-
@driver-m said in Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα:
Εγω παντως καινουριο αυτοκινητο με χτυπημα δεν παραλαμβανα ουτε κατα διανοια εκτος κι αν μου εκοβαν ποσο ανω του 15% της αξιας του.
Ειδαλλως θα το θεωρουσα μεγιστη κοροιδια να εχω δωσει ενα καρο χρηματα για κατι καινουριο και να μη με σεβεται η εταιρεια και η αντιπροσωπεια και να μου δινει ελαττωματικο προιον το οποιο εχει ηδη χασει μερος της μεταπωλησης του αν βαφτει χωρις την παραμικρη υπαιτιοτητα του κατοχου.Αν λοιπον δεν σου κανουν εκπτωση ανω των 1500 ευρω, για'μενα ας το οπως ειναι και μην ξανασχοληθεις καν με toyota γιατι δειχνει τουλαχιστον ασεβεια κι ελλειψη σοβαροτητας να σου δινουν καινουριο, αυτοκινητο αδιαφορωντας πληρως για το χτυπημα του.
Ειναι που φημιζεται και για το aftersales της...Σιγά μην του το χαρίσουν κιόλας.. Επισκευή δωρεάν και παράδοση ή λογική έκπτωση να το φτιάξει μόνος του όπου και όπως θέλει..
-
Εύχομαι να λήξει με τον καλύτερο τρόπο για το φίλο. Κρίμα γιατί είχα την αίσθηση - και εμπειρία- για την καλύτερη αντιμετώπιση του πελάτη από την τουότα. Που να ήταν δηλαδή και μηχανικό θέμα να φανεί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...
Καλά ξεμπερδέματα! -
Αυτά συμβαίνουν καθημερινά, απλά δεν τα μαθαίνουμε ποτέ! Έτυχε ο άνθρωπος να το δει...ξέρετε πόσα καινούργια αυτοκίνητα επισκευάζονται πριν παραδωθούν? Πάρα πολλά.....αλλά ο ευτυχής κάτοχος δεν το μαθαίνει ποτέ. Εγώ σε καινούργια BMW εμαθα (όταν την πούλησα) ότι είχε βαφτεί το καπό...εεε και?
Λάθος του εμπόρου προφανώς και καλώ κράζουμε. Απλά να ξέρετε οτι τουλάχιστον οι μισοί εδω μέσα έχουμε πάρει αυτοκίνητο καινούργιο που κάτι είχε επιδιορθωθει πριν παραδοθεί!
-
Ότι είπε και ο Φάνης!
Μπορεί να μην είναι ηθικό, και να έπρεπε να λαμβάνουμε γνώση, αλλα γενικότερα η ελληνική αγορά πάσχει από ηθικής άποψης, δεν θα αποτελούσε εξαίρεση ο κλάδος αυτοκινήτου.Θα σας πω τι είδα εγώ σε αυτοκίνητο αξίας περίπου 80κ το 2007 το οποίο ακόμη βλέπω στον δρόμο!
Το μακρινό 2006 είχαμε ανοίξει με τον αδελφό μου ένα franchise μικρό επιδιορθώσεων, και συνεργαζόμασταν με αρκετούς τοπικούς dealer.
Ένα πρωινό λοιπόν σκάει ένα ολοκαίνουργιο sedan το οποίο ήταν γεμάτο με χτυπηματακια από πετρούλες!
Προφυλακτήρας, φώτα, μάσκα, φτερά, παρμπρίζ και ουρανός. Εγώ φυσικά είπα ότι δεν μπορώ να διορθώσω τίποτα και θέλει βαφή και αντικατάσταση ότι δεν βάφεται. Το αυτοκίνητο λοιπόν επισκευάστηκε και παραδόθηκε! Πως κατάφεραν να καθυστερήσουν την παράδοση δεν έμαθα ποτε βέβαια!
