-
@wantone said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@iceman7 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@wantone said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Τι αυτοματο εχει το Μαζντα 2?
Υπαρχει και το Κια Πικαντο νομιζω εχει ενα ρομποτικο αυτοματο.
Εγω θα περιμενα το νεο υβριδικο MG3.
Ποιος θέλει να μπλέξει με Μαζντα στην Ελλάδα.
Με τέτοιον εισαγωγέα ;
Που έχει φύγει ήδη μια φορα από τη χώρα
Που το μόνο αμάξι αυτή τη στιγμή που αξίζει να δεις είναι το υβριδικο ξαδελφακι που και αυτό το δίνει κουτσουρεμένο χωρίς πρόσβαση στην εφαρμογή για καταναλώσεις κλπ
Που δεν απαντάνε σε emails
Που βγάζει κυριως διλιτρα με μικρούς χώρους.Μακριά από συγγελιδη γενικώς
Δεν εχω θεμα με μαζντα γιατι παντα θα μπορεις να αγορασεις ανταλλακτικα απο Ευρωπαικη χωρα αν χρειαστει. Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι ψαχνω ενα αμαξι με πολη χαμηλη τιμη για χρηση χωρις να αγχωνομε. Λογικα το Μαζντα με απλο κινητηρα θα εχει και μικρες απαιτησεις συντηρησης.
Αν κοιτάς τόσο μικρό αμάξι πάρε το γιαρις ή το μας το γιαρις.
Τελειο και μόνο η ποιότητα πλαστικών θα σε ενοχλήσει -
@iceman7 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Με τέτοιον εισαγωγέα ;
Που το μόνο αμάξι αυτή τη στιγμή που αξίζει να δεις είναι το υβριδικο ξαδελφακι που και αυτό το δίνει κουτσουρεμένο χωρίς πρόσβαση στην εφαρμογή για καταναλώσεις κλπ
Δεν εχω θεμα με μαζντα γιατι παντα θα μπορεις να αγορασεις ανταλλακτικα απο Ευρωπαικη χωρα αν χρειαστει. Ο λογος που ρωταω ειναι γιατι ψαχνω ενα αμαξι με πολη χαμηλη τιμη για χρηση χωρις να αγχωνομε. Λογικα το Μαζντα με απλο κινητηρα θα εχει και μικρες απαιτησεις συντηρησης.
Τελειο και μόνο η ποιότητα πλαστικών θα σε ενοχλήσειμπορεις να τα αγοραζεις με 17κ? συγνωμη τωρα δεν διαβασες καν τι εγραψα. ειπα πολυ χαμηλη τιμη. για τενεκε πολης δεν δινω 20+
-
δυο ματσουντα
μακρυα απο τουοτα, ερχεται και καλοκαιρι και μυριζουν ναφθαλινη
-
Με τέτοιον εισαγωγέα ;
Τελειο και μόνο η ποιότητα πλαστικών θα σε ενοχλήσειμπορεις να τα αγοραζεις με 17κ? συγνωμη τωρα δεν διαβασες καν τι εγραψα. ειπα πολυ χαμηλη τιμη. για τενεκε πολης δεν δινω 20+
Και εγώ που άνοιξα το θέμα, έβαλα όριο για μικρο αυτοκίνητο πόλης τα 20.000.
Το toyota yaris είναι εντελώς εκτός. Σίγουρα δεν θα τα έδινα. -
@clockwork21r said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@fanis75 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@criuser said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Επίσης έλεγξε αυτό : https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342388908-citroen-c3
Το καλύτερο χρώμα με το καλύτερο εσωτερικο....το αγοράζεις μόνο και μόνο για αυτά τα 2 χρακτηριστικά! Κατά τα άλλα ένα πανέμορφο γαλλόχρεπο με τα γνωστά θέματα...
Μεταξύ μας, το χρώμα αυτό "ανήκει" δικαιωματικά στην Mazda...
Στο θέμα μας τώρα, έχει ο κουμπάρος το 2αρι και ειλικρινά αν εξαιρέσεις το μικρό πορτ μπαγκαζ δεν του βρίσκω κάποιο μειονέκτημα στα λεφτά του.
Αυτοί που λένε για το ράθυμο μοτέρ, να σκεφτούν ότι μιλάμε για αμάξι πόλης, οχι για ταξίδια. Για μέσα στην πόλη το μοτέρ του είναι πλεονέκτημα (λόγω χαμηλής κατανάλωσης) και όχι μειονέκτημα.
Αργό πάντως δεν είναι, απλά δεν είναι τούρμπο. Αν ο φίλος ψάχνει για αυτόματο, νομίζω πως το ατμοσφαιρικό μοτέρ του 2αριου κολλάει περισσότερο.
Το κόκκινο αν και δεν το συμπαθώ λόγω γαύρου, είναι το χρώμα της Σιτροέν από το 1919...
-
@green_dragon said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@clockwork21r said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@gomi said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@green_dragon said in [
Το mazda 2 το βρίσκω με 1.5 κινητήρα mild hybrid 90hp και κιβώτιο μηχανικό 6 σχέσεων με από 17.500, ενώ υπάρχει και μια έκδοση με συμβατικό κινητήρα βενζίνης 90hp και αυτόματο κιβώτιο στα 19.500
Που το βρήκες στα 17.500?
Πριν κανένα 20 ήμερο πήρα προσφορά στα 16.990 στην center line στην οποία έτρεχε μια έκπτωση των 600 ευρώ ενώ στις πιο ακριβές, πχ homura η έκπτωση ήταν 1000 ευρώ. ΑΛΛΑ, οι ακριβές εκδόσεις είχαν ξεπουλήσει και μου είπαν πως δεν γίνεται κάποια παραγγελία γιατί από Ιούλιο η mazda θα βγάλει άλλες τιμές (1500 - 2000) πάνω λόγω υποχρεωτικής προσθήκης συστημάτων ασφαλείας από την ΕΕ.
Δηλαδή περιοριζόσουν σε ότι υπήρχε ετοιμοπαράδοτο και μόνο στη center line.
Σου είπαν κάτι διαφορετικό?Αυτές είναι όντως οι τιμές στο site, από 17595 το χειροκίνητο και από 19535 το αυτόματο, χωρίς να υπολογίζονται εκπτώσεις:
https://www.mazda.gr/configurator/MAZDA2/5HB/engineΤώρα τι ισχύει στην αντιπροσωπεία είναι άλλο θέμα, για αυτό είπα στον άνθρωπο να πάει να τσεκάρει ο ίδιος.
Νομίζω ότι έχω καταλήξει σε μια μικρή λίστα με βάση τις παρατηρήσεις όλων και περιλαμβάνει το mazda 2 και το Suzuki swift.
Αυτά θα κοιτάξω στους αντιπροσώπους.
Έχω και δύο mini σχόλια:- Το MG3 δεν περνάει απαρατήρητο, αλλά φοβάμαι ότι η τιμή του θα ξεφεύγει,
- Δεν μπήκε καθόλου στη κουβέντα η Hyundai και το i20. Δεν υπάρχουν φίλοι του μοντέλου ή δεν αξίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή.
Εγώ το θεωρώ τίμιο το ι20. Αλλά νομίζω ότι έχει ανεβάσει τιμές και η Χιουντάι...
-
@green_dragon said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Με τέτοιον εισαγωγέα ;
Το toyota yaris είναι εντελώς εκτός. Σίγουρα δεν θα τα έδινα.Τη διαφορα τη γλυτωνεις από τέλη κυκλοφορίας και κατανάλωση. Άσε που ως υβριδικό επωφελείται από το χαμηλό επιτόκιο της αττικής.
Η διαφορα 20-23 (που έχει το εισαγωγικό τριμ στο γιαρις/mazda 2 hybrid) δικαιολογείται πλήρως από κατανάλωση, αυτόματο, εγγύηση και πακέτο ασφαλείας/infotainment. -
Με τέτοιον εισαγωγέα ;
Σε όλα τα τοπικ υπάρχουν παράπονα απο τις αντιπροσωπείες και τους εισαγωγείς, συνεπώς αν είναι να "μπλεξεις" με κάποιον, καλύτερα τουλάχιστον να πας με μια όσο το δυνατόν αξιόπιστη μάρκα σαν την Μάζντα που τα αυτοκίνητά της είναι πραγματικά made in japan (με ότι σημαίνει αυτό) και αυτά -με στατιστικά- τα λιγότερα προβλήματα παγκοσμίως.
