-
Εν τω μεταξύ όποιος λέει το χειροκίνητο κιβώτιο "κουτάλα" του προτείνω μια βόλτα με το MX-5, ας πάει στο κάτω κάτω στην αντιπροσωπεία της Mazda για μισάωρο test-drive και ας μου πεί μετά οτι δεν το ευχαριστιέται.
Θα ήθελα να οδηγήσω και κάτι σε στυλ i20N αλλά ΔΕΝ είχε ούτε για στατικό δείγμα όταν πήγα επι της Βουλιαγμένης και αναγκάστηκα να περιεργαστώ τότε ένα N-line. Ο λεβιές επίσης ήταν εξαιρετικός εκεί, πιο σκληρός βέβαια στα κουμπώματα από του Mazda και να πω την αλήθεια μου άρεσε αντίστοιχα πολύ, άλλης βέβαια φιλοσοφίας. -
@elteo said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Νομίζω η Porsche Taycan και το αδερφάκι του στην Audi αν και ηλεκτρικά έχουν κιβώτιο.
Ναι, αυτόματο 2 ταχυτήτων στο πίσω μοτέρ.
-
Για να είμαστε ακριβείς, δεν μας πειράζει η κουτάλα, δηλαδή το να υπάρχει κιβώτιο ταχυτήτων στο όχημα, το ποδοκινητο συμπλεκτάρισμα είναι το πρόβλημα, ο συμπλέκτης τριβής, τόσο για την κούραση στη ρουτίνα της πόλης, όσο και για τις διακοπές ροπής στις αλλαγές στη σπορ οδήγηση, καταστάσεις ανάγκης κλπ.
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εν τω μεταξύ όποιος λέει το χειροκίνητο κιβώτιο "κουτάλα" του προτείνω μια βόλτα με το MX-5
Δίνουν τόσο φθηνά το mx5;;;; Λαϊκό mx5;
Θέλω και εγώ.....
-
Σήμερα σε εθνικές οδούς που ταξίδεψα....3 tesla model Y
Εντάξει νορμάλ του είδα τους ανθρώπους που τον οδηγούσαν, δεν είχαν κάποιο εμφανές κουσουρι.
-
Το mx5 ναι μεν το ευχαριστιεσαι αλλά όχι παντού και όχι κάθε μέρα και σίγουρα όχι σε ταξίδι.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εντάξει νορμάλ του είδα τους ανθρώπους που τον οδηγούσαν, δεν είχαν κάποιο εμφανές κουσουρι.
Πες και ότι τους προσπέρναγες με το 1.2λτ ατμοσφαιρικό σου αξίας 16.000€ με κόστος 12€ στα 100χλμ !
-
@panos2171 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το mx5 ναι μεν το ευχαριστιεσαι αλλά όχι παντού και όχι κάθε μέρα και σίγουρα όχι σε ταξίδι.
Εγω το ευχαριστιέμαι παντού πάντως, αλλά ταξίδι δεν έχω πάει. Still, ψάχνω που θα ευχαριστιόμουν κάτι που δεν έχει κιβώτιο, ήχο και κραδασμό και δε μπορώ να βρω σενάριο. Ούτε σε video game.
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Πες και ότι τους προσπέρναγες με το 1.2λτ ατμοσφαιρικό σου αξίας 16.000€ με κόστος 12€ στα 100χλμ !
10€ /100 χλμ όχι και 12!
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@panos2171 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγω το ευχαριστιέμαι παντού πάντως, αλλά ταξίδι δεν έχω πάει. Still, ψάχνω που θα ευχαριστιόμουν κάτι που δεν έχει κιβώτιο, ήχο και κραδασμό και δε μπορώ να βρω σενάριο. Ούτε σε video game.
Εντός πόλης σε καθημερινή χρήση και ταξίδι στην εθνική, όλα είναι θέμα χρήσης.
-
10€ /100 χλμ όχι και 12!
Κι 1€ από μένα δώρο, έστω με 9€, όσο θα φόρτιζαν κι οι ηλεκτροκίνητοι στα ΣΕΑ...
γράψ' το όμως να φαίνεται, να βλέπει κι ο κόσμος να μαθαίνει, ότι εσύ, κινούμενος εντός ορίων ταχύτητας στη εθνική, με 1200αρι Σουζουκάκι ατμοσφαιρικό πόλης που κοστίζει τα μισά απ' το model 3 και το 1/3 απ' το model Y, και καίει τα ίδια € σε βενζίνη ανά 100χλμ με το κόστος ταχυφορτιστή ρεύματος, τους προσπέρασες και τους 3 Τέσληδες γιατί πήγαιναν πιο αργά κι από ατμοσφαιρικό σούπερ-μίνι του 2012... -
10€ /100 χλμ όχι και 12!
Κι 1€ από μένα δώρο, έστω με 9€, όσο θα φόρτιζαν κι οι ηλεκτροκίνητοι στα ΣΕΑ...
γράψ' το όμως να φαίνεται, να βλέπει κι ο κόσμος να μαθαίνει, ότι εσύ, κινούμενος εντός ορίων ταχύτητας στη εθνική, με 1200αρι Σουζουκάκι ατμοσφαιρικό πόλης που κοστίζει τα μισά απ' το model 3 και το 1/3 απ' το model Y, και καίει τα ίδια € σε βενζίνη ανά 100χλμ με το κόστος ταχυφορτιστή ρεύματος, τους προσπέρασες και τους 3 Τέσληδες γιατί πήγαιναν πιο αργά κι από ατμοσφαιρικό σούπερ-μίνι του 2012...Τί σχέση έχει ένα suzuki με ένα Tesla; Εντελώς ασύγκριτα είναι σαν να λέμε ότι το ami στην πόλη κινείται πολύ πιο οικονομικά από ένα Tesla, με το ami να είναι πολλαπλάσιες φορές πιο φθηνό. Ε και;
Παρεπιπτόντως, Tesla ή οποιοδήποτε ηλεκτρικό δεν αγοράζεις για να κανείς κυρίως για ταξίδια, εκτός αν έχεις βίτσια. Ηλεκτρικό παίρνεις κυρίως για αστική-περιαστική χρήση και κανένα ταξίδι μια στο τόσο με τους όποιους περιορισμούς του. Για ταξίδια ΚΕΚ και κατα προτίμηση ντίζελ. Απλά δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο αυτοκίνητα με το ένα από αυτά όχι για εκεί που είναι η κυρίως η προβλεπόμενη χρήση του.
Είναι σαν να λέω ο κάτοχος Tesla πάτησε κάτω το Suzuki στα φανάρια και δεν έκαψε τίποτα, άδικη σύγκριση για το Suzuki. -
@jamesd said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τί σχέση έχει ένα suzuki με ένα Tesla; Εντελώς ασύγκριτα είναι σαν να λέμε ότι το ami στην πόλη κινείται πολύ πιο οικονομικά από ένα Tesla, με το ami να είναι πολλαπλάσιες φορές πιο φθηνό. Ε και;
Αν έβλεπες το Αμί να προσπερνάει στην εθνική τα Τέσλα, όπως έκανε ο φιλο-ηλεκτρικός Λαπ στο Σουζουκάκι του, κάτι πάει στραβα...
Δηλαδή αγοράζει κάποιος 5 μέτρα όχημα σαν το Υ, για αστική και περιαστική χρήση στην Αθήνα ε;
Μόνο αν ήταν κίτρινο και είχε κοκοβιό θα είχε νόημα, σαν ΙΧ όχι και τόσο, ότι πήρε κάποιος μοντελ Υ για να πηγαίνει τα παιδιά στο φροντιστήριο... -
Δεν πήγαιναν πιο σιγά, το ένα το είδα μετά από ΣΕΑ και τα άλλα δύο πήγαιναν με το όριο δηλαδή 130χλμ.
Νομίζω τα δύο από τα τρία ήταν φουλ φορτωμένα κόσμο.
Τεραστίων διαστάσεων το Υ. Η λαπαινα ρωτούσε αν πουλάει τόσο πολύ. Έχει ο κόσμος 40Κ τόσο εύκολα ρωτουσε; Χαχαχα τι 40;;;; 60Κ κοστιζει της είπα και έληξε η κουβέντα
Στο ταξίδι ειδα αλλά δύο Σουζούκι τα οποία πηγαιναν πιο αργά από το όριο.
-
Στο ταξίδι ειδα αλλά δύο Σουζούκι τα οποία πηγαιναν πιο αργά από το όριο.
Δεν μετράνε αυτοί, αμα ήταν Σουζούκια πήγαιναν με λάστιχα απ το γιούνιμογκ να μάσουν τις καρδαρες με το γάλα απ το μαντρί τώρα που σφάξανε τ αρνιά και πρήσΚαν τα μασταρια απ τις προβατίνες, άκου και μας τους χωριάτες που ξέρουμε...
-
Να πω πως εγώ ήμουν 130-140χλμ σταθερά και ήμουν ο μόνος που έτρεχε. Όλοι πήγαιναν από 120χλμ και κάτω. Έβλεπες αμαξάρες με 120χλμ/ώρα.
Είναι εντυπωσιακά άνετο σε αυτές τις ταχύτητες για μικρό πόλης. Όποιος δεν το έχει οδηγήσει δεν το καταλαβαίνει. Τα λίγα κιλά (850-900 κιλά) και τα 90 άλογα είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Πατάς με 5η σχέση από 140 και ανεβάζει αρκετά άνετα στα 160 και την κρατά αυτήν την ταχύτητα και μάλιστα σε Σαλ που είναι το πικ της ροπης του κινητήρα, δεν πιέζεται.
Στα 160χλμ βλέπεις 7λιτρα κατανάλωσης και χωρίς πίεση
-
@criuser said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@panick-0 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
To προβλημα δεν ειναι το κοστος του φορτιστη που ειναι το μισο απο αυτο που λες, 700-1000 το μηχανημα και κανα 300-500€ η εγκατασταση.
Το προβλημα ειναι οτι ηδη αρχισαν οι συμπαθεις οπαδοι της Ρομα να βουτανε καλωδια, αρα σε πιλοτη η εγκατασταση τους ειναι ενα θεμα και μενουν τα κλειστα γκαραζ. Αυτοματα αυτο αφορα ουτε το 10% του κοσμου που ζει στην Αθηνα.
Ο γάτος που ρωτήθηκε και έβαλε στην εταιρεία του, είπε για 5+ χιλιάρικα η θέση.
Τα 300-500 η εγκατάσταση που λέτε είναι για γέλια. Γιατί ένας σοβαρός ηλεκτρολόγος με τον βοηθό του χρεώνουν 250 την ημέρα.
Να ρωτήσω το απλό.
Εχω 1 υπόγειο 1 στον ακάλυπτο γκαράζ. Μένω στον 5ο. Θέλω καλώδια από τον πίνακα κάτω και αυτά πρέπει να περαστούν χωρίς να γίνει καραγκιόζης η πολυκατοικία.
Τα περνάτε για πολύ εύκολα και δεν είναι.
Μέχρι τότε θα καίω 9-10 ευρώ τα 100 χλμ, χωρίς καμία δαπάνη...
Αρχικα δεν χρειαζεται να κατεβασεις καλωδια απο τον πινακα. Βγαζεις απευθειας μετα το ρολοι σου και βαζεις πινακακι με ασφαλεια διπλα στο wallbox. ΟΜΩΣ ετσι ακυρωνονται οι εγκαταστασεις στις πιλοτες, αφου και το κουτι παραβιαζεται ευκολα.
Α, αλλο πραγμα το ενα καλωδιο με 16Α ασφαλεια για εναν φορτιστη και αλλο πραγμα η εταιρικη εγκατασταση περισσοτερων.
-
Μην λέτε πράγματα που δεν γνωρίζετε.
Τα ντουλάπια για τους μετρητές της ΔΕΗ έχουν συγκεκριμένο χώρο και δεν χωράει πίνακας.
Αντε να χωρέσει 1. Των άλλων 9 σπιτιών που θα μπούνε...Τα 2-3000 τα θέλεις για πλάκα, αλλά το αφήνω, για να το μάθουν αυτοί που θα πληρώσουν...
-
@criuser said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μην λέτε πράγματα που δεν γνωρίζετε.
Τα ντουλάπια για τους μετρητές της ΔΕΗ έχουν συγκεκριμένο χώρο και δεν χωράει πίνακας.
Αντε να χωρέσει 1. Των άλλων 9 σπιτιών που θα μπούνε...Τα 2-3000 τα θέλεις για πλάκα, αλλά το αφήνω, για να το μάθουν αυτοί που θα πληρώσουν...
Μα ήδη έχουμε νούμερα από τον φίλο που πήρε πρόσφατα Tesla, ας τα επαναλάβει και εδώ. Μόνο το καλώδιο ήταν κάτι πόσα τεράστια! Πολλοί νομίζουν ότι παίρνουν 7-8 κατοσταρικα το κουτάκι και τέλος, plug n play! Δεν είναι router.. είναι πιο σύνθετο..
-
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση