-
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μια και θέλεις να κάνουμε κουβέντα για την κουβέντα και όχι για την ουσία, από την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα ως την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, με βάση το Google maps είναι 212 Km. Πιο κεντρικά δεν γίνεται, νομίζω...
Και μάλλον ήσουν λιγάαακι υπερβολικός στα 230-240 Km. Άσε που επί της ουσίας τα χιλιόμετρα εθνικής οδού σε αυτή τη διαδρομή είναι μόνο 180 και τα υπόλοιπα είναι σε αστικό ή περιαστικό περιβάλλον, όπου το Tesla ούτε μπορεί να πάει τάπα ούτε μπορεί να καταναλώσει τόσο ρεύμα.Δεν ξερω για το Αθηνα - Πατρα αλλα γνωστος με Τεσλα Μ3 πηγε Αθηνα - Καλαματα 240λιγα χιλιομετρα, με 130-140 και εφτασε με 20% μπαταρια, οποτε αφου ξεφορτωσε πηγε και το κουμπωσε σε φορτιστη για καμποσες ωρες. Στην Καλαματα δηλαδη αν εχεις δουλειες, αν θες να ψωνισεις για το σπιτι, αν θες να βγεις να φας, θα πρεπει να πηγαινες με λιγοτερα, να φορτισεις στην διαδρομη ή να πας με τα ποδια.
ΟΚ γινεται.
Αλιμονο ομως αν πρεπει να ξαναφυγεις συντομα για αλλου ή να γυρισεις πισω.Θες διαφορετικο εντελως προγραμματισμο, αλλα τοτε αξιζει να δωσεις ενα τσουβαλι λεφτα, να λες εχω 400 αλογα και να ταξιδευεις λες και εχεις 80;
Για εμενα σιγουρα οχι. Οχι ακομα.
-
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Oι επιδοσεις ειναι πραγματι σημαντικες για οταν τις χρειαστεις, αυτο δε σηκωνει αμφισβητηση.
Το θεμα ειναι οτι οι υπερμαχοι των ηλεκτρικων κολλανε τοσο πολυ στις ρεπριζ λες και προκειται να κανουν κοντρες στα λιμανακια ή λες κι ενα αυτοκινητο 200+ αλογων εχει κακες ρεπριζ και χρειαζεσαι ξαφνικα 0-100 σε 3 δευτερολεπτα (που με τους δρομους που εχουμε παιζει και να βρεθεις σε κανα χωραφι αν επιταχυνεις τοσο ακαριαια).
Επισης, απ'τη μια κοπτονται τοσο για τις, πραγματι, ταχυτατες αυτες ρεπριζ αλλα το οτι αν πανε πανω απο 110 χλμ τα ηλεκτρικα παιζει να μη φτανουν ουτε μεχρι την Πατρα το κανουν αβαβα.
Μαλλον οταν ταξιδευει καποιος στην Αθηνων Κορινθου, την Αθηνων Λαμιας κλπ (με 2-3 λωριδες παντου) ειναι πολυ σημαντικοτερες οι ρεπριζ φεραρι απ'το να πας με φυσιολογικες ταχυτητες (130χλμ και σε σημεια και λιγο παραπανω) ωστε να μην σε περνανε μεχρι και τα 1600αρια του 2005 με τα 100 αλογα. Γιατι εγω τεσλα σε εθνικη οδο να παει πανω απο 110-120χλμ δεν εχω δει ισως και ποτε. Αντιθετα, συγχρονα αυτοκινητα σχετικα μεγαλης ιπποδυναμης σπανια τα βλεπεις να πανε κατω απο 140χλμ.
Εκτος κι αν τα τεσλα τα παιρνουν για ορεινες διαδρομες σε επαρχιακους δρομους...για να μεινουν απο μπαταρια στη μεση του πουθενα.Συμπυκνωμένο ποστ κόμπλεξ. Πρακτικά δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.
Το Model 3 LR είναι εξαιρετικό από στήσιμο και σε συνδυασμό με την τετρακίνηση βγάζει μια χαρά τα 440 άλογα του στο δρόμο. Επίσης με πραγματική αυτονομία τα 400 Km στην εθνική με 120 Km/h, μπορεί κάλλιστα να βγάλει τα 200 Km του Αθήνα - Πάτρα τάπα.
