-
Ετσι να ευθυμισουμε και λιγο , αν και ενα αγχος θα το εχω με τους ηλεκτρικους αν θα φτασουν στον προορισμο τους .
Εγω σαν χωριατης στο χωριο μου , αν και το ονειρο μου ειναι να το περασω στην αδεια Αθηνα και να παω σε μερη που θαθελα να ξαναδω χωρις το αγχος του παρκαρισματος.
Απο εθιμα μονο την Μ.Παρασκευη περιφορα επιταφιου σε ενα μοναστηρι που παμε εδω και πολλα χρονια , χωρις ηλεκτρικες φωνες και λεντ υπο το φως των κεριων,
επειδη ειναι οι μονοι υμνοι που μου αρεσουν απο τους βυζαντινους βγαλμενους απο την μυτη ψαλμους κακοφωνων ψαλταδων . -
Ναι θα ακολουθήσω τα έθιμα
Επειδή δεν μπορώ να ακολουθήσω την χριστιανική εντολή να αγαπάω και τους εχθρούς μου -προσπαθώ πάντως έκοψα τις πολλές δημοσιεύσεις σε θέματα πολιτικής κλπ για να μην τρέφω το μίσος - θα εξομολογηθώ και θα κοινωνήσω γιατί είμαι ενας αμαρτωλός.
Στην πόλη αυτή την χρονιά ,παντού καλά είναι αν εχεις την οικογένεια μαζί .
-
Δουλίτσα μέχρι και απόγευμα Μεγάλου Σαββάτου , ειδικά η γυναίκα με εορταστικό ωράριο θα πήξει το...@@@@@ της , θα πάρουν φωτιά οι διασυνδεδεμένες ταμειακές με τα POS , θα μαμηθεί το σύμπαν απο τα κολλήματα που θα φάνε , θα περιμένουν ουρά οι Koulidiots να πληρώσουν με κάρτα αλλά τα δίκτυα θα είναι πεσμένα και υπάλληλοι και επιχειρηματίες θα είναι σε αναμονή για ώρες στα αυτόματα τηλεφωνικά κεντρα των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΣΠΟΥΤΖΑΜ) συνεργατών των τραπεζών.
Θεοχάρης και τραπεζίτες θα τον έχουν βγάλει έξω και θα τον έχουν κάνει λάστιχο μετρώντας τα χτυπήματα στα POS και τα κέρδη απο τις προμήθειες (τσατσανγκ τσατσανγκ)
Τα παιδάκια μας λίγο πριν τα 5 που δεν έχουν μάθει ούτε τον σταυρό τους να κάνουν καθώς οι γονείς τους είναι είλωτες σε γαλέρες, τώρα που έκλείσαν τα σχολεία θα παρκαριστούν σε ιδιωτικά ΚΔΑΠ (δεν ξέρω πως τα λένε ακριβώς) με κανα 600άρι € για τις 2 εβδομάδες που είναι κλειστά τα σχολεία , θα μυρίσουν κουλουράκια πασχαλινά στον Βενέτη και κόκκινα αυγά απο τον Σκλαβενίτη , για τα Πάθη του Χριστού θα τα παρακολουθήσουν στον ΑΝΤ1 στο Ιησου απο τη Ναζαρετ με εμάς δίπλα τους στον καναπέ να ροχαλίζουμε απο την κούραση , θα φάμε σουβλάκια απο το Ελληνικόν βράδυ Μ.Σαββάτου , και την Κυριακή για καφεδάκι και ίσως αρνάκι στον φούρνο αν έχω καταφέρει να προβλέψω μέχρι Μ.Παρασκευή. Αλλιώς βολτίτσα στο κέντρο που λογικά θα είναι χαλαρά καθως θα έχουν όλοι πάει στα χωριά τους , Mcdonalds στην Ακρόπολη και ποδηλατάδα στο Θησείο.
-
Για αυτό μου αρέσει η ζωή στην επαρχία!
Θέλω εκκλησία! Θέλω γλέντια! Θέλω να έρχονται συγγενείς και φίλοι να καθόμαστε στην αυλή, και να χορεύουν παραδοσιακούς χώρους!
Να περνάνε οι γείτονες και να κερνάει ο ενας τον άλλον!
Θέλω Ελληνικό Πάσχα!
Το κρέας το τρώω αλλά μετα κλαίω για τα ζωάκια αυτά!
