-
@newradpilot said in LEXUS LBX:
Οσον αφορα το tip που μου δωσε ο πωλητης της lexus και ειδα με τα ιδια μου τα ματια με σταθερη την θεση οδηγησης στο μπρος πισω και απλα σηκωνοντας καθ υψος το καθισμα το legroom πισω ακριβως απ τον οδηγο σχεδον διπλασιαστηκε!!..το σημειο της πλατης του οδηγου που ενοχλει τα γονατα ειχε παει οσο επρεπε πιο ψηλα..
Δεν ξερω ομως αν εχει σ ολες τις εκδοσεις καθ υψος ρυθμιση
Καλοτάξιδο.
Εννοείς να μπορεί να ανυψώνεται το μπροστινό κάθισμα ;
Στείλε και καμμία photo από το εσωτερικό.Ναι αυτο εννοω..σε λιγες μερες που θα παραλαβω θα βαλω και απο μεσα..
-
Οσον αφορα το tip που μου δωσε ο πωλητης της lexus και ειδα με τα ιδια μου τα ματια με σταθερη την θεση οδηγησης στο μπρος πισω και απλα σηκωνοντας καθ υψος το καθισμα το legroom πισω ακριβως απ τον οδηγο σχεδον διπλασιαστηκε!!..το σημειο της πλατης του οδηγου που ενοχλει τα γονατα ειχε παει οσο επρεπε πιο ψηλα..
Καλοτάξιδο.
Στείλε και καμμία photo από το εσωτερικό.Ναι αυτο εννοω..σε λιγες μερες που θα παραλαβω θα βαλω και απο μεσα..
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη θέση βλέπω μόνο στις εκδόσεις "Relax" και "Cool".
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
-
-
Καλοτάξιδο.
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη θέση βλέπω μόνο στις εκδόσεις "Relax" και "Cool".
Εγω εχω την cool..δεν ειναι απαραιτητο το ηλεκτρικο..ας εχει και χειροκινητη ρυθμιση καθ υψος..βοηθαει πολυ στο χωρο του πισω στο υψος των γονατων..λογικα και στην τοποθετηση παιδικου καθισματος
-
Είναι γενικό χαρακτηριστικό των Τογιότα αυτό. Αν σηκώσεις το κάθισμα ψηλά με την απλή κανονική ρύθμιση καθ' ύψος, αμέσως δημιουργείται περισσότερος χώρος για τα πόδια των πίσω.
-
Καλησπέρα,
Είναι το πρώτο μου post εδώ. Έχω διαβάσει το νήμα και ενδιαφέρομαι για το αυτοκίνητο. Το έχω οδηγήσει κιόλας σε test drive.
Προσωπικά εξωτερικά μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά και η εσωτερική ποιότητα ήταν καταπληκτική. Ο χώρος πίσω είναι προβληματικός, όχι τόσο τραγικός αν δεν πρέπει να μπει κάποιος πανύψηλος, αλλά σίγουρα όχι άνετος.Έχω κάποιες ερωτήσεις για τους κατόχους (ή όσους έχουν άποψη από κάποιο δικό τους test drive μια που κινήθηκα κυρίως εντός πόλης).
Πώς νιώθετε την ανάρτηση (δεν μιλάω για το 4κίνητο, αλλά για το "κανονικό") και αν "κοπανάει" ή είναι νορμάλ και επίσης αν έχει κανείς εικόνα ανάμεσα στην 17αρα και την 18αρα.
Πώς είναι η συμπεριφορά του σε εθνική οδό και μεγάλες ταχύτητες; Εννοώ σε τιμές τύπου 130-140 Αθήνα-Θεσσαλονίκη πηγαίνει σταθερά και άνετα ή το νιώθεις να ζορίζεται και να ασθμαίνει σαν παλιό σούπερ μίνι; Αν χρειαστεί να κάνεις προσπέραση, πρέπει να το έχεις φανταστεί ώρα πριν; Και πώς είναι η κατανάλωση σε τέτοιες τιμές ταχύτητας.
