-
@xenos said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Για το κορόλλα το στρογγυλοφάναρο να πω ότι όντως ήταν απλά επαρκές, αλλά ήταν made in japan και έφτανε 400κ χλμ με αναλώσιμα μόνο. Για να λέμε και τα σωστά.
Εχει 2 τετοια η ξαδελφη μου, το ενα εχει 500κ πανω και ειναι ενα κοκκινο σπορ 6ταχυτο 1300. Το αλλο 1600. Εχουν φθηνα ανταλλακτικα και αναλωσιμα.
-
@civil357 said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Μπορούσε να ζητήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο δε θα υπεστρεφε με τη σκέψη , θα είχε αξιοπρεπές κιβώτιο και κυρίως θα φρεναρε κάποια στιγμή....
Δε θυμάμαι τιμή, αλλά το panda, είναι ένα αυτοκίνητο που κλικαρει τα παραπάνω ή μάλλον όπως έγραψα το panda είναι αυτοκίνητο το ματιζ είναι η έννοια του ντενεκε.
Εκείνα τα χρόνια η σύζυγος δεν είχε τελειώσει σπουδές και δούλευε σε αντιπροσωπεία της μάρκας. Είναι συνενοχή στο έγκλημα...
Πουλούσε τόσο που κάποιοι έδιναν μόνοι τους καπαρο πριν την προκαταβολή, που το δικό μας έβγαινε και test drive γιατί το άλλο ήταν πιασμένο.
Τι έβλεπαν οι αγοραστές στο αυτοκίνητο δεν κατάλαβα ποτέ...
Υπήρχαν κάποιοι ελάχιστοι που αγόρασαν και το tacuma, αλλά εκεί μιλάμε για ψυχασθενείς....
Όπως καταλαβαίνεις για τέσσερα χρόνια είχα οδηγήσει όλη τη γκάμα της μάρκας καθώς τα σκ έπρεπε να τα κυκλοφορεί με εντολή του ιδιοκτήτη η κοπέλα για προφανείς λόγους.
Απερίγραπτα αυτοκίνητα....
Καταπληκτικό αυτοκίνητο σε όλα του
-
Δεν θυμάμαι να έχω οδηγήσει κανένα πραγματικά κακό αυτοκίνητο και έχω οδηγήσει πολλά και διαφορετικά. Δεν θυμάμαι να έχω αγοράσει για προσωπικό (γιατί για εταιρικό έχω πολλάκις) αγοράσει δύο φορές την ίδια μάρκα είτε σε μηχανή είτε σε αυτοκίνητο.
-
Κάκιστη εντύπωση σε θέση οδήγησης μου είχε αφήσει το 1ο Terios .
Σε αυτοκίνητα που κατόπιν χρήσης εταιρικών δεν θα πρότεινα σε κανένα, ήταν τα τελευταία polo και 208 με τους βασικούς ατμοσφαιρικούς κινητήρες.
-
@xenos said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Για το κορόλλα το στρογγυλοφάναρο να πω ότι όντως ήταν απλά επαρκές, αλλά ήταν made in japan και έφτανε 400κ χλμ με αναλώσιμα μόνο. Για να λέμε και τα σωστά.
χαλια ήταν οχι επαρκες
αλλα ναι ήταν αθανατο δεν εβγαζε τίποτα σε ζημιες. μονο τα προβλεπόμενα service και τιποτα αλλο χρειαζόταν.
-
O κάλος της Νταεγού ήταν αξιόπιστος: άκόμα κυκλοφοράνε. Το Εσπέρο και το Νουμπίρα τα θυμόσαστε; Πήγα να πάρω κάποτε ένα από δαύτα να το έχω μόνιμα στο εξοχικό για να πηγαίνω στη θάλασσα:σούπερ και λαική: αλλά η ανωτάτη αρχή έθεσε βέτο.
-
Το χειρότερο ήταν ένα Steyr εκπαιδευτικό που είχα οδηγήσει στο στρατό. Η πόρτα δεν έκλεινε και έπρεπε να την κρατάω, και το γκάζι κολλαγε και έπρεπε να βάζω το πόδι μου από κάτω από το πεντάλ να το ξεκόλλαω (!). Μετά από αυτό, όλα καλά μου φαίνονται....
-
@johnny-0 said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Το χειρότερο ήταν ένα Steyr εκπαιδευτικό που είχα οδηγήσει στο στρατό. Η πόρτα δεν έκλεινε και έπρεπε να την κρατάω, και το γκάζι κολλαγε και έπρεπε να βάζω το πόδι μου από κάτω από το πεντάλ να το ξεκόλλαω (!). Μετά από αυτό, όλα καλά μου φαίνονται....
ωπα, κλεβεις. Τα οχηματα του στρατου δεν μετρανε
-
Σιγά.
Αυτό το έκανε και το saxo όταν έφυγε όλη η πεταλιερα στην Εγνατία με 160στο κοντέρ......
Ρδελακι. -
Το matiz ενός συμφοιτητή ήταν το χειρότερο!
Έκανα διαδρομές που ήταν ανοιχτές με ενα κουβαδάκι πόλης, ένιωθα την πλεύση σαν να πέρναγα από Κάβο Ντόρο με 7 μποφόρ!!!
Παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι αν το πεδίο κίνησης του ήταν αυστηρά εντός αστικού ιστού, την εποχή που βγήκε θα ήταν αξιοπρεπές!Δεν μου άρεσε το τελευταίο primera (2007 νομίζω) που είχαμε νοικιάσει για 10 μέρες για Άρτα. Ήταν βάρκα και αυτό και επίσης πολύ μακρύ κιβώτιο. Σε εκείνες τις διαδρομές ήταν φρίκη!
Η στρογγυλοφάναρη κορολα ήταν καλύτερη εκεί!!! -
Γενικα επειδή παντα ψωνιζω συντηρητικά και εκ του ασφαλους, δεν θα ελεγα οτι είχα καποιο κακό αμαξι! Με εξαίρεση το μτχ Peugeot 205 που το πληρωσα διπλό στις βλάβες ακομα και αμάξια που ειδα παραπάνω να αναφέρονται (Corolla HB 2003) εμενα με καλυψαν.
Αυτά που εγω θεωρώ κακές επιλογές ειναι όσα μου διεψευσαν τις προσδοκίες και με απογοήτευσαν για την ποιότητα τους.
Qashqai J11 και Yaris Cross τα 2 μεγαλυτερα παραδειγματα!
Οικονομικά αμάξια αλλά κουδουνίστρα το πρώτο και τραγικά πλαστικά και ελλειψη ηχομονωσης το δεύτερο! Ειδικά το YC είναι εντελώς ψεύτικο! -
@teo-mak said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Σιγά.
Αυτό το έκανε και το saxo όταν έφυγε όλη η πεταλιερα στην Εγνατία με 160στο κοντέρ......
Ρδελακι.Τι μου θυμισες τώρα....
Νοικιασμένο Fiat Punto διακοπές στην Σκιάθο.
Το παίρνω και πηγαίνουμε για παραλία με χωματόδρομο...
Κολλάει το γκάζι στο χωματόδρομο και τελευταία στιγμή προλαβαίνω και βάζω νεκρά.
Σβήνω, ξαναβάζω μπροστά, ξεκολλάει και το επιστρέφω.
Πιτσιρικάς τότε 24 χρονών αντί να του ρίξω τα μπινελικια που έπρεπε, έφαγα και κράξιμο που το επέστρεψα σε μια ώρα και ήταν σκονισμένο.....
Μου το άλλαξε και λογικά πήγε για τον επόμενο. -
Μακράν χειρότερη επιλογή, ή μάλλον μια επιλεγμένη γη πολύ κατώτερη των προσδοκιών, το τελευταίο corolla 1.5 sedan. Είναι γενικά ασφαλές σε συμπεριφορά, αλλά: τρίζει υπερβολικά από την πρώτη μέρα παντού. Η ανάρτησή του αν και μαλακή είναι κουραστική και ζαλιστική. Το κυριότερο έχει θόρυβο, αφού έχει άθλια ηχομόνωση. Μετά από ταξίδι έχεις ένα βουητό στα αυτιά και ένα πιάσιμο στη μέση από τα άθλια καθίσματα. Ειδικά το πίσω κάθισμα είναι εύκαμπτο, σαν αφρολεξ.Νομίζεις ότι είσαι έξω από το αμάξι και ψάχνεις να κλείσεις τα παράθυρα που είναι ήδη κλειστά. Χειρότερα από αμάξι δεκαετίας 90.
-
@kozani76 said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Μακράν χειρότερη επιλογή, ή μάλλον μια επιλεγμένη γη πολύ κατώτερη των προσδοκιών, το τελευταίο corolla 1.5 sedan. Είναι γενικά ασφαλές σε συμπεριφορά, αλλά: τρίζει υπερβολικά από την πρώτη μέρα παντού. Η ανάρτησή του αν και μαλακή είναι κουραστική και ζαλιστική. Το κυριότερο έχει θόρυβο, αφού έχει άθλια ηχομόνωση. Μετά από ταξίδι έχεις ένα βουητό στα αυτιά και ένα πιάσιμο στη μέση από τα άθλια καθίσματα. Ειδικά το πίσω κάθισμα είναι εύκαμπτο, σαν αφρολεξ.Νομίζεις ότι είσαι έξω από το αμάξι και ψάχνεις να κλείσεις τα παράθυρα που είναι ήδη κλειστά. Χειρότερα από αμάξι δεκαετίας 90.
