-
Όντως για θλίψη, επειδή σήμερα το επέστρεψα. Όλα τα καλά κρατάνε λίγο.
-
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Και μιας και είχαμε την κουβέντα κατά πόσο βγάζουν 400 χλμ στην Εθνική, εδώ με μόνο 130 χ.α.ω.: https://www.autogreeknews.gr/nea/polla-diafora/diafora-nea/posa-chiliometra-vgazoyn-me-130-chlm-ora-ta-ilektrika
εγώ μέχρι τα 130 να κόψω και να πάω σε ταξίδι. Αλλά με τοσο μικρή ταχύτητα για μενα που θα κάνω περισορισμό και πάλι να έχω πάνω κάτω μόνο 200 χλμ μου φαίνεται εξαιρετικά λίγο
θελω να πιστεύω και ελπίζω ότι μικρό ηλεκτρικό για μέσα στην πόλη σύντομα (1-2 χρονια) θα πάρω αν πάνε όλα καλά. και το θέλω και το ζηλεύω πολύ.
Ομως για πρώτο αμάξι με τέτοιες αυτονομίες δεν είναι καν προς συζητήση. ταλαιπωρία και μόνο. Υπέροχες επιταχύνσεις εχουν αλλά αν είναι να πάω με 80-100 στην εθνική λυπάμαι όχι δεν θα πάρω. Θα κοιμηθώ στο τιμόνι, πολυ βαρετο μου φαίνεται
-
@dimsabas said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όντως για θλίψη, επειδή σήμερα το επέστρεψα. Όλα τα καλά κρατάνε λίγο.
Eσένα σου αρέσουν και τα εκτρώματα της Τέσλα και λες οτι η ηλεκτροκίνηση είναι ανώτερη σε όλα, οπότε συγγνώμη Δημήτρη αλλά δεν παίρνω τη γνώμη σου στα σοβαρά!
-
Χαχαχα, πες τα!
-
Θεωρώ τις δοκιμές μου τις πλέον αντικειμενικές στα ελληνικά μέσα. Ένας σπίκερ μπορεί να είναι Βαζελος αλλά όταν μεταδίδει έναν αγώνα, κανείς δεν πρέπει να καταλάβει τι ομάδα είναι. Κάποτε εξυμνούσα το φυσικό αέριο αλλά θεωρώ ότι η δόκιμη του Kamiq G-Tec (που τα έχωνα απίστευτα) ήταν αρτιότατη κι ακριβέστατη.
Ο καθένας μπορεί να επιλέξει αν θα διαβάσει κάτι πραγματικά σωστό ή κάτι που απλώς θα του χαϊδέψει τα αυτιά και θα του επαληθεύσει τις προκαταλήψεις του. -
Δε θεωρώ οτι έχεις κακές προθέσεις, ούτε δόλο και μπαίνω στη σελίδα σου για να παίρνει κλικ γιατί σε κάποιες περιπτώσεις όντως τα είπες πολύ τσεκουράτα (νομίζω με Yaris/Mazda 2). Επίσης έχεις ωραίο τρόπο γραφής και πολύ καλές δοκιμές.
Θεωρώ όμως οτι δεν είσαι καθόλου αντικειμενικός στο θέμα των ηλεκτρικών αλλά στρατευμένος υπέρ της ηλεκτροκίνησης οπότε όλα αυτα τα "ανώτερα" κτλ στην αίσθηση και το "οδήγηση από το μέλλον" τα ακούω τσάμπα και βερεσέ. -
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
οπότε όλα αυτα τα "ανώτερα" κτλ στην αίσθηση και το "οδήγηση από το μέλλον" τα ακούω τσάμπα και βερεσέ.