Υ.γ επίσης θέλω αμαξαρες να αραζουν πιο δίπλα στο πάρκινγκ του σπιτιού γυαλισμένες
-
@lap said in Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;:
Για αυτό μου αρέσει η ζωή στην επαρχία!
Θέλω εκκλησία! Θέλω γλέντια! Θέλω να έρχονται συγγενείς και φίλοι να καθόμαστε στην αυλή, και να χορεύουν παραδοσιακούς χώρους!
Να περνάνε οι γείτονες και να κερνάει ο ενας τον άλλον!
Θέλω Ελληνικό Πάσχα!
Το κρέας το τρώω αλλά μετα κλαίω για τα ζωάκια αυτά!
Υ.γ επίσης θέλω αμαξαρες να αραζουν πιο δίπλα στο πάρκινγκ του σπιτιού γυαλισμένες
lap ξερεις να χορευεις τσαμικο, συρτο, καλαματιανο;
Θα σε καλεσω τον Ιουλη στη γιορτη προβατινας .
Κι οταν θα χορευεις παραγγελια θα παω μπροστα στον κλαριντζη με ενα λεμονι να το στυψω στο στομα μου , ωστε να του τρεξουν τα σαλια να μπουκωσει το κλαρινο.
Αυτα που καναμε πιτσιρικαδες. -
Χαχαχα
Όχι εντάξει σε αυτά που πάω εγώ δεν έχουμε live μουσική. Βάζουμε παραδοσιακά από ιντερνετικό σταθμό. Οι άντρες ψήνουν και καλά, συζητώντας επι παντός επιστητού .... οι γυναίκες ετοιμάζουν σαλάτες και άπειρες τηγανητές πατάτες. Και οι μπυρες ξεκινούν από τις 11-12 το μεσημέρι.. σιγά σιγά έρχονται και άλλοι...ξεκινούν οι χώροι, τα παιδικά γέλια, ο κόσμος πηγαίνει και έρχεται και όλοι διασκεδάζουν.
Ελληνικό Πάσχα.
-
Πέντε ημέρες χαλάρωσης επαφής με τα σοια, φίλους και Κυριακή του Πάσχα κατσικάκι στη σούβλα, στο μπάρμπεκιου με την μεγάλη πέργκολα . Πολλά κόκκινα αβγά, χωριάτικα για κάπου 30 νοματαιους τζατζίκι τυροκαφτερη, μπύρες κοκορέτσι ζυμωτό ψωμί τυροπιταρια και σόδες. Μεταφορά προς και από το πατρικό ό με τα δύο εισαγωγικά πριμιουμ ώστε να χωρέσουν γκαρνταρόμπα υπολογιστές κλπ. Αν κάνει λίγο καλό καιρό θα πάμε και για μια βουτιά με το παλαιό μα πάντα μάχιμο hrv. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν χορτοκοπτικό, πλυστικο κλπ ώστε αυτές τις μέρες τα πάντα να αστράφτουν. Θα πάω και μια βόλτα καλή με τα σκυλιά μου που έχω να δω εβδομάδες. Ήρεμα πράγματα.
-
15 μέρες χαλάρωσης, μόνο δουλειές συντήρησης και καθαριότητας στο σπίτι.
2 - 3 εκδρομούλες μονοήμερες.
Νηστίσιμα με ούζα και τσίπουρα μέχρι το Μ. Σαβ.
Μετά φωτιά οι σούβλες.
Εκκλησία κλασικά, σχεδόν καθόλου, Μ. Παρ και Μ. Σαβ, μετά το χριστός ανέστη βουρ για μάσα. σα να μας κυνηγάνε. -
15 ημέρες;;
Τι χανγκοβερ είναι αυτό; -
Τα καλά του επαγγέλματος.
-
Για πρωτη φορά Πάσχα δεν θα ακολουθήσω τα έθιμα! Φεύγω μεγάλη Πέμπτη βενετια. Και θα ειναι η πρωτη φορά που δεν θα είμαι Πάσχα εντός συνόρων! Ενταξει επιτάφιο και ανάσταση εχει κανονιστεί, θα γίνει στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Αλλα ανήμερα του Πάσχα γυρνάμε απόγευμα, οποτε στο αεροδρόμιο θα τρώω πίτσες!
