-
Ε όχι και άνετο όσο το c3. Είπαμε. Καλό το yaris αλλά υπερβάλεις.
Έχεις κολλήσει με την Toyota.
-
@fanis75 said in Citroen C3 Aircross 2024:
@panormus772 said in Citroen C3 Aircross 2024:
Κάτι που έχοντας δοκιμάσει citroen (ακόμη και το απλό προηγ. γενιάς C3,που δεν έχει την advanced comfort των νεότερων Citro) κι αρκετούς ιαπωνικούς ημιάκαμπτους (honda,nissan,suzuki,toyota, ο.κ. όχι ειδικά του CC),δεν μου προκύπτει ότι οι ιάπωνες πήραν κεφάλι στο θέμα άνεση.
Και όμως έχουν πάρει, στην Τογιότα κάτι έκαναν πολύ σωστά. π.χ. το Γιάρις ειναι το ίδιο στριφτερό με το 208, αλλά πιο άνετο όπως ειναι το Σε τριο. Επίσης το Γιαρις Κρος κατάφερε να είναι το ίδιο άνετο με το ερκρος, χωρίς όμως την πλαδαρότητα και χτυπάει λιγότερο πίσω. Έχουν κάνει κατι πολύ καλά και θυμίζουν φορντ οι αναρτήσεις τους.
Για το Γιαρις με το 208 δεν εκφέρω άποψη γιατί δεν τα δοκίμασα.
Στο ΥC όμως με το C3 aircross το προηγούμενο, δεν μου προέκυψε ότι είναι πιο άνετο,ειδικά για τους πίσω. Ελαφρώς μεν,αλλά πιο ξερή η αντίδραση του ΥC.
Tώρα για το αν συνδυαστικά προσαρμόζει καλύτερα την άνεση με το κράτημα το YC,αυτό είναι άλλο θέμα. -
@fanis75 said in Citroen C3 Aircross 2024:
@panormus772 said in Citroen C3 Aircross 2024:
Κάτι που έχοντας δοκιμάσει citroen (ακόμη και το απλό προηγ. γενιάς C3,που δεν έχει την advanced comfort των νεότερων Citro) κι αρκετούς ιαπωνικούς ημιάκαμπτους (honda,nissan,suzuki,toyota, ο.κ. όχι ειδικά του CC),δεν μου προκύπτει ότι οι ιάπωνες πήραν κεφάλι στο θέμα άνεση.
Και όμως έχουν πάρει, στην Τογιότα κάτι έκαναν πολύ σωστά. π.χ. το Γιάρις ειναι το ίδιο στριφτερό με το 208, αλλά πιο άνετο όπως ειναι το Σε τριο. Επίσης το Γιαρις Κρος κατάφερε να είναι το ίδιο άνετο με το ερκρος, χωρίς όμως την πλαδαρότητα και χτυπάει λιγότερο πίσω. Έχουν κάνει κατι πολύ καλά και θυμίζουν φορντ οι αναρτήσεις τους.
Είπαμε να λέμε καμία…να περνάει η ώρα….
Μετά από τρία Φορντ και έχοντας οδηγήσει Yaris,Yaris cross, 208 και c3 το προηγούμενο μπορώ απλά να πω ότι η Toyota πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να φτάσει το στριφτερό των Φορντ και την άνεση των γαλλικών. Χωρίς να είναι κακά βέβαια αλλά έχουν πολύ δρόμο ακόμα. -
@kkostask said in Citroen C3 Aircross 2024:
Μετά από τρία Φορντ και έχοντας οδηγήσει Yaris,Yaris cross, 208 και c3 το προηγούμενο μπορώ απλά να πω ότι η Toyota πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να φτάσει το στριφτερό των Φορντ και την άνεση των γαλλικών. Χωρίς να είναι κακά βέβαια αλλά έχουν πολύ δρόμο ακόμα.
Ελάχιστα δρόμο πρέπει να κάνει και το λέω ως κάτοχος όλων αυτών (όχι των γαλλόχρεπων). Ισάξια ανάρτηση π.χ. Κούγκα με ΚΚ, φόκους ελάχιστα καλύτερο από την κορόλα. Το γιάρις το μικρό μου άφησε αίσθηση πιο κοντά στο φιέστα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο Β οδήγησα. Το 208 π.χ. το περίμενα καλύτερο στον δρόμο - πολύ καλό στρίψιμο αλλά έχει χάσει την άνεση των παλιών πεζώ (π.χ. 306) με τις ράβδους στρέψης.
ΥΓ: προσοχή στις συγκρίσεις στα ελαστικά, εγώ μιλάω για ίδιες διαστάσεις.
-
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2024:
που το πάτησα είναι θετική έκπληξη και για μένα, επειδή όντως μας έχουν προκαταβάλει όσα σχόλια ακούγονταν και νομίζει ο κόσμος ότι δήθεν κάνεις κάποιο συμβιβασμό επιδόσεων όταν παίρνεις υβριδικό (μάλλον επειδή κάποιοι τα οδηγούν σαν κότες).
Σύμφωνα απόλυτα σε αυτό, η λανθασμένη εντύπωση αυτή υπάρχει κυρίως για τα Τoyota λόγω της λειτουργίας του κιβωτίου τους , θέλει λίγο διαφορετικό τρόπο χειρισμού του δεξιού πεντάλ, εμένα μου αρέσει περισσότερο από τα κλασσικά αυτόματα, χρειάζεται λίγο σκουτεραδικη λογική, τσαρουχωνεις το γκάζι αρχικά και μετά βρίσκεις το sweet spot παίζοντας με το γκάζι στις κατάλληλες στροφές του κινητήρα που αποδίδει το 70% -100% της ροπής και της ιπποδύναμης του , αίσθηση ανεκτίμητη σε κάθε είδους στροφοδιαδρομη είτε ανοιχτή είτε κλειστή, κάτι που δεν μπορείς να πετύχεις με τίποτα στο D σε άλλο αυτόματο και πιο δύσκολα σε μανιουαλ λειτουργία που όσο και γρήγορες να είναι οι αλλαγές σχέσεων αφήνουν ένα μικρό κενό μεταξύ τους.
Με τον παλιότερο 1.8 ειδικά τα CHR που ήταν πιο βαριά, σε τσαρουχωμα σε ΕΟ ή σε προσπερασμα είχαν μια αίσθηση αργής απόκρισης αλλά πλέον με 140 άλογα είναι μια χαρά , καλά για το δίλιτρο σύνολο δεν το συζητάμε, έχει επιδόσεις GTI.
Και φυσικά είναι υπέροχα εντός πόλης μέχρι τα 80 - 90 στο power , με την βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα πετάγονται πραγματικά σαν σκουτερακια, μου έχει τύχει σε αλλαγές λωρίδας μαζί με CC λογικά διλιτρα εγώ να μένω με το πουλί στο χέρι με σπασμένη δευτερα.
-
@vagkirk said in Citroen C3 Aircross 2024:
Και φυσικά είναι υπέροχα εντός πόλης μέχρι τα 80 - 90 στο power , με την βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα πετάγονται πραγματικά σαν σκουτερακια, μου έχει τύχει σε αλλαγές λωρίδας μαζί με CC λογικά διλιτρα εγώ να μένω με το πουλί στο χέρι με σπασμένη δευτερα.
Στις ταχύτητες που λές και το δικό μου έτσι πάει και ας είναι με τα 122 μόνο. Μετά τα 130χαω "λαχανιάζει".
-
Με βάλατε στο φιλότιμο και το πήγα σήμερα, μετά από καιρό, μια βόλτα στα χιόνια, έλειπαν και οι Αθηνέζοι, είχε περάσει και η ώρα, άδειο το μέρος.
Τυχερός ποιος θα το πάρει όταν έρθει η ώρα, ούτε 35Κ χλμ δεν έχει κάνει ακόμα...
Λοιπόν, ως προς τις συγκρίσεις, είναι όντως αρκετά πιο αθόρυβο απ το ΨΨ στη φάση επιτάχυνσης και ίσως να το προτιμούσα για αυτοκινητόδρομο με ατέλειωτες ευθείες και πχ συνεχή 130+ χαω. Στο στρίψιμο έως Χάνια αν και μια χαρά τα πάει το ερκρος, είναι αρκετά πιο σφιχτή και βαριά η αίσθηση του τιμονιού στο ΨΨ
Για τα γκάζια που λέγαμε, ίσως ο Κρουζερ θα πρέπει να προσέχει να μην προκαλεί τους τογιοτηδες που σέρνονται δεξιά, γιατί ίσως δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής αλλά θα έχει πολύ σασπένς η οποία κόντρα.
-
Να πεις νωρίς όταν θέλεις να το δώσεις, να το πάρουν κάποια παιδιά εδώ που έχουν προβληματικά αυτοκίνητα...
Η σύγκριση που κάνω με το ΚΚ, είναι με το νέο υβριδικό Αιρκρος που λέει 8,8 το 0-100 και 193 τελική.
Το δικό μας στο 0-100 ως ντίζελ υστερεί, στις επιταχύνσεις εν κινήσει όμως όχι. Δεν το έχω δοκιμάσει με ΚΚ.
Πάντως παλιότερα ένας κακόμοιρος με CHR με τα 115 άλογα, 120 έχουμε εμείς θυμίζω, που με προκάλεσε ερχόμενος προφυλακτήρα μετά από διόδια στην ευθεία της Τρίπολης, έκανα δεξιά και μετά τον διασκέδασα για λίγο στον προφυλακτήρα του με μισό γκάζι και έκανε στα 170 δεξιά και μετά έμαθα έγινε Σεφ σε Τσαγερί...
-
@criuser said in Citroen C3 Aircross 2024:
Πάντως παλιότερα ένας κακόμοιρος με CHR με τα 115 άλογα, 120 έχουμε εμείς θυμίζω, που με προκάλεσε ερχόμενος προφυλακτήρα μετά από διόδια στην ευθεία της Τρίπολης, έκανα δεξιά και μετά τον διασκέδασα για λίγο στον προφυλακτήρα του με μισό γκάζι και έκανε στα 170 δεξιά και μετά έμαθα έγινε Σεφ σε Τσαγερί...
Πρεπει να ειναι η πιο αστεια κοντρα που εγινε ποτε. Ειμαι σιγουρος οτι σας ειδε η αστυνομια, αλλα ειχαν κατουρηθει στα γελια και δεν αντεξαν να σας κυνηγησουν ή να σας κοψουν κληση.
-
@dettol said in Citroen C3 Aircross 2024:
Πρεπει να ειναι η πιο αστεια κοντρα που εγινε ποτε. Ειμαι σιγουρος οτι σας ειδε η αστυνομια, αλλα ειχαν κατουρηθει στα γελια και δεν αντεξαν να σας κυνηγησουν ή να σας κοψουν κληση.
Εγινε τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβε να μας δει κανείς...
-
@dettol said in Citroen C3 Aircross 2024:
Εγινε τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβε να μας δει κανείς...
Ναι ναι. Τόσο γρήγορα όσο οι σκηνές δράσεις σε anime.
-
@piliourits said in Citroen C3 Aircross 2024:
Με βάλατε στο φιλότιμο και το πήγα σήμερα, μετά από καιρό, μια βόλτα στα χιόνια, έλειπαν και οι Αθηνέζοι, είχε περάσει και η ώρα, άδειο το μέρος.
Τυχερός ποιος θα το πάρει όταν έρθει η ώρα, ούτε 35Κ χλμ δεν έχει κάνει ακόμα...
Λοιπόν, ως προς τις συγκρίσεις, είναι όντως αρκετά πιο αθόρυβο απ το ΨΨ στη φάση επιτάχυνσης και ίσως να το προτιμούσα για αυτοκινητόδρομο με ατέλειωτες ευθείες και πχ συνεχή 130+ χαω. Στο στρίψιμο έως Χάνια αν και μια χαρά τα πάει το ερκρος, είναι αρκετά πιο σφιχτή και βαριά η αίσθηση του τιμονιού στο ΨΨ
Για τα γκάζια που λέγαμε, ίσως ο Κρουζερ θα πρέπει να προσέχει να μην προκαλεί τους τογιοτηδες που σέρνονται δεξιά, γιατί ίσως δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής αλλά θα έχει πολύ σασπένς η οποία κόντρα.
Στο κιβώτιο τι διαφορές βλέπεις εκτός από τον θόρυβο;
Ποιο ξεκινάει πιο smooth και ποιο είναι πιο άμεσο σε γκάζι;
Ποιο προτιμάς εσύ;
Υποτίθεται ότι το cc πέραν όλων των άλλων μπορεί να το προτιμήσει κάνεις καθώς μοιάζει λίγο σε ηλεκτρικό όσον αφορά την αίσθηση και την ομαλότητα.
Αν και πιστεύω το eat6 έχει μεγάλη διαφορά στο diesel σε σχέση με το βενζίνη (έχω βενζίνη).
Είχα δοκιμάσει το ίδιο (μάλλον πιο ενισχυμένο αλλά aisin 6speed) σε hilux 2.8 200 άλογα και ήταν πιο smooth σε όλα, σίγουρα παίζουν ρόλο και τα άλογα αλλά πιστεύω σε diesel είναι πιο smooth που βγάζει χαμηλά τη ροπή και έχει μικρό εύρος στροφών.
-
Σκέψου ότι οι ταχύτητες αλλάζουν στις 1800 στροφές.
Αν το βάλεις στο σπορ πάνε στις 2300.
Είναι πολύ ομαλό το κιβώτιο. Προφανώς η μεγάλη ροπή που έχει είναι καθοριστική στον τρόπο οδήγησης του που είναι ψιλοαρχοντικός για το μέγεθος του και την κατηγορία του.
Επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο και τα λάστιχα.
