χρόνο μπήκα σε σκέψεις να δω το Suzuki s cross.Παω και καθώς το έβλεπα γύρω γύρω ψάχνοντας να βρω κάτι να μου αρέσει πάνω στο αυτοκίνητο , μου λέει ο πωλητής ότι έγινε ακύρωση σε μια παραγγελία και αν με ενδιαφέρει να το κλείσω.Η απάντηση.Αστο φίλε προτιμώ να περιμένω άλλο ένα χρόνο παρα να δώσω χρήματα γι'αυτό.
-
@mariolas said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Γιατί παίρνεις bmw αυτόματη με πολλά άλογα και ωραίο design.Και στα ίδια χρήματα ας πούμε παίρνεις ένα αντίστοιχο golf dsg 116 άλογα ή astra ή 308 με 130 χαχαχαχαχαχαχα.Παντως αν είχε λίγο μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ όντως θα ήταν μονόδρομος.Λογο οικογένειας όμως τα 300 λίτρα είναι λίγα.
Δεν είναι μόνο το πορτμπαγκάζ μικρότερο. Έχετε βάλει δίπλα δίπλα πχ. ένα GOLF και ένα T-ROC να δείτε τη διαφορά σε όγκο; Δεν είναι απλά ένα golf με ψηλότερες αναρτήσεις, όπως πχ. το Α3 all street, αλλά είναι συνολικά ψηλότερο, πιο ευρύχωρο....
-
Πέρα από τις τεχνικές προδιαγραφές, το hybrid κινητήρα και την κατανάλωση, πρέπει κάποιος να μπει και να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο, έστω σε ένα απλό test drive. Για να έχει μια βασική εικόνα του αυτοκινήτου.
Δε μ' αρέσει να συγκρίνω αυτοκίνητα, γιατί είναι και υποκειμενικό το συμπέρασμα, εξαρτάται από τα γούστα του καθενός και πως είναι μαθημένος. Αλλά ρε παιδιά αν οδηγήσει κάποιος ένα Suzuki ή ένα Yaris Cross. Ή αν έστω να μπει σαν συνοδηγός όπως εγώ. Και μετά μπει σ' ένα T-Roc θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά. Είναι σαν ν΄αλλάζεις κατηγορία αυτοκινήτου.
Για να λέμε βέβαια και τ' αρνητικά, με καθαρά οικονομικά κριτήρια, το T-Roc είναι πιο ασύμφορο, και σε κατανάλωση και σε κόστος αγοράς. Άρα ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του ζυγίζοντας τα οικονομικά του, τις προτεραιότητες και τα γούστα του.
-
@andya3 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Πέρα από τις τεχνικές προδιαγραφές, το hybrid κινητήρα και την κατανάλωση, πρέπει κάποιος να μπει και να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο, έστω σε ένα απλό test drive. Για να έχει μια βασική εικόνα του αυτοκινήτου.
Δε μ' αρέσει να συγκρίνω αυτοκίνητα, γιατί είναι και υποκειμενικό το συμπέρασμα, εξαρτάται από τα γούστα του καθενός και πως είναι μαθημένος. Αλλά ρε παιδιά αν οδηγήσει κάποιος ένα Suzuki ή ένα Yaris Cross. Ή αν έστω να μπει σαν συνοδηγός όπως εγώ. Και μετά μπει σ' ένα T-Roc θα καταλάβει αμέσως τη διαφορά. Είναι σαν ν΄αλλάζεις κατηγορία αυτοκινήτου.
Για να λέμε βέβαια και τ' αρνητικά, με καθαρά οικονομικά κριτήρια, το T-Roc είναι πιο ασύμφορο, και σε κατανάλωση και σε κόστος αγοράς. Άρα ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του ζυγίζοντας τα οικονομικά του, τις προτεραιότητες και τα γούστα του.
Το θέμα ξεκινά από τις εμπειρίες που έχει ο καθένας. Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια, οι οδηγικές μου εμπειρίες ήταν τα αυτοκίνητα της οικογένειας μόνο, τα οποία ήταν και χαμηλών επιδόσεων και τιμής, συγκεκριμένα μετά που έφυγε το Astra H GTC 180HP μείναμε με το saxo, το απλό το Astra H και το baleno. Για "επιδόσεις" είχα την Stelvio, οπότε τα αυτοκίνητα τα έβλεπα διεκπεραιωτικα.. Στο ρεζουμε, όποιο και να οδηγούσα από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας T-ROC κτλ θα μου φαινόταν αμαξαρα .
Τώρα που αποκτώ κάποια αίσθηση από το T-ROC , νομίζω ότι μπορώ να συγκρίνω καλύτερα.
πχ στο τεστ του νέου Tiguan Life , δεν ξετρελαθηκα τόσο ώστε να δώσω 5-10000€.Που θέλω να καταλήξω;
όποιος οδηγάει χρόνια αυτοκίνητα 10ετιας και ευρείας κατανάλωσης , όχι πριμιουμ, θα ξετρελαθει και με το suzuki και με το YC ακόμα και με ένα "ταπεινό kia stonic (σαν το συνάδελφο που το πήρε, έπειτα από 20 χρόνια με το getz) -
@a-d-p said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το θέμα ξεκινά από τις εμπειρίες που έχει ο καθένας. Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια, οι οδηγικές μου εμπειρίες ήταν τα αυτοκίνητα της οικογένειας μόνο, τα οποία ήταν και χαμηλών επιδόσεων και τιμής, συγκεκριμένα μετά που έφυγε το Astra H GTC 180HP μείναμε με το saxo, το απλό το Astra H και το baleno. Για "επιδόσεις" είχα την Stelvio, οπότε τα αυτοκίνητα τα έβλεπα διεκπεραιωτικα.. Στο ρεζουμε, όποιο και να οδηγούσα από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας T-ROC κτλ θα μου φαινόταν αμαξαρα .
Τώρα που αποκτώ κάποια αίσθηση από το T-ROC , νομίζω ότι μπορώ να συγκρίνω καλύτερα.
πχ στο τεστ του νέου Tiguan Life , δεν ξετρελαθηκα τόσο ώστε να δώσω 5-10000€.Που θέλω να καταλήξω;
όποιος οδηγάει χρόνια αυτοκίνητα 10ετιας και ευρείας κατανάλωσης , όχι πριμιουμ, θα ξετρελαθει και με το suzuki και με το YC ακόμα και με ένα "ταπεινό kia stonic (σαν το συνάδελφο που το πήρε, έπειτα από 20 χρόνια με το getz)Ε ναι, έτσι είναι.
Η αγορά αυτοκινήτου απαιτεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, δεν είναι εύκολο για μια μέση ελληνική οικογένεια να πληρώσει κάποιες χιλιάδες ευρώ. Προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια και καλά κάνει. Πάντα το οικονομικό είναι ο πρωταρχικός παράγοντας επιλογής.
Μετά παίζει ρόλο και το πως είναι μαθημένος ο καθένας. Για μένα π.χ. που είχα το α3 και έψαχνα SUV, το T-Roc ήταν μονόδρομος. Ακόμα και το CHR, που είναι πολύ ανώτερο ποιοτικά από το Yaris Cross και τα Suzuki. Παρ' ότι άρεσε αρχικά εμφανισιακά στη σύζυγο. Όταν το είδαμε από κοντά και μπήκαμε μέσα, μου λέει πάμε να φύγουμε, ούτε να το πάμε βόλτα δεν ήθελε. Συμφωνούσα κι εγώ βέβαια, αλλιώς δε θα πέρναγε το δικό της!
-
Το θέμα ξεκινά από τις εμπειρίες που έχει ο καθένας.
Πολύ σωστό αυτό!