-
Είμαι σε άδεια από σήμερα μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα! Νομίζω είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό, στα 31 χρόνια εργασίας!
Αθήνα, δεν θα πάμε πουθενά φέτο, γιατί ο μικρός δίνει πανελλήνιες και δεν θέλουμε να πάρει αέρα και να μην μαζεύεται για διάβαζμα.
Εγώ θα βγάλω γούστα, αφού ανάμεσα στα άλλα που θα κάνω θα είναι να πάω να δω ένα σπέσιαλ μετάχειρο αμάξι, καθώς και μερικά χοτ ηλεκτρικά στις εκθέσεις. -
Τα έθιμα δεν τα ακολουθώ εδώ και χρόνια. Φέτος μάλλον θα φύγουμε για το νησί, λόγω καλού καιρού. Εκεί δεν έχει έθιμα, αφού Ανάσταση δεν κάνουμε - δεν έχει 2ο παππά το νησί. Και εαν κάνουμε κάνουμε στις 9, που βολεύει για το φαγητό, δεν μπορώ να τρώω 12:30 το μεσάνυχτα πια. Για φαγητό, θα φάμε κάπου έξω λογικά. Γενικά χαλαρά και ξεκούραση 4-5 μέρες, το χρειάζομαι.
Εδώ να πώ για τους ηλίθιους της ΠΝΟ που αποφάσισαν ότι δεν τους αρκεί η μεταφορά της πρωτομαγιάς, θέλουν και απεργία την 1η Μαϊου...και γ@μάνε όλο τον κόσμο. Αλλά τον παίζει και η κυβέρνση που τους αφήνει. Ηλίθιοι, ανίκανοι, αδιάφοροι πολιτικοί με τα ίδια σκ@τά συνδικαλιστές - η μάστιγα και καταστροφή της Χώρας.
-
Όπως κάθε χρόνο, εκτός την περίοδο του κορονοιου, Πάσχα στο χωριό!
Εκκλησία, συγγενείς, αυλή, παιχνίδια, ψησίματα και τραγούδια.
Αυτά είναι τα ωραία της Ελλάδας! -
To πάσχα κανονικά πρέπει να το περάσουμε στο χωριό του otso, με τα μπαμπάτσικα πρόβατα (ποια αρνιά στη Ρούμελη!) των 28 κιλών στη σούβλα, μέσα στον λάκκο με τις κλιματσίδες. Αλλά, μας τρώει το φιλότιμο και θα πάμε στο χωριό με τους παππούδες...
-
Είμαστε και εμείς που υποδεχόμαστε τους ετεροδημότες, που πρέπει:
- να καθαρίσουμε αυλές , να βάψουμε τα τραπέζια στον κήπο , να καθαρίσουμε το σπίτι , να περιποιηθούμε τον κήπο ( στο σπίτι στο χωριό όλα αυτά), να κάνω τους αρμούς με το πιεστικό, να πλύνουμε τα κατοικίδια ...
- να καθαρίσουμε από τη γάνα τις σούβλες ( και τις μεγάλες και τις μικρές για τα κοκορέτσια) , να βρούμε και να κάνουμε πρόβα τα μηχανάκια ( αν χάλασαν να πάρουμε άλλα...).
- να κάνουμε κουμάντο για τα αρνιά , για τις συκωταριές , για τα αυγά , για τα καφάσια μπύρες , κρασιά, αναψυκτικά και λοιπά. Να βρώ τον πάγο για τις μπύρες και σε ποιο βαρέλι θα τις βάλουμε.
- να πλέξουμε τα εντεράκια για τις γαρδούμπες , να φτιάξουμε το κοκορέτσι,
- να ξυπνήσουμε εκείνη τη μέρα πρωί πρωί για να ανάψουμε τα κάρβουνα, να δέσεις το αρνί, να ακούς μέχρι να βγεί , όχι βάλτο ψηλά , όχι κατεβασέ το , όχι άνοιξε τα κάρβουνα , όχι το αλάτισες πολύ , όχι είναι ανάλατο , και τέλος το έκοψες σε μεγάλες μερίδες....
- να πάμε δύο- τρεις φορές σουπερ μάρκετ μέσα στην Μ. Εβδομάδα για να υπάρχουν όλα και μετά να πρέπει και να παρκάρεις...
