-
@cirus said in Toyota C-HR 2023:
Η σχεδίαση του βασίζεται πολύ στο παλιό.
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα.
Πήραν το one-off σχέδιο του 1ης γενιάς C-HR και το τραβήξανε "από τα μαλλιά", μέσα-έξω, για να μας πείσουν ότι παρουσίασαν κάτι "νέο"...
Προφανώς, περιορίζοταν και από το μηχανολογικά κομμάτι, που ουσιαστικά δεν άλλαξε, ώστε να παρουσιάσουν κάτι πραγματικά νέο σχεδιαστικά.
Να σου πω την αλήθεια καλύτερα, μην μπαίνω και σε έξοδα...
Όπως ξαναέγραψα, περί ορέξεως... -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
@cirus said in Toyota C-HR 2023:
Η σχεδίαση του βασίζεται πολύ στο παλιό.
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα.
Πήραν το one-off σχέδιο του 1ης γενιάς C-HR και το τραβήξανε "από τα μαλλιά", μέσα-έξω, για να μας πείσουν ότι παρουσίασαν κάτι "νέο"...
Προφανώς, περιορίζοταν και από το μηχανολογικά κομμάτι, που ουσιαστικά δεν άλλαξε, ώστε να παρουσιάσουν κάτι πραγματικά νέο σχεδιαστικά.
Να σου πω την αλήθεια καλύτερα, μην μπαίνω και σε έξοδα...
Όπως ξαναέγραψα, περί ορέξεως...καλα σε καμια περιπτωση δεν αξίζει να αλλάξεις το παλιο με το καινουργιο. Αυτο εχει νόημα για 2 μοντελα πιο παλιό και μετά... και ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα. Ειδικα που μηχανολογικα είναι ολοιδιο οπως σωστα λες και συμφωνω!!!!
Τωρα σε αυτό το τραβηξαν από τα μαλλια εγώ προσωπικά δεν το βλέπω έτσι. Βελτίωσαν την σχεδιαση του για μένα και το έκαναν ομορφότερο.
Οπως είπα δεν υπάρχει σωστο και λάθος σε εμφάνιση. Πως το βλέπει ο καθενας είναι
-
Μηχανολογικά ολόιδιο κύριοι αλλά, η αλήθεια είναι, ότι το 5th gen hybrid 1.8 140ps όταν το οδήγησα ήταν η μέρα με τη νύχτα. Πλέον το αμάξι απέκτησε λίγη ψυχή, τουλάχιστον μέχρι τις νόμιμες ταχύτητες ταξιδιού.
-
Συμφωνώ, και εμένα μου δίνει την αίσθηση ότι ακόμα και με τις 19αρες στο πάτημα είναι αρκετά πιο σβέλτο από το 1ης γενιάς που φαινόταν λίγο νοθρό... Τουλάχιστον όσο μπορώ να θυμάμαι μιας και το προηγούμενο το είχα οδηγήσει ή συνοδηγήσει πριν αρκετό καιρό.
-
Ειπαμε ειναι αρκετα πιο γρηγορο και αθορυβο απο το προηγουμενο ,το προηγουμενο ομως ηταν τουλαχιστον 5 σκαλοπατια πανω σε ποιοτητα μεσα.
Επισης ενα αλλο που ακουσα και με φοβιζει (δεν ξερω αν ειναι αληθεια)ειναι πως ο λεβιες στο καινουργιο δεν ειναι λεβιες αλλα πλακετα. -
@sabas_thess said in Toyota C-HR 2023:
Μηχανολογικά ολόιδιο κύριοι αλλά, η αλήθεια είναι, ότι το 5th gen hybrid 1.8 140ps όταν το οδήγησα ήταν η μέρα με τη νύχτα. Πλέον το αμάξι απέκτησε λίγη ψυχή, τουλάχιστον μέχρι τις νόμιμες ταχύτητες ταξιδιού.
Ναι έχει αρκετά μεγάλη διαφορά το νέο κινητήριο σύνολο (βασικά ισχυρότερο μοτέρ, καλύτερη μπαταρία και διαχείτιση αυτής και του ινβέρτερ)....οδήγησα την Κορόλα και είδα διαφορά από την δικιά μου. Τόση διαφορά που θα πλήρωνα 2-3.000€ για να παρω την 140αρα, αλλά όχι €8-10.000 που ειναι η διαφορά.
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Επισης ενα αλλο που ακουσα και με φοβιζει (δεν ξερω αν ειναι αληθεια)ειναι πως ο λεβιες στο καινουργιο δεν ειναι λεβιες αλλα πλακετα.
Εεε και? Τα περισσότερα αυτόματα είναι έτσι εδώ και 10+ χρόνια. Απλά η τογιότα είχε μείνει πίσω (και σε αυτό)....χαχα!!
-
Ειπαμε ειναι αρκετα πιο γρηγορο και αθορυβο απο το προηγουμενο ,το προηγουμενο ομως ηταν τουλαχιστον 5 σκαλοπατια πανω σε ποιοτητα μεσα.
Επισης ενα αλλο που ακουσα και με φοβιζει (δεν ξερω αν ειναι αληθεια)ειναι πως ο λεβιες στο καινουργιο δεν ειναι λεβιες αλλα πλακετα.Δεν έχω οδηγήσει το νέο chr αλλά έχοντας το cc με τον ίδιο κινητήρα σαν θόρυβος δεν είναι μεγάλη η διαφορά. Υπάρχει μεν βελτίωση αλλά θεωρώ είναι μικρή. Πιστεύω θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά σε αυτό τον τομέα.
Από την άλλη σε επιδόσεις είναι πραγματικά πολυ μεγάλη η βελτίωση και όχι μόνο σε επιτάχυνση κτλπ αλλά και η εναλλαγή από το θερμικό σε ηλεκτρικό είναι εντελώς seamless πλέον. Και όλο αυτό κρατώντας την κατανάλωση στα ίδια (αν όχι λίγο καλύτερα) επίπεδα.
Όσο αφορά την ποιότητα του εσωτερικού σε σχέση με το παλιό chr αν μπεις back to back θα καταλάβεις ότι είναι πρακτικά ίδια... -
Ο lap σχολίασε για το δίλιτρο μοτέρ του νέου chr. Eπειδή το ίδιο φοράει ήδη το cc με ίδιο adas, infotainment κλπ, μετά από ένα χρόνο που το οδηγώ η απόδοση του δίλιτρου μοτέρ για τα κυβικά, την ιπποδύναμη και το στήσιμο του αυτοκινήτου (suv) είναι εκτός συναγωνισμού πάντα σε σχέση με τα λοιπά suv της κατηγορίας. Με το 5ης γενιάς υβριδικό σύστημα πραγματικά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, σε αστική χρήση κινείσαι με καταναλώσεις 3,5-5 σε sport mode. Σχεδόν αδύνατο για αυτοκίνητα του όγκου και του βάρους αυτού με δίλιτρο μοτερ. -
Δεν ξέρω....αλλά πραγματικά η toyota έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. 200 άλογα σε ένα βουβαλακι και κατανάλωση από παπάκι
-
Επισης ενα αλλο που ακουσα και με φοβιζει (δεν ξερω αν ειναι αληθεια)ειναι πως ο λεβιες στο καινουργιο δεν ειναι λεβιες αλλα πλακετα.Δεν το έχω οδηγήσει, αλλά διατηρώ επιφυλάξεις κατά πόσο η μεγαλυτερη μπαταρία του νέου C-HR (ο βενζινοκινητήρας παραμενει ιδιος) μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ τη δυναμική του αυτοκινήτου.
Όσο βλέπω επιθετικό marketing για το νέο C-HR, τόσο κρατάω μικρό καλάθι...
Το 1ης γενιάς C-HR, για πολλούς και διάφορους λόγους, πουλούσε μεχρι τη δύση της καριέρας τoυ από μόνο του χωρίς ανάγκη διαφήμισης, παρά τον ιδιαίτερο σχέδιασμό του, που δεν είναι για όλους.
Εν πάση περιπτώσει, δεν έχει νόημα να διυλίζουμε τον κώνωπα.
Δηλώνω απόλυτα ευχαριστημένος από το δικό μου C-HR σε διάφορα επιπεδα και πολύ δύσκολα θα το άλλαζα με το νέο.
Εύχομαι σε όποιον του αρέσει το νέο C-HR και τελικά το επιλέξει, να το ευχαριστηθεί. -
Σαν προσπάθεια να πείσεις για κάτι τον εαυτό σου μου μοιάζει όλο αυτό
-
Έλα....άντε.... Δωσ'το, βάλε λίγα ακόμα και πάρε το νέο το δίλιτρο
Βάλε και διχρωμία και άσε τους άλλους να κουρεύονται
-
Βλέπω όλο και περισσότερα καθημερινά στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό που έχω να πώ είναι πως ενώ το είχα εκθειάσει σχεδιαστικά απο αυτά που έβλεπα σε βίντεο και φωτό , στην πραγματικότητα δεν μου αρέσει , κάτι που δεν μπορώ να το προσδιορίσω με χαλάει στις αναλογίες του.
Αλλάζει πολύ και ανάλογα με το χρώμα , σε λευκό τα πίσω φωτιστικά σώματα φαίνονται σαν παράταιρα , και μπροστά αδιάφορο , ατσούμπαλο απο το πλάι.
Μόνο σε κοκκινο κάπως τρώγεται και πίσω σε μαύρο.
Νομίζω πως αυτή η περίεργη διχρωμία που έχουν σαν επιλογή με οροφή και πίσω μέρος είναι απαραίτητη για να δείξει αυτό που ήθελαν να πετύχουν οι σχεδιαστές , φουσκωμένο πίσω και επιθετικό με ένταση προς τα μπρός.
Το προηγούμενο στις ωραίες εκδόσεις του εξακολουθεί να είναι πολύ πιο ενδιαφέρον νομίζω.
Ίσως και αυτό να ωριμάσει περισσότερο στο μάτι σε 1-2 χρόνια και να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον , αλλά σίγουρα δεν έχει αυτό το απίστευτο φουτουριστικό σχέδιο του πρώτου που ξένιζε αρχικά αλλά δεν μπορούσε κανείς να μην το χαρακτηρίσει σπόρ και ενδιαφέρον απο την πρώτη στιγμή.
-
@vagkirk said in Toyota C-HR 2023:
Βλέπω όλο και περισσότερα καθημερινά στους δρόμους τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό που έχω να πώ είναι πως ενώ το είχα εκθειάσει σχεδιαστικά απο αυτά που έβλεπα σε βίντεο και φωτό , στην πραγματικότητα δεν μου αρέσει , κάτι που δεν μπορώ να το προσδιορίσω με χαλάει στις αναλογίες του.
Αλλάζει πολύ και ανάλογα με το χρώμα , σε λευκό τα πίσω φωτιστικά σώματα φαίνονται σαν παράταιρα , και μπροστά αδιάφορο , ατσούμπαλο απο το πλάι.
Μόνο σε κοκκινο κάπως τρώγεται και πίσω σε μαύρο.
Νομίζω πως αυτή η περίεργη διχρωμία που έχουν σαν επιλογή με οροφή και πίσω μέρος είναι απαραίτητη για να δείξει αυτό που ήθελαν να πετύχουν οι σχεδιαστές , φουσκωμένο πίσω και επιθετικό με ένταση προς τα μπρός.
Το προηγούμενο στις ωραίες εκδόσεις του εξακολουθεί να είναι πολύ πιο ενδιαφέρον νομίζω.
Ίσως και αυτό να ωριμάσει περισσότερο στο μάτι σε 1-2 χρόνια και να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον , αλλά σίγουρα δεν έχει αυτό το απίστευτο φουτουριστικό σχέδιο του πρώτου που ξένιζε αρχικά αλλά δεν μπορούσε κανείς να μην το χαρακτηρίσει σπόρ και ενδιαφέρον απο την πρώτη στιγμή.
It couldn't be better expressed...
Τις ίδιες ακριβώς εντυπώσεις έχω κι εγώ, αλλά δεν μπορώ να πω πολλά γιατί είμαι "προκατειλημμένος" υπέρ του 1ης γενιάς C-HR... -
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Έλα....άντε.... Δωσ'το, βάλε λίγα ακόμα και πάρε το νέο το δίλιτρο
Βάλε και διχρωμία και άσε τους άλλους να κουρεύονται
Αν είναι να μπλέξω με κυβικά, προτιμώ να πάρω Lexus...
-
@georgemit said in Toyota C-HR 2023:
Σαν προσπάθεια να πείσεις για κάτι τον εαυτό σου μου μοιάζει όλο αυτό
Ξεκίνησα από ένα οικονομοτεχνικό σχόλιο για το GR Ultimate που ανέβασε ο lap, αλλά "ξεχείλωσε" το πράγμα μετά, ως συνήθως...
Δεν είναι κακό αυτό, σεβαστός ο διάλογος και όλες οι απόψεις.
Ακόμα αγοράζω αξεσουάρ για το δικό μου, οπότε δύσκολα θα το άλλαζα στην παρούσα φάση, ειδικά με το νέο C-HR. -
-
Έχω το αμάξι περίπου κανένα μήνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δίλιτρο AWD και καίει κάτι 4άρια σαν να οδηγάω σκούτερ.
Δυνατό καί άμεσο επίσης. Ανάρτηση λίγο πιο σκληρή για τους ελληνικούς δρόμους αλλά καλή.
Και σε χωματόδρομο με λάσπες μπηκε χωρις κανενα θεμα.
Μόνη παραφωνία τα πολλά ηλεκτρονικά (ειδικά αυτό που με υπέρυθρες επιτηρεί αν κοιτάς μπροστά) αλλά είναι εκεί για την ενίσχυση της ασφάλειας.
-
@astana2828 said in Toyota C-HR 2023:
Έχω το αμάξι περίπου κανένα μήνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δίλιτρο AWD και καίει κάτι 4άρια σαν να οδηγάω σκούτερ.
Δυνατό καί άμεσο επίσης. Ανάρτηση λίγο πιο σκληρή για τους ελληνικούς δρόμους αλλά καλή.
Και σε χωματόδρομο με λάσπες μπηκε χωρις κανενα θεμα.
Μόνη παραφωνία τα πολλά ηλεκτρονικά (ειδικά αυτό που με υπέρυθρες επιτηρεί αν κοιτάς μπροστά) αλλά είναι εκεί για την ενίσχυση της ασφάλειας.
Καλοτάξιδο πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!!
Ο αισθητήρας που επιτελεί τον οδηγό μπορεί να απενεργοποιηθεί ή έστω ρυθμιστεί ώστε να μην γίνετε τόσο κουραστικός; -
@astana2828 said in Toyota C-HR 2023:
Έχω το αμάξι περίπου κανένα μήνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δίλιτρο AWD
Wow....λίγα τέτοια λογικά θα κυκλοφορήσουν, σπάνιο τέρας, αλλά φανταστικό!! Να το χαρείς με Υγεία.
Toyota C-HR 2023