Πάντως, εχοντας την τύχη να έχω αλλάξει πολλά αυτοκίνητα, έχω απομυθοποιήσει αρκετά πράγματα. Κάποτε π.χ. η BMW είχε τεράστια διαφορά με τις Κορόλες (οι οποίες ηταν σχεδόν για πέταμα οδηγικά), πλέον η ψαλίδα έχει κλείσει τόσο ώστε οι διαφορές να ειναι αναπαίσθητες. Και πολλά άλλα παραδείγματα.
-
@chris__7 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Τα γαλλικά έχουν υψηλή τιμή μεταπώλησης?Γενικα πωλούνται εύκολα μεταχειρισμένα μετά από 10-15 έτη?
Τώρα που θα βγάλω ένα 28 ετών θα σου πω.
Πάντως το τελευταίο μου 11 ετών και δίλιτρο καλά πουλήθηκε, με 180000.
Στο 30 % της αξίας αγοράς του.
-
Επειδή μιλάμε αρκετά τελευταία για vw (tiguan, troc), εξακολουθώ να πιστεύω ότι εάν μπορούσαν να εξελίξουν σοβαρά έναν κινητήρα (όχι άλλο tsi ...) και να βγάλουν στην αγορά αυτοκίνητα full hybrid, θα απογείωναν τις πωλήσεις τους. Η συντηρητική σχεδίαση τους προσδίδει μια διαχρονικότητα + περιποιημένο σαλόνι. Ωστόσο, όσο ο κόσμος έρχεται σε επαφή με εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα (full hybrid και ηλεκτρικά) και γνωρίζει τα πλεονεκτήματα τους, τόσο θα απομακρύνεται από vw, audi.
Όποιος παρατηρήσει στον δρόμο, μέχρι το 2022 είχαν γεμίσει οι δρόμοι q3, troc, tiguan. Πλέον, δείτε τα στατιστικά πωλήσεων το q3 είναι ανύπαρκτο στις πωλήσεις και το troc μέχρι στιγμής είναι τριακοστό στις πωλήσεις, πιθανολογώ ότι και το tiguan θα έχει την ίδια πορεία με κινητήρα 130 και 150 αλόγων μη εξηλεκτρισμένο (τον etsi δεν τον θεωρώ εξηλεκτρισμένο). Ο,τι βλέπουμε (από vag) στον δρόμο είναι κυρίως αυτοκίνητα που αγοράστηκαν μέχρι το 2022. Οι αγοραστές έχουν ενημερωθεί πλέον έστω και επιδερμικά, για τα full hybrid και τα ηλεκτρικά και θα συνεχίσουν να απομακρύνονται εκθετικά μέχρι οι πωλήσεις των ευρωπαϊκών εταιρειών, που δεν μπορούν να παράξουν σε λογική τιμή εξηλεκτρισμένο ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να γράψουν διψήφιο αριθμό (πλην των leasing). -
@criuser said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@dim_25 όπως τα περιγράφεις και για το budget που έχεις θα σου πρότεινα να πας άμεσα στην Karenta. Έχουν προσφορά το T-Roc με έκπτωση πάνω από 2.500€ και χαμηλό επιτόκιο.
Αν σου αρέσει κλείστο αμέσως. Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται, μια φορά στην πενταετία κάνει η Karenta τέτοιες προσφορές. Και το αυτοκίνητο είναι απλά εξαιρετικό, καμία σχέση με αυτά που έχεις στη λίστα σου.
Αν δε σου αρέσει οκ, το προσπερνάς, τουλάχιστον δεν θα προβληματίζεσαι αν έχασες την ευκαιρία!
Εντάξει γράψε ότι η αρχαιολογία δεν πουλάει και την ξεπουλάνε, αλλά μην λες και καμία σχέση. Σιγά το λαχείο...
κρατάει καλά τιμή σαν μεταχειρισμένο όμως
29000€ αγορά το 2022, μετά από 2 χρόνια 26000€ πώληση με 2 μέρες αγγελία στο car.gr.... και το βολταρε για 20000χλμ16200 πήρα το αιρκρος βενζίνης με 15000 χλμ το 2020 τον Ιούλιο και το πούλησα 1 χρόνο μετά με 52000 χλμ 17800.