Είδα αρκετά αυτοκίνητα σε παρεμφερείς τιμές (υβριδικά αλλά όχι plug-in ή ηλεκτρικά γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα φόρτισης). Θέλω μια καλή κατανάλωση (εντός πόλης), αλλά να μη νιώθω ότι ασφικτυώ στο ταξίδι και κάνω "εκπτώσεις". Να μην είναι ψόφιο με λίγα λόγια.
Έχω απορρίψει για διάφορους λόγους 2008, Μόκκα, CHR, Juke. Θα ήθελα να δω το Αvenger 4xe (λόγω κινητήρα, όχι τόσο για την ίδια την τετρακίνηση) και το μόνο άλλο που κάπως ικανοποιεί τα παραπάνω είναι το T-Roc, αλλά υβριδικό πάει για 2026.Μετά απο 7,000 χλμ και 3 ταξίδια που στο συνολο έγραψαν τα 4,000 χλμ απο αυτά, μπορώ να σου πω να μη φοβασαι τιποτα.
Το αυτοκίνητο το έκανα προπαραγγελία στις 4 Νοεμβρίου του 2023. Τότε δε ξέραμε και πολλά πολλά. Μόνο όσα βλέπαμε στα διάφορα (λίγα) άρθρα που έβγαιναν στον ηλεκτρονικό τύπο.
Στη θεωρία, έκανε για τις ανάγκες μας και τη χρήση που το θέλαμε και επίσης πολύ σημαντικό, το σήκωνε η τσέπη μας.
Μέχρι να το οδηγήσω τον Απρίλιο και να το παραλάβω τον Μάιο είχα ιδρώσει και με είχαν ζώσει τα φίδια μηπως έκανα καμιά χοντράδα, επηρεασμένος απο κάποια βίντεο-κριτικές στο youtube.
Τους ίδιους ενδοιασμούς με σένα είχα.
Ενα μπορώ να σου πω: το αμάξι τα σπάει!
Είμαι 1.80 και η θέση οδήγησής μου ΔΕΝ είναι με χαμηλωμένο κάθισμα και τεντωμένα ποδια. Ποτέ δε μπορούσα να οδηγήσω έτσι.
Ο χώρος που υπάρχει για τους πίσω είναι επαρκέστατος. Στη δική μου ρύθμιση , πάω και κάθομαι πίσω απο τη θέση του οδηγού και δεν νιώθω στριμωγμένος.
Είμαστε μια τριμελής οικογένεια με το παιδί στα 11, δεν έχουμε κανένα απολύτως χωροταξικό πρόβλημα.
Θα ήθελα κάποια πράγματα διαφορετικά; Ναι. Συρόμενα τα πίσω καθίσματα θα βόλευε. Μεγαλύτερο άνοιγμα πίσω πορτών; Ναι, θα ήταν φανταστικό. Υποβραχιόνιο για τους πίσω; Αμέ, θα το θέλαμε.
Μπορούμε όμως να ζήσουμε και χωρις αυτά; Σίγουρα!
Ποιότητα κύλισης εκπληκτική, μιλάω για το δικίνητο με 18' ζάντες.
Δύναμη; Έχει, δεν είναι και ψόφιο.
Κατανάλωση στην πόλη αναλόγως της κίνησης. Όσο περισσότερη, τόσο μικρότερη. Η γυναίκα μου όταν πάει στη δουλειά της μια διαδρομή 8 χλμ στον πηγμένο Κηφισό, καίει 2.9-3.2 λτ/100 χλμ. Με ποιο ανοιχτή κυκλοφορία, και άρα μεγαλύτερες ταχύτητες, το πολύ 4.3 λτ/100 χλμ. Αυτά τα βλέπω απο το Lexus Link+ δε στα λεω απο το μυαλό μου.