Όπως έχω ξαναγράψει, στην εθνική έχω πετύχει αρκετές φορές Evo και STi στη μεσαία λωρίδα με 100-120. Και λοιπόν; Τα χαρακτηρίζει αυτό;
Επίσης όσες φορές κάνω ταξίδι με το CC στα 140, είναι ζήτημα αν με προσπερνάει το 1% των αυτοκινήτων. Η πλειονότητα των αυτοκινήτων κινείται περί τα 100-120 (ή και πιο κάτω) και ένα 30% μεταξύ 120 και 140.Φιλική συμβουλή: Οδήγησε για να έχεις άποψη... Γιατί προς το παρόν δεν καταγράφεις άποψη αλλά συμπλέγματα!
440 αλογα σε ελληνικο επαρχιακο δρομο (γιατι γι'αυτο μιλουσαν τα ποστς στα οποια απαντησα) αν τα βγαλει καποιος με ασφαλεια και επιδοσεις ταυτοχρονα ας παει να τρεξει στο Ακροπολις να παρει και τιτλο. Αλλα το πιο πιθανο θα ειναι να εχει την καταληξη του Τοιβονεν.
Και ηλεκτρικο θα οδηγησω οταν βγαζει το Αθηνα Θεσσαλονικη ταπα και σ'ενα τεταρτο μπορει να ξαναβγαλει ταπα και το Θεσσαλονικη Αθηνα.
Ως τοτε τ'αφηνω σ'εσενα να πας "ταπα" με 120 χλμ μεχρι την Πατρα, να φορτιζεις μετα κανα 8 ωρο αν θες να φτασεις "ταπα" και μεχρι τον Πυργο και να χαιρεσαι που δε μπορεις να κανεις μια διαδρομη 4 ωρων χωρις σταση επειδη εσυ εισαι ακομπλεξαριστος χορηγος της Τεσλα ενω εγω "συμπλεγματικος" με τις αυτοκινουμενες μπαταριες.Καλά κάνεις! Μην οδηγήσεις ηλεκτρικό! Γιατί να οδηγήσεις; Αφού ξέρεις! Αφού ήδη έχεις άποψη! Σωστή κι εμπεριστατωμένη.
Πάντα ανίκητος, εύχομαι!
E τι να κανουμε, οσοι εχουν διαφορετικη επιχειρηματολογια απο'σενα ειμαστε ολοι ανικητοι.
Αλλα τι σε πειραζει, εχεις το ηλεκτρικο σου το καλο που φτανει και μεχρι την Πατρα στο τσακιρ κεφι και ταπα κιολας (με 110-120χλμ μαξ), βαρας και καμια ρεπριζ στο ξεκαρφωτο να δικαιολογεις στον εαυτο σου οτι επιασαν τοπο τα 50 χιλιαρικα που'δωσες κι ολα καλα. -
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Γιατί χρειάζονται οι επιταχύνσεις και ρεπρίζ των ηλεκτρικών;
Γιατί υπάρχουν ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ!Όπου υπάρχουν όρια ταχυτήτων ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ο μόνος τρόπος να δώσεις ενδιαφέρον στην διαδρομή σου και να κερδίσεις χρόνο είναι να επιταχύνεις δυνατά μέχρι το όριο ταχύτητας.
Ακόμα και στα τμήματα των αουτομπαν που δεν εχουν όριο το ίδιο ισχύει ,όποιος εχει την καλλίτερη επιτάχυνση εν κινήση κλείνει γρήγορα τα κενά της κυκλοφορίας και περνάει μπροστά.Σκεφτείτε το και αλλιώς αφου υπήρχε άτυπο όριο στα 250 γιατί υπήρχε Ε55 AMG ; γιατί έριχνε στο RS6 1,5 δευτερόλεπτο στο 0-160 ! Γιατί υπήρχε S65 AMG ; γιατί δεν μπορεί ρε φίλε να εχουν καλλίτερες ρεπρίζ τα E class V8 απο τα S class V12!
