-
Καλό το Lbx δεν λέω. Για όσους θέλουν κάτι σε πιο όμορφο και ποιοτικό μέσα σε αυτή την κατηγορια καλό είναι.
Αλλά μιας και σε αυτά τα χρήματα στην ίδια κατηγορία τυχαίνει να είναι και το puma st ούτε που θα σκεφτόμουν να πάρω το Lexus . Ούτε την ποιότητα των υλικών βέβαια ούτε την οικονομία έχει το puma st. Αλλά διαολε σαν αμάξι οδηγικά είναι πολύ αμάξι, πολύ πιο ευχάριστο και fun to drive από τα βαρετά lexus. Βέβαια παίζει ρόλο και η ηλικία και τι θες οπότε δικαιολογώ απόλυτα και να διαλέξει κάποιος το ξενερωτο και ποιοτικό παππουδιστικο lexus
Αυτό έχει να κάνει με τις προτεραιότητες του καθενός,το κάθε μοντέλο έχει το δικό του κοινό.
Σωστά έτσι είναι το είπα και γω. Είναι πάρα πολύ καλό παππουδιστικο μοντέλο. Το λέω έτσι γιατί αυτά που προσφέρει αρέσουν στους παππούδες συνήθως όχι ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του για νέους . Τώρα αν θες να το πεις αλλιώς γιατί δεν σαρεσει το παππουδιστικο πες το , η ουσία ίδια είναι
Εντάξει, δεν είναι και τόσο παππουδίστικο, δεν είναι και Βιτάρα….ένα πολύ όμορφο και ποιοτικό αυτοκίνητο είναι στο οποίο οι επιδόσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα….και με δώρο Π…
Ακριβο ναι αλλα παπουδιστικο το lbx?..ουτε σαν αποψη δεν μπορω να το δεχτω..
καλα μην το δέχεσαι
μπορεί να έχεις και δίκιο, ρωτησα σε 3 Καπη και συμφωνούσαν ολοι μαζι σου
ΥΓ Το χιουμορ κάνει καλό, γιατι βλέπω και σβηνεις μυνήματα, χαλάρωσε λίγο μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρα. ωραιο αμάξι είναι το lbx αλλα κάνω και πλακιτσα στους toyotαιους φίλους μου....
-
Καλό το Lbx δεν λέω. Για όσους θέλουν κάτι σε πιο όμορφο και ποιοτικό μέσα σε αυτή την κατηγορια καλό είναι.
Αλλά μιας και σε αυτά τα χρήματα στην ίδια κατηγορία τυχαίνει να είναι και το puma st ούτε που θα σκεφτόμουν να πάρω το Lexus . Ούτε την ποιότητα των υλικών βέβαια ούτε την οικονομία έχει το puma st. Αλλά διαολε σαν αμάξι οδηγικά είναι πολύ αμάξι, πολύ πιο ευχάριστο και fun to drive από τα βαρετά lexus. Βέβαια παίζει ρόλο και η ηλικία και τι θες οπότε δικαιολογώ απόλυτα και να διαλέξει κάποιος το ξενερωτο και ποιοτικό παππουδιστικο lexus
Αυτό έχει να κάνει με τις προτεραιότητες του καθενός,το κάθε μοντέλο έχει το δικό του κοινό.
Σωστά έτσι είναι το είπα και γω. Είναι πάρα πολύ καλό παππουδιστικο μοντέλο. Το λέω έτσι γιατί αυτά που προσφέρει αρέσουν στους παππούδες συνήθως όχι ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του για νέους . Τώρα αν θες να το πεις αλλιώς γιατί δεν σαρεσει το παππουδιστικο πες το , η ουσία ίδια είναι
Εντάξει, δεν είναι και τόσο παππουδίστικο, δεν είναι και Βιτάρα….ένα πολύ όμορφο και ποιοτικό αυτοκίνητο είναι στο οποίο οι επιδόσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα….και με δώρο Π…
καλα μην το δέχεσαι
Σεβαστη η καθε αποψη αλλα οταν μου λες παππουδιστικο ενα αυτοκινητο που φτιαχτηκε ακριβως για το αντιθετο δλδ για να προσελκυσει νεανικο κοινο τι θες να σου πω..το χεις δει τ αμαξι απο κοντα το χεις κανει test drive?..
-
καλα μην το δέχεσαι
Σεβαστη η καθε αποψη αλλα οταν μου λες παππουδιστικο ενα αυτοκινητο που φτιαχτηκε ακριβως για το αντιθετο δλδ για να προσελκυσει νεανικο κοινο τι θες να σου πω..το χεις δει τ αμαξι απο κοντα το χεις κανει test drive?..
δεν οδηγάω παππουδιερες ακόμα
το αφηνω για πιο μετα σε κάνα 15χρονο παίζει να πάρω και γω. Δεν απέχω και πολύ για παππούς αλλα όχι ακόμα
ΥΓ Ενα Yaris cross πιο ποιοτικό ειναι τι τεστ drive να το κάνω
Το νεανικο κοινο θα πάρει το yaris cross και ας είναι ασχημο, οδηγικά ίδιο είναι
Συνηθως εμείς οι πιο μεγαλοί θέλουμε πιο μαλακά πλαστικά πιο ωραια υλικά κτλ λες και δεν εχουμε καναπέ και σαλόνι σπίτι.
Το αμάξι ενδιαφέρει κάποιους πως στριβει πως πάει στο δρόμο. Αν θες υσηχία, ωραια υλικά και μαλακα μαλλον προς τα πάνω είναι η ηλικία των περισσότερων ενδιαφερόμενων (και βαζω και την μουτσουνάρα μου μέσα)
-
Το νεανικο κοινο θα πάρει το yaris cross και ας είναι ασχημο, οδηγικά ίδιο είναι
Εδώ θα διαφωνήσω φίλε μου, το LBX ειναι αρκετά καλύτερο οδηγικά από το YC, ασχετα εαν ειναι στην ίδια πλατφόρμα. Είναι πολύ πιο προσεγμένο και σωστά ρυθμισμένο το LBX και η διαφορά στον δρόμο είναι εμφανής, ειδικά σε στροφές.
-
Πάντως είναι εντυπωσιακό ως φαινόμενο το πόσο πρόθυμοι είμαστε να φάμε παπά ανάλογα τις προσωπικές μας προτιμήσεις και τα διάφορα θέσφατα που έχουμε δημιουργήσει γύρω από την αυτοκίνηση.
Lexus κάνει rebadging = αμαξάρα, αξίζει κάθε ευρώ
VAG, Stellantis και λοιποί κάνουν rebadging = ουουου 666, ποιον πάτε να πιάσετε κορόιδο ρε κερατάδες?? Μακάρι λουκέτο! -
Το ξενο και το σπανιο ειναι ποιο γλυκο. Κλασσικη αντιμετωπηση οπως και η Μαζντα.
-
-
Οσοι κολλάνε στο σήμα θα πάνε στην Toyota να πάρουν το Yaris Cross.
Αυτοί που ξέρουν να ξεχωρίζουν την διαφορά με την Lexus δεν χρειάζεται να πουν τίποτε, απλά ξέρουν
Και αυτά που διαβάζω για παππουδίστικα κλπ με ξεπερνάνε, μην λέτε υπερβολές
Εγώ πάντως κατά 99% το αποφάσισα και θα πάω να το δω και να κλεισω test drive -
@stefan147 said in LEXUS LBX:
VAG, Stellantis και λοιποί κάνουν rebadging = ουουου 666, ποιον πάτε να πιάσετε κορόιδο ρε κερατάδες?? Μακάρι λουκέτο!Δεν ειναι όλα τα rebadging ιδια...ο καθένας κρίνει με βάση αυτά που ξέρει και καταλαβαίνει.
Παράδειγμα: Porsche (όχι όλες προφανώς) & Audi βασίζονται σε VW, αλλά θα έλεγα ότι η Πόρσε είναι η μέρα με την νύχτα συγκριτικά με ένα φαου βε αλλά και με ένα Άουδι.
-
VAG, Stellantis και λοιποί κάνουν rebadging = ουουου 666, ποιον πάτε να πιάσετε κορόιδο ρε κερατάδες?? Μακάρι λουκέτο!Δεν ειναι όλα τα rebadging ιδια...ο καθένας κρίνει με βάση αυτά που ξέρει και καταλαβαίνει.