Το μόνο που θα καταφέρει ο φίλος εδώ είναι να επισκευαστεί, άντε και να δώσουν κανένα δωράκι…
Αν δεν το θέλει, θα το πάρει ο επόμενος! -
Σήμερα μόλις μίλησα με το φανοποιειο της αντιπροσωπείας. Ο μάστορας μου φάνηκε σοβαρός και ευτυχώς συνεργάζεται με αξιόλογο τεχνίτη pdr <Μαρακης>. Επίσης η Toyota Hellas που μίλησα σήμερα δεν ανέφερε κάτι για αποζημίωση, μόνο ότι η ζημιά καταγράφεται στο ιστορικό του οχήματος, θα επιδιορθωθεί όπως είπε και η αντιπροσωπεία χωρις βαφή με pdr, και αν βγάλει ζημιά μετά την επισκευή θα έχει εγγύηση. Μέχρι κ να αλλάξει πόρτα πρότεινε αλλά δεν υπάρχει λόγος χειρότερα θα ήταν.
-
Εφοσον οπως σου εγραψα και παραπανω εχουν το Μαράκη, θα γινει οπως ηταν μαμα!
Απλά μπορει να κανουν καποιο χρόνο να τον πετυχουν -
Αφού έφυγε το χρώμα με κάποιον τρόπο θα πρέπει να βαφεί.
Αυτό που ενοχλεί είναι ότι αδιαφορούν για την περιουσία του άλλου, και αναρωτιέσαι πως συμπεριφέρονται σε κάθε καινούργιο αυτοκίνητο.
Και τελικά, αν εσύ βάλεις έναν συναγερμό σε εξωτερικό κατάστημα, σε απειλούν με διακοπή της εγγύησης, όταν αυτοί σου λένε, έλα μωρέ αυτά συμβαίνουν στην κάθε ζημιά τους.
-
@ektoras said in Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα:
Αφού έφυγε το χρώμα με κάποιον τρόπο θα πρέπει να βαφεί.
Αυτό που ενοχλεί είναι ότι αδιαφορούν για την περιουσία του άλλου, και αναρωτιέσαι πως συμπεριφέρονται σε κάθε καινούργιο αυτοκίνητο.
Και τελικά, αν εσύ βάλεις έναν συναγερμό σε εξωτερικό κατάστημα, σε απειλούν με διακοπή της εγγύησης, όταν αυτοί σου λένε, έλα μωρέ αυτά συμβαίνουν στην κάθε ζημιά τους.
Δεν εγραψε οτι έφυγε το χρώμα..
Αν εφευγε δεν θα αρκούσε το pdr -
@fanis75 said in Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα:
Αυτά συμβαίνουν καθημερινά, απλά δεν τα μαθαίνουμε ποτέ! Έτυχε ο άνθρωπος να το δει...ξέρετε πόσα καινούργια αυτοκίνητα επισκευάζονται πριν παραδωθούν? Πάρα πολλά.....αλλά ο ευτυχής κάτοχος δεν το μαθαίνει ποτέ. Εγώ σε καινούργια BMW εμαθα (όταν την πούλησα) ότι είχε βαφτεί το καπό...εεε και?
Λάθος του εμπόρου προφανώς και καλώ κράζουμε. Απλά να ξέρετε οτι τουλάχιστον οι μισοί εδω μέσα έχουμε πάρει αυτοκίνητο καινούργιο που κάτι είχε επιδιορθωθει πριν παραδοθεί!
Ακολουθεί πραγματική ιστορία...
30/10/1992 πιτσιρικάς Γ' γυμνασίου, πάμε με τον πατέρα Παρασκευή βράδυ να παραλάβουμε τη καινούρια μας ΖΧ (1.6 volcane).
Κοιτάζουμε το αυτοκίνητο και βλέπουμε σημάδια στο καπώ.
Τα αστροπελέκια του τελωνίου είχαν σημειώσει κάτι νούμερα με κιμωλία.
Δε τρέχει τίποτα μας λένε, ελάτε Δευτέρα πρωί και θα το λύσουμε.
Πάει ο πατέρας και σε χρόνιο dt κάνουν τράμπα τα καπώ με μιας άλλης καινούριας ΖΧ που έφευγε για Λάρισα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. -
3η σελίδα για μια ζημιά των 20-50 € , ίσως πολλά λέω .
Πριν 2-3 χρόνια έφτιαξα 15 (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ) τέτοια λακουβάκια από τα οποία τα 5 ήταν σαν το παραπάνω και τα άλλα τα είδαμε όταν βάλαμε τον ειδικό φωτισμό, με 100€ στον αντίστοιχο ειδικό της Θεσσαλονίκης.
Βάλε έτσι εγκυκλοπαιδικά να το δει με τις λάμπες του και πες μας ...
