-
Έαν έχετε 50Κ. Βάλτε σε αμοιβαία τα 25, βάλτε τα σε ανατοκισμο, πάρτε ένα καλό μεταχειρισμένο με 25Κ και στο τέλος της 10-12ετιας θα έχετε πάρει στην ουσία δωρεάν ένα αυτοκίνητο
-
Πολυ καλή συμβουλή. Ή και όχι.
Σε 10-12 χρόνια παίζει να χεις χαιρετήσει τουτο το μάταιο κόσμο ή πολύ απλά να χουν αλλάξει τόσο δραματικά οι ανάγκες σου που να μην έχει κανένα νόημα όλο αυτό. Ακόμα και όλα κατ' ευχήν να πάνε, θα χεις φάει στη μάπα 10 χρόνια μιζέριας με τη μεταχείρα.
-
This post is deleted! -
@stefan147 said in VW Tiguan 2024:
Αντί για Tiguan που είναι τίμιο μεν αλλά τρομερά αδιάφορο (αν αφαιρέσει κάποιος το σήμα θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε), ακόμα και VW, προσωπικά θα κοίταγα το Kodiaq. Συνήθως είναι λίγο ακριβότερο και με πιο φτωχό βασικό εξοπλισμό αλλά στα σημεία είναι ποιοτικότερο του Tiguan και σίγουρα έχει και ακόμα καλύτερους χώρους. Βασικά έχει χώρους D-Suv.
Είναι D-Suv.
To karoq είναι το C-suv της Skoda. -
Εξαρτάται πως το ορίζει κανείς. Σε εξωτερικές διαστάσεις ναι είναι D-Suv. Το πάτωμα στο οποίο βασίζεται όμως είναι το ίδιο με του Karoq/Tiguan/Formentor/Golf κτλ κτλ και είναι καθαρά C κατηγορίας.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Kuga.
-
Εξαρτάται πως το ορίζει κανείς. Σε εξωτερικές διαστάσεις ναι είναι D-Suv. Το πάτωμα στο οποίο βασίζεται όμως είναι το ίδιο με του Karoq/Tiguan/Formentor/Golf κτλ κτλ και είναι καθαρά C κατηγορίας.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Kuga.
Έχω την αίσθηση ότι καπου το διάβασα: το τιγκουαν δεν έχει το πάτωμα του γκολφ και ούτε το μοιράζεται με το karoq
-
MQB evo είναι όλα αυτά. Εδώ δε διαφοροποιεί τα Bentley, θα το κάνει στο Tiguan???
-
MQB evo είναι όλα αυτά. Εδώ δε διαφοροποιεί τα Bentley, θα το κάνει στο Tiguan???
Ναι σαν αρχή έχεις δίκιο. Νομίζω είναι ένα το πάτωμα αλλά διαμορφώνεται ανάλογα το μοντέλο από πχ polo έως passat οπότε δεν είναι ακριβώς το ίδιο για όλα αφού τα μεταξονια αλλαζουν
-
Μέχρι κατηγορία B είναι MQB A0, από Golf μέχρι Passat station/Kodiaq (βάζω τα πιο μεγάλα σε μέγεθος για να είναι αντιληπτό) είναι MQB Evo. Μόνο το Touareg έχει μεγάλη πλατφόρμα από Audi/Porsche. Πχ την MLB Evo την έχουν μόνο τα Audi από Α4 και πάνω λόγω κινητήρα στο διαμήκη.
-
@criuser said in VW Tiguan 2024:
@nikos-golf said in VW Tiguan 2024:
@vagkirk said in VW Tiguan 2024:
@kkostask said in VW Tiguan 2024:
Όταν πήρα το c4 18150 το αντίστοιχο golf είχε 24500
Ακριβώς το δικό μου εξκλούσιβ με 20000, το αντίστοιχο γκόλφ είχε 28000 και το 116 είχε 32000.