Παράδειγμα: Porsche (όχι όλες προφανώς) & Audi βασίζονται σε VW, αλλά θα έλεγα ότι η Πόρσε είναι η μέρα με την νύχτα συγκριτικά με ένα φαου βε αλλά και με ένα Άουδι.
Και η 911 ένας rebadged σκαραβαίος είναι….
-
Εξαρτάται...ένα 911 ή ένα 918 δεν έχει και πολύ σχέση με φάουβε ούτε και Αουντι. Ένα Καγιέν όμως έχει άπειρες ομοιότητες όπως και ένα Ούρους είναι 80-90% Τούαρεγκ και κοστίζει όσο 4 τέτοια.
Οπότε ναι όλα τα rebadging δεν είναι ίδια αλλά όταν αυτό της Λάμπο έχει τόσες ομοιότητες, τι πιθανότητες δίνεις στο Τουότα των 30Κ να διαφέρει τόσο? Καμία. Παραπάνω φτιασίδια ναι. Παραπάνω ουσία, not so much. Πάλι το ίδιο μουγκριτό με το ασθενικό μοτόρι παίρνεις με καλύτερο περιτύλιγμα. Το μόνο υποκειμενικό εδώ είναι το πόσο αξιολογεί κάποιος αυτό το περιτύλιγμα. Άλλος γελάει και πάει παρακάτω και άλλος λέει γαμώ, ας δώσω 10Κ παραπάνω.
-
Εδώ θα διαφωνήσω φίλε μου, το LBX ειναι αρκετά καλύτερο οδηγικά από το YC, ασχετα εαν ειναι στην ίδια πλατφόρμα. Είναι πολύ πιο προσεγμένο και σωστά ρυθμισμένο το LBX και η διαφορά στον δρόμο είναι εμφανής, ειδικά σε στροφές.
αντε αφου το οδηγησες σε πιστεύουμε αλλα ο νεος που εκανα κουβεντα (πιο πολύ για πλακίτσα) θα προτιμήσει την πολύ φτηνότερη τιμή του yaris και ας είναι χειροτερα ρυθμισμένο .
-
Το αμάξι ενδιαφέρει κάποιους πως στριβει πως πάει στο δρόμο.
έφεραν για test drive και ένα morizo edition άκουσα
ε αυτό θα είναι φανταστικό αλλα το βλέπω για 60 με 80 Κ οπότε δεν το συγκρινω με αλλα (οπως το puma st που έγραψα πάνω), είναι παρα πολύ ειδικό και με αυτά τα χρήματα που φαντάζομαι θα κάνει παίρνεις υπεραμαξια
-
Εγώ θα έλεγα ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Πρόκειται για ένα βελτιωμένο προϊόν σε σχέση με το yc που όμως "αναγκαστικά" φέρει τα κουσούρια της βάσης που είναι το αδύναμο σύστημα μετάδοσης και ο ημιάκαμπτος. Αυτό βέβαια ισχύει σχεδόν για όλα τα Lexus τα οποία πατάνε στα φθηνότερα ξαδέλφια τους, το RX για παράδειγμα δεν έχει πλέον V6 κινητήριο σύνολο.
Η τιμή που ζητάνε στην Ελλάδα για το LBX είναι σίγουρα τσιμπημένη και σε αυτά τα λεφτά μπορεί κανείς να αγοράσει καλύτερα ή και μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Κάποιος όμως που θέλει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, δεν έχει σημείο φόρτισης, και δεν θέλει να πάει στις best selling λύσεις του 2008 & του yc, θα προτιμήσει το LBX. Θα πληρώσει δηλαδή τα έξτρα χρήματα όχι μόνο για τα δέρματα αλλά και για να διαφέρει από το πόπολο.
Ακόμα δεν έχω δει ούτε ένα στον δρόμο, όταν δείτε πείτε. -
-
Οσοι κολλάνε στο σήμα θα πάνε στην Toyota να πάρουν το Yaris Cross.
Αυτοί που ξέρουν να ξεχωρίζουν την διαφορά με την Lexus δεν χρειάζεται να πουν τίποτε, απλά ξέρουν
Και αυτά που διαβάζω για παππουδίστικα κλπ με ξεπερνάνε, μην λέτε υπερβολές
Εγώ πάντως κατά 99% το αποφάσισα και θα πάω να το δω και να κλεισω test driveΚοιτα είμαι γνωστο troll με την toyota και λατρεύω να πειράζω τους φιλους εδώ δεν το αρνούμαι. Πιο πολύ για χαβαλέ γινεται η συζητηση για παππουδίστικα
αφού το διευκρίνησα αυτό να πω ότι έχει βαση παγκοσμίως αυτό το παππουδίστικο, οκ για πλακα το γράφω και πείραγμα αλλά ΔΕΝ είναι και τοσο νεανικό το κοινο της lexus τι να κάνουμε:
Toyota concerned about aging owner base for Lexus
Lexus does not appear to be attracting younger buyers, something that probably worries its owner Toyota. Research says the average Lexus owner is 56 years of age, almost as old as the average Buick buyer! -
H ιστορία επαναλαμβάνεται.
Τα ίδια έλεγε η Μερσεντέ αρχές του 1980, τότε που η γκάμα της ξεκίναγε από την Ε200 της εποχής (W123) και τα 2.000 κυβικά, ενώ το πραγματικό παίγνιο άρχιζε ουσιαστικά από τα 2.800 (το μοντέλο 280).
Το οποίο οδήγησε στη διεύρυνση της γκάμας προς τα κάτω, με αργά, στην αρχή, βήματα. Έτσι, με αφετηρία το 190, ξεκινήσαμε από τα 1800 κυβικά, μετά από 10 περίπου χρόνια έβγαλε το Α από τα 1500, μετά έκανε 1800 και το Ε (με κομπρεσσέρ), και μετά κατέβηκε και στα 1.300 κυβικά με τα τούρμπο της Ρενώ και γενικώς έκοψε από κυλίνδρους σε όλη σχεδόν τη γκάμα.
Και το κουίζ του εγγύς μέλλοντος είναι : με τα αμιγώς ηλεκτρικά, όπου δεν θα υπάρχουν κυβικά και κύλινδροι, πως θα καθορίζεται η περιοχή που θα παίζει η κάθε εταιρεία? Θα λέει π.χ. η Τουότα, η Λέξους θα παίζει από -> 250 αλόγατα και όσο πάει, η Τουότα 100-500, η Νταιχάτσου 80-150? -
αντε αφου το οδηγησες σε πιστεύουμε αλλα ο νεος που εκανα κουβεντα (πιο πολύ για πλακίτσα) θα προτιμήσει την πολύ φτηνότερη τιμή του yaris και ας είναι χειροτερα ρυθμισμένο .
-
Δεν ειναι φθηνοτερο το yc..30+ ξεκιναει το 130αρι..35+ για 4κινητο..η μερα με τη νυχτα τα 2 αμαξια..οποιος δεν τα χει οδηγησει και τα δυο ισως δεν μπορει να καταλαβει..εγω εχω οδηγησει και το puma με τα 155 που γραφετε πιο πανω και οντως ειναι ωραιο και στριφτερο..δεν μ αρεσε το κιβωτιο στο ford..θεωρω το lexus πιο fun to drive....1.83 πλατος μπαουλο
Εχω και 0-100 με dragy στο lbx 8.9 και 9..9.2 το δινει η lexus
Puma 155...8.8 και 8.9...8.8 το δινει η fordΤο νεανικο κοινο θα πάρει το yaris cross και ας είναι ασχημο, οδηγικά ίδιο είναι
-
Δεν εχει μειονεκτηματα το lexus?..σαφως και εχει οπως ολα τ αμαξια..προσωπικα και με τα δικα μου θελω και αναγκες θα το θελα 7-8 ποντους πιο μακρυ στα 4,27-4,28 με 2,65 μεταξονιο απο 2,58..οι χωροι για τα ποδια των πισω επιβατων ειναι οριακοι για εναν σχετικα ψηλο ανδρα 1,80-1.85 υψος..
LEXUS LBX