Το πήρα με κάτι μάπα μπρίτζεστον, τα πέταξα γρήγορα στα 33000, έβαλα τα crossclimate 2 και ήταν εξαιρετικά, τώρα όμως είμαι στα 75000 χλμ και θα πρέπει να τα αλλάξω στο μέλλον.
Επίσης το αυτόματο βενζίνης που είχα πριν, είχε τα χάνκουκ M+S τα οποία επίσης δεν ήταν καλά και είχαν μεγάλο θόρυβο κύλισης.
Το μόνο αρνητικό για τα μισελέν, είναι ότι στον βρεγμένο έχει ψιλοθέματα, τώρα που πάλιωσαν.
-
Βάζω ένα λίνκ για ένα τέστ του αυτοκινήτου και για να το δείτε, αλλά και να το σχολιάσουμε.
https://www.autoexpress.co.uk/citroen/c3-aircross
Βάζω και ένα δεύτερο λίνκ από άλλο ονομαστό περιοδικό της Βρεττανίας...
https://www.topgear.com/car-reviews/citroen/c3-aircross
Τι βλέπουμε λοιπόν σε αυτά τα 2 τέστ ?
Στο πρώτο έχουμε βαθμολογία 4,5 στα 5, ήτοι 9 στα 10 για το νέο Αιρκρος.
Στο δεύτερο έχουμε βαθμολογία 7 στα 10 για το ίδιο αμάξι.
Στην περιγραφή λένε τα ίδια πράγματα αφού είναι ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου.
AUTO EXPRESS
Overall Auto Express rating
4.5
Pros
Very keen pricing
Funky looks
Seven-seat option
Cons
Poor EV range (for now)
Slow
UnrefinedTOP GEAR
“Unpick the cringey slogans on the doors and you’ve got yourself a roomy, sensibly-priced and comfortable take on a supermini”
Good stuff
Value for money, plenty of powertrain options, comfortable rideBad stuff
Cheap interior plastics, basic screens, cringey slogans plastered everywhereΑς δούμε πως εξετάζει τα αμάξια το AUTO EXPRESS μια και αυτό έχει αναφορά σε αυτό το θέμα.
https://www.autoexpress.co.uk/reviews/359539/trust-auto-express-reviewsΑρα λοιπόν τι είναι το νέο Αιρκρος ?
Ενα εξαιρετικό αυτοκίνητο, ή ένα μέτριο αυτοκίνητο ?
Οπως λοιπόν διαβάζουμε το Εξπρές δοκιμάζει το αμάξι από την πλευρά του καταναλωτή. Δηλαδή πόσο καλό είναι το αυτοκίνητο αυτό στα δεδομένα χρήματα που κοστίζει.
Το άλλο το δοκιμάζει από την πλευρά του καυλοτίμονου, δηλαδή πόσο καλό είναι σε σύγκριση με το τέλειο που έχει στο μυαλό του ο καυλοτίμονος, που συνήθως είναι και άφραγκος.
Αρα ως άφραγκος είναι αδιάφορος για τις εταιρείες γιατί δεν είναι υποψήφιος αγοραστής, αφού θέλει να πάρει ότι δεν μπορεί να αγοράσει καινούργιο και μόνο για τους εμπόρους μτχ είναι πιθανός πελάτης και μάλιστα ακριβών μτχ μεγάλης ηλικίας.
Θα ήθελα την γνώμη σας και βέβαια και την γνώμη του ειδικότερου όλων μας στο θέμα των τέστ των περιοδικών, αν το μάρκετινγκ των εταιρειών των περιοδικών έχουν το ανάλογο κοινό για αυτές τις απόψεις που γράφουν τα περιοδικά/σάιτ.
Προσωπικά δεν θα θεωρούσα ποτέ σοβαρό υποψήφιο πελάτη κάποιον παντρεμένο με δύο παιδιά που έχει 250000 στην τσέπη και δεν ψάχνει 100 τμ στα Σεπόλια ως καινούργιο, ή σε καλύτερη περιοχή ως μεταχειρισμένο 20-30 ετών, αλλά ψάχνει γκαρσονιέρα καινούργια στο Κολωνάκι, ή μτχ δυάρι στην ίδια περιοχή.
Για πείτε τις απόψεις σας.
-
Αυτο ειναι με τα 8.8 στα 0-100?
Φαινονται πολυ σοβαρες δοκιμες και οι 2...
Ωραιες φωτο επισης. -
8,78 δίνει η εταιρεία...
Φαίνεται θα είναι πιο χεράδες οι γάλλοι από τα αγγλάκια...
-
Θα ειναι σαν τις καταναλωσεις λογικα και αυτο το νουμερο...
-
Θα το δούμε στην πράξη.
Citroen C3 Aircross 2024