Τα πρώτα ηλεκτρικά που τόνισαν αυτό το χαρακτηριστικό (tesla model S) κέντρισαν το ενδιαφέρον των παχιών πορτοφολιών και του ειδικού τύπου , τζάμπα μάρκετινκ που στοχεύει κατευθείαν στο εγωιστικό και ανταγωνιστικό ένστικτο του (πλούσιου) αρσενικού άντρα και ταυτόχρονα ηλεκτρισμός, co2 , πράσινη ενέργεια που στοχεύει στις Γκρέτες!
Στην autobahn αν πας με 120-130 που παει το μεσο ηλεκτρικο για να φτασει εστω σε μια αποσταση 250 χλμ θα σε προσπερναει το 90% των μεκ αυτοκινητων παρομοιας αξιας.
Επισης ακαριαια επιταχυνση για να φτασεις μεχρι τα 120 χλμ χρειαζεσαι μονο αν κανεις κοντρες, ποτε αλλοτε. Σιγουρα παντως οχι σε καλα εθνικα δικτυα που ο σκοπος ειναι να μπορεις να ταξιδευεις με υψηλες ταχυτητες για ωρα, κατι που τα ηλεκτροκινητα αδυνατουν να κανουν.
Οσον για τα amg, τα rs κλπ που λες, οι επιταχυνσεις ειναι απλα για τους αριθμολαγνους και τους ασχετους. Εκτος κι αν εσυ θα διαλεγες μεταξυ τετοιων αυτοκινητων με βασικο κριτηριο ποιο εχει μισο δευτερο καλυτερη επιταχυνση στα 0-100. Και για να στο κανω και πιο συγκεκριμενο, η Μ3 ειναι θρυλος και ποτε δεν ηταν πιο γρηγορη απ'την αντιστοιχη c amg σε επιταχυνσεις, ουτε πιο δυνατη, ομως ηταν (και παραμενει) το καλυτερο αυτοκινητο της κατηγοριας. Γιατι προσφερει την καλυτερη αισθηση, χωρις να υστερει ιδιαιτερα σε δυναμη φυσικα αλλα χωρις να υπερτερει κιολας. Αν λοιπον ολους τους ενοιαζαν τα 2 δευτερα στο 0-200, τοτε θα κυκλοφορουσαν ολοι με ντραγκστερς που πανε μονο ευθεια.
Αλλα τελικα απο ενα σημειο και μετα δεν αφορα κανεναν σοβαρο οδηγο η δυναμη, αν εχεις ηδη αρκετη, αλλα τα υπολοιπα χαρακτηριστικα. Αν λοιπον το βασικο επιχειρημα για την οδηγικη απολαυση των ηλεκτρικων ειναι τα 0-100 (δεν αναφερομαι στα 100-200 γιατι περα απο καμια κοντρα τετοιες ταχυτητες αν τις διατηρησει για ωρα ενα ηλεκτρικο δεν θα βγαλει ουτε 150 χλμ αυτονομια) τοτε ειλικρινα επιβεβαιωνομαστε οσοι πιστευουμε οτι στην τωρινη μορφη τους ειναι η απολυτη παπατζα. -
...
Η εμπειρία απο τον τρόπο που το YC καθαρίζει τους ταρίφες σε ενδιάμεσες επιταχύνσεις πόλης 20-40 10-60 0-60 και γλυτώνω τα καυσαέρια απο τα βρωμο - ντίζελ τους με γεμίζει με ανυπομονησία για την στιγμή που θα εχω ενα full ηλεκτρικό με 400 άλογα ας είναι και tesla μεταχειρισμένο με 70% μπαταρία .
-
@panick-0 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μια και θέλεις να κάνουμε κουβέντα για την κουβέντα και όχι για την ουσία, από την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα ως την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, με βάση το Google maps είναι 212 Km. Πιο κεντρικά δεν γίνεται, νομίζω...
Και μάλλον ήσουν λιγάαακι υπερβολικός στα 230-240 Km. Άσε που επί της ουσίας τα χιλιόμετρα εθνικής οδού σε αυτή τη διαδρομή είναι μόνο 180 και τα υπόλοιπα είναι σε αστικό ή περιαστικό περιβάλλον, όπου το Tesla ούτε μπορεί να πάει τάπα ούτε μπορεί να καταναλώσει τόσο ρεύμα.Δεν ξερω για το Αθηνα - Πατρα αλλα γνωστος με Τεσλα Μ3 πηγε Αθηνα - Καλαματα 240λιγα χιλιομετρα, με 130-140 και εφτασε με 20% μπαταρια, οποτε αφου ξεφορτωσε πηγε και το κουμπωσε σε φορτιστη για καμποσες ωρες. Στην Καλαματα δηλαδη αν εχεις δουλειες, αν θες να ψωνισεις για το σπιτι, αν θες να βγεις να φας, θα πρεπει να πηγαινες με λιγοτερα, να φορτισεις στην διαδρομη ή να πας με τα ποδια.