Ποια Golf είχαν 24.5k και 28κ ;;;;
Τα GT DSG και GTI αντίστοιχα ;;;;Το 1.4TSI με τα 140 άλογα είχε 18.800 , 19.800 , 20800 , trendline , highline, sportline ή GT έκδοση δεν θυμάμαι πως λεγόταν.
Το TSI 122 μετά χωρις compressor είχε 19200 Highline και 20300 η GT sport.
Από 23.900 ξεκινούσε το ανεπανάληπτο GT με τα 170 άλογα.
Τόσο λάθος θυμάμαι;Και σε ποιο βαθμό μπορεί να συγκριθεί η C4 , την 1.6 Turbo λέτε;
Ή επειδή είχατε ...αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες νομίζατε πως πήρατε αυτοκίνητο κατηγορίας Golf και Άσσου;27.000€ είχε το Tiguan TSI 150 4motion , ο φονέας του RAV4 και ιδρυτής της σύγχρονης γενιάς SUV.
Εγώ το πήρα το 2005.
Την εποχή εκείνη κυκλοφορούσε το γκόλφ 5 1,6 fsi το οποίο είχε πολλά θέματα ως κινητήρας.
Αυτό σύγκρινα και προφανώς το δικό μου 4 ήταν και είναι πολύ ανώτερο από το γκόλφ 5 εκείνης της εποχής, γιατί αφ΄ ενός το έχω ακόμα και αφ΄ ετέρου την πρώτη δεκαετία δεν μου έβγαλε καμία βλάβη.
Βασικά τον 13ο χρόνο μου έβγαλε πρώτη φορά βλάβη, την ασφαλειοθήκη.
Στα 10 χρόνια που κράτησα το γκολφ 1 από καινούργιο, έβγαλε 1000 βλάβες, από τον πρώτο χρόνο...
Ο θερμοστάτης χάλαγε συνέχεια και έγινε διακόπτης χειροκίνητος. Ο δίσκος ήθελε αντικατάσταση κάθε 30000 χλμ, αν έβρεχε και έβρισκες μία λακκούβα, έφερνε τα νερά μέσα στον κινητήρα και έμενες καραβοφάναρο στην μέση του δρόμου, με άφησε η τρόμπα των φρένων στο κέντρο της Αθήνας, τα ηλεκτρικά του προβληματικά, τα ημιαξόνια προβλήματα, ανέβαζε θερμοκρασία για πλάκα, έχανε λάδια από την αρχή, βασικά ότι μπορούσε να χαλάσει χάλασε. Α και βέβαια δεν είχε φρένα. Νόμιζες ότι δεν θα σταματούσε ποτέ.
Μόλις μπόρεσα οικονομικά να το δώσω. Πήρα ένα αυτοκίνητο με λίγα άλογα, πιο πολλά από το γκόλφ βέβαια, με ίδιο κινητήρα 1100 ήταν και τα δύο.
Και τότε είδα τι σημαίνει να έχεις φρένα στο αμάξι ή να έχεις ποιότητα κύλισης....
Τι θέλεις να σου δώσω ονοματεπώνυμα ?
Λες το λιγότερο αρλούμπες.
Το γκολφ που λες το είχα αγοράσει καινούριο σε έκδοση sportline 21800 το 2006 και το πούλησα 2016 με φτιάξιμο μόνο την οροφή που κρέμασε.
Ποια 28.000 ευρω λες εσύ?
Ποιος δίσκος κάθε 30.000?
Ποια θέματα είχε ο 1600 fsi? Αυτός μαζί με το 1.6 mpi κανένα θέμα ούτε με λάδια ούτε τίποτα άλλο.
Ο 1400 με τα 170 που βγήκε εκείνη τη χρονιά είχε θέματα ναι.Είχες ESP, είχες αυτόματα φώτα, υαλοκαθαριστήρες, φώτα ξένον περιστρεφόμενα, καθίσματα αλκαντάρα και διάφορα άλλα ?
Οχι βέβαια, αυτά μόνο σε χάιλαιν εκδόσεις και όχι όλα. Αν τα έβαζα όλα παίρναγα τα 26000.
Ο δίσκος του ντεμπραγιάζ χάλαγε κάθε 30000 χλμ.
Από τότε έχω αλλάξει στα σιτροέν στα 10 χρόνια τουλάχιστον και με πολλά χλμ. μία φορά στο καθένα.
Χαχαχα!
Όταν έγραφα για αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες κάτι ήξερα τελικά, καθρεφτάκια για του ιθαγενείς.Και τώρα έπεσε στα 26.000 από 28.000 με ξένον περιστρεφόμενα και Αλκαντάρα.
Το άρθρο που ανέβασες πάντως είναι αποκαλυπτικό και για το πόσο κόστιζε το Golf και για το πόσο κακό ήταν το C4 , πίσω από τις λέξεις άφηναν να εννοηθεί το μην ασχοληθείτε καν , εκεί που λέει χειρότερο από το Xsara είναι σαν να το θάβει τελείως.
Και μαζί με το αδερφάκι του 307 τότε, μιλάμε για πολύ εμπορικά μοντέλα τελικά για την PSA.
Ήταν η εποχή που το μάρκετινγκ διέλυσε την γαλλική αυτή εταιρεία και την τεράστια παράδοση σε ποιότητα κύλισης και κορυφαίο κράτημα και οδηγική αίσθηση (Peugeot) και άρχισε να πουλά περιστρεφόμενα ξένον και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες.Ανώτερο με διαφορά λοιπόν σε ποιότητα υλικών, ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, κράτημα το Golf μαζί με το επίσης εξαιρετικό Focus II.
Και αυτά με τον κακό και προβληματικό όντως FSI , και εγώ επιβεβαιώνω πως έβγαζε αρκετά θέματα.Με το 1.4 TSI τελείωσε κάθε σύγκριση.
-
Έβαλε και λίγο σάλτσα για να το πλασάρει το c4 καλύτερα αλλά δεν βγαίνουν τα νουμερα
-
Ο Fsi ήταν πολύ καλός κινητήρας για την εποχή του, δεν ξέρω γιατί είναι τόσο παρεξηγημένος. Ο πρώτος που εμφανίστηκε με άμεσο ψεκασμό. Έκαιγε λάδια μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά οκ, ακόμα κυκλοφορούν αυτοκίνητα με τον 1.4 και τον 1.6 fsi στους δρόμους με πάνω από 200k χιλιόμετρα. Αποδείχθηκε πολύ ανθεκτικό μοτέρ.
Τεσπα μετά βγήκε ο tsi με το turbo και τους τελείωσε τους fsi, ήταν και ασθενικοί σαν ατμοσφαιρικοί. Μετά το 2012 περίπου που έλυσε η vw και το πρόβλημα με την καδένα, όλα τα μοτέρ του vag είναι απροβλημάτιστα.
-
@nikos-golf said in VW Tiguan 2024:
@kkostask said in VW Tiguan 2024:
Όταν πήρα το c4 18150 το αντίστοιχο golf είχε 24500
Ακριβώς το δικό μου εξκλούσιβ με 20000, το αντίστοιχο γκόλφ είχε 28000 και το 116 είχε 32000.
Ποια Golf είχαν 24.5k και 28κ ;;;;
Τα GT DSG και GTI αντίστοιχα ;;;;Το 1.4TSI με τα 140 άλογα είχε 18.800 , 19.800 , 20800 , trendline , highline, sportline ή GT έκδοση δεν θυμάμαι πως λεγόταν.
Το TSI 122 μετά χωρις compressor είχε 19200 Highline και 20300 η GT sport.
Από 23.900 ξεκινούσε το ανεπανάληπτο GT με τα 170 άλογα.
Τόσο λάθος θυμάμαι;Και σε ποιο βαθμό μπορεί να συγκριθεί η C4 , την 1.6 Turbo λέτε;
Ή επειδή είχατε ...αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες νομίζατε πως πήρατε αυτοκίνητο κατηγορίας Golf και Άσσου;27.000€ είχε το Tiguan TSI 150 4motion , ο φονέας του RAV4 και ιδρυτής της σύγχρονης γενιάς SUV.
Εγώ το πήρα το 2005.
Την εποχή εκείνη κυκλοφορούσε το γκόλφ 5 1,6 fsi το οποίο είχε πολλά θέματα ως κινητήρας.
Αυτό σύγκρινα και προφανώς το δικό μου 4 ήταν και είναι πολύ ανώτερο από το γκόλφ 5 εκείνης της εποχής, γιατί αφ΄ ενός το έχω ακόμα και αφ΄ ετέρου την πρώτη δεκαετία δεν μου έβγαλε καμία βλάβη.
Βασικά τον 13ο χρόνο μου έβγαλε πρώτη φορά βλάβη, την ασφαλειοθήκη.
Στα 10 χρόνια που κράτησα το γκολφ 1 από καινούργιο, έβγαλε 1000 βλάβες, από τον πρώτο χρόνο...
Ο θερμοστάτης χάλαγε συνέχεια και έγινε διακόπτης χειροκίνητος. Ο δίσκος ήθελε αντικατάσταση κάθε 30000 χλμ, αν έβρεχε και έβρισκες μία λακκούβα, έφερνε τα νερά μέσα στον κινητήρα και έμενες καραβοφάναρο στην μέση του δρόμου, με άφησε η τρόμπα των φρένων στο κέντρο της Αθήνας, τα ηλεκτρικά του προβληματικά, τα ημιαξόνια προβλήματα, ανέβαζε θερμοκρασία για πλάκα, έχανε λάδια από την αρχή, βασικά ότι μπορούσε να χαλάσει χάλασε. Α και βέβαια δεν είχε φρένα. Νόμιζες ότι δεν θα σταματούσε ποτέ.
Μόλις μπόρεσα οικονομικά να το δώσω. Πήρα ένα αυτοκίνητο με λίγα άλογα, πιο πολλά από το γκόλφ βέβαια, με ίδιο κινητήρα 1100 ήταν και τα δύο.
Και τότε είδα τι σημαίνει να έχεις φρένα στο αμάξι ή να έχεις ποιότητα κύλισης....
Τι θέλεις να σου δώσω ονοματεπώνυμα ?
Λες το λιγότερο αρλούμπες.
Το γκολφ που λες το είχα αγοράσει καινούριο σε έκδοση sportline 21800 το 2006 και το πούλησα 2016 με φτιάξιμο μόνο την οροφή που κρέμασε.
Ποια 28.000 ευρω λες εσύ?
Ποιος δίσκος κάθε 30.000?
Ποια θέματα είχε ο 1600 fsi? Αυτός μαζί με το 1.6 mpi κανένα θέμα ούτε με λάδια ούτε τίποτα άλλο.
Ο 1400 με τα 170 που βγήκε εκείνη τη χρονιά είχε θέματα ναι.Είχες ESP, είχες αυτόματα φώτα, υαλοκαθαριστήρες, φώτα ξένον περιστρεφόμενα, καθίσματα αλκαντάρα και διάφορα άλλα ?
Οχι βέβαια, αυτά μόνο σε χάιλαιν εκδόσεις και όχι όλα. Αν τα έβαζα όλα παίρναγα τα 26000.
Ο δίσκος του ντεμπραγιάζ χάλαγε κάθε 30000 χλμ.
Από τότε έχω αλλάξει στα σιτροέν στα 10 χρόνια τουλάχιστον και με πολλά χλμ. μία φορά στο καθένα.
Χαχαχα!
Όταν έγραφα για αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες κάτι ήξερα τελικά, καθρεφτάκια για του ιθαγενείς.Και τώρα έπεσε στα 26.000 από 28.000 με ξένον περιστρεφόμενα και Αλκαντάρα.
Το άρθρο που ανέβασες πάντως είναι αποκαλυπτικό και για το πόσο κόστιζε το Golf και για το πόσο κακό ήταν το C4 , πίσω από τις λέξεις άφηναν να εννοηθεί το μην ασχοληθείτε καν , εκεί που λέει χειρότερο από το Xsara είναι σαν να το θάβει τελείως.
Και μαζί με το αδερφάκι του 307 τότε, μιλάμε για πολύ εμπορικά μοντέλα τελικά για την PSA.
Ήταν η εποχή που το μάρκετινγκ διέλυσε την γαλλική αυτή εταιρεία και την τεράστια παράδοση σε ποιότητα κύλισης και κορυφαίο κράτημα και οδηγική αίσθηση (Peugeot) και άρχισε να πουλά περιστρεφόμενα ξένον και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες.Ανώτερο με διαφορά λοιπόν σε ποιότητα υλικών, ποιότητα κύλισης, ηχομόνωση, κράτημα το Golf μαζί με το επίσης εξαιρετικό Focus II.
Και αυτά με τον κακό και προβληματικό όντως FSI , και εγώ επιβεβαιώνω πως έβγαζε αρκετά θέματα.Με το 1.4 TSI τελείωσε κάθε σύγκριση.
Προτιμώ τα καθρεφτάκια όπως λες για τους ιθαγενείς και να κρατήσω τα λεφτά που ήθελαν τα vag της εποχής για συνεργεία κάθε τρεις και λίγο….μια φορά έχω δει άνθρωπο να κλαίει -κυριολεκτικά!- σε τιμόνι και αυτό σε Tiguan tsi με dsg….στα 60κ είχε αλλάξει 2 mechatronic,έναν πολύδισκο ενώ κάρφωσε βαλβίδες την ώρα που το έπαιρνε από σέρβις…και μόλις έσκασε 6000 για επισκευή κινητήρα χαλάει και ο εγκέφαλος τιμονιού (1200) ….και η περίφημη ΕΤΕΑ του έλεγε ότι δεν ξέρει να το οδηγεί…55 χρόνων οικογενειάρχης άνθρωπος.…μην πω και για το golf 4 που ακύρωσα και το πήρε συνάδελφος μου…μου έκοψε και την καλημέρα…
Και για να είμαστε σωστοί, ο καθένας παίρνει αυτό που γουστάρει και μακάρι να μην έχει κανένας πρόβλημα με την επιλογή του. Να μην κάνουμε όμως το άσπρο μαύρο… -
απο περιεργεια, οσοι τα λετε τοσο μαυρα τα πραγματα για τα vag, πως δικαιολογειτε στον εαυτο σας τον αριθμο τους στο δρομο;
-
@dettol said in VW Tiguan 2024:
πως δικαιολογειτε στον εαυτο σας τον αριθμο τους στο δρομο;
Και οι μύγες πέφτουν μιλούνια στα σκ@τ@.
Δεν σημαίνει ότι είναι καλά...
Οι πόρσε είναι λίγες, δεν σημαίνει ότι είναι κακές.(έχω audi υπόψιν....)
-
@polistas said in VW Tiguan 2024:
Και οι μύγες πέφτουν μιλούνια στα σκ@τ@.
Δεν σημαίνει ότι είναι καλά...για τις μυγες ειναι μια χαρα θρεπτικα ομως
-
Εχουν περάσει 4 απο την οικογένεια Seat ibiza ,Golf4 ,A52.0T ,A4 allroad όλα ενα κάρο προβλήματα και μάλιστα σοβαρα και ακριβα...Δε νομίζω να ξαναγορασει κανείς.
Αμα αρχίσω να λέω και για φίλους γνωστους και συναδέλφους θα τελειώσουμε του χρόνου.
Τα best of ήταν φυσικά σε όλα η κατανάλωση λαδιου ,το DSG ,oi πολλάπλασιαστές ,τα μπεκ ,οι καδένες κτλ ....
Καλά κατι twincharger πχ δε μπαίνω καν στο κόπο να σχολιασω παραπάνω. -
δεν αμφισβητω οτι εχουν συγκεκριμενα προβληματα, ουτε μπορει καποιος λογικος ανθρωπος να υποστηριξει οτι ειναι τα καλυτερα αυτοκινητα. Αλλα εδω εχουμε παει στο αλλο ακρο με ιστοριες γεματες με παθη, συναισθημα και κλαματα.
Το μοναδικο λυπηρο σε αυτην την ιστορια ειναι οτι μεσα σε αυτα τα δεκαδες (εκατονταδες αν βαλουμε και αντιστοιχα παλαιοτερων ετων) χανονται τα σημαντικα ποστ των κατοχων. Εγραψε ο ανθρωπος για την εμπειρια του απο το ολοκαινουριο αυτοκινητο του και αντι να συμμεριστουμε την χαρα του και να μαθουμε μερικες πληροφοριες για το αμαξι, αρχισε πολεμος. Ελεος!
-
-
Το Kodiaq το σκέφτηκα και εγώ αλλά, όπως σωστά είπαν οι προλαλήσαντες, ο όγκος του είναι θέμα όντας "D" ενώ παράλληλα ξεκινάει με εξοπλισμό επιπέδου leasing στην τιμή του Tiguan More, ήτοι 38,3k. Αν πας δηλαδή να το φτιάξεις στα μέτρα του More είναι βέβαιο ότι καβαλάς τα 45k. Δεν παίζει αυτό το σενάριο. Επίσης μετά την αγορά του Octavia το 2005 είχα πει ότι αν ξαναπήγαινα σε VAG θα αγόραζα από τον επικεφαλής του ομίλου.
Μια που το ανέφερε ο φίλος πιο επάνω, στην ωραία περιγραφή του νέου R-line του, είναι θεωρώ άξιο λόγου πως ενώ στην R-line είναι extra τα φιμε ηχομονωτικά κρύσταλλα είναι standard στην More. Το είπα όταν ανακοινώθηκε και θα το ξαναπώ. Ανέλπιστα καλό πακέτο εξοπλισμού, με συνδυασμό τιμής, για την εποχή.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει δυσκόλεψε πολύ τον ανταγωνισμό του. Έδειξε και "μεταμέλεια" σε πολλά ο όμιλος με αυτό. Τέλος τα haptic κουμπιά, φωτιζόμενα τα sliders, διπλασιασμός της εργοστασιακής εγγύησης. Δεν είναι λίγα για τα δεδομένα του ομίλου.
ΥΓ: Όσοι αναφέρεστε στην X1 ως εναλλακτική για την περίπτωσή μου (ασχέτως αν δεν είναι γιατί ούτε τα μούτρα μου είναι για premium ούτε έχω το budget για αυτό) ως πιο αξιόπιστη μιλάτε σοβαρά; Βουίζει ο κόσμος της αυτοκίνησης κάθε λίγο και λιγάκι για νέα σειρά προβλημάτων των BMW και την θεωρείτε πιο αξιόπιστη; Ενώ παράλληλα για τον όμιλο όλο το σύνολο της είς βάρος του επιχειρηματολογίας επαφίεται στην εποχή του 1.4Tsi και των πρώτων DSG (2004-2006;;). Πιο πολύ από ότι η ρητορική του ΚΚΕ έχει πατήσει pause στα "χρυσά χρόνια" της πρώην ΕΣΣΔ δηλαδή. Φρέσκα πράγματα...
VW Tiguan 2024