-
-
Είναι η λογική του προ 20ετιας μοντέλου! Αν και δεν νομίζω να υπήρχαν πολλά αμάξια του 2004 χωρίς θερμόμετρο.
Στα του phev τα ρωτάω γιατί παίρνεις πολλά με λίγα σχετικά λεφτά.
Απλά αν το κάνεις τεμπελικη/ βολική χρήση δλδ πχ δεν το φορτιζεις σχεδόν ποτέ με πόση τελικά ιπποδύναμη είσαι με αυτά τα αμάξια στον δρόμο;
Υπάρχει θέμα πέρα από την αυξημένη κατανάλωση που κυκλοφορεί διαρκώς με την μπαταρία άδεια;
Προφανώς χωρίς φόρτιση ξεχνάς το ev Mode αλλά μόνο αυτό; ή έχεις και ένα αμάξι +2 τόνους με 160 άλογα τελικά και 25 κιλά ροπής μόνο; -
-
Είναι η λογική του προ 20ετιας μοντέλου! Αν και δεν νομίζω να υπήρχαν πολλά αμάξια του 2004 χωρίς θερμόμετρο.
Απλά αν το κάνεις τεμπελικη/ βολική χρήση δλδ πχ δεν το φορτιζεις σχεδόν ποτέ με πόση τελικά ιπποδύναμη είσαι με αυτά τα αμάξια στον δρόμο;
Υπάρχει θέμα πέρα από την αυξημένη κατανάλωση που κυκλοφορεί διαρκώς με την μπαταρία άδεια;
Προφανώς χωρίς φόρτιση ξεχνάς το ev Mode αλλά μόνο αυτό; ή έχεις και ένα αμάξι +2 τόνους με 160 άλογα τελικά και 25 κιλά ροπής μόνο;απο οτι θυμαμαι παλαιοτερα σε αντιστοιχη συζητηση, τα phev κρατανε εστω και λιγο μπαταρια και δεν αδειαζουν ποτε , ωστε να εχουν διαθεσιμη την ισχυ του ηλεκτροκινητηρα. Αυτο ειναι καλο και για την υγεια της μπαταριας
Δηλ πριν τελειωσει η μπαταρια, μπαινουν σε υβριδικο mode και την φορτιζουν, εστω και λιγο. Ναι, υποθετω το pure ev mode δεν δουλευει εκει.
Φανταζομαι ομως αυτο εξαρταται και απο τις ρυθμισεις του καθε αυτοκινητου απο τον κατασκευαστη. -
Προφανώς χωρίς φόρτιση ξεχνάς το ev Mode αλλά μόνο αυτό; ή έχεις και ένα αμάξι +2 τόνους με 160 άλογα τελικά και 25 κιλά ροπής μόνο;Χωρίς φόρτιση είσαι σαν κλασσικό υβριδικό π.χ. Toyota.
-
-
Εγώ ήξερα πως είναι το ίδιο απλώς δεν γεμίζει με τίποτα η μπαταρία διότι είναι τεράστια για την δυαντοτητα φόρτισης του αυτοκινήτου.
Τι εννοείς;;;
-
Χωρίς φόρτιση είσαι σαν κλασσικό υβριδικό π.χ. Toyota.
Περίπου, γιατί λειτουργούν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Σε ένα τογιότα έχεις πάντα την μέγιστη ισχύ που ανακοινώνεται, σε ένα phev οχι.
νομιζω οτι θυμαμαι τον γατο να αναφερει για το 3008 του να λεει οτι δεν αδειαζει ποτε. Αν θυμαμαι καλα ειχα την ιδια απορια και τον ειχα ρωτησει τοτε που γινοταν κουβεντα και το ειχε πρωτοπαρει. Λαθος τα θυμαμαι;
-
Και έτσι να το δεις με λογική 8ετιας μεταχειρισμένο βρίσκεις με δυνατότερους κινητήρες που καίνε λιγότερα εντάξει θα έχει την φθορά του αλλά με 22Κ παίρνεις 8ετιας 35Κ τουλάχιστον που σημαίνει σοβαρό αμάξι.