ΟΚ γινεται.
Αλιμονο ομως αν πρεπει να ξαναφυγεις συντομα για αλλου ή να γυρισεις πισω.Θες διαφορετικο εντελως προγραμματισμο, αλλα τοτε αξιζει να δωσεις ενα τσουβαλι λεφτα, να λες εχω 400 αλογα και να ταξιδευεις λες και εχεις 80;
Πριν μερικές εβδομάδες πήγα Καρδαμύλη (300χλμ γεμάτα νομίζω ήταν) και κάτσαμε εκεί στις γύρω περιοχές περίπου 8 μέρες και έβαλα πετρέλαιο από Καλαμάτα όταν φεύγαμε για Αθήνα!
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ κάτι τέτοια τα βρίσκω eye opening που λένε και στην Μεσσηνιακή Μάνη!
Εδώ το Samsung smartwatch μου μένει από μπαταρία, και προχθές στη ίδια μέρα από τη πολύ χρήση μου έμεινε 2 φορές το κινητό (και κουβαλάω και power Bank μαζί), όχι ευχαριστώ..δεν θα πάρω .. ακόμη..
Πείτε κάνα άλλο ταξίδι να δω αν έχω πάει πρόσφατα! Ανάβυσσο κανείς;!
-
Oι επιδοσεις ειναι πραγματι σημαντικες για οταν τις χρειαστεις, αυτο δε σηκωνει αμφισβητηση.
Το θεμα ειναι οτι οι υπερμαχοι των ηλεκτρικων κολλανε τοσο πολυ στις ρεπριζ λες και προκειται να κανουν κοντρες στα λιμανακια ή λες κι ενα αυτοκινητο 200+ αλογων εχει κακες ρεπριζ και χρειαζεσαι ξαφνικα 0-100 σε 3 δευτερολεπτα (που με τους δρομους που εχουμε παιζει και να βρεθεις σε κανα χωραφι αν επιταχυνεις τοσο ακαριαια).
Επισης, απ'τη μια κοπτονται τοσο για τις, πραγματι, ταχυτατες αυτες ρεπριζ αλλα το οτι αν πανε πανω απο 110 χλμ τα ηλεκτρικα παιζει να μη φτανουν ουτε μεχρι την Πατρα το κανουν αβαβα.
Μαλλον οταν ταξιδευει καποιος στην Αθηνων Κορινθου, την Αθηνων Λαμιας κλπ (με 2-3 λωριδες παντου) ειναι πολυ σημαντικοτερες οι ρεπριζ φεραρι απ'το να πας με φυσιολογικες ταχυτητες (130χλμ και σε σημεια και λιγο παραπανω) ωστε να μην σε περνανε μεχρι και τα 1600αρια του 2005 με τα 100 αλογα. Γιατι εγω τεσλα σε εθνικη οδο να παει πανω απο 110-120χλμ δεν εχω δει ισως και ποτε. Αντιθετα, συγχρονα αυτοκινητα σχετικα μεγαλης ιπποδυναμης σπανια τα βλεπεις να πανε κατω απο 140χλμ.
Εκτος κι αν τα τεσλα τα παιρνουν για ορεινες διαδρομες σε επαρχιακους δρομους...για να μεινουν απο μπαταρια στη μεση του πουθενα.Συμπυκνωμένο ποστ κόμπλεξ. Πρακτικά δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.
Το Model 3 LR είναι εξαιρετικό από στήσιμο και σε συνδυασμό με την τετρακίνηση βγάζει μια χαρά τα 440 άλογα του στο δρόμο. Επίσης με πραγματική αυτονομία τα 400 Km στην εθνική με 120 Km/h, μπορεί κάλλιστα να βγάλει τα 200 Km του Αθήνα - Πάτρα τάπα.