Ακόμα πάντως και όταν έφυγε η εκπροσώπηση πώλησης της Μαζντα στην Ελλάδα, ούτε τα συνεργεία σταμάτησαν να υποστηρίζουν τα σέρβις, αλλά ούτε και θέμα με τα ανταλλακτικά υπήρχε. Οι κάτοχοι των MX-5 στην Ελλάδα μπορούν να μιλήσουν για αυτό.
Αυτά όσον αφορά τα αντικειμενικό σχολιασμό της απάντησής σου, όσον αφορά τον υποκειμενικό περί της ποιότητας των οχημάτων της δεν θα ήθελα να σχολιάσω γιατί δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα. Πάντως οι κάτοχοι Mazda2, Mazda 3, CX-5, CX-30 εδώ μέσα γνωρίζουν τι αγοράσανε και τουλάχιστον δεν διαμαρτύρονται σε κάθε σελίδα για προβλήματα και τεχνικές αστοχίες. Νομίζω πως αυτό εξάλλου αποτελεί σημαντικότερο (αν και πάλι υποκειμενικό) κριτήριο αξιολόγησης εν συγκρίσει με μια προσωπική και υποκειμενική άποψη ενός μη κατόχου.
-
@criuser said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@fanis75 said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Επίσης έλεγξε αυτό : https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342388908-citroen-c3
Το καλύτερο χρώμα με το καλύτερο εσωτερικο....το αγοράζεις μόνο και μόνο για αυτά τα 2 χρακτηριστικά! Κατά τα άλλα ένα πανέμορφο γαλλόχρεπο με τα γνωστά θέματα...
Μεταξύ μας, το χρώμα αυτό "ανήκει" δικαιωματικά στην Mazda...
Στο θέμα μας τώρα, έχει ο κουμπάρος το 2αρι και ειλικρινά αν εξαιρέσεις το μικρό πορτ μπαγκαζ δεν του βρίσκω κάποιο μειονέκτημα στα λεφτά του.
Αυτοί που λένε για το ράθυμο μοτέρ, να σκεφτούν ότι μιλάμε για αμάξι πόλης, οχι για ταξίδια. Για μέσα στην πόλη το μοτέρ του είναι πλεονέκτημα (λόγω χαμηλής κατανάλωσης) και όχι μειονέκτημα.
Αργό πάντως δεν είναι, απλά δεν είναι τούρμπο. Αν ο φίλος ψάχνει για αυτόματο, νομίζω πως το ατμοσφαιρικό μοτέρ του 2αριου κολλάει περισσότερο.
Το κόκκινο αν και δεν το συμπαθώ λόγω γαύρου, είναι το χρώμα της Σιτροέν από το 1919...
Ούτε εγώ συμπαθώ το κόκκινο για τους ίδιους λόγους, αν και το CX-30 μου είναι soul red και είναι το χαρακτηριστικό κόκκινο της Mazda με μια ιδιαίτερη τεχνική στην βαφή. Περισσότερα εδώ:
https://insidemazda.mazdausa.com/the-mazda-way/design/soul-red-crystal/
Πάντως το χρώμα είναι ταλαιπωρία, δυσκολοσυντήρητο, ευπαθές και το χειρότερο... αν χρειαστεί φανοποία ελάχιστοι στην Ελλάδα που μπορούν να φέρουν αξιόπιστο αποτέλεσμα.
-
Για οποιον ξερει λιγο απο αυτοκινητα δεν θα απογοητευτει απο τα Μαζντα ειδικα οταν σε αλλες σημαντικες αγορες πανε πολυ καλα και βγαζουν και καλα αμαξια οπως το νεο CX-60 που ηδη πωλειται στην Ελλαδα. Αλλα φορολογικα δεν ταιριαζουν στην Ελληνικη πραγματικοτητα. Σε αλλες χωρες οπως πχ στον Καναδα ειναι 30-40% φθηνοτερα απο την Ευρωπη και με φοβερο εξοπλισμο πανω.
-
Διλιτρα , σπάνια πουλιά στη χώρα με ότι σημαίνει αυτό αν δεν τα παντρεύεσαι.