Έχεις κάθε δικαίωμα, αλλά είναι η αλήθεια και εαν οδηγήσεις ένα καλό ηλεκτρικό θα το διαπιστώσεις και μόνος σου. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι έχουν πάρει καλό ηλεκτρικό δεν θέλουν να ξανακούσουν για θερμικό. Και μιλάω και για ανθρώπους που είχαν αμάξια με 300-400 άλογα, π.χ. 335i κωλοφτιαμγένη....πήρε Τέσλα (στο 2ο είναι τώρα) και δεν ξαναγυρνάει με την καμία σε θερμικό!
Έχω πελάτη που έχει στο γκαράζ του: Taycan, Panamera, Cayenne Hybrid και μάντεψε πιο προτιμάει να οδηγάει. -
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
οπότε όλα αυτα τα "ανώτερα" κτλ στην αίσθηση και το "οδήγηση από το μέλλον" τα ακούω τσάμπα και βερεσέ.
Έχεις κάθε δικαίωμα, αλλά είναι η αλήθεια και εαν οδηγήσεις ένα καλό ηλεκτρικό θα το διαπιστώσεις και μόνος σου. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι έχουν πάρει καλό ηλεκτρικό δεν θέλουν να ξανακούσουν για θερμικό. Και μιλάω και για ανθρώπους που είχαν αμάξια με 300-400 άλογα, π.χ. 335i κωλοφτιαμγένη....πήρε Τέσλα (στο 2ο είναι τώρα) και δεν ξαναγυρνάει με την καμία σε θερμικό!
Έχω πελάτη που έχει στο γκαράζ του: Taycan, Panamera, Cayenne Hybrid και μάντεψε πιο προτιμάει να οδηγάει.Υπάρχουν και αυτοί, υπάρχουν όμως και οι άλλοι που προτιμούν το θερμικό και μάλιστα μερικοί πούλησαν τα ηλεκτρικά τους. Θέμα προσωπικής προτίμησης είναι.
-
Καμία σχέση Φάνη, είναι τουλάχιστον γελοίο για μένα να μιλάμε για ανωτερότητα των τάμπλετ όταν ΔΕΝ έχουν κιβώτιο, ΔΕΝ έχουν ήχο, ΔΕΝ έχουν κραδασμό, δηλαδή όλα τα πράγματα που κάνουν ΓΙΑ ΜΕΝΑ τα θερμικά ανώτερα και σαφώς πιο οδηγοκεντρικά. Αν εσύ ή ο φίλος σου γεράσατε και δε γουστάρετε πλέον την οδήγηση ή την βλέπετε ως ταλαιπωρία, δεν είναι κακό ούτε ντροπή, κακό είναι να παρουσιάζετε μια υποκειμενική άποψη ως αλήθεια.
-
Η μετάβαση από θερμικά σε ηλεκτρικά (υδρογόνο κ.ά.), κάποτε στα μελλοντικά blast from the past, θα μοιάζει με τη μετάβαση από τις κασέτες στα CD. Η καύση πέθανε κύριοι, να ζούμε να την θυμόμαστε και να απολαμβάνουμε τα τελευταία μας βρουμ βρουμ!
Υγ: Ελον, σήκωσε το το τιμημένο -
Θεωρώ τις δοκιμές μου τις πλέον αντικειμενικές στα ελληνικά μέσα. Ένας σπίκερ μπορεί να είναι Βαζελος αλλά όταν μεταδίδει έναν αγώνα, κανείς δεν πρέπει να καταλάβει τι ομάδα είναι. Κάποτε εξυμνούσα το φυσικό αέριο αλλά θεωρώ ότι η δόκιμη του Kamiq G-Tec (που τα έχωνα απίστευτα) ήταν αρτιότατη κι ακριβέστατη.
Ο καθένας μπορεί να επιλέξει αν θα διαβάσει κάτι πραγματικά σωστό ή κάτι που απλώς θα του χαϊδέψει τα αυτιά και θα του επαληθεύσει τις προκαταλήψεις του.Μια χαρα αντικειμενικος είσαι
ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να λες και την αποψη σου δεν καταλλαβα εσυ δεν πρέπει να εχεις???
