-
Η κάθε χώρα έχει τον δικό της τρόπο φορολόγησης σύμφωνοι, αλλά ειδικά στα lexus στην Ευρώπη βρίσκεις τεράστιες διαφορές σε όλα τα μοντέλα τους, οι οποίες δεν δικαιολογούνται, θα έπρεπε η lexus europe να τα βλέπει αυτά.
Στην Ελλάδα το chr έχει αντίστοιχη τιμή με Ιταλία, το αδερφάκι του ux, έχει +7κ από το ιταλικό.
-
Το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης και πινακίδες πάει + 3.300 ευρώ
-
-
Μπήκα μόλις σε ένα στο Golden Hall. Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα μέσα. Πολύ ωραίο και το εξωτερικό.
-
Πρώτη βόλτα μετά την παραλαβή...
Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο Lexus LBX Cool Advance FWD, ένιωσα τη διαφορά που το αυτοκίνητο αυτό προσφέρει σε σχέση με το YC και το Mazda2/Yaris που αντικατέστησα
Η πρώτη διαδρομή που κάνω με κάθε αυτοκίνητο είναι να ανέβω στην Πάρνηθα (Παλιά συνήθεια βλέπετε) και αυτή τη φορά ήταν διαφορετική.
Πάντα την ώρα που σουρουπώνει... εχει λιγότερη κίνηση για περισσότερη ασφάλεια.Ας τα πάρουμε από την αρχή...
Σχεδίαση και Άνεση
Το εξωτερικό του LBX είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Κομψές γραμμές και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός το καθιστούν ένα από τα ελκυστικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.Συγκριτικά, το Yaris Cross Active Plus και το Mazda2/Yaris Premier έχουν έναν πιο απλό και λειτουργικό σχεδιασμό, που δε φτάνει αυτό που σου προσφέρει το LBX. Όταν άνοιξα την πόρτα και κάθισα στο εσωτερικό, βρέθηκα περιτριγυρισμένος από υλικά υψηλής ποιότητας και προηγμένη εργονομία-συναρμογή
Τα καθίσματα του LBX είναι αρκετά άνετα και προσφέρουν εξαιρετική πλάγια στήριξη, κάνοντας την ανάβαση στην Πάρνηθα απολαυστική. Αντίθετα, με το YC χρειάζεσαι καλούς πλάγιους κοιλιακούς, το Mazda2/Yaris προσφέρει στήριξη αλλά όχι στον ίδιο βαθμό.Το υβριδικό σύνολο είναι πολύ ποιο πολιτισμένο και σπιρτόζικο και το σετάρισμα στο πλαίσιο καλύτερο και από τα χαμηλά σε απόσταση από το έδαφος μικρότερα αδερφάκια του
Στάση για φρέσκο δροσερό αέρα στο πάρκινγκ του καζίνο (14 βαθμούς κάτω από την Αθήνα)... Ε και για να χαζέψω τις καμπύλες με το βραδινό φωτισμό...Τεχνολογία και Καινοτομία
Το LBX Cool Advance έχει όλο εξοπλιστικό πακέτο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που έχω δει σε αυτοκίνητο ( εκτός Τεσλα) . Τα συστήματα ADAS & πολυμέσων με την ευκρινή οθόνη αφής είναι εύκολο στη χρήση και άκρως λειτουργικό. Οι συνδέσεις Bluetooth και Apple CarPlay/Android Auto με κράτησαν ασφαλή συνδεδεμένο καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής.Αν και τα Yaris Cross Active Plus και Mazda2/Yaris διαθέτουν επίσης σύγχρονες τεχνολογίες, το LBX προσφέρει ένα ανώτερο επίπεδο λειτουργιών και χρηστικότητας σχεδιαστικά αλλά και στο πως πλέων συνδυάζονται/συνεργάζονται μεταξύ τους
Απόδοση και Ασφάλεια
Όταν ξεκίνησα την ανάβαση στην Πάρνηθα, το υβριδικό σύνολο δείχνει την προθυμία του.
( Προσπάθησα να είμαι απαλός στο δεξή πόδι γιατί το όχημα είχε 2ψηφιο αριθμό χιλιομέτρων )Η ομαλή και αποδοτική απόδοση του ηλεκτρικου κινητήρα, σε συνδυασμό με την άψογη ανάρτηση, έκαναν την οδήγηση άνετη ΔΕΝ κοπανάει αλλά δεν παίρνει και κλίσης. Ακόμα και στις πιο απότομες ανηφόρες, το αυτοκίνητο διατηρούσε άψογη σταθερότητα και απόκριση. Σε σύγκριση, τα YC και Mazda2/Yaris προσφέρουν μεν καλή απόδοση, αλλά το YC γέρνει στην απότομη αλλαγή απορίας ενώ το Mazda2/Yaris κοπανάει.
Η εμπειρία οδήγησης του LBX είναι αισθητά ανώτερη. Η ασφάλεια και έλεγχος που σου αποπνέει είναι κορυφαία για το είδος του.
Συμπέρασμα
Το LBX ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Η διαδρομή στην Πάρνηθα ήταν η απόδειξη της κορυφαίας απόδοσης και άνεσης που προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο.Συγκριτικά με το YC το μόνο κοινό που έχουν είναι ο κατασκευαστής και το μήκος τίποτε άλλο.
-
Καλοταξιδο, σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς
-
Να το χαρείς με Υγεία!!
Χαίρομαι που οι πρωτες εντυπώσεις που ειχα εγώ επιβεβαιώνονται και απο εναν ιδιοκτήτη!! Τo αυτοκινήτο ειναι ο,τι καλύτερο προσφέρει η κατηγορία b suv σήμερα, μακράν!
-
Καλοτάξιδο με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
Χάλασες όμως το trend της εποχής και δεν έγραψες κατανάλωση….
-
@Dimmad
Μπράβο Δημήτρη!
Καλοταξιδο και να το ευχαριστηθείς.
Άξιζε με βάση όσα γραφεις η μικρή ταλαιπωρία για την παραλαβή ! -
Καλοτάξιδο με ασφαλή κι απροβλημάτιστα χλμ.!
Επειδή έκανες μια διαδρομή (με ανηφορική κλίση) που ενδείκνυται για τεστάρισμα θορύβου για ecvt,πως σου φάνηκε σ'αυτό το θέμα; Kαλύτερο από π.χ. του YC?
-
@iceman7 said in Οδήγησα....:
@Dimmad
Μπράβο Δημήτρη!
Άξιζε με βάση όσα γραφεις η μικρή ταλαιπωρία για την παραλαβή !Εδώ έχω άλλη άποψη...
Ταλαιπωρία έχεις όταν παραμένεις κάποιο δώρο...
Όταν έχεις πληρώσει 1 ποσό που ισούται με το κόστος ενός νεφρού στη μαύρη αγορά δεν είναι ταλαιπωρία είναι πρόβλημα.
Είναι πρόβλημα κακής παροχής πληρωμένης υπηρεσίας.
Θα ξανάτονίσω ότι δε φταίει η Lexus για αυτό φταίει η Ferst Logistics την οποία την έχω πληρώσει έμμεσα και δε μου παρείχε σωστή υπηρεσία.
-
@panormus772 said in Οδήγησα....:
Καλοτάξιδο με ασφαλή κι απροβλημάτιστα χλμ.!
Επειδή έκανες μια διαδρομή (με ανηφορική κλίση) που ενδείκνυται για τεστάρισμα θορύβου για ecvt,πως σου φάνηκε σ'αυτό το θέμα; Kαλύτερο από π.χ. του YC?
Καμία σχέση και με YC αλλά και με Yaris δεν ακούς Τίποτα ούτε βουητό ούτε τραχη 3κυλινδρο. Ακόμα και σε κατανάλωση είναι ποιο κάτω γιατί δουλεύει περισσότερο ρεύμα.
-
Καλοριζικο και απο δω Δημητρη..αναμενουμε και οι υπολοιποι..εμενα για αυγουστο μου ειχαν πει αλλα..
Μηχανικα το εντυπωσιακο ειναι οτι αν και αρκετα βαρυτερο ειδικα απ το yaris αλλα και το yc οτι καιει ακομα λιγοτερο χαρη στο 5ης γεννιας υβριδικο συστημα..
-
Καλοταξιδο να είναι!
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
-
@Dimmad εύχομαι ολόψυχα να το ευχαριστηθείς. Καλά χιλιόμετρα απροβληματιστα και με πολλά χαμόγελα. Βάλε μας και καμιά φωτογραφία μερα να το δούμε το κουκλί σου. Ότι καλύτερο
-
Καλοτάξιδο @Dimmad !
Τις ίδιες θετικές εντυπώσεις αποκόμισα και εγώ όταν το έκανα test drive, αλλα με προβληματίζει η στενότητα των πίσω θέσεων (και δεν το παρήγγειλα, τουλάχιστον προς το παρόν). -
@dimmad said in Οδήγησα....:
@Dimmad
Μπράβο Δημήτρη!
Άξιζε με βάση όσα γραφεις η μικρή ταλαιπωρία για την παραλαβή !Εδώ έχω άλλη άποψη...
Ταλαιπωρία έχεις όταν παραμένεις κάποιο δώρο...
Όταν έχεις πληρώσει 1 ποσό που ισούται με το κόστος ενός νεφρού στη μαύρη αγορά δεν είναι ταλαιπωρία είναι πρόβλημα.
Είναι πρόβλημα κακής παροχής πληρωμένης υπηρεσίας.
Θα ξανάτονίσω ότι δε φταίει η Lexus για αυτό φταίει η Ferst Logistics την οποία την έχω πληρώσει έμμεσα και δε μου παρείχε σωστή υπηρεσία.
Μην τους δικαιολογείς. Δικη τους επιλογή ήταν να μείνουν με αυτους ενώ παλιότερα είχαν συνεργασία με 3 όπως μου είπαν από γνωστή leasing.
Στην τελική βέβαια οι αγοραστές φταίμε που αντί να τους ακυρώνουμε τις παραγγελίες παρακαλάμε κιολας και χρησιμοποιούμε «μεσα» και πιέσεις.
Λες και δεν υπάρχουν τόσες μάρκες…. -
Καλοτάξιδο, με υγεία να το χαρείτε...
-
Λες και δεν υπάρχουν τόσες μάρκες….
Μάρκες πολλές, της προκοπής ελάχιστες! Ειδικά εαν θες Λέξους, δύσκολο να συμβιβαστείς με κάτι άλλο, είναι μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού (σε λογικά χρήματα πάντα - γιατι αλλιώς υπάρχει και Ρολς).
LEXUS LBX