Όπως έχω ξαναγράψει, στην εθνική έχω πετύχει αρκετές φορές Evo και STi στη μεσαία λωρίδα με 100-120. Και λοιπόν; Τα χαρακτηρίζει αυτό;
Επίσης όσες φορές κάνω ταξίδι με το CC στα 140, είναι ζήτημα αν με προσπερνάει το 1% των αυτοκινήτων. Η πλειονότητα των αυτοκινήτων κινείται περί τα 100-120 (ή και πιο κάτω) και ένα 30% μεταξύ 120 και 140.Φιλική συμβουλή: Οδήγησε για να έχεις άποψη... Γιατί προς το παρόν δεν καταγράφεις άποψη αλλά συμπλέγματα!
440 αλογα σε ελληνικο επαρχιακο δρομο (γιατι γι'αυτο μιλουσαν τα ποστς στα οποια απαντησα) αν τα βγαλει καποιος με ασφαλεια και επιδοσεις ταυτοχρονα ας παει να τρεξει στο Ακροπολις να παρει και τιτλο. Αλλα το πιο πιθανο θα ειναι να εχει την καταληξη του Τοιβονεν.
Και ηλεκτρικο θα οδηγησω οταν βγαζει το Αθηνα Θεσσαλονικη ταπα και σ'ενα τεταρτο μπορει να ξαναβγαλει ταπα και το Θεσσαλονικη Αθηνα.
Ως τοτε τ'αφηνω σ'εσενα να πας "ταπα" με 120 χλμ μεχρι την Πατρα, να φορτιζεις μετα κανα 8 ωρο αν θες να φτασεις "ταπα" και μεχρι τον Πυργο και να χαιρεσαι που δε μπορεις να κανεις μια διαδρομη 4 ωρων χωρις σταση επειδη εσυ εισαι ακομπλεξαριστος χορηγος της Τεσλα ενω εγω "συμπλεγματικος" με τις αυτοκινουμενες μπαταριες.Καλά κάνεις! Μην οδηγήσεις ηλεκτρικό! Γιατί να οδηγήσεις; Αφού ξέρεις! Αφού ήδη έχεις άποψη! Σωστή κι εμπεριστατωμένη.
Πάντα ανίκητος, εύχομαι!
E τι να κανουμε, οσοι εχουν διαφορετικη επιχειρηματολογια απο'σενα ειμαστε ολοι ανικητοι.
Αλλα τι σε πειραζει, εχεις το ηλεκτρικο σου το καλο που φτανει και μεχρι την Πατρα στο τσακιρ κεφι και ταπα κιολας (με 110-120χλμ μαξ), βαρας και καμια ρεπριζ στο ξεκαρφωτο να δικαιολογεις στον εαυτο σου οτι επιασαν τοπο τα 50 χιλιαρικα που'δωσες κι ολα καλα.Είμαι μεγάλος οπαδός του διαλόγου και σέβομαι όλους όσους έχουν ουσιαστικά επιχειρήματα. Εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Καταγράφεις τη γνώμη σου, χωρίς ούτε εμπειρία ούτε ουσιαστικά επιχειρήματα, παρά μόνο με βάση τι άκουσες από "κάποιον που ξέρει", τι διάβασες από "κάποιον που ξέρει" και τι νομίζεις ότι ξέρεις.
Κατά τ' άλλα, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχω ηλεκτρικό αλλά ντιζελάκι. Αν είχα όμως 45-50 χιλιάρικα διαθέσιμα, Model 3 LR θα αγόραζα.
Επίσης δεν είμαι κομπλεξικός για να γυρεύω να δικαιολογήσει καθε αγορά μου. Εσύ πως τα πας από συμπλέγματα;
-
Δεν ξερω για το Αθηνα - Πατρα αλλα γνωστος με Τεσλα Μ3 πηγε Αθηνα - Καλαματα 240λιγα χιλιομετρα, με 130-140 και εφτασε με 20% μπαταρια, οποτε αφου ξεφορτωσε πηγε και το κουμπωσε σε φορτιστη για καμποσες ωρες. Στην Καλαματα δηλαδη αν εχεις δουλειες, αν θες να ψωνισεις για το σπιτι, αν θες να βγεις να φας, θα πρεπει να πηγαινες με λιγοτερα, να φορτισεις στην διαδρομη ή να πας με τα ποδια.
ΟΚ γινεται.
Αλιμονο ομως αν πρεπει να ξαναφυγεις συντομα για αλλου ή να γυρισεις πισω.Όπως έχουμε πει, δεν κάνουν όλα τα αυτοκίνητα για όλες τις χρήσεις. Τα δε ηλεκτρικά, που ακόμη έχουν σοβαρούς περιορισμούς σε αυτονομία και φόρτιση ακόμη περισσότερο.
Αν όμως ταιριάζουν στο προφίλ χρήσης κάποιου, είναι εξαιρετικές επιλογές.
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
ΟΚ γινεται.
Πριν μερικές εβδομάδες πήγα Καρδαμύλη (300χλμ γεμάτα νομίζω ήταν) και κάτσαμε εκεί στις γύρω περιοχές περίπου 8 μέρες και έβαλα πετρέλαιο από Καλαμάτα όταν φεύγαμε για Αθήνα!
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ κάτι τέτοια τα βρίσκω eye opening που λένε και στην Μεσσηνιακή Μάνη!
Εδώ το Samsung smartwatch μου μένει από μπαταρία, και προχθές στη ίδια μέρα από τη πολύ χρήση μου έμεινε 2 φορές το κινητό (και κουβαλάω και power Bank μαζί), όχι ευχαριστώ..δεν θα πάρω .. ακόμη..
Πείτε κάνα άλλο ταξίδι να δω αν έχω πάει πρόσφατα! Ανάβυσσο κανείς;!
Το ωφέλιμο πρακτικά εύρος φόρτισης των ηλεκτρικών είναι 20-80% ή 20-90% (για λόγους μακροβιότητας της μπαταρίας, ταχύτητας φόρτισης, περιθωρίων ασφαλείας ρεζέρβας κτλ κτλ) συνεπώς ξεκινάμε με πραγματικές αυτονομίες μικρότερες κατά 30-40% των ονομαστικών.
Αν μιλάμε δε για το χειρότερο σενάριο (θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, χωρίς προθέρμανση κατά την φόρτιση, μέση ταχύτητα σταθερά γύρω στα 110-130χαω στον αυτοκινητόδρομο χωρίς φρεναρίσματα, 4 άτομα με αποσκευές κτλ) η πραγματική τους αυτονομία κυμαίνεται από 100-200χλμ σε κατάσταση ταξιδιού (συνυπολογίζοντας και τον παραπάνω περιορισμό).
-
Αν όμως ταιριάζουν στο προφίλ χρήσης κάποιου, είναι εξαιρετικές επιλογές.
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Το καλυτερο δειγμα ηλεκτρικου σε θεματα αυτονομιας, φορτισης, καταναλωσης εχει μηκος 4,70μ και σχεδον 2 μετρα πλατος. Κοινως ειναι εντελως ακαταλληλο για κεντρα πολεων οπως εχουμε στην Ευρωπη.
Τα δε 400+ αλογα αχρηστα εντελως. Χωρια το κοστος τους που δεν ειναι για τον μεσο αγοραστη.Αυτα τα τοσο πρωιμα προιοντα ομως επιδοτουνται, πριμοδοτουνται, προωθουνται απο 10 μεριες. Οταν 8 στους 10 δεν εχουν ιδιωτικη θεση σταθμευσης, τουλαχιστον στην Αθηνα.
Δεν αμφιβαλω οτι ειναι το μελλον, σε συνδυασμο με υδρογονο για τα βαρεα οχηματα και συνθετικα καυσιμα, αλλα το μελλον. Οχι το παρον.
-
@argyn said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το ωφέλιμο πρακτικά εύρος φόρτισης των ηλεκτρικών είναι 20-80% ή 20-90% (για λόγους μακροβιότητας της μπαταρίας, ταχύτητας φόρτισης, περιθωρίων ασφαλείας ρεζέρβας κτλ κτλ) συνεπώς ξεκινάμε με πραγματικές αυτονομίες μικρότερες κατά 30-40% των ονομαστικών.
Διαφωνώ! Τις 360 μέρες το χρόνο που δεν έχεις ταξίδι, μπορείς να το φορτίσεις ως το 85% για να για να αυξήσεις τη μακροβιότητα της μπαταρίας. Τις 5 μέρες το χρόνο που έχεις ταξίδι, θα το φορτίσεις στο 100% και δεν θα πάθει τίποτα!