Καλά είναι ?
-
Επιστρέφοντας στην αρχική λίστα να πω ότι το Σ κρος είναι χειροκίνητο, ενώ τα δύο αδελφάκια είναι αυτόματα και περισσότερο υβριδικά από το Σ κρος.
Το Τ κρος στα λεφτά αυτά είναι χειροκίνητο επίσης.
Το γιάρις κρος είναι πολύ μικρό μέσα και ο ανταγωνιστής του είναι το νέο C3 που έχουν το ίδιο μεταξόνιο και όχι το αιρκρος που έχει 13 εκ μεγαλύτερο μεταξόνιο.
-
όποιος οδηγάει χρόνια αυτοκίνητα 10ετιας και ευρείας κατανάλωσης , όχι πριμιουμ, θα ξετρελαθει και με το suzuki και με το YC ακόμα και με ένα "ταπεινό kia stonic (σαν το συνάδελφο που το πήρε, έπειτα από 20 χρόνια με το getz)Ε ναι, έτσι είναι.
Η αγορά αυτοκινήτου απαιτεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, δεν είναι εύκολο για μια μέση ελληνική οικογένεια να πληρώσει κάποιες χιλιάδες ευρώ. Προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια και καλά κάνει. Πάντα το οικονομικό είναι ο πρωταρχικός παράγοντας επιλογής.
Μετά παίζει ρόλο και το πως είναι μαθημένος ο καθένας. Για μένα π.χ. που είχα το α3 και έψαχνα SUV, το T-Roc ήταν μονόδρομος. Ακόμα και το CHR, που είναι πολύ ανώτερο ποιοτικά από το Yaris Cross και τα Suzuki. Παρ' ότι άρεσε αρχικά εμφανισιακά στη σύζυγο. Όταν το είδαμε από κοντά και μπήκαμε μέσα, μου λέει πάμε να φύγουμε, ούτε να το πάμε βόλτα δεν ήθελε. Συμφωνούσα κι εγώ βέβαια, αλλιώς δε θα πέρναγε το δικό της!
Και στη σύζυγο μου μόνο το CHR κέντρισε το ενδιαφέρον από Toyota, αλλά δεν άρεσαν οι χώροι στο πίσω κάθισμα και γενικά η κλειστοφοβική αίσθηση. Αλλά είμαστε ειδική περίπτωση, έχει ύψος 1,79 και πρέπει να κάθεται στο πίσω κάθισμα.
-
@fanis75 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το θέμα ξεκινά από τις εμπειρίες που έχει ο καθένας.
Πολύ σωστό αυτό!
Πάντως, εχοντας την τύχη να έχω αλλάξει πολλά αυτοκίνητα, έχω απομυθοποιήσει αρκετά πράγματα. Κάποτε π.χ. η BMW είχε τεράστια διαφορά με τις Κορόλες (οι οποίες ηταν σχεδόν για πέταμα οδηγικά), πλέον η ψαλίδα έχει κλείσει τόσο ώστε οι διαφορές να ειναι αναπαίσθητες. Και πολλά άλλα παραδείγματα.
Επειδή ακριβώς βλέπω ότι σου αρέσει να δοκιμάζεις αυτοκίνητα, η γνώση σου έχει μεγάλη βαρύτητα για μένα, έχεις οδηγήσει το S-cross να μας πεις 2 λόγια;
-
@nmsm2 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Επειδή μιλάμε αρκετά τελευταία για vw (tiguan, troc), εξακολουθώ να πιστεύω ότι εάν μπορούσαν να εξελίξουν σοβαρά έναν κινητήρα (όχι άλλο tsi ...) και να βγάλουν στην αγορά αυτοκίνητα full hybrid, θα απογείωναν τις πωλήσεις τους. Η συντηρητική σχεδίαση τους προσδίδει μια διαχρονικότητα + περιποιημένο σαλόνι. Ωστόσο, όσο ο κόσμος έρχεται σε επαφή με εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα (full hybrid και ηλεκτρικά) και γνωρίζει τα πλεονεκτήματα τους, τόσο θα απομακρύνεται από vw, audi.