Το τελευταίο ταξίδι που έκανα το τριήμερο, ανεβήκαμε Καστοριά. Στο ανέβα, με 135-140 χλμ/ωρα κάψαμε 6.4 λτ/100 χλμ, στο κατέβασμα όμως παρόλο που κινηθήκαμε με τις ίδιες ταχύτητες όπου μπορούσαμε, απο τη Λαμία και μετά πέσαμε σε κίνηση και τελικά η μέση κατανάλωση ήταν στα 5.1 λτ/100 χλμ.
Ενδεικτικά θα σου δώσω παραδείγματα. Από Καστοριά για Πρέσπες 65.1 χλμ απόσταση κινηθήκαμε με μέση ωριαία 52 χλμ/ωρα και η κατανάλωση ήταν στα 3.9 λτ/100 χλμ. EV usage 49% δηλαδή κινηθήκαμε ηλεκτρικά για 32 χιλιόμετρα.
Νυμφαίο-Καστοριά με 3.4 λτ/100 χλμ. Απόσταση 64.8 χλμ. EV usage 54% δηλαδή κινηθήκαμε ηλεκτρικά για 35.3 χιλιόμετρα. Αυτά στα γράφω αν τυχόν έχεις περάσει απο αυτά τα μέρη που έχουν και ανωφέρειες και κατωφέρειες, κλασικό ελληνικό μεικτό επαρχιακό δίκτυο
Φίλος με εμπειρία στα αυτοκίνητα γιατί αλλάζει συχνά, μεταχειρισμένα μεν αλλά σημασία έχει οτι δοκιμάζει πολλά, δε βολεύτηκε στη θέση οδήγησής μου γιατί είναι μεγαλόσωμος (και πιο ψηλός και πιο εύσωμος) και δεν ήθελε να μου αλλάξει τη θέση οδήγησης όμως εντυπωσιάστηκε απο την κύληση και την ποιότητα του αυτοκινήτου. Αυτό που θα ήθελε, είναι να ρυθμίζεται πιο ψηλά το τιμόνι, η θέση του. Επίσης στο 40-80 χλμ/ώρα τον εντυπωσίασε η σπιρτάδα. Καμία σχέση με το Mini Countryman που έχει. Το έσκισε με γκάζια φρεναρίσματα κλπ εντός πόλης και η κατανάλωση δεν ανέβηκε πάνω απο τα 5 λτ/100 χλμ. Ενδεικτικά, η αντίστοιχη δική μου κατανάλωση στην ίδια διαδρομή πηγαίνοντας ήρεμα και με ροή, ήταν στα 2,7 λτ/100 χλμ
Επειδή οδήγησα και το Honda HRV που στο δικό μου μυαλό ήταν και μια εναλλακτική, να πω οτι και πάλι θα έπαιρνα το Lexus, με κλειστά μάτια. Είναι ανώτερο μακράν.
Τέλος να πω για όσους λένε οτι τα χαμηλά πλαστικά του χαράσσονται κλπ κλπ, αυτό δεν αποτελεί κριτήριο αν ενα αυτοκίνητο είναι καλό ή όχι. Για μένα, δε, δεν είναι καν κριτήριο. Είναι μια μπούρδα και μισή για κάποιον που θέλει να πει κάτι αρνητικό.
Αυτά απο μένα, ελπίζω να βοήθησα. -
-
@antoniokon said in LEXUS LBX:
Αυτά απο μένα, ελπίζω να βοήθησα.
Ωραία ανάρτηση φίλε, μπράβο από μένα!
Ουσιαστική αλλά και σωστά γραμμένη (παράγραφοι, ορθογραφία κλπ)...
Αν επιτρέπεται, ποια έκδοση πήρες και σε τι χρώμα?
Να 'σαι καλά, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πήρα την elegant tech λευκό μέσα έξω.
Μια διευκρίνιση στο προηγούμενο post μου.
Στο πήγαινε στην Καστοριά ήμουν σε dynamic mode ενώ στο γύρνα σε economy.
Ακόμα το ψάχνω αν έχει διαφορά στην κατανάλωση αν και με το που αλλάζεις mode πέρα από το καντράν πραγματικά νιώθεις πιο γρήγορη και σπιρτοζοκη απόκριση στο γκαζι. -
Μεστή ανάρτηση αλλά διαφωνω με τα τελευταία που γράφεις.
Δικαίωμα του καθενος να έχει διαφορετικά κριτήρια και άποψη.
Αυτό που θεωρείς εσύ μπούρδα μπορεί για άλλον να παίζει ρόλο.
Σίγουρα όχι καθοριστικό γιατί δεν κρίνεται σε αυτά ένα αμάξι, αλλά για τα χρήματα που ζητάει και σε σύγκριση με την υπόλοιπη γκάμα της λεξους, τέτοιες τσιπιες (όπως και ο ημιακαμπτος, η μαύρη κατράμι οροφή και η ελλειψη ηλιοροφης) μπορεί να είναι λογος απόρριψης. -
Καλησπέρα,
Είναι το πρώτο μου post εδώ. Έχω διαβάσει το νήμα και ενδιαφέρομαι για το αυτοκίνητο. Το έχω οδηγήσει κιόλας σε test drive.
Προσωπικά εξωτερικά μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά και η εσωτερική ποιότητα ήταν καταπληκτική. Ο χώρος πίσω είναι προβληματικός, όχι τόσο τραγικός αν δεν πρέπει να μπει κάποιος πανύψηλος, αλλά σίγουρα όχι άνετος.Έχω κάποιες ερωτήσεις για τους κατόχους (ή όσους έχουν άποψη από κάποιο δικό τους test drive μια που κινήθηκα κυρίως εντός πόλης).
Πώς νιώθετε την ανάρτηση (δεν μιλάω για το 4κίνητο, αλλά για το "κανονικό") και αν "κοπανάει" ή είναι νορμάλ και επίσης αν έχει κανείς εικόνα ανάμεσα στην 17αρα και την 18αρα.
Πώς είναι η συμπεριφορά του σε εθνική οδό και μεγάλες ταχύτητες; Εννοώ σε τιμές τύπου 130-140 Αθήνα-Θεσσαλονίκη πηγαίνει σταθερά και άνετα ή το νιώθεις να ζορίζεται και να ασθμαίνει σαν παλιό σούπερ μίνι; Αν χρειαστεί να κάνεις προσπέραση, πρέπει να το έχεις φανταστεί ώρα πριν; Και πώς είναι η κατανάλωση σε τέτοιες τιμές ταχύτητας.
Είδα αρκετά αυτοκίνητα σε παρεμφερείς τιμές (υβριδικά αλλά όχι plug-in ή ηλεκτρικά γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα φόρτισης). Θέλω μια καλή κατανάλωση (εντός πόλης), αλλά να μη νιώθω ότι ασφικτυώ στο ταξίδι και κάνω "εκπτώσεις". Να μην είναι ψόφιο με λίγα λόγια.
Έχω απορρίψει για διάφορους λόγους 2008, Μόκκα, CHR, Juke. Θα ήθελα να δω το Αvenger 4xe (λόγω κινητήρα, όχι τόσο για την ίδια την τετρακίνηση) και το μόνο άλλο που κάπως ικανοποιεί τα παραπάνω είναι το T-Roc, αλλά υβριδικό πάει για 2026.Μετά απο 7,000 χλμ και 3 ταξίδια που στο συνολο έγραψαν τα 4,000 χλμ απο αυτά, μπορώ να σου πω να μη φοβασαι τιποτα.
Το αυτοκίνητο το έκανα προπαραγγελία στις 4 Νοεμβρίου του 2023. Τότε δε ξέραμε και πολλά πολλά. Μόνο όσα βλέπαμε στα διάφορα (λίγα) άρθρα που έβγαιναν στον ηλεκτρονικό τύπο.
Στη θεωρία, έκανε για τις ανάγκες μας και τη χρήση που το θέλαμε και επίσης πολύ σημαντικό, το σήκωνε η τσέπη μας.
Μέχρι να το οδηγήσω τον Απρίλιο και να το παραλάβω τον Μάιο είχα ιδρώσει και με είχαν ζώσει τα φίδια μηπως έκανα καμιά χοντράδα, επηρεασμένος απο κάποια βίντεο-κριτικές στο youtube.
Τους ίδιους ενδοιασμούς με σένα είχα.
Ενα μπορώ να σου πω: το αμάξι τα σπάει!
Είμαι 1.80 και η θέση οδήγησής μου ΔΕΝ είναι με χαμηλωμένο κάθισμα και τεντωμένα ποδια. Ποτέ δε μπορούσα να οδηγήσω έτσι.
Ο χώρος που υπάρχει για τους πίσω είναι επαρκέστατος. Στη δική μου ρύθμιση , πάω και κάθομαι πίσω απο τη θέση του οδηγού και δεν νιώθω στριμωγμένος.
Είμαστε μια τριμελής οικογένεια με το παιδί στα 11, δεν έχουμε κανένα απολύτως χωροταξικό πρόβλημα.
Θα ήθελα κάποια πράγματα διαφορετικά; Ναι. Συρόμενα τα πίσω καθίσματα θα βόλευε. Μεγαλύτερο άνοιγμα πίσω πορτών; Ναι, θα ήταν φανταστικό. Υποβραχιόνιο για τους πίσω; Αμέ, θα το θέλαμε.
Μπορούμε όμως να ζήσουμε και χωρις αυτά; Σίγουρα!
Ποιότητα κύλισης εκπληκτική, μιλάω για το δικίνητο με 18' ζάντες.
Δύναμη; Έχει, δεν είναι και ψόφιο.
Κατανάλωση στην πόλη αναλόγως της κίνησης. Όσο περισσότερη, τόσο μικρότερη. Η γυναίκα μου όταν πάει στη δουλειά της μια διαδρομή 8 χλμ στον πηγμένο Κηφισό, καίει 2.9-3.2 λτ/100 χλμ. Με ποιο ανοιχτή κυκλοφορία, και άρα μεγαλύτερες ταχύτητες, το πολύ 4.3 λτ/100 χλμ. Αυτά τα βλέπω απο το Lexus Link+ δε στα λεω απο το μυαλό μου.
Το τελευταίο ταξίδι που έκανα το τριήμερο, ανεβήκαμε Καστοριά. Στο ανέβα, με 135-140 χλμ/ωρα κάψαμε 6.4 λτ/100 χλμ, στο κατέβασμα όμως παρόλο που κινηθήκαμε με τις ίδιες ταχύτητες όπου μπορούσαμε, απο τη Λαμία και μετά πέσαμε σε κίνηση και τελικά η μέση κατανάλωση ήταν στα 5.1 λτ/100 χλμ.
Ενδεικτικά θα σου δώσω παραδείγματα. Από Καστοριά για Πρέσπες 65.1 χλμ απόσταση κινηθήκαμε με μέση ωριαία 52 χλμ/ωρα και η κατανάλωση ήταν στα 3.9 λτ/100 χλμ. EV usage 49% δηλαδή κινηθήκαμε ηλεκτρικά για 32 χιλιόμετρα.
Νυμφαίο-Καστοριά με 3.4 λτ/100 χλμ. Απόσταση 64.8 χλμ. EV usage 54% δηλαδή κινηθήκαμε ηλεκτρικά για 35.3 χιλιόμετρα. Αυτά στα γράφω αν τυχόν έχεις περάσει απο αυτά τα μέρη που έχουν και ανωφέρειες και κατωφέρειες, κλασικό ελληνικό μεικτό επαρχιακό δίκτυο
Φίλος με εμπειρία στα αυτοκίνητα γιατί αλλάζει συχνά, μεταχειρισμένα μεν αλλά σημασία έχει οτι δοκιμάζει πολλά, δε βολεύτηκε στη θέση οδήγησής μου γιατί είναι μεγαλόσωμος (και πιο ψηλός και πιο εύσωμος) και δεν ήθελε να μου αλλάξει τη θέση οδήγησης όμως εντυπωσιάστηκε απο την κύληση και την ποιότητα του αυτοκινήτου. Αυτό που θα ήθελε, είναι να ρυθμίζεται πιο ψηλά το τιμόνι, η θέση του. Επίσης στο 40-80 χλμ/ώρα τον εντυπωσίασε η σπιρτάδα. Καμία σχέση με το Mini Countryman που έχει. Το έσκισε με γκάζια φρεναρίσματα κλπ εντός πόλης και η κατανάλωση δεν ανέβηκε πάνω απο τα 5 λτ/100 χλμ. Ενδεικτικά, η αντίστοιχη δική μου κατανάλωση στην ίδια διαδρομή πηγαίνοντας ήρεμα και με ροή, ήταν στα 2,7 λτ/100 χλμ
Επειδή οδήγησα και το Honda HRV που στο δικό μου μυαλό ήταν και μια εναλλακτική, να πω οτι και πάλι θα έπαιρνα το Lexus, με κλειστά μάτια. Είναι ανώτερο μακράν.
Τέλος να πω για όσους λένε οτι τα χαμηλά πλαστικά του χαράσσονται κλπ κλπ, αυτό δεν αποτελεί κριτήριο αν ενα αυτοκίνητο είναι καλό ή όχι. Για μένα, δε, δεν είναι καν κριτήριο. Είναι μια μπούρδα και μισή για κάποιον που θέλει να πει κάτι αρνητικό.
Αυτά απο μένα, ελπίζω να βοήθησα.Με βοήθησες πάρα πολύ. Για τους χώρους δεν με καίει τόσο και επειδή ακριβώς μπήκα κι εγώ, το έγραψα για όποιον το σκέφτεται κτλ. Δεν είμαι 1.90 και δεν έχω τόσο θέμα. Με τη θέση εκεί που οδηγώ άνετα, χωράω πίσω κανονικά. Είναι το πιο άνετο; Φυσικά όχι. Αλλά από τη στιγμή που δεν είναι το σύνηθες να κουβαλάω τέσσερα άτομα, δεν είναι μεγάλο θέμα για μένα. Το μόνο που με "ενόχλησε" είναι η θέση του τιμονιού που στο ψηλότερο μου φάνηκε κάπως χαμηλά (είδα που το ανέφερες κι εσύ για τον φίλο σου).
Πιο πολύ με απασχολούσαν τα υπόλοιπα που ανέλυσες (για τη συμπεριφορά και την κατανάλωση στον δρόμο) και ήσουν εξαιρετικά αναλυτικός.
Για τα χρώματα πιο πολύ μου έχει αρέσει το Sonic Grey και το σκέφτομαι αλλά και το λευκό είναι επίσης εξαιρετικό. Μου αρέσει και το Sonic Copper, αλλά δεν το έχω δει από κοντά και δεν έχω καλή εικόνα.
Ήθελα να ρωτήσω και για εσωτερικό τι προτιμάτε. Το Forest Brown είναι αυτό που μου άρεσε περισσότερο, το Αmmonite Sand μου φαίνεται πολύ ανοιχτό.
-
Το χρώμα του χαλκού (Sonic Copper) με το καφέ εσωτερικό (στην elegance) πρέπει να είναι ο πιο ωραίος συνδυασμός.
-Το εξωτερικό χρώμα το είδα μια φορά στο δρόμο μεσημεράκι κι ήταν εξαιρετικό! (ήταν βέβαια και καθαρό,αν και νομίζω πως τέτοια χρώματα -όπως και τα γκρι- "αντέχουν" εμφανιασιακά καλύτερα και στη σκόνη,βρώμα). -
Το κόκκινο που είδα στις φωτό νομίζω είναι πολύ όμορφο χρώμα και του παει
-
τέτοιες τσιπιες (όπως και ο ημιακαμπτος, η μαύρη κατράμι οροφή και η ελλειψη ηλιοροφης) μπορεί να είναι λογος απόρριψης
Αυτά είναι προσωπικά γούστα. Εμένα σαν μελλοντικός κάτοχος (ελπίζω να το παραλάβω σε ένα-ενάμιση μήνα) δεν μου κάνει καμία αίσθηση η ηλιοροφή. Είχα παλιότερα αυτοκίνητο με ηλιοροφή και ειλικρινά την άνοιγα σπάνια. Πιό πολύ εφέ είναι
Ήθελα να ρωτήσω και για εσωτερικό τι προτιμάτε. Το Forest Brown είναι αυτό που μου άρεσε περισσότερο, το Αmmonite Sand μου φαίνεται πολύ ανοιχτό.
Εξαρτάται από το εξωτερικό χρώμα πως θα δέσει. Εγώ το παράγγειλα σε κόκκινο (Ruby red) με εσωτερικό Αmmonite Sand και μου φαίνεται πως δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός
-
τέτοιες τσιπιες (όπως και ο ημιακαμπτος, η μαύρη κατράμι οροφή και η ελλειψη ηλιοροφης) μπορεί να είναι λογος απόρριψης
Αυτά είναι προσωπικά γούστα. Εμένα σαν μελλοντικός κάτοχος (ελπίζω να το παραλάβω σε ένα-ενάμιση μήνα) δεν μου κάνει καμία αίσθηση η ηλιοροφή. Είχα παλιότερα αυτοκίνητο με ηλιοροφή και ειλικρινά την άνοιγα σπάνια.
Γράφω «μπορεί» να αποτελεί λόγο απόρριψης καιτοι δεν είναι μόνο θέμα γούστου αλλά και πρακτικότητας.
Εμένα ήταν, γιατί, όπως και στο γιαρις προς που είχα και έδωσα, έχει σκούρα μαύρη οροφή που σε ένα τέτοιο γενικά μαζεμένο εσωτερικό μπορεί να προκαλέσει πίεση (πλακωμα).
Μια επιλογή ηλιοροφης ακόμα και μη ανοιγόμενης θα έδινε άλλο αέρα.
Κάποια στιγμή αφού ειχα πουλήσει το γιαρις κρος είδα ένα style σε αντιπροσωπεία με ηλιοροφή και ήταν άλλο αυτοκίνητο. -
Μια επιλογή ηλιοροφης ακόμα και μη ανοιγόμενης θα έδινε άλλο αέρα.
Κάποια στιγμή αφού ειχα πουλήσει το γιαρις κρος είδα ένα style σε αντιπροσωπεία με ηλιοροφή και ήταν άλλο αυτοκίνητο.Οπως είπα για μένα η ηλιοροφή δεν είναι καν σημαντικός παράγοντας. Είναι ένα ακριβό και περιττό έξτρα που δεν προσδίδει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα στο αυτοκίνητο. Ασε που λόγω της ηλιοροφής η "στατικότητα", αν το λέω καλά, του αμαξώματος δεν είναι ίδια με κάποιο χωρίς ηλιοροφή
-
Οπως είπα για μένα η ηλιοροφή δεν είναι καν σημαντικός παράγοντας. Είναι ένα ακριβό και περιττό έξτρα που δεν προσδίδει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα στο αυτοκίνητο. Ασε που λόγω της ηλιοροφής η "στατικότητα", αν το λέω καλά, του αμαξώματος δεν είναι ίδια με κάποιο χωρίς ηλιοροφή
Θα προτιμούσα τον όρο "ακαμψία" αλλά κοντά είσαι!
-
Οπως είπα για μένα η ηλιοροφή δεν είναι καν σημαντικός παράγοντας. Είναι ένα ακριβό και περιττό έξτρα που δεν προσδίδει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα στο αυτοκίνητο. Ασε που λόγω της ηλιοροφής η "στατικότητα", αν το λέω καλά, του αμαξώματος δεν είναι ίδια με κάποιο χωρίς ηλιοροφή
Θα προτιμούσα τον όρο "ακαμψία" αλλά κοντά είσαι!
Έχω την εντυπωση οτι η ακαμψία δεν επηρεάζεται λογω της ύπαρξης οροφης, αφού το δομικό στοιχείο είναι οι πλαϊνές κολώνες (pillars), ενώ το μεταλλικό πάνελ της οροφής είναι σκόπιμα σαν τσιγαρόχαρτο, για να μην ανεβαίνει το κέντρο βάρους (οσοι έχει τύχει να φάνε χαλάζι, το γνωρίζουν).
Διαφορετική περίπτωση τα cabrio, που δεν έχουν κολώνες, με αποτέλεσμα εκεί πράγματι να επηρεάζεται η στρεπτική ακαμψία, γι'αυτο και έχουν συνήθως πρόσθετες ενισχύσεις στο πάτωμα.
Πιο πολύ νομίζω ότι επηρεάζεται η οδική συμπεριφορά από την ύπαρξη οροφής, σε σχέση με ένα ίδιο αυτοκινητο που δεν έχει, λογω του ότι αλλάζει-ψηλώνει το κέντρο βαρους, αφού οι ηλιοροφές (ιδίως οι ανοιγόμενες που εχουν και πρόσθετους μηχανισμούς) προσθέτουν βάρος και στο χειρότερο σημείο, κάτι που βέβαια δεν νομίζω ότι γίνεται αισθητό από τον μέσο οδηγό.
Πάντως είναι ωραίο αξεσουάρ (ιδίως η πανοραμική οροφή) και πράγματι μπορεί να μεταμορφώσει την αίσθηση του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου. -
H ακαμψια του αμαξωματος δεν επιρεαζεται επηδη εχει τρυπα στην οροφη, βαρος βεβαια προσθετει και το γυαλι και ο μηχανισμος. Παντως ειναι ωραια να βλεπεις και προς τα πανω.
-
Χτες έκανα το test drive το 2-κινητο (1 ωρα σε επαρχιακό δρόμο στην Παιανία και ΑΟ) και όπως αναμενόταν πήγε πάρα πολύ καλά
Το αυτοκίνητο χωρίς πολλά πολλά τα σπάει και με καλύπτει μια χαρά
O κύβος ερίφθη και σήμερα θα το κλείσω !
Εκδοση Elegant, χρώμα κόκκινο (Ruby), 18άρες ζάντες και δερμάτινο σαλόνι Ammonite Sand Vegan Tahara
Τιμή 35.500 με το κλειδί στο χέρι, 6 χρόνια οδική βοήθεια και ανταλλαγή το παλιό μου αυτοκίνητο Mazda6 2003Είναι το μόνο αυτοκίνητο που μου άρεσε τόσο από όσα είδα, και είδα αρκετά (Mazda CX-30, KIA Xceed, Nissan Juke 2024 κλπ)
Μόνο το Mazda CX-30 το ανταγωνίζεται σε ομορφιά και ποιότητα (Japan γαρ) αλλά αν και Mazdaκιας το απέρριψα λόγω 2 λιτρου μοτέρ
Παράδοση μέσα στον ΝοέμβριοΜε το καλό εύχομαι και εγώ. leasing ή ιδιωτική αγορά;
LEXUS LBX