Δεν αντιλέγω για την ποιότητα καθως είναι φτιαγμένα Ιαπωνία αλλά αν δεν μπορείς οποτε θες να πουλήσεις το αμάξι ξεχνά το καλύτερα.
Επίσης στους χώρους ποτε δεν ήταν από τα καλά !Γενικώς και λόγω Συγγελιδη θα εμενα μακριά….
-
Με τέτοιον εισαγωγέα ;
Το toyota yaris είναι εντελώς εκτός. Σίγουρα δεν θα τα έδινα.Κοίτα. Σαν δεύτερο στην οικογένεια προστέθηκε το μαζντογιάρις λόγω παιδιού και έφυγε ενα Peugeot 108, οπότε έχω μέτρο σύγκρισης.
To αγοράσαμε με προσφορά -2500 στην agile comfort plus έκδοση (κάτι μεταξύ της κορυφαίας τωρινής homura και της αμέσως από κάτω exclusive) και μας βγήκε στα 22.800 τελική με πινακίδες, τέλη κλπ.
Το μαζντογιάρις είναι ένας εξαιρετικός ανθρωπομεταφορέας πόλης, πολύ οικονομικός στην κατανάλωση (4lt/100km). Είναι πολύ καλύτερο σαν αμάξι από αυτό που περίμενα και είχα ακούσει και οδηγικά αλλά και σαν ποιότητα κατασκευής. Έχει πολύ ελαφρύ τιμόνι που ναι μεν βολεύει εντός πόλης αλλά δεν δίνει καλή πληροφόρηση. Η ποιότητα στο εσωτερικό είναι οκ, αλλά π.χ. το ντουλαπάκι σε όχι καλό οδόστρωμα τρίζει από την πρώτη μέρα.
Το Mazda 2 είναι πολύ καλύτερο σε ποιότητα εσωτερικά και καλύτερο οδηγικά. Προσωπικά το βρίσκω και πιο ομορφο αν και δεν θεωρώ άσχημο το γιαρις. Επίσης έχει καλύτερο εξοπλισμό στις βασικές εκδόσεις. Μειονεκτεί σε σχεση με το γιάρις σε χώρο αποσκευών και κατανάλωσης εντός πόλης (1.5-2lt/100km παραπάνω) γιατί στο ταξίδι καίνε περίπου το ίδιο.
Πάντως για να κάνεις απόσβεση τα παραπάνω χρήματα απο την εξοικονόμηση καυσίμου θα πρέπει να κάνεις πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο και αυτά εντός πόλης.
Διλιτρα , σπάνια πουλιά στη χώρα με ότι σημαίνει αυτό αν δεν τα παντρεύεσαι.
Δεν αντιλέγω για την ποιότητα καθως είναι φτιαγμένα Ιαπωνία αλλά αν δεν μπορείς οποτε θες να πουλήσεις το αμάξι ξεχνά το καλύτερα.
Επίσης στους χώρους ποτε δεν ήταν από τα καλά !Γενικώς και λόγω Συγγελιδη θα εμενα μακριά….
Γιατί να μην μπορείς να το πουλήσεις? Ίσα - ίσα τα Mazda έχουν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και συνεπώς τυγχάνουν καλής μεταπωλητικής αξίας. Ακόμα και το επιχείρημα με τα 2000+ κυβικα στο εν προκειμένο αμάξι δεν ισχύει, καθότι με 1500αρι μοτέρ.
-
@lap said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@nikos-golf said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
@lap said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Το προ προ προηγούμενο με το προηγούμενο έχουν τεράστια διαφορά κυρίως σε θέματα αξιοπιστίας. Με το νέο φανταζομαι θα συνεχιστεί η εξαιρετική του αξιοπιστία.
Το επιχείρημα είναι λαθος. Σαν να λέει κάποιος πως δεν προτείνω το νεο golf διότι η vw μέχρι σήμερα κυκλοφορεί αυτοκίνητα με αερόσακους τακατα και ακόμα δεν τους έχουν κάνει ανάκληση όλους. Αλλά τώρα το θυμήθηκαν πως τελικά πρέπει να τους κάνει.
Άρα απορώ ποιοι προτείνουν vw,;;;;
https://www.autoblog.gr/2022/10/30/volkswagen-anakalei-438728-aftokinita-aerosakoi-takata/
Με λίγα λόγια βλακείες ο καθένας μπορεί να λέει. Το θέμα είναι ποιος θα τις πιστέψει.
Δεν είχε σχέση αν ήταν ουγγρικό ή γιαπωνέζικο το σουιφτ. Το ίδιο θέμα είχαν και κάνεις λάθος. Όπως επίσης ότι έβγαζε θέμα ανεξάρτητα αν έκανες όλα τα σέρβις αντιπροσωπεία ή αν άλλαζες υγρά φρένων κάθε χρόνο για προστασία.
Το αν κάνεις ανάκληση ή όχι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δείχνει τη σοβαρότητα αντιμετώπισης πελάτη και στο μέλλον. Η οποία ανάκληση δεν ήρθε ποτέ.Δεν ηρειθ για εσένα όπως δεν ήρθε και για τόσους ιδιοκτήτες vw που μετά 15 έτη τα πούλησαν και η vw δεν έκανε ανάκληση του αερόσακου τους ενώ το θέμα ήταν γνωστό εδώ και 10 έτη από την εποχή του σκανδάλου της τακατα
Εγώ που έμεινα χωρίς φρένο άσε με να ξέρω καλύτερα.
Έμεινες χωρίς φρένο ή χωρίς abs;;;
Τη vw τι την έβαλες στο κάδρο δε καταλαβαίνω (η οποία στη τελική έκανε ανάκληση)...μάλλον για να πετάξεις τη μπάλα στην εξεδρα.
Οχι αυτό το λένε σύγκριση. Συγκρίνεις την συμπεριφορά ενός κατασκευαστή με έναν άλλο όσον αφορά θέματα ασφαλείας και ανακλήσεις.
Εδώ μέσα ήδη φάνηκαν μερικοί που είχαν πρόβλημα με τη μονάδα....άρα βλακείες δε λέω και δε χρειάζεται κανένας να με πιστέψει
Φυσικά και είναι αλήθεια αυτό που λες. Το θέμα είναι ότι προτείνεις σε κάποιον να μην αγοράσει ένα αυτοκίνητο επειδή ένα μοντέλο 15 ετιας είχε θέματα με την μονάδα abs και άργησε ή δεν έκανες ανάκληση ( γνωρίζω περίπτωση που τους άλλαξαν μονάδα) όταν ο ίδιος άνετα αγόρασες αυτοκίνητα ενός άλλου κατασκευαστή που είχε θέματα με τους αερόσακους και μετά 15 έτη αποφάσισε να κάνει σταδιακά την ανάκληση τους όταν το γνώριζε εξ αρχής.
Μάλιστα στην συζήτηση δεν επικαλείσαι τα τελευταία στατιστικά στοιχεία περί αξιοπιστίας αλλά αυτά προ 15-20 ετιας. Αυτό μπερδεύει τον υποψήφιο αγοραστή.
Η ανάκληση της vw ήρθε πάντως ακόμα και στους επόμενους ιδιοκτήτες (κακώς δεν ήρθε από την αρχή).
Η ανάκληση στο σουιφτ δεν έγινε ούτε στους αρχικούς, ούτε στους επόμενους ιδιοκτήτες.
Δηλαδή πλήρη αδιαφορία.
Καταλαβαίνεις τη διαφορά φαντάζομαι.Έμεινα στη Βουλιαγμένης από φρένο και αιτία ήταν η μονάδα του abs. Ήμουν τυχερός που στο κόκκινο φανάρι η λωρίδα μου δεν είχε αυτοκίνητο μπροστά μου και τα αυτοκίνητα που έρχονταν κάθετα δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα. Σταμάτησα μπροστά τους με χειρόφρενο.
Γνωρίζεις έναν που άλλαξε μονάδα από τη σουζουκι?
Αλήθεια? Και καλά το πιστέψαμε!
Σε κανέναν δεν έγινε ανάκληση ποτε. Το έκανες κανόνα ενώ στο σουιφτ club όλοι τη πλήρωσαν από τη τσέπη τους. Οκ.Όντως προτείνω να μην αγοράσει αφού με κάνα 2.000 η με όσα τιμή το μαζντα 2 είναι πιο ανώτερο.
Εγώ όταν αγόρασα το δικό μου είχε βγει κορυφαίο στο κόσμο σε ασφάλεια.
Μη μπλέκεις στο μυαλό σου αβάσιμα πράγματα -
@nikos-golf said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...:
Το προ προ προηγούμενο με το προηγούμενο έχουν τεράστια διαφορά κυρίως σε θέματα αξιοπιστίας. Με το νέο φανταζομαι θα συνεχιστεί η εξαιρετική του αξιοπιστία.
Το επιχείρημα είναι λαθος. Σαν να λέει κάποιος πως δεν προτείνω το νεο golf διότι η vw μέχρι σήμερα κυκλοφορεί αυτοκίνητα με αερόσακους τακατα και ακόμα δεν τους έχουν κάνει ανάκληση όλους. Αλλά τώρα το θυμήθηκαν πως τελικά πρέπει να τους κάνει.
Άρα απορώ ποιοι προτείνουν vw,;;;;
https://www.autoblog.gr/2022/10/30/volkswagen-anakalei-438728-aftokinita-aerosakoi-takata/
Με λίγα λόγια βλακείες ο καθένας μπορεί να λέει. Το θέμα είναι ποιος θα τις πιστέψει.
Δεν είχε σχέση αν ήταν ουγγρικό ή γιαπωνέζικο το σουιφτ. Το ίδιο θέμα είχαν και κάνεις λάθος. Όπως επίσης ότι έβγαζε θέμα ανεξάρτητα αν έκανες όλα τα σέρβις αντιπροσωπεία ή αν άλλαζες υγρά φρένων κάθε χρόνο για προστασία.
Το αν κάνεις ανάκληση ή όχι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δείχνει τη σοβαρότητα αντιμετώπισης πελάτη και στο μέλλον. Η οποία ανάκληση δεν ήρθε ποτέ.Δεν ηρειθ για εσένα όπως δεν ήρθε και για τόσους ιδιοκτήτες vw που μετά 15 έτη τα πούλησαν και η vw δεν έκανε ανάκληση του αερόσακου τους ενώ το θέμα ήταν γνωστό εδώ και 10 έτη από την εποχή του σκανδάλου της τακατα
Εγώ που έμεινα χωρίς φρένο άσε με να ξέρω καλύτερα.
Έμεινες χωρίς φρένο ή χωρίς abs;;;
Τη vw τι την έβαλες στο κάδρο δε καταλαβαίνω (η οποία στη τελική έκανε ανάκληση)...μάλλον για να πετάξεις τη μπάλα στην εξεδρα.
Οχι αυτό το λένε σύγκριση. Συγκρίνεις την συμπεριφορά ενός κατασκευαστή με έναν άλλο όσον αφορά θέματα ασφαλείας και ανακλήσεις.
Εδώ μέσα ήδη φάνηκαν μερικοί που είχαν πρόβλημα με τη μονάδα....άρα βλακείες δε λέω και δε χρειάζεται κανένας να με πιστέψει
Φυσικά και είναι αλήθεια αυτό που λες. Το θέμα είναι ότι προτείνεις σε κάποιον να μην αγοράσει ένα αυτοκίνητο επειδή ένα μοντέλο 15 ετιας είχε θέματα με την μονάδα abs και άργησε ή δεν έκανες ανάκληση ( γνωρίζω περίπτωση που τους άλλαξαν μονάδα) όταν ο ίδιος άνετα αγόρασες αυτοκίνητα ενός άλλου κατασκευαστή που είχε θέματα με τους αερόσακους και μετά 15 έτη αποφάσισε να κάνει σταδιακά την ανάκληση τους όταν το γνώριζε εξ αρχής.
Μάλιστα στην συζήτηση δεν επικαλείσαι τα τελευταία στατιστικά στοιχεία περί αξιοπιστίας αλλά αυτά προ 15-20 ετιας. Αυτό μπερδεύει τον υποψήφιο αγοραστή.
Η ανάκληση της vw ήρθε πάντως ακόμα και στους επόμενους ιδιοκτήτες (κακώς δεν ήρθε από την αρχή).
Η ανάκληση στο σουιφτ δεν έγινε ούτε στους αρχικούς, ούτε στους επόμενους ιδιοκτήτες.
Δηλαδή πλήρη αδιαφορία.