Όποιος παρατηρήσει στον δρόμο, μέχρι το 2022 είχαν γεμίσει οι δρόμοι q3, troc, tiguan. Πλέον, δείτε τα στατιστικά πωλήσεων το q3 είναι ανύπαρκτο στις πωλήσεις και το troc μέχρι στιγμής είναι τριακοστό στις πωλήσεις, πιθανολογώ ότι και το tiguan θα έχει την ίδια πορεία με κινητήρα 130 και 150 αλόγων μη εξηλεκτρισμένο (τον etsi δεν τον θεωρώ εξηλεκτρισμένο). Ο,τι βλέπουμε (από vag) στον δρόμο είναι κυρίως αυτοκίνητα που αγοράστηκαν μέχρι το 2022. Οι αγοραστές έχουν ενημερωθεί πλέον έστω και επιδερμικά, για τα full hybrid και τα ηλεκτρικά και θα συνεχίσουν να απομακρύνονται εκθετικά μέχρι οι πωλήσεις των ευρωπαϊκών εταιρειών, που δεν μπορούν να παράξουν σε λογική τιμή εξηλεκτρισμένο ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να γράψουν διψήφιο αριθμό (πλην των leasing).Q3 και τ-roc βγαίνουν νέα μοντέλα ίσως και εντός του έτους.
Μετά είναι και η αύξηση της τιμής σε full hybrid.To λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όσον αφορά τα toyota είναι ότι τα συγκρίνουν με αντίστοιχα mild hybrid μοντέλα, οπότε εκεί φαίνεται η διαφορά στην τιμή.
-
Για να γίνει αντιληπτή η μεταστροφή των αγοραστών στα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά οι πωλήσεις Σεπτεμβρίου 2024 ήταν
πωλήσεις Σεπτέμβριος 2024
1 TOYOTA YARIS CROSS 537
2 TOYOTA YARIS 468
3 OPEL CORSA 352
4 PEUGEOT 2008 352
5 SUZUKI VITARA 319
6 RENAULT CLIO 270
7 TOYOTA C-HR 266
8 PEUGEOT 208 247
9 DACIA SANDERO Stepway 247
10 BMW X1 xDrive25e 237
11 TESLA MODEL 3 228
12 KIA PICANTO 227
13 CITROEN/DS C3 211
14 TOYOTA COROLLA CROSS 187
15 FORD PUMA 173
16 BMW X1 sDrive20i 170
17 SUZUKI SWIFT 155
18 JEEP AVENGER 142
19 MG ZS 139
20 HYUNDAI i 10 139
21 HYUNDAI I20, I20 N 139
22 SUZUKI IGNIS 138
23 FIAT 500 135
24 NISSAN JUKE 131
25 BYD ATTO 3 113
26 VOLVO EX30 113
27 KIA STONIC 109
28 DACIA DUSTER 102
29 FIAT PANDA 102
30 VOLKSWAGEN TIGUAN 96
31 TOYOTA AYGO X 87
32 MINI Countryman C 78
33 PEUGEOT 3008 76
34 JEEP COMPASS 73
35 MAZDA MAZDA 2 HYBRID 73
36 KIA SPORTAGE 72
37 HYUNDAI TUCSON, IX35 69
38 AUDI Q2 66
39 MG MG3 HYBRID+ 64
40 SUZUKI SX4 59
41 VOLKSWAGEN T-CROSS 58
42 TESLA MODEL Y 57
43 RENAULT ARKANA 56
44 OPEL MOKKA 54
45 BMW X2 sDrive20i 53
46 MINI COOPER C 50
47 HYUNDAI BAYON 49
48 DACIA SANDERO Streetway 49
49 HYUNDAI i 30 48
50 CITROEN/DS C4 48
51 LEXUS LBX 48
52 VOLKSWAGEN T-ROC 47
53 HYUNDAI I20, Ι20 Ν 45
54 VOLVO XC60 42
55 NISSAN QASHQAI 42
56 TOYOTA RAV4 41
57 RENAULT CAPTUR 41
58 SKODA KAMIQ 40
59 HYUNDAI KONA, KAUAI 40
60 JEEP RENEGADE 39
61 BMW X1 xDrive30e 39
62 MAZDA MAZDA 2 37
63 PEUGEOT 308 37
64 BYD DOLPHIN 37
65 MERCEDES GLA 250 E 36
66 SEAT IBIZA 34
67 AUDI Q3 33
68 TOYOTA COROLLA Hatchback 33
69 FORD KUGA 32
70 MITSUBISHI SPACE STAR 31
71 BMW 116i 29
72 KIA XCEED 29
73 ALFA ROMEO TONALE 28
74 AUDI A3 SPORTBACK 27
75 VOLKSWAGEN GOLF 26
76 SKODA FABIA 25
77 AUDI Q3 SPORTBACK 25
78 DACIA SPRING 25
79 FIAT 600 25
80 VOLKSWAGEN POLO 24
81 CUPRA FORMENTOR 23
82 CITROEN/DS C5 AIRCROSS 23
83 MG MG5 Electric 22
84 MERCEDES GLA 200 22
85 TOYOTA COROLLA Sedan 20
86 SEAT ARONA 18
87 HONDA e:Ny1 16
88 SUZUKI SX4, S-CROSS 16
89 SKODA KODIAQ 16
90 AUDI Q3 E-TRON 15
91 CITROEN/DS DS7 15
92 LAND ROVER RANGE ROVER EVOQUE 15
93 BYD SEAL U DM-I 15
94 SKODA OCTAVIA 14
95 LAND ROVER RANGE ROVER 14
96 OPEL GRANDLAND 14
97 VOLVO XC40 Recharge 13
98 CUPRA FORMENTOR E-HYBRID 13
99 BMW X5 xDrive50e 13
100 VOLKSWAGEN TAIGO 13
101 VOLVO XC40 13
(117 atto, 47 troc, το golf πουθενά, παραδοσιακά καλοπουλημένα όπως volvo cx40, νέο 3008, compass, εξαφανισμένα). -
Όποιος παρατηρήσει στον δρόμο, μέχρι το 2022 είχαν γεμίσει οι δρόμοι q3, troc, tiguan. Πλέον, δείτε τα στατιστικά πωλήσεων το q3 είναι ανύπαρκτο στις πωλήσεις και το troc μέχρι στιγμής είναι τριακοστό στις πωλήσεις, πιθανολογώ ότι και το tiguan θα έχει την ίδια πορεία με κινητήρα 130 και 150 αλόγων μη εξηλεκτρισμένο (τον etsi δεν τον θεωρώ εξηλεκτρισμένο). Ο,τι βλέπουμε (από vag) στον δρόμο είναι κυρίως αυτοκίνητα που αγοράστηκαν μέχρι το 2022. Οι αγοραστές έχουν ενημερωθεί πλέον έστω και επιδερμικά, για τα full hybrid και τα ηλεκτρικά και θα συνεχίσουν να απομακρύνονται εκθετικά μέχρι οι πωλήσεις των ευρωπαϊκών εταιρειών, που δεν μπορούν να παράξουν σε λογική τιμή εξηλεκτρισμένο ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να γράψουν διψήφιο αριθμό (πλην των leasing).Εν μέρει συμφωνώ σ' αυτά που γράφεις. Απλώς είναι πολύ προσανατολισμένα στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
Η vw εδώ και αρκετά χρόνια απομακρύνεται από τα μικρά αυτοκίνητα, για λόγους που η ίδια ξέρει. Άρα λογικά δεν την ενδιαφέρουν και τα αυτοκίνητα πόλης, ούτε να αναπτύξει κάποιο full hybrid σύστημα για μειωμένη κατανάλωση στην πόλη.
Αντιθέτως την ενδιαφέρει να καταργήσει τους κινητήρες diesel. Και υπάρχουν δημοσιεύματα ότι αναπτύσσει ένα full hybrid σύστημα για να αντικαταστήσει τους tdi. Μάλιστα μιλάνε ότι θα πρωτοεμφανιστεί το 2026. Ίδωμεν...
-
Όποιος παρατηρήσει στον δρόμο, μέχρι το 2022 είχαν γεμίσει οι δρόμοι q3, troc, tiguan. Πλέον, δείτε τα στατιστικά πωλήσεων το q3 είναι ανύπαρκτο στις πωλήσεις και το troc μέχρι στιγμής είναι τριακοστό στις πωλήσεις, πιθανολογώ ότι και το tiguan θα έχει την ίδια πορεία με κινητήρα 130 και 150 αλόγων μη εξηλεκτρισμένο (τον etsi δεν τον θεωρώ εξηλεκτρισμένο). Ο,τι βλέπουμε (από vag) στον δρόμο είναι κυρίως αυτοκίνητα που αγοράστηκαν μέχρι το 2022. Οι αγοραστές έχουν ενημερωθεί πλέον έστω και επιδερμικά, για τα full hybrid και τα ηλεκτρικά και θα συνεχίσουν να απομακρύνονται εκθετικά μέχρι οι πωλήσεις των ευρωπαϊκών εταιρειών, που δεν μπορούν να παράξουν σε λογική τιμή εξηλεκτρισμένο ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να γράψουν διψήφιο αριθμό (πλην των leasing).Έχουν χάσει το τρένο του full hybrid, σχεδόν όλες οι εταιρείες, εκτός Toyota.
Τώρα καμία εταιρεία δεν εξελίσσει καινούρια ΜΕΚ, μόνο βελτιώνουν τις παλιές και προσπαθούν να σκεφτούν πως θα ανταγωνιστούν τους Κινέζους στα ηλεκτρικά.
Η Toyota πόνταρε στα hybrid, σαν ενδιάμεση λύση και της βγήκε, ένας από τους λόγους που είναι στην κορυφή των πωλήσεων.
Οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να πηδήξουν τα hybrid και τελικά τους πήδηξε η Toyota με αυτάΑκόμα και να είχε η vw το ίδιο το hsd της Toyota δεν θα πουλούσε πολύ περισσότερο, γιατί δεν θα μπορούσε να μας το πουλήσει σε τιμές Toyota..... ο συνδυασμός τεχνολογίας - απόδοσης - αξιοπιστίας και ΤΙΜΗΣ έχει συντελέσει στην επιτυχία της Toyota.
-
@dim_25 όπως τα περιγράφεις και για το budget που έχεις θα σου πρότεινα να πας άμεσα στην Karenta. Έχουν προσφορά το T-Roc με έκπτωση πάνω από 2.500€ και χαμηλό επιτόκιο.
Αν σου αρέσει κλείστο αμέσως. Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται, μια φορά στην πενταετία κάνει η Karenta τέτοιες προσφορές. Και το αυτοκίνητο είναι απλά εξαιρετικό, καμία σχέση με αυτά που έχεις στη λίστα σου.
Αν δε σου αρέσει οκ, το προσπερνάς, τουλάχιστον δεν θα προβληματίζεσαι αν έχασες την ευκαιρία!
Εντάξει γράψε ότι η αρχαιολογία δεν πουλάει και την ξεπουλάνε, αλλά μην λες και καμία σχέση. Σιγά το λαχείο...
κρατάει καλά τιμή σαν μεταχειρισμένο όμως
29000€ αγορά το 2022, μετά από 2 χρόνια 26000€ πώληση με 2 μέρες αγγελία στο car.gr.... και το βολταρε για 20000χλμ16200 πήρα το αιρκρος βενζίνης με 15000 χλμ το 2020 τον Ιούλιο και το πούλησα 1 χρόνο μετά με 52000 χλμ 17800.
Καλά είναι ?
Gif Χαρδαλιάς
Βρε σταματά να μιλάς για μεταπώληση σε κάθε τοπικ
Αγορά SUV για οικογένεια