-
-
@ntinaras said in νόμος περι πινακίδας "no parking":
@criuser said in νόμος περι πινακίδας "no parking":
Εκεί μπορείς να ζητήσεις να γίνει έλεγχος της άδειας του και γιατί υπερβαίνει το 50 %.
Ποτε? Αφου παρκαρω?
Εγώ ανέφερα ότι δεν απαιτείται άδεια από τον Δήμο για όσα αναφέρονται στην οικοδομική άδεια.
Επίσης μιλάω για περιοχές εντός σχεδίου πόλεως όχι οικισμούς η αδιαμορφωτα πεζοδρόμια η ειδικές περιπτώσεις σε δρόμους επαρχιακούς του εθνικού δικτύου που απαιτείται ειδικός κόμβος.
-
Στις παλιές πολυκατοικίες -όταν άρχισαν να πρωτογίνονται χώροι στάθμευσης- δεν υπήρχε ο περιορισμός των 50%/6m.
Τώρα έχει μαγαζιά που έχουν γίνει χώροι στάθμευσης. Μα και χώρους στάθμευσης που έχουν γίνει μαγαζιά ή αποθήκες ή βεράντες, ή έχουν σκαλιά για πρόσβαση κοκ.
-
Σε ερώτηση στον Δήμο για το τι μπορώ να κάνω για να μην μου κλείνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ το γαμω πάρκινγκ με γκαραζόπορτα (από Παρασκευή πχ είναι ένας χαλαρός παρκαρισμένος και δεν εχει φύγει ακόμα. Λογικά αύριο άνετος ωραίος. Σηκώνουμε υαλοκαθαριστήρες, κολλάω και Α4 με ερώτηση εάν είναι τυφλός και παρκάρω μέσα στην οικοδομή) μου είπε ουσιαστικά τίποτα.
Εάν έχει αλλαγή χρήσης του χώρου τότε χρειάζεται άδεια. Πχ να ήταν μαγαζί και να το έκανες πάρκινγκ.
Ξανα λέω η μόνη λύση είναι μπετομένη ρόδα με σωλήνα και πινακίδα "Μην είστε μ@λ@κες". Είχα βάλει κώνο ΟΧΙ για να κλείνω την είσοδο αλλά για να οριοθετώ τις γραμμές εισόδου αλλά τον πατουσαν, πετούσαν μέχρι που χάθηκε μόνος του. Αφηνε ο αλλος το αμαξι με 1 μετρο να προεξέχει και άντε να βγεις μετα. Ουτε με Bobcat Jcb δεν έστριβες.
Τι να πεις, Ελληνες παντου! -
@hountalas said in νόμος περι πινακίδας "no parking":
Σε ερώτηση στον Δήμο για το τι μπορώ να κάνω για να μην μου κλείνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ το γαμω πάρκινγκ με γκαραζόπορτα (από Παρασκευή πχ είναι ένας χαλαρός παρκαρισμένος και δεν εχει φύγει ακόμα. Λογικά αύριο άνετος ωραίος. Σηκώνουμε υαλοκαθαριστήρες, κολλάω και Α4 με ερώτηση εάν είναι τυφλός και παρκάρω μέσα στην οικοδομή) μου είπε ουσιαστικά τίποτα.
Εάν έχει αλλαγή χρήσης του χώρου τότε χρειάζεται άδεια. Πχ να ήταν μαγαζί και να το έκανες πάρκινγκ.
Ξανα λέω η μόνη λύση είναι μπετομένη ρόδα με σωλήνα και πινακίδα "Μην είστε μ@λ@κες". Είχα βάλει κώνο ΟΧΙ για να κλείνω την είσοδο αλλά για να οριοθετώ τις γραμμές εισόδου αλλά τον πατουσαν, πετούσαν μέχρι που χάθηκε μόνος του. Αφηνε ο αλλος το αμαξι με 1 μετρο να προεξέχει και άντε να βγεις μετα. Ουτε με Bobcat Jcb δεν έστριβες.
