-
@monman2 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Θα στο απλοποίησω ακόμα, ζητάς πινακιδα και αριθμό πλαισίου από τον πωλητή, λύνεις το 90% της ανησυχίας που έχεις γιατί αυτός που θα στα δώσει χωρίς μα μου είναι καθαρός.
Με την πινακίδα βάζεις τον ασφαλιστή σου να κάνει έλεγχο για ζημιές.
Με τον αριθμό πλαισίου πας αντιπροσωπεία κσι ζητάς ιστορικό, αν πουν προσωπικά δεδομένα παίρνεις μπροστά τους τον πωλητή να δώσει άδεια.
Αν βγει ΟΚ κλείνεις ραντεβού στην αντιπροσωπεία της πόλης που είναι το αυτοκίνητο για τον τελικό έλεγχο .
Καλό ειναι να εισαι παρών γιατί αν πάρεις το οριστικό ΟΚ πάτε σε ένα ΚΕΠ κάνεις την μεταβίβαση το παίρνεις και φεύγεις στο σπίτι σου .Για να ειναι καλυμμενο το συνεργειο μονο με αποδειξη εντολης ιδιοκτητη.
-
πάτε σε ένα ΚΕΠ κάνεις την μεταβίβαση το παίρνεις και φεύγεις στο σπίτι σου .
Δεν χρειάζεται η μεταβίβαση γίνεται ηλεκτρονικά όποτε θες πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.
-
@green-power said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
πάτε σε ένα ΚΕΠ κάνεις την μεταβίβαση το παίρνεις και φεύγεις στο σπίτι σου .
Δεν χρειάζεται η μεταβίβαση γίνεται ηλεκτρονικά όποτε θες πολύ πιο γρήγορα και εύκολα.
Συμφωνώ αλλά αυτός που αγόρασε και πλήρωνε αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια στο ΚΕΠ παρά σε μια καφετέρια ,ασε που δεν δούλευε ο εκτυπωτής μου και 15Αυγουστο που να βρεις άκρη...
-
Καλησπέρα,
Τις ημέρες αυτές είχα τον χρόνο να διαβάσω αρκετά ενδιαφέροντα θέματα-θυσαυρούς-στο forum. Ενα από αυτά ήταν το Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Στο συγκεκριμένο θέμα, βρίσκω κάποια σημεία τα οποία συμπύπτουν με την δική μου ιστορία που βίωσα αυτές τις ημέρες.
Είχα επικοινωνήσει με ένα πωλητή για να δώ ένα αυτοκίνητο. Στην πρώτη συζήτηση του είπα αν έχει τα στοιχεία του αυτοκινήτου (βιβλίο service, ΚΤΕΟ) μου έδωσε να καταλάβω πως τα είχε. Το δεύτερο τηλέφωνο έγινε με σκοπό να συνενοηθούμε και αυτές τις ημέρες να συναντηθούμε από κοντά ώστε με παρουσία μηχανικού και των βιβλίων του να γίνει ο έλεγχος και να προχωρήσουμε άμεσα στην αγορά. Μόνο που δεν εξελέχθηκαν τα πράγματα όπως θα ήθελα.
Περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να μάθω την διαθεσιμότητα του. Υστερα από δύο προσπάθειες επικοινωνίας, με ενημέρωσε πως ένας αγοραστής θα πάρει κατευθείαν το αυτοκίνητο του βάζοντας τα χρήματα κατευθείαν στον τραπεζικό του λογαριασμό. Χωρίς δηλαδή να κάνει κάποιον έλεγχο(!)
Με αυτά και με τα άλλα, κατάλαβα πως ο αγοραστής δεν ήθελε να χάσει πολύ χρόνο και ίσως να ηθελε να δώσει το αυτοκίνητο, σε κάποιον άνθρωπο, κρύβοντας τις όποιες παθογένειες μπορεί να είχε το συγκεκριμενο αυτοκίνητο. Το λάθος μου ήταν πως από την αρχή έπρεπε να βρώ καποιον τρόπο ώστε να μου δείξει τα χαρτιά του.
Καλώς ήρθα λοιπόν στο club. Με αυτά και με τα άλλα, βλέπω πως αν συναντήσω ξανά τέτοιες περίπτωσεις, να με κάνει όσο τίποτε άλλο να πάρω ακόμα και ένα καινούριο αυτοκίνητο. Δεν θέλω να φτάσω σε τέτοιο σημείο, όμως ποτέ δεν λέω ποτέ.. -
@mike07 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Καλησπέρα,
Τις ημέρες αυτές είχα τον χρόνο να διαβάσω αρκετά ενδιαφέροντα θέματα-θυσαυρούς-στο forum. Ενα από αυτά ήταν το Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Στο συγκεκριμένο θέμα, βρίσκω κάποια σημεία τα οποία συμπύπτουν με την δική μου ιστορία που βίωσα αυτές τις ημέρες.
Είχα επικοινωνήσει με ένα πωλητή για να δώ ένα αυτοκίνητο. Στην πρώτη συζήτηση του είπα αν έχει τα στοιχεία του αυτοκινήτου (βιβλίο service, ΚΤΕΟ) μου έδωσε να καταλάβω πως τα είχε. Το δεύτερο τηλέφωνο έγινε με σκοπό να συνενοηθούμε και αυτές τις ημέρες να συναντηθούμε από κοντά ώστε με παρουσία μηχανικού και των βιβλίων του να γίνει ο έλεγχος και να προχωρήσουμε άμεσα στην αγορά. Μόνο που δεν εξελέχθηκαν τα πράγματα όπως θα ήθελα.
Περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να μάθω την διαθεσιμότητα του. Υστερα από δύο προσπάθειες επικοινωνίας, με ενημέρωσε πως ένας αγοραστής θα πάρει κατευθείαν το αυτοκίνητο του βάζοντας τα χρήματα κατευθείαν στον τραπεζικό του λογαριασμό. Χωρίς δηλαδή να κάνει κάποιον έλεγχο(!)
Με αυτά και με τα άλλα, κατάλαβα πως ο αγοραστής δεν ήθελε να χάσει πολύ χρόνο και ίσως να ηθελε να δώσει το αυτοκίνητο, σε κάποιον άνθρωπο, κρύβοντας τις όποιες παθογένειες μπορεί να είχε το συγκεκριμενο αυτοκίνητο. Το λάθος μου ήταν πως από την αρχή έπρεπε να βρώ καποιον τρόπο ώστε να μου δείξει τα χαρτιά του.
Καλώς ήρθα λοιπόν στο club. Με αυτά και με τα άλλα, βλέπω πως αν συναντήσω ξανά τέτοιες περίπτωσεις, να με κάνει όσο τίποτε άλλο να πάρω ακόμα και ένα καινούριο αυτοκίνητο. Δεν θέλω να φτάσω σε τέτοιο σημείο, όμως ποτέ δεν λέω ποτέ..μπορείτε να μου στείλετε την αγγελία σε προσωπικό μήνυμα ή την έχει διαγράψει από το car.gr;
-
Καλησπέρα,
Καλώς ήρθα λοιπόν στο club. Με αυτά και με τα άλλα, βλέπω πως αν συναντήσω ξανά τέτοιες περίπτωσεις, να με κάνει όσο τίποτε άλλο να πάρω ακόμα και ένα καινούριο αυτοκίνητο. Δεν θέλω να φτάσω σε τέτοιο σημείο, όμως ποτέ δεν λέω ποτέ..Μην απογοητεύεσαι, θα δεις άλλους 10 τέτοιους μέχρι αν βρεις το κατάλληλο
-
Ιστορία Νο2.
Επικοινώνησα με άλλο έναν υποψήφιο πωλητή. Στην αρχή ήταν ομιλητικός και επικοινωνιακός, αυτό με έκανε να νιωσω οικείος μαζί του. Οταν ήρθαμε στο δια ταύτα μου είπε .. Πως δεν κάνει παζάρια στην τιμή (θα ρίξει την τιμή μόνο 100 ευρώ). Εν μέρη το δέκτηκα και του είπα πως αυτό μπορεί να γίνει αν το αυτοκίνητο δεν έχει κάποιο πρόβλημα, το οποίο απαιτει να ριξει το κόστος του αυτοκινήτου (λχ αλλαγή ελαστικών). Στην συνέχεια, όταν του είπα πως θα δούμε το αυτοκίνητο μαζί με μηχανικό, μου πρότεινε.. Πως αντί να έρχομαι στην Αθήνα με δικό μου μηχανικό, θα το δώσει σε έναν δικό του μάστορα και θα μου πει την κατάσταση του αυτοκινήτου. Μάλιστα, στο ενδεχόμενο της συμφωνίας (Χωρίς να έχουμε υπογράψει) ήθελε μια μικρή προκαταβολή μπροστά, ώστε κατά αυτό τον τρόπο να επικυρώσει την συμφωνία. Του χαμογέλασα, και έκλεισα την συνομιλία μας όπως πάντα ευγενικά (και το εννοώ)
Με όλο το θάρρος και τον σεβασμό, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό ορισμένων ανθρώπων. Ισως να βρίσκουν και τα κάνουν (μπορεί να ευθύνομαι και εγώ), όμως στα αλήθεια, θέλουν και τα λένε; Δηλαδή, ακόμα και αν έχουν κάποιον δόλο, αναρωτιέμαι η ψυχη τους δεν "βαραίνει"; Παιδιά, ή είμαι τόσο ρομαντικός, ή εχουμε αλλάξει σαν κοινωνία, και εξακολουθώ να ζώ στον δικό μου κόσμο.
Αν και θεωρητικά είναι ακόμα νωρίς, έχω την αίσθηση πως ήδη με έχει κουράσει αυτή η ιστορία. Δεν ξέρεις με ποιον μιλάς, τι σου λέει, αν πραγματικά τα εννοεί. Χαίρομαι πάρα πολύ με την υπομονή που έχετε, τις βαθιές σας γνώσεις και τις σωστές επιλογές που κάνετε (και το εννοώ πως χαίρομαι).
Αν κάτι δεν αλλάξει, ενδεχομένως η επόμενη συζήτηση που θα ανοίξω (εύχομαι να ειναι σύντομη) να ειναι για αγορά νεου αυτοκινήτου.
Αυτά από εμένα. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Να δεις που θα φτάσεις στο σημείο να μιλήσεις με κάποιον ντόμπρο και σταράτο και δεν θα τον πιστεύεις….
-
Συγνώμη, που είμαι καχύποπτος ή δύσπιστος. Δεν είναι αυτοσκοπός να βγάλω άρνηση, και φυσικά δεν θέλω να γίνει το θέμα που έχω ανοίξει, "σεντόνι". Βγαίνω εκτός θέματος και αισθάνομαι άσχημα.
Πριν μερικές ημέρες είχα μια συζήτηση με έναν "έμπορο" (η γνωριμία ήρθε από συγγενή μου, που τον γνωριζε πολύ καλά), ο οποίος ήθελε να μου πουλήσει αυτοκίνητο 167.000km , 9.500 ευρώ, μοντέλο του 2014 (πληροφοριακά στοιχεία). Μάλιστα, η μάσκα του αυτοκινήτου μπροστά ήταν σπασμένη και θα την άλλαζε (εχει λίγη σημασία). Τον ευχαρίστησα, του χαμογέλασα και φυσικά αρνήθηκα ευγενικά την πρόταση.
Καθώς συζητούσαμε, του "ξέφυγε" και είπε πως στην προηγούμενη δουλειά του, στα αυτοκίνητα προς πώληση γύριζαν τα km, δύο φορές κάτω και τα πουλούσαν. Μόλις κατάλαβε τι είπε, δαγκωνόταν. Ο ίδιος άνθρωπος που μου έλεγε για την παρατυπία την οποία έκανε, πήγε την ίδια στιγμή να μου πουλήσει αυτοκίνητο. Ακόμα και αν το αυτοκίνητο ήταν καλοσυντηρημένο με πραγματικά km, δεν θα το αγόραζα. Με αυτά που άκουσα και ακούω, πλέον η δυσπιστία μου έφτασε εκεί που δεν το πίστευα.
Ολο αυτο το διαστημα που έχουν τύχει πολλές και παρόμοιες περιπτώσεις. Αποφεύγω να τις συζητώ εδώ, για να μην "εκθιάζω" πράγματα και να μην "βαραίνω" το νήμα.
Τέλος, η τελευταία μου παράγραφος από την προηγούμενη συζήτηση, ήταν ένα γενικό συναίσθημα.
Με όλο το θάρρος και τον σεβασμό, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό ορισμένων ανθρώπων. Ισως να βρίσκουν και τα κάνουν (μπορεί να ευθύνομαι και εγώ), όμως στα αλήθεια, θέλουν και τα λένε; Δηλαδή, ακόμα και αν έχουν κάποιον δόλο, αναρωτιέμαι η ψυχη τους δεν "βαραίνει"; Παιδιά, ή είμαι τόσο ρομαντικός, ή εχουμε αλλάξει σαν κοινωνία, και εξακολουθώ να ζώ στον δικό μου κόσμο.
Αν και θεωρητικά είναι ακόμα νωρίς, έχω την αίσθηση πως ήδη με έχει κουράσει αυτή η ιστορία. Δεν ξέρεις με ποιον μιλάς, τι σου λέει, αν πραγματικά τα εννοεί. Χαίρομαι πάρα πολύ με την υπομονή που έχετε, τις βαθιές σας γνώσεις και τις σωστές επιλογές που κάνετε (και το εννοώ πως χαίρομαι).
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
-
Καθώς συζητούσαμε, του "ξέφυγε" και είπε πως στην προηγούμενη δουλειά του, στα αυτοκίνητα προς πώληση γύριζαν τα km, δύο φορές κάτω και τα πουλούσαν. Μόλις κατάλαβε τι είπε, δαγκωνόταν.
Eιναι γνωστό ότι 9 στους 10 εμπόρους γυρνάνε τα χλμ (και όχι απλά 2 φορές κάτω αλλά και 3 και 4!!). Το καταλαβαίνει κάποιος εαν δει τις τιμές πώλησης εδώ και στο εξωτερικό - καταλαβαίνει ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν.
Προσωπικά έχω αγοράσει αρκετά μεταχειρισμένα, είτε από επίσημη αντιπροσωπεία (παλαιότερα) είτε από ιδιώτη (αρκετές φορές τελευταία). Από ιδιώτη πάντα μετά από έλεγχο και χωρίς πολλά πολλά. Πλέον βαριέμαι τις βλακείες και να χάνω τον χρόνο μου και έτσι ξεκινάω πάντα την κουβέντα ώς εξής "Το αυτοκίνητο το θέλω και εαν ειναι όπως λες, το αγοράζω με ΧΧΧ λεφτά. Εαν συμφωνείς το πάμε να το δει ο μηχανικός μου και εφόσον ειναι ΟΚ άμεσα κάνουμε την μεταβίβαση και την πληρωμή". Με αυτή την πρόταση εαν ο άλλος λέει αλήθεια για το αμάξι, δέχεται - εαν δεν δεχτεί πάω στο επόμενο της λίστας.
Ακριβώς το ίδιο κάνω και σε όσα έχω πουλήσει, λέω τα πράγματα ως έχουν για αυτό και ακόμα και Μινι με 250.000χλμ το πούλησα γρήγορα, γιατι έλεγα στο τηλέφωνο τι έχει και γιατι ειναι χαμηλή η τιμή. Ο πρώτος που μου ειπε "ΟΚ" στο τηλέφωνο και ήρθε να το δει και να το ελέγξει, το πήρε.
-
Καλά κάνεις και είσαι καχύποπτος, κακώς όμως είσαι απαισιόδοξος. Υπομονή και επιμονή !
-
Εκτός από κάποιες ελάχιστες εταιρικές εμπορίες (αντιπροσωπείες) που πουλάνε δικά τους, μην ασχολείσαι με εμπόρους.
Ούτε με "ερασιτέχνες" εμπόρους, που βάζουν συνέχεια αγγελίες πώλησης.Δες ΜΟΝΟ αυτοκίνητα από ιδιώτες με την παραπάνω μέθοδο της δοκιμής.
Εγώ πάντως μεταχειρισμένο πήρα μια δυο φορές πολύ πιτσιρικάς, κι από τότε μόνο καινούρια.
-
Δεν είναι πάντα έτσι!
Συνήθως οι έμποροι όταν έχουν ένα πράγματι καλό κομμάτι, το δίνουν ακριβούτσικα! Οπότε εγώ θα κοιτούσα και αυτά στα οποία νιώθουν σίγουροι οι έμποροι και το χρεώνουν παραπάνω!
Οι τρελές ευκαιρίες συνήθως κάτι κρύβουν!
-
@lap said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Δεν είναι πάντα έτσι!
Συνήθως οι έμποροι όταν έχουν ένα πράγματι καλό κομμάτι, το δίνουν ακριβούτσικα! Οπότε εγώ θα κοιτούσα και αυτά στα οποία νιώθουν σίγουροι οι έμποροι και το χρεώνουν παραπάνω!
Οι τρελές ευκαιρίες συνήθως κάτι κρύβουν!
Ρουλετα ειναι το μτχ.
Κανεις τον τυπικο ελεγχο και παρακαλας να μην κατσει η στραβη.
Εμπορος ·αντιπροσωπος εδω στην πολη μου εβαλε καπελο 2χιλ. σε αυτοκινητο που του «επεστρεψε»πελατης του, λογο ηλεκτρολογικου πρόβληματος το οποιο δεν εχει λυθει ακομα. -
@piliourits said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Εκτός από κάποιες ελάχιστες εταιρικές εμπορίες (αντιπροσωπείες) που πουλάνε δικά τους, μην ασχολείσαι με εμπόρους.
Ούτε με "ερασιτέχνες" εμπόρους, που βάζουν συνέχεια αγγελίες πώλησης.Δες ΜΟΝΟ αυτοκίνητα από ιδιώτες με την παραπάνω μέθοδο της δοκιμής.
Εγώ πάντως μεταχειρισμένο πήρα μια δυο φορές πολύ πιτσιρικάς, κι από τότε μόνο καινούρια.
Πρέπει να είναι Ελάχιστοι οι πραγματικοί ιδιώτες στο car, ειδικά στα 5ετιας. Όσο μεγαλώνει η ηλικία των αυτοκινήτων, πέφτει το ποσοστό των εμπόρων και αυξάνεται αυτό των ιδιωτών.
Οι "δεξαμενές" αυτοκινήτων των εμπόρων είναι:
- Από εισαγωγή
- Από ληζινγκ
- Από ανταλλαγή
Όταν βλέπουν ότι κάποιο όχημα πουλάει, ψάχνουν να εισάγουν από έξω, όσο περισσότερο τραβάει το μοντέλο, τόσο χειρότερα αυτοκίνητα θα φέρουν, για να βγάλουν όσα περισσότερα μπορούν.
-
Θέλει τύχη υπομονή και γνώση η αγορά μεταχειρισμένου. Καλή υπομονή
-
@red_monster said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Θέλει τύχη υπομονή και γνώση η αγορά μεταχειρισμένου. Καλή υπομονή
Τυχη θελει, το 2001 αγορασα κορολα του 93 με 135000κμ σε πολυ καλη κατασταση. Στα 1500κμ ενα λιτρο λαδι εκαιγε.
-
Κάποτε είχα ποντάρει στο "χειρότερο" toyota iQ του car απο έμπορο στα 200 χλμ μακριά ,εισαγωγής με τα πιο πολλά χλμ και το πιο φθηνό.
Λακουβάκια γύρω γύρω, με γρατσουνιές οι προφυλακτήρες στις ακρες (και οι 4) και ζάντες που είχαν φουσκώματα και είχαν πετάξει το χρώμα... τα κακά σημάδια .
Από την άλλη δέχθηκε έλεγχο στην τοπική αντιπροσωπεία ,ήρθε να με πάρει με αυτό απο τα ΚΤΕΛ το είχε προσωπικό (του το πήρα με 2/3 βενζίνη
) και ετσι ήξερα στα 2 λεπτά οτι το κλίμα βγάζει παγάκια (Λάρισα 35 βαθμοί έξω) ...τα καλά σημάδια.
Το κράτησα 5 χρόνια και ήταν απο τα καλλίτερα αυτοκίνητα που είχα !
Δεν χρειάζεται να τα κάνουμε όλα ίσιωμα και το καλλίτερο κριτήριο για εμένα να ελέγξετε αν η επιχείρηση εμπορίας μεταχειρισμένων που θα συνδιαλλαγείτε εχει χρόνια παρουσίας σε ενα συγκεκριμένο σημείο χωρίς αλλαγές του στυλ "υπο νέα διεύθυνση" ΑΦΜ κλπ
υπάρχουν και αυτοί που θέλουν τα παιδιά τους να κληρονομήσουν ένα καλό όνομα και οχι κατάρες ...
Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου