-
@vagkirk said in MG3 Hybrid+ 2024:.
Δηλαδή μόλις τελειώσει η μπαταρία του καεί 10λιτρα /100 για να την γεμίσει;
Η στιγμιαία κατανάλωση είναι όντως υψηλή, το ίδιο ισχύει και σε απλό θερμικό, όταν πατάς γκάζι και ψεκάζεις καύσιμο η κατανάλωση είναι υψηλή, όταν αφήνεις το γκάζι και ρολαρεις η κατανάλωση είναι μηδενική.
Σημασια έχει στο τέλος της διαδρομής η σούμα, οι δοκιμές του 1001 είναι πολύ καλές για συγκριτικά αποτελέσματα, διαφορετικά υπάρχει και το spritmonitor.
-
@ataim said in MG3 Hybrid+ 2024:
Η στιγμιαία κατανάλωση είναι όντως υψηλή, το ίδιο ισχύει και σε απλό θερμικό, όταν πατάς γκάζι και ψεκάζεις καύσιμο η κατανάλωση είναι υψηλή, όταν αφήνεις το γκάζι και ρολαρεις η κατανάλωση είναι μηδενική.
Σημασια έχει στο τέλος της διαδρομής η σούμα, οι δοκιμές του 1001 είναι πολύ καλές για συγκριτικά αποτελέσματα, διαφορετικά υπάρχει και το spritmonitor.
Δηλαδή έκανε ΜΕΣΟ ΟΡΟ 7,5 σε ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο; Εγω πως πήγα Θεσσαλονίκη με 5,8 και 120 + χαω; Και με το mild hybrid Corsa με τον 1.2 Τurbo εγραψε 3,6 εκτός πόλης οταν σε ολα τα τέστ που εχω δεί η πραγματική κατανάλωση είναι απο 5,6 εως 6,1;
Καλά κρασια... Ο τυπος είναι payroll Stellantis
-
@azmo said in MG3 Hybrid+ 2024:
@ataim said in MG3 Hybrid+ 2024:
Δηλαδή έκανε ΜΕΣΟ ΟΡΟ 7,5 σε ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο; Εγω πως πήγα Θεσσαλονίκη με 5,8 και 120 + χαω; Και με το mild hybrid Corsa με τον 1.2 Τurbo εγραψε 3,6 εκτός πόλης οταν σε ολα τα τέστ που εχω δεί η πραγματική κατανάλωση είναι απο 5,6 εως 6,1;
Καλά κρασια... Ο τυπος είναι payroll Stellantis
Στο έγραψα παραπάνω, η δοκιμή που κάνει στον αυτοκινητόδρομο δεν είναι πολύ καλή, σημειώνει την στιγμιαία κατανάλωση και όχι την μέση. Συγκρίνει δηλαδή καταναλώσεις σε υψηλές ταχύτητες με τον θερμικό σε λειτουργία. Τα phev ή τα hev θα έχουν μικρότερο μέσο όρο τελικά στο ταξίδι. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δείχνει την αποδοτικότητα του κάθε θερμικού.
Εντός πόλης οδηγεί πάρα πολύ προσεκτικά, με αυτό τον τρόπο μπορεί ακόμα και ένα mild hybrid να πετύχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο μέσος οδηγός βέβαια θα βολευτει πολύ καλύτερα με ένα full hybrid.
-
Ξεχνάτε ότι το ηλεκτρικό μοτέρ της Stellantis είναι μεσα στο κιβώτιο πριν το βολάν οπότε και πολλαπλασιάζει τη ροπή του, ενώ τα άλλα mild hybrid είναι με ιμάντα ΜΕΤΑ το κιβώτιο.
-
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Ξεχνάτε ότι το ηλεκτρικό μοτέρ της Stellantis είναι μεσα στο κιβώτιο πριν το βολλαν οπότε και πολλαπλασιάζει τη ροπή του, ενώ τα άλλα mild hybrid είναι με ιμάντα ΜΕΤΑ το κιβώτιο.
Aυτό και μόνο είναι λογος να μην το αγοράσεις, γιατί με βλάβη που δεν θα καλύψει η εγγυηση καλύτερα να πάρεις καινούργιο αυτοκίνητο παρά να το φτιάξεις.
-
https://www.mgvillar.es/vehiculo-mg/mg3-gasolina/59/
Δείτε τιμή το χειροκίνητο!
-
Αζμο, το συγκριτικό μεταξύ Γιάρις και MG3 θα το γράψεις;
-
Κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί με την ονοματοδοσία που είναι σαν παράγραφοι υπουργικων αποφάσεων...
-
@piliourits said in MG3 Hybrid+ 2024:
Κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί με την ονοματοδοσία που είναι σαν παράγραφοι υπουργικων αποφάσεων...
Δλδ οι Ισπανοί ξεκινούν το phev hs από 20Κ ? Εδώ ξεκινά από 37! Τι φάση ;
-
Είναι balloon πρόγραμμα! Οπότε εάν το επιλέξεις έχεις έκπτωση στην αρχική τιμή!
-
@tkin73 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Δλδ οι Ισπανοί ξεκινούν το phev hs από 20Κ ? Εδώ ξεκινά από 37! Τι φάση ;
Τα phev έχουν επιδοτηση
-
Στην φτωχή Ισπανία έχουν επιδότηση στην πλούσια Ελλάδα όχι. Όσο για το μπαλουν εδώ δεν υπάρχει μπαλουν που να παίρνεις έκπτωση για να το επιλέξεις. Αντίθετα τρως κάτι κρυφές χρεώσεις που το μπαλόνι φουσκώνει τόσο πολύ που το πληρώνεις χρυσό...
-
@dstou said in MG3 Hybrid+ 2024:
Αζμο, το συγκριτικό μεταξύ Γιάρις και MG3 θα το γράψεις;
Συγγνώμη ρε παιδιά δεν έχω χρόνο για εις βάθος ανάλυση, αλλά θα πω εν συντομία τις εντυπώσεις μου.
Το είχα συνολικά για δυο μήνες, έκανα 2200 χιλιόμετρα σε διαφόρων ειδών διαδρομές, και γενικά το MG είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς εκτός από την οικονομία καυσίμου, όπου το Yaris κερδίζει με διαφορά 1 - 1,5 l/100km σε όλα τα σενάρια οδήγησης.
Σε ΟΛΑ τα αλλα, άνεση ανάρτησης, εικονα εσωτερικού, χώρους, ηχομόνωση (ειδικά σε υψηλές ταχύτητες που το μουγκρητό του cvt του γιαρις ειναι απαλευτο), οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης, επιτάχυνση, ρεπριζ εν κινήσει (αυτή η ροπή πραγματικά σε κάνει να νιώθεις ότι οδηγας hot hatch μόλις συνηθίσεις τον ιδιόμορφο τρόπο οδήγησης του και μάθεις να την αξιοποιείς), το MG3 ξεφτιλίζει το Γιαρις.
ΟΜΩΣ: Αντιμετώπισα 2 θεματάκια που είναι λίγο ξενέρωτικα για καινούργιο αυτοκίνητο. Το ένα είναι ότι ένα πρωί που μπήκα για να πάω στην δουλειά ήταν νεκρό και το μάζεψε οδική και το πήγε στην αντιπροσωπεία. Η εξήγηση που έδωσαν είναι ότι είχε ξεφορτισει η μπαταρία επειδή είχα αφήσει ανοιχτή στο κινητό την εφαρμογή απομακρυσμενου ελέγχου, η οποία χρειαζόταν update. (Θεωρώ μουφα την εξήγηση αλλά τελοσπαντων δεν ξανασυνεβη). Το δεύτερο είναι ένα τρίξιμο απο το μπροστινό μερος της κονσόλας διπλα στο παρμπρίζ σαν τακ τακ. Δεν το κάνει συνέχεια, αλλά είναι ψιλοαπαραδεκτο για καινούριο αυτοκίνητο.
Μια επιπλέον ιδιομορφία που δεν είναι πρόβλημα αλλά χρειάζεται απλά να την συνηθίσεις είναι ότι η ισχύς δεν είναι γραμμική σαν του γιαρις (στο οποίο απλά πεθαίνεις από βαρεμάρα), αλλά με ελαφρυ lag και ξεσπάσματα. Εγω προσωπικά το γουστάρω γιατι μου θύμισε τα γεμισματα της τουρμπινας ενος Punto GT που ειχα ως πιτσιρικος. Επίσης θα σε ξενίσει αρχικά το γεγονός ότι στροφαρει από μόνο του σε ανύποπτες φάσεις για να φορτίσει την μπαταρία, αλλά μετά από λίγο το συνηθίζεις και περνάει απαρατήρητο
Επίσης δεν αντιμετώπισα πουθενά την έλλειψη ισχύος σε ανηφόρες που ανεφεραν σε διάφορα φορουμς. Πήγα Καλάβρυτα φορτωμένος με 4 ατομα και μπαγκάζια και τραγαβε σαν μουλάρι. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι είχε περαστεί το update στο δικό μου ή ότι απλά είναι άσχετοι οδηγοί οι άλλοι και πήγαν να ανέβουν με Eco που κόβει την ισχύ και την αναγεννητικη πέδηση στο 3 που βάζει φρένο κινητήρα. Θέλει και λίγο μυαλό..
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν η χρήση που θα κάνεις είναι κυρίως εντός πόλης και έχεις ως απόλυτη προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου παίρνεις Yaris. Η εγγύηση των 11 ετών είναι τρομερή (αν αντέξεις να οδηγας για τόσα χρόνια ένα βαρετό αυτοκίνητο). Αν δεν σε ενδιαφέρει να σπάς ρεκόρ κατανάλωσης (οχι οτι τα 5,5 lt μεσο ορο σε 2200 κμ και με βαρυ δεξι ποδι ειναι κακο νούμερο βέβαια) και θέλεις ένα γενικά καλύτερο και πιο ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο παίρνεις MG3 Hybrid.
-
Σύντομη αλλά καλή ανάλυση των διαφόρων, θα ήθελα να προσθέσω τα εξής, στο 0-60 το οποίο χρησιμοποιείς εντός πόλης τα δύο αυτοκίνητα πάνε μαζί με χρόνο περίπου 4sec.
Από εκεί και μέχρι τα 100 το mg3 θέλει 3'' (επίδοση hot hatch/ev) και το yaris πάνω από 5''
Η δεύτερη σημαντική διαφορά είναι ότι αγοράζεις mg3 με πλήρη εξοπλισμό με €22κ.
-
Αν σκόπευα να προβώ σε αγορά υβριδικού πόλης μάλλον στο MG3 θα πήγαινα λόγω τιμής φυσικά και vfm.
Βέβαια για την εικόνα του εσωτερικού θα διαφωνήσω. Μπήκα στα MG3 και MG4 πέρσι στην έκθεση αυτοκινήτου και η εικόνα ήταν απογοητευτική. Οι διακόπτες των παραθύρων σου έδιναν την αίσθηση ότι θα σου μείνουν στο χέρι μετά από 20 ανεβοκατεβάσματα και τα πλαστικά ήταν ψιλοάθλια και στην υφή αλλά και στην εικόνα. Επίσης είχαν γεμίσει νυχιές από αυτούς που δοκίμαζαν την υφή τους. -
Ευτυχως αυτο που περιγραφεις, στο νταστερ δε μου συνεβη.
-
Το mg3 ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για το μοναδικό all around όχημα μιας οικογένειας.
Αλλά για αυτοκίνητο πόλης, νομίζω το yaris παραμένει η 1η επιλογή (παρά την μέτρια ποιότητα και ηχομόνωση που έχει).- Μήκος 3940 αντί για 4113 του mg3.
- Παραπλησιος χωρος αποσκευών (290λτ) ενώ τους χωρίζουν 17εκ σε μήκος.
- Μπορεί το 1λτ διαφορά στην κατανάλωση να ακούγεται μικρό, αλλά σαν ποσοστό (20%) είναι υπολογίσιμο για ένα εργαλείο πόλης.
- Ούτε τα 195 αλογάκια θα χρειαστεί κάποιος στους δρόμους της πόλης, ούτε φυσικά το 0-100, ειδικά μετά το σφίξιμο των λουριών απο την τροχαία.
Αυτές είναι για εμένα οι σημαντικότερες διαφορές τους (με σημαντικότερη το μήκος).
Και με την υπόθεση ότι θα έχουν και τον ίδιο βαθμό αξιοπιστίας στη 10ετια (?). -
ΕπειδήΣ τα είδα στα καπάκια προχτές, θα σημειώσω επίσης τα εξής:
Η φτηνή έκδοση σε Μάζντα 2 κάνει 20 χήνες, όσο ακριβώς και η φτηνή του MG3 και έχουν παραπλήσιο εξοπλισμό, ίσως ο πιλότος του κινέζικου να είναι προσαρμοζόμενος.
Ισοπαλία στα υλικά και στην εσωτερική ποιότητα, πραγματικά ντέρμπι.
Δυστυχώς ο ιάπων έχει μέτριο πίσω κάθισμα, με στενή πόρτα, η οποία μάλιστα δεν ανοίγει κατά 90 μοίρες, αλλά αισθητά λιγότερο κάνοντας το μπες βγες πιο δύσκολο.
Στο σπριτμόνιτορ η διαφορά στην κατανάλωση είναι 1 ολόκληρο λίτρο στα 100 χλμ., πράγμα σημαντικό ποσοστιαία. Και ουσιαστικά το κινέζικο με τα 5,5 λίτρα/100 χλμ. καίει πιο πολύ και από το Πρίους ΜΚ2 του 2007 που έχω!
Το κινέζικο θερίζει στις ρεπρίζ, μεσαία και ψηλά.
Έχει μπαταρία 1,8kwh, όταν το Πρίους μου έχει 1,1-1,2. Η ολική αντικατάσταση μπαταρίας τιμολογείται ...4.000 ευρώ, όταν αλλάζεις με 3.000 στο Πρίους Που είναι η θεαματική μείωση τιμών στις μπαταρίες, τα εν λόγω αυτοκίνητα έχουν 20 χρόνια διαφορά στο σχεδιαζμό και στην παραγωγή τους. Μήπως απλά ο Συγγελίδης έχει μεταφέρει τμήμα της κερδοφορίας του στα ανταλλακτικά?
Γενικά, αν κάποιος θέλει το γκαζάκι του, και το άνετο πίσω κάθιζμά του, πάει στο MG. Aν απλώς θέλεις να κάνεις οικονομικά τη δουλειά σου, και ποντάρεις και στην αξιοπιστία, πας στον ιάπωνα. -
Τι είναι αυτό βρε παιδιά;
MG MGS5 EVΠρώτη φορά το ακούω;
Εμείς δεν το έχουμε εδώ για να μην χαλάσει τις πωλήσεις των γαλλοχρεπων ηλεκτρικών;;; -
Έψαξα για το mg5 και είδα ότι έχουν ένα ωραίο "Macedonia" στο eu site τους, κάποιος πρέπει να τους βάλει λίγο χέρι.
MG3 Hybrid+ 2024