Σε μια συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης:πριν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, κάντε προσεκτικό test drive.Καλυτερα, αν είναι δυνατόν, νοικιάστε ένα ίδιο αμάξι και περάστε 2-3 μέρες μαζί. Μόνο έτσι θα διαπιστώσετε αν σας ικανοποιεί. Καλά τα video και οι διαφημίσεις, αλλά εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, εξάλλου εσείς θα πληρώσετε στο τέλος. Γιατί όπως είπε κάποιος στο forum, η αυτοκίνηση είναι γεμάτη μύθους.
-
Αυτό με το ενοικιαζόμενο με βρίσκει σύμφωνο, επειδή μέσα σε 2-3 μέρες, μπορεί κάποιος να δοκιμάσει το αυτοκίνητο σε περισσότερες δυνατές συνθήκες, πιο καθημερινές, όχι με τη λογική του test drive όπου γίνεται δοκιμή με το χρονόμετρο. Εξάλλου, μπορεί επίτηδες να είναι έτσι στημένο ένα test drive, για να εστιάσει ο οδηγός σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, αγνοώντας κάποια άλλα.
Πάντως, μέχρι στιγμής, στο θέμα κατά κύριο λόγο στα του χειρότερου, παρατηρούνται τα εξής. Ναι μεν οι Ασιατικής καταγωγής κατασκευαστές είναι αξιόπιστοι, στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς, πάσχουν. Αντίστοιχα βέβαια, για διάφορους Ευρωπαίους κατασκευαστές, φημίζονται μεν για την οδική συμπεριφορά τους, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το ίδιο και για την αξιοπιστία τους. Βέβαια, προκύπτει η εξής απορία, πόσο αξιόπιστο μπορεί να θεωρηθεί ένα αυτοκίνητο, από τη στιγμή όπου δεν έχει σύνθετη αρχιτεκτονική, ειδικά τις παλαιότερες εποχές, λιγότερα συστήματα εξοπλιζαν ένα αυτοκίνητο συνεπώς, λιγότερες οι πιθανότητες για να χαλάσει κάτι.
Επομένως για τους Ασιατικής καταγωγής κατασκευαστές, προφανώς εστιάζουν στο απλά να λειτουργεί, υπό οποιαδήποτε συνθήκη, δεν σκοπεύουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, απλά και μόνο τη σιγουριά ότι οποιαδήποτε στιγμή, το αμάξι δεν θα προσδώσει τον ιδιοκτήτη του, αναμφισβήτητα, σημαντικό στοιχείο. Ειδικά αν κάποιος έχει το αυτοκίνητο ως εργαλείο απαραίτητο, προφανώς και ζητάει τη λιγότερη δυνατή συντήρηση και επίσης, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
ΒΕΒΑΙΑ, όταν ένα αυτοκίνητο δεν σε τσιγκλαει και δεν σε εμπνέει για το κάθε παραπάνω, προφανώς και δεν θα χαλάσει, πώς να χαλάσει το Nissan Sunny του παππού, όταν απλά θέλει να πηγαίνει καφενείο, για ψώνια κτλ. Επίσης, δεν είναι και θερμόαιμος οδηγός επομένως, πώς ακριβώς να χαλάσει το αυτοκίνητο. Σε οδική συμπεριφορά, δεν ζητάει το κάτι παραπάνω, θέλει απλά ένα μέσο για να κάνει τη δουλειά του.
-
ρε συ τσεμεδε τι λες?
παντα μιλωντας σε κατηγοριες κανονικων και οχι πλουσιων....
ποια ευρωπαικα εχουν την ολικη ποιοτητα της μαζντα, τα κρατηματα της, τους κινητηρες διαμαντια της χοντα ή την τετρακινηση της σουζουκι?