Τι να πεις, Ελληνες παντου!Εφ'όσον είναι νόμιμα parking,αν τον φωτογραφίζες και καλούσες την τροχαία μέχρι να έρθει να τον γράψει,μήπως πετύχεις κάτι;
Άκου 3ημερο..Κανονικά θα έπρεπε γερανός και αφαίρεση πινακίδων κανένα 6μηνο,να δεις πως στρώνουνε.. -
Σε ερώτηση στον Δήμο για το τι μπορώ να κάνω για να μην μου κλείνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ το γαμω πάρκινγκ με γκαραζόπορτα (από Παρασκευή πχ είναι ένας χαλαρός παρκαρισμένος και δεν εχει φύγει ακόμα. Λογικά αύριο άνετος ωραίος.
-
Τι να πεις, Ελληνες παντου!Η τροχαία είναι υποχρεωμένη να του αφαιρέσει πινακίδες και να κόψει το ανάλογο πρόστιμο, άσχετα αν είναι νόμιμο η όχι το parking, αρκεί να σε έχει κλείσει μέσα.
-
Παιδιά είναι τόσο συχνό το φαινόμενο που πλέον παίρνω αστυνομία και τους λέω, βρες τα στοιχεία του από την πινακίδα και πες τον να έρθει να το πάρει. Αλλά λένε δεν γίνεται αυτό παρά μόνο να έρθουν να τον γράψουν.
Εγώ εκείνη την ώρα θέλω να φύγω η να μπω. Τι να το κάνω αν τον γράψει; Αύριο θα είναι άλλος τυφλός.
Εχει τύχει να κατεβαίνω και να παρκάρει κάποιος εκείνη την ώρα. Τον περιμένω να το βάλει καλά καλά και μόλις πάει να βγει ανοίγω την γκαραζόπορτα. Με κοιτάει, αααα δεν το είδα. Ναι θέλω να φύγω. 5 λεπτά θα κάνω μου λέει.
Μπετομένη ρόδα μονο. -
Παιδιά είναι τόσο συχνό το φαινόμενο που πλέον παίρνω αστυνομία και τους λέω, βρες τα στοιχεία του από την πινακίδα και πες τον να έρθει να το πάρει. Αλλά λένε δεν γίνεται αυτό παρά μόνο να έρθουν να τον γράψουν.
Εγώ εκείνη την ώρα θέλω να φύγω η να μπω. Τι να το κάνω αν τον γράψει; Αύριο θα είναι άλλος τυφλός.
Εχει τύχει να κατεβαίνω και να παρκάρει κάποιος εκείνη την ώρα. Τον περιμένω να το βάλει καλά καλά και μόλις πάει να βγει ανοίγω την γκαραζόπορτα. Με κοιτάει, αααα δεν το είδα. Ναι θέλω να φύγω. 5 λεπτά θα κάνω μου λέει.
Μπετομένη ρόδα μονο.Μετά αναγκάζεται ο άλλος...και αγοράζει ένα χρεπι και το παράτα στην γωνία, για να μην του κλείνουν οι "έξυπνοι" το πάρκινγκ...
Για αυτό δεν πρόκειται να βγει ποτέ άκρη σε αυτή τη χώρα.
-
Μπετομένη ρόδα μονο.Του ξεφουσκωνεις καθε φορα και τα 4 λαστιχα και τον αφηνεις να ψαχνεται.
Ετσι κι αλλιως τρομπας ειναι, θα τα φουσκωσει μονος του. -
Το δικό μας παρκινγκ -ανοικτής πιλοτής- δεν το κλείνει κανένας γιατί o "νόμος" μας είναι :
Δεν καλούμε εμείς την αστυνομία θα την καλέσεις ΕΣΥ! (που πάρκαρες παράνομα)
Την ιδέα μας την έδωσε μια τύπισσα που την ώρα που κάποιος της οικοδομής ξεπάρκαρε τον έκλεισε . Όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε του απάντησε : τι θα μου κάνεις η αστυνομία θα έρθει μετα απο 2-3 ώρες και έφυγε!
Ο γρύλος παραπάνω έδωσε την λύση ,το πετάξαμε στην μέση του δρόμου και οταν το είδε -μετα απο καμμιά ώρα- άρχισε να φωνάζει.
Βγήκα στο μπαλκόνι και της είπα
πάρε το 100, σε 2-3 ώρες θα έρθει ... κατάλαβε και απο τότε ουτε απο τον δρόμο μας δεν περνάει . -
Μπετομένη ρόδα μονο.Εγώ όποτε πάρω ψάχνουν για στοιχεία..
-
@limited_one said in νόμος περι πινακίδας "no parking":
Τι να πεις, Ελληνες παντου!Η τροχαία είναι υποχρεωμένη να του αφαιρέσει πινακίδες και να κόψει το ανάλογο πρόστιμο, άσχετα αν είναι νόμιμο η όχι το parking, αρκεί να σε έχει κλείσει μέσα.
Ακριβώς.
Διότι εφαρμόζει το:
"Σε θέση από την οποία παρεμποδίζεται όχημα που σταθμεύει κανονικά να εξέλθει από το χώρο που έχει σταθμεύσει."
Για να βεβαιώσει παραβαση για το αντίστροφο (όταν δηλαδή πας να παρκάρεις) απαιτείται άδεια εισόδου. -
Βάζω ταμπέλα για να παρκάρω άνετα στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το πάρκιν μου, κάτι που συνηθίζεται από πολλούς:
-
το πάρκινγκ μου:
Νέα Σμύρνη αγάπη μου!
-
@monman2 said in νόμος περι πινακίδας "no parking":
Την ιδέα μας την έδωσε μια τύπισσα που την ώρα που κάποιος της οικοδομής ξεπάρκαρε τον έκλεισε . Όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε του απάντησε : τι θα μου κάνεις η αστυνομία θα έρθει μετα απο 2-3 ώρες και έφυγε!
Αυτή ταιριάζει στο θρεντ με τα Ζώα και μάλιστα σε τιμητική θέση.
Μερικοί άνθρωποι είναι άνθρωποι μόνο βιολογικά.
-
Συγνώμη αλλά αυτό είναι θέμα της αστυνομίας αφού πατάει στο πεζοδρόμιο που δεν του ανήκει.
Αλλά στην Νέα Σμύρνη όλοι στο πεζοδρόμιο τα βάζουν, οπότε άμα βγεί για κλήσεις θα χρειαστεί νέος μειοδοτικός διαγωνισμός για εκτύπωση μπλόκ κλήσεων.
-
Ας θυμηθούμε ένα παλιό έπος στους Αμπελόκηπους:
-
Είχα δει κάποτε ένα περιπολικό να είναι σταθμευμένο σε διάβαση αναπήρων και μέσα να πίνουν καφέ οι αστυνομικοί.
Πάω και τους χτυπάω το παράθυρο και κάνω νοημα να το κατεβάσουν.... κάνω παρατήρηση λέγοντας πως πρέπει να δίνετε το καλο παράδειγμα , δείτε που έχετε σταθμεύσει.
Οι άνθρωποι έκπληκτοι μου είπαν πως δεν το είχαν δει ότι έχει διάβαση αναπήρων και πως έχω δίκιο για την παρατήρηση και το πήγαν λίγο πιο πέρα
Εάν υπάρχει ευγένεια όλοι μαζί μπορούμε να συνυπάρχουμε. Ακόμα και η παρατήρηση είναι μέσα στο παιχνίδι
-
Εγώ δεν θα κούναγα ρούπι.
νόμος περι πινακίδας "no parking"