Άσε που σιγά σιγά βγαίνουν μπαταρίες (νομίζω ότι έχει μια τέτοια η Tesla που έχει αρχίσει να βάζει σε κάποια μοντέλα της) που δεν χρειάζονται καν αυτή την προστασία.
Βεβαίως οι πραγματικές αυτονομίες των ηλεκτρικών είναι μικρότερες (αλλά όχι 30-40%) των ονομαστικών, όπως ακριβώς και στα θερμικά. -
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω. Το καλυτερο δειγμα ηλεκτρικου σε θεματα αυτονομιας, φορτισης, καταναλωσης εχει μηκος 4,70μ και σχεδον 2 μετρα πλατος. Κοινως ειναι εντελως ακαταλληλο για κεντρα πολεων οπως εχουμε στην Ευρωπη.
Τα δε 400+ αλογα αχρηστα εντελως. Χωρια το κοστος τους που δεν ειναι για τον μεσο αγοραστη.Μπορεί το καλύτερο ηλεκτρικό να είναι κατηγορίας D, αλλά υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά της κατηγορίας Β που είναι απολύτως κατάλληλα για τα κέντρα των πόλεων. Αυτά είναι τα απολύτως καλύτερα οχήματα για χρήση εντός πόλης, αν μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει τη φόρτιση τους.
-
Στο δικό μου προφίλ ταιριάζει το ηλεκτρικό. Ελάχιστα χιλιόμετρα, δεν κάνω ταξίδια, μικρές και ελάχιστες διαδρομές μέσα στην Αθήνα.
Αλλά καλοί μου άνθρωποι που θα το φορτίζω; Αυτό δεν γίνεται αντιληπτό. Και μου κάνει πραγματικά εντύπωση όσοι επιμένουν ότι μπορεί η ηλεκτροκίνηση να πάρει τα σκήπτρα από την συμβατική μετακίνηση.
Φυσικά αν η προοπτική της αυτοκίνησης είναι να έχουν αυτοκίνητα μόνο οι πλούσιοι και όσοι έχουν ανώτερο ή ανώτατο βιοτικό επίπεδο, αυτό είναι άλλο θέμα. Μπορεί αυτό να είναι το μέλλον σε 100 ή 200 χρόνια.
Αλλά αυτά μέχρι στιγμής μόνο σε SCi-Fi ταινίες διαδραματίζονται.
-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Στο δικό μου προφίλ ταιριάζει το ηλεκτρικό. Ελάχιστα χιλιόμετρα, δεν κάνω ταξίδια, μικρές και ελάχιστες διαδρομές μέσα στην Αθήνα.
Αλλά καλοί μου άνθρωποι που θα το φορτίζω; Αυτό δεν γίνεται αντιληπτό.
Ειδικά εσύ που έχεις δικιά σου θέση στάθμευσης στην pilotis, αν πάρεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! Απλώς θα τραβήξεις μια γραμμή από το ρολόι σου στη θέση στάθμευσης
-
Δεν θα ήθελα να ξεκινήσουμε κουβέντα σε αυτό το θέμα που αφορά τα ηλεκτροκίνητα, για πιλοτές και θέσεις στάθμευσης.
Προφανώς δεν πρόκειται να προβώ σε τέτοια κίνηση σε πολυκατοικία. Γνωστοί οι λόγοι.Θα το έκανα μόνο σε μονοκατοικία και με κλειστό γκαράζ για λόγους ασφαλείας. Δηλαδή ποτέ και σίγουρα όχι στο Χαλάνδρι.
-
Ναι, ξέχασα τις ειδικές συνθήκες...
-
Πάντα ανίκητος, εύχομαι!