- να κλείσουμε τραπέζι σε μαγαζί έξω για βράδυ Μ. Πέμπτης , βράδυ Μ.Παρασκευής και μεσημέρι Μ.Σαββάτο για καμιά 15αριά άτομα ( και να "ακούσεις" και γκρίνιες δε μου άρεσε εδώ τελικά)...
- να κανονίσουμε τα παιδάκια της ευρύτερης οικογένειας σε ποια εκκλησία θα πάνε να στολίσουν επιτάφειο και ποιος θα τα προσέχει όλο το βράδυ ( εμείς εδώ στολίζουμε μετά τα μεσάνυχτα μέχρι πρώτες πρωϊνές Μ.Παρασκευή),
και άλλα τα οποία κουράζομαι και να τα θυμηθώ....
Άρα αγαπητοί ετεροδημότες , σεβασμό και κατανόηση στον αδερφό (ξάδερφο) που έμεινε πίσω και τον επισκέπτεστε στο πατρικό σας εκείνες τις μέρες και που πλέον έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου το "μανίκι"....
Καλή Μ.Εβδομάδα σε όλους...
Υ.γ. 1. η γκρίνια μου έχει χιουμουριστικό χαρακτήρα ( ειλικρινά), θα τα κάνω όλα τα παραπάνω αυτό είναι σίγουρο, αλλά ελπίζω και το ίδιο εύχομαι σε όλους να περάσουμε όμορφα ξεπερνώντας γρήγορα τις ¨τριβές" που αναπτύσσονται σε κάθε Ελληνική οικογένεια όταν ανταμώνει .
Υ.Γ. 2. Άκουσα σήμερα τα κάλαντα του Λαζάρου ( από αρκετά παιδάκια) και μου άρεσε. θυμήθηκα που κάποτε μας πλήρωναν με αυγά... -
Εγώ μπορεί να είναι άθεος, μπορεί να μην έχω χωριό αλλά τα έθιμα τα ακολουθώ όταν περιλαμβάνουν φαγοποτια με αρνια... Όλα κιολα
Οπότε και στο χώριο της γυναίκας θα πάω (έστω και χωρίς άδεια) και τον οβελία θα γυρίσω και αν χρειάζεται να κάνω τον σταυρό μου για να αισθάνονται οι γύρω μου καλύτερα ότι είμαι χριστιανός σαν εκείνους να τον κάνω ρε παιδια. Ότι χρειάζεται , δεν χαλάω χατηρια τέτοιες μέρες.
Επίσης εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας να περάσετε όμορφα και οικογενειακά και αν πιστεύετε (και καλά κάνετε) να σας συμβεί το θαύμα της ανάστασης και σας έχει ο Θεός που πιστεύετε καλά. Δεν σημαίνει ότι επειδή εγώ είμαι άθεος δεν σέβομαι αυτούς που πιστεύουν. Μην πω ότι κάποιες φορές τους ζηλεύω κιόλας. Όμως Υποκριτής χριστιανός γίνομαι μόνο για να αισθάνονται συγγενείς καλά, όχι γιατί θέλω (ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί αλλά αισθάνονται καλύτερα όταν τους λέω ότι πιστευω από όταν τους είχα ανακοινώσει το αντίθετο και με έπρηζαν !!!!!)
-
Ολη τη Μ.Εβδομαδα εδω,Δευτερα του Πασχα φευγουμε για Δαλματικες ακτες δεκα μερες,με τελικο προορισμο το Σπλιτ.
-
Γατος εντός παράδοσης ντιπ
Και νηστεια και Θεια Κοινωνια
Και επιτάφιος
Και ψητα
Εν ναυπακτω, στο γυναικοχωριον
Με αρνι κλπ επ ωμου, δεν του ετοιμασε ποτες καποιος κατι. Δεν αφησε αλλωστε -
Γεια σου ρε Μπάμπη ( @otso ) φίλε!!!
Ίσως σας φανεί περίεργο, αλλά αν και άθεος, παρακολουθώ το Στρατιωτικό τελετουργικό, γιατί το έχω κάνει πολλές φορές. Οπότε μου αρέσει να βλέπω τα αγήματα. Όχι όμως ως θρησκευτικό τελετουργικό, αλλά ως την δουλειά μας, όπως την έκανα κι εγώ κάποτε.
Άγημα: Υπό μάλης!
Που θα περασετε το Πασχα ; Ακολουθειτε τα εθιμα;