Καταλαβαίνεις τη διαφορά φαντάζομαι.Καταλαβαίνω, υπήρχε ενημέρωση στα σέρβις από όσο γνωρίζω.
Έμεινα στη Βουλιαγμένης από φρένο και αιτία ήταν η μονάδα του abs. Ήμουν τυχερός που στο κόκκινο φανάρι η λωρίδα μου δεν είχε αυτοκίνητο μπροστά μου και τα αυτοκίνητα που έρχονταν κάθετα δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα. Σταμάτησα μπροστά τους με χειρόφρενο.
Πολύ δύσκολη κατάσταση! Ωραίος με την αντίδραση σου.
Γνωρίζεις έναν που άλλαξε μονάδα από τη σουζουκι?
Αλήθεια? Και καλά το πιστέψαμε!Ναι γνωρίζω. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αναφορές όπως και αυτή
"There is only an unofficial directive from local dealers in Greece to replace the ABS unit with no further information whether this new replacement unit will solve once and for all the problem."
https://www.change.org/p/suzuki-magyar-suzuki-swift-zc11s-abs-pump-problem
Σε κανέναν δεν έγινε ανάκληση ποτε. Το έκανες κανόνα ενώ στο σουιφτ club όλοι τη πλήρωσαν από τη τσέπη τους. Οκ.
Όντως προτείνω να μην αγοράσει αφού με κάνα 2.000 η με όσα τιμή το μαζντα 2 είναι πιο ανώτερο.
Το νέο δεν το έχει οδηγήσει κάνεις μας. Πως είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έχεις εμπειρία. Οπαδική αντίδραση θα την χαρακτήριζα.
Εγώ όταν αγόρασα το δικό μου είχε βγει κορυφαίο στο κόσμο σε ασφάλεια.
Το ίδιο έλεγαν και όσοι κυκλοφορούν 15 έτη με προβληματικους αερόσακους. Η πίστη είναι δωρεάν άλλωστε.
Μη μπλέκεις στο μυαλό σου αβάσιμα πράγματα
Δεν κατανοώ το νόημα αυτού που γράφεις
-
Παρεπιπτόντως επειδή αναφερθήκατε στη μονάδα, ABS, αν έχει κάποιο θέμα η μονάδα δεν έχεις ABS ή μπορεί να έχεις γενικότερο θέμα με τα φρένα;
Συγνώμη για το off topic. -
Aisin 6άρι.
Με τέτοιον εισαγωγέα ;
Μακριά από συγγελιδη γενικώςΜια χαρά ειναι ο εισαγωγέας, από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα με παράδοση πάνω από 40 χρόνια. Το ότι έφυγε η Μάζντα δεν έχει σχέση με τον τωρινό εισαγωγέα αλλά με τον προηγούμενο, ο οποίος πτώχευσε. Κλασσική ελληνική εταιρία ειναι, καλύτερη από κάποιες άλλες - προφανώς δεν μπορεί να περιμένει κανείς την εξυπηρέτηση των θυγατρικών. Αλλά ας θυμηθούν οι πιο παλιοί εξυπηρέτηση Ιντερκάρ για bmw....για κλωτσιές, χειρότερα και από δημόσιο!
-
Aisin 6άρι.
Δεν νομίζω. Πρέπει να ναι in house ανάπτυξη
-
Δεν νομίζω. Πρέπει να ναι in house ανάπτυξη
Απο όσο ξέρω όλα τα Μάζντα σε αυτόματο έχουν το 6αρι της Aisin. In house χλωμό - δεν έχει τόσα λεφτά η Μάζντα. Άσε που ειναι λογικό αφού η Τογιότα έχει ποσοστό ιδιοκτησίας σε αμφότερες.
-
Το αυτόματο της Mazda είναι το Skyactiv drive. Είναι εσωτερικής παραγωγής της Mazda εδώ και χρόνια. Δεν φαίνεται να πατάει στο CVT της AISIN
-
Το αυτόματο της Mazda είναι το Skyactiv drive. Είναι εσωτερικής παραγωγής της Mazda εδώ και χρόνια. Δεν φαίνεται να πατάει στο CVT της AISIN
Δεν μίλησα για CVT αλλά για το 6αρι.
Μικρό αυτοκίνητο πόλης: mazda 2 vs citroen c3 vs ότι άλλο μου προτείνετε εσείς...