αν πάρεις 8ετιας εχεις ρισκο πάντα δεν ξερεις τι εχει κανει 100% ο προηγουμενος στο αμαξι
δεν εχεις 7 χρονια εγγυηση
δεν εχεις καινουργια λαστιχα, αναρτησεις
εχεις παλιοτερα συστηματα ασφαλειας αρα λιγοτερο ασφαλη
πιθανοτατα δεν εχεις καν οθονη οχι android auto κτλ
γρατζουνιες, φθορες κτλ θα υπάρχουν
μπορω να συνεχίσω και αλλο αν θες αλλά δεν ειναι αυτός ο σκοπος
με αυτα τα χρηματα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ να πάρεις ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ και ας καιει λιγο παραπάνω απο το 8ετιας και ας ειναι αργο
τα πλεονεκτηματα είναι πολύ περισσοτερα από τα μειονεκτηματα (ειδικα το να μην παιρνεις ρισκο και να εχεις 7 χρονια εγγυηση είναι τεραστιο plus)
ΥΓ τωρα αληθεια θα μου βαλεις τιμες διλιτρων που δεν τα αγοραζει κανενας
Δεν συμφωνώ ενα αμάξι που δεν τραβά σε επικίνδυνο βαθμό δεν παλεύεται.
Ένα αμάξι μεταχειρισμένο το ελέγχεις έχει πάντα ένα ρίσκο αλλά δεν είναι και γουρούνι στο σακί.
Και άλλο να οδηγείς πχ μια 320 του 2015 και άλλο ένα MG του... 2024 ταχα με κινητήρα του 2000...αν κανεις πολλά χιλιόμετρα ειναι μια επιλογη να πάρεις ενα diesel που να έχει δύναμη και να μην καιει τον πατο του (το συγκεκριμενο BMW εγω δεν το επαιρνα αλλά ενα άλλο σιγουρα). ρισκο παντα παίρνεις σε μεταχειρισμένο ΟΣΟ και να το ελένξεις. και κανεις δεν σου εγγυαται τιποτα
αν δεν εκανα χιλιομετρα αλλα περιστασιακα χρησιμοποιουσα αμάξι αρα δεν με ενοιαζε ποσο καιει ΧΑΛΑΡΑ το MG θα διάλεγα. δεν είναι ότι θα συμβιωνω και μαζί του κάθε μερα. τα πλεονεκτηματα τα εξηγησα μην τα ξαναγραφω
Εσύ μπορείς να δεις το άλλο to hs το phev!
Λένε οι δοκιμές πως είναι πολύ καλο, και δυνατό και οικονομικό και αυτόματο
δεν ψαχνω να αντικαταστησω το PUMA
το είδα το HS. εμφανισιακα μετριο αλλα πολυ καλό γενικά φαινεται. δεν θα το διαλεγα ομως είμαι κολλημενο ατομο με την εμφανιση. αν δεν μαρεσει κατι δυσκολα το διαλέγω και ας είναι το καλύτερο
το ka είναι να αλλάξω και θελω ενα πολύ μικρο. και μαλλον αποφάσισα και ποιο.
με τον καινουργιο χρόνο μόλις θα τελιωσω με τα φωτοβολταικα στην ταρατσα και εχουμε ρευμα από εκεί αμαρτια θα είναι να πληρωνω πετρελαιο οπότε θα το πουλήσω το Ka και θα πάρω ηλεκτρικο να πηγαινοερχομαι στην δουλεια τσαμπα. Η αλήθεια είναι οτι το λυπάμαι να το πουλήσω το ka γιαυτο δεν το παίρνω απόφαση , το εχω στην πένα και δεν μου πάει να το δώσω. Παντως πριν το βάλω αγγελια στο car θα το βαλω εδω μπας και το θελει κανένας συνφορουμίτης ειτε για κοινον είτε για γιο/κορη του
Για ταξιδια το Puma δεν το αλλάζω . Για μενα είναι πολύ καλύτερο από tesla και αλλα συναφη που αν πας με τις ταχυτητες που πάω με το puma θες 10 στασεις για θεσσαλονικη. ασε που είναι διασκεδαστικο πολυ. σας χαριζω τις τρομερες επιταχυνσεις των ηλεκτρικων.
-
Εντωμεταξυ το zs σε ασιατικές αγορές βγαίνει ως full hybrid με ecvt (δεν ξέρω αν είναι πλανητικού συστήματος σαν της Toyota)
Αλλά με διαφορετική σχέδιαση. -
-
με τον καινουργιο χρόνο μόλις θα τελιωσω με τα φωτοβολταικα στην ταρατσα και εχουμε ρευμα από εκεί αμαρτια θα είναι να πληρωνω πετρελαιο οπότε θα το πουλήσω το Ka και θα πάρω ηλεκτρικο να πηγαινοερχομαι στην δουλεια τσαμπα. Η αλήθεια είναι οτι το λυπάμαι να το πουλήσω το ka γιαυτο δεν το παίρνω απόφαση , το εχω στην πένα και δεν μου πάει να το δώσω. Παντως πριν το βάλω αγγελια στο car θα το βαλω εδω μπας και το θελει κανένας συνφορουμίτης ειτε για κοινον είτε για γιο/κορη του
Μπορεί να μαλώνουμε αλλά είσαι άνθρωπος που του αρέσει να δοκιμάζει και να εξελίσσεται.
Respect από εμένα.
-
-
Μάλλον dacia
-
για πες!
οταν ερθει η ωρα οχι τώρα χαχαχαχαχαα
πάντως καμια σχεση με αμαξαρες ηλεκτρικα που έχετε εσεις. κουβαδάκι πολης
Γιατί βρε; Έχει λίγα κομμάτια και θα στο «κλέψουμε» ;
Ο λόγος που ρωτάω είναι δεν έχω υπόψιν μου πολλά μικρά ηλεκτρικά που να κυκλοφορούν στη χώρα μας, όποτε είμαι περίεργος δε τι έχεις «λοκαρει»
-
-
βοηθητικα αυτα που λετε. Το ερωτημα μου όμως παραμενει οταν δεν κανεις σωστή χρήση της πριζας το αφηνεις αφορτιστο ή όποτε βολευει έχεις τα 258 αλογα τα συνδυαστικά? υπάρχει κάποιο διάγραμμα ισχυς/ροπης σε σχέση με το ποσοστό της μπαταριας ? ή το συστημα διατηρεί πάντα ποσοστο μπαταρίας για να κρατά τις προδιαγραφες επιδόσεων του ηλεκτροκινητήτα?
-
Έστω ότι είσαι στην αναζήτηση Suv , και έχεις τα 40+ που απαιτούνται για το Hs phev . Αν δεν το πας με leasing έτσι ώστε να έχεις τα φορολογικά οφέλη και ταυτόχρονα δεν έχεις οικιακή μπρίζα για καθημερινές φορτίσεις για να επωφεληθείς της μεγάλης μπαταρίας, γιατί να μην κοιτάξεις το tuscon που ως full hybrid έχει τετρακίνηση , αυτόματο και 230 άλογα ,σε παρόμοια τιμή ; Νομίζω 43.000 τιμή καταλόγου.
Φαντάζομαι τουλάχιστον σε θέμα μεταπώλησης δε θα υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα στις δύο μάρκες , όπως και σε θέμα δικτύου. Για αξιοπιστία μόνο προβλέψεις μπορείς να κάνεις , αλλά μία σιγουριά η κορεάτικη μάρκα , όσο και να πείς στη βγάζει.
Έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το mg για να ξεχωρίσει; Ειλικρινής απορία καθώς δεν έχω διαβάσει ούτε παρακολουθήσει το μοντέλο , αλλά π.χ. είναι καλύτερο στο δρόμο από τον κορεάτη; Είναι ποιοτικότερο; Ξεχωρίζει κάπου ;
-
@tkin73 Για το συγκεκριμένο, θα ψάξω κάποια στιγμή να το δούμε.
Αλλά για την τεχνολογία των phev δες εδώ
"Να σημειώσουμε επίσης ότι ακόμα και στην υβριδική λειτουργία, με την μπαταρία άδεια, όταν πατάς τέρμα το γκάζι στο πόδι σου φτάνει η μέγιστη ισχύς του συστήματος"
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-rav4-plug-hybrid
Πέρα από τα απίστευτα νούμερα κατανάλωσης και ιπποδύναμης
Ένα θα γράψω...
Ρεπριζ 80-110 σε 2,7"
Πω πω πω!!!
Γενικά, τα phev είναι το τελευταίο σκαλοπάτι πριν την ηλεκτροκίνηση.
-
για πες!
οταν ερθει η ωρα οχι τώρα χαχαχαχαχαα
πάντως καμια σχεση με αμαξαρες ηλεκτρικα που έχετε εσεις. κουβαδάκι πολης
Γιατί βρε; Έχει λίγα κομμάτια και θα στο «κλέψουμε» ;
Ο λόγος που ρωτάω είναι δεν έχω υπόψιν μου πολλά μικρά ηλεκτρικά που να κυκλοφορούν στη χώρα μας, όποτε είμαι περίεργος δε τι έχεις «λοκαρει»
γιαυτο δεν λέω να σε ιντριγκάρω
MG ZS