-
Το έχω δει στην αντιπροσωπεία, εχω πάρει προσφορά και ενώ ετοιμαζόμουν αύριο να παω για να το ξαναδώ πριν το παραγγείλω...τυχαίνει και το βλέπω σήμερα παρκαρισμένο ανάμεσα σε άλλα (γκρι σκούρο)
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι αυτό δεν ειναι B-SUV
Ακόμα και το AVENGER φαίνεται μεγαλύτερο, που το απέριψα λόγω μικρών διαστάσεων πίσωΝαι, αυτό ήθελα να το επισημάνω.
Αλλιώς στέκεται στο δρόμο ένα ανοιχτόχρωμο κι αλλιώς ένα σκουρόχρωμο.
Τα σκουρόχρωμα δειχνουν πολύ μικρότερα απο όσο πραγματικά είναι, τα ανοιχτόχρωμα πολύ μεγαλύτερα.
Φίλος πήρε το YC κατάμαυρο και πραγματικά έμοιαζε ... μικρό.Όταν έβαλα και δίπλα το δικό μου κοιταζόμασταν με απορία... καταλήξαμε να λέμε "κοίτα τι σου κάνει το χρώμα"...
-
-
Καλορίζικο, καλά χλμ !!!
Ποιά έκδοση πήρες ; Τι χρώμα σαλόνι ;Ευχαριστώ, είμαστε εξωτερικό, εδώ τη λένε Cool+. Ειναι μάυρο. Λευκό πέρλα ήθελα με μαύρη οροφή αλλά η αναμονή θα ήταν 3 μήνες ενώ υπήρχε το μάυρο από ακύρωση. Οπότε μάυρο πάλι...
@green-power said in LEXUS LBX:
Γιατί δεν κοιτάζει το UX στην dynamic; Καλό εξοπλισμό έχει και στις 39000 και 199 άλογα και είναι και πιο μεγάλο σε σχέση με το LBX αφού κοίταζε X1.Επειδή ειναι 2λιτρο. Νομίζω και η Χ1 η ηπια-υβριδική ειναι 1.5. Το LBX ειναι με 1.5 και δε θελει 2λιτρο λόγω φόρων κλπ. Επίσης ειναι πιο παλιό, νομίζω αλλάζει σε λίγο. Οι χώροι δε τον νοιαζουν. Την Χ1 τη κοιταξε από "συνήθεια"...
-
Αγαπητοί μου, έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός LBX, μόνο που έχω κόλλημα με το AWD (για διάφορους λόγους που δεν θα ήθελα να σας κουράσω τώρα). Το έχει κανένας να μοιραστεί εμπειρίες?
Επίσης κάποιες γενικές ερωτήσεις (AWD ή FWD) προς τους φίλτατους ιδιοκτήτες:
Θα μπορούσε να αναφέρει κάποιος ρεπρίζ με δύο άτομα και δύο βαλίτσες καμπίνας;
Το να πηγαίνεις εθνική με 130-140 είναι καθόλου ενοχλητικό;
Μια προσπέραση σε φορτηγό σε επαρχιακό δρόμο προβληματίζει;
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων! -
Αγαπητοί μου, έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός LBX, μόνο που έχω κόλλημα με το AWD (για διάφορους λόγους που δεν θα ήθελα να σας κουράσω τώρα). Το έχει κανένας να μοιραστεί εμπειρίες?
Μια προσπέραση σε φορτηγό σε επαρχιακό δρόμο προβληματίζει;Δεν το έχω, αλλά έχω οδηγήσει αρκετά και το 4κίνητο και το 2κίνητο. Η διαφορά ειναι ανεπάισθητη, αλλά το 2κινητο (που ειναι αρκετά πιο ελαφρύ), ειναι λίγο πιο ανάλαφρο και ευκίνητο. Οπότε έχε το στα υπόψιν και εαν μπορείς οδήγησε και τα 2. Επειδή η 4κίνηση δεν ειναι κάτι το φοβερό (ένα ηλεκτρικό μοτέρ 5 ίππων στον πίσω άξονα), μην περιμένεις θαύματα.
Στα 130χαω ταξιδεύει πολύ άνετα και ήσυχα, έχει τρομερή ηχομόνωση, καλύτερη και από την Κορόλα μου.
Για προσπέραση δεν έχεις κανένα θέμα, εφόσον μιλάς για φορτηγό, άρα να πηγαίνει με 80-90χαω.
Περισσότερες λεπτομέρεις όμως για αυτά θα σου που οι ιδιοκτήτες του, ειδικά ο bathan που έχει κάνει πολλά ταξίδια και αρκετά χιλιόμετρα.
-
Εγώ να προσθέσω ότι με την τετρακίνηση αγοράζεις καλύτερο εξοπλισμό και κυρίως κανονική πίσω ανάρτηση αντί ημιάκαμπτου άξονα. Άρα έχεις καλύτερη οδική συμπεριφορά και ανεβαίνεις πιο εύκολα σε χιονισμένες ράμπες. Αν κινείσαι αποκλειστικά στην Αθήνα θα έλεγα δεν χρειάζεται, αν είσαι σε περιοχή με συχνή χιονόπτωση ναι.