τα γαλλοχρεπα που ζαλιζεσαι και στην ευθεια απο το κουνημα, τα φαου των 137 ετων πισω τεχνολογικα ή τα ψευτοπρεμια με ολιγη απο γυρο κοτοπουλο αρκει να εχουνε προπελα ή αστερι? -
Συγνώμη για την παρανόηση εκ μέρους μου, αναφερόμουν στα Ασιατικά προ 20ετίας, τα οποία έχουν αναφερθεί σε αυτή τη συζήτηση, προφανώς και πλέον έχουν ανέβει σκάλες και πρόκειται για επιλογές οι οποίες κοιτούν κατάματα τον ανταγωνισμό ενώ παλαιότερα, διακρινόταν σε συγκεκριμένους τομείς, αυτό ήθελα να αναδείξω, δεν το εξέφρασα σωστά. Φυσικά και σε θέμα οδικής συμπεριφοράς Ιάπωνες όπως Mazda, Mitsubishi, Honda, Subaru, Suzuki προσφέρουν το κάτι παραπάνω σε θέμα οδήγησης, οι μεγάλοι παίκτες (κυρίως Toyota), όχι και τόσο, δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αναφερθεί σε αυτή τη συζήτηση ως ουδέτερα οδηγικά, χωρίς ενδιαφέρον.
Εξάλλου, τεχνολογικά ήταν μπροστά οι Ασιάτες, κυρίως σε θέμα κόστους, ήξεραν τον τρόπο να προσφέρουν ελκυστικά οικονομικά πακέτα, απ'οτι φαίνεται όμως, τα προϊόντα μιας άλλης εποχής, δεν διακρινόταν από οδηγικής άποψης. Φυσικά και στους "αψεγάδιαστους" οδηγικά Ευρωπαίους υπήρχαν και φολες. Αλλα, ας είμαστε ρεαλιστές, νομίζω ότι οι Ασιατικής καταγωγής κατασκευαστές, φημίζονται για την αξιοπιστία τους, όχι τόσο για την οδική συμπεριφορά τους, τουλάχιστον μιαν άλλη εποχή αν και, είδα ότι αναφέρθηκαν και πιο πρόσφατα ιαπωνικά, σαφώς και έχει υπάρξει εξέλιξη έκτοτε.
-
Από τους Ιάπωνες για οδηγική συμπεριφορά κι οδηγική ευχαρίστηση συμφωνώ για Mazda,Mitsubishi (κάποια μοντέλα),Ηonda και Subaru,Νissan (πάλι ορισμένα μοντέλα).
Suzuki (ΕΚΤΟΣ των offroad επιλογών της),δε φημιζόταν ποτέ για την οδηγική συμπεριφορά τους κι ας νιαουρίζει όσο θέλει ο γάτος μας.Στις moto -αν και δεν γνωρίζω προσωπικά- νομίζω είναι στις κορυφαίες,αλλά στα αμάξια η Toyota έχει βγάλει λίγα μεν,αλλά σαφώς πιο ενδιαφέροντα οδηγικά μοντέλα.
-
@panormus772 said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
Από τους Ιάπωνες για οδηγική συμπεριφορά κι οδηγική ευχαρίστηση συμφωνώ για Mazda,Mitsubishi (κάποια μοντέλα),Ηonda και Subaru,Νissan (πάλι ορισμένα μοντέλα).
Suzuki (ΕΚΤΟΣ των offroad επιλογών της),δε φημιζόταν ποτέ για την οδηγική συμπεριφορά τους κι ας νιαουρίζει όσο θέλει ο γάτος μας.Στις moto -αν και δεν γνωρίζω προσωπικά- νομίζω είναι στις κορυφαίες,αλλά στα αμάξια η Toyota έχει βγάλει λίγα μεν,αλλά σαφώς πιο ενδιαφέροντα οδηγικά μοντέλα.
και στις μοτο πρώτα είναι HONDA, YAMAHA
και μετα Kawasaki, Suzuki
από Ιάπωνες πάντα
Στα αμάξια HONDA, MAZDA πάλι πρώτα και μετά Toyota, Suzuki.
ομως στα μικρα φτηνα τετρακίνητα η Suzuki με τα Vitara Jimni είναι κορυφη και δεν νομίζω ότι αλλοι κατασκευαστες έχουν να αντιπρωτείνουν κάτι καλύτερο.
Η Toyota έχει το Land Cruizer αλλα δεν παίζει χαμηλα τόσο καλή μπαλίτσα όπως η suzuki
η Μitsubishi είχε παλιά τα pajero pajero pinin αλλα παλια μεγαλεία. Γενικά η mitsu δεν υπάρχει στο χάρτη πια στα αυτοκίνητα
-
@panormus772 said in Χειρότερα αυτοκίνητα:
να σε παρει μια βολτιτσα ο παπανικ? να βοηθησει τον αντρισμο σου?
Χειρότερα αυτοκίνητα