Δεν χρειαζεται να συμφωνεις με κανεναν για να αρέσεις. Μονο να το πιστευεις. Η διαφωνια είναι πολιτισμός δεν χρειαζεται να συμφωνουμε . Ολοι μπορει να έχουμε διαφορετικες αποψεις
-
Άραγε ένα hot hatch θα αποκτήσει συλλεκτική αξία όταν δεν πωλούνται νέα αυτοκίνητα με ΚΕΚ; (Μου φαινεται πολύ λογικό να συμβεί όσο το σκέφτομαι…)
-
@v_a said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Η μετάβαση από θερμικά σε ηλεκτρικά (υδρογόνο κ.ά.), κάποτε στα μελλοντικά blast from the past, θα μοιάζει με τη μετάβαση από τις κασέτες στα CD. Η καύση πέθανε κύριοι, να ζούμε να την θυμόμαστε και να απολαμβάνουμε τα τελευταία μας βρουμ βρουμ!
Υγ: Ελον, σήκωσε το το τιμημένοΟι ΜΕΚ έχουν πολλή ζωή ακόμα, ειδικά μετά την απόφαση της ΕΕ να επιτρέπεται η πώληση νέων αυτοκινήτων, αρκεί να κινούνται με e-fuels.
-
@cirus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ο καθένας μπορεί να επιλέξει αν θα διαβάσει κάτι πραγματικά σωστό ή κάτι που απλώς θα του χαϊδέψει τα αυτιά και θα του επαληθεύσει τις προκαταλήψεις του.Μια χαρα αντικειμενικος είσαι
Δεν χρειαζεται να συμφωνεις με κανεναν για να αρέσεις. Μονο να το πιστευεις. Η διαφωνια είναι πολιτισμός δεν χρειαζεται να συμφωνουμε . Ολοι μπορει να έχουμε διαφορετικες αποψεις
Μα δε θα πω την άποψή μου, θα πω αντικειμενικά τι διαπίστωσα. Όσο αντικειμενικός είμαι σε κάθε δοκιμή, έτσι πιστεύω ότι θα είμαι και τώρα. Αυτό προσπαθώ να πείσω. Δε θα είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά η δημοσιογραφική άποψη.
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Έχω πελάτη που έχει στο γκαράζ του: Taycan, Panamera, Cayenne Hybrid και μάντεψε πιο προτιμάει να οδηγάει.Ρε Φάνη δεν είναι ετσι. Ο καθένας το βλέπει διαφορετικα
και γω εντυπωσιαστηκα
αλλα ουτε σαν αστειο δεν θα επαιρνα σαν πρωτο αμάξι ηλεκτρικο να πηγαινω με 100 χλμ στην εθνικη. Δεν είναι αυτονομίες για ταξιδι αυτες με 130-140 που είναι το ελάχιστο που δεχομαι να ταξιδεύω οσο και να γουσταρω τα ωραια των ηλεκτρικών
ο καθενας το βλέπει αλλιως και είναι φυσιολογικό. Ουτε με τον Diego συμφωνω που τα λέει ταμπλετ.
εγω το βλέπω οτι ολα έχουν θετικά και αρνητικα τα ζυγιζει ο καθένας και είναι διαφορετικο το ιδανικο για τον καθενα.
Αν κανεις μεγαλα ταξιδια και δεν εχεις παρκινγκ σπιτι είναι ως και βλακεια να παρεις ηλεκτρικο
αν εχεις και πας αργα στην εθνικη ή το μεγαλύτερο σου ταξιδι είναι ως το Ναύπλιο ειναι το καλύτερο όχημα που μπορείς να έχεις.
Αν σαρέσουν οι επαρχιακοί δρόμοι με στροφές και γκαζι, θες θερμικο με μανουαλ και θορυβο να γουσταρεις.
Οι αναγκες και οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές. λέμε τι είναι ιδανικο για τις δικές μας αναγκες και προτιμίσεις χωρις να σημαίνει οτι για τον αλλο μια διαφορετικη επιλογη είναι λάθος.
-
@cirus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μα δε θα πω την άποψή μου, θα πω αντικειμενικά τι διαπίστωσα. Όσο αντικειμενικός είμαι σε κάθε δοκιμή, έτσι πιστεύω ότι θα είμαι και τώρα. Αυτό προσπαθώ να πείσω. Δε θα είναι η προσωπική μου άποψη, αλλά η δημοσιογραφική άποψη.
αυτο εννοω, η δημοσιογραφική σου άποψη είναι η αποψη σου (σαν δημοσιογράφος) και πρεπει να την λες. Μπορει να το εγραψα λάθος πριν μην παίζουμε με τις λέξεις.
αν συμφωνουμε ή οχι είναι αλλο πράγμα. Αλλα το σημαντικο είναι να βγαζεις στον αναγνωστη οτι λες αντικειμενικα την δημοσιογραφική σου αποψη και νομίζω οτι το κάνεις
-
Και εγώ όσους ξέρω πού πήγαν από θερμικό σε ηλεκτρικό, μένουν στο ηλεκτρικό.
Είναι δυο διαφορετικά είδη κίνησης. Έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.
Προσωπικά εάν είχα ένα καλό θερμικό ναι θα το σκεφτόμουν να το δώσω για ηλεκτρικό. Αν είχα όμως της σειράς αυτοκίνητο, σιγά την αίσθηση που θα χάσω.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Και εγώ όσους ξέρω πού πήγαν από θερμικό σε ηλεκτρικό, μένουν στο ηλεκτρικό.
Είναι δυο διαφορετικά είδη κίνησης. Έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους.
Προσωπικά εάν είχα ένα καλό θερμικό ναι θα το σκεφτόμουν να το δώσω για ηλεκτρικό. Αν είχα όμως της σειράς αυτοκίνητο, σιγά την αίσθηση που θα χάσω.
δεν χανεις μονο αισθηση είναι ανάλογα τις ανάγκες σου και τις υποδομές που εχεις σπιτι σου (αν μπορεις να εχεις) (αν έχεις δικό σου σπιτι ή σπιτι με παρκινγκ)
-
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@v_a said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Υγ: Ελον, σήκωσε το το τιμημένοΟι ΜΕΚ έχουν πολλή ζωή ακόμα, ειδικά μετά την απόφαση της ΕΕ να επιτρέπεται η πώληση νέων αυτοκινήτων, αρκεί να κινούνται με e-fuels.
τα efuels είναι πανακριβα. Αν δεν φθηνηνουν είναι μονο για χομπιστες με porche και ferrari . Τα απλά με καυση θα παυσουν να υπαρχουν αν δεν αλλαξει αυτο
Εγω πιστευω ότι η ΕΕ θα ξανααναθεωρησει και θα αφήσει και κανονικά καυσιμα στην παραταση που θα δωσει. Οχι γιατι θα αλλάξει αποφαση στο γενικό σχέδιο απλά δεν βγαινει το πλανο οσο νωρίς το υπολογιζουν και θα αναγκαστει. Αλλά και γω πιστευω ότι στα προσιτα αμάξακια που αγοραζουμε εμείς θα μας αφησει συντομα η καυση. τα supercars αφορούν ελάχιστους...... και αυτοι που τα έχουν μια χαρά θα είναι και με τα e-fuel. Στα @@ τους ποσο ακριβό είναι το κάυσιμο αυτο
Μα εχει σταματησει και η εξελιξη τους πλεον από τους περισσότερους κατασκευαστες!!! αυτο δείχνει τον μελλοντικό τους θανατο.
-
Αρκετοί κατασκευαστές συνεχίζουν την εξέλιξη των ΜΕΚ, και δεν μιλάω μόνο για supercars, όπου την συνεχίζουν όλοι. Η BMW δήλωσε τις προάλλες ότι συνεχίζει κανονικά.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση