-
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
@gchris7 said in Toyota C-HR 2023:
@gchris7 said in Toyota C-HR 2023:
Τα πρόσφατα Τογιότα έχουν γκαζάκι αλλά τόσο όσο για να παίξεις με καμία επιτάχυνση που θα πάρεις το boost της μπαταριας.
Για τελικές κλπ ουτε για πλάκα
Άσε που όταν ανεβάζουν βγάζουν μια αίσθηση αν θα προλάβεις να επιταχυνεις ή θα σκορπίσουν στην πορεία.
Ειδικά κάτι κουδούνια στυλ ΥC προσπαθούν, πατάνε και σχετικά καλά αλλά η αίσθηση είναι ότι οδηγείς DIY αμαξάκι από το interaction τους με την ατμόσφαιραΔηλαδή οι νέοι κινητήρες στα corolla, chr κτλπ. με τα 140 και τα 200 αλογα, με 0- 100 στα 9.5 και 7.5 δευτερόλεπτα και με καταναλώσεις βέσπας είναι τόσο χάλια και τοσο πίσω από τον ανταγωνισμό ε?
Μαλλον δεν διαβάζεις όσα γράφω!
Ειπα για τελικές και όχι για επιταχύνσεις και φυσικά για ποιοτητα υλικών και συναρμογής που χαλάνε την εμπειρία με αεροδυναμικους θορύβους λόγω ελλειπούς μόνωσης, παράθυρα που τρέμουν και πλαστικά που κάνουν τσικι τσίκι!Μια χαρα διάβασα τι έγραψες.
Τα yaris δεν έχουν τους νέους κινητήρες.
Οδηγησες λοιπόν chr και corolla και είδες επιταχύνσεις τόσο οσο και πλαστικα που κανουν τσικι τσικι?
Αλλά ακόμα και το yaris cross να πιάσουμε τόσο χάλια και τοσο πίσω είναι απο τον ανταγωνισμό με τα 23 χιλιαρικα που ξεκινάει? Με τι ακριβώς το συγκρίνουμε?Τους νέους έχουν .... από το απερχόμενο chr παραπάνω γενιά είναι!
Ο νέος 1,8 ειναι ίδιας γενιάς με τον 1,5 του yarisΟ 1.8 βενζινοκινητήρας του f/l Corolla και του 2nd gen C-HR ειναι ίδιος με τον βενζινοκινητήρα του προ-f/l Corolla και του 1st gen C-HR (κωδικός κινητήρα 2ZR-FXE).
Το μόνο που αλλάζει είναι η γενιά του υβριδικού συστήματος (από 4η σε 5η) με λίγο μεγαλύτερη μπαταρία. -
@cirus said in Toyota C-HR 2023:
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Συμφωνω με προλαλησαντα.
Και επειδη λεω αληθειες παντα θα πω το εξης
Το xceed το λατρευω αλλα επειδη μου ετυχαν πολλα καλα που μου μειωσαν τα χλμ στα μισα και παραπανω.Αν μου το κρατουσαν 25 με 26(υπερβολη?Μπορει)Θα το εδινα και θα επαιρνα το chr.Οχι απο πλευρας οικονομιας γιατι οκ ειναι πολυ ακριβο.Αλλα γιατι μου ερχεται κριμα να καθεται το xceed στο γκαραζ που ειναι diesel.
Απλα φοβαμαι να το παω γιατι δεν ξερω τι θα ακουσω
Αν εβρισκα δε το 1ης γενιας το επαιρνα με κλειστα ματια.κράτα το xceed δεν εχει κανένα πρόβλημα είναι πολύ καλό αμάξι και δεν θα πάθει τίποτα αν κάθεται λίγο. και το chr Και όλα πρέπει να κινούνται εξάλου.
και δεν το λέω για το CHR. και puma να έλεγες να πάρεις θα σου έλεγα οτι δεν αξίζει να χάσεις τιμή από ολοκαίνουργιο αμάξι να πας σε άλλο ότι και να είναι αυτό
Δεν είναι πλέον απαραίτητο ότι θα χάσει τιμή, πουλώντας το αυτοκίνητό του.
Με τις συνεχείς ανατιμήσεις και τους χρόνους παράδοσης των καινούριων, τα μεταχειρισμένα κρατάνε πλεον τρελές τιμές. -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Συμφωνω με προλαλησαντα.
Και επειδη λεω αληθειες παντα θα πω το εξης
Το xceed το λατρευω αλλα επειδη μου ετυχαν πολλα καλα που μου μειωσαν τα χλμ στα μισα και παραπανω.Αν μου το κρατουσαν 25 με 26(υπερβολη?Μπορει)Θα το εδινα και θα επαιρνα το chr.Οχι απο πλευρας οικονομιας γιατι οκ ειναι πολυ ακριβο.Αλλα γιατι μου ερχεται κριμα να καθεται το xceed στο γκαραζ που ειναι diesel.
Απλα φοβαμαι να το παω γιατι δεν ξερω τι θα ακουσω
Αν εβρισκα δε το 1ης γενιας το επαιρνα με κλειστα ματια.κράτα το xceed δεν εχει κανένα πρόβλημα είναι πολύ καλό αμάξι και δεν θα πάθει τίποτα αν κάθεται λίγο. και το chr Και όλα πρέπει να κινούνται εξάλου.
και δεν το λέω για το CHR. και puma να έλεγες να πάρεις θα σου έλεγα οτι δεν αξίζει να χάσεις τιμή από ολοκαίνουργιο αμάξι να πας σε άλλο ότι και να είναι αυτό
Δεν είναι πλέον απαραίτητο ότι θα χάσει τιμή, πουλώντας το αυτοκίνητό του.
Με τις συνεχείς ανατιμήσεις και τους χρόνους παράδοσης των καινούριων, τα μεταχειρισμένα κρατάνε πλεον τρελές τιμές.ΑΝ τα καταφέρει να το πουλήσει όσο το πήρε και να μην χασει οκ αλλά το βλέπω πολύ πολύ δύσκολο. Εγώ νομίζω θα χάσει χρήματα και είναι κρίμα για καινούργιο αυτοκίνητο.
εξάλου χρόνοι παράδοσης μεγάλοι πλέον δεν υφίστανται για τα περισσότερα αυτοκίνητα. Είναι πλέον τα περισσότερα ετοιμοπαράδοτα ή με μικρό χρόνο παράδοσης καμία σχέση με αυτό που βιώσαμε για 1,5 χρόνο
-
@npapanik said in Toyota C-HR 2023:
@chrisk6 said in Toyota C-HR 2023:
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
Τωρα εχεις καινουριο αυτοκινητο και θα ταξιδευεις με 120 η 130?
Δεν ειπαμε σταθερα 180-200 αλλα τα 150 πλεον ειναι ευκολα για τα περισσοτερα αυτοκινητα (οχι κουβαδακια προφανως).Δεν έχει σημασία τι έχεις, αλλά το να είσαι νόμιμος. Όλα τα άλλα ειναι δικαιολογίες. Και Φεράρι να έχεις, ειναι παράνομο να κινείσαι με 150χαω, απλό και τέλος.
Γι αυτο στο εξωτερικο σκεφτονται να αλλαξουν τα ορια ταχυτητας που ειναι εδω και ποσα χρονια ιδια.
Τι να ειχες σακαρακα που στα 130 ετρεμε ολοκληρο και ηθελε 2 χλμ να σταματησει και τι να εχεις αυτοκινητο που στα 130 κοιμαται και θελει 50-60 μ (πχ).
Με 10-20 χλμ παραπανω δεν ασχολουνται ουτε στην τροχαια.
Παρανομος εισαι αν δεν κανεις πολλα οταν οδηγεις...οχι αν παραβιασεις το οριο 10-20 χλμ.Μίλαγα κάποια στιγμή Χρήστο με ένα υψηλόβαθμο τροχονόμο περί των ορίων ταχύτητας. Αυτό που είχε πεί, και θεωρώ πως έχει απόλυτο δίκαιο, είναι ότι δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα ίδια (δυνατότητες/συντήρηση/κατάσταση) ούτε οι οδηγοί έχουν όλοι την ίδια ικανότητα. Αν λοιπόν πχ σηκώσουμε το όριο στα 150 και αφήσουμε τον οποιοδήποτε να πηγαίνει με αυτές τις ταχύτητες καταλαβαίνετε το πόσο θα ανεβάσουμε το ρίσκο.
Δεν χρειάζεται πιστεύω να αναφέρω ότι η απόσταση φρεναρίσματος ανεβαίνει εκθετικά και όχι γραμμικά, με αποτέλεσμα αυτό τα 20km αύξησης στην ταχύτητα να επιφέρουν δυσανάλογα μεγάλη αύξηση στην απόσταση φρεναρίσματος.
Οι τροχονόμοι ας κατσουν να γραψουν κανα φιμε, δακτυλιο κλπ ανουσια πραγματα ενώ μπροστά στα μάτια τους παίζουν οργια και ας αφησουν τις τεχνικές συζητήσεις....
Μιλάμε για οτι πιο αχρηστο στην Αστυνομία! -
Δεν ειπαμε σταθερα 180-200 αλλα τα 150 πλεον ειναι ευκολα για τα περισσοτερα αυτοκινητα (οχι κουβαδακια προφανως).Δεν έχει σημασία τι έχεις, αλλά το να είσαι νόμιμος. Όλα τα άλλα ειναι δικαιολογίες. Και Φεράρι να έχεις, ειναι παράνομο να κινείσαι με 150χαω, απλό και τέλος.
Γι αυτο στο εξωτερικο σκεφτονται να αλλαξουν τα ορια ταχυτητας που ειναι εδω και ποσα χρονια ιδια.
Τι να ειχες σακαρακα που στα 130 ετρεμε ολοκληρο και ηθελε 2 χλμ να σταματησει και τι να εχεις αυτοκινητο που στα 130 κοιμαται και θελει 50-60 μ (πχ).
Παρανομος εισαι αν δεν κανεις πολλα οταν οδηγεις...οχι αν παραβιασεις το οριο 10-20 χλμ.Μίλαγα κάποια στιγμή Χρήστο με ένα υψηλόβαθμο τροχονόμο περί των ορίων ταχύτητας. Αυτό που είχε πεί, και θεωρώ πως έχει απόλυτο δίκαιο, είναι ότι δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα ίδια (δυνατότητες/συντήρηση/κατάσταση) ούτε οι οδηγοί έχουν όλοι την ίδια ικανότητα. Αν λοιπόν πχ σηκώσουμε το όριο στα 150 και αφήσουμε τον οποιοδήποτε να πηγαίνει με αυτές τις ταχύτητες καταλαβαίνετε το πόσο θα ανεβάσουμε το ρίσκο.
Δεν χρειάζεται πιστεύω να αναφέρω ότι η απόσταση φρεναρίσματος ανεβαίνει εκθετικά και όχι γραμμικά, με αποτέλεσμα αυτό τα 20km αύξησης στην ταχύτητα να επιφέρουν δυσανάλογα μεγάλη αύξηση στην απόσταση φρεναρίσματος.
Οι τροχονόμοι ας κατσουν να γραψουν κανα φιμε, δακτυλιο κλπ ανουσια πραγματα ενώ μπροστά στα μάτια τους παίζουν οργια και ας αφησουν τις τεχνικές συζητήσεις....
Μιλάμε για οτι πιο αχρηστο στην Αστυνομία!Συμφωνω, χαζομαρες
Η στατιστική έχει δείξει τι είναι πολύ επικυνδινο και δεν είναι το μεγαλύτερο όριο ταχύτητας. Και δεν μιλάω για Ελλαδα μονο
Αν είναι σωστοι οι δρόμοι που υπάρχουν τα μεγαλύτερα όρια ταχύτητας μια χαρά ασφαλές είναι. Υπάρχουν και άλλες λωρίδες για τους πιο αργούς δεν χρειάζεται να είναι στην αριστερή προσπέρασης
οι ζωές χάνονται σε κακούς δρόμους και μέσα στην πόλη που περνάει ο καθένας με μεγάλες ταχύτητες και με κόκκινα. Αυτό θα έπρεπε να κοιτάξουν και όχι φοροεισπραχτικά μέτρα για όριο ταχύτητας σε συχρονους αυτοκινητοδρομούς
-
Καλα αν κοιτουσαν (μαλλον αν επαιρναν εντολη)τα παντα
Ταχυτητα μεσα σε πολη
Κοκκινο
Αναστροφη
Παρκαρισμα
Παπακια ειδικα νεοι
Εξατμισεις
Και αλλα πολλα .
Θα ειχε ξεχρεωθει η Ελλαδα -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Όπως έχω ξαναπεί, δεν υπάρχει το τέλειο αυτοκίνητο, ούτε όλα τα αυτοκίνητα ταιριάζουν σε όλους.
Ακριβώς αυτό! Εγώ μετά από 4 ημέρες με το Corolla αυτό συνεχίζω να πιστεύω. It’s not for me.
-
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Έχεις τις επαφές αποθηκευμένες στα αγγλικά;
Οχι lap κανονικα μολις πω ονομα παιρνει τηλ και επαναλαμβανει το ονομα με λαθος τονισμο καποια και την ανηψια μου οταν πω ανηψια λεει ...
Λεει..
Κληση Αλφα...Νι.....Ητα....Ψι...Γιοτα...ΑλφαTo «ανηψιά» είναι για να μην υποπτευθεί τίποτα η σύζυγος, ε;
-
Σε παραπέμπω στην υπογραφή μου..Ηρέμησε.
-
Συμφωνώ
-
@bassstarlet said in Toyota C-HR 2023:
Σε παραπέμπω στην υπογραφή μου..Ηρέμησε.
Εσύ με το bassstarlet χτυπάς τις 150άρες;
Θεέ μου σώσε μας 🫤 -
έχει κανένας παραλάβει ήδη? είχα ακούσει οτι τα πρώτα θα έρθουν τέλος Νοεμβρίου
-
Μπήκα συνοδηγός σήμερα για μια μικρή βόλτα.
Η ποιότητα των υλικών εσωτερικά δείχνει αναβαθμισμένη σε σχέση με όσα Toyota έχω δει, είναι όμως παρα πολύ στενάχωρο μέσα.
Στην μικρή βόλτα επίσης ένιωσα ότι είναι αρκετά σκληρό το στήσιμο του. -
@limited_one said in Toyota C-HR 2023:
Η ποιότητα των υλικών εσωτερικά δείχνει αναβαθμισμένη σε σχέση με όσα Toyota έχω δει, είναι όμως παρα πολύ στενάχωρο μέσα.
Στην μικρή βόλτα επίσης ένιωσα ότι είναι αρκετά σκληρό το στήσιμο του.η αισθηση οτι εισαι κλεισμενος στις δυο μπροστινες θέσεις, ειναι το μοναδικο σημειο που με κραταει πισω. Όταν μπηκα μέσα (οχι τεστ ντραιβ) και μετα γυρισα στο yaris που οδηγεί η σύζυγος, μου φανηκε πιο ευρύχωρο το yaris! Πως τα καταφεραν ετσι?
-
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
Στην μικρή βόλτα επίσης ένιωσα ότι είναι αρκετά σκληρό το στήσιμο του.η αισθηση οτι εισαι κλεισμενος στις δυο μπροστινες θέσεις, ειναι το μοναδικο σημειο που με κραταει πισω. Όταν μπηκα μέσα (οχι τεστ ντραιβ) και μετα γυρισα στο yaris που οδηγεί η σύζυγος, μου φανηκε πιο ευρύχωρο το yaris! Πως τα καταφεραν ετσι?
Και εμένα μου έκανε εντύπωση γιατί το θεωρούν ότι ανοίξει στην κατηγορία C
-
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
Η εικόνα μιλάει από μόνη της...
-
Στο Autogefuhl o Thomas αναφέρει ότι στην phev και στις εκδηλώσεις με 20αρες ζάντες έχει "frequency" damper μαλακώνουν και σκληραίνουν αυτόματα.
-
ΑΝ τα καταφέρει να το πουλήσει όσο το πήρε και να μην χασει οκ αλλά το βλέπω πολύ πολύ δύσκολο. Εγώ νομίζω θα χάσει χρήματα και είναι κρίμα για καινούργιο αυτοκίνητο.
Cirus κατω απο 26 αντε 25.5 δεν το εδινα με τιποτα.Οπως λες το αμαξι ειναι καινουργιο 14χιλ χλμ....ΚΑΙ τα σπαει .
-
ΑΝ τα καταφέρει να το πουλήσει όσο το πήρε και να μην χασει οκ αλλά το βλέπω πολύ πολύ δύσκολο. Εγώ νομίζω θα χάσει χρήματα και είναι κρίμα για καινούργιο αυτοκίνητο.
Cirus κατω απο 26 αντε 25.5 δεν το εδινα με τιποτα.Οπως λες το αμαξι ειναι καινουργιο 14χιλ χλμ....ΚΑΙ τα σπαει .
και τι φαγωθηκες ρε να πάρεις το CHR? Εκτος από κατανάλωση (πολύ μικρη διαφορά για σενα που δεν ζεις σε μεγαλούπολη με μεγαλη κίνηση) σε τι άλλο υπετερει? αντιθετως σε χώρους πισω και αποσκευων μειωνεκτεί εναντι του KIA οπότε δεν καταλαβαίνω.
-
και τι φαγωθηκες ρε να πάρεις το CHR? Εκτος από κατανάλωση (πολύ μικρη διαφορά για σενα που δεν ζεις σε μεγαλούπολη με μεγαλη κίνηση) σε τι άλλο υπετερει? αντιθετως σε χώρους πισω και αποσκευων μειωνεκτεί εναντι του KIA οπότε δεν καταλαβαίνω.
Τονισα αν το εδινα 26 .Εκει οκ παρακατω οχι.Βγαζω γουστα τι να κανω
Toyota C-HR 2023