Αλλα τι σε πειραζει, εχεις το ηλεκτρικο σου το καλο που φτανει και μεχρι την Πατρα στο τσακιρ κεφι και ταπα κιολας (με 110-120χλμ μαξ), βαρας και καμια ρεπριζ στο ξεκαρφωτο να δικαιολογεις στον εαυτο σου οτι επιασαν τοπο τα 50 χιλιαρικα που'δωσες κι ολα καλα.Είμαι μεγάλος οπαδός του διαλόγου και σέβομαι όλους όσους έχουν ουσιαστικά επιχειρήματα. Εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Καταγράφεις τη γνώμη σου, χωρίς ούτε εμπειρία ούτε ουσιαστικά επιχειρήματα, παρά μόνο με βάση τι άκουσες από "κάποιον που ξέρει", τι διάβασες από "κάποιον που ξέρει" και τι νομίζεις ότι ξέρεις.
Κατά τ' άλλα, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχω ηλεκτρικό αλλά ντιζελάκι. Αν είχα όμως 45-50 χιλιάρικα διαθέσιμα, Model 3 LR θα αγόραζα.
Επίσης δεν είμαι κομπλεξικός για να γυρεύω να δικαιολογήσει καθε αγορά μου. Εσύ πως τα πας από συμπλέγματα;
Απο εσενα σιγουρα καλυτερα. Και απο αποψη συμπλεγματων κι απο αποψη κριτικης ικανοτητας κι απο αποψη επιχειρηματολογιας κι απο αποψη ευπρεπειας.
Σου ευχομαι να βρεις τα 50 χιλιαρικα λοιπον να αγορασεις το.τεσλα που τοσο πολυ ποθεις. Εγω αν διεθετα τωρα 50 χιλιαρικα, οπως εκανα και το 2007, θα επαιρνα κατι να μπορω να μετακινουμαι οπου θελω, οσο θελω, οπως θελω. Σιγουρα παντως δεν θα'δινα ενα τοσο μεγαλο ποσο στις μερες μας για να πηγαινοερχομαι στη δουλεια ουτε για να βγαζω πλανο ταξιδιου μην και μεινω στο δρομο. -
Η ιστορια εχει δειξει πως η ομαλη μεταβαση απο μια τεχνολογια σε αλλη, γινεται με κινητρα. Οχι με αντι κινητρα. Η τιμες των ηλεκτρικων και η αυτονομια τους μονο ως κινητρα δε μπορουν να θεωρηθουν.
Σε εμενα προσωπικα πονοκεφαλο#μονο θα δημιουργουσε το κοστος κτησης και η χρηση ενος τετοιου οχηματος.
Σεπουκου δε σκοπευω να κανω. -
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αλλά καλοί μου άνθρωποι που θα το φορτίζω; Αυτό δεν γίνεται αντιληπτό. Και μου κάνει πραγματικά εντύπωση όσοι επιμένουν ότι μπορεί η ηλεκτροκίνηση να πάρει τα σκήπτρα από την συμβατική μετακίνηση.
Αυτή είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά είναι τελείως ανά περίπτωση (μέχρι τώρα) γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές συνθήκες. Πολλοί έχουν θέση στάθμευσης που μπορούν να βάλουν παροχή ρεύματος. Όλες οι νέες πολυκατοικίες έχουν. Επίσης πολλοί έχουν φορτιστή στην δουλειά τους. Μετά είναι οι δωρεάν φορτιστές των Δήμων και τέλος είναι και οι ιδιωτικοί φορτιστές. Οπότε ο καθένας ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας καθώς και μετακίνησης έχει πολλές, λίγε ή καθόλου επιλογές.
Έχω φίλο π.χ. που παρκάρει στον δρόμο (αλλά σταθερό σημείο) και έχει τραβήξει ρεύμα από το σπίτι του στον δρόμο με ειδική κατασκευή (όχι wallbox). Του κόστισε €300.
-
Δεν υπολογίζετε κάτι σημαντικό: ότι το κόστος φόρτισης σίγουρα θα αυξάνεται όσο αυξάνονται τα ηλεκτρικά εκεί έξω όπως επίσης και οι διάφοροι φόροι και τέλη. Δεν θα είναι όλα τόσο ωραία στο μέλλον.
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Έχω φίλο π.χ. που παρκάρει στον δρόμο (αλλά σταθερό σημείο) και έχει τραβήξει ρεύμα από το σπίτι του στον δρόμο με ειδική κατασκευή (όχι wallbox). Του κόστισε €300.
Και πως εξασφαλίζει την θέση στάθμευσης στο δρόμο; Βάζει καφάσι ή καρέκλα;
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση