-
Ανοίγω το παρόν νήμα για την παρακολούθηση των εξελίξεων σχετικά με το νέο VW Tiguan, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα, ίσως και εντός του Σεπτεμβρίου 2023, με τις πωλήσεις στη χώρα μας να ξεκινούν από το 2024.
Εδώ ένα λινκ σχετικά με τις πρώτες πληροφορίες.
-
4Τροχοί: Αποκαλύφθηκε το νέο VW Tiguan
Το νέο VW Tiguan θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Plug-in Hybrid με ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα.
Το VW Tiguan στην τρίτη γενιά του, έκανε πρεμιέρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το C-SUV της γερμανικής εταιρείας θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με τεχνολογία mild hybrid, Plug-in Hybrid και diesel.
Σχεδιαστικά υιοθετεί στοιχεία από τα ηλεκτρικά «αδέλφια» του της οικογένειας ID. και πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το εμπρός του μέρος. Η βελτίωση στην αεροδυναμική είναι σημαντική, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας έχει πέσει από το Cd 0,33 στο Cd 0,28. Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MQB Evo που έχει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και προαιρετικά στους τέσσερις.
Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, το νέο VW Tiguan είναι διαθέσιμο σε δύο Plug-in Hybrid εκδόσεις με 204 ή 272 ίππους. Η μπαταρία που χρησιμοποιούν είναι 19,7 kWh, που προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα. Ο φορτιστής είναι 11 kW, ενώ έχει τη δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως 50 kW.
Επίσης στη γκάμα των κινητήρων του SUV της VW υπάρχουν εκδόσεις με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. O 1.5 eTSI έχει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, που, σε συνθήκες χαμηλού φορτίου θέτει εκτός λειτουργίας τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους.
Σε επίπεδο τεχνολογίας πλαισίου, υπάρχει το σύστημα Adaptive Chassis Control, με αμορτισέρ δύο βαλβίδων, όπως και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Στο εσωτερικό το νέο VW Tiguan έχει νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Η οθόνη αφής έχει διαγώνιο 15 ιντσών και είναι τεχνολογίας OLED.
-
@katafractos17 said in Νέο VW Tiguan (2024):
Ναι, για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον.
-
Ποντάρουν πολλά οι Γερμανοί στο Tiguan. Είναι το 3ο σε πωλήσεις μοντέλο τους, μετά το T-Roc και το Golf.
Λογικά πρέπει να το πρόσεξαν πολύ. Να δούμε πόσο ανταγωνιστικό θα είναι και στις τιμές. -
Ορισμένοι το γλυκοκοιτάνε ήδη....χαχαχα! Αλλά είπαμε bmw rulez, σε τόσα λεφτά για φεβ δεν υπάρχει καλύτερο από bmw τέλος! Μαρέσει όμως και το Τιγκ, το έκαναν όμορφο μπροστά, μοιάζει με Σιτροέν.
-
Ενδιαφέρον έχει ο μικρός 1,5 φεβ αλλά αν η τιμή του ξεπεράσει τα 50Κ που πιθανώς να τα ξεπερνά, τότε κόβεις το φ.
-
@fanis75 said in Νέο VW Tiguan (2024):
Ορισμένοι το γλυκοκοιτάνε ήδη....χαχαχα! Αλλά είπαμε bmw rulez, σε τόσα λεφτά για φεβ δεν υπάρχει καλύτερο από bmw τέλος! Μαρέσει όμως και το Τιγκ, το έκαναν όμορφο μπροστά, μοιάζει με Σιτροέν.
Σχεδιαστικά η Χ1 είναι γαλαξίες μπροστά.
-
Μόλις το είδα, είπα κάτι μου θυμίζει
τι μου θυμίζει... -
@fanis75 said in Νέο VW Tiguan (2024):
To πάνω μέρος μπροστά μέ κάκτους...
Το κάτω μέρος με σπόρτατζ
-
Το κόκκινο χρώμα με Ferrari!
-
Ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσει ή όχι (εξωτερικά πάντα). Το εσωτερικό μου αρέσει
-
@anapofasistos said in Νέο VW Tiguan (2024):
Ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσει ή όχι (εξωτερικά πάντα). Το εσωτερικό μου αρέσει
λογικό αφού δηλώνεις αναποφάσιστος...
-
Εσύ; τι είσαι; ταδιξευτης;
-
@lap said in Νέο VW Tiguan (2024):
Εσύ; τι είσαι ταδιξευτης;
Ακριβώς...
Για αυτό έχω και ντίζελ...
Για να πηγαίνω φτηνά...
Και να έχω επιδότηση στο καύσιμο....
-
Αλλού διαβάζω ότι θα έχει τον 1.5 TSI 130hp και 150hp σε έκδοση mild hybrid και αλλού όπως κυκλοφορεί τώρα, δηλ. όχι ήπια υβριδικό. Τι να ισχύει άραγε;
-
@libitas said in Νέο VW Tiguan (2024):
Αλλού διαβάζω ότι θα έχει τον 1.5 TSI 130hp και 150hp σε έκδοση mild hybrid και αλλού όπως κυκλοφορεί τώρα, δηλ. όχι ήπια υβριδικό. Τι να ισχύει άραγε;
O γερμανός (autogefuhl) και οι ιταλοί λένε για eTSI mild hybrid.
-
Στην 2η έκδοση το εσωτερικό θα είναι έτσι
Υ.Γ. οκ βράδυ είναι μην περιμένετε επαγγελματικό edit
-
Μεταξύ του τωρινού και αυτού σίγουρα το τωρινό…ένα μπασταρδεμένο σχέδιο με κλεμμένα στοιχεία από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές.
-
-
@kkostask said in Νέο VW Tiguan (2024):
Μεταξύ του τωρινού και αυτού σίγουρα το τωρινό…ένα μπασταρδεμένο σχέδιο με κλεμμένα στοιχεία από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές.
Το τωρινό σχέδιο δείχνει καλύτερο, στιβαρό με υπόσταση. Το καινούριο όπως και η πρώτη γενιά έχει καμπυλες επιφανειες που βοηθούν στην αεροδυναμική αλλά δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα του οχήματος.
VW Tiguan 2024