Στο zperf μπορείς να δεις σύγκριση κατανάλωσης και ρεπριζ με το ανταγωνιστικό, αλλά αρκετά παλιό πλέον Audi Q2:
https://zeperfs.com/en/duel6809-12319.htm
https://zeperfs.com/en/conso6809-12319.htm -
Ωραιότατο αυτοκίνητο. Αξίζει, εάν έχεις τα χρήματα.
-
Εγώ να προσθέσω ότι με την τετρακίνηση αγοράζεις καλύτερο εξοπλισμό και κυρίως κανονική πίσω ανάρτηση αντί ημιάκαμπτου άξονα. Άρα έχεις καλύτερη οδική συμπεριφορά
Καλύτερο εξοπλισμό γιατί?
Πάντως η διαφορά στον δρόμο δεν είναι αισθητή, θα έλεγα μάλιστα ότι το 2κίνητο είναι πιο παιχνιδιάρικο στον δρόμο. Στην ίδια στροφοδιαδρομή δεν παρατήρησα να έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά το 4κίνητο αν και έτσι περίμενα. Ίσως η διαφορά να είναι αισθητή στο όριο.
-
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!Εγώ εχω το FWD που σε σχέση με το AWD είναι περίπου 80 κιλά ελαφρύτερο
Στο ταξίδι είναι άνετο, ξεκούραστο και οι επιταχύνσεις είναι μια χαρά
Η ανάρτηση με τον ημιάκαμπτο πίσω είναι επίσης μια χαρά, δεν κουράζει ούτε χοροπηδάει
Σε πρόσφατο ταξίδι μου πήγαινα με ταχύτητες έως 150χλμ στις ευθείες και πολύ άνετα, δεν ένιωσα κάπου πως του λείπει δύναμη, είμαι πολύ ευχαριστημένοςΒέβαια μετά τα 130 και κοντά στις 4.500-5.000 στροφές το ecvt μουγκρίζει αρκετά αλλά όχι ενοχλητικά
Οι χώροι του είναι μια χαρά, δεν παίζεις μπάλα αλλά είναι εντάξει.
Για ενήλικες με ύψος μεχρι 1.80 είναι άνετο
Το πορτπαγκάζ του είναι 400 λίτρα, χωράει πολλά μπαγκάζια, το AWD έχει 320 λίτρα
Κατανάλωση πολύ καλή λόγω του EV
Περισσότερες πληροφορίες για το AWD μπορεί να δώσει ο @tolisk20
Ελπίζω να βοήθησα -
Εγώ να προσθέσω ότι με την τετρακίνηση αγοράζεις καλύτερο εξοπλισμό και κυρίως κανονική πίσω ανάρτηση αντί ημιάκαμπτου άξονα. Άρα έχεις καλύτερη οδική συμπεριφορά
Καλύτερο εξοπλισμό γιατί?
Αν μπεις στον διαμορφωτή, και συγκρίνεις LBX Cool fwd/awd θα δεις ότι έχει πολύ παραπάνω εξοπλισμό το awd όπως smart digital key, κλπ, που αν προσπαθήσεις να τα βάλεις στο fwd βγαίνει πιο ακριβό. Άρα με το awd πληρώνεις παραπάνω όχι μόνο για την τετρακίνηση αλλά και για τον έξτρα εξοπλισμό.
-
Αν μπεις στον διαμορφωτή, και συγκρίνεις LBX Cool fwd/awd θα δεις ότι έχει πολύ παραπάνω εξοπλισμό το awd όπως smart digital key, κλπ, που αν προσπαθήσεις να τα βάλεις στο fwd βγαίνει πιο ακριβό. Άρα με το awd πληρώνεις παραπάνω όχι μόνο για την τετρακίνηση αλλά και για τον έξτρα εξοπλισμό.
Η αλήθεια ειναι ότι δεν το είχα παρατηρήσει και δεν μου το είχε αναφέρει και ο πωλητής, ούτε φαίνεται κάτι τέτοιο από το φυλλάδιο - εντύπωση μου κάνει να ισχύει (πιστεύω ότι ειναι λάθος του διαμορφωτή), αλλά θα το ψάξω όσο μπορώ!
-
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!Αν πας σε χιονια-light off road δραστηριοτητες εκδρομες η εχεις σπιτι στο βουνο παρτο awd..ουτως η αλλως στον 99% των μετακινησεων σαν fwd συμπεριφερετε και αυτο..ρεπριζ με 2 ατομα και βαλιτσες ειναι πολυ αμεσο..περνεις κατευθειαν αυτο που θες χωρις την φοβερη ροπη αλλα η επιταχυνομενη κινηση ειναι πανω απ το μ.ο της κατηγοριας..επιπλεον στα χλμ που θες τις ρεπριζ 80-140 δεν εχουν διαφορες awd/fwd καθως εδω το βαρος δεν παιζει τοσο ρολο
..το fwd ειναι ελαφρως γρηγοροτερο οσο λιγοτερα τα χλμ (0-60) και κυριως απο σταση (ξεαδρανει πιο γρηγορα)..εθνικη με 130 δεν ακους τπτ..προσπεραση στον επαρχιακο σε φορτηγο ευκολη και σε πολυ λιγα μετρα.! -
LEXUS LBX