-
Όσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει με ή χωρίς φιμε η διάφορα είναι τεράστια.
Το καλόκαιρι αν είσαι με σορτς ή έχεις το δεξί χέρι ψηλά στο παράθυρο και με κλιματισμό, εννοείται νιώθεις το κάψιμο.
Στην Ελλάδα είναι το πρώτο και το μοναδικό απαραίτητο aftermarket αξεσουάρ.
Και εννοείται ότι το clima δουλεύει πιο χαμηλά.
Υπόψιν, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κεραμικές που είναι ανοιχτές αλλά λένε ότι κάνουν ακόμα καλύτερη δουλειά από τα κλασσικά φιμε στο θεσμό θερμοκρασίας.
-
Δεν ξέρω εάν τα τζάμια στο δικό μου έχουν κάποια προστασία από κατασκευής. Νομίζω κάτι κόβουν γιατί βλέπω διαφορά όταν έχω το παράθυρο κάτω. Χωρίς να έχω βάλει μεμβράνες μια χαρά την πάλεψα το περσινό καλοκαίρι που ήταν στην ουσία ένας 3μηνος καύσωνας χωρίς παύση.
-
@ilias-a said in VW Tiguan 2024:
@wantone said in VW Tiguan 2024:
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Τελειωμένη δουλειά 3 μέρες μετά όταν μου είπε να πάω για επανέλεγχο. 3 μέρες ούτε παράθυρα άνοιξα...
Απαραδεκτος, χωρια τη ζημια, δεν παραδιδεις ετσι τα φαναρια 1000 φορες να τις εβγαζε πριν το παραδωσει.
To εγραψα για την μη επαγγελματικοτητα των συνεργειων και αυτο επεκτεινεται σε ολες τις εταιρειες που προσφερουν υπηρεσιες για αυτοκινητα και μου επιτεθηκες σε προηγουμενο ποστ.
Ειναι που θα πεσεις αλλα και η ποιοτητα της δουλειας των μαστορων εξαρταται και απο την ψυχολογια τους την συγκεκριμενη μερα ή αν δεν τους αρεσει κατι στον πελατη μπορει να του κανουν κακης ποιοτητα δουλεια. Ενω αλλους τους προσεχουν.
Το θεμα ειναι οτι οι λιγοι μαλακες δινουν το δικαιωμα σε ανθρωπους που εχουν την ιδια με τη δικη σου λογικη να τους τσουβαλιαζουν ολους.
Δεν τσουβαλιασα ολους, εσυ το πηγες στην αντιθετη πλευρα τους εβγαλες ολους περιστερια. Εγω ειπα ειναι αν σου τυχει αλλα δεν ειναι λιγοι ειναι 50-50. Δηλ ειναι πολλοι οι κακοι επαγγελματιες. Φυσικα ειναι πολλοι που ειναι πολυ καλοι. Υπαρχει γενικα ανομοιομορφια στην ποιοτητα υπηρεσιων.
Κομπλεξικους και απατεωνες μας ειπες, υστερα απο μερικες απαντησεις αναφερες οτι δε εννοεις για ολους. Αληθεια ακομα περιμενω την αιτιολογια σου για τους κομπλεξικους.
Aντε παλι, εσυ μιλας εκ μερους ολων και αυτων που κανουν ζημια στα αμαξια πελατων;
Αν θελεις μπορω να σου πω τι ζημιες μου εχουν κανει τα μαστορια οταν πηγαινω τα αμαξια μου για σερβις/επισκευες απλα θελει χρονο γιατι ειναι πολλα.
-
@iceman7 said in VW Tiguan 2024:
@george-0 said in VW Tiguan 2024:
@george-0 said in VW Tiguan 2024:
Συμφωνώ με τον ice. Βγαίνει το αμάξι από την παραγωγή και του κάνουν ζημιές. Οι μεμβράνες είναι αναγκαίες στην Ελλάδα και όταν πήγα να τις βάλω ένιωθα ότι το βιάζουν το αμαξάκι μου. Ppf πιστεύω μετά την πενταετία ίσως και πριν τη δεκαετία εάν κρατήσεις το αμάξι τόσο.
Στα δικα μου αμαξια ποτε δεν εβαλα μεμβρανες, και ποτε δεν χρειαστηκαν. Κλιμα να δουλευει σωστα και εισαι τζετ.
Και εγώ δεν έβαζα παλιά γιατί δεν ήθελα να μου κόβουν την ορατότητα αλλά τελικά πολλές με φορές με έκαιγε ο ήλιος. Είναι πολύ καλύτερα με μεμβράνες δοκίμασε το. Και το AC δουλεύει πιο σωστά.
Δεν προκειται να το δοκιμασω. Ποτε δεν ειχα προβλημα στον ηλιο. Το κλιμα το ιδιο δουλευει. Γιατι να βαλω κατι που δεν χρειαζεται; Αν ηθελαν να εχει καποιος περιορισμενη ορατοτητα απο τα τζαμια τοτε θα ηταν ετσι απο το εργοστασιο. Γιαυτο τα λενε τζαμια για να βλεπεις εξω.
Αν δεν ηταν απαραίτητα αυτά δεν θα έβαζαν όλες τέτοιο έξτρα στο μαμά εξοπλισμό.
ειναι εξτρα γιατι δεν ειναι απαραιτητα
-
@ektoras said in VW Tiguan 2024:
Έχε υπόψη σου και αυτόν, είτε για μελλοντική εργασία είτε για να διορθώσει ότι σου έκαναν, είναι πίσω από τον σταθμό κοντά στον προηγούμενο:
Είχα βάλει ppf στα μπροστά φανάρια του πούμα. Μου είπε, τότε, ότι μπαινουν δύσκολα κι αν δεν κάθονταν όπως πρέπει, δεν θα μου έπαιρνε λεφτά. Πήγαν κι άλλοι φίλοι και μας είχε κάνει εντύπωση ότι σε όλους μας έκοψε απόδειξη.
-
Εμένα τα αυτοκίνητα έχουν φιμέ πίσω και είναι μια χαρά.
Δεν βάζω τίποτα.
Αφήνω και τα χτυπήματα μερικά χρόνια έτσι.
Τα χρώματα δεν παθαίνουν τίποτα.
Η ΧΑΝΤΙΑ παρκάρει 27 χρόνια σε κήπο με δένδρα γύρω και καμιά 10αριά γάτες να κάνουν πάρτι.
Το χρώμα άψογο.
Ακόμα και εκεί που το έχει ψιλοχτυπήσει η μάνα μου...
Το ίδιο ισχύει και για το 20χρονο σε 4. Και αυτό σε ακάλυπτο παρκάρει με δένδρα, γάτες και πουλιά άπειρα. Το χρώμα αστέρι.
Η C5 11 χρονών, πάρκαρε μέσα μεν το βράδυ, αλλά όλη την μέρα ήταν σε δουλειές...
Είχε τα φιμέ από την εταιρεία.
Το βενζίνης αιρκρος είχε επίσης φιμέ
Και το ντίζελ έχει επίσης φιμέ.
Απορώ τι ακριβώς θέλετε να κάνετε στα δικά σας.
-
@Caro-0 Έχουμε παρακαλέσει να μην γίνονται παραθέσεις φωτογραφιών, ειδικά ακριβώς κάτω από τις προηγούμενες φωτογραφίες. Πόσες φορές να δούμε τις ίδιες εικόνες πια; Δέχεστε προειδοποίηση. {Admin}
-
Μπορεί αλλά τα αιρκρος είναι του 2018 και του 2020.
Δεν είναι παλιά.
Να μην σας δείξω φώτα μπροστινά της ΧΑΝΤΙΑ και πάθετε πλάκα.
Η να σας δείξω...
-
Σε εμένα πάντως στο c3 mk iii 2017 το χρώμα φεύγει μόνο που το κοιτάς. Ουσιαστικά είναι το ίδιο με το c3 aircross. Αν δεις το καπό πόσα μικρά τσιπς (πολύ μικρά) έχει από πετραδάκια από φορτηγά (και πάω σιγά), θα απορήσεις.
-
Και μετά το πρώτο c4 η Citroen κόλλησε με την άνεση και τα έστειλε όλα στο διάολο
Έχασε μεγάλο κομμάτι υποστήρικτών της.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο @nonos!
Και μετά έρχεται ο κάθε @criuser και λέει αμάξια για συνταξιούχους τα τουότα που στην οδηγική απόλαυση έχουν αφήσει τα Citroen πολύ πίσω!!!Το κομμάτι σχεδιασμό η Citroen έτρωγε κάτι φρίκες! Η δεκαετία του 90 και του 00 ήταν σε νορμάλ κατάσταση!
-
@criuser said in VW Tiguan 2024:
Μπορεί αλλά τα αιρκρος είναι του 2018 και του 2020.
Δεν είναι παλιά.
Να μην σας δείξω φώτα μπροστινά της ΧΑΝΤΙΑ και πάθετε πλάκα.
Η να σας δείξω...
Σωστό φανάρι μικρό και ενσωματωμένο ωραια στην μάσκα τι να κάψει ο ήλιος;
Μην ξεχνάς η Πεζό ξεκίνησε την μόδα με τα φανάρια που άρχιζαν στον προφυλακτήρα και κατέληγαν στην μπροστινή κολώνα ...στα 3-4 χρόνια κατακίτρινα ! -
Καλησπέρα!
Αυτές τις μέρες παρέλαβα το Tiguan έκδοση "More" και ξεκίνησα να κάνω βόλτες όλη την οικογένεια.
Αυτό που παρατήρησα στο test drive που μου έδωσαν, είναι πως ο κινητήρας 1.5 (150 άλογα) είναι γενικά ψοφίμι. Οκ δεν έχω απαιτήσεις και επέλεξα τον ίδιο κινητήρα για το δικό μου.
Σε 4 πραγματάκια θα ήθελα βοήθεια:
-
Πως βλέπω τα συνολικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου;
-
Στον λεβιέ τον ταχυτήτων, η επιλογή "S" τι κάνει;
-
Χωρίς να πατάω γκάζι, σε ευθεία, η κατανάλωση είναι στα 8lt, σωστό είναι; δεν θα έπρεπε να κατεβαίνει; Στα review γράφουν πως το αυτοκίνητο υποστηρίζει "coasting" όπου απενεργοποιείται η κινητήρας.
-
Αυτοκίνητα του 2024 άρχισαν να βάζουν υποχρεωτικά τον "συναγερμό" όταν περάσω το όριο ταχύτητας, και μπορώ να το απενεργοποιήσω μόνο προσωρινά. Διάβασα πως σε άλλες χώρες αφαιρούν το ηχειάκι που κάνει τον συναγερμό. Υπάρχουν άλλες επιλογές, όχι τόσο δραστικές;
Ευχαριστώ πολύ.
-
-
@tiguanos said in VW Tiguan 2024:
Καλησπέρα!
Αυτές τις μέρες παρέλαβα το Tiguan έκδοση "More" και ξεκίνησα να κάνω βόλτες όλη την οικογένεια.
Αυτό που παρατήρησα στο test drive που μου έδωσαν, είναι πως ο κινητήρας 1.5 (150 άλογα) είναι γενικά ψοφίμι. Οκ δεν έχω απαιτήσεις και επέλεξα τον ίδιο κινητήρα για το δικό μου.
Σε 4 πραγματάκια θα ήθελα βοήθεια:
-
Πως βλέπω τα συνολικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου;
-
Στον λεβιέ τον ταχυτήτων, η επιλογή "S" τι κάνει;
-
Χωρίς να πατάω γκάζι, σε ευθεία, η κατανάλωση είναι στα 8lt, σωστό είναι; δεν θα έπρεπε να κατεβαίνει; Στα review γράφουν πως το αυτοκίνητο υποστηρίζει "coasting" όπου απενεργοποιείται η κινητήρας.
-
Αυτοκίνητα του 2024 άρχισαν να βάζουν υποχρεωτικά τον "συναγερμό" όταν περάσω το όριο ταχύτητας, και μπορώ να το απενεργοποιήσω μόνο προσωρινά. Διάβασα πως σε άλλες χώρες αφαιρούν το ηχειάκι που κάνει τον συναγερμό. Υπάρχουν άλλες επιλογές, όχι τόσο δραστικές;
Ευχαριστώ πολύ.
Λυπάμαι που θα στο πω. Παίρνεις αγκαλιά το manual του αυτοκινήτου, πας στο αυτοκίνητο, ξεκινάς το διάβασμα και αυτά που θες να κάνεις, μόλις τα βρεις στο manual και τα διαβάσεις, τα κάνεις.
Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις το πρωί της Κυριακής, αλλά έτσι θα αποκτήσεις πλήρη εικόνα των λειτουργιών του αυτοκινήτου. -
-
Λυπάμαι που θα στο πω. Παίρνεις αγκαλιά το manual του αυτοκινήτου, πας στο αυτοκίνητο, ξεκινάς το διάβασμα και αυτά που θες να κάνεις, μόλις τα βρεις στο manual και τα διαβάσεις, τα κάνεις.
Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις το πρωί της Κυριακής, αλλά έτσι θα αποκτήσεις πλήρη εικόνα των λειτουργιών του αυτοκινήτου.χαχα RTFM !!
ok για τα 1,2,3. Το 4 δεν είναι θέμα manual.
-
@caro-0 said in VW Tiguan 2024:
Όσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει με ή χωρίς φιμε η διάφορα είναι τεράστια.
Το καλόκαιρι αν είσαι με σορτς ή έχεις το δεξί χέρι ψηλά στο παράθυρο και με κλιματισμό, εννοείται νιώθεις το κάψιμο.
Στην Ελλάδα είναι το πρώτο και το μοναδικό απαραίτητο aftermarket αξεσουάρ.
Και εννοείται ότι το clima δουλεύει πιο χαμηλά.
Υπόψιν, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κεραμικές που είναι ανοιχτές αλλά λένε ότι κάνουν ακόμα καλύτερη δουλειά από τα κλασσικά φιμε στο θεσμό θερμοκρασίας.
Δεν γίνεται να νιώθεις το κάψιμο, είναι πλασίμπο αυτό που λες. Δεν μπορείς να καείς πίσω από κρύσταλλο
-
Και για το 4 αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα το γράφει σε πρώτη φάση το manual.
Σε 2η φάση κάτι στο YouTube ή το google.
Δεν έχεις ένα αμάξι που κυκλοφορεί καιρό και το έχουν πολλοί, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα των κρυφών λειτουργιών του.
(Αν ήταν κανένα Yaris Cross ή Corolla Cross, θα έπαιρνες κάποια απάντηση) -
Έλα γίναμε. Κάθεστε; Δείτε εδώ τι μου έκανε
https://ibb.co/yBmpWp2f
https://ibb.co/FLMxXSyM
https://ibb.co/23GS973B
https://ibb.co/SwfxkYKsΚατανοώντας τον εκνευρισμό της συγκυρίας, και για να σας προστατεύσουμε από μια κακή στιγμή που είχατε, σβήσαμε κάποιες ατυχείς εκφράσεις. Επίσης θα σβηστούν και οι επιθετικές απαντήσεις των συνομιλητών, χωρίς ποινές, καθώς θεωρούμε ότι όλα αυτά ήταν απόρροια ενός δικαιολογημένου εκνευρισμού, ο οποίος όμως οδήγησε σε εκφράσεις που δεν χαρακτηρίζουν το ήθος κανενός μέλους. {Admin}
-
Έλα ρε συ μην σκας!
Το πρώτο του... παράσημο!
Έτσι είναι τα οικογενειακά αυτοκίνητα, αύριο μεθαύριο το παιδί σου θα σου κάνει την πρώτη ρουκέτα πίσω , θα φάει σοκολάτα και θα τα κάνει χαλιά , θα σκάσει πάνω του με το πατίνι, θα σου χαλάσει το μηχανισμό στο παράθυρο με το άνοιξε κλείσε γιατί θα τον αφήνεις για να μην γκρινιάζει, θα κάτσει στα γόνατα σου να οδηγήσει και κάτι θα σου σπάσει γρατζουνισει στην κονσόλα, - εμένα με το πόδι του κάτι έκανε και έσπασε τον μηχανισμό που ρυθμίζει το ύψος - μέσα έξω του τιμονιού.Βρε έτσι είναι αυτά , να χαίρεσαι το εργαλείο σου που θα σου χαρίσει πολλές υπέροχες οικογενειακές στιγμές, μετά από λίγο καιρό κάθε φορά που τα βλέπεις μέσα σου θα χαζογελας που θα θυμάσαι πως έγιναν, μετά από αρκετά χρόνια που το μικρό θα έχει γίνει αγνώριστο από εκείνο το μωράκι που κρατούσες στο ένα χέρι , το 2χρονο που ψελιζε μπαμπά, το 4χρονο που σε έβλεπε σαν ήρωα και σε άκουγε με ανοιχτό το στόμα, θα τα κοιτάς αυτά και θα δακρύζεις!
-
Έλα ρε συ, και εγώ αυτό έκανα σε αυτοκίνητο φίλου, μόλις το αγόρασε. Του χτύπησα σε κράσπεδο την πόρτα. Κυριολεκτικά την πρώτη ημερα. Και βγήκε και το χρώμα.
Ποιοι ηλίθιοι φτιάχνουν τόσο ψηλά κράσπεδα;Τεσπά.
Χαλαστηκε αλλά μετά 2 ωρες του έφυγε. Λάθη γίνονται, εδώ σου λέω από την παραλαβή μου το είχαν χτυπήσει.
Μην δίνεις σημασία και δεν θα γίνει τίποτα ξανά, όσο του δίνεις τόσο γίνεται.
-
Δεν αποδέχομαι ότι ήταν λάθος με την κολώνα στο 1,5m και την συγκεκριμένη πόρτα που πρέπει να βάλει όλη της τη δύναμη για να κάνει ΤΕΤΟΙΑ μαλακία. Απλά δεν υπάρχει αυτό που ζω, είναι σουρεαλ...
VW Tiguan 2024