-
Μπράβο στην Toyota που δίνει καινούρια αυτοκίνητα με χτυπήματα σε πελάτες και δέχεται τελικά να τα επισκευάσει πριν τα παραδώσει.
Toyota...πολύ πλάκα... Γελάνε και οι πέτρες...
«Αν δεν έχει πλάκα τότε δεν είναι αυτοκίνητο».
Akio Toyoda, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Toyota -
Εντω μεταξύ κάνω μια αναδρομή στα αυτοκίνητα μου
Το mondeo 1.8 μετά από 20 μέρες (καινούργιο έτσι) από την παραλαβή του βάψιμο ο ουρανός από καιρικά φαινόμενα
Το mondeo st πετραδάκι σπάει το βερνίκι και αρχίζει να ξεφλουδίζει ούτε μήνα που το πήρα , σκληρά γερμανικά βερνίκια...
Το swift στο εξάμηνο βάφτηκε όλη η πλευρά λόγω εξόδου στα χωράφια κάτι πικροδάφνες και μια πινακίδα σήμανσης έφταναν να γίνει η ζημιά ...
Το yaris πιο τυχερό στα 4 χρόνια μπήκε καλίμπρα ...
Το π@υστικ@ το iQ -που το πούλησα- εισαγωγής που το έχουν καβαλήσει από το 2009 5 διαφορετικοί οδηγοί , ατρακάριστο ακτύπητο άβαφο το βρήκε ο ψείρας μηχανικός που εβαλε ο καινούργιος ιδιοκτήτης να το ελέγξει ,όπως και η αντιπροσωπεία πριν 4,5 χρόνια που το έλεγξα εγω
Δεν το εχω με τα καινούργια ...
-
@monman2 said in Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα:
Εντω μεταξύ κάνω μια αναδρομή στα αυτοκίνητα μου
Το mondeo 1.8 μετά από 20 μέρες (καινούργιο έτσι) από την παραλαβή του βάψιμο ο ουρανός από καιρικά φαινόμενα
Το mondeo st πετραδάκι σπάει το βερνίκι και αρχίζει να ξεφλουδίζει ούτε μήνα που το πήρα , σκληρά γερμανικά βερνίκια...
Το swift στο εξάμηνο βάφτηκε όλη η πλευρά λόγω εξόδου στα χωράφια κάτι πικροδάφνες και μια πινακίδα σήμανσης έφταναν να γίνει η ζημιά ...
Το yaris πιο τυχερό στα 4 χρόνια μπήκε καλίμπρα ...
Το π@υστικ@ το iQ -που το πούλησα- εισαγωγής που το έχουν καβαλήσει από το 2009 5 διαφορετικοί οδηγοί , ατρακάριστο ακτύπητο άβαφο το βρήκε ο ψείρας μηχανικός που εβαλε ο καινούργιος ιδιοκτήτης να το ελέγξει ,όπως και η αντιπροσωπεία πριν 4,5 χρόνια που το έλεγξα εγω
Δεν το εχω με τα καινούργια ...
θα σου πουλήσω το πούμα μου μεταχειρισμένο εσένα
αφου δεν σε πάνε τα καινούργια γιατι πέρνεις ακόμα
σαν ενα γνωστό εφτασε τα 4 κορίτσια πριν βγάλει τον γιο που προσπαθούσε συμφωνα με τα λεγόμενα του διακαώς!!!!
πιο πολύ του άρεσε η διαδικασία νομίζω!!!! κάπως έτσι και συ
-
@dimitris75 said in Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα:
Σήμερα μόλις μίλησα με το φανοποιειο της αντιπροσωπείας. Ο μάστορας μου φάνηκε σοβαρός και ευτυχώς συνεργάζεται με αξιόλογο τεχνίτη pdr <Μαρακης>. Επίσης η Toyota Hellas που μίλησα σήμερα δεν ανέφερε κάτι για αποζημίωση, μόνο ότι η ζημιά καταγράφεται στο ιστορικό του οχήματος, θα επιδιορθωθεί όπως είπε και η αντιπροσωπεία χωρις βαφή με pdr, και αν βγάλει ζημιά μετά την επισκευή θα έχει εγγύηση. Μέχρι κ να αλλάξει πόρτα πρότεινε αλλά δεν υπάρχει λόγος χειρότερα θα ήταν.
Φιλε αφου θα στο πιασει ο Μαρακης μην αγχωνεσαι καθολου. Θα ειναι οχι σαν καινουριο αλλα καινουριο. Ο ανθρωπος δεν ειναι τυχαιος. Εγω ειχα παραλαβει παλια i10 με λακουβιτσα στη πορτα οπως το ξεφορτωναν απ το καραβι. Με ειχε φωναξει ο εμπορας οταν του το πηγαν να το δω. Μου εκανε δωρεαν ενα σερβις τοτε
-
@mastoras78 said in Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα:
Εγω παντως καινουριο αυτοκινητο με χτυπημα δεν παραλαμβανα ουτε κατα διανοια εκτος κι αν μου εκοβαν ποσο ανω του 15% της αξιας του.
Ειδαλλως θα το θεωρουσα μεγιστη κοροιδια να εχω δωσει ενα καρο χρηματα για κατι καινουριο και να μη με σεβεται η εταιρεια και η αντιπροσωπεια και να μου δινει ελαττωματικο προιον το οποιο εχει ηδη χασει μερος της μεταπωλησης του αν βαφτει χωρις την παραμικρη υπαιτιοτητα του κατοχου.Αν λοιπον δεν σου κανουν εκπτωση ανω των 1500 ευρω, για'μενα ας το οπως ειναι και μην ξανασχοληθεις καν με toyota γιατι δειχνει τουλαχιστον ασεβεια κι ελλειψη σοβαροτητας να σου δινουν καινουριο, αυτοκινητο αδιαφορωντας πληρως για το χτυπημα του.
Ειναι που φημιζεται και για το aftersales της...Σιγά μην του το χαρίσουν κιόλας.. Επισκευή δωρεάν και παράδοση ή λογική έκπτωση να το φτιάξει μόνος του όπου και όπως θέλει..
H δωρεαν επισκευη δεν λεει κατι, αλλωστε ειναι αυτονοητη.
Αγορασε καινουριο αυτοκινητο κι ετσι οφειλει να ειναι, οχι επισκευασμενο και βαμμενο και δεν τρεχει και τιποτα. Με αυτη τη λογικη και καμια ψιλοστουκα να ετρωγε πριν την παραδοση δεν εγινε και κατι, θα του αλλαζαν καναν προφυλακτηρα και κανα φτερο, θα εριχναν κι ενα βαψιμο κι ολα καλα.Εγω χτυπημενο αμαξι θα παραλαμβανα μονο με καποια σοβαρη εκπτωση. Αλλιως πηγαινα γι'αλλα με συνοπτικες διαδικασιες.
Υποψιν, δεν λεω οτι δε συμβαινουν αυτα κι οτι ολοι μας μπορει να εχουμε πεσει θυματα. Αλλα οχι να το παιρνουμε και χαμπαρι μονοι μας ενω ο αντιπροσωπος κανει την παπια και να ειμαστε κι οκ με το να επισκευαστει ετσι απλα χωρις να εχουμε εστω καποια εκπτωση ή καποιο οφελος γενικα.
Αν πηγαινατε να πουλησετε το αμαξι σας σαν μεταχειρισμενο στην αντιπροσωπεια ειναι σιγουρο οτι θα προσπαθουσαν να κοψουν ο,τι περισσοτερο.μπορουν απο τετοια μικροχτυπηματα και.μιλαμε.για μεταχειρισμενα αυτοκινητα, οχι για του κουτιου που οφειλουν να ειναι αγρατζουνιστα και γενικα στην πενα. -
@dimitris75 said in Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα:
Έχει έρθει το αυτοκίνητο yaris hybrid που παρήγγειλα κ πριν την εξόφληση πάμε το βλέπουμε κ με την πρώτη ματιά έχει λακουβα σε πορτα κ μάλιστα σε νεύρο. Ο πωλητής ισχυρίζεται ότι έρχεται χωρίς βαψιμο. Ζητάω μείωση τιμής λόγω χτυπήματος. Κάνει το αίτημα στην toyota αλλά μου αναφέρει αποκλείεται να είναι θετικοί. Στην toyota δεν σηκώνουν τηλέφωνα δεν απαντούν σε mail. Τι μπορώ να κάνω;
Επίσης τα τέλη ταξινομησης όλο τα αυξάνουν. Έχω ζητήσει αναλυτικά πως τα υπολογίζουν αλλά καμία απάντηση.Για να σου φύγει η απορία σχετικά με τα τέλη εκτελωνισμού.
-
@mastoras78 said in Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα:
H δωρεαν επισκευη δεν λεει κατι, αλλωστε ειναι αυτονοητη.
Αγορασε καινουριο αυτοκινητο κι ετσι οφειλει να ειναι, οχι επισκευασμενο και βαμμενο και δεν τρεχει και τιποτα. Με αυτη τη λογικη και καμια ψιλοστουκα να ετρωγε πριν την παραδοση δεν εγινε και κατι, θα του αλλαζαν καναν προφυλακτηρα και κανα φτερο, θα εριχναν κι ενα βαψιμο κι ολα καλα.Εγω χτυπημενο αμαξι θα παραλαμβανα μονο με καποια σοβαρη εκπτωση. Αλλιως πηγαινα γι'αλλα με συνοπτικες διαδικασιες.
Υποψιν, δεν λεω οτι δε συμβαινουν αυτα κι οτι ολοι μας μπορει να εχουμε πεσει θυματα. Αλλα οχι να το παιρνουμε και χαμπαρι μονοι μας ενω ο αντιπροσωπος κανει την παπια και να ειμαστε κι οκ με το να επισκευαστει ετσι απλα χωρις να εχουμε εστω καποια εκπτωση ή καποιο οφελος γενικα.
Αν πηγαινατε να πουλησετε το αμαξι σας σαν μεταχειρισμενο στην αντιπροσωπεια ειναι σιγουρο οτι θα προσπαθουσαν να κοψουν ο,τι περισσοτερο.μπορουν απο τετοια μικροχτυπηματα και.μιλαμε.για μεταχειρισμενα αυτοκινητα, οχι για του κουτιου που οφειλουν να ειναι αγρατζουνιστα και γενικα στην πενα.Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω. Αν διορθώνεται με εύκολο τρόπο χωρίς βαφή δεν αξίζει να τον στεναχωρουμε τον άνθρωπο. Αν η υπόθεση ήταν σαν τις περιπτώσεις που περιγράφεις οκ θα συμφωνούσα.
-
Πάμε πάλι από την αρχή, έχεις πληρώσει 300€ την υπηρεσία της προετοιμασίας του καινούριου αυτοκινήτου σου και προφανώς αυτή η υπηρεσία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, σου στα μούτρα ο Έμπορος : Σου έφαγα μλκ 300€ που έσταξες να τα βγάλεις και δεν σου παρείχα καμία υπηρεσία... Σου τα έφαγα τα λεφτά και σε λέω κορόιδο στα μούτρα.
Και η απάντηση των πιο πολλών είναι :εεε αφού πουλάνε σαν ζεστά ψωμιά, σκασίλα τους.
Με τέτοια λογική ρε παιδιά εργάζεστε? Ή τα λέτε έτσι για την εντύπωση? -
@yem said in Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα:
Πάμε πάλι από την αρχή, έχεις πληρώσει 300€ την υπηρεσία της προετοιμασίας του καινούριου αυτοκινήτου σου και προφανώς αυτή η υπηρεσία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, σου στα μούτρα ο Έμπορος : Σου έφαγα μλκ 300€ που έσταξες να τα βγάλεις και δεν σου παρείχα καμία υπηρεσία... Σου τα έφαγα τα λεφτά και σε λέω κορόιδο στα μούτρα.
Και η απάντηση των πιο πολλών είναι :εεε αφού πουλάνε σαν ζεστά ψωμιά, σκασίλα τους.
Με τέτοια λογική ρε παιδιά εργάζεστε? Ή τα λέτε έτσι για την εντύπωση?Δεν υπαρχει στα τογιοτα ξεχωριστή χρεώση pdi.
Τιμη αυτοκινήτου και πινακίδες πληρώνεις. -
Δηλαδή δεν είναι μέσα στο συνολικό κόστος του αυτοκινήτου η συγκεκριμένη υπηρεσία?
Δεν την χρεώνουν έξτρα αλλά δεν αναφέρεται σαν παροχή?
Επίσης απαράδεκτο να μας χρεώνουν την προετοιμασία του προϊόντος που μας πουλάνε
Παραλαβη καινούργιου αυτοκινήτου με χτύπημα